21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Mindenre -10% lesz nálunk a hétvégén. Hátha valaki jól akar járni..... :)
  • arty
    vannak hd adásaid? szebb lenne
    nincsenek? akkor kb a SCART RGB is ugyan olyan minőséget ad (nem a kompozit!!!!!!)
  • Zephyr Retiring
    Szega.
    Innen választ kaphatsz. (katt)
    Szívesen.
  • arty
    Sry.

Írhattam volna azt is, hogy a 100hz-nek itt annyi az értelme, mint a lekerekített éleknek... hogy máshogy tudnám/tudtam volna érzékeltetni az értelmetlenséget? :)
  • SlickAdam
    nekem ugyan nem. nekem eloszor bizonyitek kell.:D

no azert sony letett nehany dolgot az asztalra, meg ha mostanaban nem is megy olyan jol neki
  • Borg
    A megfelelő marketing körítéssel, meg a premium dumával sok mindent el lehet adni ám :)
    Sonynak sok éven át ment ez :D
  • SlickAdam
    en pozitivan allok az effele ujitasokhoz, csak megoldottak rendesen... felesleges lenne a szarbol kevesbe szart csinalniuk... :) na meg ennyi penzert...

vagy ez ugyanaz a local dimming-es megoldas ami mar letezik, csak sokkal tobb zonaval?
  • Bucser
    Ez quantum dots. tudtommal Ez is Led csak a hattervilagitast ugy oldjak meg, hogy egy haloszeru arrayben helyezik el a ledeket nem az oldalon es nem csikban hatul. Igy egyeneletesebb tud lenni a bevilagitas. A kerdes, hogy a fenykarikakkal vgy a egyenletesseg beli hibakkal tudnak e kezdeni valamit..
  • SlickAdam
    neztem kepeket, durvan nez ki. meg ez a kvantum valami megvilagitas (led helyett) is erdekesen hangzik.
  • Bucser
    Az EH range megmarad a 2013-as sorozatban is. MIxelik az F-el.

Ami az EH5000-es sorozatban szaz a Clear motion ratye ami nem 100hz hanem mozgasinterpolacioval duplazza a frameszamot ahol szukseges. Eleg gagyin csinalja ez a modell egyreszt mindent skalaz (blu-rayt is) plusz a nem eleg eros chip miatt meg nem is mukodik tokeletesen tehat nehany esetben csunya frameingadozast es szeteso kepet tud okozni..
  • Bucser
    Hattervilagitasos LED / LCD, RGB Led matrixal ha jol tudom.
  • D4nY
    Kösz az értelmes választ, biztos sikeres ember lehetsz az életben. :)
  • Krisztiam #17189
    sziasztok
    olyan kérdésem lenne, hogy most van egy t-home-os beltérim és scart-al van összekötve az lcd tv-m, ha most hdmi-vel lenne összekötve, ha lenne a beltérin hdmi bemenet, akkor szebb lenne a kép?
  • Borg
    De ez OLED már, vagy még sima LCD?
  • Bucser
    Ja source flatpanelshd.com
  • Bucser
    Hmmm 55-os Sony 4k triluminos x9000 $5k USD. Nem rossz ar. Kivancsi leszek Mennyi lesz fontban mire angliaba er.
  • arty
    nem tök mindegy?
    komolyan az alja mozgásinterpoláció miatt vennél vagy nemvennél egy olcsó tévét?

egy dolog h barátokköztet csinál minden filmből, de mivel alsó modell, még szarul is teszi mindezt.

(nem, a 100hz-nek semmi más értelme nincs, ugyan ugy csak 50-60 hz-es jelet fogad)
  • D4nY
    Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy a Samsung UE39EH5003 hány Hz? Mert a neten találok 50 és 100 as specifikációt is. A boltban is 100-nak mondta a csávó, de az azis mondta, hogy 2013-as ami egy baromság, mert kb van ahol már nem is forgalmazzák. Azt hiszem a szemem is fáj tőle.

Köszi.
  • arty
    15 méteres kéne... felszoroztam, ennyit a provident se ad, marad a jelzálog alapu, szabadfelhasználású :D
  • Borg
    HDMI kábel

Providentes hitelre kábel? Valaki? :D
  • Zephyr Retiring
    Szia.
    Nincs fészbukom. Nem is lesz.
    Én hogy keressek rá? :D
    ezeazezevagynemezazeze? :)

Mert ezt olcsónak azért tán mégsem kéne...
  • Pandatesz
    Sziasztok!

Lg téren tudnék javasolni egy igen olcsó és jó tv boltot keressetek rá facebook-on ledtvdiszkont.
  • Zephyr Retiring
    Tévéknél is a kontraszt a lényeg.
    Ezért vettem plazmát...is :P
    De egy kivetítőn még gondolkozom..
    Annó plazmavásárlás előtt is körbenéztem mi merre hány méter.
    Aztán végül a szemem döntött.
    És nem is bántam meg. De a vendégszobában egy kivetítő azért még elférne :)
    Bele fog telni egy pár hónapba, míg megtalálom a nekem megfelelőt.
    Ez megint egy olyan dolog, amit nem kell elkapkodni..
    Kössz az eddigi infókat.
  • arty
    8 évig fehér falra vetítettem :) persze, nem árt triplán gletteltetni a falat és jó minőségű fehér festékkel lekenni a felületet.
    az tény, hogy a vászonnal jobb lett a kép - nem a fényerő, az kb lényegtelen normális besötétítés mellett amugyis.
    normáls sötét = nincs jelzőfény se! erős ledek kitakarva, stb. amit vetítessz az úgyis bevilágítja a képet.
    és az sem árt, ha a szoba nem fehér teljesen ... :)

(fényerő nem számít a vetítőnél, kb mostanra a 3D miatt az már bőven túl sok ígyis :( a kontraszt a lényeg, de sajna abban is megvan ugyanugy a trükközés, mint a tévéknél..... )

• Zephyr Retiring
    Teljesen tükörsima hófehér falon is ad szép képet, vagy csak kivetítő vászonnal használható?
    Ha (tegyük fel) jó, viszonylag erős a fényereje a projectornak.
    Én teljesen sötét szobában (moziban) szeretek filmezni..most is később is.
    Max valahol egy nagyon halvány jelzőfény megengedett, hogy ne essen hasra aki betér ill. távozik közben :)
  • Zephyr Retiring
    Megdumáltuk. Túl van tárgyalva :)
  • arty
    "projector előnyei"

+hatalmas kép -> majdnem moziélmény. még egy 60-65" tv is vicc méret.
    +dlp ~ plazma szerű, "analógos" kép
    +nincs beégés, ghosting
    +olcsón is kapni elég jót

-foskontraszt egy mai tévéhez képest
    -teljesen be kell hozzá sötétíteni
    -nehézkes elhelyezni vetítőt+vásznat
    -égő üzemideje + nem lehet kapcsolgatni csak ugy (kikapcs után félórát pihennie kell)

aki szereti a filmeket, annak szvsz kötelező :) (ha megengedheti magának a tévé mellé)
  • SlickAdam
    sztem nem eri el normalban a 210-et. max a dinamikusban (az a parasztcsalogato plazmagyilkos mod).

beallitashoz: mivel MINDEN panel mas egy kicsit, ezert egy interneten talalt beallitas nagy valoszinuseggel nem jo a TE tevedhez. ki lehet probalni (csak ezert teszik fel netre), de valszeg nem lesz nagy kulonbseg, mivel a true cinema mar alapbol egy nagyon jo profil. abban az esetben ajanlott ilyen beallitasokat kovetni, ha nincs jo profil a teveben.
    legjobb ha talalsz egy szakembert, aki jo penzert muszerrel belovi neked. de erre csak a videofil orultek vetemednek.:)

nekem van THX profilom, ami nagyon pontos, de kiprobaltam en is a neten talalt beallitast professional modhoz. tenyleg nincs nagy elteres, sot! mivel a professional modban alacsonyabb a max fenyero, ezert nappal THX-ben nyomom.

visszaterve a tiedhez: ST50 true cinema modban sokkal fenyesebb tud lenni, mint az en VT50-em. tehat ha van beallitasod (HDTVTest-est ajanlom), akkor a fenyerore vonatkozo reszt ajanlott kiprobalnod. de ne feledd: minel fenyesebb, annal konnyebben jonnek a "szellemkepek".:)
    az a gond, hogy csak egy profilod van, ami igazan jo, ezert el kell dontened h alapvetoen felnyomod a leheto legfenyesebbre, vagy hagyod siman (ami szerintem tokeletes az esetek tobbsegeben). nalam tobb lehetoseg van, en valthatok konnyeden. pont az ilyen aprosagok miatt dragabb a VT, s nem azert, mert 2-szer olyan jobb a kep benne...
  • Borg
    A cinema meg thx módok mindig alacsonyabb fényerővel, és normális, nem túlszaturált szinekkel dolgoznak. Tehát igenis kevesebbet fogyaszt úgy a TV.
    Egy 42-es pana plazma általában 130w-ot se éri el hétköznapi felhasználásban. 210w elég extrém lenne, talán a bolti módban, jól feltekert fényerővel...
  • Tibi7
    Én konkrét filmekre gondoltam :D
    Azt is tudom, hogy nem mindegy milyen a tartó. Sokat nem akarok rászánni, mert látom 5-6-ért is vannak már, de fogalmam sincs nekem milyen is kellene.

Újabb kérdés. Tesztes oldalakon találtam beállítást a TV-hez. Gondolom érdemes már most beállítanom az alapján. Másrészt hogy lehetséges az, hogy normál módban 210w-ot eszik, míg true cinemában csak 137-et? Ha jól emlékszem normál közel sem olyan fényes ráadásul.
  • SlickAdam
    hat... 3D-s filmeket :D 2D-3D konverziot elfelejtheted, az butasag.:)
    nekem falon van a plazma, mindenkeppen marad valamennyi hely a keszulek es a fal kozott, sztem jol tud szellozni. nekem sincs vele gondom, pedig az ST-vel ellentetben a VT-ben van 2 db ventillator (gondolom az extra uveglap miatt nem eleg neki a passziv hutes).
    toltsd le Pana honlaprol a keszulek adatlapjat, hogy milyen hosszusagu csavarok kellenek, mert nem mindegy am! nem ugy van, hogy veszel egy tartot es akkor az tutira passzol. nekem is rovid csavarokat adtak szettben, kellett parat venni.
  • Tibi7
    újabb kérdés. Fali konzol, vagy asztal? Falon nem tudom lenne-e elég helye szellőzni, plazma meg ugye melegszik.
  • Tibi7
    akkor befizetek majd egy pár ilyenre. Nekem az a lényeg hogy az élmény ne csorbuljon. Érdekel mit présel ki magából a TV 3D téren. Apropó. Filmek, melyeket érdemes 3D-ben megnézni?
  • SlickAdam
    azert, mert azok valoszinuleg akkuval mukodnek, azok Samu-nal is dragabbak. SZERINTEM amennyit ezeket hasznalja az ember, azert nem eri meg 10000+/db-os minoseget venni. ez az SSG-4100 siman megteszi es sokaig birja elemmel (ami szinten nem veszesen draga).
  • Tibi7
    Csak tudnám a Pana miért adja ehhez képest 5-szörös áron.
  • Tibi7
    Bocsáss meg ha hülyeséget kérdeztem, ezek szerint nem voltam elég figyelmes. De mintha én is kérdeztem volna már ezt :D
    Mindenesetre kösz a segítséget!
  • SlickAdam
    parancsolj, otthon meg olcsobb: KATT!
  • SlickAdam
    ehhh, leirtuk mar parszor:

alapvetoen a gyartok sajat szemuveget keszitenek, DE 2012-tol kezdve a Panasonic es Samsung szemuvegek mukodnek egymas masinain. legolcsobb (boven megteszi) szemcsi a Samsung SSG-4100-as. itt nemetorszagban parban arultak oket vmi 50 euroert, otthon se lehet sokkal dragabb. ja es elemmel mukodnek (nem veszes).
  • Tibi7
    Halihó!
    Az ST50-hez csak a pana saját szemüvege jó, vagy más gyártóéval is működik tökéletesen a 3D?
  • n000rbi
    Megelőztél :) A hátamon feláll a szőr az állandó tetyózásától (is :P).