LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Nem erre gondoltam.
Természetesen gondoltam, hogy a kábel jobb minõségû lesz az elõzõeknél. Elég csak azt a 60 fps-t figyelembe venni 😊
A visszafele kompatibilitást úgy értettem, hogy "sima" blurayhez ami gyárilag 1.3-as nyugodtan használhatok akár 1.4-es high speed-est is. Max a képminõség javul picit 😊
A csatlakozódugók fizikálisan ugyanazok.
Ha a 2.0 is ugyanilyen hdmi csatikkal jön ki, akkor nyugodtan használhatom akár "csak" 3D-s 1.4-es bluray lejátszóhoz is.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Aki ennyi pénzt költ tvre, az már tud venni valami értelmes hangfalat is. Egy TV sosem fog jól szólni, pláne ha egyre vékonyabbak lesznek.

Jól néz ki ez a Sony is 😊
Bár gondolom ilyen laposban akkor sem fognak jól szólni a hangszórók...

Bucser
Ki kell abranditsalak. 2011-2012-Ben a samu mindent elvitt. 2012-13ban LG feljovoben van. De 2013 Szerintem a Sony visszateresenek az eve lehet.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
A kabel erezete is mas altalaban a kulonbozo tipusoknal. (ezert nem kapsz ARC-t 1.3-as kabellel.) Egyebkent hdmi 2.0 kapcsan arrol beszelek, hogy tv es lejatszonak is kell megfelelo chip hogy kezelje. Nem a kabel a lenyeg. Ahogy 1.3 es 1.4 eseten sem az volt. A 2.0-as kabel visszafele kompatibilis lesz gondolom.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zephyr Retiring
Mármint a dugó?
Nem értem. Hacsak nem arra célzol, hogy egy új aljzatot kap új típusú dugóval a hdmi 2.0 ...

Bucser
Nem a kabel dont, hanem a csatlakozo...

Bucser
A 853 az egyik legjobb at ertek aranyu tv volt 2012-ben. Meg en is elgondolkodtam a vetelen😊

Zephyr Retiring
Ó. Oké. Akkor várok még kicsit erre a 2.0-ára. Gondolom, visszafelé ez is kompatibilis lesz. Majd akkor lecserélem a mostani ósdi aranyozott 1.3-asomat 😊
Köszi az infót. Már majdnem beruháztam egy high speed 1.4-esre...feleslegesen.. 😊

Az 1.4 tudja a 4K-t, viszont csak 24/30 fps-en. És ehhez is high speed 1.4 kábel kell, a sima nem elég.
A 60fps-t pl már csak a HDMI 2.0 fogja tudni, aminek elvileg idén jönnie kéne...
Zephyr Retiring
Nem tudtam, hogy a 853-as tarolt 😄
Na és hol? Etiópiában? 😊
Idehaza egy közeli ismerõsömnek sincs 853-asa...sõt, ha jobban átgondolom, még a távoliaknak sem.
Bár attól még világszerte tarolhatott..
Hacsak nem...európában talán.
Amerikában meg a Samu.
Tokióban meg esetleg a Sharp.
De azon sem csodálkoznék, ha az LG lenne..az aki 2011 - 2012-ben "tarolt"..

Zephyr Retiring
Amúgy egyáltalán hdmi-n kapja a 4K jelet?
Mert eddig úgy tudtam a hdmi kábelek max kapacitása 1.4 esetén is "csak" 1080p.
Rosszul tudtam?
Ha pedig jól, akkor gondolom hdmi esetén csakis felskálázásról beszélhetünk.
A Sony bluray-em természetesen felskálás fullHD-ra bármit, de 720p alatti forrásból még õ sem csinál szép képet 😊

arty
és fogad hdmin 4K-t? vagy csak felskáláz (értelmetlenül) ?

Forza.

Bucser
Igazabol az 55-os meretu 4ks tvre gondoltam. Ha sikerul ugy osszerakni mint a 853-at akkor tarolnak a piacon.

A 4K OLED-re gondolsz?
Szép prototípus, de semmi több... még ha sorozatban indulna se lenne piaca, az ára miatt.
Villantani lehet vele, de a Sony gondjain nem fog segíteni.
Bucser
Azert a Sony konferenciaba less bele es sirj. Ezuttal kitettek magukert rendesen.

Ugyan mirõl maradna le?
Még ha valaki egy csoda folytán 4K TV-t akarna venni, akkor sem lesz mivel meghajtsa. Még a FullHD tartalomszolgáltatás se nagyon létezik, nemhogy a 4K.
Egy nem létezõ piacról nem lehet lemaradni...
Bucser
Na Samu elhozta a 110 inches UHD tvjét a showra. Az Új 8000-es is gyönyörû és egészen 40-tõl 75 inchig skálázzák majd. (Az új design sokkal jobban tetszik mint a ES-é volt.)

Bucser
csak épp mind max FullHD.. a Pansonic idén biza lemarad...

2013-as Panasonic modellek

Már nem csak jó, hanem szép TV-jük is van 😊

Zephyr Retiring
Nem a trollkodás az inkább egy olyan provokatív személy, aki a tárgyhoz nem tartozó hsz.-ekkel folyamatosan bombázza a totyikot.
Röviden ennyi.

Zephyr Retiring
Nekem ez új<#nevetes1>
Azt hittem csak viccelsz ezzel az LG 4K panellel..
Mesélj..

Figy, egyszerûen válaszolhattál is volna a kérdésre, hogy nem 😊
Ettõl még mindenki tudni fogja, hogy LG 4K panel kerül majd a Sonykba is... persze ettõl még 2x annyiért adják majd mint mások.
cloud.strife
Valaki fejtse ki már nekem, hogy mik ezek a szavak hogy LG panel, xy gyártja, stb.?

Nekem az trollkodás, ha valaki nulla, vagy bulvárismeretû háttérrel nekiáll hülyeségeket beszélni, pedig valahol Õ is tudja hogy hülyeség, csak szeret trollkodni. Mert ugye ez a trollkodás, nem? 😊

www.digimomentsvideography.com

Zephyr Retiring
Ha már 4K...

Szerettem tavaly ilyesmiket olvasni 😊
Vagy épp ilyesmiket 😊

Én nem értem: hol vannak ilyenkor a Pana és a Sony fejlesztések?
És ezek ellenére még ma is sokan lenézik az LG-t<#nevetes1>

Zephyr Retiring
Ne mérgelõdj már 😊
Mesélj inkább valami újat míg a CES-re várunk..
Mesélnék én is ha tudnék. De sajna kicsit lassan kapom az infókat..
Oly annyira lassan, hogy a két nap múlva kezdõdõ CES-en (állítólag) bemutatják az elsõ 110 hüvelykes 4K-t 😊
Ami ugyebár azért meglepõ mert az ismertebb vezetõ tetyós cégek (Samu, LG, Sanyi, Toshi) is csak max. 85 hüvelykessel készülnek 😛
Csak ez a hír is már vagy egy hónapos.
Én majd arra leszek kíváncsi, hogy az UHD képes lesz-e 1-2 éven belül kiszorítani a fullHD-t a piacról...
A "nem"-re szavaznék. És ne legyen igazam 😊

Bucser
Ez mitol trollkodas?

cloud.strife
Nofene, az LG is onnan veszi a panelt mind az összes többi? Mesélj még, mit tudsz? Hagyjal már a trollkodással bazm...

Zephyr Retiring
Na végre 😊
Francba a titoktartási fogadalommal 😄
Ha lesz kedved ezt a mozgáskompenzáló elektronikát kifejthetnéd bõvebben..
Hogyan is kapcsolják be rajta, ha nincs is benne? 😄
És ha benne van (másik fajta) tetyókban akkor az mit is csinál pontosan?
Nem nyomoztam utána az én LG-mben van-e ilyesmi..bár én nem is tapasztaltam még ilyesmit rajta 😊
Viszont pár órája értünk haza a párommal egy kollégától, aki egy 42' collos LG-t vett karácsonyra. Digi Tv-s beltérivel nézte/néztük a mûsort. Bár én inkább csak szörnyülködtem milyen tré a kép (adás) minõsége. Nálam kábelrõl még az analóg csatik is szebbek wazze 😊

A Sony-cég net-tv szolgáltatása lesz az újdonság?
Bucser
És ha már arra jártál bejutottál-e a Tottenham Court roadra?

Azt is bevallod majd, hogy a sony 4k tv-kben LG panel lesz, vagy ez túl övön aluli? 😄
Bucser
A Londoni Westfield Plazaban? Hova mentél be John Lewisba? Vagy hol nézted a Pana plazmákat? (csak azért mert ott baromira nincsennek beállítva hisz csak egy department store az eladók meg kb annyit tudnak mindenrõl mint az MM-ban.)

cloud.strife
Hazamegyek es meselek par ujdonsagrol, csak hogy ne kelljen varni a CES-re. 😊

cloud.strife
Voltam tegnapelott a Westfield-be. Bose boltba meghallgsattam par kutyut (elkepesztoen szolnak meg mindig) es megneztem par pana plazman filmeket. Meg mindig hanyok a vibralastol, valamint nem ertem hogy ha a pana nem tud mozgaskompenzalo elektronikat gyartani, akkor minek kapcsoljak be rajtuk? Botranyos volt a kepe. 😞

Zephyr Retiring
No problemo 😊
Azért javasoltam a dvbC-set, mert durván egy árba adják és abban alap a dvbT is.
A hawerodékhoz meg akár már holnap is behúzhatják az üvegszáloptikás kábelt [email protected] olcsó havidíjért, ki tudja..
Persze csak javaslat, a döntés az övé.
Nekem ilyen gondom nincs, mert a tetyóm mindent fog az égvilágon. Még beépített conax kártyaolvasót is tettek hátulra..

akkor az lesz az a dvdt mert mondom nincs haveromnak elõfizetése , sima analógot fog egy külsõ antennával és kész. kösz
Zephyr Retiring
Ha dvbT-rõl beszélünk, akkor a szokásos 9 ingyencsatornát, amit a MindigTv hirdet..
Ha meg dvbC-rõl, akkor természetesen a kábelszolgáltatódtól informálódhatsz.
Én kábelen 86 digitálisat, 3 rádiót és 64 analógot kapok baráti áron.
Ha átalakítót (digitális tunert akartál mondani) vásárolsz, érdemes felkészülni a jövõre: dvbC-set érdemes választani...

üdv!

kérdezném,hogy hol tudom azt megnézni, hogy ha eddig analóg tv-m volt akkor ezek után majd milyen digitális csatornákat tudok ingyen venni -ha megveszem az átalakítót- ? Ha van hozzá topic akkor vki linkelhetné mert én nem találtam sajnos 😞 A válaszokat elõre is köszönöm
Zephyr Retiring
És a nagymamán is, mert utána problémamentesen tud tévézni...talán 😊

arty
Ma már ez teljesen általános. Van ebben jó és rossz is. Remljük, hogy segít nagymamád tévéjén!

Forza.

zoliii
Köszi! Nekem LG Led Tv-m van HD-Ready, 66cm-es, de az nem volt frissítve, és semmi baja! Fura, hogy frissíteni kéne a Tv-t! De majd utána nézzek! 😄

arty
FW frissítés?

Forza.

zoliii
Nagymamámnak van egy Samu (Samsung) Led Tv-je! Elsõ bekapcsolás után kiírja, hogy nincs antenna jel! Viszont, ha váltok csatornát, akkor van adás! 😄 Semmi baja az antennának. Nincs megtörve, normálisan van bedugva az antenna kábel, és elõtte egy hagyományos Philips Tv volt rákötve, és az jó volt! Már megnéztem a beállításokat, de ott nem volt rá megoldás 😞
1nap, csak 1x csinálja! Ötlet?

arty
tehát a cumi folytatódik... 😄

Forza.

Bucser
A regza 55xs5-el egy a baj. Hogy japánban jött csak ki 10 K dollár körüli jenért és nincs benne 3d, "csak" egy QuadHD edge LED lit LCD... Ami persze semmilyen szabványhoz nem passzol csak a Toshibáéhoz és 1080-as bemenettel kell etetni amit magától skáláz... Dual DVI 4K jelet nem fogad.

Május óta a glassless TV-jük úgy eltûnt a ködben, mint a Samu meg az Lg OLED-je...

Zephyr Retiring
Nofene..
Lesz nekik jobb, mint a Regza 55xs5<#kerdes>
Az nem semmi lesz akkor..ha más nem is, hát legalább az ára<#hehe>

Bucser
Az egyetlen megoldas ha minnél több részre bontod a képernyõt, de ez meg betekintési szög problémát okoz 2d-s content esetén. Én normális megoldásról nem hallottam eddig. (ezen a területen a Toshiba kisérletezik)

Zephyr Retiring
Nyugtass meg, hogy ezek csak a szokásos kezdeti fázisú problémák, és késõbb orvosolva lesznek..
Mert ha nem, akkor mégiscsak maradok az aktív plazmánál, ami gyakorlatilag durván 160 fokos szöghatáron belül mindenhol tökéletes képet ad..

Bucser
Alapvetõen a szemüvegben lévõ poarizált szürõket feldarabolják és 16 különbözõ sweetspot szögnek megfelelõen a tv képernyõjére építik (megnövelik a szûrõ méretét a képernyõjére) és átfedik. Ez az eljárás azzal jár, hogy csak néhány pozícióból kapsz tökéletes 3d-s képet. A többi helyrõl torzul vagy szétesik a kép. És midamellett hogy a 3d ha nem a sweetspotban ülsz nem lesz tökéletes hatása van a 2d-s content minõségére.