LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
qrva mobil billentyûzet 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Kábeltévérõl van szó zsenikém 😊
Gindoltam ez evidens 😄
Segítség kellene, hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
Meglátogattam ma egy csongrádi kis településen az egyik régebbi ismerõsömet..
Samsung LCD-t vett. Alapmodell dvb-T/dvb-C támogatott. A helyi kábelszolgáltató szerint õk adják már a digitális jelet is.
Próbálkoztunk kézi hangolással, automatikussal, teljes és gyors hangolással.
Minden adat be lett már állítva a jelátviteli sebességet leszámítva. Ezt nem tudjuk még.
De így meg csak analóg csatik jönnek.
Szomszédomban szintén Samu van hasonló tudással, csak 82 centis helyett 55-ös. Beállítási menü azonos a csongrádi ismerõsömével. De azon sem jutunk sehová. DTV a szomszédig is eljut, mert a szolgáltatónk egy.
Mi lehet a gáz?
Samu tuner probléma lehet, vagy ezzel a jelátviteli sebesség paraméterekkel lehet a gond?
Az LG-mben ilyen opció nincs mégis megtalálta mind a 103 DTV-t és a 3 DR-t is.
Valaki ötlet?
De aztán megláttam azt a fullHD-s 3D plazmát egy filmrészlet alatt (Avatar 3D) és azt hittem besz...rok 😊
Nem hittem a szememnek, hogy ilyen is van már..
CRT vagy LCD?
Gondolom plazma (még) nincs...
(vagy épp a sötét részek becsukódása, a dinamikus kontraszt miatti képernyõpulzálás meg a többi gánnyolás-taknyolás, amivel az lcdt próbálják nézhetõre polírozni)
Forza.
És egyszerûbb is mint azt mondani:
"Hülyeségeket beszélsz megint dokikám 😊
Ezt csak azok érzékelik a plazmáknál, akiknek anyagi érdekeke fûzõdik LCD-k eladásához 😄D
szupergyors képfrissítés az ASUS-tól 😊<#eljen>#eljen>
Na szóval..
A plazmákban is és az LCD-kben is érzékelhetõ enyhe vibrálás.
Ez függ az érzékelõ személy látó érzékelésétõl is.
Egyikünk erre, másikunk arra érzékenyebb.
Azon rágódtam sokáig, hogy én miért nem tapasztalom a plazmámon azt a bizonyos ilyen-olyan hibás effekteket, vibrálást stb..
Miközben sokan meg errõl számolnak be. Aztán leesett..<#nyes>#nyes>
Hát persze, hogy nem tapasztalok ilyesmit, amikor egy olyan megjelenítõrõl beszélünk, ami 2011-es modell, 3D THX minõsített és 24p támogatott!
Egy ilyen plazmán persze, hogy nem fogok hibát, vibrálást tapasztalni.
De nagyon sanszos, hogy egy ugyanilyen paraméterû LED-nél sem tapasztalnék ilyesmit<#vigyor>#vigyor>
Ez csak teória, de lehet benne valami..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lesz egy pont, amikor úgy tûnik, mintha a monitor képe hirtelen kitisztult, kiélesedett volna. Az a freki az a te agyad frekije, az alatt nem(csak) a szemed fog tönkremenni, hanem az agyad károsodik. Ez CRT-knél érvényes. Általában 75-80 körül szokott lenni, de embere válogatja.
Aki nem hiszi, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!
Na szóval akad még jó pár baromság ezen kívül is, amit egyesek tényleg komolyan el is hisznek<#hehe>#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A képernyõn látható kép újrarajzolásának gyakorisága. A képfrissítés gyakoriságát hertzben (Hz) mérik. Minél magasabb ez az érték, annál kevésbé vibrál a képernyõn látható kép. Az alapérték 60 Hz, de a mai monitorok - típusuktól függõen - képes magasabb, például 75, 85, 100, 120 Hz frissítési frekvencia alkalmazására is
Nahát..mit nem lehet ezen érteni?
A képfrissítési frekvenciákat azon meglepõ okból kifolyólag nevezik így, mert a mozgókép megjelenítése miatt szükség van a kép állandó felfrissítésére.
Attól még, hogy káromkodsz nem lesz igazad 😊
Továbbá a válaszod nem a kérdésemre volt válasz, hanem csak a Te nézõpontod kifejtése.
A kérdésem mellesleg csak költõi volt.
A frekvenciákban nagyon otthon vagyok és minden érdekel ami bármilyen frekvenciát kibocsájt.
Ne húzd fel magad, inkább okosodj kicsit 😊
Vagy ahogy az én köreimben mondják:
Aki tanul, egy nap még taníthat is 😊
40est eleve akkor vennék, ha csak 110ezrem lenne tévére... és mégse akarnék bélyegképet nézni.
nyilván mindenkinek más fontos, számomra már a legalja tévék is hozzák azt a képet, amitõl nem hányom le a bokám, innentõl minél nagyobb -> jobb 😊
Forza.
Erre találták ki akkoriban a mozgásjavító, képkockakiszámoló technológiát, hogy azzal valamelyest javítsák ezt (Sony-kba ma már 98%-ban hibátlan ez, nincs aura, nincs hibázás, max feliratok alatt egyszer-egyszer egy pillanatra). Aztán most már fekete képkockákat szúrnak be a képkockák közé, ezzel kioltva a memóriaeffektet az agyunkban. Ezt már egy kamera láthatja vibrálásnak, de nem holmi vacak telefonkamera, hanem valami profi, amivel be tudod szabályozni a zársebességet, de még akkor sem biztos hogy szinkronban lesz a kettõ.
Nekem a HX850-ben van egy "Impulzus" Motionflow fokozat, ezzel egy az egyben lehet imitálni a plazmavibrálást, szinte ugyanazt imitálja a tévé, mintha plazmát néznék. Zseniálisak ezek a japó mérnökök! 😄
www.digimomentsvideography.com
Nincs szinkronban a kettõ.
De mi meg azért nem látjuk a villódzást, mert a szemünk kicsit lassúbb, mint a 12 villanás/másodperc.
De sajna az agyunk meg elég gyors ahhoz, hogy a szemünknek lassú dolgokat is érzékelje. Ezért is fárad a szemünk a 100 Hz alatti frissítéseknél.
Ugye jól tudom?
Egy 46HX75x meg 329e. Az sem drága. Most a 40HX75x meg 220e körül szólóban. Az sem rossz nem?
Sose vennék kocsmatévét. Hiába olcsó és nagy.
Katt
<#taps>#taps>
"Fillérekért" kapsz tévével utánozhatatlan élményt. Csak elõtte szánj rá pár hónapot, hogy képbe kerülj és ne valami fényágyú prezentációs vackot vegyél.
(hja és szvsz az LCD ott is a "legalja" 😄 )
Forza.
szerintem a 40" max monitornak jó méret, de netezni-játszani kicsit drága lenne ennyiért.... 46-52" gondolom 6-800e 😄 Kösz, de akkor inkább a feléért egy nagyobb plazma.
Forza.
Vizsgáld meg egy teló kamerájával 75, 100 és nagyobb frekvencián. Figyeld meg mi történik!
Aztán folytathatjuk innen..
Akkor nevezz be a rekordok könyvébe 😊
100 Hz-es LCD tetyóm vibrál. Csak valamilyen kamerával látod (videocam, mobiltelócam etc..) Ezért nem zavar. De a szemem pár óra múltán fáradni kezd.
600 Hz-es plazmám nem vibrál 😊
Akarom, de kamerával sem látom 😄
Egy evezõs 3D demót néztem LED-esen.
Szaggatott az evezõ a gyors mozgáskor.
Csak az evezõ. Miért?
Ja, bocs de ha témánál maradok akkor nem trollkodom 😊
Meg különben sem szokásom trollkodni 😊
Baszki, te is mondod hogy nem értesz hozzá, akkor meg minek trollkodod a témát te is!?
Mert ugye már százszor leírtam, hogy 40"-ban egy tévé 300e és a felett létezik, alatta mind csak butított, gagyosított, kispórolt vacak. Pont.
Amúgy nem vitatkozom. Az elmondottakkal szinte egyet értek. Mivel a plazmát számítógépre sosem kötöm, azt is elfogadom, hogy ott és akkor lehet vibrálás.
Bár az meg inkább a kábelek és a gép miatti interferenciákból is fakadhat.
Digitális kábeltévével és bluray használattal, profi hdmi-vel nem szabad(na) gondoknak elõfordulnia. Ismétlem: én eddig ilyesmit még nem tapasztaltam!
Az LCD tetyómmal sem, amire szintén nem kötöttem számcsit. Laptopjaink vannak. Arra meg minek? 😊
Forza.
Persze tudom én, hogy az elcédések és a plazmások hadban álltak/nak..nem is folynék ebbe bele.
Ezennel kijelentem, hogy a magam részérõl egyik táborhoz sem kívánok csatlakozni 😊
Csak a magánvéleményeimet közlöm, ha van mit 😊
Talán itt is ugyanaz lehet a problèma gyökere, mint a hi-fi-sta körökben:
Az emberek vesznek egy márkát ezért vagy azért és próbálják bizonygatni, hogy jól döntöttek annó ..
Én nem akarok bizonygatni senkinek sem semmit.
Csak ecsetelgetem, miért vagyok elégedett 😊
Szeretem én az LCD-t is, bár nekem a LED már kicsit túl tiszta. Túlontúl mûvies.
Az is lehet, hogy mások ezt észre sem veszik.
De ettõl még lehet bárkinek nagyon jó.
Isten ments, hogy bárkinek is dilemmát okozzak a választása miatt 😊
Aki ragaszkodik ahhoz a teóriához, hogy a LED az ász, az tegye csak nyugodtan..
Én csak hallgat(nám)om a véleményeket.
De sajna igazi vélemények helyett eddig csak mûszaki paramétereket kaptam..
(Volt ilyen? 😊"
nem volt, csak a világosszürke feketeszínre utalás miatt volt ez egy amolyan "elcédés" visszavágás 😄
Forza.
A sárgás szürkésfehérszerûséget kitisztították 😊
(Volt ilyen? 😊
A maszatos kép is szebb lett egy kis portörlés után.
Zizegés tényleg van. Ha odamegyek a tetyóhoz, és feléhajolok akkor halkan ugyan, de tényleg zizeg 😊
Kár, hogy ebben a pozícióban meg nem lehet tévézni 😄