LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha csak a fogyasztás (áramfelvétel/teljesítmény) érdekel, akkor már inkább a LED 😊
Egy plazmás sosem a villanyórát nézi. Hanem a tévét 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360
Egy teljes étkezés idejére ott marad? 😊
Nem is értem, hogyan is nem ég be 😄
(de még a teletextnek se, csatornalogóknak se, pedig elõbbit néha egy étkezés idejére ott szokta felejteni... hiába mondtam neki, hogy ne. még jó, hogy nem lett baj...)
Forza.
www.digimomentsvideography.com
Feleslegesen nem téped a szád.
Én elolvasom a reakcióidat.
Sõt, még meg is értelek. Komolyan.
Amúgy igazad van: elfogult vagyok, mert elégedett vagyok a PDP-mmel 😊
De emiatt nem kell megsértõdnöd 😊
Sértõdéssel tele a padlás 😊
Látod, én sem veszem a lelkemre, ha lenézed a plazmát.
A Te szemednek kellemesebb a LED.
Nekem túl intenzív.
Ez talán azzal magyarázható, hogy én full besötétített szobában szeretek mozizni.
A LED pedig nappali fényviszonyok mellett a szép. Így tetyózni meg nem az én világom.
Sosem volt az.
Az LCD-m feketéit a sötét szobában mindig szürkének láttam..
A fullHD plazmán ugyanúgy fullHD mint az LCD-n.
Hagyjuk most a márkákat.
Azt ne vitassuk, hogy melyik a legjobb tetyó.
olvasd el ezt 😊
És utána csak arra válaszolj, miért plazma és miért nem LCD?
Semmi másra. Csak erre.
De gondold át, hogy a cikk mirõl is szól.
És ha rájöttél, hogy a kép minõségérõl, akkor jó<#vigyor>#vigyor>
Nem engem kell meggyõznöd arról, hogy melyik a jobb.
Mondtam: nekem van mindkettõ<#nevetes1>#nevetes1>
Döntöttetek vagy az LCD vagy a plazma mellett és kész.
Oly annyira bemesélitek magatoknak, hogy ha a másik típuson szebb is a kép az csak ezért vagy amazért lehet, hogy azt már magatok is elhiszitek 😄
Kit érdekel, hogy mitõl jobb vagy szebb egy kép, ha egyszer szebb 😊
Egy ilyen technikai szinten már egyáltalán nem számít.
Talán furcsa példa lesz, de a legszebben szóló hi-fim olyan ronda, hkgy mutogatni sem merem 😊
Értitek egyáltalán hogy mirõl beszélgettek? 😊
Az LCD kontra plazma vita mindenkinél a fejben dõl el.
Ha van is hibája a választott technikának,
azt egyszerûen csak kimagyarázzátok.
Ez amit itt írtál szintén egy jó példa erre:
"..azért néz ki jobban.."
Számít miért?
Cseppet sem.
A vita körbeért: a plazma képe szebben néz ki 😄
És ezt ráadásul még csak nem is egy plazmafan mondta..
Köszönjük Emese 😄
(najó, meg mert a gyerek akar valamit)
Forza.
Viszont úgy tervezem, hogy azért valamelyik nextgen konzolt venni fogok, és az vagy a meglévõ G20-on lesz, vagy a 60ST60-on majd.
Forza.
esetenként nem csak 3 órát megy, ráadásul bizonyos címek akár éveken át vissza-visszatérnek, összesen akár sokszáz órára 😊
másik topikban van egy g20 tulaj srác, neki a verekedõs játék életerõcsíkjai égtek be a g20ába, pedig brutál kímélte... (a másodikat, alsõt emiatt cserélték is)
egyébként tudom mit vesztek, havernál játszottam pana plazmán, az 1080p (pc) nyilván perfekt, ám ahogy a 720p konzolcímek ki tudnak rajta nézni az lcdhez képest.... hát az döbbenet. ezért is gyûlölöm az lcdt, frusztrál, hogy mennyire fos képet nézek.
(és most hagyjanak az lcd hívõk, hogy vettem volna csucslcdt, merazjobb... NEM JOBB, az is csak lcd, ráadásul game modban varázslatok sincsenek - amiket egyébként is kikapcsolok/kikapcsolnék játék mellett.)
Forza.
A csóka csupán annyit jelzett, hogy az általad sztárolt LCD sem tökéletes.
A plazmák beégésérõl meg még öreganyám is hallott, pedig életében nem volt saját plazmája 😄
Max csak libája 😄
Ne vonjunk már le hibás következtetést. 😊
A lecserélt LCD-m is lazán van 10 éves, de már 1080i-vel jött ki.
Csak azt sajnálom, hogy mpeg4 dekóder nélkül..
De attól még nem dobtam ki.
Nagylány használja dvd-re, amikor épp nem a pasija "fullHD"-s 3D-s LED-jét nézik 😊
Bár nekem azért van egy hülye szokásom:
minden képformátumot ami nem 16:9 a nagyítás funkcióval mindig teljes képernyõsre varázslok. Még akkor is, ha ez alul-felül némi képveszteséggel jár 😊
Ez a jószokásom megvolt a 4:3-as CRT-imnél is, csak ott "természetesen" a 16:9-et varázsoltam 4:3-má 😊
Az LCD-met ami meg már 16:9-es volt 4:3-ról 16:9-re állítottam.
Mostanra meg az a szerencse, hogy egyre több adás is 16:9-es 😊
Ami meg a plazmámon is szupcsi 😄
Az meg csak tovább javít a helyzeten, hogy a HD adás is egyre több ..
Mindemellett ami fél óra alatt beég plazmába (az elég durva fényhatás lehet), de ugyanennyi alatt ki is mosódik ma már.
Nekem a G20-nál volt olyan, hogy "nincs jel" volt kiirva a beltéri által éjszaka vagy 3 órán át, és másnap újra bekapcsolás után még vagy 5 percig látszott a nyoma 5 centirõl, aztán már onnan se...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
4K 55 és 65" augusztustól lesz, 1,5 - 2,6millió a beárazása, nyilván ez addig még változik 100x. De hozzávetõlegesen ennyivel lehet kalkulálni.
Forza.
Elméletileg csak a 2012-tõl gyártott Smart-os kompatibilisek vele.
Talán késõbb gondolnak a régebbi Smart-osokra is..
De mellesleg nekem a laptopon is aktiválva van a képernyõvédõ, ami 15 perc után bekapcsol. Biztos ami biztos.
Részlet egy hivatalos szakvéleménybõl a Samutól:
(ez maradjon köztünk okés?)
"..mert a felhasználók részérõl a beégés oka a plazma kijelzõk esetében a luminofor foszforréteg megváltozott állapota. LCD kijelzõk esetében az LCD cellák károsodása, ami a helytelen használatot követõen változatos képtartalom mellett is látható marad.
Helytelen használatnak minõsül a kijelzõ egészének vagy egyes tartományainak minimálisan 1-2 órán át tartó folyamatos terhelése. (pl.: állókép, 4:3 formátumú képmegjelenítés, illetve ha a csatorna embléma túl hosszú ideig van jelen.."
Magánvélemény: az, hogy plazma helyett LCD-t használsz még semmire sem garancia..
Forza.
Keressek Neked is egy olcsóbb 3D plazmát?
Vagy még várjunk vele egy kicsit? 😉
A vetítõm viszont már csak volt LCD, sohatöbbet. Tudom, nemondjam, hogy soha, de ... 😄
Forza.
2011-es modell hivatalos gyári infók itt 😊
Én a helyedben már telefonálnék is<#nyes>#nyes>
Ha meg ehhez hozzávesszük a lehetõ legjobb fullHD aktív 3D képminõséget, akkor egy gecidrága LED LCD-nél fogsz kikötni...
Max azt tudom mondani, hogy 55ST50 plazma, olyan 380e körül. Ennyibõl ekkora, és JÓ LCD-t közel sem kapsz.
Remélem jó helyre írok.
Az éven szeretném lecserélni 6 éves Samsung HD Tv-m valami jobbra. 210 ezer forint körül gondoltam árban, és minél többet olvasok utána annál nehezebb a döntés.
Amire használnám:
-Ps3 és majd késõbb Ps4 játékok 3D-ben is. Ha már van konzolom, és vannak 3D-s játékaim, szeretném kipróbálni õket úgy is.
-Filmnézés (szintén 3D-ben is)
Ami fontos:
-Képátló 102 cm legyen (ha van picit nagyobb az sem baj)
-Ebben az árkategóriában a lehetõ legjobb Full HD / 3D képminõség
-Legalább 2HDMI és 2 USB
-Mivel játékra lenne fõképp használva, gondolom a minél kisebb input lag.
Lenne még egy két (nagyon láma) kérdésem: Falra szerelni érdemes az ilyen Tv-t? Gondolok itt arra, ha pl 3d ben játszanék, nem lenne-e valami gond a képpel? Mennyire fontos az, hogy mennyi fény éri a szobát? Azt sem tudom például eldönteni hogy LCD vagy Plazma legyen, és ott van az aktív/ passzív 3D kérdése is.
Ja és még annyi hogy kb 4 méterrõl nézném.(mintha úgy olvastam volna, hogy ez sem mindegy)
Ezen szempontok alapján mely Tv-ket ajánljátok?
Elõre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
de akkor: kábeltelevíziós szolgáltatásról van szó. Mindkét helyen és azonos szolgáltatóval..
Természetesen õket is meg fogom kérdezni, amint arrafelé lesz dolgom..