21171
LCD - Plazma
-
#17361 Ja az első megvehető OLED TV is Sony volt.. 2008-ban XEL-1
A kék lézer feltalálója is Japán volt igaz nem a Sony. ;) -
#17360 Ott is írják?
Akkor jól tudják :D -
#17359 A Sony UHD tv már kapható egy ideje itthon... Birom ezeket a koreaiakat hogy szerintük mindenben az elsők, na persze a marketingben biztos.. -
#17358 Nagyon tudsz, ez a wikipedia miket nem tud... -
SlickAdam #17357 Blu-Ray mint adathordozo... te rettentoen okos...
Ouya? WTF???
Mindig abbol indulok ki, hogy ha par napig nem nezek be, idokozben megjon az eszed. Aztan megse... :D
Multban pedig te elsz, te linkelsz folyton 3-4 eves tv-ket, teszteket, ... szoval ja, nosztalgia, neked koszonhetoen.:P -
#17356 infó :)
és nem Blue-Ray, csak blu-ray...esetleg bluray.. -
#17355 Én az első kóreai rádiót mondtam :)
Amúgy a világ első tranyós rádiója 1954-es és a Texas Instruments Regency TR-1-ese volt..tehát szintén nem a Sony-é :) -
#17354 Lehet neked a jövő konzolja az OUYA, nekem inkább a PS4 + PC.. :)
Ha OUYA-t akarok akkor rákötöm a 4magos android telefonom a TV-re.. -
#17353 Az első boltban megvehető BD lejátszó a Sony BDZ-S77 volt.
A fejlesztő a Blu-ray Disc Association tagjai voltak.
A Blue-Ray támogatói: Hitachi, LG, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony és Thompson. A szövetségük hivatalosan 2002. 02. 19-én alakult meg. A formátum korábbi támogatói: Dell, HP, Mitsubishi és TDK. -
#17352 Nosztalgiázunk, vagy a jelenben élünk?
Ouya: a jövő játékkonzolja. Bocsi :)
A Sony csinált nagy fejlesztéseket, de nagyrészük mára elavult, nem használatos.
De van 60 inches plazma (még) és egyelőre a 3D THX is elfogadott :)
De ne versenyezzen már egy mogulóriás mint a Sony egy viszonyleg fiatal céggel, mint az LG.
Ez olyan, mintha egy 45 éves ember tapasztalatát versenyeztetnéd egy 18 évesével :D -
#17351 Az első Sony tranzisztoros zsebrádió 1957-ben született, tehát az LG az 1959-el lemaradt.. :) -
#17350 Playstation-hoz hogy jön az androidos Ouya? Ouya: Mobilos játékok tv-n, vicc! Tranzisztoros rádió, hordozható tv (watchman) 3.5"Floppy, CD,(sony+philips) AVCHD (sony+pana), Walkman, stb ezek mérföldkövek voltak amit a Sony talált ki, a studio technikai profi cuccokról nem is szólva.. LG milyen mérföldkövet rakott le? -
#17349 Az mkv képes Blu-ray mekkora fejlesztés, azta! Internetes hűtő ahh.., 3D mobil muhaha!
LOL!
-
#17348 Aha. Persze :) -
#17347 Amiket felsoroltam fejlesztéseket, más cégek is átvettek és használnak még ma is de..
régen - ma
walkman - mp3 lejátszó (hardveres SIS, szoftveres DM 1998)
betamax - vhs (JVC 1980)
minidisc - 2013 gyártás befejezve.
playstation - Ouya (Kickstarter 2012-2013)
A bluray lejátszó Matsushita (Pana -JVC konszern) fejlesztés. Nem Sony :)
De a világ első wifis bluray playere szintén LG :) -
r4pt0r #17346 Sorolni biztos nem fogom, ha érdekel megkeresed, de ennyit biztos hogy találsz, de még többet is. -
SlickAdam #17345 most kezdjuk el sorolni, hogy a sony miket tett le az asztalra (walkman, betamax, minidisc, bluray, playstation-ok, ... vegtelen)? -
#17344 Hallgatjuk, sorold :)
Amúgy ez nem dicsőségtábla :) ..csak a tényeket közöltem. -
r4pt0r #17343 Ez most így hirtelen erős volt. :D "1995. A név LG-re változik. - Micsoda dicsőség."
Egyébként ilyeneket mind fel lehet sorolni Samsung, Sony, Panasonic márkánál is. -
Borg #17342 Samsung 64F8500 @ AVForums
Még a GT60-at se éri utól képminőségben, nemhogy ZT verő lenne... -
#17341 Ezek a "kóreai szarok" azért pár dologban elsők voltak...
A vállalat 1958-ban megalakul Goldstar néven.
1959-ben az első kóreai rádió..
1977. Az első kóreai színes tévé..
1995. A név LG-re változik.
1998. A világ első 60 inches plazmatévéje.
2000. A világ első internetes hűtője.
2007. Black Label, Prada Phone by LG.
2008. LG Renoir elsőként 8 MP teljes érintőképernyő.
2009. BD370. Az első mkv képes bluray player.
2010. PX950. Első 3D THX tv a világon.
2011. Az első 2 magos, fullHD-s mobil.
2011. Optimus 3D. Világelsőként...
Tudom, hogy úgysem válaszolsz rá, de azért megkérdem, hogy legalább gondolkodj el rajta:
Ezeknél a fejlesztéseknél a nagy nevek, mint a Sony vagy a Panasonic...hol voltak??
Nem lenézni kell a másik kisebb márkát, hanem észrevenni és elismerni, hogy vannak amiben ők a jobbak. -
#17340 Egy vicc ez a samu szemüveg, minek rá az a piros és kék jelölés azt nem tudom, hideg, meleg vagy mi... -
-
#17338 Lehet. Attól függetlenül a 20 filléres ótvarszemüveges csamu nyócast emiatt nem húzták le. Vicces. -
#17337 -
#17336 Pont ez az ellentmondás zavar ebbe a tévé biznicbe.
Eddig fasza volt a felsőkat Sony tévé mer nem a szar XY panelekket gyártotta, emiatt persze 10-20%-al drágább is volt. Most meg a népnek már tetszik az ára, mert nincs elszállva, persze azért mert olcsóbb, szarabb panellel lesz?! (talán nem).
Triluminos mindenesetre engem decemberben meggyőzött. Persze majd a boltban a többi mellett magyartévével kábelről, meg majd itthon bizonyíthat. :) -
#17335 Azokra az LG panelekre gondolsz amiket az AUO gyárt? :D -
#17334 Valószinüleg az elekronika igényesebb és jobb lesz mint az LG tévéiben. Nagyon bizom benne! -
Borg #17333 Koreai szar alatt az LG paneleket érted, ami az idei Sonykba kerül? :)
Mert ugye állítólag nem véletlen az új Sonyk jó ára... Valószínűleg a tavalyi HX750/850 feketeszinthez képest jelentős visszalépés lesz, de ettől még jók is lehetnek. Mindenesetre csodák nincsenek. Remélem a holnapi bemutató után már a reviewk is felkerülnek a netre. -
SlickAdam #17332 tuti nem. sztem kimdzsong panasonic fan es tele lett a toke a samsung retekkel, lassan inditjak a tamadast... -
SlickAdam #17331 nem az a szemuveg jar hozza... UK-n kivul (lehet kulonbseg kiszerelesben, sot altalaban van is). vagy szted poenbol elohuztak egy masik szemcsit a fiokbol, csak hogy irhassanak negativumot is? :D -
#17330 Idén majdcsak tönkreb.sszák a koreai szarok, hiába a minőség. Senkit se érdekel. Ezért megyünk mi is csődbe. Már a "szakszerű" kiszolgálást is nagy ívből letolják. -
#17329 Nem. Pl az érdekes hogy a 3D szemüvegre szart kapott, holott nem is az a szemüveg jár hozzá........ LOL
Ezért (is) rühellem az ilyen tesztmatyikat. -
SlickAdam #17328 dobhatom ki a VT50-est... -
SlickAdam #17327 miert vicces? sztem helytallo az a teszt, "excellent"-et kapott. referenciat kellett volna? ...
VT65-hoz: fakjee, megint megcsinaltak. lassuk mit tud a ZT! -
#17326 Ez fasza.
Viszont visszanézve néhány tesztet elég érdekes eredményeket írnak......
55HX850-et pl. viccesnek tartom..... -
Borg #17325 55VT65B @avforums
-
#17324 Kezdem magam a Hungaroringen érezni valami motorsport bemutatón :)
R4-esek...F4-esek...
Na minegy. Lássuk inkább az idei LCD palettát..
2013: karnyújtásnyira az OLED-től...
És persze itt a 2013-as plazma paletta is :) -
#17323 majd ha lesz F6-osok szólj, majd érdekelne egy milyen.. -
#17322 Nem.