21171
LCD - Plazma
  • nismoka
    Ja az első megvehető OLED TV is Sony volt.. 2008-ban XEL-1
    A kék lézer feltalálója is Japán volt igaz nem a Sony. ;)
  • Zephyr Retiring
    Ott is írják?
    Akkor jól tudják :D
  • nismoka
    A Sony UHD tv már kapható egy ideje itthon... Birom ezeket a koreaiakat hogy szerintük mindenben az elsők, na persze a marketingben biztos..
  • nismoka
    Nagyon tudsz, ez a wikipedia miket nem tud...
  • SlickAdam
    Blu-Ray mint adathordozo... te rettentoen okos...
    Ouya? WTF???

Mindig abbol indulok ki, hogy ha par napig nem nezek be, idokozben megjon az eszed. Aztan megse... :D

Multban pedig te elsz, te linkelsz folyton 3-4 eves tv-ket, teszteket, ... szoval ja, nosztalgia, neked koszonhetoen.:P
  • Zephyr Retiring
    infó :)
    és nem Blue-Ray, csak blu-ray...esetleg bluray..
  • Zephyr Retiring
    Én az első kóreai rádiót mondtam :)
    Amúgy a világ első tranyós rádiója 1954-es és a Texas Instruments Regency TR-1-ese volt..tehát szintén nem a Sony-é :)
  • nismoka
    Lehet neked a jövő konzolja az OUYA, nekem inkább a PS4 + PC.. :)
    Ha OUYA-t akarok akkor rákötöm a 4magos android telefonom a TV-re..
  • nismoka
    Az első boltban megvehető BD lejátszó a Sony BDZ-S77 volt.
    A fejlesztő a Blu-ray Disc Association tagjai voltak.
    A Blue-Ray támogatói: Hitachi, LG, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony és Thompson. A szövetségük hivatalosan 2002. 02. 19-én alakult meg. A formátum korábbi támogatói: Dell, HP, Mitsubishi és TDK.
  • Zephyr Retiring
    Nosztalgiázunk, vagy a jelenben élünk?
    Ouya: a jövő játékkonzolja. Bocsi :)
    A Sony csinált nagy fejlesztéseket, de nagyrészük mára elavult, nem használatos.

De van 60 inches plazma (még) és egyelőre a 3D THX is elfogadott :)
    De ne versenyezzen már egy mogulóriás mint a Sony egy viszonyleg fiatal céggel, mint az LG.
    Ez olyan, mintha egy 45 éves ember tapasztalatát versenyeztetnéd egy 18 évesével :D
  • nismoka
    Az első Sony tranzisztoros zsebrádió 1957-ben született, tehát az LG az 1959-el lemaradt.. :)
  • nismoka
    Playstation-hoz hogy jön az androidos Ouya? Ouya: Mobilos játékok tv-n, vicc! Tranzisztoros rádió, hordozható tv (watchman) 3.5"Floppy, CD,(sony+philips) AVCHD (sony+pana), Walkman, stb ezek mérföldkövek voltak amit a Sony talált ki, a studio technikai profi cuccokról nem is szólva.. LG milyen mérföldkövet rakott le?
  • nismoka
    Az mkv képes Blu-ray mekkora fejlesztés, azta! Internetes hűtő ahh.., 3D mobil muhaha!
    LOL!
  • Zephyr Retiring
    Aha. Persze :)
  • Zephyr Retiring
    Amiket felsoroltam fejlesztéseket, más cégek is átvettek és használnak még ma is de..
    régen - ma

walkman - mp3 lejátszó (hardveres SIS, szoftveres DM 1998)
    betamax - vhs (JVC 1980)
    minidisc - 2013 gyártás befejezve.
    playstation - Ouya (Kickstarter 2012-2013)

A bluray lejátszó Matsushita (Pana -JVC konszern) fejlesztés. Nem Sony :)
    De a világ első wifis bluray playere szintén LG :)
  • r4pt0r
    Sorolni biztos nem fogom, ha érdekel megkeresed, de ennyit biztos hogy találsz, de még többet is.
  • SlickAdam
    most kezdjuk el sorolni, hogy a sony miket tett le az asztalra (walkman, betamax, minidisc, bluray, playstation-ok, ... vegtelen)?
  • Zephyr Retiring
    Hallgatjuk, sorold :)
    Amúgy ez nem dicsőségtábla :) ..csak a tényeket közöltem.
  • r4pt0r
    Ez most így hirtelen erős volt. :D "1995. A név LG-re változik. - Micsoda dicsőség."

Egyébként ilyeneket mind fel lehet sorolni Samsung, Sony, Panasonic márkánál is.
  • Borg
    Samsung 64F8500 @ AVForums

Még a GT60-at se éri utól képminőségben, nemhogy ZT verő lenne...
  • Zephyr Retiring
    Ezek a "kóreai szarok" azért pár dologban elsők voltak...
    A vállalat 1958-ban megalakul Goldstar néven.
    1959-ben az első kóreai rádió..
    1977. Az első kóreai színes tévé..
    1995. A név LG-re változik.
    1998. A világ első 60 inches plazmatévéje.
    2000. A világ első internetes hűtője.
    2007. Black Label, Prada Phone by LG.
    2008. LG Renoir elsőként 8 MP teljes érintőképernyő.
    2009. BD370. Az első mkv képes bluray player.
    2010. PX950. Első 3D THX tv a világon.
    2011. Az első 2 magos, fullHD-s mobil.
    2011. Optimus 3D. Világelsőként...

Tudom, hogy úgysem válaszolsz rá, de azért megkérdem, hogy legalább gondolkodj el rajta:
    Ezeknél a fejlesztéseknél a nagy nevek, mint a Sony vagy a Panasonic...hol voltak??
    Nem lenézni kell a másik kisebb márkát, hanem észrevenni és elismerni, hogy vannak amiben ők a jobbak.
  • nismoka
    Egy vicc ez a samu szemüveg, minek rá az a piros és kék jelölés azt nem tudom, hideg, meleg vagy mi...
  • cloud.strife

• cloud.strife
    Lehet. Attól függetlenül a 20 filléres ótvarszemüveges csamu nyócast emiatt nem húzták le. Vicces.
  • cloud.strife
  • cloud.strife
    Pont ez az ellentmondás zavar ebbe a tévé biznicbe.

Eddig fasza volt a felsőkat Sony tévé mer nem a szar XY panelekket gyártotta, emiatt persze 10-20%-al drágább is volt. Most meg a népnek már tetszik az ára, mert nincs elszállva, persze azért mert olcsóbb, szarabb panellel lesz?! (talán nem).
    Triluminos mindenesetre engem decemberben meggyőzött. Persze majd a boltban a többi mellett magyartévével kábelről, meg majd itthon bizonyíthat. :)
  • cloud.strife
    Azokra az LG panelekre gondolsz amiket az AUO gyárt? :D
  • nismoka
    Valószinüleg az elekronika igényesebb és jobb lesz mint az LG tévéiben. Nagyon bizom benne!
  • Borg
    Koreai szar alatt az LG paneleket érted, ami az idei Sonykba kerül? :)
    Mert ugye állítólag nem véletlen az új Sonyk jó ára... Valószínűleg a tavalyi HX750/850 feketeszinthez képest jelentős visszalépés lesz, de ettől még jók is lehetnek. Mindenesetre csodák nincsenek. Remélem a holnapi bemutató után már a reviewk is felkerülnek a netre.
  • SlickAdam
    tuti nem. sztem kimdzsong panasonic fan es tele lett a toke a samsung retekkel, lassan inditjak a tamadast...
  • SlickAdam
    nem az a szemuveg jar hozza... UK-n kivul (lehet kulonbseg kiszerelesben, sot altalaban van is). vagy szted poenbol elohuztak egy masik szemcsit a fiokbol, csak hogy irhassanak negativumot is? :D
  • cloud.strife
    Idén majdcsak tönkreb.sszák a koreai szarok, hiába a minőség. Senkit se érdekel. Ezért megyünk mi is csődbe. Már a "szakszerű" kiszolgálást is nagy ívből letolják.
  • cloud.strife
    Nem. Pl az érdekes hogy a 3D szemüvegre szart kapott, holott nem is az a szemüveg jár hozzá........ LOL

Ezért (is) rühellem az ilyen tesztmatyikat.
  • SlickAdam
    dobhatom ki a VT50-est...
  • SlickAdam
    miert vicces? sztem helytallo az a teszt, "excellent"-et kapott. referenciat kellett volna? ...

VT65-hoz: fakjee, megint megcsinaltak. lassuk mit tud a ZT!
  • cloud.strife
    Ez fasza.

Viszont visszanézve néhány tesztet elég érdekes eredményeket írnak......
    55HX850-et pl. viccesnek tartom.....
  • Borg
    55VT65B @avforums

• Zephyr Retiring
    Kezdem magam a Hungaroringen érezni valami motorsport bemutatón :)
    R4-esek...F4-esek...

Na minegy. Lássuk inkább az idei LCD palettát..
    2013: karnyújtásnyira az OLED-től...

És persze itt a 2013-as plazma paletta is :)
  • Krisztiam #17323
    majd ha lesz F6-osok szólj, majd érdekelne egy milyen..
  • cloud.strife
    Nem.