21171
LCD - Plazma
  • Klemice
    ott a pont
  • cloud.strife
    Vegyél Sony-t..... :D
  • Krisztiam #17399
    sziasztok
    Samsung 32D5000-esem van.. majd szeretném lecserélni egy Samsung 40F6650-re szerintetek érdemes? :D
  • nismoka
    Mobile High Definition Link
  • nismoka
    A Funai-tól... :)
  • Zephyr Retiring
    A jövő tévéje?

Erről a Philips fejlesztésről tudunk már valamit?
  • Zephyr Retiring
    MHL?
    Ez megint mi? :)
    Megőrjítetek ezekkel a rövidítésekkel :D
  • Bucser
    MHL-el mar az uj telefonok is toljak a fullhad-t....
  • Zephyr Retiring
    HDMI-ről tévére simán tolja a vidiket?
    FullHD-t is? Vajon 3D-t is? Akkor a következő nekem is HDMI-s lesz..asszem :)
  • nismoka
    Telefonban a megjelenés óta androidosom volt és van fene tudja már hányadik.. De játszani azt utálok ilyen bénaságokkal, nemhogy nagyképernyőn... Tabletem is van (Xperia Tablet S), de játszani azt nem fogok rajta, pedig még ps3 joy-al is megy és HDMI-vel tv-re köthető...
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy picit elkanyarodtunk a témától...
    de ezt még gyorsan leírom tanulságként.
    Az első androidos telómat még akkor vettem, mikor mindenki leírta a rendszert, mert "nem volt eléggé kiforrott".
    Akkor még mindenki az "új" Nokiáknak jósolgatott szép jövőt..
    Mindig is Nokiám volt. Már akkor is, mikor még a 1610-es megjelent..3210..3310...sorra cseréltem le őket, de hű maradtam. S akkor jött az andro...
    Mindenki lebeszélt, szidták is, de váltottam.
    A jövő (a jelen) engem igazolt. Az android rendszer elsöpörte a Nokiát (aki bután és makacsul ellenállt az andro rendszernek).
    Nem a jelent kell figyelni. A jövőbe kell látni...
  • nismoka
    Nekem 8 mit irkálnak itt, eddig is volt szinte minden konzolom, ezután is lesz.. PS4 az egész biztos, de marad a PC is, a többi majd elválik de OUYA az nem lesz az ziher..
  • Zephyr Retiring
    "...olvass kicsit pl. a liszenszelésről."
    Olyan rég olvastam róla, hogy lassan már el is felejtem :)
    ..de várj csak...mégse...

Liszensz = használati jog.

Hülye vagyok? Lehet. De liszenszem van rá :D
  • Zephyr Retiring
    A jövőről beszéltem kolléga. Nem a jelenről :)
    konzol jövőkép.
    Tetszik vagy sem...
  • Zephyr Retiring
    A természettel a Sony is megújul.
  • nismoka
    Az Ouya a jövő mi? Muhaha! Ouya down..
  • SlickAdam
    +1
  • cloud.strife
    Konkrétan te hülye vagy baszod.....

Többször nem nyitom le a hozzászólásod az tuti.
  • Zephyr Retiring
    Hogy jön a használati jog a fejlesztéshez?
    Van malajziai Sonym és japán Harman Kardonom is és?
    Minden hülye tudja, hogy attól még a Sony japán, a Harman meg Usa fejlesztés.
    Nem tudom hová akarsz kilyukadni?
  • cloud.strife
    Az egészbe az a baj, hogy a Sony-t rakhatod Vivid-be, akkor se bassza szét a színeket, csak túlszaturálja. De a részletek sokkal inkább megmaradnak. Persze ettől még a Vivid az aljabeállítás.... Annál már csak a Shop mód szarabb! :D
  • Bucser
    Barom.... Movie az alap a samukon es onnan lehet allitgatni hogy valami normalisat kisajtoljon az ember beloluk.

A triluminosra kivancsi vagyok... Az RGB led erdekel.
  • SlickAdam
    vivid bazze, leheto legmocskabb beallitas barmilyen tv-n... meg ha a mozi-t ajanlotta volna... de hat na, erthetett hozza :D
  • cloud.strife
    Egyébként ma voltam Sony bemutatón. Volt 4K (az új csúcs 65callos), volt NFC mindenfelé, fülesek, speckó tévétávirányítók, kamerák, fényképezők, csudadolgok.....

Volt egy nyilvános képteszt is, Samu 8-as kontra új Sony Trilumonis W9. Volt döbbenet. Médiamárktos főmufti már azt szervezte hogy tundá kicserélni a decemberbe vett méregdrága nyolcas Samuját a Sony-ra..... :D

A hozzám hasonló színteszt is lefutott mozgóképpel is, pirosba, kékbe elvérzett a Samu. Egy srác nem nyugodott, azt állította hogy a Samu el van állítva. Persze a teszt úgy kezdődött hogy mindkét tévé képbeállítását lenullázták, normálra rakták. A faszi meg bekiállt okoskodni, hogy rakják át a Samut Vivid-re, mert annak úgy van referencia képe (valami beépített koreai pöcs lehetett, mert senki sem ismerte), erre a promóter mondja neki, hogy tessék mutatni mit állítson át. Aszondja Vividre!!! Beszólok hátulról hangosan: "úgy még szarabb a képe!!", erre rámnéz, már vörös a feje.... de-de, azt át kell állítani mert a Samu direkt el van állítva. ÉLÉNKRE! Srác átrakja élénkre, ocsmány lesz a kép természetesen..... srác mégvörösebb fejjel körbenéz, mindenki döbbenten, majd felkacagva.... felkapta a táskáját és puffogva elment....

Kész bmeg...... :D
  • cloud.strife
    Ezen hangosan kacagtam percekig..... :D

• cloud.strife
    Javaslom olvass kicsit pl. a liszenszelésről.
    Kezd pl. a Made In Japan könyvvel.
  • Borg
    Tegyük hozzá, hogy ugyanígy az LCD sem...
  • Zephyr Retiring
    :D
  • SlickAdam
    meg nem tudni mit tud a ZT, de mar a VT is referencia. szoval ha a ZT meg ratesz egy nagy lapattal es az abban hasznalt tekno bekerul lassankent (jovore es esetleg meg azutan) a VT-be es lejjebb, akkor meg nyugodtan beszelhetunk fejlodesrol. majd kiderul. nekem mar a VT50-tol se kell jobb, csak - mint korabban is irtam - a magasabb fenyero, amit picit irigylek. de a szoba mar igy is tobb, mint alkalmas a VT50-eshez is, szoval csak picit.:)
  • r4pt0r
    Hülyeséget mondtam. IFcafén van. :D

"...The Verge-nek, hogy befejezték a plazma panelek fejlesztését, és a mostani csúcsmodell ZT60-ban használt technológia lesz a legutolsó, amely kikerül a cég K+F részlegéből. Hozzátette, hogy az értékesítés 2014-ig biztosan nem szűnik meg."
  • SlickAdam
    rakeresve PH-n a legutolso panasonic-os hirre, pont az ellenkezojet allitjak. par evig meg tuti lesznek ujak, nem hiszem, hogy a mostani modelleket nyomnak amig elerhetoek lesznek az OLED-ek...
  • SlickAdam
    csucson kell abbahagyni :)
  • r4pt0r
    Plazma nem fok már sehova fejlődni. Most írták PHn, hogy befejezi a Panasonic a K+Fet és már csak a maiakat fogja gyártani. Átállnak OLEDre.
  • SlickAdam
    de csak szinte, plazma meg mindig tud fejlodni, pedig kihalo felben van. "led"-el viszont egyetertek, ott csak kozmetikai javulas van esetleg, meg funkciokban bovulnek.
  • Zephyr Retiring
    Érdekes cikkre bukkantam az UHD tv kapcsán:
    olvastátok már?

"...az LCD és a plazma technológiából már szinte kisajtoltak mindent amit lehetett..."
  • SlickAdam
    na meg egy kis nosztalgia!
  • nismoka
    Igen, sok az okos hazánkfia.
    Min ahogy a koreaiak sem tartanának ott ahol most a Japán elektronikai fejlesztések nélkül, hiszen sokat másoltak a japcsikról..
  • Zephyr Retiring
    Szoktam röhögni ezeket a keleti (japán, kóreai) és egyéb külföldi "fejlesztéseket".
    Ilyen-olyan szabvány mellett döngetik sokan a mellüket, miközben a legnagyobb fejlesztések mind kicsiny nemzetünk gyermekeinek köszönhetőek :)
    Hogy csak hirtelen pár nagy magyart említsek a televíziós fejlesztések terén:
    Tihanyi Kálmán, Mihály Dénes, Goldmark Péter Károly...
    Ha ők nincsenek, ma nincs fullHD, UHD és egyebek sem..
    És még hány magyart tudnék sorolni...de ez már nem a tévék világa lenne.

A tévé a XX. század végére a legnagyobb hatású tömegmédiummá vált.
  • nismoka
    UHD japán találmány....
  • nismoka
    Szuper! De tényleg...
  • Zephyr Retiring
    Az UHD nem tudom kinek a fejlesztése...
    De a világ első legnagyobb 3D UHD tévéje szintén LG :)