21171
LCD - Plazma
  • arty
    beszállnak a plazmabizniszbe?
  • cloud.strife
    Most jövök egy kétnapos Sony Center konfról.....

Lesznek érdekességek ebben a negyedévben. Pozitív. Nagyon pozitív!
  • Bucser
    Hagyd ra, lassan emeszti a dolgokat, mert filozofal rajtuk mire ide kiteszi. Ez speciel ilyen sokaig tartott:)
  • SlickAdam
    ugye nem gond, hogy egy ettol kb. 2 hettel ujabb cikk mar masrol ir es MAR ki is beszeltuk itt...
    2011-es vagy korabbi cikkeket kene linkelgetned, csak hogy real retro maradj :D:D:D
  • Zephyr Retiring
    A plazma élt. A plazma él. A plazma élni fog :)

Mégsem igaz a pletyka...
  • Borg
    55VT65 @ hdtvtest.co.uk

Még jobb mindenben mint a GT, szintén reference minősítést kapott...
  • cloud.strife
    Kicsit inkább a 750.
  • alfa73
    S a W650 milyen? Megközelíti a HX750 képét, vagy inkább az EX650-el van párban?
  • cloud.strife
    De jelent.
  • Borg
    Nyilván a triluminos nem jelent akkora minőségi ugrást, hogy egy fejlesztett HX850-et alá lehessen rakni eggyel, mert úl kicsi lenne a látható különbség.
  • nismoka
    Most odaraktam egy HX850 mellé a W8-at, minden normal beállításon, minden hókuszpókusz off. A HX850 7-es háttérfényen, a W8 kb 2-es fokozaton igy kb egyforma a fényesség. Igy a fekete is jobban közelít már a HX850-hez, ami azért a legjobb LCD tv.. :) Forrás PS3/Karib 4, Jó ez.
  • cloud.strife
    Nekem is nagyon tetszik a képe. Nálunk körbejárható a tévé és néha oldalról is ránézek, de 98%-ban pont szemből a kanapéról látjuk, onnan rendben van. Nagyonis.

Ettől függetlenül nem értem ezeket a gyártókat, illetve ilyenkor gyűlölöm egyre jobban azokat a márkákat, akik tönkretették a tévépiacot. Ezalól kivétel lesz a Triluminos panel, ami végre nem holmi összevásárolt panel a három gagyitól, hanem valami saját.
    Én speciel a Sony helyébe egyel eltoltam volna a sort és a tavalyi HX850 panelt kicsit fejlesztve raktam volna a W8-ba. A W9-be meg mehet a Triluminos.

Vagy a fene tudja.
  • cloud.strife
    Akkor működött a kamumarketing. :)
  • nismoka
    Kicsit kutakodtam neten, az ips paneleknél ips glow-nak hivják azt a jelenséget mikor oldalról nézve szürkül a fekete. Viszont más szin nem torzul ips panelnál. A VA paneleknél viszont jobban torzulnak a szinek oldalról. A lényeg hogy bármilyen is az LCD azt lehetöleg szemböl kell vagy azt közelítõleg kell nézni, de ez nem újdonság. ;) Modjuk nálunk ez nem probléma..
  • nismoka
    Szerintem rendben van a cucc, tény a betekintési szöge kissé gyengébb mint a hx750nek, de láttam ennél gyengébbet is és leginkább csak a feketénél mutatkozik meg. Amúgy meg LCD-nél úgyis jelen van ez, nem oldalról kell nézni, majd az OLED... Nekem kifejezetten tetszik a képe, szerintem a motionflow kicsit jobban dolgozik mint az elödben, leginkább ezt 3D-ben veszem észre.
  • SlickAdam
    pedig - elvileg - pont hogy az IPS-nek sokkal jobb a betekintesi szoge, mint mas paneleknek. ez volt az egyik "ficsor" a pana led tv-kben.
    erdekes...
  • cloud.strife
    Világos képnél is.
  • cloud.strife
    Sajnos kijön ennek az IPS panelnak a gyengesége...... Csak szemből jó.
  • cloud.strife
    Igen, az lesz az.....
  • nismoka
    H750 aktiv, W8 passziv 3D.
  • SlickAdam
    vagyis a W8...ize
  • SlickAdam
    hx750-es a passziv 3d-s modell, ugye? akkor nem csoda, h szarabb a feketeje, hiszen IPS panel (ha minden igaz).
  • nismoka
    Igen a szinbeállítást is lejebb kell venni mint a HX750-nél. Gyorsabb minden, a böngésző a menü stb, nagyon dizányos! :) Szentségtörés de én egy Galaxy S3-al próbáltam a wi-fi-s képernyő tükrözést és tökéletesen megy. :) Viszont az egyérintéses NFC-vel inditott tükrözés mókát nem akarta az SGS3-al, de viszont megy menüből inditva, úgy sem bonyolult. NTFS és mkv müködik, DTS hang is szól és kinyomja optikain 5.1-ben is ha USB-ről megy a warez film. ;) A hozzáadott NFC-s bluetooth távkapcs nagyon tetszik! A fém káva nagyon szép csak alul középen azt a bumszlit a logo-val laposabbra csinálhatták volna, vagy kisebbre, vagy feketére. :)
  • cloud.strife
    Majd este. Én se tudok besötétíteni rendesen.

Adddigis a HX750 után:
    + szinek szokás szerint rendben, valahogy talán élénkebb az egész, viszont a bőrszín, aszfalt szín természetes maradt
    + sokkal fényesebb
    + Motionflow szépen számol
    + appok, menü sokkal-sokkal gyorsabb
    + NFC, TV SideView, egyéb fícsörök mint a vaj
    + menü sokkal szebb lett
    + a kába valami eszméletlen szép, pont ammyira vékony ami még nem zavaró, az a kék él pedig brutális

- a feketéje még mindig nem tetszik, este kiderül mennyire zavaró, bár szemből eltűnik teljesen, a fényerőszabályzó nálam mindig be van kapcsolva, azzal szerintem el fog tűnni. Az tény hogy szarabb a fekete mint a HX750-en volt (elsőre)
    - tükröződik, kb. úgy mint az üveglapos cuccok. Ettől persze sokkal fényesebb a képe
    - sajna sem a tabletem, sem az iPhone-om nem tudja az NFC-t..... :( De ahogy nézem a Tablet S-em a képernyőtükrözést se..... :(

Az ntfs, MKV dolgokat nem tudom tesztelni, nincs egyik se itthon..... LOL :)

Elsőre ennyi.
  • nismoka
    Besőtétített szobában milyen a fekete? Mert most nem tudok besötétíteni.. :)A Fehéret jobbnak látom a HX750-nél.
  • cloud.strife
    42W805 itthon.... :) Most hangol.
  • nismoka
    Jav: Sony KDL42W805 :)
  • nismoka
    Na, teszteltem a Sony KDL40W805 TV-t, első benyomások jók, sztem korrekt cucc. A wifi-s képernyő tükrözés mobilról nagyon tetszik.:) A képminőség szerintem egy kicsit jobb mint a tavalyi HX750, a fekete szint azért csalóka mert nagyobb fényerőt (háttérvilágítás) tud az új ezért kb amit 10-es szinten tudott a HX750 azt itt kb 5-6 fokozaton már hozza. Oldalról enyhén jobb a fekete a HX750-nek de sztem lényegtelen.
  • nismoka
    Csak oldalról nézve olyan, szemböl jobb a képe!
  • Zephyr Retiring
    Ha csalódást okoz ezzel Neked a Sony, akkor miért nem őket szidod?
    Vagy jobban esik a Philips-et és az LG-t leírni, ahelyett, hogy belátnád: igen, a Sony is gyárt gyengébb cuccosokat. Ugyanúgy, mint bármely más cég...
  • cloud.strife
    Szerintem a képernyőtükrözés az alap az X android verziónál nem?
  • cloud.strife
    Nekem elsőre olyan középkategóriás Philips tévé fílingem lett tőle (meg talán az LG-knél látni ilyet).

Mindenesetre annyira ez nem tetszik..... :/ Elvileg holnap megjönnek a 40"-osok, a HX750, EX650-eknél is volt különbség a két méret között a feketénél...
  • Bucser
    Az nfc kodok standardek alapjan utasithatjak a telefont arra amit a tag mond neki. Van amelyik felhivott funkcio kernelbe epitve megvan (pl csatlakozas fuleshez). Van ami specifikus appot igenyelhet.
  • Bucser
    Lehet Samu spva panelek Sony elktronikaval?
  • arty
    nfc tudáson belül nincsenek fícsörök, vagy profilok, amit a teló / más eszköz támogathat vagy sem? (mint a bluetoothnál)

én attól félek nem lesz ez ennyire egyszerű...
  • arty
    ez igencsak jól hangzik!
  • cloud.strife
    Minden NFC-sel.
  • Bucser
    csak Xperia Z-vel mukxik vagy mas telefonnal is?
  • cloud.strife
    Még nem kalibráltam, de a HX750-nek jobb volt a feketéje oldalról. (ez általában nem beállítás kérdése.
    Szemből viszont kalibrálás nélkül is jobban tetszik a képe.

Na majd holnap tesztelek.
  • Borg
    Ezt állítólag az új panasonicok is tudják.