LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Ja csak a Ferrari a Fiat csoport tagja es nyereseges a Pana meg szopoagon van evek ota...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zephyr Retiring
Ferrari sem készül annyi évente, mint mondjuk Ford.
Persze attól a Ferrari még jó.
Mint ahogy a plazma is 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

egyertelmuve valt mar tavaly is, hogy raternek a LED-utra (muszaj nekik). de ez meg nem jelenti a plazmagyartas veget, japanban meg van gyar es europaban is szereltetnek meg ossze. csak kevesebbet...😞

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Zephyr Retiring
Nebassz. Nem is tudtam..
Mindenesetre a led-lcd fanok örülhetnek 😊
Meg persze az Oled és crt fanok is..
Nálatok mi a plazma kínálat jelenleg?

cloud.strife
Azért sajnos az a Pana gyárbezárás kínában elég rossz hír..... 😞

www.digimomentsvideography.com

Zephyr Retiring
A nappaliba került a 3D plazma, nagylányhoz az lcd, a vendégszobában egy régebbi crt, a hálóban meg 2 laptop vigyorog. Így idehaza mindenki azt nézhet, amit akar. Apropó..
elvileg idén elkészül az új amerikai konyhás nappali. Na (valszeg) oda meg egy projector kerül majd. Úgyhogy 5leteket és tapasztalatokat szívesen fogadok majd ezügyben is alkalomadtán 😊

Zephyr Retiring
Nos gyakorlatilag ez lehetetlen, hiszen a Nat Geo-n is vannak azért reklámok 8 óra idõtartam alatt minimum 8 😄
Saját trükk (kiki alapon) energy saving funkció alkalmaz lehetõleg sötét vagy félsötét szobában. A fogyasztás 60% körülre esik, és a fényerõ is jelentõsen lecsökken.
Természetesen a kép tiszta, éles és teljesen jól látható marad. Aki nem ezt tapasztalja, annak sanszos egy szervíz, aki meg ragaszkodik a szoba fényárban "funkcióhoz" az tényleg vegyen inkább led-lcd-t és élvezze annak minden elõnyét és hátrányát 😄

nem kene a beeges szot hasznalnunk, mert arrol szo sincs.
egyebkent egy komolyabb "szellemkepet" fel ora alatt nem lehet kimosni. pontosabban annyira ki lehet, hogy gyakorlatilag ne lasd tobbe. viszont ha kiteszel egy sotetszurke teszkepet, ott meg latni fogod egy ideig kozelebbrol... na de ez szorszalhasogatas.😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Ha 8 órán át beégetsz mondjuk egy citromsárga natgeo logót, azt is kimossa fél óra alatt egy fehérmosás.
És ez ugye elég extrém eset...
es melyik lett megfelelo? 😊

Zephyr Retiring
Nekem mindkettõ van 😊
Sokáig keresgettem a megfelelõ plazmát.
Logóbeégési probléma egyelõre nincs, bár cirka 5 - 6 órát tévézünk rajta csupán.
28-at csak szeretnék 😄

pl ha szamitogepet akarsz rakotni a tv-re, vagy naponta 28 orat RTL Klub-ot nezel, akkor nyilvan nem plazmat veszel.
nalam is legfontosabb a kepminoseg, ezert van plazmam.

Zephyr Retiring
Te mit értesz felhasználói szokások és igények alatt?
A felhasználó azt használja amit vett. Nem?
Igény pedig (legalább is nálam) a lehetõ legvalósághûbb és legtermészetesebb kép és színvilágra van. Remélem.
Persze választhatunk tetyót a pénztárcánkhoz is. Kérdés: késõbb nem fogjuk bánni?

tehat 1:1 felhasznalasi szokasoktol igenyektol fuggoen?
gyakorlatban ez 99:1 az LCD-LED javara (sajnos), szoval igen, eldolt...

Zephyr Retiring
Az örök kérdés eldõlni látszik?
Tavalyi cikk. Idei vélemények?

arty
46b550 - perfektül olvasható minden, szerintem színek is okésak

döbbenet, hogy az alkókategóriás ledestévé ANNYIRA szar (amennyire cloud fotóin látni)...

Forza.

cloud.strife
Épp szólni akartam, hogy lejjebb van Bravia beállítás a blogban.
Örülök hogy megtaláltad.... 😊

RATCUSTOM
Mûködik. 😊
Másik problémám is megoldódott, Cloud blogja alapján módosítottam a beállításaimat, mert azt is már csak a kérdés után találtam meg... Úgyhogy köszönöm Cloud a leírást.

Bucser
Mai napig kedvenc tevem a c750-es. Sajna nem csinaltak 55-ben ugyhogy kimaradt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Az A656-ban ccf tube van es nem led. a ccf tube nem torzitja a szineket.

Samsung LE40A656 minden módban tökéletesen lehet olvasni, a színek is az eredetihez hasonlítanak.

cloud.strife
Én Sony A99 csúcsgéppel fotóztam, F1.4, 35mm, manuális WB az fontos, nekem 5100K volt (sárga is a háttérben a fal mint a pics😊

cloud.strife
Nem egyszerû fotózni, pl. azért nem szembõl fotóztam, mert úgy egyszerûen eltûntek a betûk. Oldalról meg látszottak. Érdekes dolog ez, szakmailag az lehet a válasz, hogy mivel nagyjából 100% RGB színeket mutat a TV, az pont kioltja a CCD, CMOS szenzor RGB színfeldolgozását. Persze most csak féltudással okoskodom...

cloud.strife
Zsír! Nagyon szívesen felrakom, igaz át kell majd méreteznem a mostani képeket is mert ahogy látom behal tõle a szerver.

Bucser
nx200. bocs.

Bucser
Vagy elkerem az egyik display nx20-at vagy az egyik sony alphat a szomszedbol de ha egyiket sem adnak a kezembe akkor meg a Samu wb5500-am is jo lehet.

amugy megneztem az e6500-as Samu plazman:

- Pana-hoz hasonloan a dinamikus mod katasztrofa, csak itt a kek mezoben se lehet kiolvasni a szoveget
- Standard mod jo, olvashatok a feliratok, talan a kek nem az igazi
- Film mod (nem gyari, kicsit allitgattam, amikor megvettuk): azt mondanam ra, hogy tokeletes… ha nem lattam volna Pana-t is. a kulonbseg azonban elenyeszo, gyonyoruek a szinek. figyelembe veve, hogy lenyegesen olcsobb modell, mint a Pana, az eredmeny tobb, mint kielegito (arban ugye kozepkat.-os tv)

aztan ugyesen a fotokkal, mert en ma probaltam buta telefonnall, de egybemossa a szineket, olyan, mintha a tv lenne rossz.

Bucser
Na hetfon lesz idom. leszedem a file-t beugrok a boltba a sracokhoz es vegigszaladunk a samu teveken (4000-es ledtol van minden fel a 75 colos 9000-ig.) Ka;ibralatlan modban mindel meg a Panasonicokon es a Sony tvken a szomszedos centerben. Ugyis pang a biznisz es a kollegaknak sem art egy kis mozgas.😊

Majd csinalok kepeket😊

Cloud ha elkuldom neked a kepeket becsomagolva fel tudod dobni a blogra?

LG nincs sajna, de talan a 70-80--as sharpot is be tudom probalni.

RATCUSTOM
Köszönöm! Így utánanézve kiderült, hogy gyárilag adnak az X-530-hoz ilyet és meg is találtam a fiók mélyén. (Magvan már kb. 6 éve, azon is csodálkozom, hogy meglett.) Mindjárt ki is bontom a kábeleket a szõnyeg alól és kipróbálom. 😊

Ha már javasolt beállításoknál tartunk. KDL46EX500-am a következõképp van beállítva:
Kép üzemmód: Egyéni
Háttérfény: 7
Kontraszt: 95
Fényerõ: 50
Színtelítettség: 55
Színárnyalat: 0
Színhõmérséklet: Semleges
Képélesség: 1
Zajcsökkentés: Ki
MPEG zajcsökentés: Ki
Motionflow: Normál
Film üzemmód: Ki
Fekete korrekció: Ki
Részl. kontraszt kiemelõ: Ki
Gamma: 0
Automatikus fényerõ korl.: Ki
Tiszta fehér: Alacsony
Élõ szín: Ki
Vörös, Zöld, Kék erõsítés: -1, -1, -2
Vörös, Zöld, Kék elõerõsítés: 0, +1, -3

Látatlanban mennyire tûnik ez jó beállításnak? Szerintem a színek rendben vannak, viszont néha a fényerõt kevésnek érzem, de ha azzal elkezdek játszani, a színek esnek szét.

Köszönöm a segítséget, a BD lemezt nem nézek, de full hd-s videókat PS3-en annál inkább.
Tényleg, nem tudjátok hogy tudnék lejtátszani PS3-on egy letöltött BD filmet?
true cinema modban kepbeallitason belul kell lennie tovabbi beallitasoknak. ott ha 24p-s tartalmat (BD lemezt) nezel, lathatod a 24p smooth film opciot. ha mas tartalom megy a tv-n akkor intelligent frame creation-nek hivjak ugyanezt. ugyanazok a fokozatok vannak, tehat minimumra erdemes tenned, filmel esetleg medium.
a tobbi valoban fura, mert elvileg ok is europai modellt teszteltek es allitolag nem voltak ertekek az opciokhoz csak jobbra balra lehetett allitani a csuszkat.
nem tudom nalad hogy van, de induljunk ki abbol amit leir, tehat:
- contrast: nyomd fel maximumra es utan 14-el vidd vissza balra (14 klikk taviranyiton). DE bejaratos idoszakban lehet jobb lenne, ha a kozepre vinned (nalam 30) es arra tennel meg 6-ot. utana amit itt ir.
- colour: az alap erteket (csuszka kozepen) 2-vel lejjebb
- sharpness: vidd le teljesen, vagy eggyel nagyobbra. szerintem HD tartalomnal mehet az 4-re is.

24p Smooth filmet nem találom
Ezek mit jelentenek?
Contrast: set to max then reduce by 14
Colour: reduce by 2 from default
Sharpness: 0 or 1 click from the left (sima tv adasnal ez jo sztem, de HD tartalomnal inkabb 4-esre)
cloud.strife
Az összes!!! Sony-t állíthatom bármire (élénk, mozi, sport, akármi) a szöveg olvasható mindnél.

cloud.strife
Plazmáknál nem is várok mást, a szinekkel nem szokott gond lenni.

Az élénk, dinamikus beállítás az izgalmas, ugyanis a felhasználók 90%-a úgy nézi a tévét, mert az szép szines. Ha meg visszaveszed kézire, akkor meg az alapszinek halnak meg.

Ebbe brillírozik a Sony.

Zephyr Retiring
Miért maradtak ki a 3D plazma tesztek? Beszállok<#vigyor>

LG 3D 50" plazma "kép üzemmód"
LG +D 50" plazma "thx mozi üzemmód"

Amúgy maga a teszt nem rossz, csak kissé pontatlan. Ugyanis..
a sport és egyéb üzemmódoknál csak a színek vannak. Betûk meg nuku<#nyes>

megneztem par 2012-es tesztet, csak megerositik amiket te is irtal. Sony HX szeria mar out of the box is majd' referencia szineket produkal. kalibralva pedig tokeletes. sot, ami erdekes, hogy (AVForums szerint) a HX755 mar out of box tokeletes, mig a HX855 csak "excellent". <#eljen>
par LG modell is jo ilyen teren (papiron). ugye LG-ben van beepitett kalibralo program? az sztem nagyon hasznos tud lenni.

Mersant
en is kiprobaltam 1 LG-n es ugyan a kepmodokat nem varialtam, mert nem akartam elallitani a beallitasaimat, de a szinek is jok, es a szoveg is tokeletesen olvashato.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Pana LED tv-k nincsenek nalatok? azokra is kivancsi lennek,

a nagyszobai Samu plazmat meg lecsekkolom este, szerintem annak is rendben kell lennie.

cloud.strife
Pana-n nem is várnék mást.... itt most a közép és alja tévék voltak az érdekesek. Sony-n kívül selejt mind.

cloud.strife
Az LG és Samu tévéknél ha movie, vagy normal modba rakom olyan tompa a kép hogy élvezhetetlen, valamint a piros az konkrétan narancs színû lesz. Viszont akkor olvasható a szöveg.

megneztem inkabb most gyorsba. mindegyik profilban tokeletesen el lehet olvasni... kiveve a Dinamikus-t, ott a piros mezoben gondok vannak. de az a profil gyilok a plazmaba, nem is tudom minek tettek bele...

kesobb kiprobalom.
szerintem ertelmesebb lenne a cinema, movie, ... (markafuggo) beallitason tesztelni. azok a legjobban belott profilok altalaban. standard meg egy plazman is ocska. megnezem azert azon is, de inkabb a THX Cinema-ra leszek kivancsi (Pana-n) 😄

cloud.strife
Kicsit teszteltem. Tegyétek ti is....

Nem egy húde mûszeres, laborteszt, de érdekes. Én jót röhögtem közben.... 😊

igen, arra figyeltem és abban volt.
Ugye azt megnézted, hogy álló helyzetben szállították e le?
addig bongeszd a forumot, amit linkeltem. be is regisztralhatsz, ott hamarabb es tobb valaszt kapsz, ha valami kerdes merulne fel pl.: bejaratassal, "beeges"-vedelemmel kapcsolatban. a FAQ kicsit tulzo ezzel a ket temaval kapcsolatban.

Köszönöm szépen a beállítást.
2 órát várok, annyi tuti elég lesz.
A lakásba bevitt készülék hidegebb részein lecsapódhat a pára, szóval várj vele!

minden panel mas, szoval egy internetrol lemasolt beallitas nem a legtokeletesebb kepminoseget eredmenyezi, de itt van a HDTVTest altal "ajanlott". muszer nelkul nem lehet jobban beloni:

2D Settings for Panasonic TX-P42ST50
hdtvtest.co.uk

Viewing Mode: True Cinema
Contrast: set to max then reduce by 14
Brightness: default
Colour: reduce by 2 from default
Sharpness: 0 or 1 click from the left (sima tv adasnal ez jo sztem, de HD tartalomnal inkabb 4-esre)
Vivid Colour: Off
CATS: Off
P-NR: Off

Advanced Settings
White Balance: 3 -2 4 0 -5 -4
Colour Mgmt: -9 -2 0 11 -6 3 0 0 5
Gamma: 2.4
24p Smooth Film: Off (for Blu-ray) (filmnel felmehetsz akar Mid-ig is)
Intelligent Frame Creation: Off, Min if you have trouble with double images on 50hz (en altalaban Min-en hagyom)
16:9 Overscan: Off
Pixel Orbiter: Auto

Ill. ITT olvasd at az elso hsz-t! mondjuk nem minden aktualis mar benne.