LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Persze attól a Ferrari még jó.
Mint ahogy a plazma is 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Mindenesetre a led-lcd fanok örülhetnek 😊
Meg persze az Oled és crt fanok is..
Nálatok mi a plazma kínálat jelenleg?
www.digimomentsvideography.com
elvileg idén elkészül az új amerikai konyhás nappali. Na (valszeg) oda meg egy projector kerül majd. Úgyhogy 5leteket és tapasztalatokat szívesen fogadok majd ezügyben is alkalomadtán 😊
Saját trükk (kiki alapon) energy saving funkció alkalmaz lehetõleg sötét vagy félsötét szobában. A fogyasztás 60% körülre esik, és a fényerõ is jelentõsen lecsökken.
Természetesen a kép tiszta, éles és teljesen jól látható marad. Aki nem ezt tapasztalja, annak sanszos egy szervíz, aki meg ragaszkodik a szoba fényárban "funkcióhoz" az tényleg vegyen inkább led-lcd-t és élvezze annak minden elõnyét és hátrányát 😄
egyebkent egy komolyabb "szellemkepet" fel ora alatt nem lehet kimosni. pontosabban annyira ki lehet, hogy gyakorlatilag ne lasd tobbe. viszont ha kiteszel egy sotetszurke teszkepet, ott meg latni fogod egy ideig kozelebbrol... na de ez szorszalhasogatas.😄
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
És ez ugye elég extrém eset...
Sokáig keresgettem a megfelelõ plazmát.
Logóbeégési probléma egyelõre nincs, bár cirka 5 - 6 órát tévézünk rajta csupán.
28-at csak szeretnék 😄
nalam is legfontosabb a kepminoseg, ezert van plazmam.
A felhasználó azt használja amit vett. Nem?
Igény pedig (legalább is nálam) a lehetõ legvalósághûbb és legtermészetesebb kép és színvilágra van. Remélem.
Persze választhatunk tetyót a pénztárcánkhoz is. Kérdés: késõbb nem fogjuk bánni?
gyakorlatban ez 99:1 az LCD-LED javara (sajnos), szoval igen, eldolt...
Tavalyi cikk. Idei vélemények?
döbbenet, hogy az alkókategóriás ledestévé ANNYIRA szar (amennyire cloud fotóin látni)...
Forza.
Örülök hogy megtaláltad.... 😊
Másik problémám is megoldódott, Cloud blogja alapján módosítottam a beállításaimat, mert azt is már csak a kérdés után találtam meg... Úgyhogy köszönöm Cloud a leírást.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
- Pana-hoz hasonloan a dinamikus mod katasztrofa, csak itt a kek mezoben se lehet kiolvasni a szoveget
- Standard mod jo, olvashatok a feliratok, talan a kek nem az igazi
- Film mod (nem gyari, kicsit allitgattam, amikor megvettuk): azt mondanam ra, hogy tokeletes… ha nem lattam volna Pana-t is. a kulonbseg azonban elenyeszo, gyonyoruek a szinek. figyelembe veve, hogy lenyegesen olcsobb modell, mint a Pana, az eredmeny tobb, mint kielegito (arban ugye kozepkat.-os tv)
Majd csinalok kepeket😊
Cloud ha elkuldom neked a kepeket becsomagolva fel tudod dobni a blogra?
LG nincs sajna, de talan a 70-80--as sharpot is be tudom probalni.
Ha már javasolt beállításoknál tartunk. KDL46EX500-am a következõképp van beállítva:
Kép üzemmód: Egyéni
Háttérfény: 7
Kontraszt: 95
Fényerõ: 50
Színtelítettség: 55
Színárnyalat: 0
Színhõmérséklet: Semleges
Képélesség: 1
Zajcsökkentés: Ki
MPEG zajcsökentés: Ki
Motionflow: Normál
Film üzemmód: Ki
Fekete korrekció: Ki
Részl. kontraszt kiemelõ: Ki
Gamma: 0
Automatikus fényerõ korl.: Ki
Tiszta fehér: Alacsony
Élõ szín: Ki
Vörös, Zöld, Kék erõsítés: -1, -1, -2
Vörös, Zöld, Kék elõerõsítés: 0, +1, -3
Látatlanban mennyire tûnik ez jó beállításnak? Szerintem a színek rendben vannak, viszont néha a fényerõt kevésnek érzem, de ha azzal elkezdek játszani, a színek esnek szét.
Tényleg, nem tudjátok hogy tudnék lejtátszani PS3-on egy letöltött BD filmet?
a tobbi valoban fura, mert elvileg ok is europai modellt teszteltek es allitolag nem voltak ertekek az opciokhoz csak jobbra balra lehetett allitani a csuszkat.
nem tudom nalad hogy van, de induljunk ki abbol amit leir, tehat:
- contrast: nyomd fel maximumra es utan 14-el vidd vissza balra (14 klikk taviranyiton). DE bejaratos idoszakban lehet jobb lenne, ha a kozepre vinned (nalam 30) es arra tennel meg 6-ot. utana amit itt ir.
- colour: az alap erteket (csuszka kozepen) 2-vel lejjebb
- sharpness: vidd le teljesen, vagy eggyel nagyobbra. szerintem HD tartalomnal mehet az 4-re is.
Ezek mit jelentenek?
Contrast: set to max then reduce by 14
Colour: reduce by 2 from default
Sharpness: 0 or 1 click from the left (sima tv adasnal ez jo sztem, de HD tartalomnal inkabb 4-esre)
Az élénk, dinamikus beállítás az izgalmas, ugyanis a felhasználók 90%-a úgy nézi a tévét, mert az szép szines. Ha meg visszaveszed kézire, akkor meg az alapszinek halnak meg.
Ebbe brillírozik a Sony.
LG 3D 50" plazma "kép üzemmód"
LG +D 50" plazma "thx mozi üzemmód"
Amúgy maga a teszt nem rossz, csak kissé pontatlan. Ugyanis..
a sport és egyéb üzemmódoknál csak a színek vannak. Betûk meg nuku<#nyes>#nyes>
par LG modell is jo ilyen teren (papiron). ugye LG-ben van beepitett kalibralo program? az sztem nagyon hasznos tud lenni.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
a nagyszobai Samu plazmat meg lecsekkolom este, szerintem annak is rendben kell lennie.
szerintem ertelmesebb lenne a cinema, movie, ... (markafuggo) beallitason tesztelni. azok a legjobban belott profilok altalaban. standard meg egy plazman is ocska. megnezem azert azon is, de inkabb a THX Cinema-ra leszek kivancsi (Pana-n) 😄
Nem egy húde mûszeres, laborteszt, de érdekes. Én jót röhögtem közben.... 😊
2 órát várok, annyi tuti elég lesz.
2D Settings for Panasonic TX-P42ST50
hdtvtest.co.uk
Viewing Mode: True Cinema
Contrast: set to max then reduce by 14
Brightness: default
Colour: reduce by 2 from default
Sharpness: 0 or 1 click from the left (sima tv adasnal ez jo sztem, de HD tartalomnal inkabb 4-esre)
Vivid Colour: Off
CATS: Off
P-NR: Off
Advanced Settings
White Balance: 3 -2 4 0 -5 -4
Colour Mgmt: -9 -2 0 11 -6 3 0 0 5
Gamma: 2.4
24p Smooth Film: Off (for Blu-ray) (filmnel felmehetsz akar Mid-ig is)
Intelligent Frame Creation: Off, Min if you have trouble with double images on 50hz (en altalaban Min-en hagyom)
16:9 Overscan: Off
Pixel Orbiter: Auto
Ill. ITT olvasd at az elso hsz-t! mondjuk nem minden aktualis mar benne.