21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Azzal még csak ki is békülnék, de mint tudjuk tévékről csak 50'-tól felfelé beszélhetünk..
    az alatt csak zsebtévé van :D
  • SlickAdam
    neked csakis a plazmacsek, de csak mert HD Ready.
  • Zephyr Retiring
    Sony KDL40R470 (szintén idei modell) is megjött. Őt 170 ezerért terítik..
  • Zephyr Retiring
    Még valami...
    Samsung UE40ES5500 most jött hozzánk 150 ezerért.
    Megjött a 2013-as Samsung PS43F4500-as plazma is. Ár ugyanaz :)
    A kérdés egyszerű: melyiket inkább? :)
  • Zephyr Retiring
    Segíthet aki tud:
    Egy ismerősöm valami kínai cégtől magyar gyártású! HDMI 1.5-ös kábelre kapott ajánlatot. Állítólag ez gyakorlatilag sima 1.4 (3D kompatibilis) lenne, csak tartalmaz maga mellé integrálva (valahogy) egy koaxiális audio ki/bemenetet.
    Mivel (tudtommal) az 1.4-es is átlöki a DD-s hangot a 3D-s kép mellé, szerintem ez az ajánlat egy tök felesleges átverés.
    Esetleg tapasztalat, vagy ötlet (javaslat) erre a típusú kábelfurcsaságra?
    Ja, a kábelhossz 10 méter és aranyozott végű mind a 4 dugója (2 hdmi + 2 koax).
    Bármilyen infót ezzel kapcsolatban megköszönnék...
  • Zephyr Retiring
    Több eszed van Neked annál :)
    Simán elolvasod amit írok, majd simán nem reagálsz rá. Bár leginkább csak amiatt, mert nem akarsz hülyét csinálni magadból azáltal, hogy nem mindig egyértelmű hová is akarok kilyukadni..
    Azt meg végképp nem vallanád be, hogy úgy 50 hsz.-emből néha eggyel, kettővel még egyet is értesz :)
    Ha így fogalmazol, közelebb jársz az igazsághoz... ;)
  • SlickAdam
    meg egyszer se... en epp hogy a "nagyon jo, de meeeeeeeg nem egeszen kuro szinvonal" mondatot olvastam mar csillioszor.
  • Bucser
    Tft tovabbgondolasa. A panel egyik reteget cserelik ki.
  • Inquisitor
    "Hol volt akkor a GoldStar?"

Jó ideje Lucky GoldStar már, nem? :D
  • Inquisitor
    Ha már itt vagyok a Sharp IGZO az most OLED továbbfejlesztése, vagy a TFT technológiáé? Mert a cikkekben a fogyasztás és egyéb paraméterek okán OLED-nek gondolnám, de nem vagyok benne biztos. Viszont abból jönnek most 4K kijelzők is
  • Inquisitor
    Na jó, ennyi erővel másnál is felróható. Hány ember látott már komolyabb RGB LED-es kijelzőt és hányan keverik az olcsó, kommersz és ezért elég kétséges minőségű edge led-es bigyókkal?
  • Bucser
    Latom nem koveted a beszelgetest. Innen siman csak ignoralom barmit is irsz, mert osszefuggestelenul hadovalsz.
  • arty
    ahányszor ez elhangzott már .... (sose láttam kúrót)
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak Nektek. Egy megtörtént esemény a "szent és sérthetetlen" Wikipédiával kapcsolatban. Na most lesz egy pici off...
    Tanszéken töritanár tartotta az órát. Egy ismert magyar személyiségről mesélt éppen a diákoknak. Egyszer csak az egyik diák felszólal: "...továbbá Ő szerezte az XY c. film zenéjét is."
    Tanár: "Nem egészen. Ő csak megkomponálta a zenét és ZZ. rendező csak felhasználta azt. Mellesleg jogtalanul, és a szerző be is perelte emiatt."
    Diák: "A wikipédián nem ez van."
    Tanár: "És?"
    Diák: "Ő szerzte ennek a filmnek a zenéjét! Tessék elolvasni itt a Wikipédián!"
    Tanár: "Nem számít mi van ott, nem az az igazság. Mielőtt bármit is elhiszel amit a neten találsz, nem árt informálódni róla, hogy az adott állítás igaz, vagy hamis. Jelen esetben ez amit olvastál: hamis."

Visszatérve az esetünkre, ami most a trollkodás témakörébe csapott át, nem szabad szelektálni a tényeket, mert az mindig félreértésre adhat okot. Nagyon fontos, hogy csak azokat a személyeket tekintsétek trolloknak, akik NEM A TÉMÁHOZ szólnak hozzá!
    Mert ha a témánál maradnak akkor az bizony csak véleménykülönbség és nem trollkodás. Ha egy tévés totyikban repülőkről, kutyákról VAGY A MÁSIK SZEMÉLY MENTÁLIS ÉS SZOCIÁLIS vagy pszichikai megnyilvánulásairól beszélgetés folyik, na az már trollkodás és nem témába vágó PÖKHENDISKEDÉS.
    (ami mások lenézése akár szellemi szinten is. Veletek ellentétben én ezt sem teszem.)
    Lehet, hogy sokszor nincs igazam.
    De most igen.
  • Zephyr Retiring
    Miféle hitbélire célzol?
    Azt nem hiszem, hogy magyar vagyok.
    Ez tény.
    És mit értesz pökhendiség alatt?
    Azért ezt nem ártana tisztázni, ha már megvádolsz valakit valamivel.
  • Bucser
    Latod nem olvasol.

Irtam: Kiemelt Mondatresz.
  • Zephyr Retiring
    "..tárgyhoz nem tartozó..."
    Tévékről beszélgetnénk barátom.
    Hahó! Szelektált memória ismét üdv!

Rendben. Csak a békesség kedvéért: még nincs az LG-nek 4K-s OLED tévéje.
    Így megfelel?
  • Bucser
    Te lehet hogy azt sajnalod, hogy nem ertjuk egymas nyelvezetet.

En inkabb azt sajnalom, hogy rad semmilyen hatasa nincs a tenyeknek es olyan temakba folysz bele jatszva a mindenhez ertot amihez lovesed sincs nyilvanvaloan. (pl FULL led es FullHD led kozotti kulonbseg, OLED es OLED vs OLED 4K az LG-nel etc...
  • Bucser
    "A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

Lasd kiemelt mondatresz.

Forras: Wikipedia
  • Zephyr Retiring
    Megint kezded ezt az idióta trollozgatást?
    Szelektált memória itt is műxik.
    Nézz már utána mit jelent.
    Sajnálom, hogy nem értjük egymás nyelvezetét..
  • Bucser
    A problema az, hogy magyarul sem erted hogy nincs igazad.

Kimerited a troll forgalmat.
  • SlickAdam
    foggg...(vegtelen)almad sincs mirol beszelsz. ide-oda csapongsz, mint elmebeteg az azilum falan...
  • Zephyr Retiring
    Jaj elnézést mucsa mester.
    Nem tudtam, hogy egy MAGYAR fórumon alapfeltétel az idióta angol tudás.
    Én kérek elnézést, hogy MAGYAR vagyok, és MAGYARUL merészeltem leírni valamit egy MAGYAR nyelvezetű fórumba.
    Mekkora tahó is vagyok :D
  • Zephyr Retiring
    Ugyanez mondjuk rólatok is elmondható.
    Szelektált memóriátok csak arra figyel, amire akar :)
  • Musachy
    Bocs, hogy beleugatok megint, de én már rég tudom, hogy Zeff nem tud angolul csak magyarul (sajnos, mert így mindenbe beledumál, mintha értene hozzá...).
    Szolgálati közlemény volt.
  • SlickAdam
    "The KURO is dead, long live the ZT65!"
  • SlickAdam
    Panasonic ZT65 Review

nem hiszem, hogy annyival jobb lenne a VT-tol, mint amennyivel tobbe kerul. mar ha egyaltalan...
    ettol fuggetlenul
  • Bucser
    Masreszt kevered a szezont a fazonnal.

Amit anno a sony gyartott az egy referencia kepminoseggel rendelkezo RGB oled kijelzo volt. Amit az LG fog gyartani az egy RGB filterrel felszerelt feher OLED kijelzo.

Azaz Sony piros, zold, kek subpixelekkel rendelkezo kijelzot epitett amely ezen szineket kepes fenykent eloallitani, mig az LG egy csak feher fenyt kbocsatani kepes panelt ami fenyszurok alkalmazasaval oldja meg a szinek kikevereset.

Miert kell mindig olyanba belefolynod amihez nyilvanvaloan lovesed sincs?
  • Bucser
    Nem valoban nem tudsz angolul.

Az altalad idezett reszlet arrol szol, hogy tobb adaptacios problemaja van az UHD seteknek mint az OLEdnek a meglevo elerheto 4Ks tartalom, meret es ar miatt megis mar elerhetoek. Sony mar arulja a 84 colos verziojat 25K dollarert mig az LG-e 20K.

Az altalad idezett cikkben szo sincs 4K-s OLED-rol.

Es nem tudsz angolul.
  • Zephyr Retiring
    " Even though Ultra HD sets are faced with many more adoption hurdles than OLED in terms of available 4K content, sheer size, and prohibitive price, they're already available. Sony's 84-inch Bravia XBR-84X900 is on sale now for just $25,000, while LG's 84-inch 84LM9600 is a comparative steal at a mere $20,000."

Ja. Nem létezik az LG-től 4K OLED.
    És persze nem is lehet 5 ronggyal olcsóbb a Sony-tól.
    Nem tudok angolul. Ez nyilvánvaló :D
  • Bucser
    Te nem tudsz angolul. Ez nyilvanvalo.
  • Zephyr Retiring
    Ezek inkább MicroOledek
    Meglátod és azt mondod:
    Mi ez? Led? Ó de kicsi
    Amúgy igen..2007-et írtunk.. Ezt mondta Eric Marcellin-Dibon is..
    Figyu. Neked megfelel egy ilyen csöppség "tévézni", nekem meg nem.
    Ha már OLED, akkor minimum 4K.
    Valahol innentől kezdve.. ..a fantázia valósággá vált.
    (az 5000 dolcsi meg a zsebemben marad, ha a Sony helyett az LG-t választom. most is.)
  • cloud.strife
    Aztán volt ilyen is, persze ez se a koreai marketingcégektől:

• cloud.strife
    De azért segítek.

2007-et írunk, idestova hat éve volt:

• cloud.strife
    Ügyes vagy te, keress csak.
  • Zephyr Retiring
    Dobd a cikket. Hagy okosodjak :)
  • Zephyr Retiring
    Látom, a #17506-omat megint átugrottad :)
  • cloud.strife
    2009 körül meg már hajlítható OLED-et mutatott be a Sony.

Hol volt akkor a GoldStar? :D
  • Zephyr Retiring
    Ja. Szeressük a Sharpokat :)
  • nismoka
    8k Sharp TV