LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ming a 3 samu egy árba van , de ha ugyan azt tudja mindegyik akkor lehet az 58"os jobban megérné 10cm el nagyobb mérettel.
A tizennél mit értesz a dögögés alatt, mi amiben elmarad a weboshoz képest. A dts milyen hátrányt jelent? az olyan hangu filmeket le sem játsza csak hang nélkul? média box-al vagy külön AV erősitövel nem okoz problémát a lejátszás emiatt?
Valamelyik samuhoz adnak újabb távirányitot ami hanggal lehet vezérelni, a teszt videóban elég jól működött.
Nekem az Állapot 4-nél ír C9506-ot jelenleg. Szóval még épp nem fordult át a tízezren 5 év alatt 😊
Forza.
LG IPS panellel dolgozik, van akinek megéri a betekintési szög miatt, mert az a Samuban nagyon tré. Plusz a 7900ban van edge local dimming (jó szar), meg magic remote (az fasza).
Tizen döcögős de használható. Azzal vigyázz hogy az idei modellek már nem kezelik a DTSt egyik Samu tvnél sem.
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
Meg összehasonlitva egy LG-vel. ahogy irtátok, hogy a samu a VA panel miatt jobb a képet ad akkor hogy lehet, hogy a samu olcsobb mint az lg 7900?
Illetve mennyire gáz a tizen ezekben a tvkben? valamelyik forumon olvastam, hogy panaszkodott rá akinek van, hogy nagyon lassu , viszont amit a boltban csak a menuben valo lépkedést néztem ott nem tunt rosznak, csak az más kérdés, hogy a böngészés vagy a pprobramok elérése hogyan boldogul..
Biztosan ők nem feltételezték, hogy valaha is kifingik a plazmájuk..<#nevetes1>#nevetes1>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
megnézném mennyi van a panámban, de a szervízmenü rezetel minden beállítást 😞
Forza.
akkor jön a "B" terv. Konkrétan: csak régi klasszikus fekete-fehér retro filmeket fogok rajta nézni.
A modern 4K blurayeknek meg ott lesz egy HDR oled, vagy egy új UHD projektor.
Vagy mindkettő. Nálam sosem tudni...<#hehe>#hehe>
Pláne ha sasszemed van<#vigyor>#vigyor>
Ha meg nincs, akkor a 100" is kevés..<#nyes>#nyes>
Azt emiatt az opció miatt gondolhattad:

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.10.28. 09:05:08
Témához: ez a csodaolcsó csodakínai csodaoled félévente egyszer felmerül, majd ha egyszer mutatnak belôle mûködô prototípust elhiszem hogy létezik. Ami még lehet hogy az LGtôl ellopják a Woledet (nem vicc, ipari kémkedési botrány volt pár hónapja konkrétan a kínaiakkal konkrétan az LG tévés gyáraiban), de arra szabadalom van, max kínában forgalmazhatnák (ahol szarnak a szellemi tulajdon védelmébe).
Kapcsolódó hír hogy az LG megemelte (!) a partnerei (Sony, Pana, Phillips etc) felé az oled panelek árát Q4re, akkora a kereslet.
Plazmát is 7. éve hajtom napi szinten (hétvégenként akár 5-6 órát is) szinte folyamatosan.
Pedig az már milyen retro..<#nyes>#nyes>
Az oled fényévekkel fejlettebb techno. Simán pörögni illik neki minimum még vagy 10 évet...
Engem annyiból érint csak a dolog hogy később mikor cserélem a TV-t mennyire tudják lenyomni az árakat a Kinai OLED-ek.
Mert nem is kérdés hogy soha többet nem vennék más-t ,vagy esetleg majd az OLED-et felváltó technológiát.<#szeret>#szeret> <#szeret>#szeret>
Rosszul látom?
Másrészt, a cikk egy kissé félrevezető, mert bár jelenleg tényleg csak az oled nyújt pixelenkénti vezérlést, őt azért már megelőzte korábban egy korábbi high tech technológia.
Szóval a taps nem az oledet illeti..<#hehe>#hehe>
tulképp nekem 6.4" kellene ezekből a nyújtottakból 😊
Forza.
nagy és oled kéne (ifon nem jöhet szóba az ára és az alma-cég miatt se), notch nélkül, éspersze ócsón 😄
s bár az amoled olcsóbb tudtommal, mégis a kijelzőt használják a termékszegmentálásra, jó kép csak a mocsokdrága kategóriában jár (kösz alma, hogy húzza fel az árakat... basszus, amikor egy huawei 330 ezerbe kerülhet 😮 )
---
Borg: édes a bosszú megkérdezni a mostani ifonjuktól elájultaktól, hogy "és milyen volt 6 évig moslékot nézni kurvadrágán?" 😄
Forza.
Még bőven a plazma érában is hiába beszéltek sokan, hogy mennyivel jobb. Csak az LCD kellett a népnek. Most meg soknak ott figyel az OLED már, aztán isteníti, hogy kenterbe ver mindent. Volt itt is aki a sony lcd mellett ugatott kitartóan, de mióta nekik is OLED a csúcstévéjük, igen nagy a csend...
Na meg a kontrasztok....
Utána leülni a szintén céges, hipergagyi laptop TFT kijelzője elé.... néha inkább végignézem kicsiben a filmet, annyival szebb 😊
DB
A ti kung-futok nem erős!
De ugyanez megvan tévében is, szürkehályog és fólia effekt, nagyon nehéz visszamenni másra (sdr/lcd).
Forza.
Motorola Nexus 6, amoled
Samsung S9, amoled
Iphone X, amoled
tesztvideo: https://www.youtube.com/watch?v=FDkWwX3Id98
kb annyit tettünk, hogy feltoltuk a kijelzőket max fényerő alá picivel, totál unprofesszionálisan hozzáállva 😄
a saját telóját mindenki a saját szájíze szerint állította be (színprofilok, stb)
majd EGYSZERRE elindítottuk a videot mindhárom versenyzőn
tapasztalatok:
- mielőtt a többiek mellé tettem a Nexusom, tökre tetszett a produkciója
- miután odatettük: mi az isten az a szürkehályog a képen? mintha valami erős fólia lenne a telefonon (nincs!)... fél perc után mondták is a többiek, hogy akár el is tehetném .... 😄
- a samsung s9 szerintem melegebb képű volt, az ifonos kolléga szerint pont hidegebb, de ami "biztos": highlight-ban érzékelhetőbben fényerősebbnek bizonyult (ifonnál)
halovány tapasztalatom akkor így most lett az (am)oledek hdr képéről, nyilván nem feltétlenül reprezentatív tévére vetítve, de eddig elképzelésem se volt... az itthoni egyetlen hdr képes megjelenítőm, a samu ks7000 lcd után mindenesetre egyértelműen jobb (nincs glow/bloom, sokkal kevésbé hivalkodó - annyira megnézném forza7 alatt... ami számomra a qleden ocsmánynak, giccsesnek hatott)
Utoljára szerkesztette: arty, 2018.10.16. 19:04:46
Forza.
Az OLED-en meg azért marad ott a ghost (és nem beégés), mert egyből fekete képet adnak utána, tehát nincs is ami kimossa. Gyanítom pár perc bármilyen egyéb tartalom (ami nem fekete) is kivinné onnan. Ilyen szintű ghost még plazmán se nagyon keletkezik, pedig csináltam már ilyet régebbi játék fehér GUI-jával, néhány óra alatt. 10 perccel később már úgy kellett keresni, ami előtt még jól látható volt. És akkor beégésről még mindig szó sincs.
Mondjuk én úgy kívánom is az ilyen kis 12 órát lolozó semmirevalóknak, hogy használjanak samsung qled-et 😊
LGnél konkrétan ez: Sk8500 zone count
Sony / Samu azért az átmeneteket (egyik zónából a másikba) elegánsabban kezeli.
A bloom meg magyarul utánhúzás ezek szerint..
"Ez azt jelenti, hogy az LCD tévékben a háttérvilágítást biztosító LED-eket a tervezők nem a kávába, hanem mátrix- vagy rácsszerűen a képernyő mögött helyezik el. Ezután a diódákat egyedileg vezérelhető csoportba osztják, ami által elméletileg kontrasztosabb, szebb kép érhető el, emellett a fény eloszlása is egyenletesebb lehet."
A bloom az amikor ezek a zónák meg a változásaik láthatóak valós anyagban (világos glória követi a mozgó tárgyat pl).
Elvileg jönnek majd EU-ba saját márkajel alatt is, Média már most forgalmaz pár modellt.
Előzőből mi akadt a torkodon? FALD? Bloom?
Laikusok számára is érthetően megfogalmazva.
Akkor én meg is vagyok.<#taps>#taps><#wave>#wave>
Amikre írtam hogy csak matricán támogatják a hdrt azok a fenti 4 szempontból nullát tudnak. Kompromisszumos hdr valahol az edge ledek tetejénél kezdődik (samu NU8000/Q6), de inkább fald kell hozzá (sony xf90 / Samu Q8 fald verzió), vagy bármilyen 2016 vagy azutáni oled.
IPS LG azért esik ki mert a kb 1200:1 max kontraszt HDrhez röhelyesen kevés, SDRhez is max nappal elég. Talán az SK8500 a kicsit buta FALD világításával, de az majdnem oled árban van.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.10.14. 07:26:58
Korábban jeleztétek, hogy a 4K HDR logó matrica sajnos nem mindig garancia a valódi HDR-re...
Akkor viszont minek egyáltalán a HDR azokra a tévékre?
Van egyébként valahol valami listaféle, hogy melyik tévétípusok jelenítik is meg teljes részletességgel a 4K HDR-t?
S melyek amik meg csak fogadják, de nem jelenítik meg?
Az Amlogic S905X lazán játszik le 4K tartalmat HDR-ben is. Kb nincs ami kifogjon rajta.
Értem. Nekem is Pana S20 volt - abban sem volt okos funkció.
Hogy nagyon bele ne zavarodj, szólíts csak simán Zefnek. Arra is hallgatok.
A tévé okosító lényege ugyebár inkább még az első generációs plazma/lcd tévéket érinti, ahol még nincs internet csatlakozás.
Gyakorlatilag műszakilag olyanok, mint a hagyományos crt tv-k: rákötsz egy lejátszót oszt nézed. Vagy tévé műsorokat nézel rajta.
Miközben meg ugye pár éve vannak már "szmártos tévék is" avagy okos tévék, amivel internet csatlakozással elérheted a legismertebb stream szolgáltatókat úgymint: youtube, videa meg társaik...
Erre voltál kíváncsi, vagy én értettem félre valamit?