21171
LCD - Plazma
  • partizan182
    Sima interpoláció lesz az (alapból be van kapcsolva a legtöbb képmódban), BFI a folyamatosságot nem befolyásolja, csak az élességet (65-ös B8-on legalábbis), egyébként BFI van game módban is, nem rak bele lagot. Tesztképet pláne az elején valóban nem érdemes nézni (később se, minek, csak a saját élményét rontja vele el az ember), kell a panelnek 100-200 óra, hogy stabilizálódjon.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2019.01.15. 19:01:23
  • Borg
    A sima mozgás amúgy a bekapcsolt BFI miatt van valszeg. Az 120Hz-re egészíti ki az eredeti jelet, fekete képkockák bevillogtatásával. Ezzel jelentősen lehet simítani a mozgásokat, ami amúgy nem erőssége az OLED-nek (sem).

Persze ezt PC esetén nem érdemes bekapcsolni, mert jelentős input lagot okoz. Viszont ott FHD bemenettel tudsz 120Hz-es inputot is csinálni, oszt problem solved. Már ha van elég erős VGA hozzá.

Amúgy ha annyira nem vagy techbuzi, azt javaslom ne nézz meg tesztképeket rajta. Főleg a pár százalékos egyenszürke teljes képernyős tesztképeket kerüld, mert olyat fogsz látni, ami jelentősen árnyalja majd a wow faktort ;) Max alapszínes képekkel azért a pixelhibákat ellenőrizd, mert amúgy elég jó az LG szervize, és egyből cserélik ha ilyen gond van.
  • partizan182
    Nice, legyen benne sok örömöd, a wow faktor még egy darabig meglesz. Próbálj be pár HDR filmet (pacific rim pl), a befosás garantált.
  • BenedekFeco
    most állunk felújítás előtt :-D
  • Borg
    De miért ilyen fura ipari padlószőnyegetek van
  • BenedekFeco
    Új TV in the ház!

A háttérben az előd látható, már amennyire :)

A kábeleket ne nézzétek, ez még nem a végleges bútorzat. Csak gyorsan összedobtuk, hogy lássam milyen. Ez egy böszme nagy fekete lyuk a nappali egyik végében. :)

Tapasztalatok egy nap után.
    Röviden: Ásztáqrva! :)
    Fel voltam készülve, hogy meg fogok lepődni, de... ez kész. Amíg csak olvastam, nézegettem a videókat arról, hogy tökéletes fekete így meg úgy, mondom: "persze, majd megnézem én azt jól...". Láttam persze különböző boltokban kiállítva, de csak úgy kutyafuttában. Na meg persze elkönyveltem, hogy úgyis csak a parasztvakító, 8k-s videókat futtatják amihez hasonlót az egyszeri ember kb. sosem lát majd :) Ehhez képest amikor az első bekapcsolásnál nem "világított" a képernyő hanem a nagy fekete semmi közepén forogtak a színes pöttyök körbe az OS betöltéséig... A kollégám is csak azt mondta "Na nebassz má, hogy ez ilyen" :-)
    Szóval a színek, a kontraszt, a tökéletes fekete az nagyon rendben van csak úgy, simán a dobozból kivéve. Persze a következő lépés az volt, hogy google, lgC8 best picture settings :)
    De nem is ez volt a sokkoló. Ez csak a kezdet. Hanem a mozgások! Nem is a mozgások, hanem inkább a képkocka/sec "érzés". Nem tudom, hogy mit csinál, meg hogy csinál (a technikai része nem nagyon mozgat :) ), de hogy egy sima tv adás is (hát még a full Hd film) úgy néz ki, úgy érződik, mint amikor tükör 60fps-el játszok PC-n. Olyan mintha több képkockát generálna mint az eredeti :-) Na, itt már majdnem beszartam.
    És akkor jött az eddigi csúcs, youtube, search, 4k HDR, klikk az elsőre...
    Nem tudom mennyire jön át, ez csak egy gyors telós kép a sötétben , de itt volt az, hogy megyek és kiverem :)

És akkor a 2 negatívum:
    Magic remote control. Lehet, hogy megszokás kérdése de így, egy nap után nekem nem jön be.
    Web OS. Nem igazán negatívum, inkább ízlésfüggő. Működik, használható de nekem a samsung Tizen-je 100x jobban tetszik.

Összegzés: Nagyon durván elégedett vagyok, simán "megérte" az árát :)
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.01.15. 18:15:09
  • partizan182
    Szoba mérettől függ leginkább, nálunk pl elférne egy 65-ös (remélem őszre lesz is), de havernál kis 40nm lakásban a nappalit felfalja a 65B8. Mondtam is a srácnak hogy 55" elég lenne oda, de nem lehetett meggyőzni :)
  • Borg
    Szerintem ne tetézd.
  • Kandurex
    75" és felett kezdődik amikor már zavaró lehet a böhöm nagy cucc. Bár végül is ott már tényleg értelmet nyer a tekergetősdi.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.01.13. 21:15:32
  • SzinesGeza
    Bocsesz, nem gondoltam azokra akiknek egyszobás lakásuk van.
    Mea culpa, én vagyok a tudatlan valóban!
  • Borg
    Ki tud még nagyobb baromságot kérdezni?
  • SzinesGeza
    Minek a hálószobába tv?
  • partizan182
    Egy csepeli panelt talán, de egy rendes méretű (65+) tv éjfekete monolithként uralja a teret.

Nyilván nem mindenkinek szempont (én személy szerint szintén szarok bele), de akinek fontos hogy néz ki a nappali (és van rá pénze), annak ez hiánypótló.
  • Bucser
    We agree to disagree:)
  • Kandurex
    Egy szép TV öltözteti a házat. Meg komolyan, minek tekergetné az ember? Kitekergeted 2X, aztán soha nem, és kifizettél érte egy értelmetlen felárat...ez eddig a létező legnagyobb agyfaszság otthonra.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.01.13. 18:32:21
  • Bucser
    Nekem kifejezetten tetszik. Igy a TV nem uralja a teret es csak akkor nytod ki amikor hasznalod.

Masreszrol haloszoba tv-nek tokeletes.:D
  • ItaloMucsacso70
    Majd írj élménybeszámolót az első benyomásokról!
  • BenedekFeco
    Tisztában vagyok vele, be is készítem a pelenkát holnapra :) C8 lett
  • ItaloMucsacso70
    Bármelyiket is fogod választani
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    le fogod fosni a bokádat a plazma után
  • Kandurex
    Egyetlen egy mikrométere sem értelmezhető otthonra! ennek a felcsavarósdinak. Instant baromság.
  • ximix #20870
    LG CES2019
    link

forrás
  • BenedekFeco
    A pontos típust most nem tudom megmondani, még szabin vagyok. Még 2009-ben vettem, 104cm-es Panasonic, még csak nem is full HD. :) Persze hogy a megjelenítésbeli különbségekre gondolok. a C8-ról már megnéztem minden videotesztet, meg unboxingot, meg összehasonlításokat a Q9 Qleddel meg az év Oled tv-je, bla,bla,bla... A G8-ról meg kb semmit sem találok, csak azt tudom, hogy a signature sorozat, meg látom ugye a különbségeket a design-ban.
  • Sheltem
    Méretbeli vagy filménybeli különbségre gondolsz? :) amúgy mi a plazmád típusa?
  • Borg
    Én pl B8-nál többet nem költenék rá a helyedben. Az is tud mindent amit kell.
    A C8 kizárólag HDR-ben tud egy 5-10%-kal többet, mert jobb a proci benne, a többi csak dizájn.
  • BenedekFeco
    Mert itt most akcióban csak 100chf-nyi a difi. Ennyi felárat megér a különbség? Bármelyiket is választom, elég nagy ugrás lesz a 10éves HD plazmához képest :-)
  • partizan182
    Hangrendszer jobb a G8-ban meg fém remote-ot adnak hozzá ha jól tudom, egyébként koppra ugyanaz (panel, elektronika, SW).
  • Borg
    G8-at is falra tudod tenni. Kétoldalas ragasztóval :D
    Amúgy nem, azt a felárat közel sem éri meg.
  • BenedekFeco
    Hali! Épp tv vásárlás előtt állok. LG Oled 65C8 vagy 65G8. Van valami jelentős különbség a design-on kívül, meg hogy a G8 az nem (?) falkompatibilis? :)
  • ItaloMucsacso70
    Itt valamit nagyon elírtak!
  • partizan182
    Jah, elpusztíthatatlan LCD beadta a kulcsot 20 hónap után. Ráadásul pont az örökéletű ledek szartak be. Az eredmény engem megnyugtatott (nem mintha különösebben izgultam volna előtte), azt nem is tudtam hogy a B7-esem van titkos logo dimming funkció (bár párszor feltűnt videojátékok hudján, hogy mintha lenne valami sötétítés).
  • SzinesGeza
    Majdnem. ;)
  • Borg
    1 éves OLED Burn-in teszt összefoglaló
    A legszebb az egészben a csattanó a LED TV-vel :D

• Borg
    Én vivaldiban használom, ami chromiumra épül. Itt kell egy custom.css hozzá, ami az UI-t átalakítja.
    Gyanítom chrome alatt is működnie kell.
  • Borg
    Mondjuk úgy, hogy észrevehetően.

De mivel van BFI, amivel az eredeti forrást kiegészíti fekete képkockák bevillogtatásával 120Hz-re, úgy már elfogadható. Szóval médialejátszáshoz érdemes haszálni, persze ezt is csak ésszel.
  • arty
    mpixel?
    linkeld ide a megjelenőt és a nem megjelenőt, megtaláljuk a 2 különbséget ;)
  • arty
    browser "felső rész autohide" az chrome alatt is létezik? amiatt aggódok egyedül egyébként, a többit én is megcsináltam (anno a te tanácsodra) - nincs is beégés nálam se
  • lac coo
    Hali !
    LG tv-ben a ma és tegnap készített jpeg képek nem jelennek, meg arégebbiek igen ...Én semmi extra eltérést nem találok ...Mit nézzek meg, mi lehet a baja a újabb képekkel ???
  • Sheltem
    Mozgásmegjelenítés sokkal rosszabb mint a GT60 on? Kellemesebb a GT60 on filmet nézni mozgásmegjelenítés szempontjából ?
  • Borg
    Semmi, megtartom azt is mozizós TV-nek. A G20 megy anyámhoz.

A beégés miatt én nem aggódok. Ha a GT60-nal sikerült 6 éven át elkerülni, akkor ez még kevésbé érzékeny rá amúgy is. Ugyanazokat a technikákat, mint a sötét desktop, taskbar autohide, háttérkép váltogatás, browserben felső rész autohidera, 1 perces képernyővédő, dark skinek pár weboldalra, alkalmazom itt is. A BF5 UI-ja elég baráti ilyen szempontból, minecraftozni meg továbbra sem engedem a gyereket ezen, csak a laptopon :)
  • arty
    kíváncsi leszek, hogy összeszedsz-e vele valami beégést, kevés a "monitoros" tapasztalat :(

gt60al mi lesz/lett?