21171
LCD - Plazma
-
#17641 A legjobb fogyasztás minden tévénél a "stand by" állapotban érhető el :P
Tibcsi. Ha már plazmás lettél, ne a villanyórát stíröld, hanem a tévét :)
Állítsd a Neked legjobban megfelelőre a képbeállítást és élvezd a látványt.
A képbeállítások közt fogyasztás szempontjából olyan minimális a különbség, hogy nem éri meg bosszankodni egy kevesebbet fogyasztó, de szemünknek sz@rabb beállítás miatt..
Aki mást állít az vagy direkt hazudik, vagy nem tudja miről is beszél :) -
#17640 Pana ST50-hez tudnátok valami jó képbeállítást adni? Persze az is kellene, hogy azzal kb milyen fogyasztás érhető el. Találtam egy ilyet, de ez nem ír fogyasztástól :/ -
#17639 Ennyire hülyék vagytok hogy benyaljátok a szopatásom? Nemár.....
Mikor hallottatok tőlem plazmafikázást? Segítes, sosem. -
SlickAdam #17638 mediamárkt... plazma...
hogyis volt az a hozzanemertes? :D -
#17637 Nem a media marktban kell megnezni azt a tv-t.
Az idei pana plazmakra rossz szo nem lehet szvsz.. -
#17636 Semmi különös, minap jártam a médijamárktba, ránéztem a sokat dícsért Pana plazmákra, de olyan fakó volt a képe, az is csak valami középszar plazma lehetett. Valami ST széria.....
LOL -
Borg #17635 mesélj? -
#17634 Szar dolog a napellenző és a hozzá nemértés...... -
Mentol #17633 Hú, micsoda demagógia volt ez! -
Borg #17632 Ami ugye semmit nem változtat a tényeken :) -
SlickAdam #17631 tok mindegy kinek mennyire szalad. itt most a termekekrol van szo. -
#17630 nismoka-nál a pont.
LOL -
#17629 Kb ahogy a pana szekere... -
Borg #17628 Azt ne mondd, hogy olyan jól szaladt a sony szekere az elmúlt években, mert csak még viccesebb lesz az egész... -
#17627 Persze. Ezek a gyártók mind hülyék, vagytok itt páran akik ezt sokkal jobban tudjátok....... LOL
Miért nem dolgoztok náluk? :) H már ennyire tudjátok a tutit, csillió dolláros fizetést vízionálok nektek! :)
-
SlickAdam #17626 nem tudom, nekem karcolja az uveglapot, olyan eles (ha akarom)... :D
vibralast meg mar millioszor kitargyaltuk, embere valogatja. -
SlickAdam #17625 Panasonic VT60-as kb. 690e-be kerul barmilyen akcio nelkul, s iszonyatosan gyorsan szokott esni az ara (Sony tv-k pedig tartjak magukat). Igaz ez csak az 50 colos modell, de na... :D -
#17624 Több szót nem érdemel a plazma.. ;) -
Borg #17623 Ez igen gyenge beszólás volt, inkább próbáld újra :) -
#17622 Akkor addig vedd meg a vibráló mosott képü plazmát ameddig még gyártják.. ;) -
Borg #17621 Szóval az 55W9 840e ft... hülyének is megéri :D
300 ezerrel olcsóbban lehet olyan 55-ös plazmát venni, aminek a sony LCD még mindig csak alulról szagolgatja a képminőségét :D Triluminos scifi ide vagy oda... -
#17620 Upsz.....
Akcióink holnaptól! -
#17619 Annó a Sony-nak volt egy kezdeményezése, hogy a tévéibe volt egy Sony Pictures movie mód, ami elvileg a készítők által megálmodott képet adta vissza. Bár fogalmam sincs hogy működött volna ez rendesen, max úgy hogy Sony tévé, Sony film, BD lejátszó és a lemez valahogy átkapcsolja a tévét erre a beállításra.
Ezt esetleg egy csúcsmodellnél el tudnám képzelni, amit tényleg úgy kalibrálnak, hogy ezt el is higyjem.
Azt hiszem a mostaniak menüjében is van valami, de nem hiszem hogy sok köze lenne az eredeti elképzeléshez. -
SlickAdam #17618 adott modellben a local dimming is kepjavitonak szamit, megse ront a kepen, sot...
persze modell fuggo...:)
sztem van 1-2 hasznos opcio, foleg led tv-knel. -
#17617 Ehhh..... Semmit. -
#17616 sehogy. ettől még azért próbálkozhatok közelebb kerülni az ideálishoz? ;)
(a "képjavítók" csak távolítanak) -
SlickAdam #17615 "az jó dolog, bár nem hiszem h sokan fizetnének ilyesmiért, pláne nem vennének készüléket hozzá/érte/miatta :)"
ezek nelkul megis hogy varhatsz "keszitok altal megalmodott" kepminoseget?... -
#17614 hanem még mi?
és most tekintsünk el a bekalibrálhatósághoz szükséges lehetőségektől... az jó dolog, bár nem hiszem h sokan fizetnének ilyesmiért, pláne nem vennének készüléket hozzá/érte/miatta :)
nem arról van szó, hogy én nem nyalom be a kis sharpent, a kis plusz szaturációt, a kissé melegebb képet... ettől még a tudat zavar(na), hogy nem azt kapom, amit a film készítői megálmodtak. -
Borg #17613 Ezzel most mit is szerettél volna elmagyarázni? -
#17612 Mi speciel árulunk Miele többszázezres mosógépeket, porszívókat, stb.... ez a márka köztudottan és valóban kb. 20 évre tervezett egészen más minőségben gyártott csúcsminőség. Mégis csak egy év a garancia rá. Itt is vehető hozzá 10 év. Ha akarja valaki.
Olyan ez mint a koreai szarok. Egy Mercire, BMW-re, AUDI-ra, stb.... nincs semmi extra garancia, egy szutyok Kia-ra, Déjvúra meg már nem tudják hány évet (haudjanak) mondjanak csak hogy vigye a sok agyas, drágán persze.
A marketing csodákra képes. (via. TV Shop) -
#17611 Napersze. :D -
#17610 Mo-n csak a Sony-hoz vehetsz gyári gart. Azt is csak nálunk Centerekben. -
#17609 Szerintem nektek fingotok sincs miről beszéltek.
Ma már egy tévében nem csak digitális meg képzajszűrő van ám...... Láttatok már ti rendes tévé képbeállítás menüt? De hogy nem teszteltétek az tuti...... :( -
#17608 :P -
Borg #17607
Nade ezért TV-t venni?
-
#17606 azt akarom látni, ami a "lemezen" van ... émmá' csak ilyen konzervatív vagyok :D -
#17605 Minden márkakereskedésben és minden márkára?
Nem ugyanott vettük a két plazmát, de egyik helyen sem ajánlottak (akkor még) extra garit. Pedig kifizettem volna.. -
#17604 Na Samurol beszelunk meg Passziv 3D? Eeeerrrrdeekkeesss...
BTW: Eu-n belul kotelezo a legalabb 2 ev gari. De pl UK-ben csak 1 evet vallalnak mindenre a gyartok. Opt-out jogan. Viszont lehet jo penzert 5 eves extended garit arulni (mar ha akar venni az ember) -
#17603 Néha (de nem minden esetben) azért lehet haszna a képjavító áramköröknek is...
Igaz, olyat is tapasztaltam, hogy digitális bemenő jelnél csak ront rajta.
Talán jobban csak az analóg bemeneti jelek esetén (volt) van haszna... -
#17602 Volt idő, mikor komolyan elgondolkoztam rajta, hogy akkor egy kisebb hiper-szuper ledes lcd csodamasina kell e nekem tele minden extrával, vagy pedig egy kevésbé fullos nagyobb plazma, annak minden hátrányával..
Az én esetemben tudjuk a választ: ott terpeszkedik a nappalinkban :)
Eddig meg sem bántam..
Viszont ma hallottam egy kollégától, hogy a pár hónapja vett ledes lcdje (smart, passzív 3D, fullHD...) egy érdekes jelenséget produkált: egyszer csak fogta magát, se szó, se beszéd, csak úgy stand by-ra váltott, de a készenlét jelző piros led nem világított ahogy szokott, hanem egyfolytában villogott. Az eset egyelőre nem ismétlődött meg, de az okra nem derült fény. Következő (para)jelenség után már viszi is a vásárlás helyére. Egy Samuról beszélünk. Nem állítok és nem tételezek fel semmit sem, csak elismételtem amit ma hallottam.
Nem tudom azt sem, járt e már más is így ugyanilyen vagy más márkával, de azt tudom, hogy pont az ilyen és hasonló esetek miatt nem is olyan rossz az az 5 év gyári gari :)
Az LG plazmánkon (3D) 2 év gari van (ill. már csak 1,5) a Pana plazmánkon (2D) szintén (bár ott már csak pár hónap maradt) de azért elszomorító kicsit, hogy az átlag vásárló nem kap szintén 5 év garit a tévé(k)re amit újonnan vesz.
Picit off, de mégse nagyon: asszony kb. fél éve vette az eco bubble akármis Samu elöltöltős mosógépet 3+2 év garival.
Ez szerintem így lenne korrekt a tévék (nem csak a Samuk!) esetén is...