21171
LCD - Plazma
-
#17681 Egy kis nosztalgia tavalyról..
2012 legjobb tévéi :) -
SlickAdam #17680 nincs tokeletes tv. de 2012-ig bezarolag a legjobb lett (Kuro-t nem nezve).
de ezt mar kitargyaltuk... -
#17679 Na és megtaláltad a tökéletes tv-t?
Vagy még keresgélsz? -
SlickAdam #17678 annyi valosag alapja volt, hogy nekem VOLT itthon pont az a modell akkoriban. olyan szinten felbaszott, hogy iziben adtam elfele, s gyakorlatilag ennek koszonheto, hogy elkezdtem keresni a "tokeletes" tv-t. persze arban meg kellett toldani...:D
es igen, volt per, nem is keves (nemetorszagban legalabbis). bizonyito teszt is volt (digital versus-on pl, ra lehet keresni). -
#17677 Nem semmi.
Amikor csekkolgattam régebben vásárlás előtt a 3D-s tévéket,
(gondolom nem emiatt) a Samukkal én sem voltam elégedett.
Volt egy másfél millás Sony ami bejött, de akkor épp nem volt felesleges másfél millám
Inkább vettem egy 2D-s Pana plazmát és egy 3D-s LG plazmát
Ja, és még maradt "zs" a zsebemben is
(A Panát vagy fél évvel előbb, mint az LG-t) -
#17676 A TV fullHD volt. A panel FullHD. 2D-ben tudta a FullHD-t. De amikor 3D-be valtott akkor leskalazta a kepet. Hogy miert azt csak a samsung tudja. (lathatoan szarabb volt a 3d-s kepe egyebkent. -
#17675 Nem tudom ennek mennyi lehet a valóság alapja.
Talán csak pletyka volt nem?
Azért meglepő amit állítasz, mert amit belinkeltem az a hivatalos Samu honlap. Ha ott hazudnak, azért be lehetne őket perelni.
Nem hinném, hogy ezt bevállalnák. Vagy mégis?
És kik bizonyították ezt? -
#17674 Nem a Samsungnak volt egy gennyes huzasa a D sorozatban. A 6-os sorozatu 3d-s tv-k habar FULLHD 3D-kent voltak reklamozva nem akkent mukodtek, hanem leskalaztak a 3d-s kepet es ugy jelenitettek meg. Hogy miert? A mai napig nem ertem. Talan a panelek reakcioideje nem volt megfelelo. Nem igazan tudom. De bizonyitott teny volt es utolag a dobozrol is leszedtek a fullHD3d jelzest. -
#17673 Most megint én értek félre valamit?
Hirtelen csak a D6530-ra kerestem rá..
Inquisitor barátunk nem ezt kérdezte. Hanem..
" amik aktív szemüvegesek és csak 720p-ben megy 3D-ben "
Én úgy látom ez az általad említett Samu fullHD-s, de javíts ki ha tévednék.
Azt viszont pedig már megbeszéltük, hogy az én LG-m meg csak HD Ready-s.
Azaz 720p-ben viszi maximum a 3D-t..lekonvertálással.
Nem inkább ilyesmire gondolhatott?
Csak mert az enyém 2011-es modell. És remélem, még nem pusztul ki -
SlickAdam #17672 meg itt nemetorszagban se nagyon van, szoval jo kerdes. egy e-mail pana magyarorszaghoz lehet nem artana :) -
yoda702 #17671 Magyarországon mikortól indul a VT60 forgalmazása? -
SlickAdam #17670 ujabb VT60 referencia minosites (FlatpanelsHD) -
#17669 Igen. Elvileg mind kipusztult... Emlekszem azok meg a Samsung D6530 D6510 meg D6100 volt. -
SlickAdam #17668 Pana-nak LED teren megint nem jott ossze (bar kozepkatban sztem vannak jo modellek):
WT65 review -
Inquisitor #17667 Erről jut eszembe, mi van azokkal a tévékkel amik aktív szemüvegesek és csak 720p-ben megy 3D-ben? Kipusztultak végre? Mert elég szemét dolog volt amikor elfelejtették vevő orrára kötni a sorfelezést. Pl. Samsung. -
#17666 Én a saját tapasztalatomról írok, IPS panelt még nem láttam foltost. Ezek között a W8-asok között (eddig 5-öt láttam hajtva) egyiknél sincs bevilágítás sem.
Ha látok, attól még nem vagyok elfogult.
Az meg hogy mit tudok a panelekről az egy dolog. Amit látok és tesztelek az meg egy sokkal fontosabb dolog. Ezért írom, hogy pl. a Samu még életében egyszer se közelítette meg képminőségben a Sony-t pl. (közép felső kategóriáról beszélek. Az aljában a Sony is szar) -
SlickAdam #17665 3D teren MAR nincs. sot (ha plazmat nezzuk), VT50-esemben rosszabb a 3D, mint az azelotti VT30-asban volt... ideit nem ismerem. -
#17664 Magyarra fordítva: mostanra már nincs minőségbeli különbség a 3D-s plazma vs. 3D-s lcd közt?
Természetesen aktív shutterrel.
Hiszen van, ami 3 év alatt sem változott.
Pl. a passzív 3D továbbra sem real fullHD :D
Amúgy kösz az infókat. Le vagyok nyűgözve, hogy kultúráltan is tudsz reagálni :)
Köszönöm ezt is. -
Inquisitor #17663 *VA panelnél nem a "lilulást" szokták felhozni negatívumnak? -
#17662 Kb pont az a különbség a két panel tipus között amit leirtam, ezt látom is. IPS kicsit gyengébb feketében de leginkább ha nem szemből nézik akkor jön elő. Kontrasztban is gyengébb papir szerint mint a VA panelek de nem igazán látszik. Foltosodásról egy kukkot nem szoltam, tudom miből ered. -
#17661 Gyerekek ennyire azert ne.... Ha nem tudjatok az ips vs Spva LCD panelek pro kontra kulonbsegeit akkor nincs mirol beszelgetni...
A foltosodasnak semmi koze a panelhez... Ahogy a banding is a hattervilagitasbol jon. Tudom, hogy ti ketten a Sony csecsebol szopjatok a tejet, de ennyire elvakulni nem kene...
Passziv 3dt meg max 4k-n neznek:-) -
#17660 Azt tapasztalom W805 oldalról nézésénél hogy a szinek nem fakulnak oldalról annyira mint pld HX750 vagy 850-nél. A fekete is csak akkor rosszabb oldalról ha nem szem magasságban van a tv. BT egeret próbáltad már viszi? -
#17659 A Triluminos W905-től indul, a W805 nem az. ;) W9 teszt -
#17658 Samuval biztosan felveszi a versenyt, ezt egyébként mindig viccesnek hallom. Egy Samu LED soha az életben nem vette fel a versenyt képminőségben a Sonyval (se). Ezt amióta LCD tévé létezik tapasztalom, tesztelem.
Samu részéről semmi extra panel vagy elektronikai dolgot nem hallani, a Sony-nál itt az IPS panel, ami jobb is lett meg nem is mint a tavalyi, de inkább jobb lett a betekintési szöget leszámítva (szépen fakul a fekete oldalról). Se egy folt, se semmi, ebben jó az IPS. én 42W805-öt hajtok itthon, közvetlen egy 40HX850 után cseréltem erre. Simán paliban van vele. Ráadásul passzív 3D, így a vibrálásrinya is megszűnt, plusz minden formátumot eszik, telepakolták mindenféle bluetooth egér, okoscucc képernyőtükrözéssel, NFC-vel, stb.... tehát az okosságára se lehet panasz.
Most meg még egy Xperia L-t is kapsz mellé..... :D -
SlickAdam #17657 akkor felejtsd el. 120-140 kozott van az. 210 korul az en 50-esem mozog. -
#17656 Ezt ha jól emlékszem egy tesztben olvastam. -
yoda702 #17655 Az ST60-tól az Inputlagja miatt ódzkodom, a GT60 meg nincs 55"-ban. Maradna a VT, de az meg - még a Sonyhoz képest is - csillagászat, mármint az ára. (Valószínüleg. Pedig tuti, hogy zongoralakkra veri.) Tényleg: mikortól kezdik el az iménti tévéket itthon forgalmazni? Most konkrétan a VT szériára gondolok.
Előre is köszi a válaszokat. Folyt. holnbap, most megyek melózni.
Üdv: Yoda702 -
#17654 He elegedett vagy a G30-al es kedveled a szineit akkor maradj a kaptafanal. ST60 vagy GT60 a legjobb valasztas szerintem.
Ezekben mar az image retention vedelem is elegge jo lett.
A Sony uj teveirol meg sok ujat nem lehet olvasni, hisz mindig kesobb jonnek mint a Samu es Panasonic darabok. En speciel az x900-ra varok, hogy megerkezzen a ceghez, hogy a 4k-s kepet megvizsgalhassam meg ugy altalaban a tevet (ha mar ki akarok adni ra olyan 3.2K fontot meggondolom mire koltok).
Amit eddig olvastam a w805-rol az alapjan biztatonak tunik a triluminos moka. majd latjuk a bevalt tesztoldalaktol. Ami eddig teszt napvilagot latott azokon a nesze semmi fogd meg jol kategoriaju kijelentesek voltak. -
yoda702 #17653 Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Sony KDL55W805 típusjelű tévéje képminőségben képes-e felvenni a versenyt például a Samsung UE55F7000 modelljével, vagy egyáltalán labdába rúghat-e a Pana idei plazmáival? Milyen a feketeszintje, felhősödik-e, hangja mennyire elfogatható, stb, stb.
Jelenleg egy Panasonic 50G30-at nyüstölök - hozzáteszem, nagy-nagy megelégedésemre. Viszont akármilyen pazar is a plazma képe, már kicsit fáraszt az állandó beégés elleni küzdelem, a tévélogók elleni hajcihő, zoomolás, meg ilyesmik. Mert beégnek a plazmák, az hótziher - csak az a kérdés, mikor, kár lenne tagadni.
Tehát, az a fennforgás, hogy a Panát vinnék a gyerekek, én meg vennék egy nagyobb versenyzőt. Külsőre tetszik a Sony, de a hozzáértők mesélhetnének róla bővebben, megéri-e azt a 600 rugót, amivel most árcédula ürügyén nyomulnak.
Kicsit vidéki vagyok, azért nem egyszerű felkajtatni egy Sony boltot, ezért első rohamra marad az írásbeli érdeklődés.
Köszönettel. -
SlickAdam #17652 miert kene a normalnak tetszenie? a true cinema a legjobb beallitas.
a 210-et normal modban merted, vagy valahonnan leolvastad? ketlem, hogy 42"-os plazma annyit fogyasztana atlagban... -
#17651 Nem vagyok oda a horrorért :D Francba :D -
#17650 Értem én, hogy dinamikus fogyasztás meg ilyenek, de mikor megláttam hogy normál üzemmódban 210W az átlag, true cinemában meg 130... ráadásul a normál mód nekem nem is annyira tetszik. Tájékoztató jelleggel szeretném tudni :)
OFF: A Tibcsi megszólításnál csak a Tibikét utálom jobban :D -
SlickAdam #17649 ez a zefir valami hobbi tortenesz lehet.:) -
#17648 Eloszor is, a paneltechnologia ugyanaz mint akkor, viszont a crosstalk jelentosen csokkent mind plazma mind LCD eseten.
A reakcio idok es a szamitasi teljesitmeny javitasaval a minden tipusu tvben csokkent a crosstalk. Nagyon sokszor a szemuveg deszinkronizacioja volt a hibas ezt az allando szinkronizaciot garantalo Bluetooth jellegu kapcsolatot hasznalo szemuvegek bejottevel a multe. (Aktiv shutterrol beszelunk).
A passziv eseten meg mindig ott van a fejforditas problema leven a polarizaciobol kifolyolag nem ugyanazt a kepet latod ahogy forditod a fejed, habar ebben a szegmensben is szelesitettek a spektrumokat.
Szoval nem, nem allja meg a cikk a helyet mert 3 eves. -
#17647 Szerinted azóta mi változott? :) -
#17646 No comment... Mar megint 3 eves cikket linkelgetsz. -
#17645 3D plazmát meg eddig sem?
pedig... -
#17644 A Sony evek ota nem gyart plazmat. -
#17643 Bocs, de ez nálam mobilról nem nyílik :(
Kérdésem roppant egyszerű és világos:
Sony dob piacra mostanság 3D plazmát?
Vagy ők (is) már csak helyette OLED-et nyomatnak? -
SlickAdam #17642 HDTVTest-es teszt forumjaban keress, ott van valahol egy "ajanlott" beallitas. fogyasztas kapcsan pedig igaza van Zephyr-nek: dinamikusan fogyaszt a keszulek. hogy beallitastol fuggoen 120 vagy 135-re jon ki az atlag, az sztem tok mindegy. nezz sok horror filmet, akkor lemehet akar 100-ra is! :D