LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de ne feledd, ez nem a legeslegalja Pana modell. az az XT (de az felejtos)

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

igen, es igy az UT felzabalna az ST eladasait... tortent mar ilyen "kannibalizmus" Pana-nal (G30...), odafigyelnek az ilyesmire. de mint irtad: 3D nelkul jobb filterrel korrektebb lenne.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Tibi7
Vagy inkább ne lenne 3D.
Tibi7
Szerintem nem kellene sokkal többet kérni érte, ha normális filtere lenne. Annyit megfizetnének az emberek.
nem kurtak el, sot! viszont nem tehetnek bele mindent a belopo szintbe... ha elnezel a kulso (vastagabb) es a tobbi "hianyossaga" mellett, akkor igazabol "csak" a jobb filter hianyzik belole. kepe nagyon jo.

Tibi7
Köszi, köszi 😊
Tibi7
Rám soha senki nem gondol :/
Zephyr Retiring
Ilyen tetyó azért nincs, mert akkor azt vinnék és nem a 2 - 3 százezres csodamasinákat 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Én drukkolok, hogy kifogj egy faxa kis tetyót, amiben örömödet leled majd..

Tibi7
Persze, van olyan is amibõl kimaradnak az extrák, de azok általában alsó kategóriás tévék fos képpel. Nem is értem, miért nincs jelenleg olyan Pana, ami semmi extrát nem tud, neoplazma, szép képpel. Az ut50-es közel áll ehhez, de ott is képesek voltak elkurni.
Tibi7
Sok helyen van még, és a dolog pár napon belül el fog dõlni. Holnap meg megyek megnézem élõben az ut50-est, mennyire necces a képe. Az most 150-be kerül panashop-ba.
Zephyr Retiring
No azért nem minden tévét..ez enyhe túlzás azért 😊
Itt tartom a kezemben a Media Markt új akciós újságát..
6 tetyó van benne 3D nélkül 😊
1 Orion, 1 Samu, 1 Philips a többi meg LG..
Biztos vagyok benne, hogy az üzletben több is akad..
Mondjuk ez egyik se plazma, de azért lehet még azt is találni ha jobban szétnéz az ember 😊

Ha tudsz még venni valahol... ugyanis a széria már kifutott, újabb darabok nem érkeznek. Április-májustól már az ST60 kerül a polcokra.
Tibi7
Erre még annyit, hogy sajnos igazad van. Iszonyatosan bosszant, hogy ha venni akar az ember, akkor mindig adnak hozzá olyan dolgokat, amire neked rohadtul nincs szükséged, de mégis meg kell fizetned. Nekem elég is lenne egy st50 képe, 3d meg smart, meg wifi nélkül, és asszem ki is egyeznék egy 150-160-as árral. Erre minden tv-t teletömnek 3D-vel meg nettel.
Tibi7
Annyi biztos, hogy ha plazmát választok, az st50 lesz.
Tibi7
Jogos, erre nem is gondoltam 😊
Zephyr Retiring
Végre itt a 4K 3D LED LCD...
kicsivel 7 és fél milla felett 😊
Szerintetek is azonnal meg kéne vennem? 😄

arty
kikúrtjól 😊

(amig ugyanazon nem néztél meg egy blurayt)

Forza.

emtom, sose volt Kuro-m 😄

na majd 2020-ban 80 colos 4K-s teven megnezem az 1931-es Dracula-t, persze a DVD-s kiadast... jo lesz <#taps>

Bucser
Miert hogy neztek ki a dvd-k a Kuron?😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Majd 4-et (vagy inkább 8at) néznek egymás mellett 😊
es hogy fognak kinezni a most elerheto filmek azokon a 80+ colos 4K-s teveken... :S

persze, nem kenyszerit senki. csak gondoltam kell egy kis rinya.😄

Bucser
Nezd senki nem tart puskat a fejedhez, hogy vegyel 4K tv-t. A fullHD meg jo darabig itt lesz. csak mostantol nem ez a csucskategoria.

Ha belegondolsz ez pozitiv, mert pl a ledes paneleket megjobban meg kell csinalniuk hogy a clouding es egeyeb problemak ne ljojjenek annyira ki.

A felbontas lenyegtelen ilyen szempontbol. A mogotte levo techno a lenyeg hogy kepes-e kiszolgalni az igenyeket.

SZVSZ a 4K csak egy szukseg, mert 80 col felett a FULLhd ocsmanyul tud kinezni meg tavolabbrol is. Viszont az emberek akarjak a vetito meretet (100 colt feletti kepmeretet) annak minden hatranya nelkul. Ahhoz meg kell a felbontas is. Az alacsony fenyero es az analog vetitesi modeszer a nagyitasssal biza apolt es eltakart. Mig a nagy vilagito tv-n minden reszlet kiveheto es oda mar a fullHD lehet keves.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

en kicsit fel is vagyok haborodva ezen a 4K-n. full hd-ben jon manapsag a tv adas? nem. olyan olcsok a BD lemezek, mint anno a DVD-k voltak, mikor jott a HD orulet? nem. akkor megis mi a francnak az a 4K? meg a konzolok is csak most ernek el oda, hogy 1080p legyen a standard.
inkabb azzal foglalkoznanak, hogy a szar LED tv-ket tokeletesitsek / OLED-et elerhetove tegyek.

Bucser
Hidd el Full hDtv-t fogsz majd kapni a kovetkezo 5 evben is egyre olcsobban, a 4K-t meg szep lassan lecsopogtetik a legfelsobb kategoriakbol egy 10 eves transition alatt. Ugyanis a content es broadcast rendszer kell mielott a tomeg akarni fogja.

Gondolj csak magadra. 3 hete meg voltal gyozodve rola, hogy HD readynel tobb nem kell.. Az emberek 85%-a ma is igy gondolkodik.

Zephyr Retiring
Akármi is lesz, muszáj lesz olcsón adni, mert ezt sem viszi majd a kutya se 😊

"bye bye ledes is...éljen a 4K"

4K mifele technoval fog keszulni vajon? <#fejvakaras>

Zephyr Retiring
Ezek szerint Nigériából még beszerezhetõ 😊
Ez jobb, mint a sehonnan 😊
Szokni kell: bye bye plazma..s lassan bye bye ledes is...éljen a 4K 😊
Hiszen ezeket is el kell adni majd valakiknek. Nemigaz? ..

Bucser
Sajna nem. Tavaly meg ultunk 200db 60 coloson. A vegen 900 fontert dobaltuk oket😊 Akkor sem kellett a kutyanak sem. A vege egy export uzlet lett Nigeriaba.

Zephyr Retiring
Már nem kapható sehol raktárról sem?

Bucser
Annyira nem ugyanis a Samu 40C650-ese is nagyon jo LCD volt (jobb mint a mai ledek) es nem volt olyan horribilis ara.

Zephyr Retiring
...LCD.. 😄
(vicc volt.)

Errol van szo. Ha van is, az gagyor.
2011-ben meg talalt volna olcson nagyon jo 2D-s plazmat (G30), ma mar nem. Van helyette "olcson" UT, ST, ...

Samu E530 plazmán asszem nincs 3d mód, csak az e550-en. Nem?
Ettõl függetlenül a képminõsége az UT50-et sem éri utol, nemhogy az ST50-et.
Es a kulfoldi csatornaknak nincs logoja vagy mi? 😄
Felesleges a 3D? Akkor mutass olyan plazmat (vagy nem legalja led-et), ami csak 2D-s! Na ugye... 😊 Egy olcso Samsung szemcsi nem a vilag vege, nem muszaj azonnal venned.
Altalaban plazmaknal a legjobb az input lag. ST50-nel kabe 40-50 ms lehet ( tesztelotol fuggoen).

Tibi7
Erre is 130W van írva, szóval úgy van ahogy mondod. Egyébként ne érts félre, alapvetõen nem fontos a 3D, de minek fizessek felárat valamiért, amit ki sem használok? Mert nekem nem érne annyit a 3D hogy még 10-20ezerért szemüveget is vegyek hozzá. Így viszont lenne egy kihasználatlan funkciója.
Beégés nem hiszem, hogy probléma lehetne vele, mert valami külföldi TV csatorna megy rajta állandóan, de tegnep én is kapcsolgattam az adók közt össze-vissza. Bár ez a TV már úgy is felejtõs, mert utolsó darab lévén ma legkésõbb úgy is elviszik, nekem meg kell pár nap míg tudnék venni egy TV-t.
Legjobb lenne egy ilyen típus, de 3D nélkül.

Apropó, plazmáknál lehet probléma az input lag?
Ha arra a fogyasztasra gondolsz, ami a hatuljara van irva, az a maximum. Irtam mar h ez plazmanal dinamikus, egy 42 colos atlagban 120-140-et fogyaszt. Volt 42-esem is es mertem 2 hetig...
Szemcsin meg ne csodalkozz, altalaban nem kapsz, csak passziv ledekhez az 500 ft-osakbol, vagy Samu szokott a legolcsobbol adni. Na de hogy ez kizaro ok legyen... Van havi berletem videotekaba, korlatlan. Tele vannak 3D-s blu-ray lemezekkel, megse tudnam megmondani mikor neztem utoljara 3D-t... Hamar rajon az ember h nincs olyan sok tartalom, mint ahogy azt elkepzelte. S az is lehet h siman nem jon be hosszabb tavon.
2D-s kepminoseg, ez a fontos. Egyebkent kiallitott plazmat semmikepp nem vennek, mert valoszinuleg szarnak bele es tv adast jaratnak rajta, raadasul szinte mindig ugyanazt az adot ---> ez mar extrem korulmeny, tartosabb "beeges" szinte garantalt. Bar lehet figyelmesebbek voltak...

Tibi7
Saját döntés természetesen. Pont egy olyan samu mellett kapcsoltuk be, ami esélyes tv-k közt szerepelt, de óriási különbség volt a kettõ közt. Minden téren megfelelne ez a típus, most már csak a mocskos anyagiakat kell megoldani 😊 Persze, ha nem sikerül, akkor marad egy olcsóbb ledes.
Zephyr Retiring
Remélem, ez a saját döntésed 😊
Hitem szerint ugyanis senki sem befolyásolható. Mindenki a saját sorsának a kovácsa 😊
De megjegyzem még, hogy a mai fullHD-s led lcd-k is gyönyörû képet adnak már..akárcsak a plazmák 😊

Tibi7
Hát igen. Kezdem belátni, hogy tényleg plazmát kell vennem.
Zephyr Retiring
áramfelvételi infók (katt)
3 évig nem korszerû lcd-t használtam.
Tavaly õsztõl új energiatakarékos neo plazmát. A villanyszámlámon nem vettem észre komolyabb változást.
De igazából az sem zavarna, ha többet fogyasztana, mert sokkal (igen, sokkal) jobb a képminõség és a nagyobb kijelzõ miatt a tévézés (mozizás) öröme is...
Hitelt egy ideje nem használok, de dobok egy pü.-t a régebbi tapasztalataimról.

Tibi7
Na voltam MM-ben. Úgy döntöttem, megemelem a rászánt pénzösszeget, és bepróbálkozom ezzel a hitel dologgal, 10%-al kerül többe a tv. Igazából kettõt néztem ki, az egyik egy Sony KDL-40EX650, a másik pedig egy Pana P42ST50E. Jól látjátok, PLAZMA 😄D Igazából ki se volt téve, csak mondtam az eladónak hogy a képminõség a legfontosabb nekem, aztán mondta hogy van egy plazma, ami ki volt állítva, de ez az utolsó, levették, és 170-ért adják ide. Be is üzemeltük, fasza minden, a képe is tuti, bele is mentem volna, csak van egy kis gond a hitellel. Plusz nem adnak hozzá szemüveget, amit furcsálltam. De a fogyasztása is egész korrekt, és gyönyörû TV.

Kérdésem lenne, egyészt, hogy egyébként amit feltüntetnek fogyasztást Wattban, azt egy óra alatt fogyasztja?

Másrészt, nem tudtok olyan áruházat ajánlani, ahol kedvezõ hitelfeltételeket biztosítanak? (itt max a vételár +10%-ra gondolok)
meg merestol is fugghet az input lag. tavaly avforums ST50-nel elsore vmi 16 ms-ot mert, aztan kesobb egy nagyobb peldanynal mas modszert alkalmazva 48 korul volt... tobb teszt kell, digitalversus amugysem nagyon mervado.

arty
(samsung a600 - de lehet h a 24p miatt van ekkora delay, egyelõre nem aggódom)

Forza.

jujjj, milyen vetito?

arty
66ms valóban relatív ...

nemsokára kipróbálom játékkal is a vetítõm, de nem ad bizakodásra okot, hogy 24p mellett 180ms audio delayt kellett beiktatnom a perfekt ajakszinkronért 😄

Forza.

azert ne fujjuk fel tulsagosan ezt a lag dolgot. hacsak nem vagy sziriusz kompetitiv online harcos, nem hiszem, hogy 50-70 ms nagy gond lenne. bar plazmatol tenyleg jobbat varnek...:S

arty
Barmok.

Forza.

50ST60 review

Input lag 66ms... in game mode...
samsung plazma itt sincs Saturn-ban, csak LED-ek, de abbol SOK.