21171
LCD - Plazma
-
#17881 Annyi, hogy ha egy képtartalom sokáig van a kijelzőn (több percig), akkor a tartalom változása után is ott marad egy halvány folt, ami el is tűnik kis idő múlva. Gondolj itt pl egy játéknak a HUD-jára, tehát pl egy autós játékon a kilométeróra, stb. De mondom, nekem nem volt ezzel gondom. Valamint ha ps3 fontos, akkor az input lag-ot is szem előtt kell tartanod, hogy minél kisebb legyen. Ez plazmáknál rendben van, lcd-nél viszont vannak gyenge tv-k ilyen szempontból. -
#17880 főként ps3 lenne a cél itt is
mi ez a beégés jelenség? -
#17879 Szerintem első körben írd le mik az igényeid, és mire használnád.
Nekem egy Panasonic st50-em van, amit az itteni srácoknak köszönhetek :) plazma, és nem bántam meg. Gyönyörű kép, plazmához képest jó fogyasztás, ps3-mal játszom rajta, és a beégés sem igazán jelent meg eddig. 100-nál azért több, de megéri. -
#17878 hello! régi tv-m elromlott, lehet veszek egy újat
ki mit használ, lcd led plazma közül mit nézzek?
esetleg azon belül márka szempontból :)
(100 alatt tudnám egybe fizetni, de belemegyek részletbe is szal mind1 most az ára)
köszi előre is mindenkitől. -
#17877 Vihar idején édeskevés csak kikapcsolni az elektromos cuccokat. Ha nincs extra villám védelem kiépítve, az elektromos hálózatról is és ha van, az antenna hálóhatról is le kell csatlakoztatni a készülékeket. Nálunk is becsapott szombat este. Leverte a biztosítékokat is. Én megúsztam 1 régebbi lcd tv, 1 modem, és a hálóra kapcsolt blu-ray lejátszó halálával. Figyelmetlen voltam és a kábelt nem húztam ki a vendégszobában és azon jött be. A 3D plazma egyelőre megúszta.
(a kábel alatt a kábeltévé kábeljét értem. ezen jön a net és a telefon...meg most már tudom: a villám is. a biztosítómnak ma délelőtt jeleztem. az a röhej, hogy a kábelszolgáltatóm szerint a kábelt a bejövő oszlopon villámvédték...ha ha na persze..) -
#17876 1.) lakásbiztosítás? de arra vigyázni, h manapság elvárt a villámvédelem is bizonyos szerződésekben, ha az nincs - bukta!
2.) honnan tudja a szerviz, h villámtól halt meg? ;) gariztasd. -
Attis38 #17875 Köszi! -
#17874 Firmware frissites segithet rajta, ha nem akkor lehet, hogy gyenge a forrasztas es ha bemelegszik a teve kicsit enged rajta mi a hangra hat ki. LG Szervizben nem csak garanciaval fogalalkoznak elvileg, hanem javitassal. Keressetek fel az LG-t es kerdezzetek meg, hogy kit ajanlanak szerviznek. (btw altalaban regi teveszerelok is elegge sokat tudnak az LCD tevekrol, mert az elektromossag alapu kb ugyanazok a hibaforrasok is. sot meg panelt is cserelnek neked ha kell:) -
#17873 Lakasbiztositas viszont elvileg fedezi a kart. Keressetek fel a gyartot es kerdezzetek meg mi a teendo (esetleg van e hivatalos szervizuk ahova be lehet vinni) -
SlickAdam #17872 ööö fogalmam sincs, de mintha olvastam volna korabban ilyesmirol. bar lehet az Samsung tv volt...
ha lehet, frissitsetek fel a firmware-t es csekk, hogy mindig csinalja-e. -
#17871 Üdv. Tegnapi napon elég komoly vihar volt. Társasházba lakom, és villám csapott az épületbe. Azóta nem lehet bekapcsolni a fél éves LCD Tv-t. Hiába van a bedugva, egyáltalán nincs áram alatt. A konnektorban van áram. A vihar idején ki volt kapcsolva. Szerintem kiment benne a biztosíték, de lehet rosszabb. Ötlet? Garancia szerviz ilyesmire nem vonatkozik, átlag TV szerelők meg nem javítanak "modern" készülékeket. -
Attis38 #17870 Sziasztok!Olyan problémával futottam össze,hogy édesapám 1,5 éves LG LCD tv-jén sokszor 15 percnyi működés után hirtelen elmegy a hang,egy kattanás kíséretében az ő elmondása szerint.Tv kikapcs-bekapcs,15-20 percig van hang,aztán ugyanez a jelenség.Szerintetek mi lehet a gond?Előre is kösz a válaszokat. -
#17869 Ez alapján semmi. Ez csak egy játék.
De ha mégis akkor 3 év parasztvakítás után talán elkezdtik árulni az OLED-et? :D -
Borg #17868 HX850-re minden féle mérés van már, 30-100ms-ig. Mivel nekem számít, én inkább nem kockáztatok HX850-el már... marad a W805. -
#17867 mennyi lehet az input lagja? a googli nem haverkodik...a k9csög :) -
#17866 Milyen lenne? ugyan az mint ami Samsung es a Sony csak pepitaban:) -
benso #17865 Én is valami ilyesmire tippelek! :) -
Nominka #17864 Na erre kíváncsi leszek!! Csak nem valami 4D-s okosság? -
SlickAdam #17863 vegre fasza, kompromisszum mentes kepminoseg? :D -
benso #17862 Erre nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz az Lg új tv-je. Nagyon titokzatosak, biztos valami brutál dolog lesz: lg
Szerintetek? -
#17861 Tavalyi modellek. HX850 kifejezetten jo tv. Bar az inputlagrol megoszlanak a velemenyek. -
#17860 Még egy utolsó kérdés a Sonyval kapcsolatban:
A többi szériájuk? HX755,HX850,HX820? Érdemes foglalkozni? Ezeket láttam még 3D relatíve szerényebb árért. -
#17859 Mint egy nagy xperia z hangszórókkal. :) -
#17858 PS3-nál és X360-nál kellhet, de PC-n általában megvan a 60FPS-em. :) Modjuk most a Last of US-t tolom PS3-on és annyira azért nem szükséges a motionflow segítsége, igaz nem is az a "rohanós" játék ;) -
Borg #17857 KD-65X9005A review
Különösebben mást nem lehet rá mondani, mint hogy: szép darab :) -
SlickAdam #17856 csak kell az a frém... -
#17855 Ha nem érdekel a 3D és a motionflow és jobban érdekel a fekete mélyebbsége akkor lehet w6, de meg kellene nézned öket élöben.. -
#17854 Értem, bár nem kicsit növeli az input lagot persze ez nem minden esetben számít annyira. -
#17853 Én minimális Motionflow nélkül nem tudnék játszani. Plazmán se, mert az is húzza. -
#17852 Nem akarok háborút szítani, de igen. Szerintem lcd-ben Sony viszi a primet. -
#17851 De. Vacak lesz. Mint minden Ledes sz@ron.
Ha spórolni akarsz: ledes lcd.
Ha jó képminőséget: plazma.
Komolyra fordítva a szót: 3D plazmán hibátlan képminőségben kapod a 2D-s tartalmat is. Ledesen meg ugyanúgy fog "szaggatni" a kép 2D-ben, mint 3D-ben... -
#17850 Oké, tehát, ha nem érdekel a 3D akkor W6?
[apro]Más márka meg szóba se jöhet, mert minden ótvar szar e kettő mellett? :) -
Borg #17849 Nekem pl azért, mert csak 2db HDMI van rajta... minimum 3 kéne. -
#17848 Játékra miért kevés a W6? Játék módban érdemes használni hogy minnél kissebb legyen az input lag, ekkor amúgy is kikapcsol a W8 is minden javitgató elektronikát. -
#17847 TV képminőségben jobb a W8, a W6-nak csak a feketéje az előnye. Játékra nekem kevés lenne a W6 elektronikája.
Más márkában még nem nagyon vagyok képben, eddig Samu F5, F8 amiket teszteltem (felületesen). -
#17846 itt 'bantusztániában' nem valószínű Sonyból pont ez a két típus, de egyébként más márkára is vevő lennék...csak mióta bedobtam a belépő kérdést csak a sanyi maradt....ami nem rossz...csak, nyitott szemmel szeretek járni -
SlickAdam #17845 nezd meg oket eloben es donts! ps-t vidd magaddal tesztelni! -
#17844 Hm? -
#17843 Nem szabadna. Leven a fullHD3d-hez jobb kepfrissites, panel es elektronika (foleg image processing) kell. Bar az elektronika mar szinte helyben van minden tv-n altalaban a panelminoseg a mervado. (szvsz sokszor az also kategorian mesterseges a butitas vagy csak az alacsony minosegu olcsobb paneleket veszik 3rd party gyartottoktol (foleg Kinabol))
F6800 az felso-kozepkategoria. Annyira nem rossz, bar ki tudja a Samsung a 6-os szeriaval altalaban nem a legjobbra celoz. (mondjuk inkabb vennek F6800 vagy F6900-as tevet mint F6300-ast, altalaban a nuansznyi tv funkciok kivetelevel altalaban a kepminoseg is valtozik 6-os szerian belul.)
Eloben nezd meg feltetlenul. -
#17842 Samsung UE32F6800 ez jó masinának számít?