21171
LCD - Plazma
-
#17841 Kérdezném, hogy egy 3D-s full LED TV-n nézhető simán hagyományos 2D-s tartalom? Úgyértem nem lesz vacak a kép egy hagyományos TV-hez viszonyítva? -
#17840 hm, és egy bő száz+ kevesebbe is kerül...
akkor marad a Sony? W650A vs W8?
-
#17839 A W650 feketéje nem kicsit jobb. -
Borg #17838 Egyelőre úgy néz ki, hogy ha az input lag számít, akkor csak a sony jó választás. Ezeknek 6-12ms, míg az összes többinek idén 40-100 között van... Persze kérdés, hogy amit most használsz annak mennyi, ugyanis az input lag megszokható, ha stabil. Főleg nem kifejezetten pörgős fps-re kell. -
#17837 értem, és mit ajánlanál nekem? -
#17836 W8 egy nagyon jó tévé, nekem csak az IPS panel előnyeit-hátrányait kellett megszoknom. Tudása, képminősége, színhelyessége perfekt. (nekem a feketéje még mindig nem annyira szimpi, csak ha kanapéról, szemből nézem akkor jó, nekem) -
#17835 Sziasztok
TV ügyben kérnék segítséget, újat fogunk venni és teljesen tanácstalan vagyok.
Amire kell: mindenre :)
Sima TV -zés, HD filmek, játékok (főleg játék) így számít az input lag alacsony értéke is. Az ár olyan 200-300k körül maximum. Plazmától félek, helyette LCD-t pártolnám. A méret olyan 40" és / vagy felette.
Előre is köszi a segítséget. Belépő kérdés: A Sony W8 szériáról mi a vélemény? -
KovyZoly #17834 Na megnéztem a két másik TV-t!
A nagyobb plazma Samu PS42C430, a kisebb led(?) LE32A330.
Szerintem borzasztó a képe mindkettőnek, főleg a kisebbiké.
Viszont láttam egyet jó árban Full HD LG, 42CS460. Ez milyen? Jobb, mint az előzőleg említettek?
Vagy légyszíves ajánljatok valamit, mert abszolút nem vagyok képben, se az olcsó, se a drága kategóriát figyelembe véve.
És tényleg nem kell rá semmi flincflanc. Jó legyen a képe, legyen rajta legalább 2 HDMI. LG-re hajlanék, de nem tudom, milyen a minősége, a házimozimmal meg vagyok elégedve, az ugye LG.
Amúgy Panasonic párti vagyok, de hajlanék más irányba is. -
#17833 Szerintem az a baj a használt plazmával, hogy nagyon nem mindegy, az előző tulaj hogyan használta, míg egy lcd-nél ez nem akkora probléma. Ha nem voltak eléggé kíméletesek vele, akkor túl korán elkezdhet romlani a képminősége. -
KovyZoly #17832 árkategória max 120, ezért kérdeztem a használtat, mert tudom, hogy nagyot ennyiért újonnan lehetetlen -
KovyZoly #17831 Nem tudom milyen annak, amit linkeltem, azt teszt alapján néztem, hogy jó lehet.
A családit nem tom milyen, de utánanézek.
Mi a gond a használt plazmákkal?
A saját pana plazmám már van vagy 5-6 éves, de még semmi baja nincsen. -
#17830 Jotanacs: ne vegyel plazmat hasznaltan. -
#17829 Ha azt mondod, hogy a Samsung Plazmanak szar a kepe es ennek amit linkeltel jo akkor tuti, hogy legalsobb kategorias Samu plazmahoz (*450 vagy 490 szeria) meg ledhez(5-os sorozat) volt szerencsed a csaladban.
Arkategoria amiben keresel? -
KovyZoly #17828 Esetleg ez? [URL=http://elektronika.vatera.hu/televizio_antenna/plazma_tv/lg_tv_50pz250_v_1762973516.html]50" Full HD LG[/URL] -
KovyZoly #17827 Hello
TV vásárlást tervezek.
Elsősorban a nappaliba szerettem volna lecserélni a tönkrement 72-es crt grundigot vmi 82-es laposra, de lehet, hogy a hálóban lévő Pana PX80 plazma megy ki oda, és a helyére vennék vmit.
100Ft-ért van valami jó alternatíva?
Az etalon nekem a Pana képminősége, digitális (upc kábel) tv-adás és mkv filmnézés az elvárás. Nem kell semmi más, csak két (esetleg 3) db hdmi bemenet. Ja csak annyi, hogy falra szerelhető legyen.
Nem érdekel semmi csicsa, hiperszuper alkalmazás, csak filmnézésre használnám.
Előny lenne a FullHD és a minél nagyobb átmérő.
Szüleimnek van két samsung is (egy plazma és egy lcd) szerintem nagyon gané a képminőségük, ezért ezt a gyártót kizárnám. A házimozim LG 3D BD képes, ha esetleg van jelentősége.
Ja és használtban érdemes-e gondolkodni? Egy ilyen kaliber tetszene: [URL=http://elektronika.vatera.hu/televizio_antenna/plazma_tv/lg_50pk350_plazma_tv_1758601118.html]LG Full HD 50"[/URL]
Előre is köszi
KovyZoly -
#17826 " A magyarországi DVB-T sugárzás tetőantennás vételi lehetőséget biztosít. A jó minőségű vétel érdekében a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) ajánlása alapján a kiválasztott antennának legalább 10-12 dB nyereséggel kell rendelkeznie a teljes UHF sávban a 21-69-as csatornákon (470-862 MHz).
A vétel biztosításához fontos, hogy a kültéri eszközök és a kábel jó állapotban legyen, ugyanis a digitális vételnél szűkebb az átmenet a jó minőségű kép és a teljes vételképtelenség között, mint az analógnál. Bizonyos településeken az átmeneti időszakban az analóg tévéjelet és a digitális adást eltérő adótorony sugározza, ilyenkor a tetőantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére van szükség."
Antennaszerelők, szervizes szakemberek mérőeszközökkel meg tudják mérni, hogy megfelelő-e a jelszint.
Még valami. Vannak az úgynevezett univerzális védelemmel ellátott biztonsági hosszabbítók. Villám és földelés védelem a 230V-nak, az internetnek, a vezetékes telefonnak, és a bejövő koax kábelnek is. Az ebben elhelyezett ellenállások is erősen legyengítik a digitális jelet ezért ezek mellőzése is erősen ellenjavasolt! -
#17825 bocs 3 dolog befolyasolja a minoseget:) -
#17824 DVB-T elvileg digitalis adas. 2 dolog befolyasolja a minoseget (azaz hogy van e vagy nincs adatfolyam) A vevo merete az ado erossege es a feldolgozo dobozban levo processingpower es cache.
Ha egy ideig megy gond nelkul es egy ido utan uti ki akkor szerintem az sem a vevo sem az ado hibaj. inkabb a dobozra gyanakodnek. elfogy a cachenek a hely nem tud szabaditani es meghal.
Az hogy hany csatornat latsz az szerintem szinten a dobozon es a vevo antennan mulik, hogy mennyire tudja kezelni a kulonbozo frekvenciakat. En megkerdeznek egy antennast a kozelben (tuti van) -
Zsolt01 #17823 Sziasztok.
Nem találtam külön fórumot, DVB-T vevő, ezért ide írok.
Múltkor ismerős USB-s DVB-T vevőt kipróbáltam számítógépen, hogy fogható-e nálam az ingyen TV csatornák. Régi Lepke antenna háztetőn, kisebb adótorony kb. 12-15 Km. (Bonyhád).
1. 7-ből csak 5-öt talált!
2. kis idő után csatorna kép megállt megfagyott!
(arra gondoltam, hogy csak talán USB-s vevő hibája)
Gondoltam végül is elérhető nálam Ingyen TV és tegnap vettem ezt:
WayteQ HD-95RF
Hát ugyan azok a problémák előjöttek:
1. 7-ből csak 5-öt talált! Mért?
2. kb. 30-50 perc után csatorna kép megállt megfagyott! Volt, hogy fekete kép és hang volt, csatorna nem volt váltható! Mitől lehet ez?
Két eszköznél is ugyanazok hibák, akkor nem az eszközök hibásak!
WayteQ márka jónak mondható, nem?
Vagy nagyon erős Turner vevő kellene nálam?
Régi Lepke antenna háztetőn lenne a gond?
Vagy régi már a kábel antennán és az? -
safigi #17822 Sziasztok,
valaki már látta élőben a Sony KDL-46R470A készüléket? Milyen a képe?
A közvetlen ledes megvilágítás mit jelent? -
#17821 Samu 32R8x tévém még matt. ~5 éves ... azóta se láttam ... :( -
#17820 Üdv!
Matt felületű 40"os LCD/LED tv-t szeretnék vásárolni, csak mindegyik fényes felületű...
A mostani Pana Vieram is jo de a tükröződések miatt sokszor élvezhetetlen a musor -
#17819 Nem is tudom. Talán.
Bár ki néz állandóan tévét? :D
Amúgy meg ha jó a szemed, azért az 50" még 4 méterről is élvezhető. Ha meg rossz, akkor 2 méterről is csak hunyorogsz..nem igaz? :)
De igazad van, visszavonom: nem tökéletes, csak élvezhető.
Tökéletes majd akkor lesz, ha 4 méterről a 84"-os 4K-t fogom nézni :P -
SlickAdam #17818 tehat szted nem lenne sokkal jobb allandoan 2 meterrol nezni az 50 colt? ugye TOKELETES elmenyrol irsz 4 meterrol... :D -
#17817 Ez a felbontás "felezés" bár korrekt és pontos meghatározás, a gyakorlatban azért olyan piszkosul nagy jelentősége nincs..
A másik elméletet viszont cáfolnám:
Amíg a 3D újdonság volt itthon, szépen leültem az ágy végébe a szőnyegre és onnét néztem a 3D-t...(már csak ugye az ajánlás miatt is. Idézem: " A legjobb 3D nézet érdekében a TV készüléktől 2 méterre foglaljon helyet. ")
Tényleg jó onnan nézni, csak nem túl kényelmes. Bevallom itthon azért részben fekve szeretek tévézni vagy mozizni. A gond csak annyi, hogy a fejem ekkor (lemértem!) pont 4 méterre kerül a kijelzőtől. Az igazság az, hogy a 3D plusszát, amit nyújt a "hagyományossal" szemben, innen is tökéletesen élvezem. Persze elgondolkodtam én is annó a 60"-oson 50"-os helyett, de mivel az új szekrények mérete 120 cm szélességű tévéálványnak hagyott csak helyet, ezt kellett választanom ebbe a helységbe :)
Nem állítom, hogy később nem lepem meg magamat egy fullHD-s 60"-ossal (vagy egy 84"-os 4K-ssal) ez még képlékeny. A vendégszobába ugyanis kényelmesen elférne bármelyik :) De egyre jobban hajlok arra, oda inkább egy fullHD-s kivetítő (projektor) kellene mert:
1) a "kijelző" méretét én szabhatom meg
2) az ára mérföldekkel jobb, mint a mostani 4K-soké..
3) és projektorom...még....nincs :D -
Borg #17816 Többek között ezért is, igen :) -
#17815 Ez drágább mint a W9-es Sony.... :D -
Borg #17814 55WT65
Szép darab, de ennyi pénzért megint csak nem rúg labdába... -
#17813 éstényleg :)) -
SlickAdam #17812 ott a nyertes! :D -
#17811 1920x540 -
#17810 igen, 60" 2 méterről szerintem is korrekt lenne 3D-re - viszont még a fullhd 60" is "megfizethetetlen", a 4k pedig még a kanyarban sincs :(
ilyenkor örülök, hogy megutáltam a 3d-t, egy gondal kevesebb :D -
konrada #17809 Tényleg hülyeséget írtam, hiszen csak egyik irányban felez.
...de abban akkor egyetértünk, hogy a 3D-hez a 3+méter messze van 47"-nál.
De 60"+ 2 méterről már ülhet. Na erre lenne jó a a 4K.
...persze csak gondolom. Szívesen kipróbálnám a nagyszobámban huzamosabb ideig, hogy ne csak elmélet legyen. -
#17808 gondolom a technológiára értette, az valóban "villogtatós" - ha nem is látod, a fejed befájdulhat tőle (nekem inkább csak kellemetlen az érzés (nézni), de volt már h be is fájdult - moziban ez sosem fordult elő, az csak szimplán kényelmetlen (szemüveges vagyok) és egérmozit varázsol a hatalmas vászonból is) -
#17807 a passzív 960*1080, nem 960*540 és 3+ méterről kb fel se tűnik a felezés a 47"-en
amugy igen, tévé3D nem ér kalap szőrt se: kicsi -
#17806 Már megint ez a baromság.
Van Neked aktív 3D tévéd? Naná, hogy nincs!
Nincs még egy olyan szamár, akinek aktív 3D-s tévéje van, villog is, és még sem szabadul meg tőle
2011-es modellektől számítva a normális aktív 3d-sek NEM villognak vagy vibrálnak!
Mi a túrónak kell olyat állítani, ami már régen nem állja meg a helyét?
Ha mégis belebotlik valaki villogó vibráló kijelzőbe, akkor ne vegye meg. Normális tévét kell venni, nem sz@rt. Ennyi. -
konrada #17805 Ja. Mert nincs hozzá megfelelő technika. Az aktív villog, sötét, a passzívat meg a 960:540 felbontás miatt csak az ideális távolságnál messzebbről lehet nézni úgy, hogy ne lássuk a csíkokat. Onnan, ahol már nincs kitöltve a látómező 30%-a, így dobozhatású. -
SlickAdam #17804 3D halott. rengeteg ilyen film all rendelkezesemre BD-n, megse erdekel egyik sem. azokrol meg nem is beszelve, akik csak boltbol tudnak beszerezni ezeket, jo dragan, s a kinalat se oriasi.
remelem a torrentet es egyeb otvar forrasokat meg csak veletlenul se hozza fel senki. nem Mo. diktal.:D -
konrada #17803 Pl. passzív 3D-t. Nem villog, és így már elég a felbontás ahhoz, hogy értékelhető távolságból lehessen nézni. -
#17802 A problema ott van, hogy a 4K technora tartalom nincs az Oledre meg emberi aru, es tartossagu technonak vannak hianyaban. Hisz a nagyobb felbontassurusegu LCD panel nem problema, mig a nagymeretu OLED panel gyartas igen. Egyszeruen csak tul alacsony a Yield rate.