21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Ebben nincs még elég tapasztalatom.
    De persze annyit tudok, hogy semmi sem örök és minden jó dolog véget ér egyszer...
  • Bucser
    Altalanos plazma problema a foszfor tartalom miatt. Egy bizonyos uzemora utan igencsak elmaszik a kep, amit mar nem lehet utanakalibralni. Ez van. (pl a samsung c6500-as sorozatan 3 ev utan mindent atvesz a piros arnyalat).
  • Zephyr Retiring
    Ez nem igaz. Van Panám is a nyaralómban :)
    Színhelyességet és konrasztot a plazmára általánosságban érted (mondjuk elhasználódás) vagy konkrétan az LG tévékre?
  • Bucser
    Kossz, de 5 eves hasznalt, javittatott cuccokat nem kerek. Hasznalt plazmat meg ingyen sem fogadnek el senkitol. Nem azert, mert ennyire televagyok, hanem mert mas alsogatyajat sem veszem fel.

Egyebkent valoszinu gondjaid lesznek szinhelyesseggel es a kontraszt megtartasaval.

BTW tudom, hogy szamodra mas tv nem letezik, csak az LG plazma.
  • Zephyr Retiring
    A passzív? Ja tényleg. Abban verhetetlen, hogy ne fullHD-ba nézz rajta semmit.
    Ja, és a plazma általános gondjait már megszüntették:)
    Annyi a titok, hogy felsőkategóriásat kell venni.
    Ez mondjuk igaz az ledes lcd-kre is. Az alsó kategória ott is élvezhetetlen sz@rcsi..
  • Zephyr Retiring
    Akkor lehet fogadásokat kötni arra, hogy mikor kell először javíttatni a tavaly vett 2011-es LG modellemet :)
    (ha 5 évnél hamarabb lesz ez az időpont, megjavíttatom, majd Neked ajándékozom és személyesen magam szállítom el Hozzád.)
    Nyakamat rá, ha nem csap bele a villám, és nem pisil rá egyszer valamelyik seggrészeg hawerom, ez az LG plazma még 9 év múlva is hibátlanul fog működni :)
    Mert én meg minimum 10 évre szoktam venni tévét, amit csak azért cserélek le 10 év után, mert vettem egy jobbat :)
    Legalább is ez így volt az utóbbi 30 évben :P
  • Kandurex
    Mondjuk úgy, hogy a passzívok között verhetetlen. A plazma majd akkor lesz minőség, ha megszüntetik általános gondjait, addig labdába sem rúghat nálam.
  • Bucser
    Be is baszna, ha az + pont egy tvnel, hogy 1-2 ev utan meg mukodik. Tv-t nem 2 evre veszek, hanem minima 5-'re.
  • Zephyr Retiring
    Azért ez igencsak egyedi eset lehet.
    Nagybátyám 2. éve nyüstöli a fullHD-s LG lcd-jét. Hiba mentesen.
    S. hawersrác kb. 1 éve LG 46"-os fullHD plazmáját. Szintén hiba mentesen.
    Én LG-m dettó.
    Tudod cimbi, a lónak négy lába van, mégis megbotlik néha...
  • Zephyr Retiring
    A "minőség" jelzőt gyorsan felejtsd el, ha lemondtál a plazmáról :)
    3D-be egyenesen verhetetlen.
    Mármint micsoda?
    Csak nem egy passzív ledes lcd-ről beszélsz?
    Mert azt is gyorsan felejtsd csak el :D
  • Kandurex
    Típusa válogatja, van itthon LG-m 32LC41 már 6. éve....semmi baja.
  • Borg
    LG... 5 év garival esetleg. Bár sovány vígasz, amikor javíttatni kell és TV nélkül maradsz. Nemtom mi az általános kép, de faterék LG-jét az elmúlt évben 3x is kellett javíttatni (és már 100e ft felett van a költség, mivel a garancia idő lejárt). Szóval én ezért tartok tőle. Akkor már talán inkább Samsung, vagy Toshiba, Sharp...
  • Kandurex
    Plazma nem érdekel, viszont fontos a minőség/érték/ár trió és ezeknek némi kompromiszummal megfelel. 3D-be egyenesen verhetetlen.
  • Tibi7
    De.
  • Kandurex
    ümmm...az plazma nem?
  • Borg
    De nem is jó... ekkora input laggal már vehetsz ST60-at is.
  • Kandurex
    ez lenne az alternatívám.... zinput lag 52ms...nem rossz annyira
  • Borg
    Azt írják, hogy a felső kategóriás LG-k jobbak ennél, és azok is IPS, meg passzív 3D-sek.
    Csak ott ugye nem kapsz ilyen input lagot valszeg, meg a tartósság, minőség...
  • Zephyr Retiring
    Javítva :)
  • Zephyr Retiring
    2 éve sem volt még, az tuti...
  • Kandurex
    akkor kukáztam :(

pedig már teljesen ráálltam a vásárlására...még jó, hogy jött a review.

új passzív 3D tv után kell néznem.
  • Kandurex
    ;)
  • arty
    jah, az LG-nek tuti, a Samunak pedig tuti nem :)

ha elolvasnád a cikket ....
  • Zephyr Retiring
    2 éve tuti volt még...
  • Kandurex
    A samunál van egyáltalán passzív 3d tv?
  • arty
    janeem konkrétan mostanra értettem, ráadásul csak félkomolyan gondoltam h pénzt kér a jobb eredményért az avf ;)
  • Borg
    (és akkor a pana plazmámat még nem kevertem bele a képbe - más ligában evez a kontrasztjával, de az úgyis marad mozizásra)
  • Borg
    Nézd, a kontraszt csak egy dolog. Nekem van egy U2410-em, aminek a 800:1-et is alig éri el a kontrasztja, meg egy ZR2440W-m, ami akár 1200:1-et is tud. Utóbbival már lehet élni, de az U2410-en azért elég sokszor szembeötlő a gyenge fekete. Főleg mert ezeknél ritka a teljesen sötét szobai használat. És mivel a Sony is nappaliba menne, főleg monitornak, akár még el is lehetne fogadni. Egy bizonyos áron. Más egyéb szempontokból viszont kenterbe vernek minden más LCD-t.
    Ami inkább zavar a W8-on, az a DSE, a mozgásmegjelenítés hibái, és az hogy a local dimming is bugosnak tűnik. Ezért leszek kénytelen kompromisszumot kötni a 40W905-tel (méretben).
  • Bucser
    IPS panel monitorban tok jo, munkara ott a vizszintes betekintesi szog meg a szinhelyesseg, de olyan pofatlanul szar kontrasztja van a VA panelekhez kepest, hogy a vilagbol ki lehet uldozni vele.

Masreszrol meg a Sony tv-k hiresen szarul calibralhatoak a CMS hianyossagai miatt.

905-ot batran vennek egy Samu F8000 helyett, de egy 805-ot nem biztos, hogy osszengednek egy f7000-el...
  • Borg
    Sajnos a fórumokba beleolvasva is elég sokan panaszkodnak a W8-ra. Úgy látszik a Sony mellényúlt az IPS panellel, pedig én is vettem volna ilyen TV-t...
  • Bucser
    Azert ha belemesz a detailed test results reszbe magaert beszel, hogy mi a baja.

Masreszt a W905 highly recommendedet kapott. Szoval nem hinnem, hogy sony ellenesseg beszelne beloluk:)
  • arty
    lehet h sokat kért az avf ;)
  • Borg
    47W805 @ avf

Hát ez bukta... még egy recommended plecsnire se futotta.
  • Zephyr Retiring
    #17887-re:
    Ez részben helytelen megközelítés...
    Ha rám hallgatsz, azt veszel majd amit akarsz :)
    Viccet félretéve: az ember nem hetente, nem havonta, de még csak nem is évente szeretne új tévét venni. Ebből indulj ki.
    Persze megértem én, hogy nincsen pénz...de ez meg megint pont egy olyan dolog az életünkben, amin nem érdemes garasoskodni.
    Persze jó az, ha az ember talál egy olcsó és jó tévét is egyszerre.
    De azért ez sajnos nem mindíg jön így össze..
    Mivel a régi tévédet megjavíttattad, lesz rá időd, hogy alaposan megvizslass minden lehetőséget a számodra "tökéletes" készülék megvásárlása előtt.
    Én szívem szerint azt mondanám bár objektívan tudnék segíteni Neked, de én is, mint mindenki más is itt, csak szubjektív segítséget nyújthatnék...s ezzel lássuk be: nem sokra mennél :)
    Nem szívesen mondok ilyet, de ha valóban a konzolos megjelenítés a fő célod, akkor a Te technód a ledes lcd.
    Szerintem ilyen célokra ez jobban megfelel.
    Ha a filmek vagy a tévés közvetítések nézése lenne a fő szempont, akkor viszont a plazmát javasoltam volna..
    Igaz csak azért, mert ma még az UHD OLED-ek őrülten drágák.
  • dave9004
    most egyelőre megjavitották az előzőt.
    de még nézelődök. olyan nagyon sokat(értsd 200k fölött) biztos nem fogok majd rákölteni.
  • Borg
    40W905 @ avf

Na most erről mit hallani végülis, tényleg butított a 46"-oshoz képest?
  • Tibi7
    Méretben milyet szeretnél?
  • Tibi7
    Ledesnél igen zsebbe kell nyúlni, ha jó képminőséget akarsz, és sok modellnél az input lag is nagyon magas.
  • Borg
    Tökre nem olcsóbbak, azonos méretben, és képminőség mellett. Sőt.
  • dave9004
    és miújság a ledesekkel?
    úgy látom ezek az olcsóbbak mostanában