21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Akkor?
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ...persze nagyon nem mindegy, hogy azt a 300-at albérletre mennyi fizuból kell elvenni. S innen vissza is kanyarodtunk oda, ahonnan elindultunk :) hiszen idehaza eleve nem is keresnek a legtöbben 300 fontot..bár, pest környékén találni 250 font (kb. 85000 forint)-os albérleteket is...
  • SlickAdam
  • Zephyr Retiring
    De tudom. Azt hitted itthon nem adózunk a tv-k után. Pedig de :)
  • SlickAdam
    TV input lag adatbazis
  • SlickAdam
    tehat nem tudod mire celoztam :)
  • Zephyr Retiring
    Az utolsó mondatodat mintha magam mondtam volna :)
    Amúgy gond egy szál se. Hamar összespórolom azt a £1400-at, és én is veszek majd egy ilyen luxusizét :)
    Igaz, hogy addigra már ezek régiségnek számítanak majd, hiszen jön egyszer csak a 3D hologramm tévé vagy valami más újabb fejlesztés...
  • Bucser
    En meg nem hiszem, hogy havi 300-at kifizetsz lakberre:)

Mindenkinek megvan a maga nyomora es attol, hogy Londonban elek es dolgozok meg nem lesz olcsobb a keszulek sehol.

Nem adhatjak fillerekert a csucs tevet, akkor sem ha Mo-n szarabb az atlagfizetes hisz akkor buknak rajta (meg akkor mindenki Mo-rol akarna megvenni.

Ezek luxustermekek amik azert lettek letrehozva hogy aki uszik a penzben az gond nelkul megvegye.
  • Zephyr Retiring
    Ez sem teljesen igaz :)
    Mi kétszer is adózunk. Először mikor a bruttó fizetésünkből kézhez kapjuk a nettót, aztán másodszor mikor bemegyünk a boltba és a nettó 100.000-ért reklámozott szép új kiválasztott televízióért kicsengetjük a 127.000 bruttó áfás árat :D
    Csak röhögni tudok rajta, pedig nem is vicces...
  • SlickAdam
    de legalabb nem adozol a keszulek utan... :D ifjunovatajmiiiiin
  • Zephyr Retiring
    Hát igen. Az itthoni átlagfizetéshez képest sok.
    Egyébként elég butaság az itthoni árakat az ottaniakkal összemérni. Erősen kétlem, hogy odakint az £1400-t négyhavi átlagfizetésből kellene összeszedni. Idehaza úgy jönne 4 hónap alatt rá össze a cash, hogy akkor nem eszel, nem fizetsz számlákat és semmire sem költesz, míg egybe nincs a guba :D
    Szóval igen. Lehet, hogy ott Nektek bakfity egy ilyen tévét beújítani, de idehaza azért ez egy igen borsos ár egy tévéjért..
  • Bucser
    Es szerinted egy top tv-ert a fel milla ar sok?

Az a fel milla 1445 font. Az a tv biza idekint is 1300-1600 font kozotti aron forog meg mindig. Habar 1 eves.

Samsung 46F8000 jelenleg £1750 46F7000 kb £1600

Az Lg 790 vagy 860-as nem beszelve a 960-as kategoriarol szinten alulrol karistolja a £1400-£2000 modelltol fuggoen. Panasonicrol meg nem is beszelve a WT60-al vagy DT60-al. A plazmaikat mar nem is emlegetem.

Atszamolod az arakat kb ugyanannyi mint otthon.

Es most csak 46-47-es meretrol beszeltunk.
  • Bucser
    Bar van Londonban Euronics, de nem ononan tajekozodok ha arakat keresek, hanem az interneten...

Leven a XXI. szazadot eljuk.
  • nismoka
    A linkelt Sony 46HX850 már nem fél milla hanem 400ezer, amúgy 2012-es modell de még mindig veri a LED LCD mezőnyt, a legjobbnak lett válsztva sok teszt oldalon..
  • Zephyr Retiring
    Addig is itt van még egy Sony fél milláért.
    De akad még pár...közel ennyiért.. #17944. Ahan, ja.
  • Zephyr Retiring
    Akkor less bele a legújabb Euronics újságba, és keresd ki minden tévé legdrágább típusát.
    Aztán innen folytathatjuk... :)
    (Csak hogy ne 2 éves tényekről beszéljünk.)
  • SlickAdam
    tudod, hogy o csak x>2 eves cikkekben, hirekben, "tenyekben" tud gondolkodni... :D
  • Bucser
    Elmult mar az az ido amikor a Sony dragabb volt, mint a versenytarsak.
  • nismoka
    w7Ezt a W7-et behozhatnák itthon is, ez nem IPS paneles.
  • Zephyr Retiring
    Azért a kettő nem egészen ugyanaz :)
    A Merdzsó több lovas, kényelmesebb is és persze szebb luxusautó is mint a Kia (ezt még egy óvodás is tudja) viszont a Sony maximum drágább alkatrészekkel szerelt mint vetélytársai.
    A naivitás inkább abban leledzik, hogy a felsőkategóriás Sony luxus ledes lcd csak azért mert 600 makiba kerül, akkor már biztosan annyival is jobb, mint a csupán 400 makiba kerülő szintén felső kategóriás mondjuk LG (de mondhatnék Samut, Sharpot vagy bármi mást is)...
    Miközben persze ugyanolyan gyönyörű képet ad és közel ugyanazokat a szolgáltatásokat is nyújtja Sony-ként, mint akármi másként.
    Szerintem ez inkább a nép totális megtévesztése.
    SONY: vegyé meg mee jobb vagyok :)
    Ami persze még csak véletlenül sem igaz..
    Ja, amúgy ha a kocsis példádban döntést kéne hoznom, dehogy vennék én Mercit 14 milláért. Kiát se 3-ért.
    Beérném egy használt Mazda MX5-össel, kapna egy motorgenerált és élvezném, amíg csak tehetem :D
  • cloud.strife
    46W9 az 630e. Most még.

De ez olyan naív kérdés volt hogy mi kerül egy 5 ajtós mercibe 14 milláért amikor a Kia csak kettőmilliókilenckilencven. :D
  • Bucser
    Az Szvsz a w9 lesz. Mondjuk az kerul fel millaba, hogy az egyik legjobb LCD epp a piacon.
  • Zephyr Retiring
    Inkább mesélj arról a Sonyról, amit ma láttam a Euronics-ban majd fél milláért. Mi a túró kerül annyiba egy smartos ledes 46"-os lcd-n? Ettől a héttől árusítják...
  • cloud.strife
    Mondja ezt egy LG tulaj...... LOL :D
  • Zephyr Retiring
    Olcsó húsnak...
  • cloud.strife
    42W8-am van itthon, a legelején szóltam hogy a feketével valami nem stimmel.......... :D

Persze azóta már megszoktam, igaz rohadtul nincs időm tévézni manapság, de tévé adásnál egyáltalán nem tűnik fel, játéknál, filmnél már igen.
    Valszeg nekem is 40W9 lesz, esetleg 46W9, hamarosan árcsökkenés várható (ja és egy újabb Sony széria, olcsó 3D-ben)
  • Bucser
    Visszaolvastam. Te viszont nem vetted a faradsagot, hogy visszaolvass mindent.

Neha jobb lenne.
  • Bucser
    A kifakulas es szinvesztes az altalanos plazma problema.

A pirosodas Samunge. Boldog vagy? (A samut csak peldakent emlegettem mint extrem esetet)
  • Borg
    Te.
    "Altalanos plazma problema a foszfor tartalom miatt."
  • Bucser
    Ki allitotta be normalisnak a pirosodast?
  • Borg
    Ennyi erővel akkor beszélgessünk a szomszéd 5 éves Sony LCD-jéről, amin már 16:9-es adást nézve is tisztán látszik két oldalt a sötétebb sáv a sok 4:3-as adás miatt...

Nem kell itt tévhitekbe ringatni magát senkinek, kb 5 év az, amit bármilyen TV kibírhat, aztán jönnek a gondok úgyis. Akár plazma, akár LCD. Jobb esetben csak a panel öregszik, ami fel se tűnik mert folyamatos a degradálódás, rosszabb esetben valami teljesen megadja magát. Ezért kell minél több garanciával venni. Ha meg a Samsung plazma pár év után elszineződik, az elég nagy szégyen, és ne próbáld már normálisnak beállítani.. bár igaz, faterék LG-je is lila lett, csak azt egy kiégett IC okozta...
  • Borg
    Igen, az övék is 6 éves...
  • Bucser
    Passz. Hallottam mar sokfele szamot.

Szvsz gyarto fuggo.

20000-50000 oraig. Az elsonel pruszkoltem egy nagyot, de a masodikat hihetonek tartom.

De ezek olyan szamok amik a vegleges megadasrol szolnak tehat a kep vagy elvezhetetlen vagy bedoglott a panel teljesen mar. Az hogy a degradalodas mikor kezdodik szvsz panel minoseg es gyarto kerdese.

(es nem a TV markajara gondolok, hanem a panel gyarto kiletere ami sokkal to0bbfele lehet mint a TV markaja)

Ergo tv-rol tv-re evrol evre valtozik. Elegge lutri jellegu.
  • Zephyr Retiring
    A "vigyázni kell rá" csupán annyit takar részemről, hogy nem ütögetni, nem dobálni és viszonylag megfelelő szobahőmérsékleten tartani. Semmi extra védelemre nem gondoltam. Úgy is mondhattam volna: normális használat mellett...

A mondandód első felével tökéletesen egyet értek...ezért is vettem plazmát :)
  • arty
    és vajon üzemórában mennyi az, amit egy mai plazma panelje kibír?
  • Bucser
    Tv-t azert veszel, hogy nezd. Ergo maximalis uzemidot nyerj ki belole maximalis elerheto minoseg mellett.

Ha vigyazni kell ra, hogy megtartsa a minoseget akkor el van baszva:)

• Zephyr Retiring
    Fejtsd ki, mire érted az öngólt...
  • Kandurex
    az utolsó mondat nem enyhén öngól, legalábbis a fenti kontextus végigolvasva
  • Zephyr Retiring
    Egy ismerősnél láttam egy fél falnyi régi plazmát. Annó még 1 milla felett vették. Baromira pörgeti a villanyórát, ezért ugyan csak ritkábban használják, de már így is jócskán benne van a korban.
    Pont emiatt, vagy éppen ezért még ma is hibátlanul műxik. S bár az sem fullHD (akkoriban pedig luxuskészülék volt) a színek és a kontraszt is tökéletes.
    Innen tudom, hogy sokáig is jó lehet egy plazma, ha vigyáznak rá...
  • SlickAdam
    3 ev az durva, ott valamit nagyon elbaszhattak... az hogy a fekete romlik kicsit (ha NAGYON sokat megy a tv), az normal (bar meg boven jobb marad led-nel...). szinnek nem szabadna ennyire gyorsan romlania. lattam mar oreg plazmakat, sose tunt fel hasonlo jelenseg.