21171
LCD - Plazma
  • safigi
    Ja és nem vagyok audiofil ár/teljesítmény érdekel főleg. Szóval ne gagyi, de ne is aranyárban legyen az erpsítővel amúgy nincs gond (távirányító halott)
  • safigi
    Jó, akkor gondolkodjunk erősítő lecserélésében (Pana SA-HE70), de méginkább a hangszóról helyett legyen más, mert az egy rossza aiwa cucc.
    Falon szépen van neki hely (álványon van), de max 25 cm lehet a mélysége.

Valami 5let? Ne essetek egymásnak :)))
  • SlickAdam
    pontosan. erositoje mar van, igy mar "csak" egy par hangfal kell hozza (esetleg sub, ha olyan az erositoje es igenyli... de nem hiszem, mert akkor nem soundbar-ban gondolkodna... ami ugye meg a "csipogos" rendszerektol is gyengebb altalaban). egy soundbar-t vero hangfalpar pedig kijon az arra szant penzbol, akar meg olcsobban is. persze ha a design is fontos...
  • Bucser
    Mit nevezel normalis 2.1-nek? Stereo hangfal zenere, befogva hazimozira es egy sub mellette? Mert az minden meglevo darabjaval tobbe kerulhet mint egy 5.1-es premade hazimozi a KEF-tol akar.

Szoval definialni kellene mit nevezel kis kakasnak...
  • SlickAdam
    kis kakas, csipogos "hazimozi" 2.1-rol beszelunk (akkor ugyanolyan vicces mindketto, igazad van), vagy normalis 2.1-rol?
  • Bucser
    A soundbar+subwoofer mitol viccesebb mint egy 2.1-es setup?
  • SlickAdam
    marpediglen ha van erositod, akkor hasznald azt! soundbarok viccesek es dragak.
  • safigi
    A tv nem túl jó hangja mellé valami jó fajta soundbar-t tudnátok ajánlani? (erősítő van, de nem feltétlenül kapcsolnám be mindíg)
  • Zephyr Retiring
    Ezmiez?
    Mobilról semmit sem ad.
  • Borg
    Régen volt már LG TV téma itt úgyis :D

• Zephyr Retiring
    IFA. 4K lesz a sláger.
    Már megint ez a "temetjük a 3D-t" feeling. Van egy olyan sejtésem, hogy a 3D-s bevételek hiányát próbálják ezekkel a fals hírekkel megetetni az emberekkel. Hála neked internet, hála neked illegális fájlmegosztás. Ha a 3D valóban már csak a múlt lenne, akkor az új 4K-s tévék sem támogatnák.
    Inkább csak a bőség zavarában szenvedünk. Volt idő, mikor nem volt fullHD, se 3D, se Smart funkciók, a legtöbb tévé sem volt nagyobb 82 centisnél, bluray helyett is csak vhs volt, de mi mégis évekig beértük ennyivel. Most meg csak kapkodjuk a fejünket a sok "új technikára" várjuk már a 4K-t is otthonra, és csendben reménykedünk, hogy egy ideig még nem lesz "5H", '6T","7M", vagy netán "8S" vagy ki tudja mi a fene még...
    Megveszünk és megeszünk mindent ó nagy Marketingguru :D
  • cloud.strife
    Hát igen. A kanyarban sincs még más, én pedig már nem az elsőt adom el.......
  • safigi
    Hopi, hopihttp://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-lead-4k-201308283273.htm
  • cloud.strife
    Szia!

Én egy Sony Centert javasolnék..... :D
  • WeiserD
    Sziasztok!
    Tudnátok nekem segíteni? Hol tudnék vásárolni elfogadható áron Samsung LCD tv-t? Pár helyen már körülnéztem, de a Média Márktban láttam eddig a legjobb áron. Köszi
  • safigi
    Ez jópofa, kár, hogy lg-nek nem jók a szinei általában. :)

http://www.engadget.com/2013/08/25/lg-55-inch-curved-oled-tv-germany/?utm_medium=feed&utm_source=Feed_Classic&utm_campaign=Engadget
  • safigi
    Sziasztok

meg van pár napja a KDL-50W656. Nagyon szép a képe, az SD adásokat is szépen skálázza, persze az rtl,tv2 stb adókat nem, azokon alapból látszik, hogy szar a minősége, és azzal nem is lehet mit csinálni. HD/FullHD megjelenítés tökéletes, én felhősödést egyáltalán nem láttam az edge led szépen eloszlik, a behúzást ln nem láttam oldalról. Gyors képekkel sincs probléma, a szinek szerintem szépek. Nem kalibráltam sony alapbeállításokkal megy. A szoftvereket nem nagyon nézegettem, DLNA problémás, ha feliratot is akarsz. PS3 media szerverrel megoldható, de az mindenkép transcodol, mpeg2re, ha jól emléxem, és látszik is, hogy roszabb lesz. (főleg sd esetén). Az usb lejátszást nem teszteltem, ha lesz ma időm, akkor még azt is megnézem. Igazából, nem lényeg van lejátszóm, de örültem volna, ha a leváltott tévével együtt bekerült volna a hálóba, és nem sok hiányzik hozzá, hogy jól működő DLNA lejátszó legyen, sony igazán megcsinálhatná.
  • sean john
    Trust 2.1

Konkrétan ez a hangfalam van.
    Akkor ha bemegyek (mondjuk) a Media Markt-ba és kérek egy ilyen konvertert elvileg fog működni vele?

Köszi mindenkinek a helpet!
  • safigi
    Mármint a hangja volt jobb a 40w4000-nek!
  • arty
    mármint "RCA kimenete", ugye?

milyen forrás hangja nem jön ki? mert nekem pl pc, xbox, ps3 hangja is kijön a két rca-n, mindig (bár az samsung, de ha az lg-n ott a kimenet, miért ne jönne rajta hang???)

tuti jók a kábeleid, nem kontaktosak, stb?
  • safigi
    Megjött a sony 50w656 super, majd pár nap múlva referálok, de szuper a kép. (a 40w4000nek jobb volt, de ez érthető, mivel itt kevesebb hely van)
  • cloud.strife
    Na ezt nem vágom, annyit tudok viszont hogy a Sony tévéken sincs már klasszikus RCA audió kimenet, hanem a fejhallgató csatlakozót lehet a menüben átállítani audió kimenetté. Ilyen nincs az LG-ben?
  • Bucser
    Es ezutan a piros feher (bal jobb RCA) signalt ado kabelt tudod konvertalni 3.5-es jackre ami megy a hangfaladba. De remelem aktiv a hangfal vagy van erosito, mert kulonben a jel gyenge lesz..
  • Bucser
    Neked ilyesmi kell

Toslink to analog converter

• sean john
    Sziasztok!

A minap vettem egy LG TV-t, aminek csodával határos módon nincs "phone" kimenete. Szeretném a 2.1-es kis számítógép hangfalaimat hozzákötni a TV-hez.

Lefotóztam a Tv hátulját, amin látszik az összes RCA bemenet.
    [img=http://www.kephost.com/thumb/2013/8/21/a1_2013_8_21_lwz2xevmv4_tn.jpg]TV hátulja

TV pedig ez:
    LG

Elmentem a Média Markt-ba venni egy átalakítót, mert a 2.1-es hangfalamnak "jack" kimenete van, ami ugye nem passzol a Tv-be.
    Frankón összedugom, átállítom a TV menüjében is, hogy külső hangfal..de semmi.

Tud valaki segíteni?
    Előre is köszönöm!
  • masoma
    köszi, akkor tévhitben éltem:)
  • cloud.strife
    Azzal kiegészítve hogy egy drága tévében, pláne egy Sony-ban qrvajól működik..... :D
  • cloud.strife
    +1
  • arty
    na, annak nem kell :)

szerintem a 100hz-ről valami orbitális tévhit él a fejekben. a tévék 60hz-et fogadnak, majd a 100hz-esek kiteszik azt a 60 képet 120x VAGY kirakják a 60at és 1-1 valódi frém közé odaszámolnak valamit, ami szerintük ottlenne, ha ottlenne. ez az irtódrága tévékben jobban működik, az olcsókban meg kimondottan szarul... ergo egy sima 32"-ben értelme ZÉRÓ.
  • cloud.strife
    Sony KDL-32W650.
  • Borg
    Ez mondjuk 0%-ban releváns a kérdésre :)
  • masoma
    elsősorban playstationnel használnám
  • arty
    100hz minek?
  • masoma
    sziasztok, szeretnék venni egy 32" full hd LED tv-t, a lényeg hogy 100HZ-es legyen és szép képe, netfunkciók nem érdekelnek. tudtok ajánlani márkát vagy típust nekem, illetve, hogy hol érdemes venni?
  • SlickAdam
    lehet jobban jarsz :D
  • cloud.strife
    Húúúúbazmeg, most motorozzak vissza megint egy hétre a horvátokhoz?

MIAFASZMEGYITTT????
  • SlickAdam
    mondom eloszor okosodni kene, aztan johet az ezoteria es egyeb bolcs gondolatok. ha ido elott nyomod, csak a faszsaggal lesz tele a fejed, mint most is.
    na mindegy, most nyugi egy ideig... hal'istennek :D
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Először is nem hinném, hogy rögeszmés téveszmés lennék (de felőlem lehetek akár szöges és tévés ész is ha úgy tetszik, csak hogy topikhű maradjak valamennyire még) ...
    Ész érv a mondanivalóim mellett. Hát pont ezt teszem, csak persze meg sem akarod hallani amit mondanék (vagy még inkább meghallod, csak nem érted, vagy meg is érted esetleg még, de felfogni már viszont nem tudod :)
    Mondom az igazam. Miért? Mi mást kellene? :)
    Felsőbbrendűség. Nem az, csak annak érzed. Én magabiztos vagyok, ami jelen pillanatban még rólad nem mondható el..
    Vitaképesség. Na sokmindent el lehet rólam mondani, de hogy ezzel nem rendelkeznék.... :D
    Elbeszélés a kérdések mellett. Na igen, ez bizony néha megesik, nézd el nekem. De nem is annyira elbeszélések ezek...inkább továbbgondolások.
    Provokáció. Ha annak akarod tekinteni, tedd. Bár tényleg nem ez a célom.
    Okosság hangoztatás. Szóval az okosok nem teszik? Akkor most a 3 diplomát minek tekintsem? Annak, hogy nem vagy okos és ezért dicsekedsz, vagy annak, hogy így szeretted volna felmérni az erőviszonyokat velem, mint leendő vitapartnereddel? :)
    Rendes leszek és továbbra sem fedem fel a végzettségeimet, mert látod, az már egyenesen nagyképűség lenne részemről.
    Hagy idézzem helyette kedvenc mondásomat a Micsoda nő!-ből: "Elvégeztem amit lehetett."
    Kijavítása a hülyeségeknek. Ez eddig az egyetlen dolog, amit szeretek Benned :) Tartsd meg ezt a jó szokásodat sokáig.

És végezetül egy időre (mert éjféltől szabadságon leszek -lehet örülni - :) hagy fejezzem be egy utolsó idézettel mára a türelemről, ami Neked elfogyott:
    " Néha csak úgy hagyni kell, hogy a feje tetejére álljon minden. A világ, az életed, minden. Nem összetörni, nem kiakadni, hanem tudni, hogy semmi sem történik véletlenül, és valójában minden a helyén van, vagy legalább úton. Kell, hogy lekössön valami, kell a kuszaság, az unalmas csak árt neked. Örülj a káosznak, hiszen minél nagyobb van körülötted, annál nagyobb rendet tudsz varázsolni. Végül általában mindig a legnagyobb kuszaságból születnek a legjobb dolgok. Szóval csak hagyni kell, hogy minden megtalálja a maga helyét. Hiába is akarnád érteni, úgysem fog menni. Szóval csak türelem."
    Oravecz Nóra.
  • Zephyr Retiring
    És persze ettől még a nano led is lehet jó tech :)
    Többi meg csak részletkérdés nemigaz? ;)
  • SlickAdam
    egyelore :P (bocs, nem tudtam megallni :D)

hat ja amugy, kulfoldon nem egyszeru ha nem szart lapatolni akar az ember.