LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.digimomentsvideography.com
Ma már egy tévében nem csak digitális meg képzajszûrõ van ám...... Láttatok már ti rendes tévé képbeállítás menüt? De hogy nem teszteltétek az tuti...... 😞
Nade ezért TV-t venni? <#nemtudom>#nemtudom>

Nem ugyanott vettük a két plazmát, de egyik helyen sem ajánlottak (akkor még) extra garit. Pedig kifizettem volna..
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
BTW: Eu-n belul kotelezo a legalabb 2 ev gari. De pl UK-ben csak 1 evet vallalnak mindenre a gyartok. Opt-out jogan. Viszont lehet jo penzert 5 eves extended garit arulni (mar ha akar venni az ember)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Igaz, olyat is tapasztaltam, hogy digitális bemenõ jelnél csak ront rajta.
Talán jobban csak az analóg bemeneti jelek esetén (volt) van haszna...
Az én esetemben tudjuk a választ: ott terpeszkedik a nappalinkban 😊
Eddig meg sem bántam..
Viszont ma hallottam egy kollégától, hogy a pár hónapja vett ledes lcdje (smart, passzív 3D, fullHD...) egy érdekes jelenséget produkált: egyszer csak fogta magát, se szó, se beszéd, csak úgy stand by-ra váltott, de a készenlét jelzõ piros led nem világított ahogy szokott, hanem egyfolytában villogott. Az eset egyelõre nem ismétlõdött meg, de az okra nem derült fény. Következõ (para)jelenség után már viszi is a vásárlás helyére. Egy Samuról beszélünk. Nem állítok és nem tételezek fel semmit sem, csak elismételtem amit ma hallottam.
Nem tudom azt sem, járt e már más is így ugyanilyen vagy más márkával, de azt tudom, hogy pont az ilyen és hasonló esetek miatt nem is olyan rossz az az 5 év gyári gari 😊
Az LG plazmánkon (3D) 2 év gari van (ill. már csak 1,5) a Pana plazmánkon (2D) szintén (bár ott már csak pár hónap maradt) de azért elszomorító kicsit, hogy az átlag vásárló nem kap szintén 5 év garit a tévé(k)re amit újonnan vesz.
Picit off, de mégse nagyon: asszony kb. fél éve vette az eco bubble akármis Samu elöltöltõs mosógépet 3+2 év garival.
Ez szerintem így lenne korrekt a tévék (nem csak a Samuk!) esetén is...
képelszaró... esetleg. az meg mindenben van, csak van ami jobban elszarja, van ami kevésbé 😛
Forza.
Adhatnak 10 év gart is, akkor se.
Most 5 év garanciával 😊
Kifejezetten azoknak, akik a tévézést szórakozásnak tekintik!<#worship>#worship>
...cinema 3D...smart home...3D world...game world
...miracast...widi...mhl...cinema screen...
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Na ez azert eros volt.... Majd ha a Triluminos kepes 0.07ms-os kesesre meg tokeletes feketere mint egy plazma akkor beszelhetsz ilyet...
Addig ez csak egy rgb filteres, dim lides sima edge led ami mondjuk az f7000-el van egy kategoriaban..
Bár végülis megértem, ha te nem mondhatod ki 😊
2. ha akarom és az aheti hétfõi meetingen nekem azt mondja a fõnök, hogy gyerekek, most ebbõl a xy modellbõl be vagyunk szorulva, rossz a forgási sebesség, akkor szerinted melyiknek lesz a legszebb a képe? 😊
3. a triluminos az majdnem olyam, mint a koreai OLED. Csak annyi különbséggel hogy 2 hét múlva nekem lesz a boltba 46 és 55"-os is. Nem is egy. Ráadásul elég "aranyos" akcióban. 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
imo :) science fiction is science fact
Még egy semmirevaló lcd... nem is értem ki veszi az LG drágább modelljeit, és miért? Persze, nagy vonalakban nem szar, de ilyen drágán miért ne választana az ember megbízhatóbb márkát?
Az a 120ms-os alap lag is elég durva. A game mode is csak 52-ig tudja levinni, nyilván valami baromi lassú, olcsó proci dolgozik az elektronikában.
Ma megint jártam bécsben, saturnban, de sajna átépítés miatt minden tv csak a földre votl lebaszkodva raklapokra. Pedig voltak új panasonicok, meg sony w805, de a távirányítója sehol... külsõre szép volt, csak a sony logó bumszli... képre ugyanolyan volt mint a panasonic idei lcd-i. Nem rossz, de... még mindig csak egy közepes LCD. Egy hosszú sorban voltak a TV-k, és a sor elejérõl benézve az asszony egybõl megjegyezte, hogy nézd annak ott középen innen is jó a képe (kontrasztja), a többi meg szürkén világít. Ja mert az egy STW60 volt, a többi meg LCD 😄 (ha nem lenne ennyire aggasztó input lagja ennek is, már lehet vettem volna egyet)
Viszont azt meg kell jegyezzem, hogy külsõre az idei Panasonic modellek kurvaszépek. Sõt, talán a legszebbek az összes idei TV közül.
A triluminos meg továbbra is scifi, se egy tv élõben sehol, se egy épkézláb review neten...
Koszonom.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha nem vagy kritikus az informacioforrassal szemben es nem nezel utana tobb helyrol is akkor meg is hogyan varod el, hogy barki is komolyan vegyen? Plane a korabbi blodsegek utan amiket beszeltel meg linkeltel...
Más témakörben általatok alapként tekintett Wikipédia is tartalmazhat hülyeségeket és hamis állításokat.
Bár én ezzel már régen tisztában vagyok 😄
Már csak az nem tiszta, hogy ez Nektek miért is nem egyértelmû?
(Költõi kérdés volt, nem várok rá választ.)
LOL
Az hogy te nem tudsz keresni es ertelmezni amit latsz, az ne az en figyelmetlensegem legyen mar...
De igazad van: természetesen az én javaslatomra kapott a szokásostól eltérõ típusszámot a készülék 😄
Ha még egy kicsit szorgoskodom, lassan össze is gyûlik a rávaló 😊
Kezdem unni a picinyke 50'-osomat 😛
brutalis.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
En ezert nem cserelnek semmilyen vetitot😊
Eredetileg egy 152-cmes plazmát néztem ki,
de az nem volt 3D-s. Megjegyzem, az már tényleg nem fért volna be a betervezett helyére 😊
A legtöbb válasz az volt, hogy túl nagy és nem tudják hová tenni 😊
Az aszonynak is felvetettem egy esetleges cserét egy kisebb ledesre...
Azt mondta, hogy felõle nyugodtan elcserélhetem, úgyis annó magamnak vettem...de ha elcserélem egyszer, akkor igényt tart helyette egy másik 3D-s plazmára helyette 😄
Na igen, sejtettem hogy ez lesz..
Pedig fél éve amikor hazaállítottam vele a dobozába csomagolva, kis híjján leszedte a fejemet, hogy mi a francnak kellett egy ekkora új tévét megvenni...
Ezek szerint mégis csak jó döntés volt.
Amúgy ajánlatokat nem várok senkitõl sem, a kérdés természetesen csak elméleti volt 😊
Eszem ágában sincs egy bevált, jó tévét eladni...
Én kicsinek találom a felirat betûméretet még ha a legnagyobbat állítom be akkor is.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Azért a 7ms-ot nehezen hiszem el... nagy általnosságban sem tûnik egy profi tesztnek, majd talán a másik oldalakon.