21171
LCD - Plazma
-
#18321 Az sem mindegy, hogy szimmetrikus vagy asszimetrikus centert vesz az ember.
pelda
B&W HTM 61 asszimmetrikus elrendezes
B&W HTM 62 szimetrikus elrendezes
A HTM 61 jobb a kisebb rendszerekhez ahol nincs floorstanding speaker hatalmas hely etc. ergo jobban segit lefedni a szukseges frekvenciakat a 2 kulonbozo savot kiado speaker+ a 3. tweeter parositas.
A HTM 62 pedig arra van szanva hogy a 683-684 back parossal dolgozzon egyutt ezert tobb kozep magasra van szukseg erosebb hangzavar mellett. -
#18320 közép/magas sugárzó el szokott ezekben férni, tehát beszédre "jóez" :) -
r4pt0r #18319 Azért pont a lényeg a beszéd középhangjai, ha ott hiba van akkor sajnos azt hallani is. Ezért jobb lehetőleg a 3 utas center, persze ez valakinek nem alternatíva a magassága miatt. -
Mentol #18318 Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy a Pana TX-P42S20E modellhez melyik lehet a legfrissebb firmware (most a ver.1018 van rajta), és honnan lehetne megszerezni?
Köszi! -
#18317 oké, "legfontosabb" hangfal, de a beszéd középhangjait azért talán nem a legnehezebb feladat leadni... (minden mást viszont igen :D )
frointjaim voltak először nekem is :)
aztán jött a centerkérdés: méret / minőség / rendszerbeillesztés - ne lógjon már ki a hangképe... maradtam a frontokhoz való centernél, ami olyan amilyen, de az tény, hogy mivel 99% filmet nézek rajta, extrákat végülis nem kell tudnia - viszont az 1% zene során "hallani" a gyengélkedését :/
(havernak van nagyon összerakott 5.1-e, annyiba került a centerje majdnem mint a komplett 5.0-m, de film alatt nem hallasz semmi extrát nála se, szal brutális pazarlás valahol :/
hasonlóan a hátsó hangfalakhoz - na onnan aztán érdemi hang tényleg kb sose jön :) )
-
SlickAdam #18316 "holott azon hangfalam minősége elmarad a frontokétól"
pediglen az az egyik legfontosabb hangfal egy hazimozi rendszereben. ezzel a problemaval nezek jelenleg szembe, kellene egy jo center, csak epp hely nincs hozza eleg... :( -
#18315 nem, hátulról pl nemigazán - az csak az atmoszférához "kell"
a probléma inkább az (nálam is pl), hogy a centerből is jön zene, holott azon hangfalam minősége elmarad a frontokétól :/ -
#18314 Tezsvírem is kevert már nem egy 5.1-es koncert anyagot. Térbe veszik fel, mit nem értesz ezen? :D
Az meg hogy sztereó a valós hangzása az mi? A terem, stadion körbe van rakva hangelnyelőkkel vagy mi? :) -
safigi #18313 marad a jelenlegi egyenlőre -
#18312 ez?
sajnos a hangját nem ismerem, párom kollegája vett egy hasonló áru HK szettet és elégedett volt vele (de ez nem sokat mond ugye...) -
safigi #18311 Sokat segítettek -
SlickAdam #18310 onnan hogy - feltetelezem - ku@va nagy a szinpad, amin zenelnek, es a miki nem feltetlen a nezoteren van elhelyezve... -
Borg #18309 De hol jön ott 6 irányból zene? Értem én, hogy koncert blueray, de akkor is sztereó a valós hangzása... semmi szükség ott 5.1-re. -
safigi #18308 Lehet opció füles is, de hangszóró is kellene. Amúgy füles kábeles felejtős, nagy a nappali, a wireless amiket én próbáltam, az meg nem volt jó. Pana, sony füles volt wireless az zúgott. A jobb meg horror árban van. Nagy a nappali, azért nem jó a kábeles -
#18307 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A házimozi, vagy a hi-fi érdekel? Házimozi egy régebbi Sony 4.1 (még az 5.1 előtti időkből, de hozzám nőtt) hi-fi pedig sokféle. Egy időben gyűjtöttem őket, párat megtartottam. Maradt 5-6 barázdabillegető Shure, Audio Technica és Ortofon hangszedőkkel, 3 német és 1 japán erősítő, 3-4 deck, valamennyi analóg és digitális rádió és egynéhány pár minőségi hangfal is.
Nagyrészét elajándékoztam, volt pár amit megvettek. Már nem igazán érdekel ez a világ. Pedig valaha szép gyűjteményem volt... -
SlickAdam #18306 NE MENJUNK BELE !!! -
#18305 Londonban biztos meg tudom hallgatni, szóval akár el is arulhatod milyen rendszered van. -
#18304 Nem kell. Ha lejjebb görgettél volna, találsz Onkyo-kat is..
Egyébként belga hangrendszerem van. Idehaza ezt nem kapni.
High end vitákba nem folyok bele, mert az a téma nem érdekel. -
#18303 Egyszer be kellene ulnod egy B&W szett közepére es onnan véleményt formalni, nem a Genius csodák alapján. -
#18302 füles miért nem opcio? -
safigi #18301 Fijugghhghghg! Azt kértem ne balhézzatok :))))
Tök egyszerű oka van, hogy nem 5.1-ben hallgatok semmit. Egyszerűen csak este 10 után tudom használni a cuccot, amikor már a 3 gyerek alszik, és ilyenkor nem is nagyon kapcsolhatom be full hangerőre, (de még csak félig sem, ergo fos tv hangszóró van, ebből indult ki a soundbar,de tényleg nincs értelme nagyon, kivéva az esti videozást). Eddig nem volt pénzem/energiám a jelenlegi fos 5.1-es aiwa valamiből itt maradt hangfal szettet lecserélni, amit ráadásul csak sztereóban hallgattam. Szóval mostanában már kellhet, a 3 gyerekből 2 már nem a minimax korban van, így már normális filmeket is lehet nézni. Szóval milyet javasolnátok 5.1, van fali tartó konzol 2 db ezekre valók kellenének, max 25-26 cm mélységben, mert ezeket már így a felújitás után már nem cserélném másra...
-
#18300 Ha ezt a kérdést felteszed, bennem egy másik ferül fel: hallottál már jól kevert koncert blurayt? :)
Ajánlom: Adele - Live at the Royal Albert Hall 2011-et például.
Nem foglalkozol vele, hogy mi-honnan-hogyan. Egyszerűen élvezed, mert jól szól.
(Nem, nem szeretem az ilyen zenét, csak demonak próbáltam ki és 50 percen át nem tudtam lekapcsolni...)
-
#18299 Nem lehet összehasonlítani a kettőt. Más érzetet nyújt a zene sztereóban és mást 5.1-ben....mint ahogy óriási a különbség a 2D és a 3D közt is. Részletekbe belebonyolódhatunk, de nem jelentheted ki se Te sem én, hogy egyik jobb a másiknál.
Nem jobb. Csak más. -
Borg #18298 Mert a koncerten 6 irányból jött a zene? Vagy a tapsot meg az tömeg zaját is hallani akarod hátulról? -
#18297 Úgy is jönne a sablonszöveg, hogy cédé meg vinyl, azoknak párja nincs :D
-
#18296 koncertbluray? -
#18295 Rendben. -
SlickAdam #18294 MOST hagyd abba, ne menjunk bele! konyorogve kerlek! komolyan... -
#18293 Minek? Itt találsz olcsóbbat is.
Ha azt hiszed a drágább mindig jobb is, ki kell ábrándítsalak.. -
#18292 Mi a probléma vele? -
SlickAdam #18291 Nubert NuBox sorozatbol akarom az 5.1-et, meg kell ugye egy center es hatra 2 db Dipol-Rear (mert kicsi a szoba) hangfal. 530 euro kabe. -
Borg #18290 "zenéknél meg pláne"
Zenére 5.1? Mit szívtál, van még belőle? -
SlickAdam #18289 fuhh... -
#18288 Hűha, azta mindenit. Nincs 8 rongyod 1 pár surround hangfalra az 5.1-hez? Adjak kőcsön? :D
Most csak hülyítesz :) -
SlickAdam #18287 nekem is 5.1-es erositom van es jelen pillanatban 2.1-ben csapatom, mert nem tellett egyszerre az osszes hangfalra. majd szepen lassan.:) -
#18286 "jó, akkor gondolkodjuk erősítő lecserélésében"
Erre reagáltam. Amúgy kivételesen egyet értünk: felesleges cserélni.
Amúgy az említett Pana eleve 5.1-es.
Csak tudnám, miért szerez be valaki 5.1-es erősítőt, ha ki sem használja? Ezt is ő mondta... -
SlickAdam #18285 miert kene helyette? 2.0 vagy 2.1-ben hasznalna es kesz. megpedig azert mert a raszant osszegbol 2.0 vagy 2.1-ben (inkabb 2.0) jobb minoseget tud kihozni. aztan majd boviti ha akarja.
ne feledd, soundbar-bol indultunk ki. feltetelezem a tv-t akarja jobb minosegben es hangosabban megszolaltatni. szo sincs 5.1-rol... -
#18284 Ez a Pana eleve egy 5.1-es házimozi erősítő. Nem érdem a logikádat.
Helyette akarsz egy tágya 2.1-et. Mi a túrónak?
A 2.1 hangminősége és mindenféle élménye messze alul marad az 5.1-es rendszerektől...filmeknél is, zenéknél meg pláne.
Ha csak a zenehallgatás miatt akarod lecserélni a rendszert, sokkal jobban jársz egy vintage sztereó erősítővel. Max. 20-ért már egész pofásakat kapni. Hozzá 1 pár normálisabb (használt) hangfal sem kóstál többet egy 20-asnál. És még akkor felé is mentem az árnak :)
Ha meg a házimozis filmek a fő cél, 5.1-től minek jobb?
A 2.1-et bánni fogod.. -
safigi #18283 Max 70, szerintem elég rá. Jobb nem kell, mint amit az erősítő tudna. (Nem kell 5.1-sem, nem használom ki, bár a falon ott vannak a helyek neki)
Ha ennyiért van használható 5.1 az sem baj, rég nézegettem ilyeneket, nem akarok mindent végigböngészni. -
SlickAdam #18282 ha mukodik az erosito rendesen, nincs azzal gond, sztem maradhat. jo lenne tudni, hogy mennyit szannal a hangfalakra.