LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Gyerekek ennyire azert ne.... Ha nem tudjatok az ips vs Spva LCD panelek pro kontra kulonbsegeit akkor nincs mirol beszelgetni...

A foltosodasnak semmi koze a panelhez... Ahogy a banding is a hattervilagitasbol jon. Tudom, hogy ti ketten a Sony csecsebol szopjatok a tejet, de ennyire elvakulni nem kene...

Passziv 3dt meg max 4k-n neznek:-)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nismoka
Azt tapasztalom W805 oldalról nézésénél hogy a szinek nem fakulnak oldalról annyira mint pld HX750 vagy 850-nél. A fekete is csak akkor rosszabb oldalról ha nem szem magasságban van a tv. BT egeret próbáltad már viszi?

nismoka
A Triluminos W905-tõl indul, a W805 nem az. 😉 W9 teszt

cloud.strife
Samuval biztosan felveszi a versenyt, ezt egyébként mindig viccesnek hallom. Egy Samu LED soha az életben nem vette fel a versenyt képminõségben a Sonyval (se). Ezt amióta LCD tévé létezik tapasztalom, tesztelem.
Samu részérõl semmi extra panel vagy elektronikai dolgot nem hallani, a Sony-nál itt az IPS panel, ami jobb is lett meg nem is mint a tavalyi, de inkább jobb lett a betekintési szöget leszámítva (szépen fakul a fekete oldalról). Se egy folt, se semmi, ebben jó az IPS. én 42W805-öt hajtok itthon, közvetlen egy 40HX850 után cseréltem erre. Simán paliban van vele. Ráadásul passzív 3D, így a vibrálásrinya is megszûnt, plusz minden formátumot eszik, telepakolták mindenféle bluetooth egér, okoscucc képernyõtükrözéssel, NFC-vel, stb.... tehát az okosságára se lehet panasz.
Most meg még egy Xperia L-t is kapsz mellé..... 😄

www.digimomentsvideography.com

akkor felejtsd el. 120-140 kozott van az. 210 korul az en 50-esem mozog.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Tibi7
Ezt ha jól emlékszem egy tesztben olvastam.
Az ST60-tól az Inputlagja miatt ódzkodom, a GT60 meg nincs 55"-ban. Maradna a VT, de az meg - még a Sonyhoz képest is - csillagászat, mármint az ára. (Valószínüleg. Pedig tuti, hogy zongoralakkra veri.) Tényleg: mikortól kezdik el az iménti tévéket itthon forgalmazni? Most konkrétan a VT szériára gondolok.
Elõre is köszi a válaszokat. Folyt. holnbap, most megyek melózni.
Üdv: Yoda702
Bucser
He elegedett vagy a G30-al es kedveled a szineit akkor maradj a kaptafanal. ST60 vagy GT60 a legjobb valasztas szerintem.

Ezekben mar az image retention vedelem is elegge jo lett.

A Sony uj teveirol meg sok ujat nem lehet olvasni, hisz mindig kesobb jonnek mint a Samu es Panasonic darabok. En speciel az x900-ra varok, hogy megerkezzen a ceghez, hogy a 4k-s kepet megvizsgalhassam meg ugy altalaban a tevet (ha mar ki akarok adni ra olyan 3.2K fontot meggondolom mire koltok).

Amit eddig olvastam a w805-rol az alapjan biztatonak tunik a triluminos moka. majd latjuk a bevalt tesztoldalaktol. Ami eddig teszt napvilagot latott azokon a nesze semmi fogd meg jol kategoriaju kijelentesek voltak.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sziasztok!

Érdekelne, hogy a Sony KDL55W805 típusjelû tévéje képminõségben képes-e felvenni a versenyt például a Samsung UE55F7000 modelljével, vagy egyáltalán labdába rúghat-e a Pana idei plazmáival? Milyen a feketeszintje, felhõsödik-e, hangja mennyire elfogatható, stb, stb.

Jelenleg egy Panasonic 50G30-at nyüstölök - hozzáteszem, nagy-nagy megelégedésemre. Viszont akármilyen pazar is a plazma képe, már kicsit fáraszt az állandó beégés elleni küzdelem, a tévélogók elleni hajcihõ, zoomolás, meg ilyesmik. Mert beégnek a plazmák, az hótziher - csak az a kérdés, mikor, kár lenne tagadni.

Tehát, az a fennforgás, hogy a Panát vinnék a gyerekek, én meg vennék egy nagyobb versenyzõt. Külsõre tetszik a Sony, de a hozzáértõk mesélhetnének róla bõvebben, megéri-e azt a 600 rugót, amivel most árcédula ürügyén nyomulnak.

Kicsit vidéki vagyok, azért nem egyszerû felkajtatni egy Sony boltot, ezért elsõ rohamra marad az írásbeli érdeklõdés.

Köszönettel.
miert kene a normalnak tetszenie? a true cinema a legjobb beallitas.

a 210-et normal modban merted, vagy valahonnan leolvastad? ketlem, hogy 42"-os plazma annyit fogyasztana atlagban...

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Tibi7
Nem vagyok oda a horrorért 😄 Francba 😄
Tibi7
Értem én, hogy dinamikus fogyasztás meg ilyenek, de mikor megláttam hogy normál üzemmódban 210W az átlag, true cinemában meg 130... ráadásul a normál mód nekem nem is annyira tetszik. Tájékoztató jelleggel szeretném tudni 😊

OFF: A Tibcsi megszólításnál csak a Tibikét utálom jobban 😄
ez a zefir valami hobbi tortenesz lehet.😊

Bucser
Eloszor is, a paneltechnologia ugyanaz mint akkor, viszont a crosstalk jelentosen csokkent mind plazma mind LCD eseten.

A reakcio idok es a szamitasi teljesitmeny javitasaval a minden tipusu tvben csokkent a crosstalk. Nagyon sokszor a szemuveg deszinkronizacioja volt a hibas ezt az allando szinkronizaciot garantalo Bluetooth jellegu kapcsolatot hasznalo szemuvegek bejottevel a multe. (Aktiv shutterrol beszelunk).

A passziv eseten meg mindig ott van a fejforditas problema leven a polarizaciobol kifolyolag nem ugyanazt a kepet latod ahogy forditod a fejed, habar ebben a szegmensben is szelesitettek a spektrumokat.

Szoval nem, nem allja meg a cikk a helyet mert 3 eves.

Zephyr Retiring
Szerinted azóta mi változott? 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Bucser
No comment... Mar megint 3 eves cikket linkelgetsz.

Zephyr Retiring
3D plazmát meg eddig sem?
pedig...

Bucser
A Sony evek ota nem gyart plazmat.

Zephyr Retiring
Bocs, de ez nálam mobilról nem nyílik 😞
Kérdésem roppant egyszerû és világos:
Sony dob piacra mostanság 3D plazmát?
Vagy õk (is) már csak helyette OLED-et nyomatnak?

HDTVTest-es teszt forumjaban keress, ott van valahol egy "ajanlott" beallitas. fogyasztas kapcsan pedig igaza van Zephyr-nek: dinamikusan fogyaszt a keszulek. hogy beallitastol fuggoen 120 vagy 135-re jon ki az atlag, az sztem tok mindegy. nezz sok horror filmet, akkor lemehet akar 100-ra is! 😄

Zephyr Retiring
A legjobb fogyasztás minden tévénél a "stand by" állapotban érhetõ el 😛
Tibcsi. Ha már plazmás lettél, ne a villanyórát stíröld, hanem a tévét 😊
Állítsd a Neked legjobban megfelelõre a képbeállítást és élvezd a látványt.
A képbeállítások közt fogyasztás szempontjából olyan minimális a különbség, hogy nem éri meg bosszankodni egy kevesebbet fogyasztó, de szemünknek sz@rabb beállítás miatt..
Aki mást állít az vagy direkt hazudik, vagy nem tudja mirõl is beszél 😊

Tibi7
Pana ST50-hez tudnátok valami jó képbeállítást adni? Persze az is kellene, hogy azzal kb milyen fogyasztás érhetõ el. Találtam egy ilyet, de ez nem ír fogyasztástól :/
cloud.strife
Ennyire hülyék vagytok hogy benyaljátok a szopatásom? Nemár.....

Mikor hallottatok tõlem plazmafikázást? Segítes, sosem.

mediamárkt... plazma...

hogyis volt az a hozzanemertes? 😄

Bucser
Nem a media marktban kell megnezni azt a tv-t.

Az idei pana plazmakra rossz szo nem lehet szvsz..

cloud.strife
Semmi különös, minap jártam a médijamárktba, ránéztem a sokat dícsért Pana plazmákra, de olyan fakó volt a képe, az is csak valami középszar plazma lehetett. Valami ST széria.....

LOL

mesélj?
cloud.strife
Szar dolog a napellenzõ és a hozzá nemértés......

Hú, micsoda demagógia volt ez!

Ami ugye semmit nem változtat a tényeken 😊
tok mindegy kinek mennyire szalad. itt most a termekekrol van szo.

cloud.strife
nismoka-nál a pont.

LOL

nismoka
Kb ahogy a pana szekere...

Azt ne mondd, hogy olyan jól szaladt a sony szekere az elmúlt években, mert csak még viccesebb lesz az egész...
cloud.strife
Persze. Ezek a gyártók mind hülyék, vagytok itt páran akik ezt sokkal jobban tudjátok....... LOL

Miért nem dolgoztok náluk? 😊 H már ennyire tudjátok a tutit, csillió dolláros fizetést vízionálok nektek! 😊

nem tudom, nekem karcolja az uveglapot, olyan eles (ha akarom)... 😄
vibralast meg mar millioszor kitargyaltuk, embere valogatja.

Panasonic VT60-as kb. 690e-be kerul barmilyen akcio nelkul, s iszonyatosan gyorsan szokott esni az ara (Sony tv-k pedig tartjak magukat). Igaz ez csak az 50 colos modell, de na... 😄

nismoka
Több szót nem érdemel a plazma.. 😉

Ez igen gyenge beszólás volt, inkább próbáld újra 😊
nismoka
Akkor addig vedd meg a vibráló mosott képü plazmát ameddig még gyártják.. 😉

Szóval az 55W9 840e ft... hülyének is megéri 😄

300 ezerrel olcsóbban lehet olyan 55-ös plazmát venni, aminek a sony LCD még mindig csak alulról szagolgatja a képminõségét 😄 Triluminos scifi ide vagy oda...
cloud.strife

cloud.strife
Annó a Sony-nak volt egy kezdeményezése, hogy a tévéibe volt egy Sony Pictures movie mód, ami elvileg a készítõk által megálmodott képet adta vissza. Bár fogalmam sincs hogy mûködött volna ez rendesen, max úgy hogy Sony tévé, Sony film, BD lejátszó és a lemez valahogy átkapcsolja a tévét erre a beállításra.

Ezt esetleg egy csúcsmodellnél el tudnám képzelni, amit tényleg úgy kalibrálnak, hogy ezt el is higyjem.
Azt hiszem a mostaniak menüjében is van valami, de nem hiszem hogy sok köze lenne az eredeti elképzeléshez.

adott modellben a local dimming is kepjavitonak szamit, megse ront a kepen, sot...
persze modell fuggo...😊
sztem van 1-2 hasznos opcio, foleg led tv-knel.

cloud.strife
Ehhh..... Semmit. <#falbav>

arty
sehogy. ettõl még azért próbálkozhatok közelebb kerülni az ideálishoz? 😉

(a "képjavítók" csak távolítanak)

Forza.

"az jó dolog, bár nem hiszem h sokan fizetnének ilyesmiért, pláne nem vennének készüléket hozzá/érte/miatta 😊"

ezek nelkul megis hogy varhatsz "keszitok altal megalmodott" kepminoseget?...

arty
hanem még mi?

és most tekintsünk el a bekalibrálhatósághoz szükséges lehetõségektõl... az jó dolog, bár nem hiszem h sokan fizetnének ilyesmiért, pláne nem vennének készüléket hozzá/érte/miatta 😊

nem arról van szó, hogy én nem nyalom be a kis sharpent, a kis plusz szaturációt, a kissé melegebb képet... ettõl még a tudat zavar(na), hogy nem azt kapom, amit a film készítõi megálmodtak.

Forza.

Ezzel most mit is szerettél volna elmagyarázni?
cloud.strife
Mi speciel árulunk Miele többszázezres mosógépeket, porszívókat, stb.... ez a márka köztudottan és valóban kb. 20 évre tervezett egészen más minõségben gyártott csúcsminõség. Mégis csak egy év a garancia rá. Itt is vehetõ hozzá 10 év. Ha akarja valaki.

Olyan ez mint a koreai szarok. Egy Mercire, BMW-re, AUDI-ra, stb.... nincs semmi extra garancia, egy szutyok Kia-ra, Déjvúra meg már nem tudják hány évet (haudjanak) mondjanak csak hogy vigye a sok agyas, drágán persze.

A marketing csodákra képes. (via. TV Shop) <#idiota><#falbav>