LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
"Minek ha nem kell"

Lehetne ám 840e telefon nélkül is, pl. a tavalyi HX950-hez se volt semmi, az is ennyi volt, sõt drágább....... 😄

www.digimomentsvideography.com

nismoka
Mi a gond? 😊

cloud.strife
<#falbav><#falbav><#falbav>

nismoka
Ja, értem én.. 😉

Erre youtubeos videódra írtam.
nismoka
Mivan??? 😄

Elég a hozzászólásba beleolvasni, teljesen igaza van. A két tévé nem ugyanúgy van beállítva, már a samsung fekete részein is látszik. Vagy szembõl be van világítva, vagy teljesen el van állítva, full fakó színekre is. Ezenkívül a kamera sem középen van amivel felveszik, így ugye a sony szar betekintési szöge nem jön ki, ellenben a samsungé annál inkább, mert az szögbõl látszik.

Elolvasod a hdtvtest cikkét mindkét tv-rõl, ott is kiderül, hogy képminõségileg egy kategória a kettõ, HA be vannak állítva rendesen. Egy dologban emelkedik ki a Sony a mezõnybõl, az az input lag.

De onnantól kezdve, hogy mindkettõt agyonüti az ára, nincs is mirõl beszélni.
nismoka
Köszönöm a választ - részemrõl egy próbát megért. Abban az esetben egy percet sem haboztam volna, de 840-ért nem igazán pénztárcabarát termék, felsõkategóriás ajándéktelefonnal sem. Ez így kicsit olyan, mintha vennél egy lovat, aztán kapnál ráadásként hozzá három nílusi krokodilt. Minek, ha nem kell. Persze, a többi "csúcstévé" se bevezetésként, még a kinézett Pana sem. De a türelem rózsát terem, adjátok még alább is az árakat, addig pedig kívánom, hogy minél több 905-ös találjon nálatok gazdára!

Üdv.
nismoka
Pontositok: Kék led fényét engedik át piros és zöld quantum dots-on, ezzel létrehozva a szélesebb spektrumú fényt, ez kapta a Triluminos nevet.

nismoka
Nézz már utánna hogy mi az a quantum dots és hogyan müködik, azt nem lehet kapcsolgatni. Az egy fény elöállítási technika amely egyszerüen fogalmazva olyan hullámhosszú fényt állít elö amiböl tágabb és több árnyalatú szin skálát lehet létrehozni. (Xv color, 709, stb mond valamit?) A live color amit emlegetsz az nem maga a quantum dots, a live color már nagyon régen van minden sony tv-ben 4 fokozatban.

cloud.strife
Lehet méregetni, nekem meg vannak saját (most már elég profi cuccal) felvételeim, amiket furcsamód a W9-esen valósabbnak látok, mint a W8-on. Ezeket meglestem pl. F8000-as Samun, kalibrálgatás ide vagy oda, nem gyõzött meg. Biztos én vagyok a hülye. Gyakorlatilag olyan tévém lehetne itthon amilyet csak akarok, de nem samu az....... 😄

Egy jó tanács. Elõszöt nézd meg magad is a tévét, ne csak OLVASS róla. Azt hiszem ezt a hülye is felfogja hogy logikus.

cloud.strife
Látom megint belefutsz a csak olvasok a neten hülyeségbe.

NEM LEHET KIKAPCSOLNI A QUANTUM DOTS-OT!!!!!! Vastagabban nem tudom írni.

A legalja R4-esbe is van, meg még visszamenõleg kb. az összes Bravia tévében Élõ szín mód! Akkor most?

Atyaúristen!!!!!!!

arty
hááááát.... nekem is van dinamikus kontraszt off a menüben és nem kapcsolja ki teljesen ... 😛

Forza.

Bucser
"This is where things got really interesting. As discussed earlier, the headline feature on the Bravia KDL55W905A is Triluminos Display, which combines QD Vision’s Color IQ Quantum Dots innovation with Sony’s own technologies to produce a wider colour gamut. Putting our meter on screen, we found that the intensity of the Triluminos technology (i.e. how wide the resultant gamut is) is determined by the control in the > submenu. Four settings are available: “Off“, “Low“, “Medium” and “High“.

We will probably dedicate a separate article exploring the full ramifications of each setting, but for the purpose of adhering to Rec. 709, the standard used for high-def content production and broadcast, the choice is between “Off” and “Low“. The former resulted in undersaturated greens and to a lesser extent reds throughout the saturation tracking points (though these can be dialled out with calibration), whereas the latter produced a gamut whose red and green primaries went beyond Rec. 709 specifications at 100% saturation, but nailed the sub-100% intervals. “Medium” and “High” were both too oversaturated to be in contention."

Mond az a kiemelt resz alapjan, hogy nem lehet kikapcsolni.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Kisebb osszehasonlitas a W905 es F8000 beallitott szin szaturacioi a referencia ertekekhez kepest. (megjelenitett vs referencia a szinskalan.)

Ezek BEMERT ertekek ergo objektiv es nem a te szubjektiv sony az isten eszmeidre hagyatkoznak.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Az a baj, hogy nem olvasol. Igy csak a sony marketinget nyeled ket pofara meg az olyan opciokkal valo tesztet amiket nem is ismersz.

Gratulalok a tokeletesen informalt elado mintakepe vagy...

arty
nézd, nyilván proli módjára gondolkozok (és vásárolok: tudod jól, hogy milyen tévét vettem tõled...) , de én 900ért tényleg azt várom egy tévétõl h lepippantson... persze nyilván elméletben és csak ábrándozva, h valaha 900e-s tévére költök és h akkor mit is várnék el.... 😊

lehet, h a valódi fizetõképes (900e-s tévére) kereslet csak és kizárólag a képben nem akar kompromisszumot kötni, de ismerve néhány ilyen egyedet, valahogy nem tudok benne igazán hinni ... 😉

de cáfolj meg és mond, h mióta w9xx-et forgalmaztok megduplázódott a forgalmatok, mert a rengeteg gazdag és igényes ember mint ezt veszi és nem a "kameráseldzsít".

(és ehez még azt is tegyük oda zárójelben h valszeg a gazdag és igényes vásárlót sem zavarná, ha lenne benne kamera... legrosszabb esetben sose használná)

Forza.

cloud.strife
Te Arty, ne húzd ki a gyufát!!! 😊

Vagy mi ez? Kandikamera? 😄😄😄😄

cloud.strife
Akkor az nem is létezik. Az nem is tévé akkor.

cloud.strife
Hát ezt most nem értem. Mikor volt a Samunak annó X4500-as minõségû panele? Vagy WCG panele?

Fogalmatlanul ne okoskodj már bele. Azt hogy hol mit írnak azt évek óta nem hiszem, nem érdekel. Én tesztelek magam köszönöm.
A Triluminos panel szinárnyalatokat ad, nem neon túlszaturált szineket meg beégett képet, ahogy a samu most is teszi.

Látod, a HDTVtest is elég nagy balfaszokkal lehet tele ha azt írják hogy a kvantumpöttyöt ki lehet kapcsolni. Már hogy lehetne?????????????????? Az maga a panel és a megvilágítás!!!!!!!!!!! ATYAÚRISTEN!

arty
másik "sikeres" cég... vajon miért megy ezeknek szarul? 😉))

Forza.

arty
nézd, távirányitó nélkül is lehet élni, de érted....

Forza.

cloud.strife
199e-ért áruljuk ezt az Xperia Z telefont és szépen viszik, mint ahogy azt lehet is olvasni, sokmilliós eladása van.
Miért ne érne 200ezret ha annyiért lehet kapni és veszik?

Hülyevagy vagy mi? 😊

arty
nem lep meg, nem is zavar, nyilván megvan a piaca

csak azt nehéz elképzelnem, hogy valaki 900ért tévét vesz és BÁRMI is hiányzik belõle (a jó kép itt már ALAP!)

Forza.

cloud.strife
Ezt az akciót sajnos a csalások miatt külföldi ügynökség intézi. Tehát veszel egy tévét 840-ért, majd regisztrálsz és külföldrõl kapod a telefont.

nismoka
De gagyi, hiszen kamera nélkül nem tv a tv, bár még tükörek kamera nélkül is remek darab lehet! 😉

megjegyeznem a sony W9xx kapcsan, hogy a Pana elvetemult csucsmodellje, a ZT60-as se rendelkezik beepitett kameraval.😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Bucser
Azert vicces, hogy par eve itt ekezted a Samsungot hogy mindig Pop -ra allitjak a szineket es a tulszaturaltsaggal elvittek az egeszet a valotlan iranyba es most a sony ugyanazt csinalja es ezt emeled ki mint ELONYT...

Raadasul a triluminos eseten a legrealisabb szineket akkor kapod, ha az egesz quantum dot mizeriat kikapcsolod😊 (amit ki lehet lasd a hdtvtest.co.uk review-t.) LOL hogy telik az ido es fordul a vilag magabol kifele.

nismoka
Az az 55 colos samu f8500 talán ér egy millát? Még egy SGS3-at sem kapsz hozzá..

Elírtam, bocsi. 640.
Jaj már, hol ér az 200 ezret... a felét talán...

Ráadásul ebben így mi a pláne, hiszen nem ajándékba kapja hozzá a telefont az ember, hanem keményen kfizeti...
Ha nem kell a 200 ezres telefon, akkor 620-ért odaadjátok???
cloud.strife
Mertugye most egy 200ezres telefont is adunk mellé.

cloud.strife
Az nem drága? 😄

Egyébként az az érdekes most itt a nagy tipusváltásosdiban, hogy az LG nem kezd relative magas árakon, már az új modellek élbõl olcsóbbak.
Kiváncsi vagyok mi benne az átb@szás. Valami tuti van a dologba. 😄

cloud.strife
Dehogy ütötték agyon. Teljesen rendbe van. Majd kifut ez a bevezetõ Xperia Z telefonos Bundle, aztán majd szépen letolják az árát 699e-re.

De kit érdekel az 55F8000 ? Szó sem volt róla...
cloud.strife
Az elmúlt 15 évben mindig is volt 900e ft körül Sony tv, még a képcsöves korszakban is, nem értem miért meglepõ hogy most is kapni ennyiért. Tavaly is volt, tavalyelött is, mindigis lesz.

Ez így igaz is, amit mondasz. Csak éppen az árral agyonütötték az egészet.
cloud.strife
55F8000

És ez elég messze van a Triluminos-tól.
Az meg hogy játszod a hülyét és nem tudod mi a Triluminos és nem is akarod tudni az legyen a te bajod.

Nem kell ám a felesleges duma. Megmondtam. Címet tudjátok, tessék, én állok elébe az okosoknak.
Levegõbe dumálni a legkönnyebb.

nismoka
Akinek nem kell plazma annak nem zsákutca mert LED-es LCD-ben a W9 a legjobb képü TV.

cloud.strife
Neked.

Sony KDL55W905A review @ HDTVTEST.CO.UK

Durva az input lagja <#merges2> Végre ezen a téren is lépett elõre valaki...

Természetesen kiváló képminõség out of the box, de korlátozott beállítási lehetõségekkel. Szép-szép, de a triluminos scifi valahogy ANNYIRA azért mégse emelte ki a mezõnybõl...

Olyan 700e körül nem is lenne kérdés. De 840-ért.... labdába nem rúg.

Ilyen formában meg a képminõséggel példálózni zsákutca, hiszen van jobb áron, jobb képminõséget nyújtó TV.
nismoka
Szerintem meg az a nevetséges hogy van akinek a beépitett kamera meg a többi sallang fontosabb mint a képminöség..

Bucser
Jo dontes😊

Most jelent meg a panashopban az 55VT60, 740 az ára.
És abba jutott kamera, meg gesture control, meg miegymás is. És még ha azt feltételezzük, hogy a triluminosnak jobb a képe minden más lcd-nél (ami ugye egyelõre csak feltételezés), akkor is jobb a VT60 képe...
A panasonic TX-P55VT60E típusjelû plazmája 739.900-ról indul, s várhatóan gyorsabban csökken majd az ára, mint a Sony 55W905-nek. Arról nem is beszélve, hogy az eddigi teszteken referencia minõsítéseket kapott. Valószínûleg a Sony is ûberbrutál készülék, nem is kétlem, és nem is lenne szerencsés LCD/Plazma vitát gerjeszteni, de azt hiszem döntöttem, a Panát veszem meg. Csak picit menjen le még az ára...
arty
nevetséges, hogy ennyiért nem fért bele minden. értsd: MINDEN. M-I-N-D-E-N!!!! Amit csak az elmult 10 évben lapostévében kitaláltak.

_MINDEN_ !!!!!!!

(de értem én, hogy a sony a csõdre játszik... szándékosan... ezesetben jól nyomják <#eljen> )

Forza.

840

Kamerával már lehet hogy 900 lenne, merugye ez olyan mint a miele