LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nismoka
1920x540

arty
igen, 60" 2 méterrõl szerintem is korrekt lenne 3D-re - viszont még a fullhd 60" is "megfizethetetlen", a 4k pedig még a kanyarban sincs 😞

ilyenkor örülök, hogy megutáltam a 3d-t, egy gondal kevesebb 😄

Forza.

Tényleg hülyeséget írtam, hiszen csak egyik irányban felez.
...de abban akkor egyetértünk, hogy a 3D-hez a 3+méter messze van 47"-nál.
De 60"+ 2 méterrõl már ülhet. Na erre lenne jó a a 4K.

...persze csak gondolom. Szívesen kipróbálnám a nagyszobámban huzamosabb ideig, hogy ne csak elmélet legyen.
arty
gondolom a technológiára értette, az valóban "villogtatós" - ha nem is látod, a fejed befájdulhat tõle (nekem inkább csak kellemetlen az érzés (nézni), de volt már h be is fájdult - moziban ez sosem fordult elõ, az csak szimplán kényelmetlen (szemüveges vagyok) és egérmozit varázsol a hatalmas vászonból is)

Forza.

arty
a passzív 960*1080, nem 960*540 és 3+ méterrõl kb fel se tûnik a felezés a 47"-en

amugy igen, tévé3D nem ér kalap szõrt se: kicsi

Forza.

Zephyr Retiring
Már megint ez a baromság.
Van Neked aktív 3D tévéd? Naná, hogy nincs!
Nincs még egy olyan szamár, akinek aktív 3D-s tévéje van, villog is, és még sem szabadul meg tõle<#falbav>

2011-es modellektõl számítva a normális aktív 3d-sek NEM villognak vagy vibrálnak!
Mi a túrónak kell olyat állítani, ami már régen nem állja meg a helyét?

Ha mégis belebotlik valaki villogó vibráló kijelzõbe, akkor ne vegye meg. Normális tévét kell venni, nem sz@rt. Ennyi.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Ja. Mert nincs hozzá megfelelõ technika. Az aktív villog, sötét, a passzívat meg a 960:540 felbontás miatt csak az ideális távolságnál messzebbrõl lehet nézni úgy, hogy ne lássuk a csíkokat. Onnan, ahol már nincs kitöltve a látómezõ 30%-a, így dobozhatású.
3D halott. rengeteg ilyen film all rendelkezesemre BD-n, megse erdekel egyik sem. azokrol meg nem is beszelve, akik csak boltbol tudnak beszerezni ezeket, jo dragan, s a kinalat se oriasi.

remelem a torrentet es egyeb otvar forrasokat meg csak veletlenul se hozza fel senki. nem Mo. diktal.😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Pl. passzív 3D-t. Nem villog, és így már elég a felbontás ahhoz, hogy értékelhetõ távolságból lehessen nézni.
Bucser
A problema ott van, hogy a 4K technora tartalom nincs az Oledre meg emberi aru, es tartossagu technonak vannak hianyaban. Hisz a nagyobb felbontassurusegu LCD panel nem problema, mig a nagymeretu OLED panel gyartas igen. Egyszeruen csak tul alacsony a Yield rate.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

en jobban orulnek, ha eloszor az OLED teknot vezetnek be az atlag felhasznaloknak szant szegmensbe (persze kiforrva), es csak utana jonne a 4K. meg a BD is terjedhetne nyugodtan. meg aztan ami engem leginkabb erdekel, amire legtobbet hasznalom a tv-t, az a videojatek. ps4/x1 se fog full hd-tol tobbet kipreselni magabol, szoval ha lenne is rengeteg 4K-s film, az meg nem lenne elegendo egy valtasra (reszemrol).
a szorakoztato elektronika ezen teruleten sztem tul magas tempot diktalnak.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

cloud.strife
Persze, ez így van. De valahogy el kell kezdeni és drukkolni a gazdagoknak hogy vegyenek ilyen tévét, különben baszhatjuk ha nem terjed el és sose lesz 4K tévénk.... 😄

www.digimomentsvideography.com

pont ezert nem vennek meg ilyen tv-t, ha tehetnem, akkor se.
emlekszem 2006-ban muter bement (nem is ertem miert nem engem kerdezett eloszor) egy aruhazba es megmondta h a legjobb tv kell neki. nos meg is kapta. full hd-s 37!!! colos Sharp Aquos-t (akkori egyik csucsmodell), laza 2000 euro korul. azota mas tv van mar, de ha en nem intezek nekik valamit, akkor mai napig nem neznek HD tartalmat, de meg HD Ready-t se.😄 bar ez reszben off...😊
lenyeg a lenyeg, majd ha lesz ra boven tartalom es esik szepen az ara, akkor johet ilyen tv is.

cloud.strife
Ez a sírás a FullHD megjelenésekor is megvolt.

Természetesen még semmit. Illetve gondolom hamarosan elindul a 4K bluray és majd azt. Meg az új konzolokat, meg a számítógépedet felhúzhatod 4k-ra (feltéve ha tudja)

Speciel az az érdekes hogy mikor megszereztem a James Bond pack-ot, ott az elsõ film hogyan készült részén mutatták meg hogy digizték be az összes filmet, hogy retusáltak, javítottak és hogy rögzítették az egészet 4K-ban. Hopsz! 😄 Pedig azon a felvételen G5-ösök voltak láncbakötve (vagy 100db) és azt magyarázta, hogy jelenleg ez a csúcstech. Tudták ezek már rég hogy mi lesz a jövõ..... 😄

arty
sony storeben gondolom lesz 10-20 4k film ... azokat pl 😊

Forza.

ez szep es jo, de oszinten... MOST (vagy akar az elkovetkezo 1 evben) mi ertelme van ilyen kijelzot venni? mit nezzek rajta 4K-ban?

cloud.strife
Meg vannak a Sony 4K magyar árak:
4K

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
2 hónap múlva meg fél Magyarország<#nevetes1>
A másik fele már vagy kábelezik (mint jómagam is) vagy mûholdazik..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

50 centist? Jó nagy konyha lehet<#nevetes1>
Öcséméknél egy 10"-os van a konyhába alig látom a konyhaasztaltól.
Nálunk még zajlik a lakásfelújítás. Az asszony már megkapta az új konyhabútort (7"-os tablettel szakácskönyv gyanánt) de még nincs a helyén.
Elõtte még egy falat bontunk, aztán új álmennyezet, majd festés, csempézés és majd utána megy be az új bútor a tablettel. De bevallom, mivel amerikai konyhás nappali lesz ha végre elkészül, azért én jobban örültem volna egy 50"-os plazmának oda is. Azt már úgy megszoktam<#vigyor>

Nem az enyém, öregemék vettek egy kis 50 centist a konyhába, állnak át dvb-t-re.

Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360

Zephyr Retiring
Megy ez Neked 😊
Amúgy régebben volt egy "adatvédelem" menüpont is a honlapon. Ott lehetett elérni a plusz 1 év garit, de mivel ez már láthatóan nincs ott, gondolom ez a plusz gari sincs már...
Ha tévednék, majd jelezd mit reagáltak 😊
Amúgy milyen Sharp-ot vettél?
Ne kímélj minket az eddigi tapasztalataidtól 😄

Ezt megtaláltam én is, de ezt nehezen lehet regisztrációnak nevezni.
A prémium szervizes kártyán ez áll:
"Részletes regisztrációs útmutatónkat megtalálja honlapunkon www.sharp.hu"
Semmi ilyesmi nincs a honlapon, a 2+1 évrõl is kussolnak, azon se csodálkoznék, ha már nem lenne náluk ez a +1 év jótállás, csak akkor mi a sz.rért adták a kártyát.
Írtam nekik a kapcsolatfelvételi lapon, meglátjuk mi lesz.

Zephyr Retiring
Ezt töltsd ki és küldd el.
Ne felejtsd el alul az "üzenet" ablakba leírni, hogy a 2+1 év garanciát szeretnéd érvényesíttetni..

nyiván-nyilván

Valaki be tudná linkelni nekem azt az oldalt, ahol regisztrálni kell Sharp 2+1 év garanciához? A prémium szervizes papíron az van, hogy a sharp.hu-n van regisztrációs útmutató, de én ezt nem találom. Nyiván benéztem, mert van itthon egy Sharp tv és ezt is regeltem annak idején, de most nem látok ilyenre lehetõséget.

Zephyr Retiring
LG 84LM960v
3D 4K tévé teszt a Prohardvertõl...

Itt azért van esély rá, mert amúgy nem jellemzõ egyikre se a 60ms fölött input lag. Inkább bugnak tûnik az ST60-nál.
Bucser
46-osbol miert marad ki a local dimming?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

"Ha azt szoftveresen nem rendezik õszig"

sajnos nem szoktak 😞

Zephyr Retiring
<#nevetes1>Nem tudtam, hogy versenyzünk..
Amúgy meg akkor is elfogult vagy<#nyes>

Szoktál Te a Sony-n kívül más típust is nyomkodni?

Az 50ST60 a másik versenyzõ, mert árban és képminõségben ugye sokkal jobb, de az input lagja extrém idén. Ha azt szoftveresen nem rendezik õszig, akkor marad a Sony. LCD fronton csak abba lennék hajlandó jelenleg pénzt fektetni. A gyerek miatt amúgy is jobb lenne, ha nem kéne 10 perc idle után mindig fehérmosó képernyõvédõzni, meg arra figyelni, hogy mikor melyik játékát hogyan hagyja ott rajta 😊
A mozizós G20-at már mindenképp ST60-ra cserélném, de arra meg idén még nem annyira akarok pénzt költeni. A G20-at még jövõre is garisan tudom eladni, mert 5 évvel vettem.

Szóval ha 400 alá bemegy addig a 47W805 ára, akkor az input laggal már meg tud gyõzni 😊 BF4-et jó lenne már fotelból tolni majd, nagy képernyõn.
arty
nem fog hiányozni a fekete szín? 😉

Forza.

47W805 review

6ms input lag...

Innentõl nehéz lesz magam rávenni a 905-re, mert annál is leginkább csak ez gyõzött meg.
cloud.strife
Lesz. Bár félõ hogy abból kimarad a local dimming.
Viszont ma jött 46-os, lehet nem bírok magammal..... 😄

cloud.strife
Figyelj ide bózsi, én szerintem egy hét alatt több tévét nyomkodok, mint te egész életedben.... a tesztelésekrõl már nem is beszélve.

Szeretem amikor fogalom nélkül okoskodsz....

Zephyr Retiring
Biztosan, ha Te mondod 😊
Akkor ezek szerint 2011 óta javult valamicskét a Bravia? 😄

Mert lesz?
Monitornak én is 40-46"-t tervezek csak, arra jó lenne. Fõleg ilyen input laggal.
nismoka
Azért olyan sok nincsen, ez nem az a korejaji ami sz@rj@ a tv-ket...

Zephyr Retiring
Hé Klód: nem vagy Te egy kicsit elfogult? 😄
Ez pont úgy fest, mintha a Sony lenne a világ legjobb ledes lcd tévéje 😊

....pedig ez is csak egy Bravia a sok közül.

cloud.strife
Ha lesz 40W905, azonnal hozom is haza. Nem láttam még jobb LED tévét mint ez a Sony.

Elképesztõen jó a képe.

Zephyr Retiring
Ha írnak majd benne lcd-krõl, plazmákról, vagy oled-ekrõl...miért is ne? 😄
Témához ennyi a hozzáfûzni valód? 😊

nismoka
Legközelebb a Kiskegyed magazint fogod linkelni?! <#csodalk> <#falbav>

Zephyr Retiring
Kézzel - lábbal Samuéktól 😊

Mindazoknak, akik lemaradtak a 2010-es tv2-beli bemutatóról...

Zephyr Retiring
Fejtsd ki bõvebben 😊

cloud.strife
Ezek zsenik. Komolyan.

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
Okostévé okosító 😊
Ahogy azt titokban már sejtettük is..

Bucser
Egyebkent ez is piacfuggo.

A boltban ahol en dolgoztam speciel a 46 es 55-os 8000 es 7000 szeria fogyott mindig a legjobban (Samsung). A szomszedos Sony Centerunkben pedig szinten az aktualis 2 csucsmodell 8-as 9-es.

Mindezt ugy, hogy hitel nincs csak keszpenzes vagy kartyas vasarlas.

(Mondjuk Londonrol beszelek)

cloud.strife
😄

Ez nem így mûködik, Ez luxus kategória. Nem igazán járok be nap mint nap a Mercedes szalonba azt felhántorgatni hogy az S-es merci miért kerül 24millióba (vagy mennyibe).
Ezekbõl a modellekbõl nem terveznek nagy forgalmat. Mi sem. Soha nem lesz belõle megmaradt készlet.

Egy titok. A telefonnak se 200e a költsége a Sony-nak amikor belecsomagolja. 😊

Bizonyára el is adtatok belõle vagy 10.000 darabot. 😊 Ne vedd zokon, de azt nem veszem be, hogy a mai kereskedelem az önzetlen adakozásról szólna. Ha egy 840 ezerbe kerülõ tévéhez hozzácsapnak egy 200 ezres "ajándék" telót, akkor ott hatalmas nyereségtartalom lehet. Majd beszélgessünk a kifutóárakról, amikor a Sony KDL55W905-tõl 550 ezerért akartok megszabadulni, mert tele a raktár és a kamionban már ott az új széria.
Mosolygós vasárnapot!