21171
LCD - Plazma
  • Borg
    Nem fogom neked újra leírni... ha nem akarod megérteni, azon nem segíthetek.
  • Papasmurf666
    Sziasztok van egy Samsung Led tv-m 82 cm 200hz a frissítése... és ha usbről kötök rá filmet 1080 ast vagy 720 ast akkor nagyon gyors a kép.. mintha gyorsított lenne a film ez miért van??? a plazma tvn nem iylen... ez a technológiai különbségből adódik?? köszi a választ
  • cloud.strife
    Új plazmákba már nincs foszfor? Azoknak már világosban is jó a feketéjük? Sima, hófehér képet is tudnak mutatni? Nem vibrálnak? (utóbbi egyéntől változik, mint tudod, nekem vibrál, mint ahogy az aktív 3D is).
  • Borg
    Sima egyszerű bullshit amit az első bekezdésedben írsz. Egyik sem igaz egy modern plazmára. Ideje lenne már leszállnod erről a lóról, mert virít hogy nem próbáltál semmilyen modern plazmát még...
  • SlickAdam
    EISA bazze... :D

azert veszel Sony tv-t, mert huseges vagy a markahoz es szereted (en is amugy). meg mert a napocska megvilagiccsa a foszfort (bar tudnam ez mit jelent... :D).

• cloud.strife
    Basszus. Aszittem egy év alatt ötvenezret nyerek........ :(

Ja és azért veszek ám otthonra Sony tévét mer szeretem szivatni magam. Mást nem tudnék ám venni. Másra nem futná. És azért veszek otthonra Sony-t, mert egy világsztár celeb vagyok és ha én Sony-t veszek otthonra, akkor a forgalmam a boltban megtízszereződik.

Nem viccelek ám.
  • cloud.strife
    Ingyen Szoli baszod! :D

Egyébként jó duma. Kár hogy mióta LCD tévém van, mindig be van kapcsolva a fényérzékelő.

És kapott EISA díjat, nefeledd!!!
  • cloud.strife
    Egy stoboszkópot tudok venni olcsóbban is, déli fekvésű a nappalink, qrvavilágos van, utálom hogy virít a foszfor a plazmapanelon ha fényt kap, idegesít hogy nincs rajta fehér csak valami tompa fos, a fogyasztást egyébként leszarom.

Mégvalami? Ezt 1-2 évente mindig el kell játszani? Vagy azért felfogod végre hogy nem a plazmatévé a legjobb. És nem is a LED tévé?

Borg. Próbálj meg nem ferdíteni. Ugyanolyan hivatalos Pana boltban egy 42GT60 az 369e
    http://avland.hu/s_!prods/i__293/i__3392
    Ehhez jön a Sony túlárazása, a 420-al.

Mégvalami?
  • Zephyr Retiring
    Ép eszű. Ezt épp kiszúrtam :)
    Egyébként teljesen egyet értek.
  • Tibi7
    Persze vannak olcsóbb lcd-k, drágább plazmák, de a lényeg akkor is az, hogy épp eszű ember nem fogyasztás miatt választ tv-t.
  • Tibi7
    Pont emiatt számoltam ki. Megtérülni az ára nem fog.
  • SlickAdam
    "A differencia 8048 Ft, egy év alatt az LCD javára."

"40W9? Lássuk csak... 42GT60 290ezer. Te mennyiért is adod a Sonyt? 420-ért. Úgy, hogy a képminősége gyengébb."

• Tibi7
    Ha úgy veszem, hogy az én plazmám 130W-ot zabál óránként, egy átlagos napi 5 órás használatnál 650W-ot, azaz 0,65kW-ot eszik. Ez egy évben 237,25 kW-nyi áram, ami 49 Ft-os egységáron számolva évi 11625 Ft-omba fáj.

Egy 40 W-ot fogyasztó LCD masina, 5 óra alatt 200 W-ot, azaz 0,2 kW-ot fogyaszt el az ELMŰ-től. Ez 365 nap alatt 73 kW, ami 49 Ft-jával 3577 Ft.

A differencia 8048 Ft, egy év alatt az LCD javára.

Ergó tök felesleges a kisebb fogyasztással pedálozni. Persze az már más kérdés, hogy a világon üzemelő összes TV-t figyelembe véve, van egy olyan oldala a dolognak, hogy környezetszennyezés, környezetvédelem.

Mindenesetre nekem semmi bajom sem az egyik, sem a másik technológiával, mindenki használja azt, amelyik jobban megfelel az igényeinek.
  • SlickAdam
    rendkivul FONTOS dolgokrol viszont megfeledkezel:
    - a Sony-val lehet fogyasztast bencsmarkolni
    - vekonyabb 1-2 centivel!!!
    - napszemuveggel kell nezni mar 50% fenyeronel is. sunglasses at night, mert ugy cooool!!!

• Borg
    40W9? Lássuk csak... 42GT60 290ezer. Te mennyiért is adod a Sonyt? 420-ért. Úgy, hogy a képminősége gyengébb.
    Nincs ezen mit nem érteni, akárhogy magyarázod félre...
  • SlickAdam
    te kezdted dzsudi! :D

miert lenne szar? megnezegetnem szivesen.
  • cloud.strife
    Ezt a balfasz szájkaratét..... :)

Épp holnap hozok haza egy 40W9-est, tudjátok azzal a semmirevaló Triluminos panellal.

Biztos szar lesz a képe, hisz nem plazma. LOL
  • SlickAdam
    * kerdojel lemaradt :)
  • SlickAdam
    ha mar fenyero, kis erdekesseg:
    tudtatok, hogy LCD/LED televiziokban a panel megvilagitasanak csak nehany szazaleka jut at a kulonbozo szuro retegeken. es meg igy is milyen vilagosak tudnak lenni! siman retinat egeto fenyero lehet belul.
  • Borg
    Valamire hegyezni kell, nincs mese. Ha a képminőségre nem lehet, akkor másra :D
  • Mentol
    Jó, persze, kiéleztem a dolgot! :)
    Nadeakkoris! Nehogy már valaki erre alapozva válasszon, bakker! Az ilyen nem képmegjelenítőt (direkt így írtam) akar venni, hanem villanyóra tesztert... (nekem legalábbis ez nem volt szempont TVvásárláskor)
  • SlickAdam
    sok eve nem letezo jelensegrol kerdezel (ha a foszfor lagra gondolsz), szoval... semmilyen.

nappal csak siman atkapcsolom THX Bright Room-ra es maris olyan vilagos, mint egy LCD. szo szerint. varja csak! lehet igy a szolariumot is eleri, majd meg is nezem.:)
  • cloud.strife
    És amikor nappal játszol akkor milyen a foszfor? Zöld vagy kék a tied?

• SlickAdam
    ha OLYAN feherre vagyok, elmegyek szolariumba...
    viszont en latok feketet is. nem csak szurke gandalf herezacsijat kifeszitve a kepernyore...

(mirrors edge-et amugy utalom, 2 db percet birtam vele. nem, nem a feher miatt)
  • cloud.strife
    Mirrors Edge hogy nézett ki a plazmádon? Láttál egyáltalán fehéret rajta? :D:D:D:D
  • SlickAdam
    konzolhoz is siman jo a plazma (SOT!!!), en gyakorlatilag 90%-ban erre hasznalom a kisebbiket.
  • Zephyr Retiring
    Ez a kevesebbet fogyaszt azért így nem teljesen igaz..
    A lényeget viszont jól látod: sötét filmeknél, képrészleteknél kevesebb lehet a fogyasztás ugyan, mint mondjuk a saarbrückeni sílesiklás közvetítésekor, de a plazma nem is erre lett kitalálva...
    Ha számítógépmontirornak, játékkonzol kijelzőnek vagy egész napos üzemmódbani folyamatos képlejátszáshoz kell, akkor ledes lcd.
    Ha házimozinak napi max 2-3 filmhez, akkor plazma.
    A lényeg ennyi lenne. "Sima" lcd technóról manapság ritkán beszélnek.
    Minek is beszélnének ha a ledes gazdaságosabb mint egy natúr lcd?
  • cloud.strife
    42W8-as Sony-m wattmérővel, eco móddal, külső fénymérővel bekapcsolva 34W-ot eszik. Egy plazma a büdös életbe nem fog ennyit enni. Ettől még persze elhanyagolható a különbség.
    Csak hogy a helyére tegyük a dolgokat.
  • Borg
    Azért odáig hogy kevesebbet fogyaszt nem mennék el, de valóban a különbség elhanyagolható. Viszont ennél sokkal nagyobb szempont az, hogy a fekete tényleg fekete plazmán, és a sötét árnyalatok is megkülönböztethetőek jól, míg LCD-n egy foltos szürke paca lesz.
  • Mentol
    Ja, mostanában úgyis inkább az a jellemző a filmekre, hogy a játékidő több, mint fele sötétben játszódik. Ilyenkor a plazma - ha jól tudom - alig fogyaszt ellenben az LCD technológiával, ahol állandó a háttérfény.
    Vagy nem? Ha igen, akkor a plazma kevesebbet fogyaszt, mint az LCD-k!
  • cloud.strife
    Azaz, mondjadcsak....... :D
  • SlickAdam
    kössé' bele!!!
  • Bucser
    En 3 teven lattam eddig hofeher egyenletes fenyes kepet. A Samsung 55-os curved OLED-en, az LG 55-os OLED-jen es a Sony kicsi OLEDjen anno regen.
  • Borg
    Ráadásul homogén! :D Nem láttál még ilyet, mi?
  • cloud.strife
    Hófehér fényes kép egy plazmán? :D:D:D:D
  • SlickAdam
    plazma nem olyan fenyes, mint egy LCD, nem is tenne jot neki (kivetel a Dinamikus mod, de az ongyilkossag es ocsmany).
    az a 240 az a max fogyasztas. nem is tudom mennyi van a 60-asunkra irva, tan 5-600... de kozel nem fogyaszt annyit. felet se :)
  • TomStorm
    Na úgy akkor rendben van:)
    Akkor ez a 240 max lehet de én nem szeretem úgyse ha nagyon világít,monitoron fényerőt is levettem mindig.Köszi
  • SlickAdam
    42"-os? atlagban 120-ra tippelnek.
    Plazma-nak dinamikus a fogyasztasa. hofeher fenyes kepnel lehet 240 is, de ez ritkabb, ill. lehetnek sotetebb jelenetek, olyankor lemehet 60-ra is akar. folyamatosan mozog.
  • TomStorm
    Most ennek tényleg 240 watt a fogyasztás?
  • SlickAdam
    meglatja a "LED"-eket Dynamic modban, rajuk szivodik, mint ehes tyuk a takonyra