LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A többi szériájuk? HX755,HX850,HX820? Érdemes foglalkozni? Ezeket láttam még 3D relatíve szerényebb árért.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
www.digimomentsvideography.com
Ha spórolni akarsz: ledes lcd.
Ha jó képminõséget: plazma.
Komolyra fordítva a szót: 3D plazmán hibátlan képminõségben kapod a 2D-s tartalmat is. Ledesen meg ugyanúgy fog "szaggatni" a kép 2D-ben, mint 3D-ben...
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Más márkában még nem nagyon vagyok képben, eddig Samu F5, F8 amiket teszteltem (felületesen).
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
F6800 az felso-kozepkategoria. Annyira nem rossz, bar ki tudja a Samsung a 6-os szeriaval altalaban nem a legjobbra celoz. (mondjuk inkabb vennek F6800 vagy F6900-as tevet mint F6300-ast, altalaban a nuansznyi tv funkciok kivetelevel altalaban a kepminoseg is valtozik 6-os szerian belul.)
Eloben nezd meg feltetlenul.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
akkor marad a Sony? W650A vs W8?
TV ügyben kérnék segítséget, újat fogunk venni és teljesen tanácstalan vagyok.
Amire kell: mindenre 😊
Sima TV -zés, HD filmek, játékok (fõleg játék) így számít az input lag alacsony értéke is. Az ár olyan 200-300k körül maximum. Plazmától félek, helyette LCD-t pártolnám. A méret olyan 40" és / vagy felette.
Elõre is köszi a segítséget. Belépõ kérdés: A Sony W8 szériáról mi a vélemény?
A nagyobb plazma Samu PS42C430, a kisebb led(?) LE32A330.
Szerintem borzasztó a képe mindkettõnek, fõleg a kisebbiké.
Viszont láttam egyet jó árban Full HD LG, 42CS460. Ez milyen? Jobb, mint az elõzõleg említettek?
Vagy légyszíves ajánljatok valamit, mert abszolút nem vagyok képben, se az olcsó, se a drága kategóriát figyelembe véve.
És tényleg nem kell rá semmi flincflanc. Jó legyen a képe, legyen rajta legalább 2 HDMI. LG-re hajlanék, de nem tudom, milyen a minõsége, a házimozimmal meg vagyok elégedve, az ugye LG.
Amúgy Panasonic párti vagyok, de hajlanék más irányba is.
A családit nem tom milyen, de utánanézek.
Mi a gond a használt plazmákkal?
A saját pana plazmám már van vagy 5-6 éves, de még semmi baja nincsen.
Arkategoria amiben keresel?
TV vásárlást tervezek.
Elsõsorban a nappaliba szerettem volna lecserélni a tönkrement 72-es crt grundigot vmi 82-es laposra, de lehet, hogy a hálóban lévõ Pana PX80 plazma megy ki oda, és a helyére vennék vmit.
100Ft-ért van valami jó alternatíva?
Az etalon nekem a Pana képminõsége, digitális (upc kábel) tv-adás és mkv filmnézés az elvárás. Nem kell semmi más, csak két (esetleg 3) db hdmi bemenet. Ja csak annyi, hogy falra szerelhetõ legyen.
Nem érdekel semmi csicsa, hiperszuper alkalmazás, csak filmnézésre használnám.
Elõny lenne a FullHD és a minél nagyobb átmérõ.
Szüleimnek van két samsung is (egy plazma és egy lcd) szerintem nagyon gané a képminõségük, ezért ezt a gyártót kizárnám. A házimozim LG 3D BD képes, ha esetleg van jelentõsége.
Ja és használtban érdemes-e gondolkodni? Egy ilyen kaliber tetszene: LG Full HD 50"
Elõre is köszi
KovyZoly
A vétel biztosításához fontos, hogy a kültéri eszközök és a kábel jó állapotban legyen, ugyanis a digitális vételnél szûkebb az átmenet a jó minõségû kép és a teljes vételképtelenség között, mint az analógnál. Bizonyos településeken az átmeneti idõszakban az analóg tévéjelet és a digitális adást eltérõ adótorony sugározza, ilyenkor a tetõantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére van szükség."
Antennaszerelõk, szervizes szakemberek mérõeszközökkel meg tudják mérni, hogy megfelelõ-e a jelszint.
Még valami. Vannak az úgynevezett univerzális védelemmel ellátott biztonsági hosszabbítók. Villám és földelés védelem a 230V-nak, az internetnek, a vezetékes telefonnak, és a bejövõ koax kábelnek is. Az ebben elhelyezett ellenállások is erõsen legyengítik a digitális jelet ezért ezek mellõzése is erõsen ellenjavasolt!
Ha egy ideig megy gond nelkul es egy ido utan uti ki akkor szerintem az sem a vevo sem az ado hibaj. inkabb a dobozra gyanakodnek. elfogy a cachenek a hely nem tud szabaditani es meghal.
Az hogy hany csatornat latsz az szerintem szinten a dobozon es a vevo antennan mulik, hogy mennyire tudja kezelni a kulonbozo frekvenciakat. En megkerdeznek egy antennast a kozelben (tuti van)
Nem találtam külön fórumot, DVB-T vevõ, ezért ide írok.
Múltkor ismerõs USB-s DVB-T vevõt kipróbáltam számítógépen, hogy fogható-e nálam az ingyen TV csatornák. Régi Lepke antenna háztetõn, kisebb adótorony kb. 12-15 Km. (Bonyhád).
1. 7-bõl csak 5-öt talált!
2. kis idõ után csatorna kép megállt megfagyott!
(arra gondoltam, hogy csak talán USB-s vevõ hibája)
Gondoltam végül is elérhetõ nálam Ingyen TV és tegnap vettem ezt:
WayteQ HD-95RF
Hát ugyan azok a problémák elõjöttek:
1. 7-bõl csak 5-öt talált! Mért?
2. kb. 30-50 perc után csatorna kép megállt megfagyott! Volt, hogy fekete kép és hang volt, csatorna nem volt váltható! Mitõl lehet ez?
Két eszköznél is ugyanazok hibák, akkor nem az eszközök hibásak!
WayteQ márka jónak mondható, nem?
Vagy nagyon erõs Turner vevõ kellene nálam?
Régi Lepke antenna háztetõn lenne a gond?
Vagy régi már a kábel antennán és az?
valaki már látta élõben a Sony KDL-46R470A készüléket? Milyen a képe?
A közvetlen ledes megvilágítás mit jelent?
Matt felületû 40"os LCD/LED tv-t szeretnék vásárolni, csak mindegyik fényes felületû...
A mostani Pana Vieram is jo de a tükrözõdések miatt sokszor élvezhetetlen a musor
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Bár ki néz állandóan tévét? 😄
Amúgy meg ha jó a szemed, azért az 50" még 4 méterrõl is élvezhetõ. Ha meg rossz, akkor 2 méterrõl is csak hunyorogsz..nem igaz? 😊
De igazad van, visszavonom: nem tökéletes, csak élvezhetõ.
Tökéletes majd akkor lesz, ha 4 méterrõl a 84"-os 4K-t fogom nézni 😛
A másik elméletet viszont cáfolnám:
Amíg a 3D újdonság volt itthon, szépen leültem az ágy végébe a szõnyegre és onnét néztem a 3D-t...(már csak ugye az ajánlás miatt is. Idézem: " A legjobb 3D nézet érdekében a TV készüléktõl 2 méterre foglaljon helyet. ")
Tényleg jó onnan nézni, csak nem túl kényelmes. Bevallom itthon azért részben fekve szeretek tévézni vagy mozizni. A gond csak annyi, hogy a fejem ekkor (lemértem!) pont 4 méterre kerül a kijelzõtõl. Az igazság az, hogy a 3D plusszát, amit nyújt a "hagyományossal" szemben, innen is tökéletesen élvezem. Persze elgondolkodtam én is annó a 60"-oson 50"-os helyett, de mivel az új szekrények mérete 120 cm szélességû tévéálványnak hagyott csak helyet, ezt kellett választanom ebbe a helységbe 😊
Nem állítom, hogy késõbb nem lepem meg magamat egy fullHD-s 60"-ossal (vagy egy 84"-os 4K-ssal) ez még képlékeny. A vendégszobába ugyanis kényelmesen elférne bármelyik 😊 De egyre jobban hajlok arra, oda inkább egy fullHD-s kivetítõ (projektor) kellene mert:
1) a "kijelzõ" méretét én szabhatom meg
2) az ára mérföldekkel jobb, mint a mostani 4K-soké..
3) és projektorom...még....nincs 😄