21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #18521 VT50-esben is van venti, max akkor hallod ha kozel vagy es teljesen le van nemitva. nem gaz, en is feltem tole. na igen, egy 65-os VT60 nem lenne rossz. vagy egy ZT60...
"soha többet LCD" - hat ez nem valami aktualis :D -
Borg #18520 Én is azon gondolkodok, hogy a 42G20 helyett is jövő év elején behúzok még egy második 50GT60-at. Vagy 65VT60-at, csak abban már ventis hűtés van, arra én allergiás lennék szerintem idővel...
Most hogy már beletettem pár hónapot az 50GT60-ba monitorként is, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy soha többet LCD. Még a telefonból is száműztem időközben :) -
SlickAdam #18519 ja, OLED nem opcio. foleg, mert rohadt draga es meg nem bizonyitott igazan. nekem meg a tavalyi VT50-es plazma van, remelem birja meg par evig. sajnos nem tudom hip-hopp lecserelni egy mostani csucsra az utolsok kozul (bar nem is jelentene nagy elorelepest) -
TomStorm #18518 Hát nagyon sajnálom.
Lehet az lesz akkor ha lejjebb megy a Full HD-s plasma ára(ha ez most bekövetkezhet esetleg a hírek miatt) akkor a mostani 720p-t lecserélem majd DE csak akkor ha tervezek "ismét" egy PC-t is venni és akkor ha max 150 ezer körül kell rádobjak a mostanira.
Amúgy kösz az infot! -
Borg #18517 Kevesebb hasznot tudnak realizálni egy plazma panelen, mint egy hugyérszarér előállítható LCD-n.
Másrészt meg ott a marketing. Évek óta azt sulykolják az emberekbe, hogy az LCD milyen fasza mert keveset fogyaszt, és ez elég volt ahhoz, hogy kinyírja a plazmák iránti keresletet. A képminőség tipikusan csak a töredékét érdekli az embereknek, mert a nagy részük összehasonlítási alap nélkül vesz TV-t. És onnantól hogy nincs elég kereslet valamire, akármilyen jó lehet, akkor se éri meg gyártani.
Az egészben az a legszomorúbb, hogy a megváltóként beharangozott OLED sem minden téren veri a plazmát, a mozgásmegjelenítése ugyanolyan fos mint egy LCD-nek. -
TomStorm #18516 Ennek mi az oka egyébként?Drága a gyártása vagy tönkremennek nem igazán időtállóak vagy mifene?
Nekem van egy Pana plazmám és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
SlickAdam #18515 bazz ma megerositette Pana a plazma hireket. ez ev vegen leallnak a gyarak, marciusig befejeznek minden reklamot, terjesztest, ...
VEGE! aki plazmacseket akar, gyorsan vegyen! -
#18514 Nem.
Ha LCD-t szeretnel akkor Sony vagy Samsung
Plazmaban pedig Pana Samsung (amig gyartanak) -
#18513 Senki? -
#18512 Sziasztok! Erről tudtok véleményt írni? Megéri az árát? -
Borg #18511 55S9C Samsung OLED @ hdtvtest.co.uk
Reference meg minden, de.... 300 soros mozgókép felbontás... WTF? Ez így nem lesz mindentverő... Minden előnye ellenére egy szarfos LCD szintjén van a mozgásmegjelenítés... -
#18510 Sony KDL32W650, bár a fizikai méreteit így fejből nem vágom, de szinte 100% hogy kisebb mint amit írsz méret. -
#18509 Sziasztok!
Szeretnénk venni egy Tv-t, eddig nem volt, meg is voltunk nélküle, de most kedvet kaptunk hozzá.
Tanácsra lenne szükségem mivel egyáltalán nem értek hozzá, hogy mit kéne ezeknél figyelni. A lényeg, hogy megbízható gyártó legyen, 85cm x 50cm-es méret max (tehát 32" gondolom, nagyobb már méretben túllép a határon), a rászánt pénz pedig max 120k. (3D nekem egyáltalán nem fontos)
Tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszi! -
#18508 Látószögnél függőlegesen nem annyira nagy gond ha torzul, de vízszintesen nem túl előnyös. A pénz meg 90 a max. Ha úgy gondoljátok, hogy ennyiért nem érdemes inkább venni, mert úgysem lenne annyira jó a minőség az se gond, akkor marad a várakozás. -
#18507 Függőleges 30 fokról van szó? És mi ez a szigorúan 80-90e kitétel? Ennyi a pénz rá és semmi több? -
#18506 Függőleges 30 fokról van szó? És mi ez a szigorúan 80-90e kitétel? Ennyi a pénz rá és semmi több? -
#18505 Sziasztok. Otthonra szeretnék egy venni egy tévét. Nos amilyenre gondoltam paraméterek szerint: 82 cm, full hd, nem kell okosnak lennie(laptopot hdmi-vel rádugom és kész) és az ára szigorúan 80-90 ezer ft legyen max. Jelenleg UPC kábeltévével használnám, majd később gondolom digi, nemtudom tehát ebben az árkategóriában mennyire elterjedt a kártya foglalat. Nos tudnátok ajánlani ilyen tévét? Ha van esetleg, aminek mondjuk jó panelja van, tehát 30 fokos eltérésnél nem lesz a fekete szürke. Előre is köszi a választ! -
Akra #18504 Sony 3D tv vélemény? -
Borg #18503 Ez még egyáltalán nem világos, hogy mit és hogyan hagynak abba.
Az eddig is valószínű volt, hogy nem fejlesztik tovább, ahogy az LCD-t sem, mivel már csak az OLED-re lesz érdemes koncentrálniuk. Aztán hogy meddig és milyen formában lesz kapható az a technika ami ma is van, még kérdéses. Az egyik plazma panel gyár bezárása csak annyit sejtet, hogy túl sok energiát már nem fognak fektetni ebbe. Ettől még egy 2014-es modellpalette simán elképzelhető, de érdemi fejlődés már nem lesz, max dizájnban meg egyebekben. Az LCD panelek fejlesztése kifulladt már évekkel ezelőtt, ott sincs új a nap alatt. Évről évre ugyanazt adják el, csak pr bullshit körítés más. -
#18502 Hát igen. Ma már számokkal, meg jó marketinggel bármit eladnak. És sajnos a plazma mögött áll kevesebb gyártó. -
#18501 sajnos a korai plazmák valóban sokat fogyasztottak, ezzel megalapozódott a rossz hírük, amit azóta se sikerült levetkőzni :(
... nameg h nem neonfényes-hipermarket kompatibilis a képük :) -
#18500 Köszönjük meg azoknak akik agyba-főbe tolják az lcd-t, és mondvacsinált okokkal lehúzzák a plazmát. -
SlickAdam #18499 nekem nem teljesen vilagos: ez azt jelenti, hogy mar nem is hoznak ki uj szeriat ev elejen? azt irjak marciusig felszamoljak a dolgot es a fejlesztes mar reg leallt... -
#18498 jövőre tényleg kell venni egy pana plazmát :( -
SlickAdam #18497 tehat Panasonic is a csucson hagy fel a plazma gyartassal, mint anno a Pioneer. ez szomoru. vagyis hogy nem lesz alternativa elerheto aron... :( -
vazul001 #18496 http://www.sg.hu/cikk.php?cid=100433 -
SlickAdam #18495 ha mindenaron LCD kell, vegyel hasonlo kaliberu Sony-t! -
#18494 üdvözlet.
valakinek van esetleg valami véleménye a samsung UE46F8000 modellszámú tv-ről ? (az ártól eltekintve)a képminőségről szóló információk érdekelnének! főleg konzolosra játékra illetve szgéppel összekötött filmezésre lenne használni, nem tv-zésre. -
TomStorm #18493 Nem kaptam hozzá -
#18492 +ha kábeltévé van, akkor a galvanikus leválasztó is kellhet -
Borg #18491 Lehet hogy a koaxról szed össze valami zavart.
Ha minden igaz kaptál hozzá ilyen zavarszűrő ferritgyűrűket is. Azokat felhasználtad? -
TomStorm #18490 Ja és ha kép beállításoknál "normál-ra teszem akkor nincs sipoló hang viszont dinamikus,tru cinema és a többin van:/ -
TomStorm #18489 Üdv.
Van egy Pana X60 plazma tv-m és analóg adásnál halk sipoló hangot hallok.
Konzollal és más opcionális eszközzel,HDMI-vel nincs ez a hang.
Ez mitől lehet?TV hiba esetleg? -
#18488 Standby, Igen. Szerintem meg is találtam az opciót. -
SlickAdam #18487 nincs bekapcsolva, de gondolom standby-ban van.
van valami internetes opcio (megnemmondomfejbolmianeveesmiazpontosan), ami miatt gyakorlatilag "alvo" uzemmodban van. ezt kell deaktivalnod. nekem is ezert kattant regebben. baaaaaar neha meg mindig szokott, meg is nezem a beallitasokat... :) -
#18486 Nem nézem alatt azt értettem, hogy nincs bekapcsolva :) -
#18485 Sziasztok!
Pana st50-es plazmám van. Mikor kikapcsolom, amikor a képet kikapcsolja lehet hallani egy kattanást. Gondolom valami relé lehet. Viszont ha nem nézem, akkor is néha hallani ezt a kattanást. Mit csinál ilyenkor a tv? -
Papasmurf666 #18484 Köszi kinyomtam pár ilyet és tényleg jó lett:) ideje volt -
#18483 Tehát akkor nem csinálja ezeket?
Ahham. -
#18482 kapcsolj ki minden képjavító szart, DNIe-t, stb