LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
Típusa válogatja, van itthon LG-m 32LC41 már 6. éve....semmi baja.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

LG... 5 év garival esetleg. Bár sovány vígasz, amikor javíttatni kell és TV nélkül maradsz. Nemtom mi az általános kép, de faterék LG-jét az elmúlt évben 3x is kellett javíttatni (és már 100e ft felett van a költség, mivel a garancia idõ lejárt). Szóval én ezért tartok tõle. Akkor már talán inkább Samsung, vagy Toshiba, Sharp...
Kandurex
Plazma nem érdekel, viszont fontos a minõség/érték/ár trió és ezeknek némi kompromiszummal megfelel. 3D-be egyenesen verhetetlen.

Tibi7
De.
Kandurex
ümmm...az plazma nem?

De nem is jó... ekkora input laggal már vehetsz ST60-at is.
Kandurex
ez lenne az alternatívám.... zinput lag 52ms...nem rossz annyira

Azt írják, hogy a felsõ kategóriás LG-k jobbak ennél, és azok is IPS, meg passzív 3D-sek.
Csak ott ugye nem kapsz ilyen input lagot valszeg, meg a tartósság, minõség...
Zephyr Retiring
Javítva 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring

Kandurex
akkor kukáztam 😞

pedig már teljesen ráálltam a vásárlására...még jó, hogy jött a review.

új passzív 3D tv után kell néznem.

Kandurex
😉

arty
jah, az LG-nek tuti, a Samunak pedig tuti nem 😊

ha elolvasnád a cikket ....

Forza.

Zephyr Retiring

Kandurex
A samunál van egyáltalán passzív 3d tv?

arty
janeem konkrétan mostanra értettem, ráadásul csak félkomolyan gondoltam h pénzt kér a jobb eredményért az avf 😉

Forza.

(és akkor a pana plazmámat még nem kevertem bele a képbe - más ligában evez a kontrasztjával, de az úgyis marad mozizásra)
Nézd, a kontraszt csak egy dolog. Nekem van egy U2410-em, aminek a 800:1-et is alig éri el a kontrasztja, meg egy ZR2440W-m, ami akár 1200:1-et is tud. Utóbbival már lehet élni, de az U2410-en azért elég sokszor szembeötlõ a gyenge fekete. Fõleg mert ezeknél ritka a teljesen sötét szobai használat. És mivel a Sony is nappaliba menne, fõleg monitornak, akár még el is lehetne fogadni. Egy bizonyos áron. Más egyéb szempontokból viszont kenterbe vernek minden más LCD-t.
Ami inkább zavar a W8-on, az a DSE, a mozgásmegjelenítés hibái, és az hogy a local dimming is bugosnak tûnik. Ezért leszek kénytelen kompromisszumot kötni a 40W905-tel (méretben).
Bucser
IPS panel monitorban tok jo, munkara ott a vizszintes betekintesi szog meg a szinhelyesseg, de olyan pofatlanul szar kontrasztja van a VA panelekhez kepest, hogy a vilagbol ki lehet uldozni vele.

Masreszrol meg a Sony tv-k hiresen szarul calibralhatoak a CMS hianyossagai miatt.

905-ot batran vennek egy Samu F8000 helyett, de egy 805-ot nem biztos, hogy osszengednek egy f7000-el...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sajnos a fórumokba beleolvasva is elég sokan panaszkodnak a W8-ra. Úgy látszik a Sony mellényúlt az IPS panellel, pedig én is vettem volna ilyen TV-t...
Bucser
Azert ha belemesz a detailed test results reszbe magaert beszel, hogy mi a baja.

Masreszt a W905 highly recommendedet kapott. Szoval nem hinnem, hogy sony ellenesseg beszelne beloluk😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

arty
lehet h sokat kért az avf 😉

Forza.

47W805 @ avf

Hát ez bukta... még egy recommended plecsnire se futotta.
Zephyr Retiring
#17887-re:
Ez részben helytelen megközelítés...
Ha rám hallgatsz, azt veszel majd amit akarsz 😊
Viccet félretéve: az ember nem hetente, nem havonta, de még csak nem is évente szeretne új tévét venni. Ebbõl indulj ki.
Persze megértem én, hogy nincsen pénz...de ez meg megint pont egy olyan dolog az életünkben, amin nem érdemes garasoskodni.
Persze jó az, ha az ember talál egy olcsó és jó tévét is egyszerre.
De azért ez sajnos nem mindíg jön így össze..
Mivel a régi tévédet megjavíttattad, lesz rá idõd, hogy alaposan megvizslass minden lehetõséget a számodra "tökéletes" készülék megvásárlása elõtt.
Én szívem szerint azt mondanám bár objektívan tudnék segíteni Neked, de én is, mint mindenki más is itt, csak szubjektív segítséget nyújthatnék...s ezzel lássuk be: nem sokra mennél 😊
Nem szívesen mondok ilyet, de ha valóban a konzolos megjelenítés a fõ célod, akkor a Te technód a ledes lcd.
Szerintem ilyen célokra ez jobban megfelel.
Ha a filmek vagy a tévés közvetítések nézése lenne a fõ szempont, akkor viszont a plazmát javasoltam volna..
Igaz csak azért, mert ma még az UHD OLED-ek õrülten drágák.

dave9004
most egyelõre megjavitották az elõzõt.
de még nézelõdök. olyan nagyon sokat(értsd 200k fölött) biztos nem fogok majd rákölteni.
40W905 @ avf

Na most errõl mit hallani végülis, tényleg butított a 46"-oshoz képest?
Tibi7
Méretben milyet szeretnél?
Tibi7
Ledesnél igen zsebbe kell nyúlni, ha jó képminõséget akarsz, és sok modellnél az input lag is nagyon magas.
Tökre nem olcsóbbak, azonos méretben, és képminõség mellett. Sõt.
dave9004
és miújság a ledesekkel?
úgy látom ezek az olcsóbbak mostanában
Tibi7
Annyi, hogy ha egy képtartalom sokáig van a kijelzõn (több percig), akkor a tartalom változása után is ott marad egy halvány folt, ami el is tûnik kis idõ múlva. Gondolj itt pl egy játéknak a HUD-jára, tehát pl egy autós játékon a kilométeróra, stb. De mondom, nekem nem volt ezzel gondom. Valamint ha ps3 fontos, akkor az input lag-ot is szem elõtt kell tartanod, hogy minél kisebb legyen. Ez plazmáknál rendben van, lcd-nél viszont vannak gyenge tv-k ilyen szempontból.
dave9004
fõként ps3 lenne a cél itt is
mi ez a beégés jelenség?
Tibi7
Szerintem elsõ körben írd le mik az igényeid, és mire használnád.

Nekem egy Panasonic st50-em van, amit az itteni srácoknak köszönhetek 😊 plazma, és nem bántam meg. Gyönyörû kép, plazmához képest jó fogyasztás, ps3-mal játszom rajta, és a beégés sem igazán jelent meg eddig. 100-nál azért több, de megéri.
dave9004
hello! régi tv-m elromlott, lehet veszek egy újat
ki mit használ, lcd led plazma közül mit nézzek?
esetleg azon belül márka szempontból 😊
(100 alatt tudnám egybe fizetni, de belemegyek részletbe is szal mind1 most az ára)

köszi elõre is mindenkitõl.
Zephyr Retiring
Vihar idején édeskevés csak kikapcsolni az elektromos cuccokat. Ha nincs extra villám védelem kiépítve, az elektromos hálózatról is és ha van, az antenna hálóhatról is le kell csatlakoztatni a készülékeket. Nálunk is becsapott szombat este. Leverte a biztosítékokat is. Én megúsztam 1 régebbi lcd tv, 1 modem, és a hálóra kapcsolt blu-ray lejátszó halálával. Figyelmetlen voltam és a kábelt nem húztam ki a vendégszobában és azon jött be. A 3D plazma egyelõre megúszta.
(a kábel alatt a kábeltévé kábeljét értem. ezen jön a net és a telefon...meg most már tudom: a villám is. a biztosítómnak ma délelõtt jeleztem. az a röhej, hogy a kábelszolgáltatóm szerint a kábelt a bejövõ oszlopon villámvédték...ha ha na persze..)

arty
1.) lakásbiztosítás? de arra vigyázni, h manapság elvárt a villámvédelem is bizonyos szerzõdésekben, ha az nincs - bukta!
2.) honnan tudja a szerviz, h villámtól halt meg? 😉 gariztasd.

Forza.

Köszi!

Ha a cápa a tenyeredből eszik,a lábadból is fog.

Bucser
Firmware frissites segithet rajta, ha nem akkor lehet, hogy gyenge a forrasztas es ha bemelegszik a teve kicsit enged rajta mi a hangra hat ki. LG Szervizben nem csak garanciaval fogalalkoznak elvileg, hanem javitassal. Keressetek fel az LG-t es kerdezzetek meg, hogy kit ajanlanak szerviznek. (btw altalaban regi teveszerelok is elegge sokat tudnak az LCD tevekrol, mert az elektromossag alapu kb ugyanazok a hibaforrasok is. sot meg panelt is cserelnek neked ha kell😊

Bucser
Lakasbiztositas viszont elvileg fedezi a kart. Keressetek fel a gyartot es kerdezzetek meg mi a teendo (esetleg van e hivatalos szervizuk ahova be lehet vinni)

ööö fogalmam sincs, de mintha olvastam volna korabban ilyesmirol. bar lehet az Samsung tv volt...
ha lehet, frissitsetek fel a firmware-t es csekk, hogy mindig csinalja-e.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

JethroHUN
Üdv. Tegnapi napon elég komoly vihar volt. Társasházba lakom, és villám csapott az épületbe. Azóta nem lehet bekapcsolni a fél éves LCD Tv-t. Hiába van a bedugva, egyáltalán nincs áram alatt. A konnektorban van áram. A vihar idején ki volt kapcsolva. Szerintem kiment benne a biztosíték, de lehet rosszabb. Ötlet? Garancia szerviz ilyesmire nem vonatkozik, átlag TV szerelõk meg nem javítanak "modern" készülékeket.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Sziasztok!Olyan problémával futottam össze,hogy édesapám 1,5 éves LG LCD tv-jén sokszor 15 percnyi mûködés után hirtelen elmegy a hang,egy kattanás kíséretében az õ elmondása szerint.Tv kikapcs-bekapcs,15-20 percig van hang,aztán ugyanez a jelenség.Szerintetek mi lehet a gond?Elõre is kösz a válaszokat.

Ha a cápa a tenyeredből eszik,a lábadból is fog.

cloud.strife
Ez alapján semmi. Ez csak egy játék.

De ha mégis akkor 3 év parasztvakítás után talán elkezdtik árulni az OLED-et? 😄

www.digimomentsvideography.com

HX850-re minden féle mérés van már, 30-100ms-ig. Mivel nekem számít, én inkább nem kockáztatok HX850-el már... marad a W805.
Kandurex
mennyi lehet az input lagja? a googli nem haverkodik...a k9csög 😊

Bucser
Milyen lenne? ugyan az mint ami Samsung es a Sony csak pepitaban😊

Én is valami ilyesmire tippelek! 😊
Na erre kíváncsi leszek!! Csak nem valami 4D-s okosság?
vegre fasza, kompromisszum mentes kepminoseg? 😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Erre nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz az Lg új tv-je. Nagyon titokzatosak, biztos valami brutál dolog lesz: lg
Szerintetek?