21171
LCD - Plazma
-
bacaelit #18561 hát a falamon van már egy 40"os de akarok számítógéphez és konzolhoz nem túl nagy, mégis menőségi tv-t venni!
Értelek :) -
#18560 képfrissítés lényeges - ha CRT tévéd van ;)
ezeken a tévéken levő HDMI bemeneten _CSAK_ 60hz-es jelet tudsz benyomni, ergo ennél több képkockád, "hertzed" akkor lesz, ha a tévé a 60 valós képhez kitalál másik 60at ... ami olyan lesz amilyen, jó-kevésbé jó, attól függően miféle varázslatot alkalmaz a tévé...
vannak akik eszküsznek erre a frémtöbbszörözésre, én - amint alant olvasható is - a tőle behányó kategória vagyok :D
egyébként ha igazán jó tévét akarsz és van is rá keret, 39-40" alatt kár nézegelődni.... egyrészt a méret a lényeg, másrészt a kisebb modellekbe kevésbé hajlamosak betenni a csúcsteknót a cégek, hiszen itt inkább az árverseny a lényeg. -
bacaelit #18559 Képfrissítés lényeges. :D jobb minőség? Meg haladjunk a korral? -
#18558 100hz minek is? -
bacaelit #18557 Milyen 32 colos tv-t ajánlanátok? Legyen gyönyörű kép, legyen valós 100 HZ (legalább), FullHD, Számítógépet, és konzolt üzemeltetnék róla. -
#18556 Még nem, de ajánlgatta a TV első indításkor, csak most meló, este megint nekiállok hangolgatni. -
SlickAdam #18555 LG keszulekekben van egy egeszen jo beallitas-guide. azon vegigmentel mar? -
#18554 Hát igen, ahogy nézegettem vannak pár alap dolgok, de komolyabb beállításhoz nem elég a szem mérték. -
#18553 Én is hasonlóan gondoltam, csak, mondom, láttam ilyen hozzászólást is valahol. -
#18552 szerintem a tévéden több USB bemenet is van, vannak olyan kábelek, amik Y-al két usbből adnak áramot (egyen adatot) a hddnek/-ről -
#18551 Nézem.
Egyébként gondoltam hozzá egy külső winchestert, mondjuk 500gb-1terra környékén, de a netet bújva olvastam olyan véleményeket, h nem mindegyik megy TV -vel, az áram felvétel nem elégséges vagy mi. Ez mennyire igaz? Tudtok ajánlani valami típust? Köszi. -
#18550 AVforums.com-on van owners thread. ott altlaban settingseket is szoktak postolni.
De tv-rol tevere utana kell hangolni. Nincs optimalis setting bemeres nelkul sajnos. -
#18549 Na, hazahoztam egy 47 -est belőle, egyelőre leszopom magam a gyönyörtől :) -
#18548 bocsanat 50-en:) (60-n) a csatorna melyik oldalarol nezzuk. -
#18547 mert jól hangzik összemosni mindent és ezzel hitelteleníteni mindenkit, aki 24 képkockára kiváncsi a 24 képkockás mozifilmből :P -
Borg #18546 Miért is kéne annak 24fps-nek lenni? -
#18545 "Már rögtön az elv baromság, hogy mozgást javítani kell. Tehát a rendes is max annyi, hogy jobban maszatol.
Én maradok annál, hogy eleve nem kell."
Igen mert az agyontomoritett signal ami a tevebe jon az biza a lossmentes tokeletes 24fps amit nem kell javitani. Jo futballnezest 24fps-en. -
Borg #18544 Már rögtön az elv baromság, hogy mozgást javítani kell. Tehát a rendes is max annyi, hogy jobban maszatol.
Én maradok annál, hogy eleve nem kell.
-
#18543 Nekem pl van egy True Cinema módom, ahol a saját lakodalmas videjóim sokkal különbül néznek ki vele, mint nélküle. Élesebb, tisztább mozgású a kép és nem anyátokköztes. Az az egyenletes mód, na attól hányok én is. És ott már néha hibázik is.
Ettől függetlenül az LCD eleve hibás képfrissítését elég jól javítja a Sony azzal a plusz 3 kiszámolt képkockával, TV adásnál is sokat javít. Ott nem számít hogy a hiradó nem 24p..... :D -
#18542 ti=én? ;)
az mittud? 60fps -> 120fps és mééégjobb? ;)
vagy a 24fps-ből ugy csinál 60fps-t, hogy még én, a mozibuzi is meggyőződök? ;) -
#18541 Ti se láttatok még rendes nozgásjavító algoritmust....... :) -
#18540 mozifilmre igen
minden másre viszont 60fps a tuti :)
sportműsor, természetfilm, játék, stb - oda meg már minek mósönsz*r? :)
Kandurex véleményt kért ... leírtam :) Leírhatja más is, hogy a Terminator2 120 kamufrémmel az atyaúristen! :P -
#18539 te mindentol okadsz ami 24FPS felett van. -
#18538 ez egyéni izlés kérdése
enyhe din-kontraszt jó LEHET, amíg nem "hullámzik" tőle a kép "világossága"
motionbaromságoktól én pl okádok -
#18537 Sziasztok,
Kinéztem egy LG LA790V TV -t, nem sokára haza is cipelem. A kérdésem, hogy milyen ajánlott beállításokat használjak? Pl. kell a dinamikus kontraszt, vagy a true motion..stb?
3D filmek, sima TV, játékok, mindenre használom :) -
fonak #18536 Na, sokat érsz a fűtéssel nyáron :D -
Borg #18535 A fogyasztást egy plazmánál nem tudod ennyire egzaktul megadni, mert csúcsban sokat tud enni, ha az egész kép fehér, meg 3D-s is, akkor megeheti a maxot ami rá van irva.
Ugyanakkor ha a kép nagyja sötét, akkor meg kurva keveset fogyaszt. Szóval itt csak hosszú átlagokkal lehet számolni valami értelmeset. PH-n van egy srác, aki a 65ST50-et mérte asszem, és azon ilyen 141.8W átlagot számolt 60 napra .... Truecinema beállítással, ÖKO mód on (leveszi a fényerőt a környezeti fény függvényében) Szóval meglepő dolgok tudnak kijönni.
Én azt mondom nyilván többet eszik valamivel egy LCD-nél, a különbség elhanyagolható. Ráadásul ez fűtésben mutatkozik meg, szóval a másik számlán majd megspórolod a fizika törvényei szerint :D -
SlickAdam #18534 szerintem meg az elenk piros/voros tud kicsit tartosabb ghostot hagyni. tehat teljesen nem szabad leszarni, viszont vegleges "beeges" se letezik. multkor letoltam egyhuzamban a Bioshock Infinite-t (10+ ora), a HUD vilagosabb, egyszinu hatternel latszott azert meg par napig. nagyon halvanyan persze. -
#18533 Köszi a részletes leírást!
A fogyasztásról van valami infód? Bár én az ár miatt max a 42"-t tudom elképzelni, de mégis... ?
Mostani 46" lcd-m is be tud nyalni 200+ wattot, ebből azért kéne faragni. -
Borg #18532 Hát nézd... pár dolgot beállítottam az elején, amit úgy éreztem nem árt. Pl windows háttér váltakozóra, screensaver 3 percre, meg a firefoxot ilyen átlátszóra moddoltam, mert 1-2 órás olvasgatásnál az ablak szélében az 1px-es fehér csík azért nyomot hagy. Néhány percre.
Szóval alapvetően azt tudom elmondani, hogy kizárólag a rikító fehér tartalom tud ghostot hagyni. Ez is olyan, hogy kontraszt és idő függő. Pl a simcity faszig fehér GUI-jával sikerült elérnem 3 órás játékkal azt, hogy utána egy hétig látszottak a gombjai. De csak szürke háttéren, és halványan. Utána már azon se.
Vagy ugyanez pl a BF4 beta "OPEN BETA" fehér feliratával bal felül. Egyik nap kb 4-5 órát toltam egy huzamban, na az meglátszott 2 hétig szintén. De pl most itt a végleges játék, ebben zéró olyan elem van, ami a legkisebb ghostot is hagyná. Akárcsak a BF3-ban is. A gui abszolút plazma barát. A gyerek is nyomatja a flashes játékait, azok se látszanak meg, pedig elég élénk színei vannak, és javarészt statikusak.
A böngészőt ha itt is hagyom, 3 perc után bejön a képernyővédő úgyis.
Szóval ami fehér, az tud ghostot hagyni, de még ha hagy is, csak egy bizonyos szürkeárnyalaton venni észre utána. Fehérmosásra tehát semmi szükség, a sima változó képtartalom ezeket kiszedi idővel, általában még az előtt, hogy nekem feltűnne hogy ott maradt egyáltalán...
A ghost témakörre tehát nem érdemes parázni. Megoldható simán, egyszerű eszközökkel, és hétköznapi rutinnal, hogy ne legyen gond.
Ellenben pl jó minőségű háttérképet találni annál nagyobb gond :) Ami LCD-n még elfogadhatónak tűnt, az egy 50-es plazmára még nem elég. A méret miatt sokkal részletesebb, egészében éles kép kell, ráadásul a kontrasztarány is sok képhibát kihoz, ami máson nem látszana. -
#18531 " nekem ez panellottonak tunik..."
Samsung.
Látatlanban is megmondtam volna :D -
#18530 "beletettem pár hónapot az 50GT60-ba monitorként is"
ghosting, beégés? tényleg semmi???
azért figyelsz, hogyan használod vagy teljesen "leszarom" kategoria, akár félórára is ottmarad a böngésző esgével? -
#18529 Kicsit utananeztem. Kivalasztottal egyetlen meretet es egy szeriat a teljes rangebol:) Ezek nem Samu altal gyartott panelek (60-as plasma screent nem gyart a Samu es soha nem is gyartott)
Tudsz torzitani latszik:)
csak hogy tisztaban legyunk: 4-es szeria 43, 51 col nem pentile (bar teljesen mas a pentile mint az amoledeknel)
5-os szeria 51, 60 col csak a 60-as pentile.
8-as szeria 51-64 szinten nem pentile.
Az is vicces, hogy hol van pentile hol nincs pentile matrix. Szoval nekem ez panellottonak tunik... -
#18528 lassan 1,5 eve nem ott dolgozok.
Az hogy a voros az also kategorias Samu plasmakban erosebb az nem a pentile kiosztasbol ered (ertelmetlen kifejezes plasma teren) hanem a vorosfoszfor dominanciabol.
Ha mar a plasma a valasztott udvos teched legalabb tudni kellene rola valamit.... -
Borg #18527 Nézzél már meg egyet, elvégre neked van ott kirakva nem?
60f5* Pl mind pentile, és látszik is a gyengébb felbontas, durvább pixel méret. -
#18526 "A Samsungnak saját panelje van, és pont ez a legnagyobb gond velük, hogy pentile matrixosak."
Ezt a baromsagot ugyan honnan vetted? -
#18525 -
Borg #18524 Nem hiszem, hogy vesznek bármi érdemelegeset.
A Samsungnak saját panelje van, és pont ez a legnagyobb gond velük, hogy pentile matrixosak. Minden másban vannak már ugyanolyan jók mint a pana modellek, szóval igazából bármit is vennének át, nem lennének előbbre vele.
Itt az egyetlen reményt az impulzusvezérelt OLED-ek jelentik majd, már ha lesznek egyáltalán. Ott ugyanis meglesz az 1080 soros mozgókép felbontás minden varázslat és 100ms input lag nélkül is, de cserébe valszeg vibrálni fog, plazmához hasonlóan. És ugye tudjuk, hogy létezik vagy 5 ember 100-ból, akit ez zavar, tehát a marketing majd meglovagolja jól... :) -
SlickAdam #18523 csak egy gondolat, valszeg hulyeseg:
ugye Samsung - ha jol tudom - egyelore nem tervez plazma beszuntetest. igazabol ok megengedhetik maguknak a veszteseget, dol befele a penz dogivel. szoval jo lenne, ha megvennenek par fejlesztest Pana-tol, es bevetnek az uj "fejleszteseikhez". -
Borg #18522 Ez tudom, de minden venti hangosodik idővel...