LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kérdõjel lemaradt, szóval érdemes még pár hónapig várni?

Direkt "elszámoltam" a fogyasztásnak a kimért 50 colos adatokat vettem, amit éves szintre megdupláztam (de az lcd-t is) a használati idõvel. Nyári szünetben extrém esetben akár 10-12 órát is szaladhat, így az átlagos használati idõt dupláztam. Az tuti, hogy LCD-ben csak Sony-t veszek, mert az van most is, és simán jobb mint az új ledes lg-k.
Nagyon a pana plazma felé hajlok (TX-P50ST60E), csak a gyerekek miatt emésztem még...

Amúgy édemes még pár hónapot várni fognak esni az árak. (Az új tv-k március körül jelennek meg általában, az ár görbe szerint mikor a legalacsonyabbak az árak)

Zephyr Retiring
Plazma vs. Lcd fogyasztás.
A cikk már 4 éves. Azóta történt egy s más 😊
Mint pl. még kevesebbet "esznek" a plazmák... 😄

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
LG lcd-t nem is javasolnék én sem. Plazmát (3D-set) már inkább..
Természetesen a Pana még szebb képet produkál, de drágább is.
Fogyasztást kicsit elszámoltad 😊

Zephyr Retiring
Lcd vonatkozásban egyet értek hogy leírod az LG-t.
Tényleg gagyi képet produkál. De természetesen ez a tény a plazmákra nem vonatkozik 😊

Zephyr Retiring
Egy kollégám felvett "belõlem" 1 percnyi 3D videót egy HTC 3D kamerás mobillal...kíváncsiságból megnéztük otthon a 3D-s plazmán.
Tökéletes lett, leszámítva a minimális remegést, amit a kezével produkált a kolléga miközben fogta a telót...
Ennyit a 3D-s felvételek technikai hátterérõl.

Zephyr Retiring
Ilyen pl. a Transformers 3 vagy az Avatar esetleg a Titanic 3D.
Ezek nagyon ott vannak 3D-ileg...de akad még azért pár újabb is..

Kandurex
Mely az a pár jó film egyébként? Már ahol a látvány eléri a lenti demo minõséget.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

A legtöbb 3Ds film sajnos csak konvertált, és nem rendesen felvett. Ezért nincs ilyen élmény a mozikban.

Az E6E a panasonic belépõ szintû LCD-je, pont úgy nem kell csodát várni tõle, mint az LG-ktõl.
LCD-ben inkább Sonyt nézegess, W8-9 ezeknek már helyre lehet rakni a színeit, mindamellett, hogy az LCD-s betegségektõl ezek sem mentesek úgy, hogy közben irreálisan túl vannak árazva.

A fogyasztáshoz annyit, hogy modern, beállított 42-es plazma 110-120w-ot eszik átlagosan. Egy 50ST50-es pl 135W-ot, kalibrálva. Tehát havi szinten villanyszámlán párszáz forintokról beszélünk, egy LCD-hez képest. Ez nem indok arra, hogy plazma helyett egy túlárazott LCD-t vegyél, aminek a képe is rosszabb.
Kandurex
nem is értem mit várnak el? ez lenne az alap! jó biztos, nem olcsó mulatság, de könyörgöm, nem is 5 forintokat kaszálnak

ezt egyébként valahonnan le lehet rántani? mert nem nagyon találom, még pezóért sem

nismoka
Jó a 3D az erre kihegyezett demo filmekkel, meg van pár jó film is de ez sajnos kevéske.

Kandurex

Kandurex
Ma voltam a Media Mark -ban, nézelõdni, tesztelni, egy egyszerûbb LG 46" LED LCD ment valami 3D bemutató...nos attól konkrétan majd összehugyoztam magam! Eszméletlen volt az élmény, össze sem lehet hasonlítani a mozis dolgokkal, olyan gyönyörû képminõség, a tárgyak a szemem elõtt úszkáltak, hátra - hátra hõköltem amikor a filmben szereplõ csajszi felém dobott valami tárgyat, hibátlan volt, zseniális!

Egyszerûen nem értem a mozikat, ha ilyen minõségben prezentálnák a filmek a 3D nem lenne kérdés a léte, így meg arról beszélnek, hogy csak egy kis 'plusz', aki ezt pofázza, leültetném egy ilyen bemutató elé, garantálom, hogy térden esedezne, a bûn bocsánatért és hirdetné az új igét, hogy a 3D továbbra is a jövõ!

Amúgy eredeti kérdés ez lett volna TX-L50E6E, mivel nem érdekel a 3d és a lejátszási képesség és az ára sem rossz 270k:

tx-l50e6e

Így viszont a vele egy árban lévõ plazma nem biztos, hogy megérné (TX-L50ET60E)

Még egy: elsõsorban Hd, fullhd, és letöltött x64-es cuccokkal néznénk, illetve gyerekek xbox-al használnák. (beegés ellen azért ott a képernyõvédõ plazma esetében)

Nem, én ténylegesen erre gondoltam: TX-L50E6E (panashopban az van amit írtál TX-50EM6E, de akkor a kérdés innentõl erre vonatkozzon).

Amit tudni szeretnék az az, hogy nem olyan gagyi szinekkel operál, amivel pl. az LG660S sorozat, hogy az emberek arc színe, meg sem közelíti a valóságot, illetve nincs-e irreális színvilága. (LG-lgnél sehogy sem tudtam beállítani, hogy jó legyen.) Eddig csak pana,sony, jvc tv-im voltak lg-tõl az elsõ 2 nap után már 2x is megszabadultam.

A plazmát az említett okok miatt mellõzöm, tudom, hogy az lenne ár/teljesítményben a legjobb, csak ne lenne az a nagy fogyasztás benne 500 kw éves fogyasztás esetén mondjuk 43*500= 21500 FT)
Ha csak az általad említett LCD hasonló képminõséget tud produkálni, akkor szívesebben venném meg azt, mert ott a fogyasztás 150 kw-ot feltételezva 43*150 = 6450

Reálisak a számok?

Mondjuk így 5 év alatt "éri" utól árban a plazma TX-L50ET60E a TX-50EM6E-t.
Ajaj, akkor már megéri a plazma egyre rosszabb... 😊

Zephyr Retiring
Mármint pontosabban TX-50EM6E.
Hát elvileg ez egy faxa kis fullHD-s ledes lcd. Mit akarsz tudni?
De legfõképpen: mire akarod használni?
Ezt az utolsó kérdésemet a legtöbben nem veszik komolyan. Aztán meg jönnek siránkozva, hogy mennyi pénzt kidobtak szinte feleslegesen, de legalábbis spórolhattak volna, ha rám hallgattak volna 😊
Nem gyõzöm eleget hangsúlyozni (hisz a legtöbben úgyis csak legyintenek rá) hogy a legfontosabb tényezõ egy tévénél mindig a megjelenített tartalom.
Aki fullHD-s tévét választ, annak nem árt fullHD-s tartalmakat is keríteni hozzá, hiszen azon az nyújtja a legoptimálisabb és legszebb képet. De.....
Ha a tévénken JAVARÉSZT szinte csak HD tartalmakat nézünk (digitális HD tévéadás, divX HD, vagy eseleg még nincs szívünk kidobni a régebbi DVD és VHS gyûjteményünket, akkor (most mondom vagy ezredjére) elég lesz egy HD vagy HD ready képes tévé is.
Persze, ha a célunk az, hogy régi filmgyûjteményünket Blu-ray-re cseréljük (ami ugyebár már fullHD) ,akkor mindenképpen érdemes egy fullHD-s megjelenítõn gondolkozni...
Másik: "árban nem rossz".
Ez egy kicsit spórolósan hangzik. Persze érthetõ: nem mindenki születik milliomosnak 😊 ...de azért vannak dolgok, amin nem érdemes garasoskodni. Ilyenek többek közt a jó kerékpár (ha sokat tekerünk vele), a jó motor, vagy autó (ha napi vagy heti szinten sokat furikázgatunk vele) és persze a jó tévé is 😊 Amit meg jóesetben egy egy család legalább napi egyszer, de sokszor többször is bekapcsol pár órácskára 😊
Mint két fõ "vetélytárs" van ugye a plazma és van a ledes lcd.
Sosem volt vitakérdés, hogy a kettõ közül melyiknek van kellemesebb képe, jobb kontrasztja és természetesebb színmegjelenítése.
Természetesen a plazmának 😊 Bárki aki ennek ellentmond, az vak 😊
Viszont sajnos (vagy épp szerencsére) a plazma technó a kezdetekkor már elásta magát a rendkívül magas fogyasztásával. Sokan itt meg is ragadtak, és nem hajlandók elismerni, hogy a mai (Neo) plazmák már szintén ECO minõsítettek (használatosak) tehát a fogyasztásukkal sincs már olyan egetverõ probléma, mint a kezdetekkor...
Ha pedig tovább megyünk, azt is tapasztalhatjuk, hogy jelentõsen nagy árbéli különbség sincsen ma már egy ledes lcd és egy plazma közt.
Igen. Tudunk róla: a plazma fejlesztések lezárultak, lassan árusítani sem nagyon fogják õket egyes hírek szerint. (más források ezt meg cáfolják) Szerintem meg amíg el tudják õket adni, maradnak a boltok polcain..de mindegy 😊
Tehát zárásként. Nekem is, a legtöbb ismerõsömnek és a távolabbi családtagjaimnak is lcd tévéi(n)k vannak. Én tettem egy kivételt és adtam egy esélyt a plazmának. Nekem nagyon bevált.
S a tartalom amit legtöbbször megjelenítek vele, a lehetõ legoptimálisabb és legszebb. Akiknek már van plazmájuk, tudják és értik is mirõl beszélek. Ja, és az "aduász" még hátra van:
A mai HD képes megjelenítõk könnyedén megbírkóznak (leskálázás) a fullHD tartalmakkal is, HIBÁTLAN képminõségû HD-s megjelenítéssel.
A fullHD kijelzõk viszont CSAK full HD tartalom esetén nyújtanak HIBÁTLAN képet. Sima HD esetén egy hangyányival már rosszabbat, mint HD-s társaik, és PAL (azaz DVD) vagy arról készült divX felbontás esetén még szemcsésebb és kevésbé élvezhetõbb képet.
Nagyon érdemes tehát megfontolni, mit is akarunk nézni azon a tévén legtöbbször...

cloud.strife
Nem tudom mit variáltál a W9-el, de ha be van állítva rendesen akkor azon nincs felhõ. Semennyi se.

www.digimomentsvideography.com

Sziasztok,

errõl vélemény? Mert árban nem rossz: TX-L50E6E

Ettõl csak a gyerekek és a fogyasztása tart vissza:

TX-P50VT60E

Akkor nem kell HX850 se 😄
Zephyr Retiring
Sajnos nagyon is bevált. Azóta hogy meg van és használom, minden ledes lcd-t fakónak látok<#falbav>
Amúgy mondtam, hogy van egy Panám is...illetve volt, mert apósoméknak adtam..pontosabban "kölcsön kérték"...
Ami annyit jelent, hogy nézhetek helyette újat a nyaralómba<#vigyor>
Ez a VT-60-as azért birizgálja a fantáziámat<#whatever>

vagy nem lattal meg rendes plazmat... 😄
(en is elegedett voltam a regi LCD-mmel, amig nem tapasztaltam meg a minoseget ... 😊)

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Zephyr Retiring

Érdekes. Nálam a képminõséggel nincsen gond.
Talán valamit Te is nagyon benéztél<#nyes>
Vagy csak bánod már, hogy a Pana helyett nem egy rendes plazmát (mondjuk LG-t) vettél<#hehe>

kizart dolog, hogy 4 cm lenne, valamit tuti beneztek. az en VT50-esemnel 3 cm...
de egyebkent ez teljesen lenyegtelen. felolem lehetne 5 is...
LG is inkabb keretcsiszolas helyett kepminoseget tolna tovabbb... 😄

ezek az eladok az esetek tobbsegeben bohocok... azt mondjak amit a meeting-en (mar ha van naluk ilyen) hallanak.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Zephyr Retiring
" A plazmatechnológia egyébként – szemben az Edge-LED háttérvilágítású LCD tévékkel – nem teszi lehetõvé ultavékony keret alkalmazását, így az mûködés közben már látszik, hogy a káva vastagsága eléri a négy centimétert. "

Nos ultravékony kávám nekem sincs, de kíváncsiságból megmértem az LG plazmám káváját: hajszál pontosan 20 mm. Azaz 2 cm és nem 4.
Konklúzió: Az LG magasról tojik rá, hogy mit tolerál a plazmatechnológia és mit nem<#hehe>
Kicsit olyan ez, mint mikor azt kérdezték tõlem, hogy létezik aktív 3D-s plazma az LG-nek?
A válasz: ja. Gyere és nézd meg magad<#ticking>
De az sem volt semmi, mikor a Euronics-es ürge nekiállt velem vitázni, hogy valamit biztosan elnéztem: idehaza nem kapható aktív 3D plazmához szemüveg, mert hogy ilyen technó nincs is<#nevetes1><#nevetes1>
A kedvencem mégis ez megtörtént eset):
Tescóban én: Bocs öreg: plazma tévé érdekelne..
Eladó: Hagyd már azt az elavult sz@rcsi technót! Ledes lcd a nyerõ öcsi.
Plazma már a múlt!
Én: Akkor szólj már pár a Panának és az LG-nek, hogy ne dobják a piacra a legújabb fejlesztésû 3D plazmáikat!
Eladó néz rám, mint borjú az új kapura és azon morfondírozik, hogy most ugratom, vagy tényleg komolyan beszélek e...<#wow3>

Zephyr Retiring
Vettem. Komolyan vehetsz<#nevetes1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
..csak most nem tudom eldönteni, hogy irónia cseng a mondandód hátterében, vagy az intelligencia mögé megbúvó humorérzékedet tapasztalom?<#nyes>Szerencsére nem vagyok haragtartó. Tehát mindent megbocsájtok<#nevetes1>..és mindent értek: egy nap majd Te is veszel egy rendes plazmát magadnak<#hehe>

<#vigyor2>

cloud.strife
Ha vennél egy rendes plazmatévét még talán komolyan is vennélek.

Zephyr Retiring
Gyerekek. Vegyetek már végre egy normális tévét, s intsetek búcsút annak a fránya felhõsödésnek 😊
(a pöpec jelzõt kéretik arra használni, amire kitalálták: a plazmacsekre 😊

cloud.strife
W9-en a felhõsödés ugyanolyan mint a HX850-en. Pöpec.

Zephyr Retiring
Majd megsasolom azt is. Köszönöm.

bocs, gyorsan irtam. a felhosodesre gondoltam, ez a feher bevilagitas term. ritka.

cloud.strife
Qrvára nem tudom, mert azon kívül hogy bent a boltban rárakok egy hófehér hátterû képet, rendes tévéhasználatkor az életben nem látsz ilyet. De még a böngészõ nézésekor sem, max. ha van annyira ökör a júzer, hogy a gyári tompa képsémát átrakja élénkre. És konkrétan megvakul.

nismoka
Sony W6 teszt Jó kis tv ez, mondtam én... 😊

feher bevilagitast amugy en is lattam mar: Samu ES8000. szar mind...

jajjj tudod jol, hogy ez a LED tv-k gyakorlatilag 100%-anal fennall. ha szerencseje van az embernek, akkor olyan foku es olyan helyen van a foltosodas, hogy tobbnyire nem latja. de megis lehetnek olyan szituaciok, amikor megis.
na meg engem mar csak a tudat is kikeszitene.😄

cloud.strife
HX850, W9-nél olyan fekete a fekete sáv mint a picsa. Itt most a fehérnél látható bevilágításról volt szó (ami egyébként rohadtul nem hétköznapi dolog. Mármint az hogy egy hófehér dolgot kell nézni a képen)

cloud.strife
W9, X9 ugyanaz a panel.

en eleve ertetlenul allok a jelenseg elott. kepminosegrol beszelni ugy, hogy sotet jeleneteknel / szelesvasznu filmnel / ... foltos a kep? ... :S
belepo kategoriaban is gaznak tartom. ezt kene / kellett volna reges reg javitaniuk, nem egyeb buta funkciokat fejlesztgetni, meg levekonyitani a oket 4 mm-re...

Hogy jön ide az X9?

A W9 foltosodásáról volt szó. Az pedig nem itteni keletû dolog, nézz csak be az avforumsra is, mindenki amiatt sír, hogy ebben az árkategóriában elég durva hiba.
cloud.strife
Hófehér hátteres grafikát tettünk a 4K X9-re, azon felül látszik a ledsor bevilágítása.

Aztán itt meg is állt a tudomány. Ezen kívül a büdös életbe nem látni ezt.

Kár a hisztiért.

arty
Orion t-16d ?
16", led, 29.750 ft a médiamarktban 😊

most a digit átállás miatt én ilyet néztem konyhába... (egy vevõ is 8-10k lenne a mostani crthez, ami egy 55 cm funai, 20+ éves, bármikor behalhat) csak állíólag a betekintési szöge szar, márpedig nálunk fent lenne ahûtõ tetején ....... :/

Forza.

Zephyr Retiring
Segíts magadon... 😊
Nyilván meg van a nyertes: Vortex vled-17t1d..
Olyan input laggal, hogy ihaj 😊
CATV 470 Mhz..

Beég a lószart 😊
Még ha ott is felejtené az ember, akkor is van képernyõvédõ, shutdowntime stb.... emiatt nem aggódok annyira.
az is foltos...

nismoka
Akkor játszon tablettán... 😉

nismoka
A Hx850 is 4:4:4, stb..

arty
de beég, ha otthagyja a böngészõt az sg kezdõlapon 😊)

Forza.