LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Hidd el nem azert, mert folyamatosan igazad lenne es megcafolhatatlan igazsagokat kopkodsz magadbol. Egyszeruen, csak belefaradtam mar a szelmalomharcba.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zephyr Retiring
Ki bír 6 at lan lennék? 😄

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

nem birsz vele 😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Bucser
Istenem.....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zephyr Retiring
Csak a rend kedvéért:

1) Itt van elõttem a 2010-es magyarországi Samsung katalógus. A passzív 3D-rõl az égvilágon semmit sem írnak. Ergo errõl semmit sem akartak beadni. Az aktívot idézem:
"Az 1920x1080-as 3D felbontással ezek a szemüvegek elhozzák a nappalijába a térhatású mozi élményét."
Ezt meg amúgy is tudjuk..

2) "A 4-színû pixel egy fehér alpixelt ad a három alapszínhez (vörös, zöld, kék), egyedülálló színeket biztosítva bármely betekintési szögbõl. Az LG így egy körrel megelõzte a rivális OLED tévéket, amelyek a hagyományos RGB színeket alkalmazzák."
Tehát hozzáad! a három alapszínhez...

és 3) Jé: hihetetlen, de (mégis igaz) itt van elõttem a 2010-es magyarországi LG katalógus is<#nevetes1>
És szerepel benne az EL9500-as OLED televízió. Nahát<#vigyor>
Miközben, a 2010-es Samsung katalógust újra kézbe véve, abban bizony nem találni egy árva fia OLED készüléket sem<#hehe>

Na: örülök, hogy sikerült ezeket is tisztázni egyszer s mindenkorra.<#integet2>

nismoka
Aha, a passziv 3D-re is be akarták adni hogy full hd, persze... Itt fehér oled van+szinszûrõk. Samunál valós R és G és B szinû oled pixelek.

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
Utána egy "n".
Mint oled kijelzõt ja.
De mint elsõ normális képméretû tévét, azt nem õk.
A világ elsõ hajlított oledje is az LG-jé, bár a Samu ezt erõsen cáfolja, mert magának szeretné (végre valamiben) a dicsõséget 😄

nismoka
LG WOLED, Samsung RGB OLED, google a barátod...

nismoka
A Sony dobta piacra az elsõ OLED-et, az LG csak utánna.

Zephyr Retiring
A magam ura vagyok. Ember nekem nem parancsol 😛

Zephyr Retiring

arty
+d

Forza.

arty
szerintem ez összeférhetetlen lenne a mostani munkáltatódal (lg) 😄

Forza.

Zephyr Retiring
És aki nem ott melózik?
Csak van valami kiskapu 😊
Ilyen álommeló nekem is kell 😄

arty
az ugy van, h melozol az MM-ben és jelentkezel a belsõ álláshirdetésre 😉

Forza.

Zephyr Retiring
Mesélj 😊
Mi a bérfórumozók dolga, és hol lehet jelentkezni? 😄

arty
szia! kérlek jelezd, hogy nem egy bérforumozó script vagy!

5+5? 😄

Forza.

Zephyr Retiring
Bocs, de mobilon vagyok és az m.sg.hu-n. Itt pedig nem mûködnek sem a smile-k, sem a visszakeresõ motor..
Amúgy mire kereshetnék vissza? Ki lett fejtve korábban, hogy mi a különbség a Samu és az LG oledek közt? 😊
Azt tudom én is: semmi...lényeges 😊
De hallgatom, ha másképp tudod..

Bucser
Legalább annyira megeroltethetned magad, hogy a fórumban visszakeresel.😊

hahaha... 😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Zephyr Retiring
Titkon sejtettem is, hogy semmi 😊

Zephyr Retiring
Látom, arra is rájöttél közben, hová is kell beregisztrálnod 😊

Zephyr Retiring
Lefogadom, hogy ledes lcd 😊

es mi lett?

Én már a Media Markt webshopból rendeltem tévét. Elolvastam az összes fórumot,megnéztem az összes youtube videót és már tudtam hogy mi kell, csak ki kellett választanom. Vártam egy keveset és hozta is a szállító.
hahaha .. 😄

Zephyr Retiring
Halljuk: mi? 😊

Bucser
gondolom meg mindig nem tudod mi a kulonbseg a samsung OLED-je es az LG-e kozott...

De nem is vartam mast😊

Zephyr Retiring

Bucser
csak hogy ontopic legyek.

Samsung 55 colos curved OLED elso darabok boltokba Augusztus 14-tol (Holnap).

Es be is esett az elso review: Consumerreports

Ja es az ar: Nem $15K hanem "csak" 9K.

Nem rossz egy vadonatuj technoju tevetol. Szvsz ezt hamarabb vennem mint a 4K-s csodakat ha elerheto lesz UK-ben.

Zephyr Retiring
Akkor most, hogy ezt is kitárgyaltuk, elteszem magam holnapra 😊
További szép estét.

rendben

Zephyr Retiring
Tudnék közelebb ülni, csak nekem meg innen az ágy végébõl (4 méterre a tévétõl ) kényelmes. És nem csak a derekamnak, hanem a szememnek is 😊
Én is, asszony is kipróbáltuk 2 méterrõl. Simán is, 3D-ben is, de a távolabbi pozíció nyert. Amúgy (természetesen, mert miért is ne) mikor híre ment a családban és az ismerõsök, barátok közt, hogy nekünk már 3D-S tetyó van, mindenki végigpróbálta 2 méterrõl (ágyvégen) és 4 méterrõl is (ahonnét mi is nézzük) ....mindenki kivétel nélkül a távolabbi nézési pontra voksolt. Pedig senkit sem dumáltunk rá. Nálunk nézési szabadság van: onnét nézed, ahonnét akarod 😄

hulyesegeket beszelsz mar megint (raadasul lathatoan az egyszeru "nem"-be is odahaluzol batran egyeb dolgokat 😄)

(en az 50-es plazmamat 1.9 meterrol nezem, kozeprol, nem tul magasra teve. es igy FASZA! azert mert te nem tudsz kozelebb ulni, meg nem kell lazadnod!)

Zephyr Retiring
Nem? 😄
Bevallom, eddig naívan úgy gondoltam, hogy tévét azért vesz az ember, hogy örömét lelje benne 😊
De kezdem belátni, hogy ez nem ilyen egyszerû..
Nem elég csak megvenni, hazavinni, kicsomagolni, behangolni és élvezni....nem, nem. Látószögeket is kell ám számolgatni 😄
A pofám leszakad, de komolyan. Ilyen baromságokkal jössz nekem, miközben még azzal sem vagy tisztában, hogy 4 méternél messzebbrõl nézve a fullHD precíz részletessége elveszik az átlagos emberi szem számára.
Hogy jön ez ide? Hát csak úgy, hogy többen is körberöhögtetetek itt, mikor ecseteltem, hogy hány méteres nézési távolságig érdemes fullHD-s megjelenítõ s az felett miért is bõven elég a HD.
Na látod, ha ilyesmivel vagy hasonlóan fontos dologgal jössz nekem, még meg is köszöntem volna, hogy felhívtad rá a figyelmemet, de hogy azt hiszed van bármi értelme is látószögeket számolgatni, ez már kész röhej 😊
Mindenféle számolgatás nélkül megmondom én Neked a legoptimálisabb pontot a tévénézéshez: pont szemben és középrõl!
S minõ meglepõ: az 50"-os HD plazmámat épp 4 méterrõl nézzük és pont szembõl és szemmagasságban.
Na erre varrjál gombot 😄

nem

Zephyr Retiring
Isten ments, hogy bárkinek is a lelkébe tapossak, de ezek a megadott adatok....hát....inkább nem mondok semmit, az lesz a legjobb 😊
Tudod, kicsit olyan ez, mikor két hifista vitatkozik, hogy a 2 hangszórós, vagy a 3 hangszórós hangfal szól szebben 😊
Lefordítva: onnan kell nézni a tévét, ahonnét a legkellemesebb 😛
Szerény véleményem szerint 😊

ne haragudj, latoszogrol van szo termeszetesen, gyorsan gepeltem.

hogy miert kene ezeket szamolni? jezusmaria! keress csak ra, biztos talalsz vmi old school cikket errol is 😄
igy hirtelen...

Zephyr Retiring
Akar a fene okos lenni. Az vagyok és kész 😄
Nem, csak ha jobban belegondolsz, mi a fenének egy tévénél akármilyen nézési szöget is számolni? És ha ki is számol valamit (tegyük fel) majd leül a kapott mérési pontra, mi rá a garancia, hogy onnét tényleg jól is fogja látni a tévét? 😊
Józan paraszti ésszel: teszem a tévémet oda, ahol elfér (pláne ha nagyobb darab) és nézem onnét, ahonnét tudom 😄
Ha nagyon gáz, átteszem máshová.
Ennyi. Ehhez semmiféle extra ész nem kell 😊

Bucser
Megint okos akarsz lenni😊 talan van ra egy 2006-os cikked is😊

Zephyr Retiring
Látószög az megint más. Bár azt sem kell számolni. Csak vizualizálni valamelyik betekintési szögbõl 😊
Mellesleg betekintési szög számításról beszélt 😊
És még én nem értem mirõl beszél 😊

Zephyr Retiring
Látom 3D nélküli snassz fullHD-t néztél ki magadnak...
Nos, mivel azt írtad konkrétan, hogy elsõsorban tévézni ill. filmezni szeretnél, én lebeszélnélek a ledes lcd-krõl.
A ledes lcd kiváló játékokhoz monitornak, esetleg pénztárca kímélõnek az alacsony fogyasztás miatt, vagy netán amerikai konyhás nappaliba háttér mozgóképeknek...de nem filmeknek.
Ha tényleg szeretsz jó sok filmet nézni, és a lehetõségekhez képest a legszebb, legtermészetesebb színekkel (179 fokos betekintési szöggel számolgatás nélkül is) szaggatásmentes hibátlan képminõségben, akkor legyen inkább plazma. Abból is a neo, mert gazdaságosabb, filmekre lett optimalizálva és mert bármilyen gyors mozgást is nézel rajta, nem "esik" szét a kép, hanem folyamatos marad.
Ne foglalkozz az ilyen ökör kijelentésekkel, hogy "de a plazma sokkal többet fogyaszt", mert havi lebontásban csak minimális (vagy szinte semmi) a különbség.
Ha viszont késõbb játékra is be lenne fogva és ténylegesen minimum napi 10 vagy több üzemórát menne téli havas tájakat mutogatva, akkor maradhat ez a 111 ezres ledes...

Bucser
Azert, hogy a megfelelo tavolsagbol belatja-e a kepernyot anelkul, hogy beragadna a nyaka a felfele gemberedestol vagy hogy kiesik nehany reszlet a latomezobol??

Btw nem a betekintesi szoget kellett neki szamolnia, hanem a latoszoget. (mellesleg nem vizszintes helyzetben minden teve kepe fakul ergo fuggolegesen donteni kell ha nem a fejmagassagban van a kepernyo.)

Zephyr Retiring
Világosítsd fel elmém 😊
Miért is kell betekintési szöget számolni? 😊

Sziasztok!

Tv vásárlás elõtt vagyok. A következõ TV-t néztem ki:
LG 42 LN5400

A digx.hu-nál a legolcsóbb (111.000Ft). Valakinek van valamilyen személyes véleménye mind a TV-re, mind a boltra vonatkozóan? Csak tv-film nézésre venném.

Elõre is köszönöm!
megint nem erted mirol beszelek, ugye? 😞

Zephyr Retiring
<#nevetes1> " kiszamoltam a betekintesi szoget"
Öreg: tök felesleges volt. Gyárilag meg van adva a tól-ig érték.
Szerencséd, hogy plazmát vettél, ha már "túl magasan" van a tévéd.
Lcd-n nem sokat látnál "lentebbrõl"..<#vigyor>

tudom nem a legidealisabb, de van egy keplet, en azzal kiszamoltam a betekintesi szoget es meg az enyem is siman hataron belul van. tul magas pozicioban mar valoban kenyelmetlen es el is almosodsz a felfele bamulastol 😊

Attól függ hogy ülsz elõtte.
Nekem a szemmagasságom a számítógépszékben 130cm magasan van kb, ez most a TVnek pont felénél van. És bizony nem ergonomikus, ha nagy felfelé kell nézegetni. A kanapéról TV-zéshez egyértelmûen túl magasan van a TV, mert ott kevesebb mint 1m a szemmagasság. Ráadásul fotelt akarok használni, amivel a szemmagasságom szintén 100-110cm körül lesz. Szóval holnap már hozok is egy bútort alá, ami csak ~50cm magas lesz kb. Azzal kb jó magasságba kerül TV-zéshez, és monitorként is jó lesz még.