21171
LCD - Plazma
  • arty
    ips, spva ?
  • Bucser
    Melyik UHD-t nezted? Ugyanis van mar par a piacon.
  • cloud.strife
    Blablabla, mitha csak a panelen múlna.

A koreaiakba milyen panelek is vannak?
  • Tibi7
    Tegnap MM-ben nézelődtem. A milliós samu UHD tv-től hányingerem volt. Részletes, az oké, de azok a színek... Nem tudom kalibrálással mi hozható ki belőle, de nem túl bíztató mindenesetre... És akkor már meg sem lepődöm hogy a 250 ezres LG hasonlóan szörnyű színekkel operál.
  • nismoka
    Attól még jobb képe van, nem csak panelből áll egy tv...
  • Bucser
    blabla...mintha a Sony meg mindig sajat panellal dolgozna.
  • cloud.strife
    Én most akkor írjak valamit, hogy mi a jó tévé? Vagy hagyjam a francba?
    Mi a tökömet szenvedtek ezekkel a béna korejai bóvlikkal?
    Komolyan nem értem.
  • arty
    olcsó ledes samsungot mindenesetre NE! :D
  • arty
    szóba se került a felbontás - csupán a színekről beszéltem

próbálgattam a beállításokat (fehéregyensulyt, bőrtónust nem) és hiába raktam cinemára, természetesre, dinamikusra, állítottam melegre, huzigáltam a szaturációt, gammát, fényerőt, kontrasztot - még a háttérvilágítást is ... hiába! olyan hideg, hivalkodó, bántó maradt, akár hogy is állítgattam, csak fals maradt a zöld

azt hittem ennyire mellékalibráltság csak cloud képein létezik, a valóságban nem, ill. hogy tuti nem állította be anno jól, samut akarta lejáratni kicsit, stb - hát nem, ezt (ezeket?) nem lehet, a ledes háttér (tippre) ugy elkurja a színképet, h vissza se lehet hozni többé. persze megnéznék egy szakit, h kihivom és egy ilyet akarnék bekalibráltatni, műszeresen, h mit szólna (sikerülne-e és ha igen, mennyire)

és hogy mihez hasonlítom? évek óta nézem a ződes xbox dashboardot (főmenüt), eléggé "ismerem" a tónusát, amit minden tévén próbálok belőni (mióta megvan a kalibrált pana plazmám (g30), azt is tudom, h egész tűrhetően "sikerült" ez eddig is, mert hasonló képet adnak)

szerintem nem a panellel van/lehet a gond, hanem valamit elcsesztek a ledes háttérvilágítással (csamcsung, tehát lehet h egy másik havi F6400 tök más panelos/elektronikás, ezért a véleményem egy másik tulaj nem osztja... sőt, anyázna). hogy nem általános ledes gond, az tuti: láttam boxon 42LA620on és ott is vissza lehetett venni a "shop módot", vagy hogy nevezzem. kicsit huztam a szám a látott lg 620/660asainak ips-ét látva (kontraszt és felhő), de ahogy nézem az ócsó(!) samsung akkor se alternativa. (árgépen nézve 130-140k egy ilyen tv. )
  • Borg
    Azért ott ugye vastagon közrejátszatott a konzol "ótvarsága" is. Hiszen max 720p-t, vagy annyit se tud, akkor grafikában, színekben miért lenne szintén butított. Főleg mert ugye a megjeleníthető színek hűségében azért létezik jó LCD is (bár könnyen lehet, hogy az F6400 VA panelje pont nem az)
  • Mentol
    Ha szép kép kell, vegyél plazmát! (ez megint beigazolódott?)
  • arty
    ma konzoloztam pár órát egy 40F6400as samsungon. ilyen ótvar, undorító, nézhetetlen színekkel talán még nem is találkoztam

kurvajó, hogy ez egy "médiamarktban" baromira nem látszik, hazaviszed és ha van összehasonlítási alapod, akkor egyből le is hányod :(
  • arty
    az ugye állókép, azt "künnyű" nemelrontani :) várom a részleteket! ;)
  • akyyy
    hú majd megnézem minek mi a tipusa mer elkések melobol

szvsz amugy a lejátszó programom cseszhetett el valamit, mivel tegnap mikor simán csak az asztalt bámultam, annak is valami gyönyörű képe volt :D
  • arty
    lcd tévéd van csak, h tudd ;) (led a háttérvilágítás, smart pedig a marketingbullshit)

egészen pontosan mi a tévé típusa?
    laptopról milyen felbontású képet küldesz? 1920x1080/24hz? vagy 60hz? (milyen videokártya? laptopon jó a kép?)
    tippre egyébként az adott hdmi bemenetedre rá van kapcsolva valami "csodás képjavító", ami szétcseszi a képed...

(3d-t passzolom)
  • akyyy
    sziasztok.

smart tv tulaj lettem. igaz led tv, de remélme belefér ide is

a kérdésem, miért van az, hogy ha vinyóról nézek egy 720p-s sorozatot, tök szép éles képe van, míg ha hdmivel összekötve laptoppal, akkor meg ilyen "laza" monitorstilusu, elmosodott a kép (igy sem rossz, de az előbbi jobban tetszik mikor éles)

A másik kérdésem, hogy 3d-s filmet mivel érdemes lejátszani? elvileg aktiv a tv, tehát behet a blueray 3d aszfaltról :D
    csak nincs lejátszóm. nyilván a tv lejátszója nem fogja tudni lejátszani, de ha a tvre kötöm a laptopot, akkor le kell tudnia játszania, de azt akarom hogy szép legyen a képe.
  • Borg
    Egyszerű, sony boltos van itt, lg meg nincs :D
  • BlackShadow
    Helló!

Gondolkozom, hogy ideje beszereznem egy tv-t otthonra. Olyan 150e környékén szeretném 39-42 col sávban.

Édesapám az LG-t isteniti, hogy eszem ágába se legyen más - itt viszont meg sem emlititek, csak a Sonyt :) Tudnátok nekem egy kis felvilágositást mondani, hogy miért ilyen jó a Sony?

Nekem amire szükségem lenne a tv-ben az egy jó kép; PC-vel összekötném; DLNA támogatás; Wi-Fi jó lenne.. és majd jövőre jöhet hozzá egy játékkonzol is, de addig marad a PC :)

Ami ennek hirtelen megfelel az a Sony KDL42W650ABAEP, de nekem ezek még nem kis pénzek, igy nehezen hozom meg a döntést.. Minden segitséget köszönök :)
  • cloud.strife
    260e

Viszont most meg van kifutóban pár darab 50W656, 229-ért.
  • alfa73
    Köszi. Az igaz, hogy lesz a W705-ből is 50"-es? Ha igen, az árát nem tudod véletlenül?
  • cloud.strife
    Épp a minap tettük egymás mellé a kettőt, húdenygaon nagy difit egyenlőre nem vettünk észre, picivel jobb a képe a W7-nek. A fehér látványosan jobb.
    Techniakilag még nem néztem melyik, milyen panel, valószínüleg nem is érdekes ebben a kategóriában.

Van még készleten 42W805, az a legjobb vétel. :)

De persze a méretet neked kell eldöntened hogy elég-e.
  • alfa73
    Én az új, idei 48W605-ről beszélek: link, nem a tavalyi W656-ról. Azt tudom, hogy ennek a W7 az utóda.
  • Tibi7
    Ha jól tudom, akkor a w7 a w6 idei változata, tehát tudásban elég hasonlót nyújt, képben asszem a w7 feketéje jobb lett. Ha van rá lehetőséged, akkor térj be egy Sony boltba. Ott saját szemeddel is meggyőződhetsz arról, melyik a jobb.
  • alfa73
    Nem tudja valaki, hogy van-e képminőségbeli különbség a Sony W605 és W705 között? Melyik lehet jobb vétel, a 42W705 vagy a 48W605? A méretbeli különbségtől most tekintsünk el.
  • Mentol
    Akkor ez a legtöbb esetben nem alternatíva, úgy érzem.
  • Bucser
    Jobb a projektor/Vaszon kombo ar ertek aranya. ellenberger tevezni nem ajalnott max mozizni sotetben. lehet akarmilyen jo vaszonod es projektorod nappal eleg fosul tud kinezni. Nem beszelve arrol, hogyha ablak is nez a falra.
  • Mentol
    "min.80". Ajánlott táv 80"=320cm
  • Bucser
    55 colos LED-et egyedul szereltem ossze. Egyaltalan nem nehez. Egy atlagos konyvespolc nehezebb.

A 80-as mas teszta ahhoz 2 ember kell de falra szerelve ez sem nehezebb mint egy nagyobb konyvespolc. Ha nem akarod falra tenni akkor videoszekreny mehet ala.
  • Mentol
    Bocs, már megint magamból indultam ki.
  • Mentol
    Nade: FHD esetén mondjuk egy "átlagos" 4méteres távolságra több, mint 80" képátlót javasolnak mindenhol. Nonszensz!
    1. a készülék ára nem hinném, hogy lehetővé tenné az "átlagos" TVnézőnek a beszerzést
    2. hová teszek én egy akkora panelt (falméret, súly, fal teherbírás, ajtónyílás mérete)
    3. takarítsa, akinek 2 anyja van (úgy hogy még véletlenül se karcolja össze sehol)
    4. x évente festéskor szereljem le fel csak jöjjönnek a haverok (plusz mindenki hozzon még egy embert)
    5. sokan inkább a vetítő+vászon kombót ajánlják ekkora méretben - erről nincs tapasztalatom, nézhető minőség? (sima fehérre meszelt falon is jó a képe?)
  • Bucser
    A kepernyo kitolti a latomezomet. Nem olyan.

Raadasul a 3D-nek igy ertelme is van. Majdnem eltunik a window effect.
  • SlickAdam
    nem olyan
  • Mentol
    De most én tényleg komolyan kérdem: 2méterről 55" meg ilyenek az nem olyan, mintha teniszmeccset néznél? Jobbra balra forgatod a fejed, hogy semmiről ne maradj le...
  • cloud.strife
    Ennyire kicsi a pöcsötök?
  • arty
    naigen, ha utóbbi nem számítana, akkor nekem is 2db 65" zt60 plazma lenne a falon :D

(kivéve, ha van 80"+, 4k oled, mert akkor az :D )
  • Bucser
    2 meterrol 55 col. nem nagy. Mar banom, hogy nem a 65-ost vettem=(, talaltam volna neki helyet.
  • Borg
    Ilyesmi fogalmilag nem létezik, hogy "túl nagy tv".
  • Mentol
    Lassan fél éve megvan. Egyelőre nem is vágyom nagyobbra - a pénztárcám egyáltalán nem...
  • arty
    Két hétig.

• SlickAdam
    nem ketlem. 32-es regi lcd utan nekem is 42 jött, neztem is nagyokat. aztan 50-es ---> megnagyobbakat neztem. most meg mar 65-öst se utasitanek vissza :D