LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.digimomentsvideography.com
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A minap vettem egy LG TV-t, aminek csodával határos módon nincs "phone" kimenete. Szeretném a 2.1-es kis számítógép hangfalaimat hozzákötni a TV-hez.
Lefotóztam a Tv hátulját, amin látszik az összes RCA bemenet.
TV pedig ez:
LG
Elmentem a Média Markt-ba venni egy átalakítót, mert a 2.1-es hangfalamnak "jack" kimenete van, ami ugye nem passzol a Tv-be.
Frankón összedugom, átállítom a TV menüjében is, hogy külsõ hangfal..de semmi.
Tud valaki segíteni?
Elõre is köszönöm!
szerintem a 100hz-rõl valami orbitális tévhit él a fejekben. a tévék 60hz-et fogadnak, majd a 100hz-esek kiteszik azt a 60 képet 120x VAGY kirakják a 60at és 1-1 valódi frém közé odaszámolnak valamit, ami szerintük ottlenne, ha ottlenne. ez az irtódrága tévékben jobban mûködik, az olcsókban meg kimondottan szarul... ergo egy sima 32"-ben értelme ZÉRÓ.
Forza.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
MIAFASZMEGYITTT????
na mindegy, most nyugi egy ideig... hal'istennek 😄
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ész érv a mondanivalóim mellett. Hát pont ezt teszem, csak persze meg sem akarod hallani amit mondanék (vagy még inkább meghallod, csak nem érted, vagy meg is érted esetleg még, de felfogni már viszont nem tudod 😊
Mondom az igazam. Miért? Mi mást kellene? 😊
Felsõbbrendûség. Nem az, csak annak érzed. Én magabiztos vagyok, ami jelen pillanatban még rólad nem mondható el..
Vitaképesség. Na sokmindent el lehet rólam mondani, de hogy ezzel nem rendelkeznék.... 😄
Elbeszélés a kérdések mellett. Na igen, ez bizony néha megesik, nézd el nekem. De nem is annyira elbeszélések ezek...inkább továbbgondolások.
Provokáció. Ha annak akarod tekinteni, tedd. Bár tényleg nem ez a célom.
Okosság hangoztatás. Szóval az okosok nem teszik? Akkor most a 3 diplomát minek tekintsem? Annak, hogy nem vagy okos és ezért dicsekedsz, vagy annak, hogy így szeretted volna felmérni az erõviszonyokat velem, mint leendõ vitapartnereddel? 😊
Rendes leszek és továbbra sem fedem fel a végzettségeimet, mert látod, az már egyenesen nagyképûség lenne részemrõl.
Hagy idézzem helyette kedvenc mondásomat a Micsoda nõ!-bõl: "Elvégeztem amit lehetett."
Kijavítása a hülyeségeknek. Ez eddig az egyetlen dolog, amit szeretek Benned 😊 Tartsd meg ezt a jó szokásodat sokáig.
És végezetül egy idõre (mert éjféltõl szabadságon leszek -lehet örülni - 😊 hagy fejezzem be egy utolsó idézettel mára a türelemrõl, ami Neked elfogyott:
" Néha csak úgy hagyni kell, hogy a feje tetejére álljon minden. A világ, az életed, minden. Nem összetörni, nem kiakadni, hanem tudni, hogy semmi sem történik véletlenül, és valójában minden a helyén van, vagy legalább úton. Kell, hogy lekössön valami, kell a kuszaság, az unalmas csak árt neked. Örülj a káosznak, hiszen minél nagyobb van körülötted, annál nagyobb rendet tudsz varázsolni. Végül általában mindig a legnagyobb kuszaságból születnek a legjobb dolgok. Szóval csak hagyni kell, hogy minden megtalálja a maga helyét. Hiába is akarnád érteni, úgysem fog menni. Szóval csak türelem."
Oravecz Nóra.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Többi meg csak részletkérdés nemigaz? 😉
hat ja amugy, kulfoldon nem egyszeru ha nem szart lapatolni akar az ember.
Hiaba van magyar tapasztalatom es ket diplomam MO-rol az nem szamit idekint semmit egyenlore. Csinalom a 3. diplomat (Accounting) idekint egy londoni egyetemen mikozben melozok, meg huzom fel a 3. nyelvtudasomat, mert kicsit passzivalodot az utobbi idoben.
De ugy erzem maradok sales oldalon es megyek elore Sales management, area management vonalon ha lehet (voltam analyst GE Capitalnal elegge kiabrandultam belole). Most Telefonicanal kezdek egy fasttrack programban aminek a vege boltvezetes vagy head office pozicio lesz. Majd latjuk mit hoz az elet. Az is lehet, hogy sajat ceget kezdek kesobb.
Ja es az igazan okosak nem hangoztatjak magukrol, hogy azok. En sem teszem azt pedig 3 diploma utan es egy angol+magyar Mensa tagsaggal megtehetnem (meg 3 nyelvet folyamatosan beszelve is). Egyszeruen csak kijavitalak ha hulyeseget irsz ugy hogy az ala is van tamasztva es lehet rola vitazni is.
Te ezt nem tudod utanam csinalni (vagy nem akarod). A turelem pedig veges joszag. Nekem feled elfogyott.
Ahogy te sem.
Mondod az igazadat es meg vagy gyozodve a sajat felsobbrendusegedrol (te nem igy mondod, csak eppen elhiszed magadrol, aminek az alabb irtak eros bizonyiteka) es utana sem vagy hajlando nezni annak amirol beszelsz.
A vitat befejeztem veled, mert nem vagy vitakepes.
Vannak akik tudnak te sajnos nem ugyanis nem erted amit hozzad beszelnek. vagy csak elbeszelsz a kerdesek mellett.
Ez nem vita hanem provokacio.
Rontsd a levegot ott ahol meghallgatjak. (mondjuk otthon)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tudod, nagyon könnyen fel lehet térképezni egy vitapartnert csupán a reakciói alapján. A magamfajta "téveszmés õrült" akinek gondolsz, pillanatok alatt megsaccolja az értelmiségi szintjét annak akivel éppen kommunikál.
Tudod mi különbözteti meg az okos embereket a butácskábbaktól?
Leginkább az, ahogyan reagálnak a környezetükre, vagy az onnan érkezõ reakciókra. Az okos ember igyekszik higgadt maradni (még akkor is, ha nehezére esik), megmarad a humorérzéke, tud optimista maradni még pesszimista környezetben is, és igyekszik toleráns maradni. Sosem nézi le, vagy becsmérli vitapartnerét, s mert okosabb nála, tud tanulni saját és vitapartnere hibáiból is. A butácskább emberek, amikor valami számukra kevésbé érthetõbb dologgal (pl. más gondolkodással) találják szembe magukat, felismerik saját gyengeségüket és ettõl megijednek. S ha megijednek, támadnak. Ki indulatossá válik, ki közönyössé, ki pedig vitapartnerét simán sértegetni kezdi: lehülyézi, ledilisezi, leõrültezi stb...
A mai társadalomban van egy általánosan elfogadott "normális" viselkedés. Ezt produkálod Te most. S van egy az átlagostól eltérõ, vagyis "nem normális" viselkedés. Ezt itt és most én képviselem 😊
Nem normálisnak számít mindenki, aki bármilyen módon eltér a társadalomban (vagy közösségben mint pl. egy fórum) megszokott viselkedéstõl. A legtöbben ilyenkor helytelenül azt gondolják: "ez az ürge nem normális, tehát tutira õrült."
De persze csak a butácskábbak gondolkodnak így. Az okosabbak tudják azt is, hogy "nem normális" tehát az átlagostól eltérõ gondolkodása nem csak az õrülteknek van...hanem a zseniknek is.
Zseninek azt tartjuk a mai társadalomban, aki valamiben kimagaslóan jó, vagy kirívóan magasan teljesít az átlagos tehát "normális" emberekhez képest.
Mindkét viselkedés eltér a normálistól. Az õrülté is és a zsenié is. S bár egy régi mondás szerint a zsenit és az õrültet csak egy hajszál választja el egymástól, ma már tudjuk, hogy ez nem igaz.
Egyszerûen csak fel kell térképezni az illetõ intelligenciáját és már képben is vagyunk 😊
Bár a látszat mást mutat, de mivel én nem vagyok egy buta ember, segítek egy picit. Szerény leszek, mert nem akarom, hogy nagyon elszégyelld magad 😊 Fogalmazzunk úgy, hogy az én intelligencia szintem elég magas és a probléma megoldó képességem is egész jó.
És ha így van (márpedig így van) akkor felmerül a kérdés:
Ha én okos vagyok, s engem megsért és lenéz valaki, akkor az illetõre szabad e haragudnom, mert nálam alacsonyabb intellligencia szinttel rendelkezik?
A helyes válasz: nem.
Ha elég intelligens vagy hozzá, megérted hogy miért.
Részemrõl nyilvánosan a vita itt lezárva, de privátban nagyon szívesen folytathatjuk...
Pontosan mikor és hol akarta velünk az LG elhitetni, hogy a passzív 3D teljes értékû fullHD? ..
Vagy eppen teveszmes orultek akik kulonlegesnek hiszik magukat a sajat kozepszerusegukben.. (szerintem ezen utobbi vagy)
Innentol befejeztem veled az ertelmetlen vitat. Se a tv-khez se a mozizashoz nem ertessz.
Másképpen gondolkozom mint a legtöbb ember. De ez végsõ soron nem is nagy probléma, mert a világot mindig a másképpen gondolkodók mozdították elõre. Ezért van fejlõdés és elõre haladás a világban. Sokszor nem is kell megérteni ha valaki másként gondolkozik. De néha érdemes odafigyelni, mert van mikor olyan dolgokra mutat rá, amit egyébként észre sem venne egy átlagosan gondolkozó ember...
Akkor visszakanyarodtunk az "optimális" eredmény jelzõhöz 😊
Kérdés még mindig ugyanaz: ki és mi alapján határozta meg a "jó" értékeket?
Hiszen a jó paraméterektõl még nem biztos, hogy gyönyörû képet is kapunk. Már csak azért sem, mert mint mondtam, minden embernek más az ízlése: egyikünk magas fényerõvel szeret tévét nézni másikunk alacsony értékkel. Egyikünk jól feltekeri a színeket, másikunk meg ragaszkodik az "élethû" színekhez. Van aki a nagy kontrasztot kedveli, más meg csumára lecsavarja.
Vannak tehát esetek, mikor az "optimális képminõség", ami a paraméterek szerint kiváló, a valóságban nem felel meg a nézõnek..
"A "nyers" adatokat amiket a "review"-ekbõl megkaphatsz, emberek írják egyéni ízléssel."
"nyers" adatban nincs egyeni izles. Leven az adat nyers, bemert muszer outputja....
Szvsz te nem mindig vagy tisztaban azzal amirol beszelsz... (ahogy ezt mar annyiszor bizonyitottad)
Szépen besétálok a boltba és szemtõl szembe magam is letesztelem. Ha megfelel az én igényeimnek, akkor megveszem. Ennyi a lényeg.
A baj pont az, hogy ti meg leginkább a review-ekben megállapítottak alapján hoztok döntést. Na ezt nem lenne szabad.
En a nyers adatok megleterol beszelek amik alapjan en mint vevo eldonthetem, hogy adott keszulek megfelel-e az igenyeimnek.
Meg azon az aron is hogy a kep esetleg normalis felhasznalasban elvezhetetlen lesz ezen beallitasok mellett.
Szerintem ez igen jelentos kerdes.
BTW autot is gyarto katalogus adatokalapjan veszel vagy tesztvezetes es review olvasas utan?
Olyanok mint az autogyartok a valaha mert legjobban hangzot irjak bele a brossuraba, nem pedig az atlagos hasznalat kozben megjeleno ertekeket.
So sokszor nem ugyanazon beallitas mellett mintavetelezik a kulonbozo mutatokat. (marpedig te nem fogsz modok kozott valtogatni, ha eppen vilagos vagy sotet a film nem-e?
Tudsz ellenpéldát mutatni?
Egyébként jó hírem is van: holnaptól szabin vagyok, tehát "nem rontom itt a levegõt" pár hétig.. 😊