21171
LCD - Plazma
  • donoki
    Erről vélemény?
  • donoki
    Hát tv-t keresek amin van usb, hogy külső vinyót rá tudjak kötni :D
  • arty
    márka: everest... de, gáz (panel, elektronika, vszeg minden - képet persze biztos ad és van rajta úesbé)

ha médialejátszót keresel és nem megjelenítőt, akkor szerintem rossz topikban jársz ;)
  • donoki
    Szerk.: ezen az LG-n nincs usb, ez így kilőve.
  • donoki
    Én először ezt néztem, metroban most 49k, ez mennyire rossz?

Amúgy nem gáz a 32"-osoknál, hogy nem full hd? Nekem ez fura azért.
  • arty
    szánj rá többet és legalább 32"-t vegyél :)

pl LG 32LN536B
    veheted a legolcsóbb webshopból is, én azért egy avplanetnél nem mennék lejjebb :) (gari!)
  • donoki
    Most voltam Euronics-ban meg teszkóban, először a 30ezres technika 20"-os tv-t akartam, nem kell nagy tv nekem, csak a régi crt-t akarom lecserélni mert idegesítő már, hogy a két felső fekete csík kitakarja majdnem a fél látható képet, de ez a 20 colos az lószar volt, a 25"+ már okés lenne, de 22-23 és 32 között nem igazán volt olyan ami jó lett volna ár-érték arányban..

50000Ft-t szánnék rá, valami javaslat?
  • Doog
    Sziasztok!

Nem találtam másik TV-s fórumot ezért írok ide.
    Van egy Samsung Smart TV-m, és érkezett rá egy frissítés ami tartalmazza az ON TV alkalmazást, amivel össze varázsolódik a T-home Set-Top boxal az "okostévé". :D
    Tehát a Smart menü alatt lesz műsorújság szerkesztések ez az amaz, viszont műsort lehet rögzíteni így a beltéri egységről, vagy ugyan úgy csak ha antenna, vagy kábel tv-n megy az adás?

Ha megnyomom a gombokat nem írja, hogy nem elérhető viszont nem csinál semmit.
    Ha átkapcsolok TV-re és ott nyomom a felvételt kiírja, hogy venné csak előtte állítsam be a csatornákat, de mivel műholdas T-home-os így nincs 1 HDMI-n kívül rákötve semmi.
  • Borg
    Igazából fogalmam sincs, sosem próbáltam a gyári lejátszót használni, se a G20-on, se a GT60-on.
    Egyiken R6S-em van, a másikon meg a PC.
  • Tibi7
    A firmware-t úgy vettem észre magának frissíti netről, én manuálisan tuti nem nyúltam hozzá. Filmcímek:

Ezek nem mentek

Futball.BL.Real.Madrid.vs.Atletico.Madrid.HDTV.1080i.Hun-BLG
    Rush.2013.720p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-MWT

Ezek igen

Wheeler.Dealers.S10E01.720p.HDTV.x264.Hun.Eng-JTEAM
    Pacific.Rim.2013.720p.BluRay.DTS.x264.Hun-MWT

• arty
    firmware legujabb?

milyen filmekkel volt gond? (teljes filenevek érdekelnének, esetleg a film cim rész nélkül)
  • Tibi7
    Akkor esetleg tudsz segíteni benne, hogy milyet töltsek le, ha töltök, vagy esetleg ha tudsz egy leírást a témával kapcsolatban az érdekelne. Mert tök jó, hogy papíron mkv-t játszik, ha közben megkötésekkel...
  • Borg
    Mivel az mkv csak konténer... bármilyen tömörítésű film lehet benne.
  • Tibi7
    Pana plazma esetében valaki tud segíteni, miért van az hogy külső winyóról bizonyos mkv-kat simán lejátszik, másokat meg nem? 720 és 1080p től függetlenül.
  • fonak
    Nemtom, ha csak erre kell én megfontolnám akár egy nem full HD-s készülék vételét is 60 ezerért. Szerintem nem létszükséglet a HD, ha nincs HD adás és nem is akarsz előfizetni rá, sem sok gigabyteos full HD-s filmeket letölteni, akkor elég a 720p. Csak mert gondolom más helye is lenne a pénznek. :)
  • cloud.strife
    A MindigTV mindenhol elérhető és ha nagyrászt azokat a csatornákat szoktátok nézni akkor meg van oldva a jó képminőség.
    Ha nem elég, akkor sajnos az analóg igencsak vacak lesz. :(
  • ToM1113
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, hogyha kisvárosban lakom és helyi analóg kábeltv szolgáltatja a csatornákat, akkor ha váltanék a régi "kocka" tévéről valami nagyobb 32-40 colos lapos tv-re, a csatornák képe nagyon rossz lenne?
    Ettől félek, mert akkor szolgáltatót is kéne váltanunk, az meg csak macera.
    Ha már itt tartunk egy 100-200 ezres intervallumban tudnátok ajánlani valami jó TV-t? Egyáltalán mire kell figyelni vásárláskor? Köszi
  • Mentol
    Nekem régi S20-om van.
    (ja, hogy ő bótos? akkor azért van itt ennyire reklámozva a sony) :)
  • Tibi7
    Én egy st50-el szállnék be.
  • arty
    én foglalkozok a gondolattal, bár nekem csak egy 50g30am van ... de félek, nem lesz ebből semmi: nincs házigazda, nincs aki összefogjon egy ilyet :)
  • Borg
    Az a baj ugye, hogy senki se fogja berakni a kocsiba a baszomnagy plazmáját, és elfurikázni vele oda, csak azért, hogy körberöhöghesse vele a többit :)
    Erre max egy szintén boltos embert tudsz megfűzni... De ekkor is felmerül a kérdés, hogy kit akarsz meggyőzni a teszttel? Egy plazmás nem fog oda elmenni, csak hogy röhöghessen egy jót... Bár persze úgyis csak azért ajánlgatod ilyen bátran, mert tudod, hogy semmi se lesz belőle :)
  • Mentol
    Ilyenbe benne volnék! Tényleg kíváncsi vagyok, hogy ez a "fóbia" valós dolog-e?
  • cloud.strife
    Pestig jó vagyok.
  • Tibi7
    Én is pesti vagyok, de azt mondta van céges teherautó :D
  • arty
    bárcsak pesti lennél ;)
  • Tibi7
    Hol lehet feliratkozni? :D
  • cloud.strife
    De nincs is olyan film ahol 98%-ban sötét a képfelület. Ez csak ilyen plazmamániás begyöpösödés vagy fóbia vagymi. Pedig tökéletesen tudom, hogy ha korom sötét lenne a lakásban és ilyen filmet találnánk valahol, akkor tényleg a plazma nyerne. Csak a gyakorlatban ilyen nincs. Ha meg van, akkor az 100-ból egy.

Egy ilyen kategóriás 4K tévénél a fekete a local dimming miatt meglehetősen jó (oldalról nem) elhiheted. Persze nem olyan mint egy plazmán koromsötétben. Viszont a normális filmeknél meg a 4K olyan hogy sírvafakadsz. Csak kéne rá műsor, film, stb. Meg pénz. :)

Egyébként egy össznépi tesztnapot simán tudnánk szervezni, ott a céges teherautó, be tudok pakolni 2-3 féle Sony tévét, valaki hozhatna egy komolyabb plazmát, meg néhány Samu-t (nekem készleten csak max. 6-os van mostanában), kellene előkaparnom egy 4-es HDMI splittert (amim van azok nem működnek), vagy 3-4 BD lejátszót 3-4db azonos lemezzel, tesztvideóval (bár manapság már egy USB-n játszott film, tesztkép is elég (igaz jobb szeretem a HDMI bemeneten hajtott tesztet).
    Megmutatom én nektek szívesen hogy hogyan szoktam tesztelni. Na? :D
  • Mentol
    Ööö. Lehet, hogy én nem rendelkezem elég tapasztalattal, de nézzünk pl. egy űrhajós filmet az említett párokon (esetleg még középre berakhatnál egy Pana ZT60 plazmát) - a film nagy része sötétben játszódik. Az LCD-ken hogy csinál a tekknika feketét? A diafilm réteg fekete lesz, amit <u>átvilágít</u> a fényforrás (ráadásul, ha ez a keretben kap helyet, akkor még nem is lesz egyenletes): eredmény szürke, vagy ahhoz hasonló. Ebből a szempontból pl. - szerintem - mindegy, hogy FHD vagy UHD.

Rosszul gondolom?
  • cloud.strife
    De hát egy fullhd elcédétévét hasonlítunk egy 4K lcdtévéhez.

Tehát balra bekötünk egy pl. Sony W9-et mellé meg egy X9-et. Vagy egy Samu 8000-est, meg mellé egy 9000-est. És minő furcsa sokkal szebb lesz a 4K.

Almát-almával.

Vagy én nem gondolkodm logikusan?
  • Mentol
    OK, akkor vonatkoztass el a felbontástól! A technológia hátrányai ugyanúgy érintik az új LCD lapostévéket, mint eddig, nem???
  • cloud.strife
    ????? Ezt most nem értem.

3840x2160 a fizikai felbontása. Natív 4K anyaggal bepisálsz olyan a képe. Nagyobb a felbontása. Vagy mi az amit még tudnia kéne? Nem értem.
    Nekem sincs tervbe ilyen tévé, mert konkrétan semmi értelme, pedig hamarosan érkezik a Sony A7S kamerám, meg még talán egy Z2 telefont is beújítok. Ezek tudják a 4K videót, mégsem érzem hogy kéne a nappaliba. Majd pár év múlva.

Ahogy kinéz semmibe se lesz OLED, nemhogy UHD-ba.
  • Tibi7
    Jogos amit mondasz, de engem mégis felbosszant a dolog. Na nem mintha UHD TV vásárlásának a veszélye fenyegetne :D Az utolsó mondatod: kár érte, de még bármi lehet.
  • Mentol
    Laikusként: mégis mi a fene várható az UHD felbontású lapostévéktől, ha egyszer a többi része ugyanaz, mint a jelenlegi FHD megjelenítőké??? Ugyanúgy LCD(vagyTFT vagy mi) technológia: egy diafilm hátulról megvilágítva... Bakker!
    Talán az OLED technológiával jobban teljesít a nagyobb felbontás. (mondjuk, én kíváncsi lettem volna UHD felbontású plazmára is)
  • cloud.strife
    Műszer helyett a szememnek hiszek, de köszi.

Ja, és az X9 nem IPS. Tudtommal VA AUO panel amire a Sony maga rakja rá a Triluminos technológiáját.

(azért még kuncogok :)
  • Bucser
    Ugyanannyiba kerult mindketto.

Muszerrel bemert eredmenyek fellelhetoek a neten mindket teverol. Tehat a rohogos mutatvany es felkialtas biztos a Sony repnek szolt. (vagy a szokasos szemellenzodnek).

De nyilvan az IPS jobban teljesitett mindenben mint a Samu PVA meg a contrast tesztekben is. Kar hogy hazimozisok nem igy gondoljak sehol... csak te meg a fizetett rohogotarsaid...

Arra is kivancsi lennek hogy vajon kitol vette a Sony az IPS panelt Kinabol vagy Koreabol?

SZVSZ az F9000 jobb teve mint az X905. Es az en velemenyem all szemben a tieddel.
  • cloud.strife
    Igazad van. A szervizmenüben nem kalibráltunk. Csak ott ahol a halandó ember szokott.

És természetesen mindkettőn bekapcsoltuk az üzleti módot és élénkre állítottuk mindet.

Sokkal jobb volt a samu, csak nem merem bevallani. Azért röhögök. (döbbenet)

(akkor miért azt vetted? mer azt kaptad occsón? nane)
  • Bucser
    + egy szoval sem mondtam, hogy a legjobb am, de tuti lehetsz, hogy a sony tv-k 95%-anal jobb:D

Mondjuk nyilvan be is merted mindket tv-t muszerrel csakhogy kideruljon melyik a jobb, vagy talan a kotelezo shopmodban futott mindketto? Ha nem voltak kalibralva akkor mirol is beszelgetunk?

Tudom mar, biztos a studio monitorodrol vett tapasztalattal kalibraltad + szemmertek:)

• Bucser
    Hat persze, Nyilvan te vagy az objektivitas mintakepe:)
  • cloud.strife
    Vigyázzám, mer Bucser vett egy samu UHD-t és az innentől a legjobb ám..... Láál. :D

u.i.: volt alkalmunk teszetlni azonos jelforrásról egy 9-es samut egy X9 Sonyval. Csak röhögni tudok. Mást nem.
  • Tibi7
    Mit tudom én már. Egy egy millió forintos TV-ről beszélünk. Annak ne legyen már baj a képével.