LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sokat segítettek <#csodalk>

onnan hogy - feltetelezem - ku@va nagy a szinpad, amin zenelnek, es a miki nem feltetlen a nezoteren van elhelyezve... <#rolleyes>

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

De hol jön ott 6 irányból zene? Értem én, hogy koncert blueray, de akkor is sztereó a valós hangzása... semmi szükség ott 5.1-re.
Lehet opció füles is, de hangszóró is kellene. Amúgy füles kábeles felejtõs, nagy a nappali, a wireless amiket én próbáltam, az meg nem volt jó. Pana, sony füles volt wireless az zúgott. A jobb meg horror árban van. Nagy a nappali, azért nem jó a kábeles

Zephyr Retiring
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A házimozi, vagy a hi-fi érdekel? Házimozi egy régebbi Sony 4.1 (még az 5.1 elõtti idõkbõl, de hozzám nõtt) hi-fi pedig sokféle. Egy idõben gyûjtöttem õket, párat megtartottam. Maradt 5-6 barázdabillegetõ Shure, Audio Technica és Ortofon hangszedõkkel, 3 német és 1 japán erõsítõ, 3-4 deck, valamennyi analóg és digitális rádió és egynéhány pár minõségi hangfal is.
Nagyrészét elajándékoztam, volt pár amit megvettek. Már nem igazán érdekel ez a világ. Pedig valaha szép gyûjteményem volt...

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

NE MENJUNK BELE !!!

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Bucser
Londonban biztos meg tudom hallgatni, szóval akár el is arulhatod milyen rendszered van.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zephyr Retiring
Nem kell. Ha lejjebb görgettél volna, találsz Onkyo-kat is..
Egyébként belga hangrendszerem van. Idehaza ezt nem kapni.
High end vitákba nem folyok bele, mert az a téma nem érdekel.

Bucser
Egyszer be kellene ulnod egy B&W szett közepére es onnan véleményt formalni, nem a Genius csodák alapján.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

arty
füles miért nem opcio?

Forza.

Fijugghhghghg! Azt kértem ne balhézzatok 😊)))
Tök egyszerû oka van, hogy nem 5.1-ben hallgatok semmit. Egyszerûen csak este 10 után tudom használni a cuccot, amikor már a 3 gyerek alszik, és ilyenkor nem is nagyon kapcsolhatom be full hangerõre, (de még csak félig sem, ergo fos tv hangszóró van, ebbõl indult ki a soundbar,de tényleg nincs értelme nagyon, kivéva az esti videozást). Eddig nem volt pénzem/energiám a jelenlegi fos 5.1-es aiwa valamibõl itt maradt hangfal szettet lecserélni, amit ráadásul csak sztereóban hallgattam. Szóval mostanában már kellhet, a 3 gyerekbõl 2 már nem a minimax korban van, így már normális filmeket is lehet nézni. Szóval milyet javasolnátok 5.1, van fali tartó konzol 2 db ezekre valók kellenének, max 25-26 cm mélységben, mert ezeket már így a felújitás után már nem cserélném másra...

arty
Ha ezt a kérdést felteszed, bennem egy másik ferül fel: hallottál már jól kevert koncert blurayt? 😊

Ajánlom: Adele - Live at the Royal Albert Hall 2011-et például.
Nem foglalkozol vele, hogy mi-honnan-hogyan. Egyszerûen élvezed, mert jól szól.
(Nem, nem szeretem az ilyen zenét, csak demonak próbáltam ki és 50 percen át nem tudtam lekapcsolni...)

Forza.

Zephyr Retiring
Nem lehet összehasonlítani a kettõt. Más érzetet nyújt a zene sztereóban és mást 5.1-ben....mint ahogy óriási a különbség a 2D és a 3D közt is. Részletekbe belebonyolódhatunk, de nem jelentheted ki se Te sem én, hogy egyik jobb a másiknál.
Nem jobb. Csak más.

Mert a koncerten 6 irányból jött a zene? Vagy a tapsot meg az tömeg zaját is hallani akarod hátulról?
Zephyr Retiring
Úgy is jönne a sablonszöveg, hogy cédé meg vinyl, azoknak párja nincs 😄

arty
koncertbluray?

Forza.

Zephyr Retiring
Rendben.

MOST hagyd abba, ne menjunk bele! konyorogve kerlek! komolyan...

Zephyr Retiring
Minek? Itt találsz olcsóbbat is.
Ha azt hiszed a drágább mindig jobb is, ki kell ábrándítsalak..

Zephyr Retiring

Nubert NuBox sorozatbol akarom az 5.1-et, meg kell ugye egy center es hatra 2 db Dipol-Rear (mert kicsi a szoba) hangfal. 530 euro kabe.

"zenéknél meg pláne"

Zenére 5.1? Mit szívtál, van még belõle?
fuhh... <#fejvakaras>

Zephyr Retiring
Hûha, azta mindenit. Nincs 8 rongyod 1 pár surround hangfalra az 5.1-hez? Adjak kõcsön? 😄
Most csak hülyítesz 😊

nekem is 5.1-es erositom van es jelen pillanatban 2.1-ben csapatom, mert nem tellett egyszerre az osszes hangfalra. majd szepen lassan.😊

Zephyr Retiring
"jó, akkor gondolkodjuk erõsítõ lecserélésében"
Erre reagáltam. Amúgy kivételesen egyet értünk: felesleges cserélni.
Amúgy az említett Pana eleve 5.1-es.
Csak tudnám, miért szerez be valaki 5.1-es erõsítõt, ha ki sem használja? Ezt is õ mondta...

miert kene helyette? 2.0 vagy 2.1-ben hasznalna es kesz. megpedig azert mert a raszant osszegbol 2.0 vagy 2.1-ben (inkabb 2.0) jobb minoseget tud kihozni. aztan majd boviti ha akarja.
ne feledd, soundbar-bol indultunk ki. feltetelezem a tv-t akarja jobb minosegben es hangosabban megszolaltatni. szo sincs 5.1-rol...

Zephyr Retiring
Ez a Pana eleve egy 5.1-es házimozi erõsítõ. Nem érdem a logikádat.
Helyette akarsz egy tágya 2.1-et. Mi a túrónak?
A 2.1 hangminõsége és mindenféle élménye messze alul marad az 5.1-es rendszerektõl...filmeknél is, zenéknél meg pláne.
Ha csak a zenehallgatás miatt akarod lecserélni a rendszert, sokkal jobban jársz egy vintage sztereó erõsítõvel. Max. 20-ért már egész pofásakat kapni. Hozzá 1 pár normálisabb (használt) hangfal sem kóstál többet egy 20-asnál. És még akkor felé is mentem az árnak 😊
Ha meg a házimozis filmek a fõ cél, 5.1-tõl minek jobb?
A 2.1-et bánni fogod..

Max 70, szerintem elég rá. Jobb nem kell, mint amit az erõsítõ tudna. (Nem kell 5.1-sem, nem használom ki, bár a falon ott vannak a helyek neki)
Ha ennyiért van használható 5.1 az sem baj, rég nézegettem ilyeneket, nem akarok mindent végigböngészni.

ha mukodik az erosito rendesen, nincs azzal gond, sztem maradhat. jo lenne tudni, hogy mennyit szannal a hangfalakra.

Ja és nem vagyok audiofil ár/teljesítmény érdekel fõleg. Szóval ne gagyi, de ne is aranyárban legyen az erpsítõvel amúgy nincs gond (távirányító halott)

Jó, akkor gondolkodjunk erõsítõ lecserélésében (Pana SA-HE70), de méginkább a hangszóról helyett legyen más, mert az egy rossza aiwa cucc.
Falon szépen van neki hely (álványon van), de max 25 cm lehet a mélysége.

Valami 5let? Ne essetek egymásnak 😊))

pontosan. erositoje mar van, igy mar "csak" egy par hangfal kell hozza (esetleg sub, ha olyan az erositoje es igenyli... de nem hiszem, mert akkor nem soundbar-ban gondolkodna... ami ugye meg a "csipogos" rendszerektol is gyengebb altalaban). egy soundbar-t vero hangfalpar pedig kijon az arra szant penzbol, akar meg olcsobban is. persze ha a design is fontos...

Bucser
Mit nevezel normalis 2.1-nek? Stereo hangfal zenere, befogva hazimozira es egy sub mellette? Mert az minden meglevo darabjaval tobbe kerulhet mint egy 5.1-es premade hazimozi a KEF-tol akar.

Szoval definialni kellene mit nevezel kis kakasnak...

kis kakas, csipogos "hazimozi" 2.1-rol beszelunk (akkor ugyanolyan vicces mindketto, igazad van), vagy normalis 2.1-rol?

Bucser
A soundbar+subwoofer mitol viccesebb mint egy 2.1-es setup?

marpediglen ha van erositod, akkor hasznald azt! soundbarok viccesek es dragak.

A tv nem túl jó hangja mellé valami jó fajta soundbar-t tudnátok ajánlani? (erõsítõ van, de nem feltétlenül kapcsolnám be mindíg)

Zephyr Retiring
Ezmiez?
Mobilról semmit sem ad.

Régen volt már LG TV téma itt úgyis 😄

Zephyr Retiring
IFA. 4K lesz a sláger.
Már megint ez a "temetjük a 3D-t" feeling. Van egy olyan sejtésem, hogy a 3D-s bevételek hiányát próbálják ezekkel a fals hírekkel megetetni az emberekkel. Hála neked internet, hála neked illegális fájlmegosztás. Ha a 3D valóban már csak a múlt lenne, akkor az új 4K-s tévék sem támogatnák.
Inkább csak a bõség zavarában szenvedünk. Volt idõ, mikor nem volt fullHD, se 3D, se Smart funkciók, a legtöbb tévé sem volt nagyobb 82 centisnél, bluray helyett is csak vhs volt, de mi mégis évekig beértük ennyivel. Most meg csak kapkodjuk a fejünket a sok "új technikára" várjuk már a 4K-t is otthonra, és csendben reménykedünk, hogy egy ideig még nem lesz "5H", '6T","7M", vagy netán "8S" vagy ki tudja mi a fene még...
Megveszünk és megeszünk mindent ó nagy Marketingguru 😄

cloud.strife
Hát igen. A kanyarban sincs még más, én pedig már nem az elsõt adom el.......

www.digimomentsvideography.com

Hopi, hopihttp://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-lead-4k-201308283273.htm

cloud.strife
Szia!

Én egy Sony Centert javasolnék..... 😄

www.digimomentsvideography.com

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Hol tudnék vásárolni elfogadható áron Samsung LCD tv-t? Pár helyen már körülnéztem, de a Média Márktban láttam eddig a legjobb áron. Köszi
Ez jópofa, kár, hogy lg-nek nem jók a szinei általában. 😊

http://www.engadget.com/2013/08/25/lg-55-inch-curved-oled-tv-germany/?utm_medium=feed&utm_source=Feed_Classic&utm_campaign=Engadget

Sziasztok

meg van pár napja a KDL-50W656. Nagyon szép a képe, az SD adásokat is szépen skálázza, persze az rtl,tv2 stb adókat nem, azokon alapból látszik, hogy szar a minõsége, és azzal nem is lehet mit csinálni. HD/FullHD megjelenítés tökéletes, én felhõsödést egyáltalán nem láttam az edge led szépen eloszlik, a behúzást ln nem láttam oldalról. Gyors képekkel sincs probléma, a szinek szerintem szépek. Nem kalibráltam sony alapbeállításokkal megy. A szoftvereket nem nagyon nézegettem, DLNA problémás, ha feliratot is akarsz. PS3 media szerverrel megoldható, de az mindenkép transcodol, mpeg2re, ha jól emléxem, és látszik is, hogy roszabb lesz. (fõleg sd esetén). Az usb lejátszást nem teszteltem, ha lesz ma idõm, akkor még azt is megnézem. Igazából, nem lényeg van lejátszóm, de örültem volna, ha a leváltott tévével együtt bekerült volna a hálóba, és nem sok hiányzik hozzá, hogy jól mûködõ DLNA lejátszó legyen, sony igazán megcsinálhatná.

Trust 2.1

Konkrétan ez a hangfalam van.
Akkor ha bemegyek (mondjuk) a Media Markt-ba és kérek egy ilyen konvertert elvileg fog mûködni vele?

Köszi mindenkinek a helpet! <#worship>
Mármint a hangja volt jobb a 40w4000-nek!<#hamm>

arty
mármint "RCA kimenete", ugye?

milyen forrás hangja nem jön ki? mert nekem pl pc, xbox, ps3 hangja is kijön a két rca-n, mindig (bár az samsung, de ha az lg-n ott a kimenet, miért ne jönne rajta hang???)

tuti jók a kábeleid, nem kontaktosak, stb?

Forza.