21171
LCD - Plazma
  • repvez
    És erről mi a véleményetek ?
  • cloud.strife
    Jah és jelenleg 50" és 270e alatt most sincs minőségi tévé. :D
  • cloud.strife
    42" 100-110e ft-ért?

Borgnak lesz igaza. Úgy szar ahogy van. Annyiért még egy rendes 32"-ost se kapsz.
  • arty
    amit én láttam 50"-t ott ennyire markáns gondok nem voltak, de inhomogenitás minden ponton igen
    viszont mocsok olcsó volt....
  • Borg
    Nagymuternak tavaly vettek egy blaupunktot, a beállító menüben 3 csúszka van összesen, brightness, contrast, meg color. Természetsen élvezhető összeállítást sehogy sem lehet elérni.
    Ráadásul már 15°-ot mozdulsz középről, a kép teljesen fehérbe megy át...
  • k0trapali #18876
    A francba! Akkor a blau már nem lehet az a minőség.
    LG fele húzok, mert a telefonom is az és meg vagyok vele elégedve! Ha IPS akkor meg főleg az LG lesz a választásom.
    Viszek FHD LG demo videot aztan tesztelgetek vele. Azt csak szabad...
    Utoljára szerkesztette: k0trapali, 2014.10.05. 11:58:00
  • arty
    darabos mozgás?! utánhúzás?! nagy késleltetés?! rossz betekintési szögek?!
    10 éve ez TALÁN valódi jelenség volt az alsó szegmensben, mára viszont nem jellemző (késleltetés mértéke meg végképp nem árfüggő)

a háttérvilágítás, színhelyesség, panelfelhősödés valóban problémás az olcsóbb modellekben, ezzel egyetértek

k0trapali:
    az LG 42LB5500 IPS(?) panellal vszeg elég nézhető képet ad, noha én csak előző évi modelleket láttam a gyártótól
    Blaupunktot* anno csak egy 50"-t, az sajnos elég gyengusz volt, de jelentősége semmi - hiszen ez egy tök más modell

meg kell nézni, beállítani ahogy neked tetszene és az alapján dönteni ...

(*az ugye megvan, h ez már csak a brand továbbvitele egy noname kínai gyártó által és nem az egykori márka/gyár?)
  • Borg
    Egyenletlen háttérvilágítás, darabos mozgás, utánhúzás, nagy késleltetés, rossz betekintési szögek, gyér beállítási lehetőségek, színhelyesség, miegymás... egy hétig lehetne sorolni a hátrányaikat. Nem véletlenül osztogatják olcsón már élelmiszer boltban is őket...
  • k0trapali #18873
    Az mit jelent, hogy szar? Kifejtenéd bővebben?
  • Borg
    Ezen a szinten teljesen mindegy mit veszel, mindegyik szar. Úgyhogy vedd az olcsóbbat.
  • k0trapali #18871
    Sziasztok!

Remélem jó helyen járok!
    Eljött az idő, hogy vegyek egy LED TV-t. Az Auchanban most számomra nagyon jó áron van 2db.

1. Blaupunkt BLA-40/233I-WB-5B2-FHBKUP-EU FULL HD LED TV
    2. LG 42LB5500 FULL HD LED TV

Az LG 30ezerrel drágább. A Blaupunkt-ról nem találtam leírást. Sima FHD TV mind a kettő semmi extrával. Megéri e a +30ezret az LG? Vagy majd a boltban nézzem meg a képet és ha számomra megfelel az olcsóbb is akkor vegyem azt? Blaupunkt-tól utoljára autórádiót láttam, de az sem ma volt.
  • cloud.strife
    Sorry. Holnap 16:00. :)
  • cloud.strife
    Sony élő IFA közvetítés.
    http://www.digicenter.hu/blog
  • bcrics
    Helló, erre a tv-re tud vki vmilyen uberbrutaljo képbeállítást?
    Philips 46PFL8605H/12

Előre is köszi.

Esetleg aki hasonló típust használ, leirhatna a tapasztalatait.
  • cloud.strife
    Na ez már valami.
  • shaba23 #18866
    király:)
  • Borg
    Sokmindent nem lehet mondani erre, mert egyik elvárásod üti a másikat :)

150-ből nem kapsz olyan tv-t, aminek húdejó képe van, még 200-ból is max plazmát.

A 3D meg minden TV-ben van már manapság, ráadásul az hogy 3D-t tud, egy jobb panelminőséget igényel, tehát eleve többet kell tudjon 2D-ben is.
  • shaba23 #18864
    150e van TV-re (kb)
    eddig az R470-et és a samsung UE465300-at néztem. Csak a kép számít (és az ár) nem kell 3D és hogy okos legyen. PC, xbox lesz rákötve, valamint filmet nézek rajta.
  • Borg
    Ha te is CRT-ről váltasz, akkor teljesen mindegy, kb bármi előrelépés. A különbségek ott kezdődnek, ha mondjuk lapostévéket hasonlítasz össze egymással.

Az R470 nyilván nem rossz TV, de a laposak között az alja, belépő szint.
  • shaba23 #18862
    Erről valami vélemény?
    Nem okos, nem 3D, szóval olyan, amilyen kell, de milyen a képe?

SONY Bravia KDL-46R470A
  • Blekk Síp
    Én ezt néztem ki:
    LINK
  • Blekk Síp
    Köszi! És esetleg a 120e-es kategoriában vmi ajánlat?
  • arty
    [URL=http://www.argep.hu/main.asp?suche=39ln5400&x=0&y=0]még 39" is :)[/URL]

3-4 méterre szerintem kicsi volna a 32" ...
  • Blekk Síp
    Elég közelröl lenne használva ezért gondoltam annál is FullHD-re. Bár a 3-4m távolság így is meglenne, szval nem tudom.. Monitorként is lenne használva, de föleg film nézésre. 80cm-es TV kicsikarható ennyi pénzböl?
  • arty
    csak kíváncsiságból: pl az olcsóbbiknál miért szempont h fullhd legyen? monitorként lesz használva?
  • Blekk Síp
    Ja de, a másik az lenne, hogy a nagyobb értékü falra szerelhető legyen. Bár ez lehet hülyeség, mert mindegyik olyan már, fogalmam nincs. :D
  • Blekk Síp
    Sziasztok!
    2tv-re lenne szükségem, az egyikre 80-90eFt, a másikra 100-120eFt lenne szánva. Ha lehetséges mindkettöböl FullHD kellene, azt hiszem más "kikötés" nincs is. :D
  • shaba23 #18854
    Én is hasonló váltást akarok ;)
  • xido
    32esem van 2 hete ugyanebből az F5300-ból és nagyon megfelel a célnak..igaz előtte csak képcsöves tévéim voltak csupán :)
  • shaba23 #18852
    Én ezt nézegettem: Samsung UE-46F5300
  • shaba23 #18851
    szűken :P
  • Mentol
    :D
  • Borg
    Hogy mennyire rugalmas a 150 :D
  • shaba23 #18848
    Hali

Kb holnap szeretnék venni egy tv-t, kb 150e van rá (rugalmas).
    Pc- kötném rá, xboxot es természetesen filmet néznék rajta. Nem kell 3D, a cél hogy normális méretben minéll szebb képet kapjak. Kezelje a külső meghajtót, nem akarok fészbukozni rajta. Milyen info kell még?
  • fonak
    TV-nek szerintem is inkább vegyél legalább 32 colos nem full hd-t, mint 24 colos full hd-t szerintem, hacsak nem monitornak kell és fél méterről fogod nézni, mondjuk a foci vb meccseit :)
    Ha eddig csak CRT-t néztél és ahhoz viszonyítod a képátlót, az csalóka. Valójában egy 16:9-es ugyanolyan képátlóval sokkal kisebb érzetet kelt. A felbontás miatt is, míg egy SD felbontású TV-n már zavaróak egy bizonyos méret felett/távolság alatt a pixelek (vagyis ott inkább sorokról beszélünk) ez "lapostévén" már nem így van. :)
    Ha 50k a keret, annyiért egy "HD ready"-t (1366x768) kapsz csak, vagy keress használtat. De elég nagyot estek az árak az utóbbi időben, szóval akár várhatsz is.
  • Pipör
    igen, így csináltam, 32F5300-ast rendeltem meg :)
  • arty
    mivel "csak samsungot" kitétel, vedd meg ami a legközelebb esik a 90-hez :)
    az ár márkán belül (pláne adott méretet feltételezve) minőségi sorrend is
  • Pipör
    Üdv Valaki tudna segíteni nkeem, szeretnék venni egy 32"- Tv-t
    Csak Samsungot, 90.000 ig, tud valaki megbízhatót?
  • Mentol
    Vagy esetleg nem újat? Annyi lóvéért kapsz használtat nagyobb méretben is.
  • arty
    kicsi :) ez az én véleményem.
    egy tévé elsősorban kijelző, tehát abban kell jól teljesítenie - de vegyél kicsit, szarabb képűt, ami néhány mkv-t lejátszik pendrájvról, ha neked ez a fontosabb :)