21171
LCD - Plazma
-
#18881 És erről mi a véleményetek ? -
#18880 Jah és jelenleg 50" és 270e alatt most sincs minőségi tévé. :D -
#18879 42" 100-110e ft-ért?
Borgnak lesz igaza. Úgy szar ahogy van. Annyiért még egy rendes 32"-ost se kapsz. -
#18878 amit én láttam 50"-t ott ennyire markáns gondok nem voltak, de inhomogenitás minden ponton igen
viszont mocsok olcsó volt.... -
Borg #18877 Nagymuternak tavaly vettek egy blaupunktot, a beállító menüben 3 csúszka van összesen, brightness, contrast, meg color. Természetsen élvezhető összeállítást sehogy sem lehet elérni.
Ráadásul már 15°-ot mozdulsz középről, a kép teljesen fehérbe megy át... -
#18876 A francba! Akkor a blau már nem lehet az a minőség.
LG fele húzok, mert a telefonom is az és meg vagyok vele elégedve! Ha IPS akkor meg főleg az LG lesz a választásom.
Viszek FHD LG demo videot aztan tesztelgetek vele. Azt csak szabad...
Utoljára szerkesztette: k0trapali, 2014.10.05. 11:58:00 -
#18875 darabos mozgás?! utánhúzás?! nagy késleltetés?! rossz betekintési szögek?!
10 éve ez TALÁN valódi jelenség volt az alsó szegmensben, mára viszont nem jellemző (késleltetés mértéke meg végképp nem árfüggő)
a háttérvilágítás, színhelyesség, panelfelhősödés valóban problémás az olcsóbb modellekben, ezzel egyetértek
k0trapali:
az LG 42LB5500 IPS(?) panellal vszeg elég nézhető képet ad, noha én csak előző évi modelleket láttam a gyártótól
Blaupunktot* anno csak egy 50"-t, az sajnos elég gyengusz volt, de jelentősége semmi - hiszen ez egy tök más modell
meg kell nézni, beállítani ahogy neked tetszene és az alapján dönteni ...
(*az ugye megvan, h ez már csak a brand továbbvitele egy noname kínai gyártó által és nem az egykori márka/gyár?) -
Borg #18874 Egyenletlen háttérvilágítás, darabos mozgás, utánhúzás, nagy késleltetés, rossz betekintési szögek, gyér beállítási lehetőségek, színhelyesség, miegymás... egy hétig lehetne sorolni a hátrányaikat. Nem véletlenül osztogatják olcsón már élelmiszer boltban is őket... -
#18873 Az mit jelent, hogy szar? Kifejtenéd bővebben? -
Borg #18872 Ezen a szinten teljesen mindegy mit veszel, mindegyik szar. Úgyhogy vedd az olcsóbbat. -
#18871 Sziasztok!
Remélem jó helyen járok!
Eljött az idő, hogy vegyek egy LED TV-t. Az Auchanban most számomra nagyon jó áron van 2db.
1. Blaupunkt BLA-40/233I-WB-5B2-FHBKUP-EU FULL HD LED TV
2. LG 42LB5500 FULL HD LED TV
Az LG 30ezerrel drágább. A Blaupunkt-ról nem találtam leírást. Sima FHD TV mind a kettő semmi extrával. Megéri e a +30ezret az LG? Vagy majd a boltban nézzem meg a képet és ha számomra megfelel az olcsóbb is akkor vegyem azt? Blaupunkt-tól utoljára autórádiót láttam, de az sem ma volt. -
#18870 Sorry. Holnap 16:00. :) -
#18869 Sony élő IFA közvetítés.
http://www.digicenter.hu/blog -
bcrics #18868 Helló, erre a tv-re tud vki vmilyen uberbrutaljo képbeállítást?
Philips 46PFL8605H/12
Előre is köszi.
Esetleg aki hasonló típust használ, leirhatna a tapasztalatait. -
#18867 Na ez már valami. -
#18866 király:) -
Borg #18865 Sokmindent nem lehet mondani erre, mert egyik elvárásod üti a másikat :)
150-ből nem kapsz olyan tv-t, aminek húdejó képe van, még 200-ból is max plazmát.
A 3D meg minden TV-ben van már manapság, ráadásul az hogy 3D-t tud, egy jobb panelminőséget igényel, tehát eleve többet kell tudjon 2D-ben is. -
#18864 150e van TV-re (kb)
eddig az R470-et és a samsung UE465300-at néztem. Csak a kép számít (és az ár) nem kell 3D és hogy okos legyen. PC, xbox lesz rákötve, valamint filmet nézek rajta. -
Borg #18863 Ha te is CRT-ről váltasz, akkor teljesen mindegy, kb bármi előrelépés. A különbségek ott kezdődnek, ha mondjuk lapostévéket hasonlítasz össze egymással.
Az R470 nyilván nem rossz TV, de a laposak között az alja, belépő szint. -
#18862 Erről valami vélemény?
Nem okos, nem 3D, szóval olyan, amilyen kell, de milyen a képe?
SONY Bravia KDL-46R470A -
#18861 Én ezt néztem ki:
LINK -
#18860 Köszi! És esetleg a 120e-es kategoriában vmi ajánlat? -
#18859 [URL=http://www.argep.hu/main.asp?suche=39ln5400&x=0&y=0]még 39" is :)[/URL]
3-4 méterre szerintem kicsi volna a 32" ... -
#18858 Elég közelröl lenne használva ezért gondoltam annál is FullHD-re. Bár a 3-4m távolság így is meglenne, szval nem tudom.. Monitorként is lenne használva, de föleg film nézésre. 80cm-es TV kicsikarható ennyi pénzböl? -
#18857 csak kíváncsiságból: pl az olcsóbbiknál miért szempont h fullhd legyen? monitorként lesz használva? -
#18856 Ja de, a másik az lenne, hogy a nagyobb értékü falra szerelhető legyen. Bár ez lehet hülyeség, mert mindegyik olyan már, fogalmam nincs. :D -
#18855 Sziasztok!
2tv-re lenne szükségem, az egyikre 80-90eFt, a másikra 100-120eFt lenne szánva. Ha lehetséges mindkettöböl FullHD kellene, azt hiszem más "kikötés" nincs is. :D -
#18854 Én is hasonló váltást akarok ;) -
xido #18853 32esem van 2 hete ugyanebből az F5300-ból és nagyon megfelel a célnak..igaz előtte csak képcsöves tévéim voltak csupán :) -
#18852 Én ezt nézegettem: Samsung UE-46F5300 -
#18851 szűken :P -
Mentol #18850 :D
-
Borg #18849 Hogy mennyire rugalmas a 150 :D -
#18848 Hali
Kb holnap szeretnék venni egy tv-t, kb 150e van rá (rugalmas).
Pc- kötném rá, xboxot es természetesen filmet néznék rajta. Nem kell 3D, a cél hogy normális méretben minéll szebb képet kapjak. Kezelje a külső meghajtót, nem akarok fészbukozni rajta. Milyen info kell még?
-
fonak #18847 TV-nek szerintem is inkább vegyél legalább 32 colos nem full hd-t, mint 24 colos full hd-t szerintem, hacsak nem monitornak kell és fél méterről fogod nézni, mondjuk a foci vb meccseit :)
Ha eddig csak CRT-t néztél és ahhoz viszonyítod a képátlót, az csalóka. Valójában egy 16:9-es ugyanolyan képátlóval sokkal kisebb érzetet kelt. A felbontás miatt is, míg egy SD felbontású TV-n már zavaróak egy bizonyos méret felett/távolság alatt a pixelek (vagyis ott inkább sorokról beszélünk) ez "lapostévén" már nem így van. :)
Ha 50k a keret, annyiért egy "HD ready"-t (1366x768) kapsz csak, vagy keress használtat. De elég nagyot estek az árak az utóbbi időben, szóval akár várhatsz is. -
#18846 igen, így csináltam, 32F5300-ast rendeltem meg :) -
#18845 mivel "csak samsungot" kitétel, vedd meg ami a legközelebb esik a 90-hez :)
az ár márkán belül (pláne adott méretet feltételezve) minőségi sorrend is -
#18844 Üdv Valaki tudna segíteni nkeem, szeretnék venni egy 32"- Tv-t
Csak Samsungot, 90.000 ig, tud valaki megbízhatót? -
Mentol #18843 Vagy esetleg nem újat? Annyi lóvéért kapsz használtat nagyobb méretben is.
-
#18842 kicsi :) ez az én véleményem.
egy tévé elsősorban kijelző, tehát abban kell jól teljesítenie - de vegyél kicsit, szarabb képűt, ami néhány mkv-t lejátszik pendrájvról, ha neked ez a fontosabb :)