LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
így a két front anyaga adott + középre esetleg az énekest és némi zenét szokás keverni, h teljesn legyen elöl a szinpad. de szokott frontbol is szolni az énekes, ezt felvétele válogatja
hátul meg mondjuk közönség
de nem-koncertnél nekem nagyon idegen az 5.1 zene, ráadásul a rendszerem nem is erre van kitalálva (frontok sokkal jobbak, mint a többi)
Forza.
Vagyis még koncerten is felesleges az 5.1, mivel a zene szembõl szól, nem 5 irányból... Bárki bármit csinál, énekel, az szembõl jön, középrõl, és még a zenekara is. Egy 5.1-es rendszeren ez tipikusan a centerbõl fog szólni, ami pont semmire se jó. Közel sem kapsz olyan profi 5.1-es rendszert, mint sztereót.
Ezen nincs mit mismásolni, ezek a tények.
Valami elektronikusan generált "zenét" meg lehet csinálni 5.1-re, a kérdés csak itt is az, hogy minek...
De nem innen indultunk ki.
"Szerintem" a mai technológia már képes a kiváló többcsatornás hangfelvételek reprodukálására.
A sztereó hangzás jó. Ezt senki sem vitatta. Vannak hangfelvételek a múltból, amik mindörökre monók maradnak. Mások meg sztereók.
De a hangtechnika már készen áll az 5.1-es DTS térhangzásra.
Az emberek viszont még nem.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
es meg akkor sem veszes adott esetben. a The Last Of Us-t ugy toltam vegig (kivetelesen... amugy a frame interpolation az maga az ordog 😊), mert egyszeruen vagytam a simabb kepfrissitesre. siman vallalhato volt, mert nem reflex jatek.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Fõleg ha kvarcjátékon 30fps-el futtat valamit, ott még egy nagyobb input lag se lesz feltûnõ. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb ember konzol játékhoz nem rakja game módba, sõt még a frame creationt is bekapcsolva hagyja, mert látszólag simábban fut az alacsony fps-es játék is. Na ott meg aztán igazán elszáll az input lag akkor.
de akkor is 3-bol 2 teszt mast allit...
de tenyleg mindegy, nem tartom valoszinunek, hogy az emberek 99% eszrevenne a 47 es 17 ms kozt a kulonbseget. a 47 bar kb. 3-szorosa a 17-nek, de ettol nem kell masodperceket varni gombnyomas utan 😊
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
mindenesetre az aranyok leszurhetok.
Én otthon az 50GT60 fényerejébõl még az ajánlotthoz képest is visszavettem 10%-ot.
Az ST60 input lagja amúgy nem 47ms, hanem 70-100 között van.
Pana ST60 - 47 ms (siman jo)
Pana ET60 - 34 ms
Pana GT60 - 23 ms 😄
Sony W805 - 6 ill. 17 ms (teny, hogy ez szenzacios, de csak ezert ezt valasztani... jo esellyel BOVEN megfelelne a 47 ms is)
amit meg nem tudunk, hogy nem-jatek modban milyen szamokat produkalnanak ezek a modellek. EN ugyanis nem jatszanek jatek modban. ugy meg lehet fordulna a kocka...
de ez csak szorszalhasogatas. kepminoseg alapjan erdemes donteni.
nem-kompetitiv normal jatekhoz boven jo az az ST60. attol, hogy ezuttal magasabbra sikeredett az input lag, mint egy jobb Sony LED-e, attol meg nem rossz.
vegyen hat GT60-ast, az tan rendben van. kepminosegben megjobbat kapna, arban meg boven a LED-ek alatt lenne. annyi, hogy "csak" 50"...
deötuggya... napokban vagta a fejemhez egy illeto, hogy marpedig az "LED" a faszesz, mert hogy az milyen vekony, meg milyen csodalatosan elenk szineket, fenyerot produkal az o 130e forintos masinaja JATEK modban (elotte Pana U30-as plazmaja volt... es az szar). majdnem lefordultam a szekrol...😄
remelem az Igazember valoban igaz es nem butus.😊
Az ST60 viszont pont emiatt nem biztos, hogy jó lesz PS4-hez, mivel az input lagja idén elég magas.
Panasonic ST60-as plazma. kepminosegben kategoriakkal jobb, mint amiket kikerestel, s ugyanabban a meretben meg olcsobb is... tobbet fogyaszt es nem jo monitornak.
ha belefer az arba, akkor az ezt koveto modell, a GT60-as megjobb.
A Panasonic VIERA TX-L55ET60E-re esett a választásom.
arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/f:panasonic,toshiba,led-tv/?orderby=2
Nézegettem a Sony Bravia KDL-55W805A-t is, de az drágább.
arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kdl-55w805a-p157964965/
Jól sejtem, hogy hiába drágább nem tud képminõségben sem tudásban többet mint a Pana, csak a nevet kell megfizetni?
Esetleg még milyen készülékeket tudnátok ajánlani. Csak Pana és Sony érdekel, hasonló árban. Kizárólag 55"-os méretben. Köszike.
Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága.
Ennyi.
analóg mûholdvevõvel lehet ma még fogni bármit is? azt tudom, hogy földsugárzású analóg adások nincsenek, meg a németek még az analóg mûholdadásokat is lelõtték, de innen magyarországról lehet fogni bármit is analóg mûholdvevõvel?
összeeszkábálnám a régi tányért a kertbõl meg összeszerelném a régi beltérit.
A sztereó hangzást is kikeverik zsenikém. Méghozzá többsávos hangfelvételekrõl.
Szerintem maradj annál, amihez értesz. S akkor minden rendben lesz 😊
Normalisabb cuccon se hallja a dts elonyet az emberek 98%-a, ezt vakteszt igazolta.
Dtshdrõl nem volt szó, ahogyan a lossless dolby formatumról sem (truehd).
Egy best of albumo számait mikor vettek fel? Nem a hoskorban? Es szted megis jobb volt 5.1ben. Ennyit a szagertelmedrõl. Egyebkent egy mai zene is sztereoba keszul, 5.1re max felkeverik.
Forza.
Nem dizájnos és nem is csúcskategória ...
..de ha dicsekedés és divatbemutató helyett tévézni vagy házimozizni szeretne valaki, akkor ez is megteszi.
Amúgy van különbség. Hogyne lenne 5.1 DD és 5.1 DTS ķözt.
Egy rendesebb házimozinál nagyon is hallatszik a különbség.
Már csak amiatt is, hogy az elõbbi veszteséges tömörítés, utóbbi pedig veszteségmentes tömörítetlen is lehet akár. (pl. DTS HD Master audio)
"zenét meg sztereóban kell hallgatni, hiszen feltehetõen a studioban is abban vették fel"
Ja persze. Valamikor a hõskorban. Hogy hirtelen csak két ellenpéldát említsek, a minap hallgattam a gyári stúdió dvd-jét 3 választható hangsávval (2.0 Dolby Stereo, 5.1 Dolby Digital és 5.1 DTS ) Enya Best Of-jának és Ákos egyik lemezének. Mindkettõ lemeznél egységesen:
2.0 stereo: ultragagyi hangzás (pedig lossless!)
5.1 DD: szódával elmegy, de hallottam már jobbat is..
5.1 DTS: na igen! Ez kérem már egy mai kor tökéletes hangzása.
Vagy a másik megoldás ha szimmetrikusat akar az ember, hogy a 2 hsz, nem egy síkban van, hanem a doboznak a 2 széle más szögben áll.
Elsõre példa
Másodikra
ekkora pongyola megfogalmazást, hihetetlen ... <#falbav>#falbav>
az 5.1 nem rossz, de a dts.... WTF? a DTS 6.1 is tud lenni, akkor most mivan?
jahogy számodra az "5.1" karakterek a Dolby Digital-t jelentik? (gondolom, csak ezt látom logikusnak)
talán használd már a valódi megnevezést!
úgy ESETLEG volna értelme a mondandódnak, bár a legtöbb blurayen a 640kbit/s DD az átlag fül számára pontosan annyira jó minõséget ad, mint az 1509kbit/s bitrátájú, DTS-be ekódolt-tömörített hang
zenét meg sztereóban kell hallgatni, hiszen feltehetõen a studioban is abban vették fel (koncetrek más tészta)
Forza.
Most jelenik meg az 50W685, ami 330e lesz és 3D.
www.digimomentsvideography.com
5.1 nem rossz, de a DTS mérföldekkel jobb hangminõség, ezért ha van (vagy lesz) rá lehetõséged, filmeket is, zenéket is inkább DTS-ben, mintsem 5.1-ben.
Ha hangsugárzó-hangminõségi vitákba belekeveredsz, onnét csak egy kiút létezik: döntesz egyféle mellett és nem hallgatsz másokra.
Bár ezt már lentebb is javasoltam 😊
Na a válaszok viszont...
Egyébként ízlésbéli kérdést tettél fel. Ez egy kicsit olyan, hogy döntsük mi el helyetted, hogy neked mi lesz a jó.
Persze világos: így ha mégsem tetszene, lehet kit szidni<#sniffles>#sniffles>
Most komolyan..miért nem mész el egy bemutatós boltba ahol kipróbálhatsz többféle hangrendszert?
Hidd el, elõbb utóbb majd megtalálod azt a hangrendszert, ami SZERINTED tökéletes és meg is felelNE számodra.
Aztán a pénztárcád majd eldönti, hogy megveheted e<#hehe>#hehe>
Ahogy érzed, bár sokszor nekem sincs igazam..beismerem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Aki életében csak egyszer is volt már egy normálisan és precízen behangolt koncerten (Depeche Mode, Bonanza Banzai, Ákos, AC/DC, Scorpions....) az pontosan tudja, hogy ott a hangok mindenhonnét érkeznek feléd a szélrózsa minden lehetséges irányából körkörösen.
Ezt egy sztereó lemez pontosan ugyanúgy nem képes visszaadni.
Bár a maguk nemében azok is hihetetlenül gyönyörûen tisztán és térszerûen képesek szólni, a két hangrendszer mégis ég és föld.
Mindkettõ más világba repít el, mindkettõ más érzetet nyújt.
(Bár úgy sejtem, ezzel Te nagyon is tisztában vagy.)
Visszatérve a filmek világához (ha már tévés topikban vagyunk) ezek a sztereó fanok mindig figyelmen kívül hagyják a tényt, hogy számtalan filmZENE készült már normálisan stúdióban többsávos felvételekrõl többcsatornás hangzásúra maszterelve. S ennek az az oka, hogy azok a zenék így adják vissza a teljes zenei elmerülés élményét. Azt az élményt, amit a zeneszerzõ eredetileg megálmodott.
Sokszor megkaptam már magam is a magamét a"sztereó kontra 5.1 háborúban" érvekkel és ellenérvekkel fûszerezve. A vitát eldönteni nem akarom és nem is fogom. De azt tudom, hogy amióta ez technikailag lehetséges, egyre több zeneszerzõ és elõadó él a többcsatornás hangfelvétel lehetõségével. Szerencsére. Vannak és lesznek is zenék (és filmek is) amik sztereóban készülnek továbbra is. És ez jó. Mint ahogy az is, hogy vannak 2D-s és 3D-s filmek is.
Így mindenki maga dönthet a saját igénye szerint.
pelda
B&W HTM 61 asszimmetrikus elrendezes
B&W HTM 62 szimetrikus elrendezes
A HTM 61 jobb a kisebb rendszerekhez ahol nincs floorstanding speaker hatalmas hely etc. ergo jobban segit lefedni a szukseges frekvenciakat a 2 kulonbozo savot kiado speaker+ a 3. tweeter parositas.
A HTM 62 pedig arra van szanva hogy a 683-684 back parossal dolgozzon egyutt ezert tobb kozep magasra van szukseg erosebb hangzavar mellett.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Azt szeretném kérdezni, hogy a Pana TX-P42S20E modellhez melyik lehet a legfrissebb firmware (most a ver.1018 van rajta), és honnan lehetne megszerezni?
Köszi!
frointjaim voltak elõször nekem is 😊
aztán jött a centerkérdés: méret / minõség / rendszerbeillesztés - ne lógjon már ki a hangképe... maradtam a frontokhoz való centernél, ami olyan amilyen, de az tény, hogy mivel 99% filmet nézek rajta, extrákat végülis nem kell tudnia - viszont az 1% zene során "hallani" a gyengélkedését :/
(havernak van nagyon összerakott 5.1-e, annyiba került a centerje majdnem mint a komplett 5.0-m, de film alatt nem hallasz semmi extrát nála se, szal brutális pazarlás valahol :/
hasonlóan a hátsó hangfalakhoz - na onnan aztán érdemi hang tényleg kb sose jön 😊 )
Forza.
pediglen az az egyik legfontosabb hangfal egy hazimozi rendszereben. ezzel a problemaval nezek jelenleg szembe, kellene egy jo center, csak epp hely nincs hozza eleg... 😞
a probléma inkább az (nálam is pl), hogy a centerbõl is jön zene, holott azon hangfalam minõsége elmarad a frontokétól :/
Forza.
Az meg hogy sztereó a valós hangzása az mi? A terem, stadion körbe van rakva hangelnyelõkkel vagy mi? 😊
www.digimomentsvideography.com
sajnos a hangját nem ismerem, párom kollegája vett egy hasonló áru HK szettet és elégedett volt vele (de ez nem sokat mond ugye...)
Forza.