21171
LCD - Plazma
  • nismoka
    A nem támogatott formátum feliratot el tudod tüntetni, options gomb jelenet választás és simán csak visszalépsz. ;) Addig eltünik amig nem állítod meg vagy bele nem tekersz. :)
  • arty
    nekem egy huszonpárezres sennheiser RF van, sose vennék többet nem-BT-st

iszonyat irritáló, h néha(!) bezavar ez+az 1-1 pillanatra, meg néha kalibrálnom kell kell, mert a volume helyett elnyomtam a beállítást (sávot, ahol vesz)

BT A2DP-n nem olyan rossz! sokkal kevésbé zavaró, mint az "analóg zajok", szerintem.
    pedig pár éve meg voltam győződve az ellenkezőjéről... ezért is vettem ez, amit.
    Utoljára szerkesztette: arty, 2014.11.17. 15:09:36
  • vazul001
    "Az bosszant, hogy a full hd az igazából nem az, persze csak a tudat, mert látni nem látom."
    Itt a 3D-re gondoltam.
  • vazul001
    Mert asszonynak tetszett az ezüst káva. Amúgy a parabola fejével volt gond. Forgott a tartójában, azt belőtték, meg a csatikat cserélték és ok.
    Az bosszant, hogy a full hd az igazából nem az, persze csak a tudat, mert látni nem látom.
    1080p filmek mint az álom, az sd adás rémálom.
    Médialejátszó kicsit összevissza. Van film, amire kiírja, hogy nem támogatott formátum, de közben lejátssza hibátlanul, persze élvezhetetlen, mert a figyelmeztető felirat végig a képernyőn marad, van amit nem játszik le, de a szintén Sony blu ray viszi, A feliratokkal nincs probléma.
    Egy kicsit off:
    Az NFL meccseket, meg filmeket is szoktam nézni hajnalban és hogy ne zavarjam asszonyt, egy vezeték nélküli fejhallgatóban gondolkozom, (a hangminőség miatt inkább RF, mint bluetooth). A keret 30k, esetleg picit nyújtózok tovább, ha nagyon megéri, külföldi forrásból is érdekel esetleg. Van valakinek tapasztalata ilyen téren (már a hangzással kapcsolatban)?
  • cloud.strife
    Én tudom a végeredményt. :D
  • cloud.strife
    Tudod, egy szar autó a jó utakon is szar marad.
  • nismoka
    DivX meg a 4k, yeah! :D
  • arty
    Ebben van logika, bár egy vaktesztet szívesen elvégeznék :)
  • cloud.strife
    Mert jobb tévé (panel, elektronika, hozzáállás) pl. egy Sony X8 mint bármelyik FullHD. Szebb a kép rajta mint egy W9-esen még SD RTL Klubról is. Vagy egy 1 gigás divx-ről is.
  • arty
    miért?
  • cloud.strife
    Occó 4K = ne vedd meg. Szar az elektronika benne.

Viszont egy jó 4K tévé szebb képet ad még SD adásról is mint egy jó FullHD tévé.
  • arty
    én a webos, a hevc 4k dekód és a +1" miatt az lg-t venném :)
  • repvez
    Hát a jelenlegi PC-mel (4850VGA) nem hiszem, hogy 4k-s tartalmakkal játszanék, Még a 4k-s youtube video is hazavágja.
    Letölthető tartalmat sem találtam eddig filmben.Azt nem tudom, hogy a TV saját tékájában mennyi és milyen 4k-s tartalmat érnék el illetve, hogy a 10mb/0,5-ös netem mennyire lenne elég a folyamatos lejátszáshoz. HDMI2.0ás VGA nélkül nem is lehetne 4k-s anyagot átküldeni a tv-re?egyébként ott hogy játszik szerepet a PC mint tárhely és a TV dekodolja vagy a tv mint megjelenitő van jelen és a PC-nek kell dekódolni ?

Ugye a fullHD-hoz lényegesebben kevesebb összeget kellene beletenni egy PC-s fejlesztéshez , hogy a játékok nativan fussanak igy, és letölthető tartalmat is többet talál az ember még 3d-t is.

A felskálázással nem tudom , hogy a tömöritett FHD tartalmak 4k-n mennyire lenne rossz vagy jó. Hozzáteszem, hogy most egy hdready 32" os van 2,5m távolságból , ezt váltaná .

Mint irtam nem létkérdés a váltás,csak ha a fekete péntek alkalmával tényleg jelentős % os csökkenés lesz akkor eljátszottam a gondolattal, hogy miért ne lépjem meg és ugymond előre szaladjak a fejlesztéssel , hogy talán igy később avul el .
  • Borg
    Szinte semmi se fog előremozdulni a 4K felé, hacsak nem PC-ről adsz neki 4K jelet, és monitornak is használod.
    Akkor meg a 4K csak úgy jó, ha van a TV-n HDMI 2.0 is. Meg olyan videókártyád is.

A HD TV adások minősége még a 720p HDreadyt se nagyon éri el, a fullhd meg még mindig science fiction itthon. Nemhogy a 4K...

Viszont a 3D miatt se fájjon a fejed, totál felesleges. Nem vásárlási szempont.
  • repvez
    Na ujra ittvagyok :)

Gondoltam isét jövök érdeklődni,mert szembejött egy hir velem, hogy black fryday lesz az edigitalnál és ma ellátogattam az euronicsba és ott meg belefutottam egy LG tV-be .

Szóval a szokásos kérdés, ha a pénteki akcióban jelentős kedvezmény lesz a 2 TV-re akkor melyiket érné meg jobban megvenni.?
    LG_49UB820V_UHD TV

VAgy a UE48 6200 samu
    A jelenlegi képforrásokkal melyik ad szebb képet (DVB-T,DigiTV hd beltérivel) és az elkövetkező 5 évben merre mozdulhat el a TV világa a 4k-s videok fejlődése vagy a 3d-s tartalmak felé? Mert ugye az UHD TV-ben nincs 3d. Esetleg van olyanebben a méretben amibe mindegyik megtallható 4k+3d?

A 2 tipusnak a menűjét illetve a smart rendszer részét sem ismerem , hogy melyiknek jobb,több a nézhető tartalma, gyorsabb stabilabb kezelése.
  • cloud.strife
    Miért nem 50W829-et vettél ugyanannyiért? :)

Egy Sony 1 méteres HDMI kábel max. 2500 Ft. Egy 2 méteres meg 4500 Ft és nincs szopás. Azt csak Arty szereti. :D
  • vazul001
    4 kábelig eljutottam, több nincs itthon. Cserélgettem össze vissza a tv-ket is, úgy néz ki, hogy az egyik beltéri mind a két tv-vel csinálja, csak a régin kevésbé látszik a hiba. lehet a beltéri lesz a hunyó, az egyiken amúgy sem jön ki jel a hdmi kimeneten, az cserés lesz, egyúttal megnézetem a másikat is.
  • arty
    harmadik hdmi kábel
    negyedik hdmi kábel
    ötödik hdmi kábel

vicc nélkül :) amikor meglett a tévém, kb a teljes gépparkot össze-vissza kábeleztem, mindegyik másik hdmi kábellel ment jól (extrémócsó hdmikábelek híve vagyok és ez GOND :D ). egyetlen eszköz ment konzekvensen bármelyik hdmi kábellel jól: a pécé ... xbox, ps3, beltéri1, beltéri2, tablet - NEM!
    Utoljára szerkesztette: arty, 2014.11.06. 22:32:10
  • vazul001
    Hosszas vajúdás (2 év) megvettem a következő tv-t, ami egy Sony kdl50w815 modell. A felállás a a következő: T Sat műholdas műsora, HD csomaggal, több beltérivel. A a probléma a következő: A tv-n random időközönként bevillan a kép egy pillanatra, ezzel együtt a hang is kihagy, ezt akár 4-5 másodpercenként is akár. Ha olyanja van, fél óráig f.sza. Beltérit már cseréltem, mindkettővel csinálja. Blu ray ról minden f.sza. Már kicseréltem a Hdmi kábelt a Blu ray-al, az sem hibás. Mi lehet esetleg még? Találkozott valaki hasonló hibával esetleg?
  • repvez
    Ami a képmegjelenitők terén müvelnek az egy komédia ,ennyire átláthatatlan és nem egységes szabványokat nem igen látni sehol.
    Gondolok itt a felbontásokra a képfrissitésekre a képarányra és a müsorsugárzásra.
    Nincs olyan egységes szabvány ami bárki számára biztositaná, hogy azt a minőséget kapja amit a felvételkor csak kisebb képátlón.
  • Klon
    Ok, bar ennyi segitseggel nem sokra megyek. Viszont orulok, h a te lakasodban elfer egy mozivason is. Sajnos nalam nem.
    Ha estleg valaki erdemben is tudna janlani valamit, az nagyon jo lenne. Sajna a tv-hez hulye vagyok, de nem akarok valami sz.rt venni ennyi penzert.
  • arty
    film 24hz, tévé 50-60hz

200-400hz mokusvakítás, a 24-50-60 képkockából számol neked 200-400at (ordas kamu), minden szappanoperaszerűen nézhetetlen moslék lesz tőle

ne vegyél 42"-nél kisebbet ... ennyi a tanácsom :D
    Utoljára szerkesztette: arty, 2014.11.02. 20:36:44
  • Klon
    Sziasztok!

Segitseg kene Tv ugyben :)

32"-tol nagyobb, de 42"-tol kisebbet szeretnek.
    LED, Full HD, sok csatlakozasi lehetoseg. (usb fontos)
    90%-ban tv nezesre, dvd nezesre.
    150e Ft-tol ne legyen tobb!

Ezekben vagyok biztos... :)
    ill. Kerdeznem, hogy 200 es 400 Hz kozott van e nagy kulonbseg? Szoval jobb annyival amennyivel dragabb?

Kosz szepen!
  • arty
    egyrészt tetszik, h végre nő a méret nálad is, de ... miért csak 49?! ;))

amugy ez eléggé rendbelevőnek látszik, csak még horror az ára.
    Utoljára szerkesztette: arty, 2014.11.02. 18:08:30
  • cloud.strife
    49X8. Ez lesz az én tévém.
  • arty
    engem biztosan nem érdekelne, de ha évente egy alkalommal átkapcsolnék, jobbszeretnék passzívat nézni :D

nyilván nem lenne kizáró ok vásárláskor, de jobban örülnék, ha.
  • cloud.strife
    Occsó tévé passzív, drága tévé aktív. Meg ugyanez fordítva. Gyártanak mindent össze-vissza. De konkrétan érdekel valakit még a 3D?

Ez a tévé ennyiért ajándék. Ilyen képminőséget megintcsak nem kapsz, persze ha mint tévé is lesz használva. :)
  • arty
    gyanusan túl jó ajánlat volt ez, meg is találtam a bökkenőt ;)
    aktiv 3d... sony, miért?! eddig passzivakat gyártottak, nem?!

az oké, h a 3d tökmellékes, én is kb lesz*rnám, de ...na!
  • eddie
    Köszi a választ és a segítséget! Valószínűleg ezt választom.
  • cloud.strife
    Sony 50W829. Holnap este 16:22h között speciel 259e -15%.

Majdnem LG. :D
  • arty
    ha ennyire konkrétan megvan az elképzelésed, árgépen kikeresed azt az LG-t, ami 240ezerbe kerül és meg is vagy ;)

pl: 50LB670
  • Piko888
    Hi!
    Tévét szeretnék venni. Főleg film nézésre illetve játékra használnám (PS3).
    Tudnátok ajánlani?.
    Lehetőleg LG legyen és max 240000 ft.
    Köszi
  • arty
    LG 39LN5400

csak 33.3 ms az input lagja, tehát jó lesz konzolozni is
    a PC-s jelzésű HDMI bemenetre kösd az xboxot, amit 1080p/60hz-re állíts - a tévén minden képjavító eljárást kapcsolj ki (ha van)
  • eddie
    Sziasztok! Xbox 360-hoz tudnátok ajánlani valamilyen tv-t? Max 90e. van rá. Gyerkőceimnek szeretném venni.
    Előre is köszi!
  • slycoop
    Üdv.
    erről a tv ről tudnátok valami véleményt írni? Nappaliba kellene csak sima mezei tv-zésre.

http://muszakishop.hu/termek/11996/lg_42lb5500_full_hd_led_lcd_televizio.html
  • cloud.strife
    Egy 4-5-600e ft-os projektor egy nem túl világos nappaliban elfogadható lehet, de szerintem is tévézésre, világos nappaliban nagy LED TV való.

Viszont mozizásra egy csoda a mai LED TV-khez képest.
  • Borg
    Eleve ott elvérzik a dolog, hogy nappali fényben egy átlagos projektor használhatatlan képminőséget ad. Teljesen sötét szobában, mozizásra jó lehet, de ott is csak a drágábbak. Szóval TV-nek semmilyen szempontból nem jó... max mozinak.
  • repvez
    Egyébként arról kinek mi a véleménye, hogy egy led TV-t kiválthat egy projector? Mert ahogy nézem, már vannak átfedések az ár és a felbontás 3d képességek terén .Csak ugye a projektornak kell külön még forrás ,de annak viszont állitható a képátlója.
    Egyébként a képátló csak a projektor távolságától függ a faltól vagy be lehet állitani tetszőleges méretet is függetlenül a távolságtól?
    Ha csak a képet vizsgáljuk milyen előnye hátránya van egy TV-vel szemben, természetesen azonos felbontás mellett (FULLHD)
    A 3d tartalmat hogy jeleniti meg? lévén, hogy ott nincs a kijelző polarizálva ha a vászonra vagy falra vetitek?
  • Borg
    Fehéregyensúly kalibrálás. Jobb ha nem nyúlsz hozzá szakértelem, és megfelelő felszerelés nélkül ;)

Volt pár óra, mire a GT60-on bekalibráltuk, minden egyes bemeneti jelszinthez külön R G B szinteket :)

Btw: Ezt tudod helyrehozni:

Ilyenre:

Utoljára szerkesztette: Borg, 2014.10.18. 18:23:11
  • k0trapali #18922
    Mi az az IRE?
    Van pár beállítás rá:
    - 2 vagy 20 pontos IRE
    - IRE 0-100ig lehet állítani
    - és van még egy "Fényesség" opció is ami 130-on van.

Illetve piros, zöld, kék, de ezek mind nullán vannak.