21171
LCD - Plazma
  • lobig
    köszönöm szépen, de az már bőven 200 felett van...
  • PyRex
    korrekt cikk, grat!
  • [NST]Cifu
    Az M86/M87 esetén legalább három féle belső revizió van, tehát egy egyszerű firmware frissités nem megoldás, ha régi szériás TV-d van...
  • [NST]Cifu
    Ugyan egy szintel drágább, de inkább az R8x szériát javaslom. A képminősége egy fokkal az S8x felett van.
  • [NST]Cifu
    Itt van a mi kis házi tesztünk.

Néztünk Blu-Ray-ről Pókember 3-at, ott voltak gyors jelenetek, de látványos utánhúzást nem vettem észre egyik TV-n sem. Ahogy olvasgatok más fórumokat, abból az jön le, hogy az M86/M87 első változatai elég rosszul kezelték le a 24p-s filmeket, majd még legalább két reviziót megélt a belső elektronika ezen része. A tesztelt készüléknél ha kb. 10 centiről direkt erre figyeltem, akkor lehetett látni egy nagyon minimális ricegést, de normális nézési távolságból, átlagos otthoni használatnál kétlem, hogy ez bárkinek is feltünne.

Hogy mi a negatív tulajdonsága az M86/M87-nek? Amiket én észrevettem, az ott van a cikkben. Ezen túl mást nem nagyon tudnék úgy hirtelen felsorolni.

Személy szerint leginkább a lassan reagáló menü és a tükröződő képernyő az a két dolog, amit esetleg kiemelnék komolyabb negatívumként.
  • vin
    Lehet hogy e miatt nem jó? Létezik??(prohardwaren ezt válaszolták)
    """

Szar az Ednet kábel erre a felbontásra.
    Ezt írtam már le itt párszor.
    Vidd vissza és vegyél helyette másikat. (Pl. Edigitálnál cseréltük (nem nekem kellett, nekem jó az Ednet az 1366x768-as TV-mhez) le Bandridge márkájúra (igaz az 2x drágább, de legalább jó) )

"""
  • Lbaxta
    Sziasztok!

Azzal gondal fordulok hozzátok,hogy az lcd-met összekötöttem DVI-HDMI-vel
    amugy minden frankó csak ha HD filmet nézek nagyon pixeles a kép vagy milyen (szóval nem olyan mint vga kábellel volt)!Amugy ati kártya van a gépben,és már mindent próbáltam de nem tudom milehet a gond.
    Gondolom hátha van köztetek olyan aki tapasztalt már ilyet.

Várom válaszaitokat!
  • SIDE76
    Sziasztok!!!!

A SAMSUNG 40M87-nél a "Firmware 1013" fixálja az 1080p/24p dolgot?
    Megtudja valaki mondani ezt?
  • lobig
    ááá Breki.

az mennyiben más?

a tv-t kb 2,5 méterről nézném, asszem...
  • Breki33
    miért az s-est?

én inkább R-est vennék , bár nem tudom belefér-e

mekkora a szoba?
  • lobig
    Sziasztok!

Szerencsére megtaláltam ezt a fórumot, ugyanis most szándékozom LCD (v. PLAZMA) TV-t venni.
    A lényeg, hogy max. 200.000 Ft-ot szánok rá, minimum 82 centis legyen, de inkább 94-es, legyen rajta HDMI (tervben van egy xbox360 is)...

Én ezt néztem ki magamnak: -= LINK =-

Véleményeteket ne tartsátok magatokban.

Köszönöm!
  • vin
    ma kipróbálom.

Láma kérdés de lehet ezeket a kábeleket(hdmi és dvi, vga) úgy is ki.-be dugni hogy megy közben a pc és/vagy az lcd tv is.(nincs kikapcsolva) vagy nem tanácsos?
  • SIDE76
    Szia [NST]Cifu!!!!

A Samsung 40M87-ről szeretnék kérdezni.
    Olvastam hogy összevetetted a Sony 40V3000-el. Néztél esetleg gyorsabb képjeleneteket a Samsung 40M87-en mondjuk valamilyen sportműsort/foci, autóverseny/ hogy te személy szerint érzékeltél-e utánhúzást a képében?
    Van érzékelhető képmozgatási külömbség a két TV között?
    Te hogy tudod a 40M87 tuda rendesen kezelni esetleg az 1080p/24p videójelet vagy csak fogadja? A német Samsung oldal szerint mintha kezelné, de máshol még nem láttam kiírva. Néztél rajta esetleg BluRay-t?
    Szerinted mik a negatív tuljadonságai a 40M87-nek? Mi vagy mik azok a dolgok amik nem tetszenek neked a 40M87-en ha van ilyen?
    Előre is köszi a választ!!!!
  • [NST]Cifu
    A végén lehet, hogy tényleg a kábel a rossz... :S

Sajna csak találgatni tudok, hogy mit lehetne még próbálkozni, de ha akad a környéken egy másik DVI-HDMI kábel, akkor kipróbálnám azzal azért.

Esetleg úgy próbáltad, hogy csak a TV van rákötve DVI-HDMI kábelel?
  • vin
    Megvettem, bekötöm a hdmi 2esbe(1esbe ua). Just scan bekapcsolva. Megjelenítés tulajdonság lcd monitor 1280x1024 samu m87 1920x1080 (asztal kiterjesztése) és zavarjelesen (pontokkal van tele a kép)+ torzan jelenik meg a monitor képe a tv-n...

De dvi-vga átalakító + vga-vga kábelen teljesen OK.

Mit rontok el?
  • [NST]Cifu
    Ezeket azért még mindig első sorban TV-nek / HDTV-nek készülnek, nem monitornak. A Samu és az LG TV-k a legjobbak erre a feladatra.

LG 42LF65, LG 42LF75, Samsung LE-40M86/LE-40M87 az ajánlott TV-k.

Az LG olcsóbb, de gyengébb a feketéje. A Samsung drágább, de a feketéje egy klasszissal jobb.
  • Nexxuss
    amúgy meg nem gyors mert 6 perc volt
  • WarCow
    Sziasztok!
    Kozeljovoben szeretnek egy LCD TV-t vasarolni.
    99%-ban PC-s jatekra lenne hasznalva.
    Esetleg tudnatok kifejezetten erre a celra valamilyen TV-t ajanlani?
    Kb 40"-os kellene es kb. 400k aron.
  • Nexxuss
    honnan tudod hogy mi kell nekem?

ezüst talp?? amin áll? Vagy mivan? :D:D:D Ne kamuzzá itt összevissza:D:D
  • cloud.strife
    Montam, gyorsan.
  • cloud.strife
    Azvan. Ezüst talp, kékesfekete káva. Itt a lakásba nem is látszik, hogy kékes árnyalata van.

Namárnekeverjéé.... :) Neked is azkell és kész! :)
  • Nexxuss
    ehh most nézem. D3010 sötétkék? Miaf@sz??? monnyá gyorsan valamit.
  • Nexxuss
    Te Fálhőő! Neked D3010ed van. Annak ezüstös a széle vagy a D3000-nek? Vagy mi a különbsíg a kettübe? Mert kicsit csunya ez a D, és a csunyák közü' kéne a kevésbé csunya (csunyaság természetsen V2500höz viszonyítva, ami vitathatatlanul a piac legszebb LCDTVKÉSZÜLÉKE
  • Mexx
    Nem tudjátok véletlenül, hogy a szlovák árak hol lehetnek a magyarhoz képest?
  • [NST]Cifu
    Jónak kell lennie. De ki mondta, hogy nem jó az R82-höz? Ki is próbálta a srác, vagy csak elhitte, amit valaki mondott neki?
  • [NST]Cifu
    Jövő év eleje, tavasza.

Ha addig nem akarsz várni, persze a PV70 sem rossz választás. Bár egy ismerős szerint a Samsung Q92/97 plazmái jobbak, mint a Pana PV7/70/71 szériája, csak egy hibája van, hogy működés közben egy kicsit zúg.
  • [NST]Cifu
    Én a számítógép szobába a TV mögé raktam két sólámpát, a nappaliban a TV mögött és oldalt vörös fényfüzés világít, de a szoba világítása is sokszor égve marad.

Igen, én már monitornál is így használtam amúgy, bár ott még nem volt ennyire szembeszökő a dolog.
  • [NST]Cifu
    Láttunk már ilyet. :)

Amúgy anno a "Tulip" Samsung reklámoldalon külön így is volt írva: hogy Super Clear Panel* és utána *: kivéve 37" modell.
  • Sir Quno Jedi
    Tévé mögött. Lényeg, hogy amit nézel, ott ne legyen nagy kontrasztkülönbség a tévé képe és a háttér megvilágítása között. A túl nagy kontrasztkülönbség kinyírja a szemedet.

Profi házimozitermekben a falra világítanak a tévé körül/mögött.
  • vin
    http://www.edigital.hu/product.php?productid=28749

ez a kábel tuti jó lesz a pc(dvi)- és a samu le37m(hdmi) összeköttetésére, mert a magántulaj azért adja el mert neki azt mondták hogy ez nem jó(nem tudta összehozni a képet) a pcje és a samu 32r82 tvje között?
  • Pharaoh
    Az mikorra várható?
  • vin
    HOl égjen a villany, a tv mögött, vagy a szoba közepén lévő normál lámpa?

Gondolom ez igaz az lcd monitorra is 19" nál?
  • r4pt0r
    Jó én csak azt írtam amit a magyar Samsung oldalon írtak. Valszeg akkor ők nem tudják mit írnak, mert ezeket a "hülyeségeket" ők írták. :D

• [NST]Cifu
    Jó vétel, bár én már megvárnám a következő modelváltást.
  • Breki33
    Igen de pont ezért irom le ezeket ha valaki úgy megy be, hogy tudja, hogy a másik helyen 10-15 ezerrel olcsóbb lehúzhatja az árat és ennyit megsporólhat.

Ittis ez történt második helyen már kapásból mondtam hogy ott ennyi és 20 másodperc múlva ottis ennyi volt.

szval 32R82BX 155.000 ha drágább van kiírva nyugodtan mondjátok hogy máshol ennyi és nem húznak le rólatok meg 10-15 ezret

• Pharaoh
    Szerintetek a Panasonic TH-42PV70 plazma TV jó vétel?
  • [NST]Cifu
    Az M86 és az M87 csak a külcsínyben különbözik. Egyik sem 100Hz-es, és egyikben sincs USB csati. Te kevered az F86-al...

Anno már leírtam, hogy a Samsung jelölésénél mi számít. A betüjel utal a gyártón belüli sorrendre (S -> R -> N -> M -> F) és az utána lévő kétjegyű szám első számjegye a sorozat (jelenleg a 8-as sorozat fut, F-ből van 9-es is), az utolsó számjegy pedig a külcsínyt illetve azt jelzi, hogy van-e beépített DVB-T tuner.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, kell a háttérvilágítás nagyon ezekhez!
  • [NST]Cifu
    Biztos, hogy nem Super Clear Panel van benne. Elég árulkodó a kontraszt arány is. A 37"-osnál 8000:1-et adnak meg, a 40, 46 és 52 colos nagytesók meg mind 15000:1-esek...
  • [NST]Cifu
    Sose nézz LCD TV-t sötétben, mindig égjen valamilyen lámpa, vagy nappal legyen felhúzva a redőny. A hatalmas fényerő zavarta szerintem a szemed, de ez minden LCD TV-n így van.