21171
LCD - Plazma
-
#4236 Jelenleg olyan szinten pörög a "lapos" TV-k piaca, hogy évente újabb és újabb technológiák terjednek el. 5 éve nem volt egyáltalán HDMI csati a plazma és LCD TV-ken, ma meg már a jobb helyeken ez az alap összekötési mód egy asztali lejátszó, vagy egy beltéri, sőt, egy házimozi erősítő terén.
Nem azt mondom, hogy nem fogsz tudni TV-t nézni 6-8 év múlva egy Samu LE-40M86-on, hanem azt, hogy a technikai fejlődés olyan robbanásszerű, hogy elavulnak a régi megoldások. Nem lehet előre megmondani, hogy mi lesz ennyi idő múlva, de amilyen tempóban most fejlesztenek a gyártók, 6-8 év múlva egy mai átlag LCD TV olyan lesz az akkori TV-khez képest, mint most egy 25 éves Videoton TV egy LE-40M86-hoz képest. -
#4235 M86 és M87 között mi a kül?
Ha jól tudom, csak a külcsíny, az M87 ezüst színű alsó szegélyel rendelkezik, az M86 meg feketével.
Ennyi a különbség.
"ability to accept 1080p input across component, VGA and HDMI."
Erre az F71 is képes állítólag frimware frissités után. ;)
Az angol AVForum anno tele volt a firmware frissités nyűgjeivel. Ha valakinek megér ennyit, akkor vegyen F71-et. Szvsz nem éri meg.
A kérdés M87 tudja ezt dvi-hdmi-n keresztül, mert most vennék kábelt és a vidkártyámon csak 2 db dvi+ 1db svideo van?
Tudja, a kézikönyvében benne is van, hogy 2.-es HDMI portba kell így beledugni (bár mi rákötöttük a 3-as (oldalsó) portra, és ott ment gond nélkül). -
r4pt0r #4234 Most akkor melyik a jobb?
Samsung LE40M86BD
Samsung LE40M87BD
Gondolná az ember a nagyobb szám a jobb, de ott nincs 100Hz, se USB, kisebb a contrast is. -
#4233 Azt nem. Bár én egy házimozit vettem a 82-es mellé, így rá kellett fizetnem még. -
#4232 Itt Debrecenben 2 elektropont is van. U.a. a tulaj az árak mégsem egyeztek. :)
-
#4231 és a régi tv-s 20-et is ki kellett fizetni? -
#4230 hát lehet, hogy ott így van de előttem van pl az Euronics-es papír
mely szerint 32R82BX 155.000
és ez volt ott (néztük a papírt, hogy mennyi a különbség) 144.999 és a Samsung LE-32R84B volt 164 vagy 165 -
#4229 A 154.999 a 81b. A 82b 165e.
Mivel vaciláltam náluk sokat, hogy melyiket vegyem, már tudták, hogy a távolság a döntő, ahonnan nézem majd a tvt. Amikor visszavittem, megmondtam, hogy túl nagy ilyen távolságról nézni. Simán visszavették, de le kellett vásárolni a különbözetet. Sajnáltam a nagyobb képernyőt,de a hálószoba ennyit bír. :((
Ilyen közelről már élvezhetetlen volt a tv adás is. :( -
#4228 És milyen indokkal cseréltetted ki amúgy?
Simán visszaadták a különbözetet? -
#4227 Na pont ezért kérdem
elsőt adják 184 ezerért, csak mondani kell, hogy másikban annyi
32r82b 154.999 és ebből még engedett volna 2 ezret
Ne hagyjátok átverni magatokat -
#4226 Igen. A 94cm-es 189e volt+egy rossz tv, a 82-es 165e.
-
r4pt0r #4225 Ezt írtad a másik forumban: "...én elgondolkoznék az egyel nagyobb tesóban (LE-40M87). A 37" M87-ben "sima" LCD panel van, az ettől nagyobbakban viszont Super Clear Panel, amitől egy nagyságrendel szebb feketét produkál a TV..."
Ez biztos? Mert a samsung oldalán a kisebbhez is oda van írva a Super Clear Panel. -
#4224 Elektropontban vetted?
Tudsz mondani árakat? -
#4223 Na megvettem az lcd-t. Elhoztam a 94 cmes, Samsung 37s81-et.
Másfél óra dvd-zés után káprázott tőle a szemem. (2,5 méterről nézve)
Levettem a fényerőt stb, de maradt ugyanez a helyzet.
Másnap viszavittem és elhoztam helyette egy 32r82b-t.
82 cm, láthatóan kisebb. A színei sokkal szebbek és semmilyen káprázást nem okoz már, szóval szerintem fontos, hogy milyen távolságból akarjuk nézni a tv-t.
Egy problémám van vele: írott dvd nézésnél a fekete kép esetén, halványan fekete-szürke csíkos a kép. (kb 2 cm egy-egy csík magassága)
Mitől lehet ez?
Aranyozott 2m-es koponens kábellel van összekötve a tv a dvd-vel. -
patiang #4222 "A Philips Electronics beadta az utóbbi idők legvisszataszítóbb szabadalmát: letiltanák az átkapcsolást a tévéreklámok alatt, és megakadályoznák, hogy a digitális felvevőkkel készített műsorszámoknál tovább tudjuk tekerni a hirdetéseket."
Ezután philips a kuka alja...... -
#4221 DVB-T (terrestrial) a földfelszini digitális sugárzás (olyan, mint most a tetőantennás. szobaantennás tv vétel, csak digitálisan.
DVB-C (cable) a kábeltv hálózatán jövő digitális vétel, Győrben már van, a Vidanet kábelszolgáltató már majd egy éve sugároz így, az én DVB-C,T-s tunerem a tv-be már látja az összes adást, csak a kártyát nem fogadja még el (dolgoznak az ügyön, hogy a megfelelően programozott CA modullal működjön (ez egy kártyaátalakító).
DVB-S (satellite) műholdas digitális sugárzás, pl UPC Direct, DigiTV, stb. Na ez a tuner nincs a TV-kbe (EU), legalábbis még nem láttam.
Japán Sony tv-kbe láttam már mindenféle tunert szerelni, pl egy X-esbe van DVB-T-C-S, IPTV is..... :( Kicsit előrébb járnak. :) -
mounteverest #4220 Ajjaj, na remélem nem leszek szídva, de sajna nagyon el vagyok maradva technikailag. Szóval ennyire mélyen nem mentem bele a dolgokba, mert egy csomó olyan kifejezést használtál, amiről halvány lila dunsztom sincs, hogy mit jelent.
Nézzük elölről a dolgot:
Fogalmam sincs, hogy DVB-T, DVB-S vagy DVB-C adásra gondoltam, mert nem tudom, hogy ezek mit jelentenek. Valamint ahogy így olvasgatom a hosszászólásaitokat, úgy nézem, hogy ezek a tv-k pl LE40M87 csak 1-2 évig jók, pedig én ha a fene fenét eszik se fogok 6-8 éven belül új tv-t venni.
Aztán mit jelent az, hogy szebb feketét produkál az egyik mint a másik?
Persze azt tudom, hogy akár milyen vadi új technikákkal felszerelt tv-t veszek jövőre úgyis lesz újabb meg jobb, de szerinted azért ezekkel el lehet evickélni az elkövetkezendő években vagy most mi a túró van?
Főleg ez a digitális tv adás érdekelne, hogy valamennyire képbe legyek.
Természetesen azis nagyon szuper ha mondasz egy honlapot, ahol ezekről a tvk-ről és digitális adásokról részletesebben tudok olvasni.
Nagyon szépen köszi a segítséget. -
vin #4219 CIFU!!
"""
M86 és M87 között mi a kül?
Ha jól tudom, csak a külcsíny, az M87 ezüst színű alsó szegélyel rendelkezik, az M86 meg feketével.
"ability to accept 1080p input across component, VGA and HDMI."
Erre az F71 is képes állítólag frimware frissités után. ;)
"""
A kérdés M87 tudja ezt dvi-hdmi-n keresztül, mert most vennék kábelt és a vidkártyámon csak 2 db dvi+ 1db svideo van?
Szóval dvi-hdmi kábelal ez menni fog vagy vegyek dvi-hdmi átalakítót és hdmi-hdmi kábelt? Melyik a jobb megoldás?
-
#4218 [ilyenkor már aludni kéne pázze]
Cseréljük el a sonydat valami 46-os samura !!! :D -
#4217 Ha nagyon sokáig eszed magad, akkor sose lesz TV-d. Aranyszabály. :)
Ha vársz jövő év elejéig, akkor meg lassan jönni fognak az új szériák, az LG már bejelentette a saját LED-es TV-jét, és a Philips is hozza a sajátját. A Samsung valószinüleg az alacsonyabb árkategóriába is elindítja a LED-eseit. Akkor meg mi lesz? Újra nekiállsz várni amíg a LED-es TV-k árai elkezdenek csökkenni?
Én a felsorolásból az LE-40M87-et venném (olcsó, jó, ár/értékben ott van), aztán legfeljebb két év múlva lecserélném. :)
Az F86 extrái nem mozgatnak meg (100Hz és USB), a V3000-et már ismerem, szvsz amennyivel jobb az SD adások tekintetében, annyival gyengébb a feketéje az M87-hez képest. A W3000... na azt nem tudom. Ha beleférne a keretbe, akkor miért ne? :)) -
#4216 b+ :D
Ottvan előtted a box? lol system fül aztán keresgéljél picit... ennyire nem nehéz... (úgy mondom hogy nekem PS3-em van és csak 2hétig volt box nálam) (amúgy meg x360 topik. -
Laci08 #4215 Köszönöm a választ!
Esetleg vki megtudja mondani pontosan hogy hol kell beállítani hogy az xbox360 1080P,720P vagy HD-ben fusson? -
#4214 Boxon úgyemléxem hogy van erre való menü. video settings asszem és ott belehet neki adni hogy 1080P,720P vagy valami HD cucc :D -
#4213 szvsz kábel teljesen mind1, mindeképpen dvi-hdmi kábel a nyerő. Mivel nincs hdmi a kártyádon... -
Laci08 #4212 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy amikor a tv-t (samu r82) összedugom az xbox360-nal akkor még be kell állítani vmit a tv-n vagy a box-on hogy minél szebb képe legyen vagy nem?
Válaszaitokat előre is köszi!!! -
vin #4211 nem lehet svideo-n keresztül a pc-t rákötni? Mert a videó kártyámon 2db dvi + 1db svideo kimenet van?
Csak dvi-hdmi kábel vagy átalakító+ hdmi-hdmi megoldás lehet? Melyik a jobb?
Milyen tipusú/márkájú kábelt ajánlotok? (2m is elég) -
vin #4210 Szeretnék köszönetet mondani a fórumnak, különösen CIFU mesternek. Ma Hazahoztam a 37 leM87-emet, nagyon OK(bár a fekete lehetne jobb is) Külföldi garis remélem nem lesz gond... Esetleg valakinek tapasztalat?
Ideglenesen csak svideo-n próbáltam rákötni a pc re de még nem jött össze, XBOX360 1080p ben tuti, tv adás hát ...
holnap teszt hdmov-al, beállításban mit ajánlotok?
-
rallyeati #4209 Ja, hát igen. Csak már fölírtunk 6-ot, abból ezek maradtak.
A W3000 volna a legjobb, nem?
Nézzük is rendesen, hogy mennyibe kerülne, de a V3000-hez képest +60ban lenne, az F86-hoz képest meg +30 körül.
46"-os az szép, de nekünk elég lesz a 40"-es is.
Igazából csak el kéne dönteni, hogy a w3000-es kell aztán kész. Arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha várnánk jövő januárig/februárig. Mennyivel menne le az ára szerinted?
(Viszont láttam ma az electroakármibe egy LG hybrid tv-t. Bazi nagy!!!) -
#4208 Ez nem leszűkítés, hanem inkább egyel magasabb régió, a kezdeti M86-ról. :)
A W3000 állítólag egy klasszist ver a V3000-re, amit mondjuk utólag bánok, de lehet nekem is inkább azt kellett volna vennem. :S
Bár személy szerint most azt mondom, hogy akkor már egy 46" LE-46M87-et vennék inkább. :) -
rallyeati #4207 Na. Leszűkítettük a kört:
-SONY KDL-40V3000
-SONY KDL-40W3000 (MPEG4 (H264) HDTV tuner, +60ért)
-SAMSUNG LE-40F86BD (+30ért)
Hát nagy különbség van ár között a V és W között, kérdés megéri-e.
Vagy az aranyközépút Samsung F86.
-
#4206 Először is a digitális TV nézést kicsit tisztázni kellene, most DVB-T adásra gondolsz, vagy DVB-C, esetleg DVB-S-ről lenne szó. A felsorolt TV-knek csak DVB-T tunere van, MPEG-2-es tömörítésű. Miután még nincs betonba öntve, hogy MPEG-2 vagy MPEG-4-es tömörítésű lesz a hazai DVB-T szolgáltatás, nem tudni, hogy fogod-e tudni majd a beépített DVB-T tunert...
Az LE-40N87 és az LE-37M87 úgymond "sima" panelel van szerelve, az LE-40M87-es viszont Super Clear Panelel. A három TV amúgy szinte ugyanaz belül. A Super Clear Panel jobb színvisszadást és ami nagyon lényeges, egy nagyságrendel szebb feketét produkál.
Pár napja összehoztunk egy LE-40M87-est, és az én Sony KDL-40V3000-esemet. A két TV menüjének reakcióideje között eonok vannak a Sony javára. Néztük TV adást, néztünk DVD-t, a Sony-n egy kicsit jobb volt ezekben. A képernyő fényerejének homogenitáse szintén a Sony-n jobb egy fokkal. Aztán Blu-Ray-ről, illetve 1080p filmekkel HTPC-ről mindkét TV-n embertelen jó volt. Szóval elvileg a Sony megverte volna a Samut.
Viszont a fekete... az olyan űrjeleneteknél, mint a Star Wars Ep.3 nyitójelenete, vagy a Kill Bill fekete-fehér jelenetei, nos ott a Samsung Super Clear Panelje egyszerűen brillirozik. A V3000-es papíron jobb kontrasztaránnyal rendelkezik (16.000:1 vs. 15.000:1), de egyszerűen világított a feketéje a Kill Bill alatt a Samsunghoz képest, mellbevágó volt egymás mellett látni a kettőt.
Ha számít a fekete, akkor szerintem legyen az LE-40M87 inkább. Hidd el, megéri a többletárat. :) -
#4205 Sony KDL-32D3010 -
mounteverest #4204 Sziasztok!
Egyszerűen mint általában egy műszaki témánál annyi mindenre oda kell figyelni, hogy néha az ember már nem képes minden egyes részletet megjegyezni.
A kérdésem az lenne a kedves kollektívához, hogy naggyából megvan milyen tv-t szeretnék, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre is.
A tv-t leginkább film nézésre és természetesen digitális tv nézésére szeretném használni, de egyenlőre amíg a blu-ray lejátszók ilyen drágák addig gépről nézném a filmeket.
Szóval mindenképp Samut néztem ki és a tipusok pedig a következők:
LE-40M87BD
LE-40N87BD
LE-37M87BD
Igazából nem nagy a szoba amiben nézni fogjuk, de inkább az érdekelne, hogy a két 40 colosnál a kontrasztarányon kívül van-e más nagy szembetűnő különbség és hogy megfelelnek-e az elvárásaimnak?
Ha esetleg valaki más tipust ajánl ebben kategóriában akkor azt is megköszönöm.
Előre is köszi a válaszokat. -
#4203 A kérdés csak az, hogy DVB-T adást fogsz nézni, vagy esetleg kábelTV-t, vagy műholdas adást. Az IPTV-ről nem is szólva. Utóbbiak is képesek elvileg a HD felbontásra, csak nekik is át kell állniuk. Szóval jelenleg még mindig túl képlékeny a dolog. Szvsz amíg nincs lefektetve a dolog, addig ne aggódj. Akárhogy is, még mindig évekre vagyunk ettől... (nálam pl. még a kísérleti adást sem lehet rendesen fogni...). -
rinpocse #4202 Milyen TV-d van? -
#4201 Hihihi!!!
Az enyémbe van mpeg4-es tuner.... :) -
rallyeati #4200 De végülis mind1, mert a dvb-t szinte a jobb tv-kben van, amit úgyis választanánk, nem?
-
rallyeati #4199 Valami megmozdult a digitális átállás ügyében című cikk-ben olvasható a hazimozi.hu-n, ill. a hozzászólásokban. -
rallyeati #4198 Na jólvan.
Most találtam ezt: [url]http://www.hazimoziportal.hu/frumlist.php?aid=0&tid=1103[url]
Ahol az van írva, hogy semmit nem fog érni a DVB-T, mert mpeg4-es tömörítést fognak használni nálunk. -
Annie29 #4197 Ma megrendeltem a Philips 32PFL5322-t, elvileg hétfő délután v. legkésőbb kedden hozzák, alig várom! ;-)
Tv-zésre és DVD-zésre egyaránt használni szeretném majd.