21171
LCD - Plazma
-
#4396 (vegyél már egy BR packot)
Legalább lenne mit kölcsönkérnem :D -
#4395 Amúgy nyugat-európában már durván tart a Blu-Ray vs. HD DVD fight, most a divat, hogy csomagban adják a Blu-Ray ill. HD DVD lejátszókat - olyan 14-15 filmel együtt. A BR pakk 500, a HD DVD pedig 300 eurós áron figyelgett... -
#4394 A Toshiba kamu, legalábbis kurvára elírtak valamit...37-C3530..."Képátló 145 cm" 94cm az a 145... -
#4393 Hát én mondjuk az U2000-eset kihagynám, annál azért vannak jobb TV-k is.
A Toshiba-nál ha jól tudom, a 100Hz-es technológiát nem lehet kikapcsolni. Ez nem kicsit probléma, alant írtam miért (ha nem tetszik, akkor le kell nyelned, nem lehet kikapcsolni). A Philips átmeneti helyzet.
Szvsz inkább S3000-es Sony-t nézz ki akkor már... -
Nagy01 #4392 Hát nappaliban lesz szóval olyan 5-6m-ről néznénk. -
Nagy01 #4391 Nah és ez: Milyen?
Vagy EZ
És EZZ
AZ U2000-est már láttam :D És nagyon jól mutat ps3 alatt:) -
#4390 Az egy FullHD TV, ha közelről nézed (kevesebb, mint 3 méter), akkor azt mondom, hogy Blu-Ray / HD DVD filmeknél kijön az előnye. Ha normális nézési távolságot (3 méter körül) veszek figyelembe, akkor mondjuk már inkább egy 40"/42" TV.
De alant leírtam a lehetőségeket. -
#4389 Ja értem, azért így egy fokkal jobb, de még mindig nem látok 117cm-s tv-t 280-290K ért -
Nagy01 #4388 Najó lehet hogy 280-290:D. -
#4387 Az milyen tv, engem érdekelne.
117cm-s tv 255ért... -
Nagy01 #4386 Nem arról van szó..biztos jó tv...de ha 255 egy 94-es akkor inkább 117-es 255-ért.:p -
#4385 Hát ha ennyi a véleményed róla, akkor kb. nulla értelme van neked bármilyen TV-t is venned... -
#4384 Hát igen, az eladók sokszor minősíthetettlenül alulinformáltak... :S
Az adott TV Blu-Rayhez szerintem nagyon jó választás, DVD-re és TV nézésre csak elmegy kategória, ami a vételárához képest nem túl jó minősítés.
A FullHD felbontásnak csak akkor van értelme, ha ki is használod, tehát Blu-Ray / HD DVD filmek, számítógép rákötése, stb. TV nézésre, DVD-re felesleges.
Hogy milyen messziről érdemes nézni? Hát én olyan másfél méterről nézek egy 40"-os Sony-t most, de amúgy a nappalimban átlagosan 4 méterről nézem. 40"-os képátlónál olyan 2-3 méterről már nem nagyon fogod tudni megkülönböztetni a HD és FullHD felbontást. -
#4383 Csak neked...
AVPlanet
Mégse 310 csak 255... -
Nagy01 #4382 őő igen, egy helyen találtam,ott is 310 ez a szar.És ráadásul "kicsi" is. -
#4381 google.co.hu aztán beírod hogy LG 37LF65 ne legyél már ennyire egyszerű
ja igen ez a lol... -
#4380 200e Ft-ig:
Samsung LE-32R81/82/83/84 (jó átlagos tudás)
Sony KDL-32P3000 (ha Sony-t szeretnél, amúgy kb. az R81-essel van partiban)
LG 37LC41/51 (rosszabb fekete, nincs kép-a-képben, de ez 94cm-es, míg a felső kettő 82cm-es)
300e Ft-ig:
LG 42LC41/51 (nagyon olcsó, ár/értékben verhetettlen, ugyanakkor gyengébb fekete, nincs kép-a-képben, TV-re gyengébb mint egy Sony P3000/S3000, stb.)
Samsung LE-40R81/82/83/84 (jó átlagos tudás)
Sony KDL-40S3000 (ha Sony-t szeretnél, a P3000-esnél egy fokkal jobb)
Sajnos mindegyik fent említett TV-re igaz, hogy nem támogatják megfelelően a 24p-s megjelenítést, amit a Blu-Ray és HD DVD filmek kissé (lehet, hogy alig észrevehetően, de) ugrálni fognak. Sajnos csak az újabb FullHD modellek, és a Sony D3000-eshez hasonló felső kategóriás készülékek támogatják... :S -
Nagy01 #4379 olyat hol kapok lol? -
mounteverest #4378 Leginkább most is és később is film nézésre.
Szeretnék majd hozzá egy komoly házimozit is blu-ray-el.
Bár éppen most voltam egy ElektroPont-ba és ott azt mondta az ember, hogy semmiképpen ne vegyek még 2 évig full hd-s tv-t mert nem éri meg.
Mi a vélemény erről?
Ja amugy voltam a Westendes Media-ba és teljesen be vagyok fordulva. Tulajdonképpen egyetlen egy kérdésemre sem tudtak váaszolni, még azt sem tudták megmondani, hogy milyen messziről érdemes nézni ezeket a tévéket. -
#4377 LG37LF65 (full HD) -
Nagy01 #4376 Tudtok ajánlani valami jó tv-t 100cm-ig 200.000ig és 100cm fölött 300-ig?
Mert még nem döntöttem el hogy melyik kell:D.Ja és hogy melyikre lesz pénzem.Elsősorban ps3-hoz kell.És azért a 'móniká sów' se legyen rajta ratyi:D. -
DJ BP #4375 igen, mert pl. én aki TV-t nézek főleg, néha DVD-t, gyből egy olcsóbb plazmára beszélném rá :) De ez félig meddig szubjektív, úgyhogy nem mondok semmit. LCD-k között meg valaki majd megmondja a tutit :) -
#4374 Mire akarod használni? -
mounteverest #4373 Sziasztok!
Asszem eldöntöttem, hogy milyen tv meellett fogom letenni a voksomat, csak lenne egy pár kérdésem.
Ő a kiválasztott példány: Samsung LE-40M87BDX LCD TV
Arra lennék kíváncsi, hogy egy ekkora tv-nél mi az atávolság amiről érdemes nézni?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek érdemes-e várni január februárig a vásárlással, mert esetleg lemegy az ára jobban karácsony után. Bár azt láttam, hogy most éppen esett az ára, de véleményetek szerint lesz-e olcsóbb ennél.
Persze ha valaki ebbeen az ár és minőség kategóriában tud esetleg egy jobbat ajánlani szívesen fogadom a tanácsokat.
Köszönöm szépen a segítségeteket. -
#4372 Nézd ezek a plazmák azért valamennyire értékállóak. Amennyiben az ember majd váltani akar Blueray miatt, csak el fogja tudni adni. Pláne mi akik könnyedén hirdetgetünk neten, hiszen a munkánkhoz is hozzátartozik. Én valahogy emiatt nem félek, hogy milyen cumi lesz a 24p hiánya miatt, majd később kiderül. -
#4371 Majd számolj be róla nekem légyszíves. Érdekelne a dolog. -
#4370 Ezzel csak az a baj, hogy van olyan ismerős, aki idén vett plazmát, elvileg ő is ezt mondta, amit most te, de mégis most PS3 beszerzését tervezi, részben a BR filmek miatt. Csak persze most retteg, hogy mennyire fog ugrálni a kép... -
#4369 Nekem is 42" Pana van és teljesen elégedett vagyok a dvd filmekkel rajta. Meseszépek. -
#4368 Képminőségre semmi különbséget nem fogsz látni. A 100/120Hz esetén a TV azonban igyekszik a két képkocka közé egy plusz képkockát berakni, gyakorlatilag egy átmenetet varázsol a kettő közé. Az elektronika kérdése, hogy mennyire lesz ez sikeres, sajnos a saját tapasztalatom az, hogy bizony sokszor nem igazán jól, és ennek az eredménye egy kicsit ugráló, "instabil" kép. Valaki él-hal érte ugyanakkor, ezért szerintem mindenképpen nézd meg magad, aztán eldöntöd, hogy kell-e ez neked, vagy sem.
De hozzáteszem, hogy mindenképpen a vásárlás előtt győzödj meg. A Panasonic és a Toshiba készülékei esetén ugyanis a 100Hz nem kikapcsolható. A Samsung és a Sony esetén például igen. -
DJ BP #4367 42" HD Ready Pana van otthon, számomra tökéletes, DVD-k minősége is teljes mértékben elég, van/lesz jobb, de ennél nem lennék boldogabb egyáltalán filmnézés közben, azmeg hogy ez 2x árat megérne, képtelenség. Főleg amíg nincs HD tvadás, az még olyan messze van nálunk, hogy addigra szinte csak FullHD tv-k lesznek :) -
#4366 FULLHD plazma tvt venni 400-600ezer Ft között 24p nélkül valóban nem túl okos döntés, azonban normál HD ready plazmákat 42col körül 200-300ezer Ftért még 24p nélkül is bőven megéri. Én még nem gondolkodom Bluerayben, majd 2-3 év múlva. -
#4365 A konkrét témára visszatérve aki most akar PLAZMA TV-t venni olvassa át ezt pl a 24p formátum alkalmazásávl kapcsolatban.
fórum
Nehogy később bánja meg hogy pl olyan aki Panasonic 2007-es plazma TV-t vett ami még nem képes megfelelően kezelni a 1080p/24Hz-es jelet.
További részletek a fórumban és az elábbi cikk-ben
Mi az a 24p, és mire jó?
klikk
-
Annie29 #4364 Neked is!!!!!!!! :-)))
PS. de előtte még gyorsan egy jó nagy virgácsot a Mikutól... ;-) -
#4363 Tényleg boldog karácsonyt! :D -
Annie29 #4362 És még csak annyit Sir ... ha van jobb dolgod is, miért nem azt csinálod mások izélgetése helyett? Ha neked nem elég 1 azaz egy darab bocsánatkérés, akkor sajnálom, de többet nem kapsz! lol -
Annie29 #4361 Hát tudod...tőled se vártam többet ennél a "színvonalnál"......no comment
Egyetértek, hogy ne offoljunk! ;-) Csak valakinek az egója nagyon nem nyugszik ..... Igaz, kedves SIR? :-)) -
#4360 Végülis igazad van, egy pár hozzászólásos újregtől mit vár az ember. Csak nem mindig hagyom szó nélkül, ha valaki egoista módon beugat mindenkinek. De most már nyugi lesz. Van jobb dolgom is ez tény. :D
Nomeg, ha akarjátok kitakaríthatjuk az offtopic termést pár lapra viszamenőleg, de úgyis elsüllyed magától. -
r4pt0r #4359 Hmm talán nem tudta miben más, lehetne normálisan is válaszolni. :P
patiang: igen a 100as jobb. -
patiang #4358 köszi a korrekt választ -
EasyLife #4357 nem azt kérdezte h melyik a jobb :D hanem h mi a különbség! :))