21171
LCD - Plazma
-
#4436 A digitális műsorszórás nem egyenlő HD / FullHD felbontással. Az UPC Direct és a DigiTV is digitális műsorszórás. -
#4435 A plazma:
-Jobb TV, DVD nézésre (SD, vagyis kis felbontású adásokra)
-Képátló/ár arányban egy fokkal jobb, mint az LCD-k.
-Beégésre hajlamosak lehetnek, pl. az LG mostani PC51/55 széráját szídják is emiatt, mint a bokrot. A komolyabb Panák és Samuk már nem ennyire érzékenyek.
-Előfordulhat látható "foszforlag", vagyis a pixelek ha hirtelen kell színt váltaniuk világosból sötétbe, akkor zöld vagy kék színű utánhúzást lehet látni.
Azt mondod, hogy tv nézésre és dvd-zésre ne vegyen az ember full dt-t, mert az úgy van hogy ha ilyen tv-d van akkor a sima adás esetleg még nemhogy jobb hanem rosszabb minőségű lenne, mint egy sima tv-n?
Nem ökölszabály, de nagy általánosságban igaz.
Még1x hangsúlyoznám, nem 2 évre szeretnék tv-t venni, de ha ez hülye gondolat, akkor azt is mondjátok meg.
Szvsz túl hosszú időre nem fogsz venni, elöbb-utóbb le fogod cserélni, mert ha házimozit akarsz, akkor újabb HDMI csatlakozó kell (vagy akármi is lesz akkor), vagy egyszerűen jutányos áron jobb minőséget kaphatsz akkor már.
Én azt mondom, hogy most per pillanat, ha hosszabb távra akarsz venni TV-t, akkor mindenképpen kompromisszumok között fogsz örlődni. TV-re és DVD-re a plazma jobb. FullHD filmekhez egy FullHD TV az igazi, de már 24p támogatással, ez a minimum. Szóval nem egyszerű. Ha rám hallgatsz, akkor most veszel egy olcsóbb TV-t 2-3 évre, és majd akkor esetleg beújítasz, ha szükségét fogod érezni. -
#4434 Melyik panasonic?
Szakadjatok már el ezektől az "xy gyártó jó, ab gyártó rossz" című sztereotípíától... -
#4433 HD adás, de az még mindig csak 720p. Ráadásul nem tudni semmit a részletekről. Amíg pedig nem tudni semmit a részletekről, addig semmit sem lehet előre megmondani... -
#4432 ööö Alfa? :D -
#4431 Autóban melyik a jobb, a VW vagy a Renault?
Hülye kérdésre hülye válasz. :) -
#4430 A tartósság szerencse kérdése is.
A kettő közül szvsz a P3000 TV képe szebb, de úgy kb. ennyi. Szerintem válaszd azt, amelyik szimpatikusabb számodra. -
simos #4429 Kösz ! -
simos #4428 Kösz a segítséget ! -
Lbaxta #4427 mkvmerge GUI--ez a ami kell hozzá.
Ez szétszedi neked DVD5 formátumra. -
#4426 mkv demux, az szétszedi videóra meg hangra, majd mkvmuxer ahol összerakod újra, de itt már kihagyod azt a hangot ,ami nem kell -
#4425 szerintem ezt nem itt kellene megkérdezned -
simos #4424 Hi All !
Tudna valaki segíteni ?
Szükségem volna egy progira: mkv fájl nem fér rá dupla rétegűre, ezért le kellene vennem róla az angol hangot! 20-30 mb-on múlik az egész!!
Honnan tudnék leszedni ilyen progit?
Előre is Kösz! -
patiang #4423 Légyszi mondd meg, mit jelent a :"1080p felkonvertálás"
Ezt DVD recordernél olvastam. Azt jelentené, ha beteszek egy HD lemezt, akkor minőségromlással leadja? Avagy fel is vehetek "olyan" jelet?
Előre is köszi!! -
patiang #4422 .......ha nem tévedek te LCD-t reggelizel, és plazmát vedelsz rá
de azért tegyél magad elé előkét, hogy a szájacskádból kibuggyanó gúny ki ne marja az armani ruhácskádat
-
patiang #4421 Nagyon köszi a válaszod. Én is bújom az infókat, s többé-kevésbé németül,és angolul is elmakogok. Azonban bármely tesztet olvastam, mindegyik majd' mást írt. Azért voltam kíváncsi egy olyan véleményre, aki látott is már hasonlót.
Pár oldallal elébb valaki /lehet, hogy Te / hasonlót írt, hogy csak közelről van látható különbség.
mégegyszer THX!!! -
r4pt0r #4420 Köv évben igen csak sima hd adások, de írják hogy nincs akadálya a full hdnak sem, csak még kevés embernek van. Szóval ha már jön a hd akkor nem gond nekik ua. fullba nyomni. Vegyen mindenki fullt és hamarabb lesz nekünk is. :D -
rinpocse #4419 Nem!!!!!!! -
szala #4418 kiváncsi leszek a csodálatos upc mennyire veszi majd ki a részét a hd sitásbol -
#4417 nem csak a magyar hbo indít 1280x720-as felbontással? erről olvastam, viszont a többiekről nem. -
#4416 A jövőre induló HD adások felbontása 1280x720 lesz, a fullHD-ra még jó sokat kell várni. -
#4415 Amennyiben jövőre tényleg elindulnak a HD adások, akkor szerintem érdemesebb venni Full HD tévét, mintsem Hd Ready tévét. Tévednék? -
szala #4414 Sziasztok
Olyan kérdésem volna, hogy a Samsung LE-37S61 tv ben van e vagy pedig nincs dvb tuner, nem tudom hány oldalt megnéztem és egyiken irják, a másikon meg nem, amúgy szerintetek mennyire érdemes most a közeli jövöre tervezve dvb tuneres tv t venni, pl a nemrég belinkelt indexes cikk alapján?
Nagyon köszi a segitséget -
mounteverest #4413 Valami nem stimmel! http://www.avplanet.hu/LE-40M87 -
r4pt0r #4412 Hopsz tévedtem a 37est láttam 300k ért, valszeg akkor 340 körül lesz mint írtad. -
r4pt0r #4411 avplanet.hu
rinpocse: ha te mondod. :D -
rinpocse #4410 2008-ban biztosan lesz digitális mősorszórás!!!!!!!!!!!!!!! -
mounteverest #4409 Hol láttál ennyiért ilyen tv-t? Én csak 337-ért láttam. -
mounteverest #4408 Véletlenűl sem szerenék okoskodónak vagy éppen kötöszködőnek tőnni, merthogy azért kértem ki a ti véleményeteket, hogy tisztában leygek a dolgokkal.
Eddig folymatosan legalább is én azt hallom hogy ma már nem szabad plazma tv-t venni. Ez mennyire igaz?
Amugy filmeket úgy nézek a tv-n (lehet hogy ezt eddig nem említettem), hogy számítógépről, de csak egyenlőre, mert tervezem egy normális házi mozi szett vásárlását, ami nem komlpett házi mozi, hanem külön összeakott.
Ami pedig számomra fontos, hogy nem szeretnék 2 év múlva új tv-t venni, mert akkor mit csinálok a mostanival. Max fél vagy negyed áron eladom? Az nem olyan jó buli.
Azt mondod, hogy tv nézésre és dvd-zésre ne vegyen az ember full dt-t, mert az úgy van hogy ha ilyen tv-d van akkor a sima adás esetleg még nemhogy jobb hanem rosszabb minőségű lenne, mint egy sima tv-n?
Még1x hangsúlyoznám, nem 2 évre szeretnék tv-t venni, de ha ez hülye gondolat, akkor azt is mondjátok meg.
Hahülyeségeket beszélek bocsi.
-
r4pt0r #4407 Ilyen nincs. :D Van amiben az egyik és van olyan dolog amiben a másik. Sőt tv nézésre a Panasonic is van olyan jó 32esben mint ezek ha nem jobb, viszont olyan drága is. :D -
r4pt0r #4406 Én csak arra írtam, hogy időtáló masinát szeretne. De egy full hd teljesen felesleges tényleg. Bár ahogy linkelték 2008ban már lehet hd adás itthon is. :D -
#4405 Hi!
LCD-be melyik a jobb? a Sony vagy a Samsung? -
lolmachine #4404 Sziasztok!
Egy olyan kérédsem lenne, hogy a helyemben milyen LCD Tv-t veéétek és miért?
Sony Bravia KDL 37 P 3000 VAGY
Samsung LE R 81 B (BX, XEC)
Melyik tartósabb, jobbminőségű, megbízhatóbb?
Előre is köszönöm a kommenteket! -
#4403 Addig oké, de Mounteverest jelenleg TV nézésre és DVD-re venné a TV-t. Arra meg szvsz egy plazma jobb választás, egy FullHD egyfelől felesleges, másfelől az SD adásoknál jobb, szebb képet produkál... -
r4pt0r #4402 Tudom már olvastam, jó kis cikk. -
#4401 Digitalizál és HDTV-sít Szőke kapitány
http://index.hu/kultur/media/dig8067/ -
#4400 Alant ott a link a Samu LE-40M87 vs. Sony KDL-40V3000 házitesztünkhöz.
TV nézésre és DVD-zésre NE fullHD TV-t vegyen az ember szvsz... -
#4399 Én a helyedben egy Samsung 42" Q91 v. Q92-es plazmát vennék, ha most csak TV vagy DVD a fő forrás. Az olyan 260e Ft. De 330e Ft-ért már 50"-os változatot is vehetsz. Aztán két-három év múlva lecserélném egy FullHD-re, ha már aktuális lesz a BR / HD DVD dolog, és a HD TV adások is lassan éledezni kezdenek.
De előtte azért nézd meg valahol élőben mindenképpen, hogy neked is tetszik-e a képe. -
r4pt0r #4398 300-ért van a neten Samu LE40M87, az szerintem nem rossz vétel. De nem tudom hogy van Samunál a gari. de valszeg én is ilyet fogok venni. -
mounteverest #4397 Na most van az a pillanat, hogy akkor teljesen elbizonytalanodtam és nem tudom mi legyen.
Egyenlőre biztos nem fogok BR lejátszót venni, de majd természetesen szeretnék azt is ha egy kicst olcsóbb lesz.
Nagy általánosságban tényleg csak tv és dvd nézésre kell még mostanában.
Csak azért akarok Full HD-set venni, hogy 2 év múlva ne kelljen egy újat vennem. Tisztában vagyok vele, hogy most nem fogom kihasználni a Full HD-t, de később azért bízom benne.
Amugy attól hogy egy tv Full HD-s gondolom lehet állítani rajta a dolgokat, meg ha az adás vagy dvd nem olyan akkor ugyse használja.
Amugy akkor te milyen készüléket ajánlanál ha nem azt amit kinéztem.
300-330-nál többet nem költök rá az tuti, de nagyon érdekel egy olyan ember véleménye aki ismeri a dörgést.
Szóval nem szerertnék beleszaladni valami olyan dologba amit megbánok.
Teljes mértékben meggyőzhető vagyok ha azt mondod, hogy ne vegyek Full Hd-t akkor nem veszek, csak akkor mégi milyet?