LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Mostanában jellemzõen a PCrõl nézem a filmeket, amiben egy Radeon9600XT van. A kép tulajdonságainál be lehet állítani, hogy a TVn látható kép teljes képernyõs legyen, vagy a forrással megegyezõ méretû.
Ha a fullscreent állítom be, akkor a kép hosszában nyújtott(torz) lesz. Ha a másik lehetõséget választom, akkor meg csíkban látom a filmet alulfelül fekete csíkkel szegélyezve... Mindezt DVDripek esetében.
Szóval átverés az egész?!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Én sem értem, hogyha egyszer van az embernek egy 16:9-es tévéje és adnak 16:9-es mûsort akkor miért van széles torz kép fekete csíkkal.
Mitõl kapcsol át a tévé ilyen üzemmmódra (nem a távirányítógombra gondolok)?
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Másik topicban már kérdeztem, de nem kaptam kielégítõ választ, ezért itt is megkérdem, hátha van hozzáértõ:
Van otthon egy 16:9 képarányú TVm. Anno, azért vettem, hogy majd DVDket nézzek rajta jól. Namost, eddig ahányszor néztem filmet mindig ott volt alul-felül a fekete csík annak ellenére, hogy elvileg erre lett kitalálva a TV. MIÉRT VAN EZ?
Ennyi erõvel vehettem volna olcsóbban 4:3 képarányú TVt is...
De milyen érdekes, hogy állandóan azokkal van a baj!! 😊
Nem is értem.
www.digimomentsvideography.com
Egy 3LCD-s tv lehet HD ready is, sõt beépített DVB tuner is van bennük.
Sziasztok!Az én érdeklõdésemet a Projectorok,és Projectoros TV-k is felkeltették...!
Velük mi a helyzet.Milyen elõnyei ill. hátrányai vannak?? MIre kell odafigyelni??
A lényeg nem is ez akart lenni, hanem az, hogy bizony a hozzánemértõket könnyen átverhetik a cégek, ami pedig sajnos igaz.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
2. szintén ugyanazt mondjuk.
3. igazad van, figyelmetlen voltam, rosszul fogalmaztam, de hát a fórum már csak ilyen, néha az ember nem figyel annyira mindenre, még a helyesírásra sem.
4. A kampó megfellebezendõ, én nem állítottam, hogy egyenlõk, csak azt, hogy többféle rendszer van, amiben az egyikben ilyen, a másikban olyan.
5. Én sem írtam, hogy minden mozifilm ilyen, csak azt, hogy valamelyik, tehát van ilyen is, meg a 4:3 és e között még számtalan.
www.bbs.hu
"... a 640x480-as felbontás az amerikai NTSC rendszernek felel meg." - és a VGA-nak.
"A 720x480-as NTSC szabvány az a szélesvásznú rendszer" - ilyen szabvány nincs, az NTSC DVD-k max. felbontása ennyi.
"Egyébként a 16:9-es felbontás valójában nem 16:9, hanem vagy 1,85:1 vagy 1,77:1 vagy pedig 1,66:1" - A 16:9 NEM felbontás, hanem aránypár, akárcsak az 1,85:1 ésatöbbi.
Amúgy ezért a kijelentésedért Számtanból ezennel egy méteres Karót kapsz, mert azt állítod, hogy 16/9 = 1,85 = 1,77 = 1,66 😄 😄 😄 😄
(Valójában 16/9 = 1,77777...)
NEM minden mozifilm 2,35:1 arányú! Nagyon sok olyan IS van ami 4:3-as és még közte van az a sok egyéb variáció (az elõzõ bekezdésbõl).....
"... lehetõleg ne vegyünk kisebb felbontású tévét..." - egyet értek!
A kisebb 4:3 LCD tévéket 640x480, 800x600, meg nagyobb felbontásban lehet kapni. Én speciel még nem láttam 768x576-os felbontású LCD tévét.
Pont azt írtam, hogy a PAL rendszerhez minimum a 800x600-as felbontás kell, mert a 640x480-as olcsó LCD tévéknek kisebb a felbontásuk, mint amit a PAL rendszer megkövetel, ezért rossz minõségû lesz a kép. A 720x480-as NTSC szabvány az a szélesvásznú rendszer, az NTSC tévéknél nincs ekkora vízszintes felbontás, viszont a 640x480-as LCD pont megfelel az amerikai NTSC igényeinek.
Egyébként a 16:9-es felbontás valójában nem 16:9, hanem vagy 1,85:1 vagy 1,77:1 vagy pedig 1,66:1 ami pedig igen széles lehetõség, ezért alkalmaznak mindenféle trükkös (Pan, Letterbox, Pan&scan, stb.) technikákat. Egyébként a mozifilmek még ennél is szélesebbek, valamelyik ha jól tudom 2,35:1 arányú, de ez már nem LCD tévé kérdése.
A lényeg azonban az, hogy lehetõleg ne vegyünk kisebb felbontású tévét, mint amit az európai rendszerekben használt felbontás igényel, mert azok az amerikai NTSC rendszer rosszabb minõségéhez lettek igazítva.
www.bbs.hu
A 800x600 az SVGA, szintén számítógép.
A PAL tv az 768x576, míg a PAL DVD az 720x576. Az NTSC DVD 720x480.
Egy 16:9-es képmegjelenítõnek ahhoz hogy egy PAL DVD-t képinformáció veszteség nélkül meg tudjon jeleníteni, 1024x576 minimális felbontással kell bírnia, kiszámítható hogy ez felel meg a 16:9-nek.
Annak is egyszerûen utána lehet számolni hogy az LCD-k 1366x768-as felbontása is a 16:9-es arányhoz igazodik.
(Kár, hogy a PAL-nál is jobb SECAM rendszert meg beszüntették.)
Ez egyébként az olcsó LCD tévékre is igaz, sokhelyen árulnak 640x480-as felbontású LCD tévéket, viszonylag kedvezõ áron, tele van velük a Médiamarkt meg a sok hasonló bolt, és a sok hozzánemértõ ilyenkor csak az árat nézi. Pedig a 640x480-as felbontás az amerikai NTSC rendszernek felel meg, a PAL rendszer ennél nagyobb felbontással dolgozik, így európában a 800x600-as tévékre van szükség, mert különben csapnivaló lesz a képminõség. Szerintem kötelezni kellene a forgalmazókat, hogy errõl a vevõket is tájékoztassák, de ahhoz sajnos sumákok.
www.bbs.hu
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Adott egy LG DVD (Hdd-s), meg egy Samsung LE27T51B HD-ready-s LCD TV. Azt már kitököltem, hogy a dvd-n be kell kapcsolni a progresszív scant-t, hogy a HDMI kimeneten lévõ képet a tv DVI bermenetére kötve legyen kép (egyébként a tv azt írta, hogy nem megfelelõ a formátum), de a 16:9-cel nem boldogulok.
A DVD-n beállítom, hogy a tv 16:9-es képarányú, a tv-t is átállítom arra, de már minden beállítást kipróbáltam és mindíg csak a szélességében nyhújtott képet adja, nem pedig az arányosat. (4:3-ban fantasztikusan jó a kép, de ha már van 16:9 és elvileg mindkét készülék támogatja, akkor szeretném úgy használni.) Mit tudok tenni, hogy valóban normális képet kapjak?
Másik gond a TV-vel, hogy hiába állítom 16:9-re a szélesvásznú filmeknél is elhagyja alul felül a csíkot, ráadásul torzít is, ezért át kell kapcsolnom nagyításra. Automatikus állásban soha nem kapcsol át magátol.
Illetve a magyar tévéadások (T-kábel) közül van olyan, ami tényleg 16:9-es? Képes ezt érzékelni a TV?
www.bbs.hu
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Merre lehet ilyen jo aron venni Samsung LCD-t?
osszeraktuk.. bekapcsoltuk a HBO HD csatit es elelveztunk.... GYONYORU!!! majd valtogattuk a sima hbo es a hbo hd csati kozott es... igen.. megerte.. nagyon szep a hd adas a sony tv-n.... meg csak component kabelekkel neztuk... holnap vagy a heten vesz hdmi kabeleket es akkor azzal is meglessuk milyen...
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Egyebkent ugyanugy megkapod olcsobban, olyan 500k korul. En multkor meg tudtam, nem tudom van e meg.
Ebben az árban ha tud valaki jobbat akkor szoljon!
Egyépként 750 ért befizetek 1 vilákörüli utra nem a nappaliban szopok évekig!
A TV teljesen jo ár minõség arányok figyelembe vételével.
Sony KLV-S40A10 750e Szolj ha megvetted!
Sony KLV-S40A10 750e
8ms-es mindegyik. Sportadások elvileg okésak.
Elmegy az adás meg egyéves elõfizetés esetén volt hogy az idõszak felénél miért nem fizetünk a következõ évért😄 MOndtuk nekik, hogy kapják be😄 lett újra adás😊 Szal geciek😊 viszont lehet váltogatni szinkront (igaz még csak pár adón de pl HBO-t csak angolul vagyok hajlandó nézni)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
...viszont kiváncsi lennék a Chello által hirdetett 150 digitális adóra !
!! FORZA MILAN !! -Johnny-
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
De az term nem a 300e-es fejlettség. 😊)))
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kerdes mire akarod hasznalni?! Nekem ennek a JVC valtozata volt par hetig, abban voltak + JVC featurek. De ezek ugye felbontasukbol adodoan sem tamogatjak a HDMI-t, bar fogadjak a 720p, 1080i jeleket, de azokat leskalazzak. Ha mar plazma, akkor 1024*768-as legyen. De tenyleg a felhasznalasi terulet a legmeghatarozobb.
A SlimFit-ek meg egyenlore felejtosek, ki kell nojek gyermekbetegsegeiket, az majd szvsz jo fel ev legalabb.
na akkor most már ezt is tudom
én tulajdonképpen azt hittem meg lehet bennük bízni
de amit emlittetem Samsung LCD azt tényleg oda basszos😊
mielõtt megkérdezed nem tudom ,hogy a Sony-hoz képes milyen😄
lényeg a lényeg aki megtudja fizetni a 300e fölötti képmegegjelítõket annak nagyon kell hibázni ha rosszat sikerül kifognia.
A mai piaci helyzetrõl viszont már nincs sok infom,nemtom most mi a helyzet.SZóval új tv-t akarok venni,de egyenlõre nehéz a döntés.Az egyik lehetõség egy plazma:panasonic TH-37PA50,aminek most nagyon lement az ára,bruttó 300ér be tudnám szerezni,igaz,a hozzá tartozó állvány,vagy keret nagyon megdobja az árát.A paraméterek:
94 cm képátlójú, 16:9 arányú képernyõ
852 x 480 pixeles felbontás (VGA)
4000:1 kontrasztarány
8,6 millirád megjeleníthetõ szín
Tuner rendszer: PLL szintézeres, automatius hangolású tuner, 100 programhellyel
A másik a kivárás:a hagyomásnyosabb,síkképernyõs változat,amíg nem mennek le még jobban a plazma árak,hiszen ami most olcsóbbnak tûnik,az nyilván nem a felsõ kategóriába tartozik..A fent említett plazma egy évvel ezelõtt kb 1.5 milla volt.Szóval ez a 40 cm széles samsunkg fit tv lenne addig megoldás,ami 120 körül van,de ez csak 72 cm sajna..Egyébként ezekbõl a síkképernyõsöknél már abszolút nem forgalmaznak 90 cm körüli vagy nagyobb tv-ket??csak LCD és plazma mostmár???
Mitha egy autós teszben ott lenne az AUDI, a BMW, de a Merci nem... LOL 😊)))
Elhiheted, ok nélkül nem szoktam "istenítenio" semmit.... Annak mi értelme lenne?? 😊))
Igaz a Plazmahoz kepest a feketeje gyengebb, de egyebkent minden tokeletesen nez ki rajta.