21171
LCD - Plazma
  • EmThor
    tökéletesen jó a 42pv70 is, azt bámulom egy ideje
  • [NST]Cifu
    Jövő héten kint lesz egy kis teszt az új 42" PX80-as Pana plazmáról az AVForumon. Ez már kapható model, olyan 270-280e Ft-s áron.

Előre vezetésnek: igaz hogy csak egy 1024x768-as felbontású plazma, de átlagos felhasználásra szvsz per pillanat mindent visz. TV-re, DVD-re, Blu-Rayre tökéletes 2 méternél messzebbről (közelebről a pixelesedés azért már felfedezhető, dehát átlagos ember nem néz két méternél közelebbről egy 42" TV-t, csak az olyan eltemültek, mint én :))). A feketéje pedig olyan, hogy a Pioneer Kuro-khoz lehet hasonlítani... csak az ára fele annyi, mint egy Kuro-é.

Őszintén szólva nem tudom, hogy mi extrát tudnak nyújtani majd a nagyobb testvérek, hiszen elvileg ez a belépőszint jelenleg. A felbontáson túl valószinüleg USB és hálókapcsolat, esetleg Wi-Fi, de kontrasztban, feketében aligha tudnak még ennél is továbbmenni....

dKora: szvsz sürgősen felejsd el a PV7/PV70/PV700 kategóriát. A PX80 oda és vissza elveri, felszeleteli és lenyeli, és még csak drágának sem mondanám. Persze az is igaz, hogy jönnek az új LG és Samsung plazmák is...
  • dKora
    Sziasztok!
    Kinéztem magamnak egy Panasonic TH42PV70 típusú plazmatévét, el is mentem egy üzletbe megnézni, az eladó persze dícsérte, de elkeserítően rossz képe volt sztem (hangyás)! Ezt ő azzal magyarázta hogy a gyenge analóg jel hibáit érzékeli a TV, mert annyira jó a felbontása....stb. Tudtok valamit erről? Minden plazma és LCD tv-nek ilyen gyenge képe van TV adással? Csak a DVD filmek jók ezeken a TV-ken, ill. a majdani digitális adás? Csakmert nem kizárólag DVD-t szeretnék nézni a készüléken, hanem tv műsort is, de ezen rosszabb kép volt mint a hagyományos katódsugárcsövesen! Pedig tudtommal az általam kiválasztott modell nem egy gagyi darab.....
  • Breki33
    Nem tér el természetesen csak az első sorban írottal bővebb infó
    igazából csak azt akartam hozzátenni de teljes mondatból kiemelve kicsit fura lett volna ezért idéztem egyben.
  • ballor
    A SHARP X20E-re tud valaki valamit?
    Olyan tompa volt nekem. Beállítás lenne? Ennyivel nagyobb fényerőt adnának ki az LG és a TOSHIBA tv-k? Mondjuk azok eléggé fel voltak tolva, kezdték súrolni a túlzott fényerő kategóriát.
  • Landor
    aranyos vagy köszi :)
    az avplanetben meg nettó 265, amit még így is sokallok :P
    na de ki akar itt boltban vásárolni?! :Ð
  • ballor
    MMben most a 40M87 410-ÁFA
  • [NST]Cifu
    Miben tér ez el a lent írtaktól?
  • Landor
    ez majdhogynem fedi az előző üzenetet...
    egyébként igaz; meglátom hogy mennyiért tudnék hozzájutni ezekhez a modellekhez (LE-40M87BD/LE-40F86BD/42XL2E/KDL-40V3000)
    szóval ha lesz közöttük alkalmi vétel, akkor kompromiszumot hozok :)
  • ballor
    LG37LF65 most 241eFt
    Sharp LC42x20E 340eFt

a MM ma akciózik, ÁFA mentesen a TVket
    Pana 37 LZ70p sem lenne nekem rossz, de túl széles (két oldalán van a hangszóró)

a Sharp vagy rosszul van beállítva, vagy anyira gyatra a képe az LG, Toshiba tévékhez képest (nem látom annyira fényerősnek)
  • Breki33
    A PH-en korábban ezt is írtad erről

"Az F86-os Samu egy feltuningolt M86-os, a panel benne ugyanaz, de az elektronikája segítségével a dinamikus kontrasztott kicsit megturbózták, kapott 100Hz-es belső elektronikát, és USB csatlakozót. Ha ezek az extrák megérik neked a plusz pénzt, akkor jó választás, amúgy viszont akkor már inkább egy sima M86-os, ami jóval olcsóbb azért..."
  • [NST]Cifu
    Van a plazmán is utánhúzás, csak azt foszforlagnak hívják. ^^
  • [NST]Cifu
    Jelenleg úgy néz ki, hogy 1080i-ben fognak sugározni HD-t, ahhoz a FullHD TV-k egy fokkal jobbak (nincs átméretezés), de a sima HD felbontásúak is jók. Szerintem a vásárlói körülmények miatt még évekig nem valószinű valós 1080p műsorsugárzás, tehát ezt csak a Blu-Ray és számítógépről való filmnézésnél lehet rendesen kihasználni.
  • [NST]Cifu
    A V3000-es feketéje nincs a Samsung közelébe se, legalábbis egymás mellett egy Samu paneles M87 esetén feltünő volt a különbség a Samu javára.

Az F86 érdemben csak a 100Hz és az USB csati miatt több, mint az M86/87, ha ezek nem kellenek, szerintem nem érdemes annyival többet kiadni érte. X20E-t sajnos eddig csak bevásárlóközpontokban láttam, normális körülmények között nem. Amit láttam belőle az tetszik, de ez a típus az M86/87 konkurenciája, nem az F86-osé, azé inkább az XL2E.
  • waspika
    Szia!

Esetleg erről a Philips 42PFL9632D LCD-rőlk van tapasztalatod??
    Csak jókat olvastam róla, bár elég régi modell. Sajnos nekem a 40-es lcd-k kicsik. Most 106 plazmám van és ez pont jó 2,3 m-ről. A 102 cm már kicsi lenne (az a 4 cm is sokat számít) a 117 meg már sok. Sajnos nem sok gyártó gyárt 42-s lcd-ket (nem tudom miért??). Ezért esett most épp a philips-re a választásom. Ha esetleg van valami tapasztalatod vele megírhatnád.

Elvileg a samu F86-t venném, ha nem 40-es lenne.

Köszi
  • Zoli82
    Gyors mozgásoknál fellépő csíkhúzás tipikus LCD probléma, plazma nem húz "után".
    Nem tudom pontosan mikor jönnek a 2008-asok, valaki azt mondja március, de májust is halottam.
  • votiv
    [NST]CIFU, nagyon köszi a választ! (és utólag is hepi börzdéj!)
    A SkyHD csatornáin sajna nem adnak NFL meccseket, de más műholdas csomagban sem találtam, asszem ezt egyelőre bebuktam. Azért ha vki hall valamit ;)
    Akkor nem megyek 40" alá, inkább kiüttettem a falakat :P
    Úgy hallottam, UPC-n a HBO is HD lesz nemsokára, de mondom, optimista vagyok, hogy gyorsabban állnak át az adók, mint várnánk.
    Eddig úgy hittem, hogy a nem FULL-HD-s meg a 1366x768-as tv-ket kell 2-3 év múlva leselejtezni. Mit még? Mert olyat nem szívesen vennék :)

Zoli82, köszi az infót :) kb. hány hét még?
    Focinézéshez is jobb a plazma? Vagy a focisták nem olyan fürgék, hogy húzzák maguk után a kondenzcsíkot? :P
  • Landor
    Nos az utolsó körben vagyok a TV vásárlásban; 40", LCD, no földi műsor, szóval úgy néz ki LE-40M87BD lesz vagy a KDL-40V3000, bár ennél nemtudom hogy ugyan ilyen jó-e az a "samsung fekete" vagy ha jó áron tudnék hozzájutni akkor egy LE-40F86BD lenne a tuti, bár ennél nem tudom hogy a LC-42X20E jobb-e, bár azért az a -15000 kontraszt azért jelenthet valamit.
    Hmm.. kihagytam valami modellt amit esetleg még mérlegelnem kellene? :D
  • Landor
    grat a tvhez
    na én pont ezért vettem egy ilyet :D
    1080p upscaling, meg persze h264 kodek :D
    HD stream videót is tud, csak külföldre sajnos kicsi a sávom és akadozott :(
  • Landor
    BaSZNáD így utólag is Cifu!
  • ReTeK
    végre megvan a Samu LE-40M87BD :-)
    a hagyományos tv adás ótvar hulladékul néz ki rajta, szerintem büntetés nézni :-(
    a divx is ocsmány, a dvd türhető sőt egész jó, de miutám a PC-t rákötöttem csak ámultam bámultam már a 720p filmeken is
  • Zoli82
    TV-re, DVD-re, plazmát vegyél, Panasonicban van gyárilag beégés elleni védelem, érdemes megvárni a 2008-as modelleket, hamarosan jönnek..
    Én is azt várom:)
  • [NST]Cifu
    Úgy néz ki, hogy holnap egy rövid tesztelésre megvizslathatok egy új FullHD Panasonic plazmát, kiváncsi vagyok rá, majd írok róla egy keveset.
  • [NST]Cifu
    Amerikai csatornákat nem nagyon sugároznak európában, a műholdas csomagoknál célszerű körülnézni, ott vannak HD sportcsatornák (kiindulási alap: SkyHD @ Digitalsat.hu).

Elvileg lassan a kábelTV és talán az Antenna Hungária is elkezdi a HD felbontású digitális műsorszórást, ezeknél viszont csak reménykedni lehet mikor jönnek a HD sportcsatornák, ne adj isten magyarul...

Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor írtam már a tavasztól várható új LG és Samsung modellekről, megvárhatod azokat, vagy dönthetsz úgy, hogy most veszel valami olcsóbb készüléket, és két-három év múlva lecseréled.

Ez esetben ajánlom figyelmedbe a Samsung LE-37M87-est, kb. 280e Ft, ez FullHD felbontású, jó átlagos teljesítményt nyújtó modell. Kicsivel jobb nála a Sharp LC-37X20E, de az már inkább 350e Ft. Ezek 37" (94cm) képátlójú készülékek, ez alatti képátlóval FullHD-t nem nagyon kapsz. Hozzáteszem ugyanakkor, hogy olyan, hogy "túl nagy" nincs. Én egy 40" LCD-t nézek, és 3 méterről kicsinek érzem. Ha megtehetném, inkább 50"-ost vennék, de azok már túl drágák nekem. xD

Emiatt én azért azt mondom, hogy ne írd le a 40"/42" modelleket, nem rosszak azok, és hidd el, ha hozzászoksz te is, te is idővel kicsinek fogsz látni egy 37"-ost. ;)

Hogy megéri-e FullHD-t, arra azt mondom, hogy személy szerint igent mondok, de igazából látnod kell élőben, hogy eldönsd, megéri-e a plusz vételárat kifizetni ezért kifizetni.

A plazma vs. LCD vita többoldalú. A plazmák általánosságban jobbak TV nézésre, DVD-zésre, általánosságban az olyan filmekhez, ahol nagy a kontrasztkülönbség a képen (Sin City például). Hátrányuk az, hogy egyes modellek alig észrevehetően, de vibrál a képük, a másik az un. foszforlag jelenség, vagyis gyors mozgásoknál a világos v. sötét részek egyfajta kondenzcsíkot húznak maguk után, ezen kívűl ott van az un. beégés veszélye, vagyis hogy ha adott pixelek folyamatosan ugyanazt mutatják (pl. csatornalogók, KÉJ-(korhatár)karikák), akkor "ellustulnak", és szellemképként még egy ideig láthatóak lesznek utána.

Az LCD hátránya viszont az, hogy mivel a háttérvilágítás fényereje kvázi egységes, ezért ha a kép világos és sötét részek nagy kontrasztarányát mutatja, akkor látványosan kijön, hogy a fekete valójában nem fekete. Ezen kívűl probléma az, hogy nem lehet teljesen elzárni a háttérvilágítás fényét, és a széleken, sarkokon kis mértékű bevilágítást lehet észlelni.

Hogy plazma vs. LCD legyen, azt inkább rád bízom, egyéni ingerencia, nézz meg minél több plazmát és LCD-t, és döntsd el magad, melyik tetszik jobban. Én személy szerint az LCD-ket tartom jobb döntésnek, de sokan esküsznek a plazmákra.
  • Mighty
    Asszem 1-2 hónapon belül a UPC elindítja a digitális csomagját, amiben már lehetőség lesz 2 HD csatorna vételére is (Eurosport és Nat. Geo).
  • votiv
    Sziasztok!

Végre egy hely, ahol hozzáértőket találok :)
    Sokat visszaolvastam, de egyre kevésbé tudom, végül milyen tévét is vegyek, légyszi segítsetek.
    Arra gondoltam, nagy optimistán beruházok egy FULL HD-re :D (Azért is, mert szeretnék előfizetni külföldi (amerikai) sportcsatornákra, pl. NFL Network, ESPN - ezek már mind HD-ban nyomják. Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy megoldható-e ez kis hazánkból?)

Úgy vettem észre, az 1080p leginkább a 102cm-es és nagyobb képátlós készülékekre jellemző, de ekkora tévéhez túl kicsi a szobánk.
    Mi az a méret, amitől már tényleg megéri a nagyobb felbontás?
    És akkor plazma vagy lcd? Esetleg konkrét típus javaslatok? (Bár tetszene egy Pioneer Kuro, >500K-t nem adnék ki tévére, inkább 3-400K körül gondoltam)
    Elsősorban tévézéshez kell a készülék, sport, ismeretterjesztő, és filmcsatornák, csak másodsorban DVD.
    Köszönettel,
    votiv
  • [NST]Cifu
    Mindkettő jó kis TV, a Samsung feketéje eszméletlen jó, de a Sony-kba hagyományosan jobb minőségű Tuner kerül, tehát ha nem beltéri egységen nézed a TV-t, akkor jobb választás.
  • cicamisk
    Sony KDL-40W3000 vagy Samsung LE40F86BD? Melyik a jobb? Van valakinek tapasztalata?
  • [NST]Cifu
    Köszönöm. :)
  • Kandurex
    hbd!!
  • Breki33
    [NST]Cifu -nak BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok

Köszi minden eddigi segítséget
    HI.Ebben a pillanatban vitték el tőlem a 42"PV70P Panámat.Érdeklődnék,hogy erről a tv-ről van e vkinek infója vagy vett e már ilyet??SONY Full HD
  • ballor
    Nagyon nagy gondom, hogy csak 95 cm széles helyem van.
    Ezért vagyok eléggé behatárolva a 37-re.
  • [NST]Cifu
    Az M86/87-esből legalább 3-4 belső revizió létezik, a későbbi reviziók már kezelik rendesen a 24p-t. Az LG37LF65 és LF75 olcsó, 300e Ft-ért már 42"-osat is vehetsz, cserébe a feketéje nem olyan jó, mint a Samu vagy a Sharp TV-é. A Samu és a Sharp közül én alaphangon inkább a Sharpot ajánlanám.
  • JohnnySmith
    LG37LF65
  • ballor
    Tud valaki ajánlani ilyen tévét: 37-es, Full HD (1080p), 24p, 300 körüli áron.

Amiket kinéztem eddig:
    - Samsung 37M87BD (igaz ez nem tudja a 24p-t)
    - Sharp LC-37x20E

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • [NST]Cifu
    Nem vagyok plazma rajongó, a beégés jelensége miatt, így nem is igazán foglalkoztam valük. Ez alól eddig egy kivétel volt, a Pioneer Kuro plazmák esete, azok tényleg lenyűgözőek, látványos beégés sem jellemző rájuk. Csak az áruk...

Volt valami látványos változás a jelengi LCD TV-khez képest az új Samuban? A leírásod alapján nem. Ez esetben az árával lép előbbre a korábbi testvéreihez képest vajon?
  • [NST]Cifu
    Nem nagyon ajánlom. Ez egy viszonylag puha műanyag borítás, nem üveg vagy valami hasonló. Az egész kvázi a külső fele a panelnak, ami ugye a kis pixel "kapukat" is tartja. Ha nekiállsz macerálni, akkor előfordulhat, hogy csak tönkreteszed ezeket a "kapukat". Attól tartok hogy ennyi a szituáció - vagy megszoksz vagy megszöksz eset. :S

Nem vigaszként, de ez amúgy minden LCD TV esetén így van, én eddig kemény (üveg) képernyős LCD TV-t nem láttam...
  • SIDE76
    Hát igen, de lassan megjelenik és úgy néz ki hogy méltó utóda lessz a PV70-nek. :)

Ma megnéztem a Samsung új 37A558 LCDTV-t. A speckókat nem írom azt már leírtuk itt a topicban. A külseje szép letisztult téglalapforma...semmi felesleges vonalvezetés. Elől lakkfekete, hátulja matt. Szép szolid TV, bár csinálhatták volna kevésbé szélesre is a káváját. A menü a szokásos.
    Tökéletes középkategóriás TV lehet belőle.
  • Kandurex
    zavaró, legalább is észrevehető, a mélységről nem tudom :/