21171
LCD - Plazma
  • rallyeati
    Ja és az miért van, hogy ha egy dvd lemezt teszek a gépbe és áthúzom a tv-re akkor teljesen sötét a kép?
    Az igaz, hogy ilyenkor csak be kell állítani a képet (kontraszt, fényerő meg ilyenek)? De a gépen, vagy a tv-n?
  • rallyeati
    Most összekötöttem a tv-t és a gépet és a hifinek a hangfalai elkezdtek zúgni. Ha nem megy semmi és bekapcsolom a hifit egyfolytába zúg. Ez mitől lehet? Vezeték?
  • Landor
    electroworldben meg a mediamarktban láttam fasza cuccokat..
    HDMI-HDMI 10k
    DVI-HDMI 14k
    aranyozott, szarrászigetelt/árnyékolt :)
  • Magnum PI
    Esetleg ebben az árkategóriában tudsz ajánlani valamit? Eddig ezeket néztem

Panasonic DVD-S53 24.000
    Panasonic DVD-S511 28.000
  • [NST]Cifu
    Természetesen teljes képernyőn lesz, az arányok nem változnak meg.
  • mombullet
    Nem tudsz valahol neten ajánlani? Nem találok sehol.:)
  • Magnum PI
    Akkor ez most mit is jelent? Akkora lesz a kép amekkora a tv képernyőeje, és megtartja az arányt ( vagy fekete csík a széleken vagy levágás ) vagy akkora lesz mint a TV képernyője de az arányok megváltoznak
  • [NST]Cifu
    Próbáld ki. Jó minőségű kábel esetén amúgy látványos változás elvileg nem szabadna, hogy legyen.
  • Landor
    Cifu!
    Én nem találom az új Samsungok paramétereinek leírását! Vagy még nincs konkrét infó ezekről?
  • csabika6630
    Sziasztok.
    Most a számítógépet és a tv-t dvi hdmi kábellel kötöm össze és nagyon szép képet ad a tv.
    Ha olyan videokártyával kötém össze amin csak VGA kimenet van és úgy kötném rá a tv VGA bemenetére akkor mennyire változna a tv képminősége?
    (a kábel hossza 1,5 méter lenne maximum).
    Jah és a tv egy LG lc51 => full hd-t nem jelenít meg.
  • [NST]Cifu
    Szvsz a dinamikus kontraszt-ot látod.
  • [NST]Cifu
    Mindenképpen többszörös átméretezés lesz, hiszen a lejátszó csak 720p v. 1080i/p-be képes átkonvertálni, azt pedig a TV-nek még át kell a belső 1366x768-as felbontására konvertálni.
  • Landor
    szerintem próbáld ki egy "normális" 10e forintos prémium HDMI kábellal :D
  • mombullet
    Nemrég vettem egy full hd-s samuban LE46F86BD. Csak egy bajom van vele. Ps3-al játszom le a blu-ray filmeket és "csak ezen" háttérban egy kicsit hullámzik csak világos jeleneteknél észrevehető. Miért van ez? Amúgy a tv-adásoknál, dvd-nél, gameplay-on nincs, az rendben van. Még a vinyón lévők 1080p előzeteseknél sincsen. A kábel lehet a hunyó? Igaz, hogy olcsó 4000 ft-os hama márkájú kábel van összekötve. Szóval nem értem ha vinyóról megy rendesen, a lemezről viszont nem. Már azon is gondolkoztam, hogy szarul olvas a BD olvasó. Szerintetek?
  • Lothargia
    Szóval, ha valaki tud véleményt nyilvánítani a 8bites és a 10bites panel között, a 50-60hz és a 100-120hz között, valamint a DVB-T és DVB-C tuner (mármint,h MO-n kell-é dvb-c) közti külömbségről azt +köszönném.
    Csak azért mert a 8 és a 10bites vmit DVB-T & DVB-c-s tv között 50ft külömbség van (h +ér-r ennyi külömbséget?) a 50 és 100hz között majd200eFT (érdemes lenne-e még várni a vásárlással?).
    Valamint nemtudja vki,h mikor jönnek be az új Braviák??? (a sony.com on már vannak komoly 120hz-esek olyan árban mint nálunk a W-s típus...)
  • Magnum PI
    Hi!

Van egy Samsung tv-m, 1360x768max felbontással. Venni akarok hozzá egy asztali DVD-t ami divx-et is lejátszik.a Panasonic DVD-S53 vagy DVD-S511-et néztem ki ( ennyit szánok rá ). A kérdésem az lenne hogy ha HDMI-n keresztül kapcsolom össze a TV-vel a lejátszót akkor az milyen felbontáson fog menni, és ha pl 1360x768-on megy, de a divx pl 756x452 (hasból) akkor mi fog történni. Akkora lesz a kép ahány pixel a divx, vagy széthúzza? Hogy működik ez?
  • dbdadi
    közeljövő az kb 4 hónap de elkezdtem nézgetni a FullHD-kat és ugy gondoltam inkább azt mert 300e azt is megkapom,szal nem sima readyst veszek
  • Landor
    digitális, miért ne lehetne :)
  • rallyeati
    Lehet állandóan bedugvan a dvi-hdmi kábel, vagy azért ne?
  • rinpocse
    Köszönöm. Csak neked küldtem át, de abban nem is volt a Z sorozatról semmi.
  • [NST]Cifu
    A közeljövő mennyi időt takar? Ha tudod, szerintem várd meg az új modelleket. Az árakat mindenképpen befolyásolja.

Ha az adott feltételeknek keresel TV-t, és holnap mész vásárolni, én azt mondom, hogy egy D3500 is megteszi.
  • [NST]Cifu
    Monitornak? LG 32LC4x/LC5x, Samsung LE-32R8x. Ezeket nézd meg. UGyanakkor megjegyzem, hogy egy-két hónap, és itt vannak az új modellek. Ha holnap vagy egy héten belül mész megvenni, akkor még reális esetleg, de ha még csak tervezgeted, akkor inkább várj.
  • Landor
    jéé én pont fordítva vagyok.. most megveszem a TV-t és majd később a PS3at :D #5099nél meg is tudod nézni, meg a rá érkézett válaszokat is. én egyébként rááldozom azt a plussz xx-ezret a 100Hz-re úgy tűnik :) /gyors mozgások/
    láttam egy egy olcsóbb, de jó falikonzolt 22ért a mediamarktban, ez volt az egyetlen, amin normálisan kézzel, szerelés nélkül lehetett állítani a dőlésszöget
    az avplanetben én már többször is vásároltam, mindig meg voltam elégedve. annyit azért hozzá hogy ott helyi és csak 1 éves garanciát adnak a termékere
  • Lothargia
    Sziasztok!

A közeljövőben szeretnék venni 1 FULL-HD LCDTV-t, a már meglévő Playstation3-am mellé:).
    Nagyon sok fajtat megnéztem már és úgy néz ki,h a Sony mellett döntök, de azok közüll sem túl egyszerű választani. A 3jelöltem: KDL-D3500 (SonyCentrumos ára:399000), KDL-V3000 (430000), KDL-W3000 (450000). Ismerem a termékek közötti technikai külömbségeket (DVB-C tuner, 10Bit, BraviaEngine-EX...), láttam is már őket,de mégsem tudom eldönteni,h pl 1 W-s készülék megér-e 50Ft-al többet mint 1 D-s (a jövőre nézve is)(egyébként már a 400is elég plafon és még fali konzol is kellene, de nagy nehezen -ha tényleg megérné- kiköhögném azt a plusz 50-et)?
    Nézegettem a 100hz-es tévéket is,de nagyon-nagyon drágák (nemtom nem-e érné meg MÉG:( várni mert olvastam,h jönnek a 120&180hz-es TV-k).
    A Sony mellett még a Sharp és a Samsung ami számításba jött nálam, de vevő vagyok mindenféle ötletre, tanácsra, véleményre (40" és 42"-os tévék érdekelnek, szertnék majd blu-ray-t nézni rajta, tvadások közül csak sportot nézek - a 100hz miatt írom)
    Ja, és böngésztem a netes boltok között is; AV-Planet, Műszakishop, TV-Store ahol remek árak vannak (pl KDL-40D3500 305000-ért ami majd 100ezer forintos külömbség), de megnéztem mind a 3boltot 'élőben' is és nem volt vmi megygyőző. Ha vkinek van tapasztalata, véleménye erről is, azt szivesen olvasnám...
    Milyen pdf-et? Milyen belső infók?:)

Előre is köszi az infókat,
    Üdv,
    G
  • cloud.strife
    Továbbra is csend... valamint azt a srácot, aki felrakta vhova azt a .pdf-et igencsak keresi a Sony Japan.... izgalmas... ugyanis szigorúan belső infó az a .pdf... :S
  • dbdadi
    Még egy utolsó dolog amit kérnék,ajánljatok nekem egy ilyen HDTV-t 200e ft-it
  • dbdadi
    aham értem én egy nem drága sony-t néztem 32"-ost néztem asszem 150e
    köszönöm a felvilágosítást
  • [NST]Cifu
    Miért ne érnél? Csak natív felbontásban hajsd meg, ennyi az egész. Otthon én is egy 40" LCD TV-t használok monitornak, csak az FullHD, tehát 1920x1080-as felbontású.
  • dbdadi
    csak kiváncsiságból kérdeztem.De egyébként fel lehet tenni?
    Ja és ha összekötném géppel akkor milyen felbontásba tegyem amin szép képet ad?Mert végülis mint írtam nekem PC-hez kellene a régi monitorom helyett,amúgy érek vele annyit mint egy monitorral???
    KÖsz a választ:)
  • [NST]Cifu
    Miért akarod te 1280x1024-ben meghajtani? Épp az a lényege, hogy natívban, tehát 1366x768-ban hajsd meg. Természetesen semmiképpen nem lesz teljes képernyős egy 5:4-es képarányú felbontás egy 16:9-es felbontású TV-n.
  • dbdadi
    hy all
    már kb. 1 órája olvasom a hozzászólásokat de a kérdésemre nem találom a választ,namost,engem az érdekelne,mert szretnék venni egy HD Ready tv-t és én leginkább a PC-n játszani akarok és a filmeket nézni,tehát engem az érdekelne,hogy egy 1366x768-as felbontású HDTV-t PC-vel öszzekötve játékoknál feltudom-e tenni 1280x1024-es felbontásba vagy nem,és ha igen akkor teljesen befedi a képernyőt vagy 16:9-es lesz,és a képminőség milyen lesz,persze minden grafikai beállitás maxon lenne.
    Köszönöm a választ.
  • Breki33
    köszi szépen
  • [NST]Cifu
    Sajnos csak futólag láttam 32" M87-est, jónak tünt a képe, de nem láttam elementálisan jobbnak, mint az R8x-ekét...
  • Breki33
    kívül P
  • [NST]Cifu
    Kvázi válaszoltam azzal, hogy a PX80 esetén jobb a belső upscaler, mint a teszthesz használt (amúgy nem rossz) DVD játékos upscalere. Sajnos azt nem tudom, hogy az F86 belső upscalere milyen minőségű, ilyesmivel nem teszteltem még (bár Rea4 most próbál rávenni, hogy teszteljünk asztali lejátszókat is. ^^). Én személy szerint nem rajongok a belső upscaleres lejásztókért, de túl sok tapasztalatom nincs velük.
  • Breki33
    köszi

ezen kivűl akkor magában a képben nincs nagy különbség?
  • [NST]Cifu
    +DVB-T Tuner (R81-84-ben nincs, csak az R85-88-ban)
    +3db HDMI csati, amelyek 1.3-as szabványúak (R8x: 1.2)
    +10 bites panel (legalábbis az adatai alapján)
  • Landor
    Szia Cifu!
    #5151re tudsz valamit mondani? :o
  • Breki33
    Arra hogy az M-es sorozat megér-e +25-30.000-et az R-eshez visszonyítva100hz-et olvastam, de az apróságokkal amiben különbözik még nem vagyok pontosan tisztában
  • [NST]Cifu
    Melyik kérdésre?

Az utolsó kérdés tőled a topic felé a 32" M87-es felé irányult. Ez amennyire én láttam csak a 100Hz-ben és pár apróságban tér a 32" R8x-ektől. Hogy megéri-e, az egyéni dolog szerintem, mert én pl. nem rajongok a 100Hz-es TV-kért (bár a PX80-as pana plazma esetén pl. semmi negatívumot nem láttam a 100Hz-el kapcsolatban, igaz csak kb. 3 órát teszteltük).