LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nexxuss
TE jogász vagy, hogy ennyire okosnak hiszed magad?

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Sir Quno Jedi
Átverésrõl ismét csak te beszélsz, de a stílusod kissé irritáló, ezért jobb, ha megfogadod a tanácsomat és lezizzensz rólam, mivel ez a második figyelmeztetés (ritka holló)...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ja még annyit.

Itt az ömlengés szót említed kedves Sir Jedi!
Hát bár semmi hasznom nincs belõle, messze nem ömlengek az illetõ üzlettel kapcsolatban, csupán szeretem a fair dolgokat.
És enyhén szólva megütötte a szememet Cloud alaptalan, jócskán jogi kategóriákba vágó kommentje, melyhez te asszisztáltál.

Félre ne érts nem a te kommented messze ami felmérgelt, bocs, ha így jött volna le a dolog.
De remélem egyet értesz velem ami a dolgok fair elintézését illeti?
Egy topik, mely tévék technikai specifikációiról szól, és ezzel segítséget nyújt leendõ vásrálók technikai döntéséhez, ne adjon teret alaptalan üzleti ócsárlásoknak.
Csak azért, mert megeshet, hogy egyszer neked is lesz egy saját üzleted és valószínûleg neked se lenne jó, ha egy rosszindulatú ember alaptalanúl vevõk tucatjait téríti el tõled.
És mondom: ez a topik szerintem nem errõl szól. A címe is ez:

LCD/Plazma TV-k
Nyugi te kis Jedi lovag, nem kell összeszarni magad egybõl, a jogi kategóriát nem neked írtam, te azt messze nem lépted át.
Veled kapcsolatban csak egy gyerekes megnyílvánulás róható fel, miképp a kisded gyermek piros nyalókát szeretne, de már csak zöld van a butikban. Akkor nem kell megvenni!
Nem kényszerített senki ugye?? Fõképp nem vezettek meg? Ezért nem is vetted meg! Mivel tiszta volt a helyzet, tudtad mit vennél meg, ha megveszed.
Akkor megint megkérdezem csak a korrektség kedvéért:

Átvertek téged az említett üzletben, vagy sem???

Erre válaszoljál, az a magyarázkodó maszlag, amit itt levágtál egy 8 éves gyerek stílusában, nem érdekel.

Várom remélhetõleg immáron korrekt, egyenes válaszodat.

Szóval:

Átvertek téged az említett üzletben, vagy sem? Anyagilag megkárosítottak, vagy sem?

köszike
Sir Quno Jedi
Lezizzenhetnél rólam, mégpedig MOST!

ÉN a saját tapszatalataimat írtam le, egyszeri magánemberként, akinek semmi köze sincs a TV-csencs bizniszhez, az pedig NEM hitelrontás. Ha nem tetszik, nagyon sajnálom, de a tények, azok tények maradnak, maximum homokba dugod a fejedet.

Az oldalukon elõzékenyen elfeledik megemlíteni a cucc használt (és értéktelen) voltát, pedig az összes többi hasonló esteben szépen leírják (méghozzá pontosan és részletesen). Itt viszont ez elmaradt és ugye egy projektoros eszköznél, amikor már nincs gari a pilácsra (ami amúgy is igen kevés üzemórára és idõre van) és beleöltek jó sok üzemórát, akkor a cucc kb. nullára értéktelenedik, még ha van amúgy alapgari rá, akkor is (beégésrõl és hasonlókról most nem is tennék említést). Tudom mirõl beszélek, magam is proji tulaj vagyok. Annyira tehát máris nem jó ár amit adnak, mert ennyi erõvel apróneten és hasonló site-okon is veheted LÉNYEGESEN olcsóbban az ilyesmit, ugyanígy, használtan.

Átverésrõl pedig ÉN nem beszéltem, ezt te képzelted hozzá, magánügy. Csupán leírtam a (pont mai) tapsztalatomat velük, ebbõl mindenki azt szûr le amit akar, akárcsak a te ömlengésedbõl.

Mégvalami! Ennek a témának vajmi kevés köze van ahhoz, hogy modi vagyok-e avagy sem (fõleg, hogy nem is itt vagyok modi), így ezt puszta személyeskedésnek veszem! Szabad véleménynyilvánítás van (egy bizonyos szintig, amit szintén pont nem TE fogsz meghatározni), így ÉN is elmondhatom a tapsztalataimat, ha modi vagyok, ha nem, ha tetszik neked, vagy másnak, ha nem!

Köszönöm én is a TE "boszorkányüldözés szagú komment"-edet! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Cloud!

Ezzel az unfair szöveggel ne fárassz se engem, se mást.
Megmondom miért:

Elsõsorban amit most leírtál jogi kategória. Ha nem tudod bizonyítani amit írtál, könnyen egy polgári per kellõs közepén találhatod magad. Láttam már ilyet az Origon.

"garancia feltételek sem igaziak"
"a termékek eredete sem épp legális"

Ha nem tudod melyik paragrafus paszzol ide, nyugodtan nézz utána, vagy kérdezd meg az ügyvéded.

Egy legális üzletrõl beszélsz, amely ugyanolyan garanciát ad, mint bármely hivatalos forgalmazó! Ez már sejteti azt is, hogy az áru amit náluk veszel legális eredetü.
Hazánkban semmi nem tíltja a különbözõ régiókba szánt termékek forgalmazását, megfelelõ adók befizetését követõen.

A hivatalos forgalmazókról csak annyit, hogy az ügyfélszolgálataik tele vannak panaszos ügyfelekkel, mert a kelet-Európára szánt gyengébb minõségû, olykor selejtes termékeket szállítják be kis hazánkba. Azt megveszed és ha 3 napon belül nem veszed észre hogy nem teljesen kóser, rohangálhatsz érvényesíteni a garanciádat. Egy 2003-as törvényrendelet szerint, amennyiben a forgalmazó hibáján kívûl, az alkatrész nem érkezik meg, sem a termék cseregaranciájára, sem helyettesítõ eszköz biztosítására nem kötelezhetõ a forgalmazó cég. Tehát ha pl. 8 hónap múlva érkezik meg a vadonatúj mosógéped hibás forgódobja, akkor 8 hónapig kézzel mosól, vagy vehetsz másik mosógépet.

Amennyiben nem tudod bizonyítani hitelesen itt, amiket írtál, egyrészrõl jogilag csak egy sima márkarontásról beszélhetünk, másrészrõl saját hitelességedet is alaposan eljátszod itt a fórumon.

SQ Jedi!

Moderátor létedre te is alaposan elvetetted a súlykot!
Elõször is nem ismerjük a pontos szövegét annak a hírdetésnek, amit említesz, másrészt egyértelmü, hogy bármilyen átverésrõl akkor beszélhetsz, ha pl. eladták volna neked a tévét úgy, hogy nem közlik veled, az már használt. De amint látom, korrektúl tudomásodra hozták ezt.
Nagyon sok üzletben lehet kapni használt termékeket, sõt néhol megveszik a tiédet is. Ezzel mi a gondod? Autót se mindenki vadonat újonnan vesz.

És a fentebb elhangzottak mellett még annyit fûznék hozzá:

Én egy jó helyen fekvõ üzletbe mentem el, az épületnek melyben található, a homlokzatán 1 méteres betûkkel van kiírva a cég neve. Tehát nem sufniról van szó.
Az üzlethelyiség korrekt, kb. 7-8 fajta televízió volt kihelyezve megtekintés céljából, korrekt összehasonlítási lehetõséget nyújtva ezzel a vevõnek.
A kiszolgálás, az eladó hozzáállása kimondottan szakmai és emellett még udvarias kedves volt, régen találkoztam ilyen eladókkal, bármit kérdeztem mindenre korrekt választ kaptam.
Rendes számlát és garanciát kaptam.

Ezek után kérdezem Cloud és Jedi topikolót, milyen célra szántátok ezeket a teljesen felesleges, szakmai segítséget semmilyen téren nem nyújtó, boszorkányüldözés szagú kommenteket???
cloud.strife
😊)) LOL

www.digimomentsvideography.com

Sir Quno Jedi
Hehhe, ebben a diditalkszalonnában megakadt egy alkalmi vételen a szemem, egy samu DLP-s 46"-es TVokosságon, 220-at megér mondom, felhívom õket, erre kiderül, hogy 10 hónapot ment egy "ismerõsüknél"... Ja, egy porjektoros TV-nek különösen jót tesz az a 10 hónapnyi intenzív hazsnálat... Bexartam és elköszöntem.

cloud.strife
Amíg a "digitális vételek" (T-kábel, UPC, Digitv, stb.) SD formátumot nyomatnak, addíg nem lesz szeb a kép, csak a HD adás teszi tökéletessé az LCD-ket.
A digitális tv-tõl csak az antennazaj tûnik el, helyette belép a kockásodás... 😞

cloud.strife
Hozzáteszem a digitalszalon nem hivatalos kereskedõje sem a Sony-nak, sem a Samsung-nak, a garancia feltételek sem igaziak, meg a termékek eredete sem épp legális.... Az R74 végzõdésû Samsung televíziók nincsenek hivatalosan az országban, a Samsung mo. listájában sem szerepelnek..... Csak nehogy vmi baja legyen a TV-dnek.... 😞

cloud.strife
Sony plazma felejtõs, inkább ez az SXRD cucc, brutál kép, még kábeltvrõl is!!! 55"-ban 850e, 70" 1.800e

cloud.strife
Sony.

cloud.strife
SXRD, már rég nem a sima projis.

Ramore
Én sem vagyok naprakész ebben a témában. 😊 Talán éppen ezért olvasok szívesen ilyen és ehhez hasonló fórumokat, hátha bölcsebb leszek, és jobban választok majd lcd tévét is.
Annyira nem értek hozzá, de nálunk most a t-kábel hírdet digitális csomagot. Kell hozzá Set Top Box is, mert kódolt is, nem csak digitális.

Vagy ennek semmi köze az igazi digitális adáshoz???
Ramore
A nappalim elég nagy, elférne 100cm-es lcd, még akár a falon is. Jelenleg 29"-es tévé megy, és annál nem sokkal nagyobb a 32"-es. Adás az jelenleg csak analóg tud lenni itthon, nem? 2012-ig egészen biztosan le lesz cserélve akár többször is az új tv, remélem. 😊
3-4 méter.
A helyzet az, hogy félkör alakban vagyunk berendezkedve az ülõgarnitúrával, középpontjában a tévével, hogy a kölköknek legyen helyük rohangászni, játszani a nappali egész másik felében.
Így elég közelrõl kukkoljuk a tövöt. Nekünk ezért nem is lenne jó egy bazi nagy.
Ja és szerencsére nem kicsi a péniszem, hogy nagy méretû lcd képernyõvel keljen ellensúlyoznom...
:o)))
desigo
Otthon hány méterrõl nézitek?
Na ezzel csak óvatosan! Attól függ, milyen messzirõl nézed és mit???
Ugyanis ha nem elég messzirõl és nagy méretû az LCD és ráadásúl valami analóg az adás, (de még gyengébb minõségû dvd-k esetében is) akkor iszonyat zavaró tud lenni a sok képhiba.
Nekünk a 32"-es tökéletes választás volt, pedig a nejem már majdnem rábeszélt, hogy a 40-est vegyük, de az utolsó pillanatban úgy döntöttem, elég lesz a 32-es. Hát nagyon jól döntöttün.
Bent az üzletben eleve csalóka volt a méret, a sok nagy böhöm tévé között kicsinek tünt a 32-es, de én tudtam, hogy otthon egymagában nem lesz az pici...sõt.
És nem tévedtem.
Szóval szerintem az LCD-t nem úgy kell venni, hogy minél nagyobb legyen, hanem a körülményekhez, a használati módhoz mérten optimálisan kell választani.
Szerintem...
:o))
Ramore
Igazság szerint csak a honlapjukat néztem, mivel erõsen gondolkodtam a megvásárlásán. Azóta viszont tovább rágtam magam az ügyön, és rájöttem, hogy a 82cm-es képátlónál nagyobbat szeretnék, és ha egyszer már kiadok pénzt, akkor inkább egy 100cm körüli lcd tv-re tegyem azt.
quack
ok kösz, a legjobb meg az hogy amcsiban meg LN néven nyomtják õket, tehát kurvajól össze vagyok már kavarodva 😄

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Hello!

A fene sem érti a dolgot! A 72-es és a 74-es egy az egyben ugyanaz, egy kivétellel:
A 74-es már digitális tunerrel van. És mégis olcsóbb.
A fene érti!

Az enyém pl. LE32R74BD. Na ezt a típust (BD) úgy látom nyugat-európában forgalmazzák. Ezért magyar site-on nem is találsz róla infot.
Ha jól tudom a B a fekete színre utal, a D pedig a digitális tunerre.
Valahol olvastam, hogy van R74BDX típus is. Azt írták, ugyanaz mint az R74BD. Cask tudnám. hogy akkor mi a faszé nevezik el 180 féle módon ugyanazt a típust?
Igen, az eredeti árhoz képest egy 10-el olcsóbban adták oda, amikor érte mentem! Én azt hittem elnézték és az eredeti ajánlatuk volt téves. De akkor ezek szerint nem, úgyhogy 10 rugót sporoltam???
Ez fasza!
Látom akkor már hívtad õket???
Sir Quno Jedi
Amcsi samu most frissítette a modelljeit, így csak az új LN szériát nyomatják.

quack
mi a különbség az r71/72/74-között?
r74-rõl pl semmit nem találtam a samsung honlapján, de azt már láttam 240ért, az r72-est meg 290-ért :S

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Ramore
engedtek egy 10-est neked? 😊
Digitalszalon, 229
Ramore
Miért? Én nem vágom ezt a témát.
Munch
Ennek is annyi értelme van, mint egy magyar DTS-EX hangsávnak.
SEMMI.

Ramore
picit off

Szerintetek érdemes vásárolni vezeték nélküli hangfal szettet? PL: ELTA 8805WLS

Teljes zenei teljesítmény: 45Watt
- 2,4 GHz frekvencián mûködõ kábelnélküli hangszórók
- Különösen alkalmas olyan DVD-lejátszó részére, amelyek integrált 5.1 Dolby Digitális Kimenettel (AC-3), 5.1 Csatorna Hangkártya Decoderrel, vagy 4.1 Csatorna Hangkártya Decoderrel, vagy normál Stereo PC Hangkártyákkal rendelkeznek
- 1 x Subwoofer fa házban
- 2 x Front hangszórók
- 2 x Surround hangszórók
- 1 x Center hangszóró
- Hangszóró mágnesesen védett
- Digitális hangerõsség szabályozás, hangmélység-szabályozó
- 3 D-jellegû LED
- Távirányítás

on
Ramore
Köszi!
desigo
Mennyiért vetted és hol
thx
Tudtok valahol olcsón 10m-es HDMI-DVI kábelt?

A Szentháromság: Macbook Pro - iPhone 3GS - iPad

Szia!

Nekem mindenki azt tanácsolta, hogy ebben az árkategóriában csakis a Samsung!
Nem bántam meg, pár napja használom, gyönyörûséges a képe.
Azóta is csak jókat olvasok róla a neten.
CSOCSO
hat a mitsu 73 inches 5000 dodoba kerul.. merethez kepest nem valami hubazz ar.

egy 50 es sony plazma sem olcsobb
Ramore
Szerintetek a Sony KDL-32U2000, vagy a Samu LE32R74 típus a jobb választás?
Rendesen üzletbõl.

De micsoda árkülönbségek vannak ám!
Az enyém az R74-es, amiben már digitális tuner van.
Ehez képest néztem a Duna Plázában meg az MM-ben, ezt a típust nem is kapni, csak az analóg tuneres R72-est, ami ott viszont mégis 130 000 forinttal többe kerül mint az én R74-esem került. :o)
PyRex
Projektoros? Hmm....

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

cloud.strife
Amúgy honnnan is szerezted? Kamionos szitu? garázsbolt?

cloud.strife
Most jelenik az új SXRD Full HD Sony KDS-70R2000, az ára húbammeg, de a képe..... Phúúúú.... 😊

cloud.strife
"Két napig 720x480-as felbontásba nyomtam és csodálkoztam, hogy "nem is annyira jó" ez az LCD tövö. :o) "

Khhmmmm, lehet, hogy igazad van.... 😊

CSOCSO

ezt meg lathattad mar pc jatekok lealdozott topigban. ez az ami anyameknal van... 61 incs......... nem pici!!!!!!!

de most neztem a mitsubishi kijott egy 73 inchessel!!!😄 olcsobb mint egy 50 inches plazma!!!
CSOCSO
nemtom mikori. tavaly vetuk olcson.. valami 800-900 dodo volt mert meg lett karcolva a screen az egyik oldalt... meg a muanyag is el van repedve vhol de kit erdekel?

annyira nem hubazmeg? dvd-t nezve sima analog kabellel nem esik le az allam. hd adassal meg nem lestuk meg szal nemtom mire kepes.
tud 720p-t 540p-t 480p-t meg 1080i-t...

kivancsi lennek hogy mit szolna egy x360 hoz..

hogyan lehetne rakeresni a neten ilyen muanyag kepernyore hogy kicsereljem? projektor screenre a googleon/ebayon stb helyen csak a normalis vetitos vaszon jon be.

amerikaba meg egy rohadt forumot nemtok ami ilyen kaliberu hogy megkerdezzem hogy wtf
PyRex
fasza. ez új modell??

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Hehe!

Milyen együgyü vagyok!
Most állítottam át az XBOX360 system menüjében a felbontást 1080i-t kipróbáltam, most beállítottam 720p-re.
Olyan gyönyörû tûéles a kép, hogy a szemem kiütötte.

Két napig 720x480-as felbontásba nyomtam és csodálkoztam, hogy "nem is annyira jó" ez az LCD tövö. :o)
CSOCSO
Sziasztok!

megvettem.

Végül egy Samsung LE32R74BD típust vettem meg.

Ogrus! Mi a különbség a tied és az én tévém között?
És a 74 után mi a franc a B és D ???

Notebook-ot már használtam rajta, nagyon szép volt rajta a képe. Mint egy szép nagy lcd monitor. :o)

Viszont nézem az xbox360-at és pl. a Kameonál azt írja ki, hogy
720x480 @60Hz
Csak ekkora lenne a játék felbontása???
cloud.strife
Szia!

260e-ért tudok neked Sony KDL-32U2000-et, DVB digitális tuneres, hivatalos márkaboltból (nem kamionról leesett) és ami a lényeg 3 év TELJESKÖRÛ GARANCIA!!!!

cloud.strife
Akkor lépj... 😊

Ogrus
nekem is ez van.37R72.jól jársz vele

Taraka főboszi Levél 66 Overlady Ogrus levél 64 Bounty Hunter \"need mats or recipe?\"... már ne, diszidáltam (köszi mindenkinek, élmény volt)