LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az UHD TV standard az egyenlő a 4K-val, és a 3840x2160 felbontással consumer electronics esetén.
Amit itt hozzákevertek 4096x2160, az a DCI 4K, ami mozis projektorszabvány, és semmi köze az otthoni megjelenítőkhöz.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.04.21. 13:53:12
Régi fullHD-hez képest olyan brutál nagy képminőségi "ugrást" én nem tapasztaltam..
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Az idei alkotások ugyan még nem futottak be rá, de a tavalyiak közül már nézhető 3DBD lemezen a..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hős6os,
Fekete Párduc,
Tomb Raider,
Tombolás,
RPO,
Végtelen Háború,
Solo,
Jurassic World,
A Hangya és a Darázs,
Felhőkarcoló,
MEG (az őscápa),
Venom,
A Hihetetlen Család 2,
Apróláb,
A Grincs,
Aquaman vagy épp a Legendás Állatok 2 is
többek közt akár.
Ha idén is csak ennyi lesz a kínálat, részemről nem lesz panasz a 3d-re<#nyes>#nyes>
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
Bár ezek közül a 3d halálát sok éve jósolják már...ugyanakkor továbbra is jönnek folyamatosan a mozikba az imax 3d kópiák.
(s emiatt a 3d bluray kiadások is, amit nagyon nem is tudok hova tenni: miért, ha egyszer 3d-s tévét otthonra vatta-újonnan úgysem vehetsz már)
Ja és Euronicsban volt 290-ért 55-ös, 485-ért meg 65-ös B8. Csak hogy fájjon mindenkinek a szíve aki hasonló összeget kiadott a középkategóriárért tavaly... Ezen túl haldoklik a mozis 3D és a fizikai média lefelezte magát egy év alatt. Szal semmi újdonság 😊
nekem elég ha épp letöltök egy filmet azt vigye rendesen,meg ne kelljen a feliratokkal sokat baszakodni.Hiába kötöm rá a pc-t a 4k-t nem akarja vinni nagyon de akkor hdr sincs.Hiába szedtem le madvr-t..stb Meg állandóan kábelt ki-be dugdozni ha meg nem jó akkor vissza..stb elég egy olcsó valami ami csak egyszerűbbé teszi a dolgot.A fhd tartalmakkal nincs gond pc-n csak a 4k nem akar úgy menni ahogy kell.De sajna a tv se viszi mindig a beépítettel.
Mindez még akkor is megvan 50$ alatt, ha eu webshopból rendelsz valamit.
A mi box ugyanez, csak brand felárral, és zártabb rendszerrel.
de a mi box se fog vinni _mindent_, azt sajnos borítékolni lehet.
Forza.
tudtok segíteni?Van egy samsung 49" Q6FN tv-m,de kellene hozzá valami tv okosító mert feliratot nem igen tud kezelni,a hanggal is problémája van,előfordul hogy nem ismeri fel a hangformátumot..stb
Főleg 4k tartalomnál fordul elő.
xiaomi-mi-box-3
Erről van valami véleményetek?Hogy megéri-e,lényeg hogy ha lehet az összes hangformátumot kezelje,meg feliratot..stb
Prohardver cikk
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2019.03.13. 10:59:40
6 éves jányom már tudja hogy egyszerre az ember csak egy dolgot csinál: vagy kicsomizik vagy kicsomi videót forgat 😊
coub link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.03.12. 14:29:28
Forza.
(a legtöbb műszaki leírásból kihagyták)
Feher az egesz nehany fekete vonallal es nincs hozza dark theme vagy night mode... rohej.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
csesszék meg a guglinál, hogy MINDEGYIK témában húfehér a sáv és csak inkognítóban szürke 😞
Utoljára szerkesztette: arty, 2019.02.23. 13:04:44
Forza.
Ha az ember nem akar (tud) 150k-nél többet költeni, érdemes EZT a tipust választani?
Vagy LG-ből hasonlót?
játéknál 3 méterről - ha figyelsz - látható a 4k/1080p difi (de csak annyira h engem pl ne érdekeljen, a jobb frémért simán játszok inkább fhdben, azt jobban "látom"😉
de 4 méterről már nem láttam semmiben semmi difit...
... de ugye mindenki szeme más, vannak sasok köztünk 😉 .... pl akik 500 ppi mellett látják a pentile mátrixot is a telón......
Forza.
3m távolság és <=65” méretnél az 1080 és a 4K között (film esetén) nem fogsz felfedezni különbséget. (2m-nél már látható!)
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.02.22. 14:49:23
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Forza.
"Meg kell követnem a 4K hívőket, a 65" méretben az 1080P tényleg kevés. Észreveszem a különbséget 3m -ről, felskálázás ide, oda."
Ezt kifejted légyszi? Nekem 50GT60 van szeretnék majd idővel 65 colra cserélni de nyilván mint sokunknak 1080p ben van anyag amit nézni tudnék és félek a méretkülönbség miatti pixelesedéstől(pedig a 65gz2000 ami nyáron jön hdmi 2.1 el enyhén szólva is nyálcsorgató cucc, gondolom méregdrága lesz).
Szóval 2-3méterről mi a gond, ha 65 colra 1080p anyagot küldesz? Pixelesedés vagy elmosódottabb? Tényleg kíváncsi lennék mert ugye "hülye azért nem vagyok" helyeken 4k anyag megy ami nyilván tűéles.
Más: remélem az idei modellekben a mozgáson is javítanak és mégközelebb lesz majd a mozgás a pana plazmákéhoz.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Én is ezért vettem egy audioquest forestet.
*pedig ez HDR-hez még semmi extra lényegében, oda 10-12bit lenne a jó... na de majd HDMI 2.1-el egyszer.
Beizzítottam a PS4, de úgy tűnik, hogy az RGB2160 nem támogatott, ha a TV-n bekapcsolom a ultra deep color-t az adott hdmi portra, akkor egy pillanatra bejön aztán össze vissza villog, döglődik, aztán nincs jel, deep color ki és minden oké, viszont így csak a Yuv2160 érhető el...ez mi ez?
Nem kell majd a módokkal bűvészkedni, hogy a 4K 120-240Hz (hát még VRR), meg HDR is átmenjen. Be lehet tolni full RGB 12biten mindent, aztán had szóljon akár magas frissítéssel is. Nem beszélve arról, hogy a magas képfrissítés megoldja a mozgásmegjelenítés gondjait is, ahogy az már most is látszik 120Hz FHD input esetén. Talán végre végetér a chroma kompresszió korszak is, és a hozzá tartozó szükségszerűen jobb chipsetek, és magas frekvencia miatt a TV-k késleltetése is a nullához fog közelíteni, mint a monitoroké.
Bőven van mit fejleszteni, az ilyen látszatintézkedések mellett is, mint a smart, meg a felbontás, meg a fényerővel ökörködés.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2019.02.11. 19:58:19
Amúgy a véleményem, hogy ez a minőség egy más világ, a színek, a fekete, a megjelenés, mind a legszebb, amit eddig láttam!
Nem hiszem, hogy van e ettől fentebb, valahol itt ér véget nekem a hagyományos TV-zés, nem tudom ugyanis, hogy mitől lesz ettől bármi jobb. Kíváncsi leszek, hogy megtudnak e győzni (a nyilvánvaló élettartami időn belül), hogy más TV-t vegyek.
Utoljára szerkesztette: csgj, 2019.02.11. 14:36:59
Utoljára szerkesztette: csgj, 2019.02.11. 14:03:26
Használom a tévét teljesen sötét szobában és félig sötétben is. Eddig jónak tűnt, de kifogtam egy játékot PS4-en, amiben a brightness beállításnál a szokásos default nem tűnt tökéletesnek. Belinkelem ide az ábrát. Az első szimbólumnak elvileg nem kéne látszódnia, de az alsó fele nagyon halványan azért észlelhető. (Melóhelyen egy Samsung monitorral is ugyanúgy látszik. Nem tudom, ez akkor jó-e így.)
Az első, hogy SDR-re, és HDR-re kell 1-1 profil. Színhelyeset itt a szakértő sötéttel, illetve a technicolorral tudsz elérni.
Max SDR-hez lehet még egy profil, a nagyon világos nappali szobához, pl a szakértő világos, amiben minden ugyanaz, csak a fényerő magasabb.