21171
LCD - Plazma
-
#5276 Ez az LF75 kicsit más desingal. Elektronikusan kicsit megbütykölték az LF65-öst (a panel natív kontrasztja maradt 1200:1), kapott 3 HDMI kimenetet és egy kicsivel frissebb belső elektronikát az LF65-öshöz képest. Nem rossz TV az ár/értéket nézve, de még így is azért az alapszinű FullHD-k közé tartozik. -
riccsi #5275 de a 720p azt biztos támogatja?
van olyan lcd tv a samsungnak mej támogatja a 1080p-t 200-e köröl
LG nek van olyan tipusa mej 200-e alat van támogatja 1080p 1080i 750p 750i-t és 8000:1 kontrasztya van vagy az Lg-nél jónak számit a 5000:1 kontraszt vagy az kevés pl a fekete színnél?
-
Throme #5274 Helló!
Tegnap láttam egy LG 37LF76 Lcd Tv-t.
Új modellnek tűnik.
Valaki tud erről a típusról valamit (nem adatlap hanem tapasztalat, infó érdekelne)?
Nekem tetszik és kicsit drágább az LG 37LF65-nél.
Van látható különbség a 6ms-os és a 8ms-os lcd tv-k között?
köszi!
T. -
#5273 ha olyan felbontásu akkor igen
de ez pont egy 720p-s készülék amit írtál -
riccsi #5272 1080p-t támogatják a samsung lcd-k?
(Le32R86) -
ballor #5271 Meg eléggé szárad a szemem. Moncsi előtt is sokat vagyok, most meg egy LCD került a nappaliba, amit konzol hajt meg többnyire. Kell majd valami fényforrás estére. Talán lentebb a sólámpát ajánlották mások. Ki fogom próbálni. -
Landor #5270 na én is így vagyok a samsungommal :D
ennyi év crt után kicsit több idő hell hogy megszokjuk :D
ja ráadásul nekem meg nemtudom, de HDMIn kereszül bejövő kép esetén ha nincs fen maxon(10) a háttérvilágítás(->világosabb fekete) akkor halk zúgást hallok.. :S most nem tudom hogy ez másnál is így van vagy a tvm szar -
ballor #5269 Egyszerűen nem bírom megszokni, hogy nincs igazi feketéje a Sharpomnak. -
#5268 Ha nem látsz rajta beégést (aféle árnyékok, a megjelenített kép lenyomatát), akkor hajrá, ennyit megér. Bár azért hozzáteszem, hogy ez a TV ma már elavultnak számít. -
riccsi #5267 SZiasztok a munkahejemen van egy LG 42PX3RVA
tipusú plazma tv 1,5 éve fojomatosan számitógépes tartalom megy rajta
4-5 kép váltja egymást szerintetek van károsodása? mert most
25-ezerért eladják ér az anyit? -
#5266 Nem akarok Panasonic-ot csak ez az ár meg a kiállítási darab háttere érdekelt -
#5265 Egy kis önreklám. ^^
Az AVForumra felkerült az LG50PG6000 plazma tesztje. -
#5264 A 6-os széria 2006-os modell, és én nem sok jót hallottam róluk LCD-k terén, szvsz inkább ne. Ha Panasonic LCD-t akarsz venni, akkor ne add a 7-es széria alá szerintem. -
#5263 A hülye azértnemvagyokban PANASONIC - TX-32LE60 most 109.999
viszont oda van írva, hogy kiállítási darab
Lehet erről vmit tudni? -
#5262 A PX80-as még csak most kerül piacra, nagyon új készülék. Plazmák terén az LG hozta még csak ki a 2008-as modelljét, a PG6000-est, de a kettő közül a Pana egyértelműen jobb, az LG-re sajnos jellemző még mindig a Ghosting, a Panára egyáltalán nem. A Samsung a másik fő konkurens, a Q9x és az olcsó C9x széria most fut ki, áprilisban jönnek a 2008-as modelljei. A Philipsnek is vannak plazmái, de azokról nem tudok őszintén szólva semmit. Aki meg kilóg, az a Pioneer, ez egy elmebeteg cég, nagyon jó minőséget nyújt, de arany áron mérik (egy 42" HD felbontású KURO plazma is 400e Ft felett van, ennyiért már 50" LG, Pana és Samsung plazmákat kapni). A Hitachi plazmáiról annyit tudok, hogy nem voltak elájulva tőleg az emberek, plusz kihoztak egy nagyon beteg felbontású változatot, 1024x1080 pixeles panelel... O.o
Per pillanat én azt mondom, hogy TV-re és DVD-re a Pana PX80-asnál jobb vétel emberi áron nincs. Lehet, hogy a Samsung robbant majd egy hónap múlva, de az még odébb van. -
#5261 A Samu-nak jobb a feketéje, az LG-ben viszont van egy beépített merevlemezes felvevő. Ha ki tudod használni a felvevő opciót, akkor LG, amúgy meg a Samu. -
Zoli82 #5260 Ezzel a Pioneer-el vetekszik tudásban -
leonaprofi #5259 Akkor azt megbeszéltük,hogy plazma kell nekem, viszont más gyártó nem csinál ilyen tipusú készüléket?Nem akarom lebeszélni magam a Pana-ról, csak minden lehetőséget végig szeretnék nézni.Tehát,ha tudtok hasonló adotságokkal rendelkező más gyártó által készült plazma tv-t,akkor lenne mivel összehasonlítanom a 42PX80-at.Előre is köszönöm. -
leonaprofi #5258 A panasonic honlapján nem láttam ezt a készüléket,ez annyira új,vagy mi?
Amúgy szerintem meggyőztetek. -
riccsi #5257 Sziasztok
Szerintetek mi a jobb választás
samsung Le32R86 vagy LG32LT75 -
Zoli82 #5256 Szia!
A Panasonic TH-42PX80 tényleg nagyon jó választás, ilyet fogok venni Én is, a boltokban most 290 ezer körül megy az ára, webáruházakban 270 körül is van, de azoktól kicsit tartok.
Viszont ha "csak" 94cm-es képátlóval veszed az 250 ezer most. (TH-37PX80)
-
#5255 LCD TV:
Pro: Abszolúte semmi ghosting (beégés) rövid távon, csak ha folyamatosan, hetekig, hónapokig van ugyanaz a kép a képernyőn. Olcsó kisebb méretekben (egyedül az LG gyárt 32" plazmát, de az is drágább, mint a vele egy kategóriás LCD TV-jük), olcsóbb FullHD felbontásnál. Nincs foszforlag jelenség, a mai TV-k esetén szinte nem jellemző az észrevehető utánhúzás effekt. Összességében monitornak, konzolhoz ill. FullHD esetén jók.
Kontra: A fénybeszivárgás (bleeding), nem homogén fényerő a képernyőn, gyengébb fekete, olcsóbb modelleknél gyenge színvisszaadás, a kisebb felbontású forrásanyagok megjelenítése kritizálható.
Plazma TV-k:
Pro: Nagyon mély fekete elérhető, nagyon jó natív kontrasztarány, kisebb felbontású forrásanyagok jobb megjelenítése. Összességében általános TV-ként, illetve DVD nézésre való használatra egy fokkal jobbak, mint az LCD-k.
Kontra: Ghosting (ha hosszú ideig nem változik a kép (pl. logók, feliratok), akkor annak "lenyomata" egy időre ott marad a képernyőn, típustól függ, hogy melyik mennyire hajlamos, és milyen szinten a ghostingra), foszforlag (ez is erősen típusfüggő, sötét-világos gyors átmeneteknél "fénypászmát" húzhat), számítógépes monitornak kevésbé alkalmasak emiatt.
Amire neked kell, TV nézés, DVD nézés, arra szvsz a PX80-as sokkal jobb, mint bármelyik 40/42 colos LCD TV. De ha mindenképpen LCD-t akarsz, akkor Sony KDL-40S3000, vagy KDL-40D3000. Itt csak annyi a probléma, hogy áprilisban várhatóak az új Sony modellek, tehát a 3000-es széria most fut ki... -
#5254 Alapozó.
A te tévéd fogadni csak az 1080i jeleket tudja, az 1080p-t nem, amennyire én tudom. -
Landor #5253 na megvan a TV!!!4
SAMU LE-40F86BD -
leonaprofi #5252 Ami hasonló kategóriáju,mint ez a Pana? -
leonaprofi #5251 Például a Sony-nak nincsen valami jó tv-je? -
riccsi #5250 Úgy hallotam lcd tvk-nél fontos
az 1080i 1080p pontosan mit jelent ez?
a samsung LE32R84-Ttámogatja ezt felbontást vagy ez tejesen mást jelent? -
#5249 A scaler felel azért, hogy egy PAL DVD filmből (ami 576 soros, interlaced felbontású), csináljon a TV-nek megfelelő felbontást. Ha a lejátszód felkonvertálja a felbontást 720 sorosra vagy 1080 sorosra, akkor HD felbontású (720p-s, ez 42" plazmáknál 1024x768 pixel, LCD-k esetén mindig 1366x768 pixel) TV-nek a saját felbontására még egyszer úgy is át kell méreteznie, tehát a belső scalert úgysem tudod megkerülni. -
leonaprofi #5248 Bocsi,de mi az a Scaler,illetve ez akkor HD ready vagy full HD-s és ezzen jó minőségben tudnám nézni a DVD-ket?Aműgy köszi a gyors reagálást,azért jobban utána nézek ennek a készüléknek. -
#5247 Szigorúan saját vélemény, de én a mostani tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy egy Panasonic 42PX80-as plazmát végy, olyan 270e Ft körül már hozzá lehet jutni, és nagyon jó Scalere van, kb. olyan, mint egy középkategóriás Blu-Ray lejátszónak, sőt, talán egy kicsivel jobb is annál. Ergo a felskálázással ennél a TV-nél felesleges játszani. -
leonaprofi #5246 Sziasztok!Mostanában szeretném lecserélni a régi képcsöves tv-met egy LCD-re.De igazából nem tudom milyet vegyek úgy 250 ezerért.Van egy nagyobb DVD gyűjteményem ugyhogy én szerintem HD ready-t kéne vennem,mert annál azért még élvezhetőbb egy DVD film,mint a full HD-nál.Viszont azt hallottam,hogy BlueRay lejátszókban van olyan optikai tuning,amivel nagyobb lesz a felbontása egy DVD-nek.Na tehát ezért vagyok dilemmában,mert nagyon nem szeretném kidobni a DVD-ket,de nem tudom,hogy az új tévén milyen minőségben tudom nézni.Segítségetek előre is köszönöm. -
ballor #5245 Megvettem a Sharp LC37X20E készüléket. Majd írok róla egy pár sort.
Mivel tisztítjátok az LCD-t? -
VIG0 #5244 A neten 200 körül már lehet veni Samsungot is. Az a lényeg h az R sorozatbol válassz mert annak már 8000:1 a kontrasztaránya.
Gondolom 40"osat akarsz ha már enyit rászánsz, LE-40R88BD már van 223-ért.
-
riccsi #5243 Heló szeretnék kérdezni valamit
szeretnék vásárolni lcd tv-t
200 ezer körül de nem tudok dönteni
tipusok közül samsung vagy lg vagy más?
dvd upc direct nézésére és megfelelö beltéri és dvd lejátszó vásárlása
után Hd tv-adások műsorok nézésére
ti szakemberek mondjatok már nekem valamit hogy mit vegyek -
#5242 Egyfelől ár, ahogy kinéz jelentős esések vannak. Másfelől jobb képminőség, jobb/más szolgáltatások (több HDMI, normális 24p támogatás, stb.). Ha most veszel, akkor szvsz a legjobb választás mos egy Samu LE-40M87. -
cicamisk #5241 Hello Lothargia!
Lehet benne valami, mert az analóg adások szebbek, mint a SCART-on bejövő STB-ből digitális adások. Gondolom, azt csak úgy ráereszti a kijelzőre. Elötte LG-nk volt, de hát klasszssal jobb.
A D3500 is full HD?
Pár napig nézhetük a FilmboxHD-t, DVB-C HD révén, mivel nem kódolták le, hát az gyönyörű volt! A CAM-os lehetőséget még nem sikerült kipróbálnom. Nem tudom azt honnan lehetne szerezni.
-
Throme #5240 Helló Insticifu!
Köszi a választ!
Szerencsére ez nem gyógyszer, így nem égető, azonban ez az LCD tv dolog is olyan mint a PC piac. Minél tovább vársz annál újabb és fejlettebb gépek lesznek.
Tudnál mondani részleteket, hogy mik lesznek az újdonságok vagy azt még senki se (átlag ember)tudja?
Vagyis tényleg megéri várni?
Kösz!
T.
-
#5239 Esetleg megkeresed a hozád legközelebb eső Sharp márkaszervízt és megkérded mit szólnak az ügyhöz.
DE lehet ez túl egyszerű -
ballor #5238 Ezt írták: "A garancia rajtunk keresztül érvényesíthető a cégünk által kiállított jótállási jegyen keresztül. Az esetleges garanciális javítások az Önhöz legközelebb eső Sharp márkaszervízben történik magyarországon."
Még nem tudom mi legyen. -
#5237 A kérdés az, lesz-e valami baja a TV-dnek. Ha nem, akkor hurrá, nyertél. Ha igen, akkor kínosabb, mert cipelheted fel hozzájuk a TV-t (vagy jobb esetben ők küldenek futárt), és várhatsz a saját szervizükre. A döntés rajtad áll.