LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez bizony így van! Két antennás beállította a házban az összes aljzatot és a közös pontot a padláson, stb. Na akkor lett tökéletes a kép. Elõtte sokkal szarabb volt.
Egybõl mondták amint kijöttek és körbe néztek, hogy ugyan drágák az aljzatok amik be vannak nálam szerelve a szobákba, de egy kalap szart nem érnek. Ki is rángatták õket, és most direktbe jön a falból a kanóc. :o))
Iszonyat a különbség a minõségben azóta!
"Viszont a 200 körüliekre meg azt mondjátok hogy gagyi-k."

Abban az esetben, ha csak Sonyban gondolkodól. Legalábbis én így írtam.
Én egy Samsung LE32R74BD típusu lcd-t vettem 229-ért, amit mint lentebb Nexuss írta általában máshol 320 és 360 között adnak.
A muszakidepo.hu-n is volt, a múltkor elfogyott, ott is 240-ért adták.

Esetleg nézd meg a specifikációit, amit írnak róla azt tudja. Ha érdekel, privátban megírom, hogy én hol vettem, de nem tudom, van e még és mennyiért adják most. Ugyanis többen jelezték már, hogy más üzletekben is megtörtént, hogy egyik nap még 240-ért adták, másnap már ugyanott 340-be került ez a típus.

Én egy picit sem bántam meg, sõt! Azt kaptam a pénzemért, amire számítottam és amit elvártam.
Nexxuss
meg sokat számít a jel minõsége, hogy mit kapsz.

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Nexxuss
hivatalos fogyasztói ár. TEhát amit a Sony Hungaria Kft. kiad😛 Az egy dolog hogy az egy magas ár 😄 de mégis csak az a hivatalos 😄

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Természetesen nem csak tévénézésre veszi az ember, mintahogyan én is rendesen kihasználnám pl azt a pc bemenetet a hátuljukon..., de velem együtt még sztem a vásárlók 80%a valószínûleg a régebbi crt helyére szeretné berakni a tv-jét, és mint ilyen nem fog szebb minõséget kapni (ahogy már említettem) standard (értem ezalatt a dvd video illetve sima tv mûsor szolgáltatásait)használat során, SAJNOS.
Én is mondhatni a technika megszállótja vagyok, szeretem az új dolgokat, szinte minden téren és be is ruházok rájuk, ha látom értelmét. Egyedül most ezzel a tv vásárlással vagyok nagyon nagy dilenmában.
Fél éve még agyaltam rajta hogy megérne-e nekem egy sony vagy egy samsung 500ezret 40colosban. Arról letettem, azt abszolut feleslegesnek tartom.
Viszont a 200 körüliekre meg azt mondjátok hogy gagyi-k. De hiába veszem meg a fullosabbat, ha egyszerûen képtelen kihasználni a felhasználó.

SoG TeeMeeee

Azt azért vedd figyelembe, hogy nagyon sokan nem csak tévézésre használják a tévét. Számítógép, konzolok, ezek mind sokat nyomnak a latban.

Én pl. végül azért vettem azt a típust amit megvettem, mert szeretünk játszani xbox360-al, és megtudtam, hogy az adott típus lcd panelján fejlesztették a 360-at.

Egyébként nálunk a tévé is nagyon szép képminõséggel jön, valószínû oka, hogy nem túl nagy az lcd, 32"-os. Nem látszanak rajta annyira a hibák? Kicsit a lapos embereket kellett megszokni, de az 2-3 nap alatt megtörtént.
Egyetértek, éppen ezért mondom, hogy szerintem egy 32"-es Sony tévé 270-ért az szerintem gagyi. Én Sonyt nem vennék meg ennyiért.
De több szempontból lehet nézni ezeket a dolgokat és végülis mindenki azt vegye ami mind ár, mind szolgáltatás viszonylatában neki a legmegfelelõbb.
Csakhát egyszerû halandó nem simán igazodik el manapság a piacon, annyi a választék és a különbözõ szabvány, szolgáltatás.

"a Te tévéd is 330 körül van hivatalosan."

Ezt nem nagyon értem. Mi neked a hivatalos ár?
Én hivatalosan vettem, csak ennél 100-al olcsóbbé. Utána kell járni!
3 éve vettünk egy beépíthetõ hûtõgépet a konyhabútorba. 1 hetes utánjárás végén egy teljesen hivatalos üzletben 60 ezerrel olcsóbban vettem meg, mint máshol adták. Akciós volt náluk a termék, annak ellenére, hogy az évi modell volt. 2+1 éves garanciát adtak rá, azóta is tökéletesen mûködik természetesen. Mindent így veszek. Alaposan körbeszaglászom a témát és az árakat, soha nem vettem az elsõ helyen meg semmit. Átlagban 1-2 hetet szoktam rászánni egy 2-3 kilós kiadásra.
LG LCD-krõl vélemény? konkrétan a 42LC2RR-re gondolok 😊 (a SONY-n kívül 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Én úgy vagyok vele, hogy ha a termékekbõl ki lehetne hozni azt a maximum teljesítményt, amit tudna produkálni, akkor egyértelmû, hogy nem haboznék és kiadnék 50 100-ezerrel is többet akár. DE. Mivel még a magyar mûsorszolgáltató piac seholsem tart a tv-k megjelínítõképességéhez képest, ezért én teljesen feleslegesnek érzem megvenni a sokkal drágábbat, mert ugysem fogom kihasználni. Ha meg "gondolni kell a jõvõre" is alapon akarják eladni nekem, akkor csak röhögög egy jóízût, mivel ilyen alapon meg sem venném a tv-t. Ki tudja milyenek és mennyiért lesznek 4 5 év múlva, mire már elfogadható lenne a pminõség standard használat során is.
És egyébként a magyar mentalitást ismerve, kapunk mi digit adást, de HD-t, de lesz egy tippen milyen bitrátán...
Na mind1.
Szóval ez kb olyan, mintha lenne egy zsírúj 550-en maranellom, de kinn laknék mucsajpuszta határában, 30 km-re egy szétkátyúsodott betónúttól, de be van ígérve hogy megépítik az utat... Csak a kül, hogy a Maranellom 5 év múlva is ugyanolyan marad mint most.

SoG TeeMeeee

Nexxuss
nem védeni akarom. De azért ma 200.000 forint az tény hogy SOK pénz. De igazán jó LCD-t nem lehet annyiért kapni. a Te tévéd is 330 körül van hivatalosan. Szal te sem "gagyi" 200.000 készüléket vettél :-)

Nem bántásként:

"így azok szoktak beszélni (jópár év alatt láttam párat) akiknek nincs annyi pénzük, hogy megvegyék a jobbat (drágábban persze), "

Lejjebb azt magyarázod, hogy milyen ostobaság és logikátlanság azt állítani, hogy a Sony drága. Itt meg azt írod, hogy a csórók nem tudják megfizetni a drága dolgokat ezért nyõgnek. Hát ez a LOL, nem csórónak lenni. Most drága a Sony vagy sem? Amit olcsón árúl az minõségi, vagy gagyi??? Nehéz téged követni.

Vegyünk egy Camcung 250E Ft-os tévét és egy Sony 250E Ft-os tévét. Hát az egy idióta, aki e kettõ közül megvesz egy 250 ezres Sonyt. Mert tuti, hogy sokkal kevesebb szolgáltatást fogsz mûszaki szempontból kapni ugyanazon az áron a Sonytól. Ez kb. olyan mint amikor veszel egy Lambórdzsinit, biciklikerekekkel szerelve.
Az, meg aki megvesz egy 1 200 000 Ft-os tévét, az vagy nagyon gazdag, vagy egy agyament, esetleg megszállott.

Ez a "csóró megmagyarázza" dologhoz még annyit, hogy sokszor bizony igaza van a hülye csórójának, mert olyan parasztvakítások mennek a mûszaki piacon, hogy néha szarrá röhögöm magam. Úgyhogy ahelyett, hogy az ember szórja a pénzt mint a hülye - esetleg teljesen feleslegesen -, érdemes kicsit vizsgálódni, a te szavaiddal élve: megmagyarázni és egy kurva drága Sony helyett lehet hogy sokkal olcsóbban kifogsz egy más fajta cuccot, ami ugyanazt nyújtja neked.
De van, hogy hiába járod körül a témát, mégis marad az esetleg drágább Sony. Mint említettem én így vagyok a kamerákkal. Ha kamera, akkor csakis Sony. Sok Sony kamerám volt, és ez nem véletlen. Egyszer sok-sok éve volt egy Panasonicom. Az volt az elsõ és utolsó tévedésem.
desigo
Akkor mi lehet erre a két fekete csíkra a megoldás?
Mi jó kifejezetten pczsre?
Nexxuss
csak hogy milyenek. MErt a Pana CRtben azért nagyon ott van. Aztá vágom hogy az elsõ generációs LCDik szarok. Ezek az újabbak is még?

cloud.strife
Van TX-20LB5, meg TX-32LE60.

Mér is kérded? 😊

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Ja, de minek... 😞 Nemgazán versenyképes.... 😞

Nexxuss
Felhõ! Panaszkodik LCDitek vannak?

cloud.strife
Max marad a D-Sub.... 😞 😊

guardian hero
DVI-on keresztül nem megy natívban, úgyhogy szart sem ér.
D-Subon keresztül 1280x768-ban megy, de legalább a natív 1366x768-hoz igazodva, igaz, így a két szélén egy-egy fekete sáv van, nem tölti ki a képernyõt.
Ezt nem árt tudni annak, aki Bravia (U-s, de gondolom a többin is így van) tévét akar monitornak használni.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

cloud.strife
A DVI az rámehet a HDMI-re és ua kapod.

Term azzal a lexebb a képe. 😊

cloud.strife
Amelyik jobban tetszik külsõre... 😊

Kb egyformák, talán az LG nem fakul annyira oldalról...

cloud.strife
Tudok elõre pár dolgot, de az mind titok és egyenlõre nem szól a FullHD modellekrõl... 😉

Szerény tapasztalaton szerint kb jövõ nyár végére (akkor van szériacsere, általában) várható, hogy a nagyobb 40" körüli modelleket már mind FullHD-snek hívhatjuk majd. A mostani 40" U-S szérikat meg kb 350e-ért fogjuk adni..... de ez term csak tipp.

Na ezt majd visszakeresem egy év mulva.... 😊 Hogy fogok röhögni... 😊

cloud.strife
Sajna csak sötétszürke van, az S-es széria az egy etlen (meg az X-es) amiben van színválaszték.... Az S-es fekete a lexebb TV..... 😊

cloud.strife
Az nem rossz... 😊

mrzed001
DVI ?
Jól gondolom, hogy moncsiként használva a DVI-os csatlakozással van a legszebb (legtisztább, tûéles, ...) képe?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

160000 forintos árban szerintetek melyik éri meg jobban:
LG 27LC2
Samsung 26r72.
Én inkább a samsung felé hajlok a nagyobb kontraszt miatt, de nem tudom az lg mit tudhat pl számítógépre kötve, pedig lehet az is szép képet tud adni.
Sir Quno Jedi
Gond az, hogy ennyiért meg is venném, ha LCDTV-tlen kismandró lennék, de mivel már van HD ready LCD-m és azzal "kihúzom" egy darabig, én inkább a Full HD-sekre izgulok. Azok meg síkdrágák még.

Mit tippelsz az áresések trendjébõl, mikor lesznek 3-400eHUF tájban a Full HD-sek (akár SONY-ban)?!! Jövõ év vége tán? (persze csak ha moncsinak is jóak és nem baszaxanak a felbontásokkal)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A 32U2000 -et lehet kapni fekete színben is??

SoG TeeMeeee

Rákötöttem a notim az lcd-re s-video-val, hát nem a legszebb, viszont ugye pc csatival gyönyörü lett a képe. Ha teszemazt megveszek egy hdmi-os dvd lejátszot, és ilyen kábellel is kötöm össze, akkor jelentös képjavulást várhatok a sima kábellel szemben?

Valamint akkor azt mondjátok, hogy megéri 50-et legalább ráfizetni egy 32"os sony-ra ha 200ezerért megkapok egy lg-t?

SoG TeeMeeee

Sziasztok, érdeklõdni szeretnék, hogy szerintetek megér-e 160000 jó magyar forintot egy samsung le 26r72? Vagy inkább valami más hasonló árban?
cloud.strife
Ugye? 😊))

3 Scart, 1 HDMI, 1 D-sub, 1 DVB-T kártyafoglalat, 1 progresszív, 2 hang be, 1 kompozit, 1 S-video, ..... mit hagytam ki? 😊))

Fali konzol 8-40e-ig terjedõen... 😊

desigo
Nah az már teljesen korrekt ár!

Milyen csatijai vannak neki?
Pcvel,hogyan tudom összekötni?
Falikonzolt lehet-e hozzá venni külön?

thx
cloud.strife
A 32U2000 Sony Bravia nálunk már 249e, 3 év hivatalos Sony garanciával... 😊

Bocs a reklámért... 😊

cloud.strife
Igen így van. Most is simán kapsz egy 2Ghz-es G5-ös Duálpricis, 500Gb-os, 2GB ramos Mac-et 300-400e környékén, ami 100x jobb, mint egy hasonló spec PC és ua az ára... De a Mac drága!!

Persze a Merci is drága, hisz ua megkapod Skoda Oktáviába is... LOL

cloud.strife
Tapasztalat, teszt, itt áll mindkettõ (három), ugye a 32T51, 32S71, a 32R32-t eladtuk, soha többet... meg itt az LG is. Eleve a Samsungok (ami még a 32R72-re is igaz) oldal és alul-felül nézetben hófehérré fakul, gyakorlatilag csak teljesen szembõl normális a képe, az LG ezzel szemben jó, megkockáztatom, hogy az LG hasonlít a Sony 32U2000-hez. Max életlenebb a képe egy kicsit. Szinekben is jobb az LG.

Összefoglalva:
a ratyi kategóriás Samsung-ok mind életlenebbek, fakóbbak, antennáról (a képjavító elektronikák sztem teljes hiánya miatt) katasztrófálisak. Megjegyzem a Samsung Mo. hivatalos árlistájában ezeket a modelleket SD LCD televízióknak hívják, csak az R71,72-tõl felfelé HD LCD-k.... LOL

Mindehhez hozzáteszem, valamihez képest rosszak, önmagukban elmegy kategória, de ilyen nem fogyóeszköz vásárlásánál az, hogy a sokkaljobb drágább 20-30-50-ezerrel, nem hiszem hogy számítania kellene.

A rosszért kiadni 200ezret pénzkidobás.... 😊

Nexxuss
amúgy ja hasonló szisztéma ez mint az Apple termékeknél.
Mikor kijött a fekete 2 ghz fekete MAcbook 420.000ért akkor mindneki hõbörgött, hogy már megint az apple drága. két dolog van. Ez nem Celeron amit 200.000ftért megkapsz. Hanem Core Duo. Mennyi volt Startnéál egy Dell vagy Asus Core Duo? 500.000.....

huh. Ezt még sosem hallottam róluk. Sõt. Épp az ellenkezõjét mondta mindenki. Tapasztalatból tudod ezeket, vagy tesztek igazolják. Érdekelne nagyon hogy miben látod a hibáikat, mert akkor meggondolandó mit vegyek.

SoG TeeMeeee

cloud.strife
Nem bántáskét:
... így azok szoktak beszélni (jópár év alatt láttam párat) akiknek nincs annyi pénzük, hogy megvegyék a jobbat (drágábban persze), ehelyett megveszik az olcsót és megmagyarázzák, hogy ez is ugyanolyan mint a drága, csak a nevét kell megfizetni... LOL
Ebbõl alakult ki ez a Sony drága duma.

Ne vedd magadra, általánosságban beszélek.

cloud.strife
u.a. más kávában... 😞 A Samsung T51, R32, S72 egy és ugyanaz... Talán az R mégrosszabb.... 😞

cloud.strife
Ez a Samsug kategória egy óriási nagy pusztulat, a lehetõ leggagyibb LCD az összes közül. Az LG lényegesen jobb LCD.

cloud.strife
Erre én is ugorni szoktam, csakmár nem izgat...

Ez egy hihetetlen ostoba, logokátlan beidegzõdés, én is naponta tapasztalom, csakmár kezdek belefáradni a magyarázkodásba... 😞

cloud.strife
😊 Izgalmas......

Csak kár, hogy én nem csak Sony-t árulok, hanem Philips, Panasonic, LG, Samsung LCD-ket is.....

Vagy netalán megérni rárakni még 30 ezret és megvenni ezt a típusst samsung LE32S71B

SoG TeeMeeee

Féléve tettem le egy 40 colos samsung (le-40r72b) vásárlásáról, mivel megláttam milyen minõségûek rajta a magyar adások. Most barátnõm szülei vettek egy samsung LE32R32B
készüléket 200ezer forintért.
Arra gondoltam hogy én is beruházok egy ilyenre, és majd 4 5 év múlva megveszem a nagyobbat, nagyobb felbontással.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy megéri-e a 200-ezret, és hogy miért kerül közel 50 100 ezerrel olcsóbban a többi 32"-os samsunghoz képest, ha csak annyi eltérést látok hogy ennek "csak" 2000:1 a kontrasztaránya.

SoG TeeMeeee

Van olyan hazai mûszaki áruházláns ahol a garancia vásárolható 3 vagy 5 évre, akit érdekel nézzen utána deritse ki, nyugateurópában is sok helyen müködik,,,,,
Amerikai vásárlói oldalakon is lehet + garanciát vásárólni, ott 7 évre általában....

www.magnokazetta.hu

Nexxuss
LG ben DCDI Faroudja deinterlacer chip van. ami jó. Viszont a kontrasztja az gagyi...de ez az s71-es a t51 leszármazottja. áááá 😄 meg kel názni élõben. melyik ad szebb képet SD adásnál. Samsunghoz húzna nekem a szivem inkább, de az LGhez meg az szem a Faroudja miatt....ehh😄

Sziaszok!
Egy egyszerû kérdésem lenne. Kettõ termék közül kellene választanom és tanács illetve tipp kellene.
Az egyik: samsung le-27s71b

A másik pedig: lg 27lc2r

Elõre is nagyon szépen köszönöm.

SoG TeeMeeee

Nexxuss
nem vagyok Sony fan. Én kifejezetten nem mert a CRTiktõl kirázott a hideg. De mondja már el nekem valaki hogy miért kétszer annyi mint egy másik TV?
330e ft egy 32S2000 Bravia. 330e egy Le32r71b is...most akkor mi drága? a most leakciózott LG-t meg azért ne számítsuk bele.
a V2000 meg azért kerül 400 fölöttbe mert az a WCG télleg kiküszöböli az ÖSSZES LCD gyerekbetegségét, azaz, hogy a piros meg a zöld színek fakóak.

A Sonyval alapvetõen nincs gond. A probléma az, hogy amíg egy bármilyen gyártmányú készüléket - legyen az tv, kamera, vagy bármi -, x összegért árulnak, akkor a Sony egy ugyanilyen tudású eszközért x*2 árat kér el.
És mivel az emberek még mindig hanyat esnek a Sony márkanéven, meg is veszik a Sony cuccokat.
Ami viszont boztos - hogy ha bár drágábban is veszel meg egy Sony cuccot-, azt fogod érte kapni, amit a specifikációiban olvastál róla.
Szóval meg kell fizetni a márkanevet.

Amiben én még mindig csak a Sonyt preferálom, az a kamera. Szerintem a legjobb kamerákat a Sony csinálja.
desigo
Te biztos a piákat véded <#hehe>
Az U és az S sorozat közt természetesen látom. Az U szóba sem jöhet, az S már elfogadható, de nem 300e feletti áron. Ez csak a saját pártatlan véleményem. Nem akarlak meggyõzni, hogy van más lcd a sonyn kívül, reménytelen lenne. Le merném fogadni, ha pl. a JVC-nél dolgoznál az lenne az isten. Mindegy jó ez így, mindenki a saját portékáját védi, én is így vagyok, csak más területen.