21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Nekem már elküldték a hivatalos sajtóanyagot, de senem beszélni, senem felrakni nem szabad hétfő előtt!! :)
  • Forrest Gump
    Az amerikai piacra szánt modelekben lesz 120hz, amik a W4100 jelzést kapták.Sztem a W4000-ben is lesz akkor, de fene tudja. Heteken vagy napokon belül kiderül.
  • las vegas
    lothargia.ha meglesz a w3000-red írjál róla légyszives pár sort.analóg adás stb.köszi.én is ezen gondolkozom vagy samu f86 on.
  • Lothargia
    Közben találtam olyan oldalt, még abban sem lesz 100hz, csak annyiban külömbözik a 40W3000-től a 4000es,h 18.000 helyett 20000 a dinamikus kontraszt és Bravia Engine2, de az nem hiszem,h olyan nagyon sokkal jobb mint a BE.-EX
    úgyh +nyugodtam, jó lesz az a 3000es:)
  • Lothargia
    HI!
    Nekem elvileg hanp jön+ a 40W3000-s Bravia tv-m (két7 várakozás után) remélem nem bánom meg az új széria miatt.
    Vki tud vmilyen oldalt ahol már fent vannak az új Sony tv-k paraméterei??
  • ballor
    A plazmák egy része ilyen.
  • Klemice
    panasonic TH-37PV70P
    egy ilyen 160ért megéri?
    az a fura hogy csak 1024es a felbontása
  • Forrest Gump
    Na azt meglessük.
    Eddig egy 40-es w3000-re fájt a fogam, de nincs benne 100hz, hátha a w4000-be már lesz.
  • [NST]Cifu
    3 méterről teszteltük az 50" LG plazmát is. Nem volt nagy. ^^
    Sőt, van ott egy 2,4 méter széles vászon, plusz FullHD Sony projektor. Az az igazi mozi élmény. ^^
  • cloud.strife
    2,5-3m-re?

Csak a W szériáról. Hivatalosan hétfőn kerül ki a www.sonycentrum.hu oldalra a sajtóhír.
  • rinpocse
    CLOUD!

Még mindig semmi hír az új kütyűkről?
  • [NST]Cifu
    Miért nem veszel nagyobb képátlójú TV-t?
  • cloud.strife
    Ajjaj. Aszem megvan az új tv-m. :)

KDL-32W4000

Csakugye mennyibe fog kerülni? :)
  • Landor
    azért elég kemény hogy 2005ös cikk
    és azóta még paszúly sincs
  • [NST]Cifu
    Tessék.
  • II Rocky II
    OLED ről vmit tudna vki leirni?(ez a technologia jobb mint a plazam(gondolom igen) és jobb mint az LCD ? sokkal jobb?(persze a gugli a barátom,de ha vki már vágja akkor legyen szíves leirni:)
  • [NST]Cifu
    Igen és nem. Igen, per pillanat az eladott Tv-k összmennyiségének a legnagyobb része már LCD TV, a második még mindig a CRT, és csak utána jön a Plazma technológia.

Igen, per pillanat úgy néz ki, hogy Pioneer is felhagy a plazma panelek gyártásával, így már csak három cég, az LG, a Samsung és a Panasonic gyárt plazma paneleket (a Pio pl. a Panáktól vesz majd paneleket a plazma TV-ihez).

Nem, maga a technológia még azért messze nincs legyőzve. A plazma előnye még mindig a homogén fényerő, a fekete mélysége (sötétsége), a valós kontrasztarány mértéke. Hiába csinál jó feketét a Samu LE-40M87, még így is messze van attól, amit egy új Panasonic PX80-as plazma vagy egy Pioneer Kuro tud, tovább még mindig nincs olyan LCD TV, amelyen homogén fényerőt lehet biztosítani. Még csak fogyasztás terén érheti igazán vád a plazmákat, legalábbis az új modelleket, a 42" PX80-as például átlagban alig 200W körül fogyaszt...

Ami miatt szerintem mindenki lassan elfordul tőle, az az, hogy továbbra is igazán csak ~40" képátló felet lehet gazdaságosan gyártani, ami pedig a piacnak egy szűk (bár egyre bővülő) rétege. A tömegeknek olcsóbb, 20-22-26-32 colos képátlójú, elérhető árú modellek kellenek.

A másik pedig az, hogy most már egyre több jel mutat arra, hogy egy-két év múlva az OLED amúgy is elsöpör mindent. Akkor meg minek fektessenek be egy olyan technológiába, ami nem lesz hosszú távon versenyképes?
  • Landor
    OLED :P
  • II Rocky II
    azt halottam,hogy a plazma gyártását kezdik abbahagyni.fogyaaztása meg képminőségbe is az LCD tv k a jobbak,szvsz érdemes LCD-t vásárolni.
    egyetértetek?
  • Landor
    ezt értem csak itt heves ellentmondások vannak:
    a zúgást csak a maximális erősségen(10) nem lehet hallani
    az meg további rejtély hogy miért nem zúg egyáltalán mondjuk a komponens bemeneten...
    mind1, köszi a hozzászólást, nem fogom annyiban hagyni..
  • SIDE76
    Szia!

Hát szakvéleményt nem tudok adni most jelen pillanatban csak a saját tapasztalatomat.
    Valóban zúgnak !!!! Én ahogy vettem felfelé a háttérvilágítás erősségét egyre jobban hallottam a zúgást. Mondjuk én csak HDMI-on próbáltam. A véleményem pedig az hogy egy 40" feletti modelnél ne lepődjünk meg ha egy kicsit zúg. Az átlagemberek töbsége viszont ezt észre sem veszi. Ezért nem igazán kezelik nagy problémának a TV gyártók. Gondolom itt mivel már nagyobb feszkók dolgoznak mint mondjuk egy 26" modelnél így kijöhet egy kissebb zúgás. Viszont ha nagyon megfigyeljük a 26" és 32" modelleknél is előfordulhat szerintem egy kis zúgás. Függhet még a dolog a benne lévő külömböző alkatrészek minőségétől is. A CRT TV-k nél volt ilyen probléma még régen nagyon sokszor ahol nem valami nagyon jó minőségű trafókat használt a Samsung és bizony Stand by állapotban is igen kellemesen zúgtak a TV-k.
    Szóval ez a zúgás sajnos ott van a modelleknél... :( valaki észreveszi valaki nem...
  • [NST]Cifu
    Köszi az új információkat.
  • Landor
    Szia Side! A #5319-ra nincs valami szak véleményed esetleg?
  • SIDE76
    Szia!

Rég jártam már itt a fórumon, de a teszteket amiket készítettetek azokat elolvastam! :) Köszi értük jó kis olvasmányok!

A Samsung-nál az új modellek generációváltása a következőképpen alakul:
    Valóban van egy A3xx széria ez olyan mint régebben voltak az R32 butított modellek vagy legalább is ezek kategóriájába tudom besorolni.
    Az S8x - A45x
    R8x - A55x
    M8x - A65x
    F8x - A75x
    F9x - A95x /LED/

A panelek ugyanolyan lottok mint voltak...ez Samsung szokás :)
    Az A3xx széria kapott 2db HDMI csatit és a kontraszt az a kijelző méretétől vátozik 5000:1 vagy 7500:1. Butított elektronikával ...stb
  • [NST]Cifu
    A jelek szerint az olcsó LED háttérvilágítás sajnos mítosz szinten marad. Az "átlagos" készülékek mind CCFL háttérvilágításúak, a csúcsmodelleknél hoz ki a Samu és az LG is LED háttérvilágítású modellt.

Per pillanat úgy tűnik, hogy az LCD gyártóipar már az OLED felé fordul, és hagyja a fenébe a hagyományos technológiát, beleértve a CCFL és LED háttérvilágítású modelleket. A Sony ugyebár már most is gyárt sorozatban OLED TV-t, mégha aprócska is, várhatóan év végén jönnek már a 26/27" modellek, jövő évben pedig talán már a 40"-os hatás is át lesz törve. A Chi Mei Electroluminescence (CMEL), a CMO testvércége év végén egy második AMOLED gyárat húz fel, ahol már várhatóan TV-kbe való OLED panelek készülnek majd.

Szóval a háttérben a jelek szerint már gőzerővel készülnek a technológiaváltásra.
  • Landor
    ··
  • r4pt0r
    Ohh 5323asban már meg is van válaszolva. ^^
  • r4pt0r
    Nagyon helyes. ^^ Ezeknek a TVknek már LEDes háttérvilágítása van, vagy maradt még a régi?
  • [NST]Cifu
    Várakozásaim szerint az A55x valahol az F86 környékén lehet képminőség terén, nem tudom, hogy a 16bit mennyit fog dobni rajta, erre még kíváncsi vagyok. Amúgy igen, ugyan Rea4 most főleg az új Pana és Samu FullHD plazmákat várja, de majd rágom a fülét a Samu LCD-k miatt is. ^^
  • r4pt0r
    Jah és ha majd tudtok készíteni A55x vagy A65x tesztet az nem lenne rossz majd, persze soká lesz még az. :D
  • r4pt0r
    Kiváncsi leszek hogy az A55x lesz e olyan jó mint a mostani M87esek, mert az A65x még kicsit drága. :D
  • [NST]Cifu
    Nem, de az "F" szériák mindig a legújabb, legjobb cuccokkal teletömött változatok voltak.

Ha a kérdésed úgy nézzük, hogy az F86 melyik új modellel érhet fel, akkor az A55x és az A65x közé esik, a panelje inkább az A55x, a beépített technológiák, mint a 100Hz inkább az A65x felé hajlanak.
  • Landor
    "F" széria -> A??? (LED háttérvilágítású modell, később jön)

ööö most ezt nemnagyon értem.. az F40nek is ez van?
  • [NST]Cifu
    Nehéz belőni, de szvsz kb. így nézhet ki:

"S" széria -> A4xx, figyelembe véve a 43x és 45x közötti különbségeket, talán a panel-lottó a múlté lesz
    "R" széria \
    "N" széria -> A55x (FullHD-s "középmodell", Movie Plus)
    "M" széria -> A65x (FullHD-s "közép-felső modell", 120Hz)
    "F" széria -> A??? (LED háttérvilágítású modell, később jön)

Megjegyzem amerikában van egy A330 széria is (nem az Airbusra gondolok ^^), ami a legalapabb belépő modell, nem tudom, hogy abból lesz-e valami itthon.
  • Landor
    A 40A55 szerinted egy kategória a 40F86-al?
  • [NST]Cifu
    BTW ha már samu, kijöttek az új árak (argep.hu alapján, tehát azért tessék őket fenntartással kezelni), legalábbis az első fecskék, a várható szállítások azonban Április közepén kezdődnek, papír szerint:

Samsung LE-xxA43x (435/436/437 amit láttam eddig, az utolsó szám ismét a külsőt jelöli):

Belépőszint, jelenleg 181e Ft körül kezdődik a 32" modell, 250e Ft körül a 40" változat.

1366x768 felbontású
    8500:1 dinamikus kontraszt

1080 24p Real Movie
    Wide Color Enhancer 2
    DNIe +
    DVB-T tuner (MPEG-2)

Hátsó panel:
    1x Antenna (RF)
    1x Komponens (Y/Pb/Pr)
    2x Scart
    2x HDMI
    1x D-Sub
    1x RS232C (szervíz)
    Oldal panel:
    1x S-Video
    1x Kompozit
    1x HDMI
    1x Fejhallgató kimenet

Samsung LE-xxA45x:

A fentitől a jelek szerint csak a jobb minőségű panelje tér el, 10.000:1 dinamikus kontrasztal, tovább optikai hangkimenete van.

Samsung LE-xxA55x:

Középszintű, FullHD felbontású modell, a jelek szerint monitorokat kiváltó megoldás lesz. A 40" változat ára 330e Ft, a 37" 280e Ft körül, 32" modell pedig 220e Ft körül listázódik.

1920x1080 felbontású Clear Panel
    30.000:1 dinamikus kontraszt

1080 24p Real Movie
    Movie Plus
    Wide Color Enhancer 2
    16-bit Processing
    DNIe +
    PiP
    DVB-T tuner (MPEG-2)

Hátsó panel:
    1x Antenna (RF)
    1x Komponens (Y/Pb/Pr)
    2x Scart
    2x HDMI
    1x D-Sub
    1x Optikai hangkimenet
    1x RS232C (szervíz)
    Oldal panel:
    1x S-Video
    1x Kompozit
    1x HDMI
    1x Fejhallgató kimenet
    1x Wiselink (USB 2.0, valószinüleg képnézegető funkcióval)

Samsung LE-xxA65x

Közép-Felső kategória, desingosabb külsőt és "ultra lapos" kiképzést kapott. A 40" modell 440e Ft körül nyit, németországban a 32" modell ára 1250 euró körül van, a 37" pedig 1500 euró.

1920x1080 felbontás, Super Clear Panel (32/37"), Ultra Clear Panel (40"+)
    15.000:1 dinamikus kontraszt (32"/37")
    50.000:1 dinamikus kontraszt (40"+)

1080 24p Real Movie
    Movie Plus
    Wide Color Enhancer 2
    16-bit Processing
    DNIe Pro
    LCD 100 Hz Motion Plus (37"+)
    PiP
    DVB-T tuner (MPEG-2)

Hátsó panel:
    1x Antenna (RF)
    1x Komponens (Y/Pb/Pr)
    2x Scart
    3x HDMI
    1x D-Sub
    1x Optikai hangkimenet
    1x RS232C (szervíz)
    Oldal panel:
    1x S-Video
    1x Kompozit
    1x HDMI
    1x Fejhallgató kimenet
    1x Wiselink (USB 2.0, valószinüleg képnézegető funkcióval)
  • [NST]Cifu
    Sajnos nem nagyon tudok erre mit mondani. Mondjuk az szép kis válasz, hogy ez ilyen és kész... :S
  • Landor
    Na kicsit jobban kitapasztaltam a hibát..
    A számomra már zavaró zúgást CSAK akkor produkálja, ha HDMI van kiválasztva forrásként és ez FÜGGETLEN attól hogy van-e rákötve HDMI kábel vagy sem! Egyedül akkor nem zúg itt, hogyha a Háttérvilágítás menüpont 10-esre van állítva(0-9ig különböző frekvencián hallható ez az idegesítő zúgás). Komponensen vagy koaxon(tv adás) nézve EGYÁLTALÁN nem zúg!
    Beszéltem ma a Samsung márkaszervizzel.. erre közölték hogy 40"estől felfele mások is panaszkodtak erre és hogy ez ilyen.. na neee...
    Valami ötlet?
  • [NST]Cifu
    Arra szvsz megfelelő, bár hozzáteszem egy szinten mozog, mint a Sony KDL-32S3000. Ha cirka 220e Ft alatt veszed, akkor annyiért még megéri kategória. Viszont ennél többet ne, akkor már inkább egy Pana 42PX80-as PlazmaTV inkább, SD adásra és TV nézésre szvsz ma az visz mindent, de egy szintel magasabb árkategória (~270e Ft), igaz 10 colal nagyobb képátló is...
  • riccsi
    Upc direct. dvd.