21171
LCD - Plazma
-
las vegas #5396 cifu ha jól gondolom nem probléma ha olyan tvt veszek amiben csak mpeg2 es tuner van és mondjuk mpeg4 lesz a szabvány hiszen a set top box amit a szolgáltató(digi,upc,stb)ad az szabványos lesz és nem lesz problémám. Egy helyi szolgáltató úgy tájékoztatott hogy minden hogy mi van a tévémben úgyis mindenképpen kell az ő set top boxuk,hogy tudjam fogni a programjaikat.ezek szerint meg végképp mindegy,hogy milyen tuner van vagy van-e egyáltalán a tvben valami,nem? -
Throme #5395 Az LG 37LF76-nál én nem tapasztaltam ilyen jelenséget. Sajna még nincs, üzletben néztem.
Ezzel a tv-vel "szemezek" én is.
T.
-
Throme #5394 A Panasonic 37LZ70P korábban jó választásnak tűnt számomra. Ár/érték aránya és a "design"-ja is rendben van.
Elmentem megnézni milyen a képe. Hát nekem nem jött be. Túl "műanyag fejűek" voltak az emberek. A kisebb ráncokat, arcszőrzetet "elkente".
Próbálkoztam kontraszt meg más beállításokkal bűvészkedni. Nem sikerült (nekem!!).
Ez persze csak az én tapasztalatom!
T. -
#5393 Némi meglepetés ért az LG Magyarország weboldalán - már fent vannak a 2008-as modellek adatai.
Az érdekesség az, hogy ugyan korábban már írtam a típusaikról, de a jelölés kapott két plusz nullát, így lett az LG30-ból LG3000, az LG50-ből LG5000 és a többi.
Egy kis ismétlés:
LG3000 (19"-42"): A belépőszint, HD, vagyis 1366x768-as felbontás, 15.000:1 (változó, pl. a 37" csak 12.000:1) dinamikus kontraszt, az LC4x/LC5x utódja.
LG5000 (32"-52"): Középszint, FullHD (1920x1080) felbontás (32"-nál ellentmondás, az angol oldal szerint csak 1366x768-as felbontás), 50.000:1 dinamikus kontraszt (változó), az LF65/66/75/76 utódja. (az angol oldal szerint nincs 24p True Cinema mód!!!)
LG6000 (32"-52"): Prémium szint, a PG6000-eshez hasonlóan USB 2.0 (kép és MP3 lejátszás), profi hangszórók, menü és külső, 32" esetén HD, e felett FullHD felbontás és 42" felett 100Hz. A TV 24p True Cinema módot támogat.
Még nem látható a magyar LG oldalon, de jön még:
LG3010: Mint az LG3000, de fehér káva (19 és 22 colos képátlóval, Angol LG oldal a forrás)
LG5010: Mint az LG5000, de a káva alja piros színű (Angol LG oldal a forrás)
LG5500: Mint az LG5000, de MPEG-4-es DVB-T tunerrel. (Francia webforrás)
LG6100: Mint az LG6000, de ultravékony kávával. (csak 42" képátlóval (?), Francia webforrás)
LG6500: Mint az LG6000, de MPEG-4-es DVB-T tunerrel. (Francia webforrás)
Nincs megerősítve, ill. korábbi információ:
LG7100 (vagy LG71): Mint az LG6000, de 802.11n WiFi hálózati kapcsolattal, 47 és 52 colos kivitelben.
LG7500 (vagy LG75): Mint az LG6000, de LED háttérvilágítású, FullHD felbontású panelel, kizárólag 47" képátlóval. -
#5392 Az árgép szerint 130-140 -re visszaesett az ára
És ezek között már normális boltok is vannak -
Scooby87 #5391 Samsung LE-32R71W erről nem tudjátok hol találok tesztet?...esetleg vélemény róla? -
#5390 A dinamikus kontrasztra óvatosan kell tekinteni, sajnos az értékek sokszor már becsapósak. Az LG5000 új modell, sajnos sokat még nem tudok róla, de lehet rossz. A Sharp minőségi cucc, de sajnos az árcédula is ennek megfelelő. -
GregorK #5389 Sziasztok,
LCD vásárlás előt állok, de már egyszerűen nem tudom milyen márkát érdemes venni. Én valahogy az LG felé húzok de a kinézett modell nem igazán nyerte el tetszésemet miután élőben láttam a Media Markt-ban. Ez egy 37 LG LF76 volt, amelyen zavaróan vibráló volt a kép. Egy LCD-n sem láttam ilyet, mintha akadozott volna rajt a kép. A másik modell 37 LG5000. Erről hallott valaki, vagy van vele kapcsolatban tapasztalat? Leírás szerint 50000:1 din kontraszt, amit én nem akarok elhinni. Ilyen van????? Illetve a harmadik egy SHARP 37X20E, bár a borsos ára miatt elgondolkodtató. Ezzel kapcsolatban tapasztalat?
Köszi
-
#5388 Nem, a DVB-T tuner a nevében (Terrestial) is jelzi, hogy csak a földi sugárzású, antennával fogható digitális műsorszórásra való. -
zsolo75 #5387 Lenne még egy kérdésem.A DVB-T tuner ki tudja váltani a parabola beltéri egységet vagy az mindenképpen kell.Azért kérdezem mert igy csak a beltéri egység menüjét tudom használi és gondolm,hogy akkor a Tv PIP funkcióját sem tudom használi.Ha ez igy van nem adok + 20 ropit a plazmáért.
-
fater666 #5386 Köszi!
Megnéztem a tesztet, és a döntés a Pana.
Igaz jobban néz ki az LG, de nem minden külső.
Még 1x köszi! -
#5385 Statikus kontraszt: a képernyőn egy időben mérhető kontrasztarány.
Dinamikus kontraszt: a képernyőn a két végállapott (teljesen sötét ill. teljesen világos) között mérhető kontrasztarány.
A kettő közül inkább a Pana, sajnos az LG (bár rendelkezik pár előnnyel) egy nagy hibája, hogy a ghostingra továbbra is hajlamos.
Nézz el az AVForum-ra, pont ezt a két típust teszteltük legutóbb. -
fater666 #5384 Szeva mindenkinek!!!!!
Segítségeteket kérem szintén, mint zsolo75.
Én is szeretnék vásárolni 1 plazmát. Sajnos én nem értek a műszaki dolgokhoz, és nem tudok választani. 2 típ. néztem meg. Panasonic ATH42PX80E kontraszt 15.000:1, vagy LG-től LG42PG6000 kontraszt 30.000:1, ja a PANÁNÁL mi az a dinamikus kontraszt 500.000:1? Tv-k, megtekinthetők http://avplanet.hu. Vagy más?
Segítsetek!!!!!!
Köszi, köszi!!!
-
#5383 Azt, hogy egy kontrasztos kép rövidebb-hosszabb időre beleég a képernyőbe. Mondjuk egy felirat körvonalai láthatóak, ha amúgy egy homogén színt jelenít meg a TV. Tipikus például TV nézésnél a csatornalogók vagy a KÉJ-karikák beleégése a képbe.
Egy tipikus példa:
A ghosting idővel eltünik, az adott típustól függ, milyen gyorsan, de az is, hogy mennyire hajlamos rá (egyből, pár másodperc után már, vagy perceknek-óráknak kell eltelniük ahhoz, hogy látható legyen ghosting).
A plazmák rákfenéje a ghosting, és a permamens beégés (a ghosting azon esete, ahol a szellemkép nem tünik már egyáltalán el), a beégés plazmák esetén nem garanciális probléma, a gyártó nem felel érte, ő jó tanácsokkal lát el (ne használd max. fényerőn és kontraszton a TV-t, ne használd folyton 4:3-as képaránnyal (kétoldalt fekete csík), ne nézz folyamatosan szélesvásznú filmet (1.85:1 vagy 2.35:1, ahol alul-felül van fekete csík), stb.
A méregdrága Pioneer Kuro és a mostani Panasonic PX80/PV80-as széria már szinte egyáltalán nem hajlamos a ghostingra, PX80-nál konkrétan olyat csináltam hogy tíz percig egy állókép volt számítógépről kirakva, majd utána fekete háttér. Semmiféle Ghostingot nem láttunk. Lehet, hogy itt már sikeresen orvosolták a problémát... -
zsolo75 #5382 Mit jelent a Ghosting??? -
#5381 Alapvetően mire akarod használni? TV nézés? DVD? Blu-RAy? Konzolokhoz? Számítógéphez hozzákötni?
Ha főleg TV nézés, DVD, ilyesmi, akkor a Pana PV7/PV70, amit még érdemes megnézed szerintem. -
zsolo75 #5380 Köszi a választ.Sajnos az álltalad javasolt panák a költségvetésbe nem férnek bele. Samu PS-42C6H is gyengécske?Esetleg tudsz javaslni 220-ezerig bezárólag egy jó és megbizható modelt? -
#5379 Az LG PC3x és PC5x változatai nagyon hajlamosak a Ghostingra, ha egy mód van rá, akkor kerüld. A Samu C9x sem a legjobb. A Pana PV7-ese pedig a belépőszint, ezért is olcsó. :S
A felsoroltak közül mégis a Pana talán a legjobb választás, bár én ha egy mód lenne rá, inkább a PV80/PX80-at ajánlom figyelmedbe. -
#5378 Samsung LE 37M87BD (A Samsung honlapján miért nem szerepel ez a típus?)
A Samu honlapja általában az adott típuscsaládnak csak egyes modelljeit sorolja fel. Amúgy 300e Ft környékén már LE-40M87-est is kapni, azokban pedig jobb panel van, mint az LE-37M87-esekben. ^^
A felsoroltak közül talán a Pana LZ70P a legjobb a TV/DVD nézésre, viszont nem tudom, hogy DVI-HDMI-n tudja-e probléma nélkül az 1:1 PM-et. Az LG és a Samsung tudja, ez biztos.
Én ennyi pénzből most per pill egy Samu LE-40M87-est néznék ki személy szerint. Ha a TV/DVD nézést helyezem előre, akkor a Panát megnézném, hogy tudja-e az 1:1 PM-et, de így elsőre egyértelmű infot nem találtam erre vonatkozólag. :S -
zsolo75 #5377 Sziasztok,
Plazmavásárlás előtt vagyok.Szeretném szakértő véleményeteket kérni.
A kiszemelt áldozatok:Pana TH-42PV7,Samsung PS-42C91H,LG 42PC52 vagy PC35
Kérem írjátok meg érveiteket ellenérveiteket.Melyiket válasszam?
TV nézéshez Házimozizáshoz kell.
Köszi -
First LULU #5376 Tanácsodat megfogadva:
Fő a TV nézés, sok sportközvetítést nézek.
Szeretném használni számítógép monitorként, főleg játékokhoz, és ha jól értettem a fórumokból akkor így kell az 1:1 natív felbontás.
Nem vagyok fanatikus DVD néző de azért ott is szeretném a legjobb képet nézni.
Bár még nincs Blue-ray de a formátumháború eldőlni látszik, így lassan el kell ezen is gondolkozni.
Keret max 300.
A méreten addig is gondolkoztam, és valóban mások, - főleg az eladók - érveire hallgatva maradtam a 32-esnél.
Újraértékelve egyel nagyobbra váltottam.
Érdekes, hogy a 37-es méretben nincs akkora tumultus mint a 32, vagy 40-ben. (legalábbis szerintem)
Jelöltjeim továbbra is a lenti három márka képviselői.
Samsung LE 37M87BD (A Samsung honlapján miért nem szerepel ez a típus?)
LG 37LY95
és talán Panasonic TX-37LZ70P
Mi a véleményed?
Esetleg érdemes várni az új modellekre? -
las vegas #5375 cifu úgy vagyok vele hogy ha csak a fogyasztása a negatívum a pana plazmának de a többiben jobb akkor havi kb+800-1000ft nem érdekel.csak legyen szép képe.3 hónapja keresgélek megnéztem jópárat és mostanra sikerült leszűkítenem a sony w3000-re,vagy pana pz85re.sajnos egyiket sem tudtam még élőben megnézni csak V3000 et és pz70 et láttam az alapján innkább a plazma,de hd adásnál döntetlen.sajnos sok pénzről van szó és nem 4-5 évre veszem úgyhogy jól meg kell gondolnom.először lcd párti voltam de belgondolva,hogy inkább este tévézek,sok sportot nézek,így jött képbe a plazma. -
las vegas #5374 Én is gratulálok hozzá.ha tudsz majd még írj róla.jó tévézést. -
#5373 Grat a tv-édhez!
Asszem én is e típus mellett döntök.
Nem veszem meg a drágább, ki tudja mennyivel többet tudó W4000-et. -
#5372 Én kiváncsi lennék az új Panák esetén a fogyasztásra, mert a 2007-es FullHD modelljeik gyilkosak voltak ilyen téren (negatív értelemben). Viszont az biztos, hogy filmnézésre jobbak lesznek, sajnos LCD-n tökéletes fekete nincs átlagos film nézésnél. Majd OLED-nél, esetleg... -
Lothargia #5371 Végre +van!!! 40W3000 lett :)
kb5 óra használat után: a tv adás 4m-ről nézve kimondottan/meglepően jó (rosszabra számítottam) focinál sincs elmosódás, a PS3 játékok, főleg az 1080p-sek eszméletlenek úgy mint a blu-ray is, a PC-vel összekötve is minden okés, nincs elmosódás a betűknél.
pár nap múlva többet...:) -
las vegas #5370 hHát a sony W4000-ből sajnos kihagyták a 100hz-et pedig vártam rá.kb min:460 ezer ft körül várható az ára,így viszont bőven jó a w3000 is!még megvárom a panasonic pz85 öt milyen képe lesz,főleg tv nézésre kellene 42col 2.5méterről.Ti melyiket választanátok sony w3000 vagy pana pz85 mindkettő full hd csak a pana 100hz es sok foci miatt jó lenne,árban hasonlók! -
ballor #5369 erre írtam: "talán nem is zavar :)"
már lassan én is megszoktam a feketétlenséget
(lehet én vártam többet az LCD technikától) -
Landor #5368 akkor olvasd el mégegyszer :) -
ballor #5367 Vagy inkább megszoktad. -
Landor #5366 egyébként annyi a fejlemény a tvmmel, hogy csak 1080p@60Hz-en zúg számomra idegesítően a standard beállításokal, 1080p@50Hzen is zúg de sokkal halkabban.. hümm.. talán nem is zavar :) -
Landor #5365 az ő általa kérdezett modellekből barkácsoltam össze a listát :) -
rinpocse #5364 Olvastam, de mintha árat nem láttam volna -
#5363 Fent van a Sony Centrum oldalán a hivatalos Sony W4000 széria cikkejeje. :)
Cifu, lényegében igazad van. :) -
#5362 Szvsz hülyeség gyártólistáról beszélni, mert soktényezős dolog. Hiába profi egy X3000-es Sony, ha egy U3000-esre nem mondanák semmi olyasmit, ami lenyomna a földre. Márpedig szinte minden gyártónak vannak olcsó és vannak csúcsmodelljei... Akkor mégis melyik alapján akarja valaki megítélni? Az LG olcsó, egyszerű modellek gyárt általában, de a PG6000-es után én felvillanyozva várom az új LCD-iket, mert a PG6000-es igényesebben volt kidolgozva mint egy árben vele együtt mozgó Sony vagy Panasonic modell.
Továbbá, lehet akármilyen hű-de-jó az adott márka, ha a háttér (ügyfélszolgálat, szervíz, stb.) határozza meg az emberek benyomását hosszú távon. Aki kijelenti, hogy "csak XY márkát soha", azok többsége általában szerzett egy rossz tapasztalatot az adott márkával, és jellemzően a szervízháttér sem győzte meg arról, hogy itt most jó döntés volt az adott márka mellett letenni a voksát. Pedig ugye azonos márkát képviselő márkaszervíz és márkaszervíz között is lehetnek lényeges hozzáállás beli eltérések... Szerencse kérdése, hogy éppen sikerült-e megfelelőt kifognod. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nincsenek olyan márkák, amiket messzire kerülni kell (Thomson TV-k például).
De ez csak az én meglátásom. -
#5361 Ésaszoni? -
#5360 Először is döntsd el, hogy mire szánod. TV nézés? Konzol? DVD? HD videók? Blu-Ray? Számítógép monitor?
Vedd alapul mire van ehhez szükséged. Kell-e neked 100Hz-es TV (a mozgás folyamatosabbá tételéért felelős trükk)? Kell-e neked 1:1PM (natív felbontás számítógépről)? Kell-e neked mondjuk optikai hangkimenet (pl. erősítőhöz), stb.
Utána határozd meg mekkora keretből gazdálkodsz ezen vásárlás terén.
Végül pedig az adott árkereten belől nézd meg melyek a szóba jöhető modellek, mekkora képátlóval bírnak, stb. Ne ragadj le a 32" képátlónál csak azért, mert egyesek azt mondják, hogy az ideális 3 méterről nézni. Ez ugyanis marhaság, a nagyobb jobb. Egy 40" LCD TV-át használok monitorként, és ezen nézek filmeket - 1.5 méter messziről nézve. Gondolj bele abba, hogy a moziban kb. a nézőtér közepéről a látótered mekkora részét foglalja el a vászon, nos, gondol bele, hogy egy átlagos otthoni, 3 méteres nézési távolságnál bizony ugyanehez egy 60-70" képátlójú kijelző kellene minimum.
Hogy miért gondold át ezeket? Azért mert láthatóan nincs még kialakult képed arról mit akarsz vásárolni.
Az LG 32LT75 tudása alapján egy alapszintű modell, semmi komoly extrával nem bír képjavítás terén, az elektronikája jóindulattal középszerű. Egy komoly extrája van, a beépített merevlemez, és az ezzel megvalósított műsorfelvétel-visszajátszás. A másik két kinézett TV viszont inkább felső kategóriás modell, 100Hz-es technológiával, komolyabb belső elektronikával és képjavító rendszerrel. -
Landor #5359 gyártólista sztem :D
sam>sharp>lg>pana -
First LULU #5358 Sziasztok!
LCD tv vásárlás előtt állva kb. 1 hónapja katalógusokat nézve, áruházakat járva egyre inkább a bőség zavarával küzdök.
Van egy pár jelöltem, és szeretnék véleményt kérni.
Valamennyi 32-es.
Panasonic TX-32LX700P
LG 32LT75
SAMSUNG LE32M87BD
Esetleg ha hasonló kategóriában van további javaslat, és érvek szívesen veszem. (Tetszenek a Sharp-ok)
-
Landor #5357