LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
Máramelyikhez. A régihez kell venni, de aszem az újak közül sem mindhez jár... 😞

www.digimomentsvideography.com

Hát amire elsõsorban lenne használva az a normál tv adás, dvd és laptoppal összekötve elég sûrû filmnézés. Játszani egyáltalán nem akarok vele, egyrészt, mert se xbox se ps, másrészt meg nem hiszem hogy olyan jo lenne 97 vagy 107 centin...

Én is megvenném az lcd-t de még feleslegesnek tartok kiadni ennyit érte, ha nem néz ki olyan jól sajnos ilyen viszonyok mellett. Egy nagyobb kaliberû lcd, kb 42" 50" ráér még vagy 6 évet, mikor már bejött a digi adás, és a blue-ray, vagy HD-DVD (majd meglátjuk) elérhetõvé válik.
Addig meg bõven megfelel.
Mellesleg kifejezetten egy olyan szaküzletben informálódtam, ahol kizárólag sony lcd-k illetve pana plazmák vannak. így a két fõ célpontomat tudtam elég jól összehasonlítani. Elmondtam nekik is mire szeretném használni és egyértelmûen a panát javasolták EBBEN AZ ÁRBAN.

SoG TeeMeeee

Munch
Azzal még várj egy évtizedet. xD

Munch
Kapsz hozzá talpat. Anélkül meg sem állna.

Sir Quno Jedi
Pászmeg! Plazma jóak maxiTV-nek, azt haller. LCD meg amolyan szürke garabonciás, mindenes és takarékos.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

http://www.sg.hu/cikkek/48818
TV-dilemma: plazma vagy LCD?

::: http://www.keksz.net | photo&videoportal

cloud.strife
Muszály venni..... 😞

Gondolom egyik tv szolgáltatóval sem lehet HDMI-jal csatlakoztatni az lcd-t vagy plazmát?

SoG TeeMeeee

Azt megtudja nekem mondani valaki hogy a pana plazmáihoz muszály-e venni talpat, vagy "megáll" anélkül is. Mert ha csak egy opcio akkor hanyagolnám plusz 20 ezerért, ha viszont egy "kötelezõ" opcio, akkor miért nem számolnak vele??

SoG TeeMeeee

Köszönöm. Akkor ezt hagyjuk is és a többi Samsung? Vagy a Samsung mit olyan felejtõs? És mi a helyzet a Plasma TV-kel?

\" örökké nem eshet.... \"

cloud.strife
sztem nézd meg a sony 32s20.. modelleket, lényegesen komolyabbak. 299-ért már megkapod.

Sir Quno Jedi
AZ R51-esek régebbi, kifutott típusok, azért olcsóbb. Nekem is R51 van (pont akkor kezdtek típusváltásba).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sziasztok!

Rászántam magam és valszeg meg is veszem valamelyiket. Csak arra lennék kiváncsi hogy melyiket érné meg jobban megvenni. Mindkettö 300 310 körül van. Az egyik a panasonic TH-37PV60 a másik ennek a régebbi verzioja, csak 42 colos és nem 1024X760 a felbontása hanem, 852X480. Nem tudom eldönteni sajnos.
Elõre kösz a tippeket.

SoG TeeMeeee

Hello,

A Sony KDL-V3250 csak annyival tud többet a V3200-nal, hogy a kontrasztaránya nagyobb, 2 HDMI van rajta? Valakinek van már tapasztalata ezzel a tipussal?

Üdv
Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni tõletek LCD/Plasma vásárlást illetõen. Nem vagyok teljesen tisztában, hogy milyet (LCD/Plasma) is volna érdemes venni.
Amik adottak kb. 200-300e és ne legyen 82cm alatt. Néztem Samsung-ból több tipust is pl.:

- LE32R74 (BD,SL)
- LE32R72 (😎
- LE32R51 (😎

Ezek tetszettek de nem igazán vágom, hogy míg mondjuk a R51-es cirka 185e addíg azR74-es 255e (ezen árakat az apronetrõl néztem és persze csakis orig garis TV-t néztem). Szóval a kérdésem mit tud az egyik amit a másik nem? Csak mert a leírásukban majd mind megegyezik. Vagy az én laikus szememnek nem tûnt fel vmi?
És akkor még ott vannak a Plasma TV-k amiket nem is néztem. Szóval csak azért bátorkodtam ide írni, hogy segítséget kapjak vásárlás ügyebn mert ha már veszek akkor nem szeretném évente cserélni.

Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv!

\" örökké nem eshet.... \"

de csak a példa kedvéért, itt van két hasonló 40" körüli modell:

Pana PV60 - hivatalosan: 261W - de több felhasználó mérése alapján olyan 200-220W-ot eszik meg, az elméleti maximumtól mindig távol volt, lásd pl. avx.hu/forum

Sony 40S2000 - hivatalosan: 180W - ezt viszont kb folyamatosan meg is eszi, az LCD mûködési elvébõl adódóan...

valóban óriási különbség, 180W vs mondjuk 220W, de a Pana nagyobb is kicsivel 😉

ennyit a LOL-ról és a HATALMAS fogyasztásról 😊
melyik is ez a két modell?
cloud.strife
400W az télleg nem sok, LCD-be ugyanez 140W... LOL

cloud.strife
Mér?

Nálunk idáig 249e volt, most 219e... 😊

Sziasztok! Segitsetek pls.
Termeszetesen mint mindenki vasarlas elott allok es nem tiszta 1-2 dolog.
Alapesetben PC rol es Antenna-rol hasznalnam (ez utobbirol ritkan). Most van egy 19" CRT a VGA csatlakozon igy a DVI szabad (az SVHS felejtheto). Ha az LCD TV-nek csak HDMI csatija van (es persze VGA) ugy ez kompatibilis a videokartyan levo sima DVI kimenetemmel, vagy okoz-e minosegi kulonbseget??
Eddig ugy nez ki, hogy az LG valsztekabol veszem meg valamelyik 32" peldanyt ~200K korul. Ma neztem egy 32" LG LCD-t lattam a menujeben a 1366x768 es az 1360x768- as felbontasok allithatosagat ha az 1366x768 a fizikai felbontasa a TV nek akkor ha visszaveszem a menujeben a 1360-ra akkor interpolalja a kepet (ami ugye ront a minosegen?!) vagy a szeleibol nem hasznalja ezeket a pixel sorokat?
Az RS232 csatlakozo mire jo(valamelyiknel lattam)? Az nem a PC soros portjaval megegyezo szabvany?

A tipushoz szivesen fogadok tanacsokat velemenyeket mas gyartotol is.
Elore is koszonom...
Sir Quno Jedi
Plazmával az gondom, hogy monitornak nem annyira alkalmas. Maga a technológia ilyen. Akármit csinálsz az a kis ravasz képpont ott buzgárkodik, míg LCD-n halálnyugisan oda van szegezve, mivel az LCD csak egy (frame-enként statikus) szûrõ a háttérvilágítás elõtt. Már persze ez sem igaz valamennyi LCD technológiára ráadásul, van ahol ott is buzgárkodnak a színkeveréssel, de az kezd lassan kihalni szerencsére (nekem is van többfajta TFT moncsim és bizony van különbség). A plazma a kontrasztban verhetetlen az tuti, másról nem tudok. Ja és már a gagyi samumon sem zavaró már az utánhúzás, de még a 3 éves Philips profi TFT-men sem veszed észre.

akkor kijavítalak: nézd meg az utolsó 1-2 generáció plazmáinak fogyasztását pl akármelyik gyártó, mondjuk pl a pana oldalán: azonos képmérettel nincs különbség a fogyasztásban... rég elmúltak az idõk mikor a plazmák falták az áramot 😉
Nexxuss
ez poén 😄 26s200 meg most még 260😛

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

http://avplanet.hu/TH-37PV60
Mondjuk ez! Kár hogy nincs kp penzem, max 2 honap mulva

cloud.strife
Úgyvan... 😊

mar akkor total tanacstalan vagyok 😊

a plazma is tudna amit kicsivel ez elott irtam? 😊

CSOCSO
hat igen.. eleg vicces hogy beraknak ket tv-t egymas melle es hagyjak hogy anep eldontse melyik a szebb.. valszeg az LCD beallitasaiba belenyultak... feljebb toltak a sharpness-t mint kellene es a szint is lehuztak.. egybol a plazma szebb.. amugy en meg mindig ott vagyok hogy inkabb HD projektoros tv es inkabb ubernagy minthogy kisebb es plazma... de ha plazma akkor ambilight 3 😄

amugy a mi tv-nket is ugy vettuk hogy elobb elkertem a boltba a taviranyitot es beallitottam ugy ahogy nekem tetszett.. hat egybol nem lett szemcses meg egybol lettek szinek...
cloud.strife
Az a Samu az S-essel van egy súlycsoportba.. .😊

cloud.strife
Neked is az alant elhelyezkedõ hozzászólás... 😊

cloud.strife
Figyeld a www.klubmedia.hu oldalt, decemberben nagyon kemény LCD árak lesznek. Lesz 0%THM is, a 32U 239e, a 32S 299e lesz. És ugye ez garantáltan hivatalos vétel, + 3 év Sony Hungária garancia... 😊

Nálunk hétfõtõl már élnek ezek az árak.

Sztem nagyon árfüggö, hogy ki melyiket venné. Én most valószínû megveszem a pana th-37pv60-át, méghozzá azért mert 290ezer körüli lcd-k nem nyujtanak többet egyáltalán. Sõt. Ezen dupla HDMI csatl van, elõnyösebb a felbontása is (1024x768)szebbek a színei, sokkal kevésbé zajos mint az lcd dvd vagy tv nézés közben.
Valamint most néztem meg a szaküzletben elég tüzetesen milyen is a minõsége, és 300 körül lcd nem igazán vetekedhet vele. Föleg nem olyan ami 94 cm...

Ha viszont már most rászánnám magam és beruháznék egy 500 fölötti készülékbe, biztosan lcd-t vennék, vagy egy sony 40v2000-et vagy egy Samsung LE-40N71-t.
Csak nem érzem és nem látom még értelmét, mert kihasználni sajnos nem fogom tudni.

És télleg mókusvakítások ezek a fényképek. Egyáltalán hogy lehet fénykép alapján megítélni, megítéltetni egy tv képminõségét...

SoG TeeMeeee

desigo
Bírom amikor beraknak két képet egymás mellé összehasonlítás képpen.
Úgy adják elõ mintha az LCD tv csak homályos,életlen és fakó képet tudba adni...

ugyan már <#levele>

Véleményem szerint se az élet tartama se az áramfogyasztása nem elõnyös a plazmáknak.
De javítsatok ki ha tévedek...

Eddig nem igazán gondolkodtam plazmában, de most (nem kifejezetten a cikkek miatt) elkezdtem kicsit agyalni. Néztem pl a panasonic TH-37PV60-at, minden megvan benne ami 300-ezerért szokott lenni egy lcd-ben, ráadásul 2 hdmi csati.
Ami még imponálobb az éppen a kicsivel alacsonyabb horizontális felbontása ami 1024, szoval sima adás és dvd során nem kapok akkora fekete felesleges csikokat jobb és bal oldalt és ugy hallottam, hogy sima adás során is szebb a képe.
Ennyiért véleményetek szerint vegyek egy 94-es ilyen panát, vagy inkább egy lg-re, vagy samsung-ra költsek lcd-ben?

SoG TeeMeeee

bár rettentõen marketinges a szöveg, túl sok hülyeséget nem írnak, az LCD azért még eléggé messze van képminõség legtöbb jellemzõjében a plazmától...

kivéve ugye a nagy LCD fanok szerint... <#idiota>
Alien
Már most rengeteget estek 😊 De biztos lesz még egy-két "kihagyhatatlan" ajánlat itt-ott 😊

Alien
Egy-két ide illõ cikk, olvassátok el ezt:

Kampány az LCD-tévék ellen
és ezt

Valamint:
Az LCD és a plazma megbízhatósága Kár, hogy az LG-rõl nincs szó 😞 😊 (LG LCD-nk van)

guardian hero
Már most sokat estek az árak, de karácsonyig még biztos lesz néhány akciós ajánlat.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Várható valamiféle áresés sztetek a közeljövõben az ünnepek miatt?

SoG TeeMeeee

Ezt olvastam valahol:
Natív 1:1, pixel pontos (1360x768, vagy 1366x768) meghajtás HDMI csatin keresztül LG-nél mûködik,
Samsungnál csak az analóg Sub-D VGA csatin, Sony és Philips LCD-tévéknél egyik csatin sem megy.

Sir Quno Jedi
Videókari bármilyen jó az újabbak közül, mer úgyis "csak" sima analog VGA kimeneten fogod a legjobb eredményt kapni (esetleg DVI-D-n, ha tudja a TV ami nem gyakori).

Ajánlanám a CSamcsung-ot, de úgyis elküldenek anyámba. (én azt használom TV, PC (D-SU😎, PS2 (component), szal. úgy mindenre is).

Hi,

LCD vásárlása elõtt vagyok, amire használni szeretném:
- xbox360-al (késõbb) összekötve játszani, a 720p -s filmek lehetõségét kihasználva azon nézni sorozatokat, filmeket (vagy streamelni PC-rõl az xbox360-ra és onnana tévére.

- PC-vel összekötni, 720p filmeket nézni, hdtv sorozatokat nézni
- PC-vel összekapcsolva játszani?
- normális tévécsatornákat nézni (ez nagyon minimális)

Inkább amire kellene, hogy C-vel összekötve hdtv, 720p filmeket nézzek.

Most az egyik nagyobb áruházban van Sony BRAVIA KDL-32U2000(K) 250ezer forintért, 9 hónapra 0% THM-mel, de nem tudom hogy január környékére hogy alakulnak majd az árak és hogy ne várjak inkább vmi jobbra, pl KDL-32S2000, vagy mi az ami ilyen max 300.000-ig beleférne az én elképzeléseimbe? Mire kell figyelnem?

Milyen videókártya kell a gépembe hogy a 720p-t teljes mértékben élvezhessem? HDMI kimenettel? vagy mi most a "szabvány"?

(Köszi az 5leteket)

üdv
K

Tudnál akkor adni egykét tippet arra (ártol most függetlenül), melyik készülékeknek a legjobb az ár/teljesítmény arányuk??

SoG TeeMeeee

Sir Quno Jedi
Néztem ezeket az új LED projektorokat. Nagyon gecik a gyártók. Végre itt a lehetõség, hogy normális proji kerüljön az asztalra, aminek 20.000 üzemórás "lámpája" van és zéró zajt generál, mivel passzív a hûtése, erre csak ilyen minimókákat csinálnak, ami elfér a tenyereden, de könyörgöm, csak 400 lumenes!!! Mi a faszt lehet csinálni 400 lumennel?!! Pont nem tudsz vele normális fényerejû és NAGY képet vetíteni, annyi pénzért meg amennyibe ezek kerülnek, vehetsz ugyanolyan felbontású nagy plazmát, vagy amit akarsz.

Ha legalább beletolnának 800-1200lument, azzal már lehet(ne) mozizni (ha prezentációra még kevés is), de nem, vedd csak meg a jó szar, alacsony élettartamú lámpákkal szerelt, méregdrága fos projektorszörnyeiket, amik zajosak, kurva sokat fogyasztanak és lehet velük fûteni a szobát (no és cserélgetheted bennük az aranyárban mért pilácsot)!

Nem kell szaros mobil megoldás, engem az sem érdekel, ha 120kg a rohadt projektoruk, csak adjon elég fényerõt, legyen nagy a natív felbontása és KUSSOLJON! EZ olyan nagy kérés...

Kész, elegem van...

Azért kell monitor+LCDTV+projektor, mert a kedves gyártók baszaraintanak egyetlen normális megoldást szállítani az összes "viewscreen" problémánkra, pedig van ilyen megoldás...

cloud.strife
300e és 340e között mocorog az ára mindenhol már...

Az egy dolog hogy te szereztél egyet olcsóbban (még mindíg tartom magam a régi véleményemet arról az árról😊, de most annak nagyon nem jó az ára.

cloud.strife
Hát szted gagyi. Sztem nem az.

cloud.strife
Pont a "drágább" szériák azért "drágábbak", mert azokon a sima SD adás, DVD is lényegesen szebben mutat, mint az alapkategóriás LCD-ken.

cloud.strife
No Comment....

Bocs...

cloud.strife
Igen ezek is... 😞

Alien!
Sziasztok!

Múltkor már feltettem egy kérdést csak senki nem válaszolt rá....Szal az lenne,hogy melyik cég alkalmaz még olyan mozgáskompenzáló technológiát a tv-iben mint a Philips féle Digital Natural Motion??? Mert nekem nagyon bejön ezeknek a képe,csak a philips megkéri az árát..de nagyon...

Elõre is köszi.

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Egyébként tényleg. Melyik müsorszolgáltatótól tudom megkapni a max minõséget, amit el lehet érni most Magyarországon?

SoG TeeMeeee