LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.digimomentsvideography.com
Én is megvenném az lcd-t de még feleslegesnek tartok kiadni ennyit érte, ha nem néz ki olyan jól sajnos ilyen viszonyok mellett. Egy nagyobb kaliberû lcd, kb 42" 50" ráér még vagy 6 évet, mikor már bejött a digi adás, és a blue-ray, vagy HD-DVD (majd meglátjuk) elérhetõvé válik.
Addig meg bõven megfelel.
Mellesleg kifejezetten egy olyan szaküzletben informálódtam, ahol kizárólag sony lcd-k illetve pana plazmák vannak. így a két fõ célpontomat tudtam elég jól összehasonlítani. Elmondtam nekik is mire szeretném használni és egyértelmûen a panát javasolták EBBEN AZ ÁRBAN.
SoG TeeMeeee
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
TV-dilemma: plazma vagy LCD?
::: http://www.keksz.net | photo&videoportal
SoG TeeMeeee
SoG TeeMeeee
\" örökké nem eshet.... \"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Rászántam magam és valszeg meg is veszem valamelyiket. Csak arra lennék kiváncsi hogy melyiket érné meg jobban megvenni. Mindkettö 300 310 körül van. Az egyik a panasonic TH-37PV60 a másik ennek a régebbi verzioja, csak 42 colos és nem 1024X760 a felbontása hanem, 852X480. Nem tudom eldönteni sajnos.
Elõre kösz a tippeket.
SoG TeeMeeee
A Sony KDL-V3250 csak annyival tud többet a V3200-nal, hogy a kontrasztaránya nagyobb, 2 HDMI van rajta? Valakinek van már tapasztalata ezzel a tipussal?
Üdv
Segítséget szeretnék kérni tõletek LCD/Plasma vásárlást illetõen. Nem vagyok teljesen tisztában, hogy milyet (LCD/Plasma) is volna érdemes venni.
Amik adottak kb. 200-300e és ne legyen 82cm alatt. Néztem Samsung-ból több tipust is pl.:
- LE32R74 (BD,SL)
- LE32R72 (😎
- LE32R51 (😎
Ezek tetszettek de nem igazán vágom, hogy míg mondjuk a R51-es cirka 185e addíg azR74-es 255e (ezen árakat az apronetrõl néztem és persze csakis orig garis TV-t néztem). Szóval a kérdésem mit tud az egyik amit a másik nem? Csak mert a leírásukban majd mind megegyezik. Vagy az én laikus szememnek nem tûnt fel vmi?
És akkor még ott vannak a Plasma TV-k amiket nem is néztem. Szóval csak azért bátorkodtam ide írni, hogy segítséget kapjak vásárlás ügyebn mert ha már veszek akkor nem szeretném évente cserélni.
Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Üdv!
\" örökké nem eshet.... \"
Pana PV60 - hivatalosan: 261W - de több felhasználó mérése alapján olyan 200-220W-ot eszik meg, az elméleti maximumtól mindig távol volt, lásd pl. avx.hu/forum
Sony 40S2000 - hivatalosan: 180W - ezt viszont kb folyamatosan meg is eszi, az LCD mûködési elvébõl adódóan...
valóban óriási különbség, 180W vs mondjuk 220W, de a Pana nagyobb is kicsivel 😉
ennyit a LOL-ról és a HATALMAS fogyasztásról 😊
Termeszetesen mint mindenki vasarlas elott allok es nem tiszta 1-2 dolog.
Alapesetben PC rol es Antenna-rol hasznalnam (ez utobbirol ritkan). Most van egy 19" CRT a VGA csatlakozon igy a DVI szabad (az SVHS felejtheto). Ha az LCD TV-nek csak HDMI csatija van (es persze VGA) ugy ez kompatibilis a videokartyan levo sima DVI kimenetemmel, vagy okoz-e minosegi kulonbseget??
Eddig ugy nez ki, hogy az LG valsztekabol veszem meg valamelyik 32" peldanyt ~200K korul. Ma neztem egy 32" LG LCD-t lattam a menujeben a 1366x768 es az 1360x768- as felbontasok allithatosagat ha az 1366x768 a fizikai felbontasa a TV nek akkor ha visszaveszem a menujeben a 1360-ra akkor interpolalja a kepet (ami ugye ront a minosegen?!) vagy a szeleibol nem hasznalja ezeket a pixel sorokat?
Az RS232 csatlakozo mire jo(valamelyiknel lattam)? Az nem a PC soros portjaval megegyezo szabvany?
A tipushoz szivesen fogadok tanacsokat velemenyeket mas gyartotol is.
Elore is koszonom...
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!
Mondjuk ez! Kár hogy nincs kp penzem, max 2 honap mulva
a plazma is tudna amit kicsivel ez elott irtam? 😊
amugy a mi tv-nket is ugy vettuk hogy elobb elkertem a boltba a taviranyitot es beallitottam ugy ahogy nekem tetszett.. hat egybol nem lett szemcses meg egybol lettek szinek...
Nálunk hétfõtõl már élnek ezek az árak.
Valamint most néztem meg a szaküzletben elég tüzetesen milyen is a minõsége, és 300 körül lcd nem igazán vetekedhet vele. Föleg nem olyan ami 94 cm...
Ha viszont már most rászánnám magam és beruháznék egy 500 fölötti készülékbe, biztosan lcd-t vennék, vagy egy sony 40v2000-et vagy egy Samsung LE-40N71-t.
Csak nem érzem és nem látom még értelmét, mert kihasználni sajnos nem fogom tudni.
És télleg mókusvakítások ezek a fényképek. Egyáltalán hogy lehet fénykép alapján megítélni, megítéltetni egy tv képminõségét...
SoG TeeMeeee
Úgy adják elõ mintha az LCD tv csak homályos,életlen és fakó képet tudba adni...
ugyan már <#levele>#levele>
Véleményem szerint se az élet tartama se az áramfogyasztása nem elõnyös a plazmáknak.
De javítsatok ki ha tévedek...
Ami még imponálobb az éppen a kicsivel alacsonyabb horizontális felbontása ami 1024, szoval sima adás és dvd során nem kapok akkora fekete felesleges csikokat jobb és bal oldalt és ugy hallottam, hogy sima adás során is szebb a képe.
Ennyiért véleményetek szerint vegyek egy 94-es ilyen panát, vagy inkább egy lg-re, vagy samsung-ra költsek lcd-ben?
SoG TeeMeeee
kivéve ugye a nagy LCD fanok szerint... <#idiota>#idiota>
Kampány az LCD-tévék ellen
és ezt
Valamint:
Az LCD és a plazma megbízhatósága Kár, hogy az LG-rõl nincs szó 😞 😊 (LG LCD-nk van)
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
SoG TeeMeeee
Natív 1:1, pixel pontos (1360x768, vagy 1366x768) meghajtás HDMI csatin keresztül LG-nél mûködik,
Samsungnál csak az analóg Sub-D VGA csatin, Sony és Philips LCD-tévéknél egyik csatin sem megy.
Ajánlanám a CSamcsung-ot, de úgyis elküldenek anyámba. (én azt használom TV, PC (D-SU😎, PS2 (component), szal. úgy mindenre is).
LCD vásárlása elõtt vagyok, amire használni szeretném:
- xbox360-al (késõbb) összekötve játszani, a 720p -s filmek lehetõségét kihasználva azon nézni sorozatokat, filmeket (vagy streamelni PC-rõl az xbox360-ra és onnana tévére.
- PC-vel összekötni, 720p filmeket nézni, hdtv sorozatokat nézni
- PC-vel összekapcsolva játszani?
- normális tévécsatornákat nézni (ez nagyon minimális)
Inkább amire kellene, hogy C-vel összekötve hdtv, 720p filmeket nézzek.
Most az egyik nagyobb áruházban van Sony BRAVIA KDL-32U2000(K) 250ezer forintért, 9 hónapra 0% THM-mel, de nem tudom hogy január környékére hogy alakulnak majd az árak és hogy ne várjak inkább vmi jobbra, pl KDL-32S2000, vagy mi az ami ilyen max 300.000-ig beleférne az én elképzeléseimbe? Mire kell figyelnem?
Milyen videókártya kell a gépembe hogy a 720p-t teljes mértékben élvezhessem? HDMI kimenettel? vagy mi most a "szabvány"?
(Köszi az 5leteket)
üdv
K
SoG TeeMeeee
Ha legalább beletolnának 800-1200lument, azzal már lehet(ne) mozizni (ha prezentációra még kevés is), de nem, vedd csak meg a jó szar, alacsony élettartamú lámpákkal szerelt, méregdrága fos projektorszörnyeiket, amik zajosak, kurva sokat fogyasztanak és lehet velük fûteni a szobát (no és cserélgetheted bennük az aranyárban mért pilácsot)!
Nem kell szaros mobil megoldás, engem az sem érdekel, ha 120kg a rohadt projektoruk, csak adjon elég fényerõt, legyen nagy a natív felbontása és KUSSOLJON! EZ olyan nagy kérés...
Kész, elegem van...
Azért kell monitor+LCDTV+projektor, mert a kedves gyártók baszaraintanak egyetlen normális megoldást szállítani az összes "viewscreen" problémánkra, pedig van ilyen megoldás...
Az egy dolog hogy te szereztél egyet olcsóbban (még mindíg tartom magam a régi véleményemet arról az árról😊, de most annak nagyon nem jó az ára.
Múltkor már feltettem egy kérdést csak senki nem válaszolt rá....Szal az lenne,hogy melyik cég alkalmaz még olyan mozgáskompenzáló technológiát a tv-iben mint a Philips féle Digital Natural Motion??? Mert nekem nagyon bejön ezeknek a képe,csak a philips megkéri az árát..de nagyon...
Elõre is köszi.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
SoG TeeMeeee