21171
LCD - Plazma
  • Throme
    Hello!
    Egyes dvd lejátszók képesek „felskálázni” a filmeket HDMI kimeneten keresztül. Legalább is ha jól értem.
    Mennyire látványos a javulás egy (full hd-s) lcd tv-n, normál dvd film esetén?
    Látható a különbség vagy csak reklámfogás?
    T.
  • Landor
    a fotel előtt a monitor alatt volt
    de azért köszi :D
  • Inquisitor
    A fotel mögött, bal oldalt. ;)
  • [NST]Cifu
    Ha van a játékban apró betüs szöveg, ott lehetnek problémák. Amúgy nem rossz, bár én a ghosting miatt én nem plazmát vennék, ha valaki főleg játékra veszi a TV-t. Ha mindkettő a cél, akkor kompromisszum sajnos, valamiből engedni kell, játékra inkább LCD, TV/DVD-re alaphangon inkább Plazma, de ez sem feltétlen igaz. Hiába jó egy PX80-as plazma képe, ha a 4:3-as képarányú TV adás 16:9-es képernyőn nem az erőssége, egy Sony LCD TV viszont a SMART képaránnyal jobban megbírkózik ezzel - igaz nincs olyan képminősége, mint egy PX80-asnak...
  • [NST]Cifu
    Ne aggódj, hétvégére mindenképpen kikerül a teszt. ;)

Amúgy azt el kell ismerni, hogy a Pana tényleg eléggé ügyel a minőségre, a tunerjeik elég korrektek.
  • [NST]Cifu
    Szvsz PV80, újabb modell, és a Samu C osztály belépő szint (a Samuknál a Q a felső kategória). Ha főleg TV nézésre, DVD-re, ill. távolabbról HD-re kell egy viszonylag olcsóbb modell, szvsz nem rossz választás.
  • ballor
    Használ valaki plazmán (1024-ben) konzolt? Milyen egy 720p-s cucc?
  • Tutivesztes
    Nos, mingyá' megjelenik Cifu és elmondja mivan, ha nem akkor AVforumon ott a PX80 (PV80) tesztje, meggyőző, nincs se beégés se ghosting, én is erre gyüjtök,vagy a PZ85-re, kiderül:) ÉN a Panát venném, természetesen:)
  • Landor
    Marhára nem értek a plazmákhoz, de már csak az utolsó pár hsz-ból kiindulva sztem a PV80ast vedd!
  • bistvanka
    Sziasztok. Eldontottem hogy plazma tv-t veszek es szeretnem kikerni egy par forumos tanacsat mert biztos van aki jartasabb a plazma tv-k vilagaba mint en. Nagyjabol 2 modellt neztem ki:
    Panasonic TH-37PV80P
    Samsung PS-42C6R

A Samsungrol nem sokat tudok, a Panasonic tudom hogy uj modell. Az uzletbe elso ranezesre mintha a samsung szebb kepet adna, 42"-os es olcsobb mint a panasonic. De mi a helyzet a ghosting-al meg a beegessel?

Remelem tud valaki hasznos tanaccsal szolgalni...elore is koszi!
  • Landor
    Sziasztok!
    Van egy FullHD TVm és egy számítógépem. Az a problémám lenne hogy valahol a szobámban elvesztettem a HDMI-DVI átalakítómat! Nem tudjáok hogy merre keressem?!?
  • [NST]Cifu
    Az R81-esnek gond nélkül vinnie kell az 1360x768-at.
  • [NST]Cifu
    Bölcs ember először felüti a kézikönyvet, sok okosságot találhat benne. ^^
    A régebbi LCD és Plazma TV-k nem támogatták a natív meghajtást (a Samuk VGA-n a 7x sorozattól, HDMI-n az 8x sorozattól), és bizony VGA bemeneten is csak az 1024x768-at, gyanítom, hogy ez lehet a probléma.

Olyasmivel lehet megpróbálkozni, hogy kényszeríted a videókártya driverben az 1280x720 vagy az 1360x768-as felbontást, hátha működik. A Powerstrippel lehet csinálni olyan monitordriver .INF file-t, amelybe be lehet ezeket a felbontásokat beállítani, mint támogatott felbontások.
  • Csacsi
    Azaz LE32R81
  • Csacsi
    Hát ez most jó kérdés, hogy mit ír. Ha minden igaz, akkor SAMU LE32R51
  • [NST]Cifu
    Milyen TV-d van? Mit ír a kézikönyv a VGA bemenet által támogatott felbontásokról?
  • lowdog
    valoszinuleg ilyen felbontast tud "csak" a TV, ha laptoprol kap jelet...
    legeccerubb "parasztmegoldas": VLC vagy hasonlo lejatszon kep-meretarany allitas (pl 16:9-es filmnel 4:3-ra allitod)

ha valaki tud jobbat, engem is erdekelne :)
  • Csacsi
    Kurva telefon. Szóval. Miért vált át egyből a felbontás? Így nem tudok normálisan 720p-ben filmet nézni a Tv-n. Persze lehet nem értek hozzá, sőt biztos nem, de azért hátha valaki tud segíteni. Köszi előre is.
  • Csacsi
    Sziasztok. van egy HD-Ready Tv-m. És van egy laptopom. Amikor monitorkábellel összekötöm a kettőt, akkor a felbontás egyből 1024X768-ra ugrik. Így a HD videókat nem nagyon tudom teljesen emailen nézni.
  • tamas424
    Hali, Én nagy különbséget nem látok, valamivel talán jobb mint eddig volt. Viszont elég sokszor lefagy a kép, de ez sztem csak a kezdeti gyerekbetegség. HDben adja a Eurosport-ot és a Discovery-t
  • ballor
    Az UPC digitális csomagjai mennyire adnak jó minőségű adűsokat? Érezhetően jobb a kép? melyik két HD adás van a csomagban? Műholdról lehetne HD-t nézni?
  • Bucser
    UPC 50 csatornájából ha otthon vagyok nézem a

Sport csatikat (NASN, EUROSPORT 1-2, Sport1-2, SportKlub)
    Film csatikat, (HBO, HBO2 AXN, MGM,)
    HÍradásokat (BBC, CNN, Al-Jazeera international, DW-News)
    Német csatornákat (pro-7 RTL, RTLII, Sat1)
    ÉS persze pár magyar adót is néha filmmuzeum, M1-M2, Retek Klub, Tv2. mikor mihez van kedvem.

Szóval ha megnézzük abból az 50 csatiból elég sokat néz az ember. Nem ebszélve arról, hogy az UPC Direct nagy előnye bizonyos csatornákon a többféle hangsáv is.
  • [NST]Cifu
    1.: A Pana magyarországi képviseletével és a Pana shopok eladóival kapcsolatban már sok rémtörténetet hallottam, szóval fenntartással kezelni, amit mondanak.

2.: Amennyire én tudom, a PX80 és a PV80 között az az egy különbség, hogy a PX80-ban van egy MPEG-2-es DVB-T tuner, a PV80-asben nincs DVB-T tuner. Hogy ez miért nem felel meg a magyar szabványnak, nem tudom. Az lehet, hogy a Pana magyarország nem fogja forgalmazni a PX80-at, és nem is fog rá tehát garanciát vállalni. Azt tőlük kellene megkérdezni, hogy miért nem.

3.: Ettől függetlenül a PV80-ast is meg lehet venni szvsz.
  • [NST]Cifu
    Most őszintén, az UPC 50 csatornájából mennyit néz az átlagos TV néző? 10-et? 12-őt? A múltkor átpörgettem a haveromnál, az egyik TV adás az volt (valami bebeTV), hogy egy rajzolt kacsa (bebe) sétafikál egész nap, este meg lefürdik és lefekszik aludni. És ez egy TV csatorna. Ami ezt sugározza egész nap.

A három multiplexben a DVB-T-n keresztül MPEG-4-es tömörítésnél várható cirka 4 1080i csatorna, és mellette lehet még ~30-40 hagyományos PAL csatornát sugározni. Ez miért ne lenne verenyképes?
  • fater666
    Szeva CIFU!!!!!!

Bocsi a zavarásért, de elvagyok keseredve.
    Leveleztem a Pana club-al, és rá kérdeztem a TH42PX80E. Az árával nincs is gond,de idézem

,,A TH-42PX80 nem mindenben felel meg a magyar szabványnak. A garanciális háttere bizonytalan.

Magyarországon hivatalosan forgalmazott típus a
    TH-42PV80, ára: 280.200.- FT"

Szerinted most mit csináljak? A PV80-as nem tudja azt ami PX80-as. Merjem megvenni a PX80-at?
    Előre is köszi!!
  • krampy
    Sziasztok,
    jelenleg egy LE32R81-es LCDm van, amit szeretnék lecserélni, mert kicsinek találom.
    Kizárólag DVD, BluRay (720p) és xvid filmeket nézek rajta, kb 2,5 méterről.
    Azt olvastam (de lehet rosszul, mert már nem találom), hogy a plazmákat nem érdemes ilyen közeli tvzésre vásárolni. Jól emlékszem?
    De ha mégis akkor a plazmáknál az 1024*768-as felbontás mennyivel kiábrándítóbb mint az HDreadys 1366*nemistudommennyi?:)
    Bocsánat a láma kérdésekért, de olvasgatok olvasgatok és nem találom ezekre a választ.
    Előre is köszönöm a segítságeteket
  • EasyLife
    ez tényleg tök jó, attól független nem hiszem h pl aki UPC-s az le fogja mondani az 50 csatornáját hogy FULHD-ben nézhessen 1 illetve MPEG-4-ben akár 2 csatornát
  • [NST]Cifu
    Nyugat-Európában van, ahol tucatnyi 720p-s vagy 1080i-s, és egy-két helyen már 1080p-s TV adást foghat a TV néző antennával, digitális műsorszórással. Szerinted hirtelen miért kezdte el minden kábelszolgáltató propagálni digitális átállást, és a HD csatornák megjelenését? Azért, mert a jelek szerint ha nem hátráltatják tovább, megkezdődhet az antennával fogható DVB-T szolgáltatás még idén. Évek óta megvan a technikai lehetőség, csak senkinek sem akaródzott úgy befektetni, hogy nincs rá kényszer. Egy DVB-T multiplexen (adatcsatornán) MPEG-2-ben 1db 1080p, 1 v. 2db 1080i, 4-6db 720p vagy 10-12db PAL felbontású TV csatornát lehet szolgáltatni, MPEG-4-es tömörítéssel pedig cirka kétszer ennyit. Az Antenna Hungária honlapja szerint 3 Multiplexben való szolgáltatás várható, így könnyen belátható, hogy egy csapásra a kábelTV-k és műholdas csomagok nagy konkurense lehet az antennával fogható DVB-T szolgáltatás.
  • EasyLife
    de miért néznénk a mai világban antennát? akinek van pénze LCD-re vagy Plazmára az nem hiszem h antennát fog nézni...
  • [NST]Cifu
    Akkor hajrá az amerikai AVForumra. Máshol ezzel nem foglalkoznak, ott is csak annyira, hogy páran raknak saját képeket fel. Ráadásul alapvetően nehéz is lenne összehasonlítani két TV-t úgy, hogy eltérő fényviszonyok között, eltérő fényképezőgéppel, eltérő forrásról, eltérő beállításokkal készítenek képeket róla. Sajnos így nem lehet képminőséget összehasonlítani.
  • las vegas
    köszi cifu.mostmár tényleg hagyom a sony w3000et.marad a pana pz85 csak mpeg2 van benne,de majd lesz egy beltéri is és kész.
  • Scooby87
    de olyanra gondoltam főleg ahol tv adások mennek meg géphasználat...a képükre voltam kiváncsi....
  • Scooby87
    köszi
  • [NST]Cifu
    Minhembio, a keresőbe beírod milyen készülék érdekel, és violá. ^^
  • Scooby87
    nem tudtok egy olyan oldalt ahol sok tvről van fent kép használat közben?
  • [NST]Cifu
    Hát akkor már az LE-32R81-est inkább, szerintem.
  • Tomy Lee
    Köszi!

Van esetleg valami más ötleted,hogy mit lehetne venni 100e ft környékén?
    Tehát az R szériánál olcsóbbat és persze más márka is lehet.thx
  • [NST]Cifu
    Az utolsó szám a desing-ot illetve a DVB-T tuner meglétét jelöli, az 1-es végüek ugyanúgy néznek ki, mint az 5-ös végüek, csak nincs bennük DVB-T tuner. Az hülyeség, hogy az egyik 50, a másik meg 60Hz-es, mindkét TV támogatja mindkét szabvány képfrissitést. Az S-es olcsóbb, mert gyengébb panel van benne, és nincs Movie+, ami a képminőséget javítaná.
  • Tomy Lee
    Sziasztok!
    Szeretnék kis infót kérni tőletek.
    Van 2 lcd tv azaz Samsung-on belül 2 tipus méghozzá az R-es(LE-32R81B)
    és az S-es(LE-32S81).
    Árban ugye van különbség mert az S-es olcsóbb de ahogy olvastam az S-es 60hz míg az R-es 50hz.
    Mit tanácsoltok?Melyiket érdemes venni?Design ugyanaz a kettő tipusnál vagy eltérőek?
    Köszi a segítséget.Ez a kettő közül szeretnék választani.
  • [NST]Cifu
    Különítsük el a problémát.

Ha UPC, DigiTV, Fibernet, stb. szolgáltató kábelen jövő DVB-C adását nézed, akkor tényleg tökmindegy szinte (még mielőtt Cloud letorkolna, igen, a csúcs Sony-k ezeket is lekezelik), mert kell a beltéri egység. Ha a jövőben sugározandó, antennával fogható DVB-T szolgáltatásról beszélünk, akkor ott van most kérdés. Ha MPEG-2 alapú, ingyenes DVB-T szolgáltatás lesz, akkor elég egy pár ezer forintos antenna (de egyes hagyományos antennák is használhatóak), és máris lehet digitális műsorszórást élvezni. Ha MPEG-4 alapú lesz, akkor MPEG-4-es TV kell, vagy beltéri egység. Ha fizetős lesz a szolgáltatás, akkor pedig valószínűleg mindenképpen beltéri egység lesz.

Jelenleg még csak tendereztetik a DVB-T multiplexeket, ezek eredményhírdetéséig nem lehet tudni, hogy miképpen lesz DVB-T szolgáltatás.