21171
LCD - Plazma
  • Scooby87
    hd demo link

szívesen
  • Landor
    torrentről :D
  • Throme
    Lehet kicsit fura kérdéssel állok elő, de érdekelne honnan lehet megszerezni, letölteni HD demo filmeket. Olyanokra gondolok amik pl áruházban is megy az lcd tévéken. Tájak, csendéletek, városok, hegyek...stb,. Hogy ott díszeleg valamely gyártó logo-ja az nem baj.
    kösz! T.
  • iguanodon
    Köszönöm.
  • [NST]Cifu
    Belépő szintű, amúgy jó minőségű TV.

Szigorúan saját vélemény, de a Sharpok sajnos kissé túl vannak árazva. Az LC-37AD5E áráért konkurens gyártók hasonló, vagy jobb színvonalat képviselő modelljeiből már 40"/42" képátlójúakat (Samu LE-40R80-as sorozat, LE-40A450-es sorozat, Sony KDL-40S3000, sőt kicsivel többért már FullHD Samu LE-40M87-est, vagy Sony KDL-40D3500-ast) lehet venni.
  • [NST]Cifu
    Annyiért nem rossz vétel, de az alant írtak akkor is igazak rá.
  • NeOhu
    Sziasztok.

Véleményetek szeretném kérni erről a TV-ről: Sharp LC-37AD5E-BK
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Scooby87
    ,de én 140be venném....
  • [NST]Cifu
    Ebben biztos vagy? Mert a W4000 azért továbbra is nyújtja azt tudásban, amit eddig elvártak ettől a régiótól. Pl. az MPEG-4-es DVB-C/-T tuner még most is olyan ritkaság, ami nem nagyon jellemző a közép kategóriára...

E téren mondjuk ugye változások vannak, pl. ahogy hallom, Franciaországban nyártól már csak olyan TV-t lehet forgalmazni, amelyben MPEG-4-es tuner van. Az LG ezért a saját családjában már most úgy számoz, hogy van 3500, 5500 és 6500-as modell, amelyek attól térnek el a sima 3000, 5000 és 6000-es szériától, hogy MPEG-4-es tunert kapnak...
  • [NST]Cifu
    Ennyi pénzért (~200e Ft, gondolom ekörül mozog a keret) ekkora TV-t csak kompromisszumokkal lehet venni. Ha elfogadod a ghostingot, és hogy pár manapság már elvárt dolgot (1080p jel fogadás, 24 Hz fogadás) nem támogat, akkor igen, megérheti. Én mondjuk nem tenném, akkor már inkább egy 37" Pana PV80-as 220e Ft-ért, vagy megvárnám mit mondanak az új Samu PS-42A457-es plazmákról - viszont az is ~245e Ft...
  • SIDE76
    A Sony a W4000 szériáját a középkategóriában hozza most ki!!!! Egy olyan kategória amit múltévben a D és V széria töltött be. A legolcsóbb Németországi boltokban forintra átszámolva egy 40" most olyan 317eFt körül alakul. Egyébként nálunk is hirdették már kisebb boltok olyan 335eFt körüli áron és a Samsung A550 szériával kezd ez majd "harcokat" bár szerintem a Samsungtól megbízhatóbb és egy kicsit jobb minőséget fog produkálni. Kíváncsi vagyok már az első W4000 tesztekre !!!! :)
  • Scooby87
    Samsung PS-42Q7H akkor ezt nem ajánlod ?.....a lentebb írt célokra.
  • SIDE76
    Szia!

Hát a firmware frissítéshez azért kell egy szakember aki másodpercek alatt felteszi neked. Egy notebookról...kijön ráköti és már fent is van.

Szerintem sem lehet észrevehető az F86-nál ez a csekély rángatás...ha valóban van egyáltalán mint ahogy azt a hdtvtest.co.uk is írta...Lehet hogy megnéztek rajta vagy 20 BD filmet és lehet hogy egynél rángatott nekik :) az is lehet hogy inkább az a film hibája volt :) Vagy nem tudom :)
  • [NST]Cifu
    Képminőségre egy jó körrel lelépi az F86-ost az A650-es széria. Az F86-ban ugyanaz a panel van, mint az M86/87-ben, csak elektronikailag kicsit meg van turbózva, ezért lett 30.000:1 din. kontrasztja.
  • [NST]Cifu
    A beégés szinte minden plazmára jellemző, tehát ha például folyton 4:3-as képaránnyal használod, akkor a két szélén idővel durván látható lesz a csík, ha újra teljes képernyősbe kapcsolsz. Szerintem a legtöbb mai TV kézikönyvében (legyen LCD vagy Plazma) külön kitérnek arra, hogy a beégés nem garis probléma.

A ghosting az, ami inkább zavaró lehet, ez olyasmi mint a beégés, csak nem permamens, tehát idővel (pár másodperc, de akár percek is lehetnek) elmúlik.
  • kcst
    Kösz azért... Kár, de majd nézelődöm rendszeresen. Csak nem merek megvenni ennyiért valamit, amit nem láttam működés közben. De hacsak annyira szép a képe, mint az F86-osé (bár, igen, tudom, ez nem annak az utóda... ), akkor nincs baj. Klassz az a magyar nyelvű teszt, amit valahol láttam a neten, de ott egy plazmával hasonlítják össze, ami engem nem érdekel. Az lenne az igazi, ha lenne egy F86 vs. A656 teszt...

Egy előnye viszont van annak, hogy beléptünk az EU-ba (ha egyelőre sokkal több nem is...), hogy a magyar is bekerült a (ha jól tudom 21) EU-nyelv közé, így minden EU-ban eladott tévé tud magyarul...
  • [NST]Cifu
    Őszintén szólva nem tenném tűzbe a kezem érte, de amit én láttam F86-ost, ott nem láttam semmi rángatózást HD DVD filmnél. :S

A firmware frissitést meg lehet oldani az új modelleknél "házilag", vagy mindenképpen szervíz kell hozzá?
  • [NST]Cifu
    A PH!-n egy srác ugyanerre panaszkodott egy LF65-össel kapcsolatban. Felhívta az ügyfélszolgálatot, akik megadták egy közel lévő szervíz telefonszámát. Miután nehezen reprodukálható hiba, ezért ha jól rémlik valami olyasmibe maradtak, hogy amikor a srác elmegy egy hétre nyaralni, akkor a TV-t beviszik, és ott igyekeznek megtalálni a hibáját. Nem tudom, azóta történt-e bármi. :S
  • [NST]Cifu
    Sajnos szerintem még annyira új, hogy leginkább csak külföldről behozott példányok vannak a webboltokban. :S
  • Scooby87
    Samsung PS-42Q7H erről a tipusról mi a véleményetek?Beégés mennyire jellemző erre a típusra?
    dvd-nézésre....meg notival összekötve egy két hd-film...esetleg xbox360.....tv nézésre max napi 3 órára.
  • SIDE76
    Hát ez a panelkérdés a Samsungnál elég érdekes...például pont pénteken láttam egy 32" FullHD Samsung kijelzőt amit elképzelhető hogy pont egy A550 szériás kapja mivel nálunk még nem gyártanak A650 szériás készüléket hacsak nem egy próbagyártása kezdődik a 32A650 szériának nálunk is. Majd egyébként utánna járok már megint hogy milyen paneleket pakolnak az új A3, A4, A5 modellekbe úgy nagy átlagban. Biztos hogy azért sok a CMO és AUO panel sajnos :( 37" és az az alattiakban mindenféleképpen.
    Az F86 az teljesen jól kezeli a 24p-t? Én olvastam már róla azt is /hdtvtest.co.uk/ hogy simán kezeli a 24p-t, de a negatívumok közé csak oda írják hogy egy csekély rángatást csak produkál :( Ezért nem vettem meg egyszer :) bár lehet hogy én észre sem venném ezt a rángatást annyira minimális.
    Valóban rengeteg firmware jött ki az M8-hoz :( szörnyű bár valóban az újabb modellek az új firmwareel elég jók lettek meg tán már ez évben is kijött valami új firmware hozzá...már nem is tudom hogy hányadik :) követni nem lehet amit csinálnak :)
  • iguanodon
    Szevasztok.
    Van egx lg 42lf75-ös tv-m és ritkán bekapcsoláskor olyat csinál, hogy mintha be sem kapcsolna kép nem jelenik meg de hang viszont van, a kép olyan sötét mint kikapcsolt állapotban. Utánna kikapcsolom és a megint be akkor meg tökéletesen működik. Mitől lehet aki tapasztalt már ilyet az segítsen. Segítségeteket előre is kössz.
  • kcst
    Sziasztok, igyekeztem végigolvasni a fórumból, amennyit tudtam, de nem találtam választ arra a kérdésemre, hogy:

hol lehet megnézni működés közben egy Samsung 40A656A-t?

• [NST]Cifu
    Mint a legtöbb LCD TV, szabvány 50/60Hz-es. A 100Hz támogatás a prémium kategória sajátja.
  • [NST]Cifu
    Köszi az infokat ismét. ^^

Nekem az A557-essel kapcsolatban az a gyanúm, hogy ezek inkább "külsős" panelekkel készülhetnek, legalábbis a Samu oldala szerint például 40" csak 3000:1 natív kontrasztú paneleket gyártanak jelenleg, ez van az A650-esben is.

A 40" (és 42")-os modellek eddigi tapasztalataim szerint mindig überelték a 37"-osakat, az M87-esnél ugye ebben nem volt Super Clear Panel, az A650-es sorozatban is csak 40"-tól felfelé van Ultra Clear Panel, az LG 37LY95-ösben 8 bites panel van, míg 42"-tól felfele 10 bites, és a többi. Úgy tünik valamiért a 37" egy mostoha féltestvér státuszát kapja mindig. :)

24p terén én olyasmit hallottam, hogy a 2007 Augusztus után gyártott M87-esekben már rendes 24p támogatás van, állítólag a belső revizióból ez a 4-edik, a korábbiaktól fizikailag is eltérő, így szoftveres upgrade nem megoldható. Valami ráció van benne, hiszen ekkor került ki az F86 is, ami már valós 24p támogatással bírt.

Számomra e téren az LG a csalódás, csak a csúcskategóriás LG6000-esben van valós 24p támogatás, az LG3000-ben és LG5000-esben csak 3:2 pulldown lett beépítve (mint az LG65-ös és LF75-ösbe...).

Az árak terén szerintem akkora meglepetés nincs. Egyszerűen a prémium kategória megcsúszott lefele. Már a Pana TH-42PX80-nál is rácsodálkoztunk arra, hogy a nyitóára 300e Ft alatt van. A többi felső kategóriás TV is követte ezt a sort. Németországban egy Sony KDL-40W3000 ára 1000 euró körül van. Most hiába jönne egy W4000-es Sony kétszer ennyiért, vagy az A557-es ugyanennyiért, azért ez még mindig best buy kategória, akárhogy is nézem. A W4000-es Sony például 1500 euró alatt nyit. Hogy akarna konkurálni a Samu LE-40A650-essel, amikor nincs se 100Hz, a panelje is várhatóan gyengébb lesz (hacsak nem ugyanaz, bár én inkább az X4000-esbe várnám ^^), és "csak" az MPEG-4-es DVB-C/-T tunerje olyan extra, ami tényleg komolyan említésre méltó.

Amit én nem értek az árképzésben, az a 32 / 37 / 40 col közötti minimális különbség. Mikor egy 32" A557-es 220e Ft körül mozog, alig 30e Ft-vel drágább a 37", és további 30e-vel drágább a 40", az azért heveny fejvakarásra ad okot... :S
  • Kingsley
    Oké, köszi a helpet mindenkinek
  • Tomy Lee
    A Sams.S81-es tv hány Hz-es?Köszi
  • SIDE76
    Szia!
    Az biztos hogy az A656 lenyom most minden LCDTV-t jelen pillanatban...Sajnos még nem volt szerencsém megnézni :(
    Ha megnézzük akkor viszont még a speckók terén a 40"-os A557 is lenyomja az F86-ot a 100Hz-et kivéve. Viszont kérdéses hogy lessz vagy sem olyan jó képi világa mint az F86-nak. Azért az F86-nak fényes kijelzője van ami sokkal szebb kontrasztot és színeket produkál hibája hogy nagyon tükröződik viszont a 40A557 "csak" matt kijlezős.
    A 37"-os A557-nek szinte azonos a specifikációja a 40"-os M8-al /leszámítva a képméretet/, de képi világban nem éri el a 37A557 a 40M8 képi világát...ezt ügye volt szerencsém már megnézni. Színre, kontrasztra az M8 sokkal nyerőbb...24p kezelésben lehet hogy jobb lessz azért az A557, mert ügye az M8 és F86 tudja kezelni a 24p-t de állítólag valami csekély rángatás azért csak van még benne. Az új modelleknél meg már nagyon csúnya lenne ha nem kezelné tökéletesen :) Na majd meglátjuk...viszont a 40A557-nek így kezdésre nem rossz ára van a 40A656 meg egy kicsit meglepett árban.

Az A750 széria kicsit "tuningolt" verziója lessz az A650 szériának csakúgy mint az M8-nak az F8 széria volt. Keveset lehet még róla tudni...4ms válaszidő, 1GB belső memória, MPEG, MP3, JPEG lejátszás, 100hz, Ethernet csatlakozás hogy ez milyen hálózati vagy internetes szolgáltatásokra lessz jó még nem tudom, beépített mélynyomó...ezek a főbb dolgok. Hogy mik lesznek a végleges speckók ha itt Európában majd megjelenik ez még kérdés...Viszont még mindig nincs LED háttérvilágítás egyenlőre benne az még csak az A950 szériában van ki írva gondolom majd csillagászati összegekért :)
  • Tomy Lee
    Igen.Nem nagyon értek hozzá de én is mást választanék ez helyett:P
    Az a kontrasztarány főleg ugye ha dinamikus(sz.tem az) elég karcsú:(
    Amiket itt lentebb Cifu felsorolt azok közül nyugodtan választhatsz...
  • [NST]Cifu
    Akkor már inkább LG 32LC51-es. Vagy LE-32S81. Cirka 15e Ft-vel többért pedig LE-32R81-es is van...
  • las vegas
    ajánlani nem akarok nézz meg sok tévét meg érdemes átolvasni egy-két fórumot is sokat lehet belőlük tanulni,sok tanulság van a hozzászólásokban jó még az avfórum is nézd meg.sony sharp nagyon jó,meg majd az új samsungok is.lassan jönnek.
  • las vegas
    hát a haveromnak ilyen van elég gáz de nem akarom elvenni a kedved a tv adás minden szempontból problémás színek,feketéje,szemcsés,stb.vagy próbálj hozzátenni pénzt vagy érdemes várni egy kicsit mennek le az árak rendesen.
  • Kingsley
    üdv, látom itt eléggé hozzáértő emberek vannak, ugyh ha nem nagy kérés vki véleményezné ezt: TV ?
    ééés ha nagyon gáz vki ajánlana hasonló árban vmit?
  • Tomy Lee
    120K.
    Pont ennyi zsém van semmi több.Újonnan lesz Euron..-bol azthiszem 1 év gari és ha gáz van csak pár km-el kell távolabb vinni a városomtól javíttatásra.

Végülis mind1.Én most ezt +veszem mivel még sose volt ilyesmi tv-m és a későbbiekben mikor ráunok akkor majd le tudom cserélni.
    Lehet majd beállítási help-et kérek majd itt a topic-ban.
    Ezer köszi!
  • [NST]Cifu
    A kérdés jó, én eddig egy A650-est láttam, abban Samu panel volt.
  • r4pt0r
    Egyébként a A650esnál is figyelni kell a panelt vagy ott csak Samu van?
  • [NST]Cifu
    A kérdés az, hogy mennyire kedvező áron. :)

Az S széria belépőszint, nincs Movie Plus képjavító technológia benne például. Ezt leszámítva ha a képe tetszik neked, és a TV is, akkor nyugodtan vedd meg.
  • Tomy Lee
    Hali!
    Nemrég kérdezdtem 2 lcd-röl tőletek.Samu R-es és S-es szériáról.
    Kedvező áron hozzájutnék(már félre van téve!) a 32S81-es lcd tv-hez.
    Kérdésem: ez nem rossz tv ugye?Nem csinálok rossz üzletet mert nem az R szériát veszem.
    Köszi

UI:a képe gyönyörű + maga a tv is:)
  • [NST]Cifu
    Igen, tudom, írtad is, hogy melyik széria melyik sorozatnak az udótja, de per pillanat a képességek alapján az F86 "utódja", az A650-es, no. 100Hz, USB, stb. :)

Az A750 miben lesz több, az már publikus? Ugyanúgy mint az F86 csak egy jobb elektronikát kap a panel mögé?
  • [NST]Cifu
    Isten ments, félre ne értsd, csak poénkodom. De tény, hogy én is akarok venni egy A650-est. Vagy egy A550-est, csak még nem tudom, van-e olyan jó panel benne, mint az A650-esben, mert a 100Hz és hasonló dolgok nem mozgatnak meg. :)