LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chalezlopez
Akkor mondj egy olyan 32" LCD-t, amin normálisabb a kábeltévé képe. De max 250E!! Ezen az U sorozatú sony-n tényleg nézhetetlen? Van a Samsungon vagy LG-n ilyen árkategóriában vmi képjavító ficsõr?

Vamos Argentina!

guardian hero
U sorozatból semmiképp ne vegyél, ocsmány rajta a TV képe (legalábbis a normál kábeltévé, digitális adással még nem próbáltam). Akkor már inkább olyat, amiben van valami képjavító technika (Bravia Engine a Sony-nál).
Nekem azért volt jó az U is, mert fõleg PC monitornak és nextgen konzolokhoz használom.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

chalezlopez
Hát manapság nem nagyon szokták megvárni a mûszaki cikkek élettartam lejáratát szvsz...

Vamos Argentina!

Cream78
Na én is lcd tv ben gondolkodom, de nem lehetetlen, hogy valami jó kis képcsöves tv-t veszek...
Kérdésem, hogy egy lcd tv-nek az élettartama kevesebb, vagy több mint egy képcsöves tv-nek?
+hogyha egy számítógépet csatlakoztatok az lcd tv-re milyen minõségû kép lesz?

chalezlopez
Ok tudom, szimpi is lett a Sony KDL-32U2000, csak hát az ára, meg a világos keret...<#zavart2>

Vamos Argentina!

chalezlopez
Na ettõl féltem...

Vamos Argentina!

cloud.strife
Én válaszoltam... 😊

www.digimomentsvideography.com

guardian hero
Szerintem TV és DVD filmnézésre vegyél egy minõségi képcsöves 82centis tévét, mert az LCD-nél sokkal jobb minõséget kapsz kevesebb pénzért.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

chalezlopez
Re: Szevasztok. LCD TV-t szeretnék vásárolni, 82cm-es legyen és kb 200E +-20000Ft-om van rá. Mit ajánlanátok? Elsõdleges célom vele a TV-zés, és DVD filmek nézése. Eddig ezeket néztem ki:Samsung - LE-32R32B, Samsung - LE-32T51, LG - 32LC3R, Panasonic - TX-32LE60, LG - 32LC25R. Talán eddig az utolsó versenyzõ fogott meg legjobban.
Légyszíves mondjatok véleményt róluk, vagy adjatok tanácsot.
Köszönöm!

Vamos Argentina!

És mégis idõben ez mennyit jelent hozzávetõleg?

SoG TeeMeeee

Köszönöm szépen! Ha meglesz leírom a tapasztalataimat. 😮)
PyRex
majd ha lesz olyan projektor, ami halk, olcsó (persze relatív), de mégis fullHD-s és nem kell neki elsötétíteni, akkor talán, addig számomra szóba sem jöhet.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

cloud.strife
sonyba smart, komolyabb philipsekbe panoráma funkció. ezek a 4:3-as adást relative torzításmentesen csinálják, kitöltve a 16:9-es képet. más márka abszolut nem mûködik így.

Nagyon kezdõ kérdésem lenne. A 4:3-os tévéadás a 16:9-es tévén nézhetõ két fekete csíkkal a szélén, aránytalanul felnagyítva vagy arányosan felnagyítva, de levágva a tetejét alját? Ezek közül melyik eset választható általában? Automatikus állítás esetén figyeli, hogy tartósan fekete teteje-alja esetén azt lehagyva 16:9-re nagyítja? És 4:3-os tartalom esetén mit választ?
Sir Quno Jedi
Ha meg mégnyagobb, akkor veszel egy durva projektort és nézed a 160"-es képátlót, mint én. Mindig van nagyobb (és jobb) megoldás.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PyRex
ha meg mégnagyobb, akkor a 70 😊))))

cloud.strife
Ha sokat nézel egy adót, de a fekete csík is kiütheti ( a csík szélén lesz egy erõsen beégett vonal, ami inkább az egyszínû homogénebb képnél fog látszódni... 😞

cloud.strife
De már lassan csinálhatnék... 😊

cloud.strife
Nem tudok... 😞

cloud.strife
SZVSZ 46X-es.

Nálunk kint van mindhárom modell (csak a Waz 40"-es), de az X minden szempontból a csúcs nálam.

Az 55A projektoros technológiája miatt inkább moziélményben ûber, nem olyan túlerõs, túlkontrasztos a képe. Nézd meg õket élõben, a Sony márkaboltokban sztem van kint mindegyikbõl és dönts a saját szemed szerint.

Nekem ha nagy lenne a nappalim és messzirõl tudnám nézni a tv-t akkor az 55A kellene.

Megvettem a pana 42pv60-asát. Nagyon, nagyon szép a képe. Nem láttam még hogy egy 107 centis HD tv ennyire élesen és szépen jelenitsen meg sima antennárol fogott jelet, valamint dvd-t. Könnyen és sokrétûen kezelhetõ készülék, abszolut elégedett vagyiok vele.
Azt azért meg szeretném kérdzni, hogy ez a "beégés" mikor állna fel egy plazmánál???????
Pl ha a felbontás külböl adodo két fekete csikot ott tartom bekövetkezhet?? És ha igen mennyi idö után?

SoG TeeMeeee

chalezlopez
Én is hasonló cipõben járok...

Vamos Argentina!

Tud nekem valaki egy olyan oldalt mondani, ahol vannak LCD TV tesztek? Szeretnék venni egyet kb 200e Ft értékben de nem találtam egy jó helyet ahol jó leírésok lennének (a gyártók oldalain mindíg csak az általuk forgalamzott márka a jó 😊 ). De ha ti is tudtok ajánlani valamit annak is örülnék, jelenleg azt se tudom, hogy melyik márkát érdemes egyáltalán számításba venni és azt sem, hogy mik azok a tulajdonságok egy ilyen TVnél amire figyelni kell.

PyRex
x2000 vagy a2000 - nézd meg mind2-t és dönts!

Hülye kérdés következik, de remélem tudtok rá meggyõzõ választ adni 😮):
Xbox360-as játékokra, leendõ ps3-as játékokra és filmnézésre (nappal is) szeretném használni a tv-t. Melyiket választanátok? (Adok a véleményetekre.......azért kérdezem... ;O) )
KDL 46X2000, KDL 46W2000, KDS 55A2000. ( Ne az árát-érték arányt nézzétek, hanem a kompromisszumok nélküli ÉLMÉNYT! Tudom, mindig van kompromisszum, de mégis ;O) )
PyRex
Hmm... 😊 Amúgy ennél a 70 collosnál figyeltem meg elõször, hogy annyira jó az SXRD technológia, hogy nagyon közelrõl meg lehet számolni a képpontokat - pedig vetítve vannak! Ez hihetetlen számomra! Mármint, annyira nem különülnek el, mint az LCD-nél, de akkor is elkülöníthetõek egymástól. Egyszerûen brutális 😊

cloud.strife
Ezek az új generációs projektoros elven mûködõ tv-k már sokkal kifinomultabbal (még a 3LCD is sokkal jobb volt oldalról, mint a régiek).
Inkább a függõleges nézõszöggel van a baj. Fejmagasságban kell lennie, ha tudsz nézz meg egy 3LCD-t, ha a fejmagasság megvan, egészen oldalról is "jó" a kép. Inkább a világos szobákkal szokott gond lenni, ezeknél nem baj, ha az átlagosnál kisebb a fény a szobába... 😞

Monnyuk ekkora tv-t leginkább az vesz, aki moziélményt szeretne a nagy képpel, a moziba meg ugye nincs felkapcsolva a világítás!!! 😊)))

cloud.strife
PS3-al meg milyen lesz? ....... váááááááááááááá
Már veszem a magyar feliratos Blue-Ray filmeket!!!!! 😊)))

cloud.strife
Igen ez igaz, a W adatai alapján jobb, de az X-es minden szempontból szebb képet ad (pláne sima SD adásnál, kábeltv-nél)
A kontraszt brutálerõs az X-en is. Nálunk kint van mindegyik egymás mellett.

PyRex
hülyeséget mondtam: a W tényleg "csak" BRAVIA ENGINE, nem EX, legalábbis a Sony oldala szerint...

PyRex

PyRex

PyRex
Szembõl nézve szvsz teljes, ha tényleg szembõl nézed, de oldalról sem igaz a teljes sötétség. A 70 collost meg elég nehéz oldalról nézni egy átlagos szobában 😊

A másik kérdésem a KDS-55A2000-rel kapcsolatban az lenne, hogy ennek is megvan az a "tipikus" projektoros betegsége, miszerint még szembõl nézve sem teljes a látószög, kissé oldalról nézve pedig majdhogynem csont sötétséget látunk? A 3LCD-s modellnél ezt tapasztaltam, a fent említett gyönyörûséget pedig sajnos még nem láttam, de a hétvégén szakítok rá idõt...
PyRex
Ha jól tudom a W az az jobb az X-nél, de lehet, hogy hülyeséget beszélek, majd Cloud kolléga elmondja 😊

PyRex
Egyszerûen hihetetlen, gyönyörû, nincs rá szó, mennyire jó képe van!
Komolyan mondom, még ilyen hatással nem volt rám egy TV sem, csak anno talán a Panasonic plazmái, de ez azokon bõven túltesz. Egyszerûen elakadt a szavam és ott álltam és néztem... LOL 😊) Nagyon durva 😊

Szisztok!
Az hogyan lehet, hogy a Sony csúcskategoriás "X" sorozatának a dinamikus kontrasztaránya 1000-rel rosszabb, mint az alatta terpeszkedõ "W" sorozatáé? Asszem az egyiknek 7000:1 a másiké 8000:1 és a képernyõ kontrasztaránya is jócskán alulmarad az "X"-nek (1300:1 és 1800:1) Ellenben rendelkezik a továbbfejlesztett BRAVIA ENGINE-nel (BRAVIA ENGINE EX). Ez a továbbfejlesztett képjavító rendszer kiküszöbölheti a kontrasztarányok közti különbséget vagy csak az adásvétel közben fellépõ interferenciákat szünteti meg? Ha valaki vágja ezt a dolgot, dobjon meg legyen szíves egy válasszal. Köszöntem! 😮)
cloud.strife
Igaz? Nekünk is van kirakva, leginkább ennek tetszik a képe. Ja és adnak hozzá egy pótégõt is!! Nem gyenge...

Valszeg a jövõ héten kapunk egy PS3-at bemutatóra, na valszeg azt ezen fogjuk nyomatni!! 1080p tiszta tömörítetlen kép, 178cm képátlón...... vááááááááááááááááá

cloud.strife
Hát nem csak a neve miatt.... pl DVB-T digitális tuner, + ha Sony márkaboltban veszed 3 év igazi garancia, amúgy 239.990.- az ára, decemberben meg megy rá a 0%THM is... 😊

PyRex
Hmm ma láttam a projektoros, 70 collos új Sony TV-t, full HD 1080p és azt mondták a szalonban, hogy vga bemenetrõl IS megy a 1080p.... És a képe... Komolyan mondom, hogy jobban tetszett, mint a 1080p-s LCD. Annak nekem valahogy túl erõsek a színei, ha meg a kontrasztot leveszi az ember, akkor az sem az igazi. ersze ízlések és pofonok, de ha most vennék valamit (ha lenne rá akármennyi lé), akkor tuti a 70 collos projektoros Sony lenne a kiválasztott. Csakhát 1,7 millió 😄

chalezlopez
Hát az ára erõsen határeset, de pl ez:LG - 32LC25R több ficsõrrel bír... Vannak sony termékeim (házimozi,kamera) csak nem tudom, hogy az a + 20-30E nem-e csak a neve miatt van.

Vamos Argentina!

cloud.strife
Sony KDL-32U2000-et nézted?

239e

Meg az sem mind1,hogy mennyiért... <#hehe>
Sir Quno Jedi
Nos nekem is kipurcant egy faja TFT moncsim és megcsinálták. Azokat is lehet javítani, csak nem egyszerû.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ajem kisa
Kinek van tapasztalata Magyarországon összeszerelt samsung tv-kel?
Mert egy haverom aki javit, szerinte, és az õ ismerettségében többen panaszkodtak, hogy több ilyen tv-vel is találkoztak, ami gar. után ment tönkre,nem csak sima tv, és az lcd-vel nem lehet mit csinálni!
Igazán nem nagyon hiszek nekik, de belerakták a bogarat a fülembe!
Szerintetek?

csgery
Nem nagyon tudnék benne segíteni, de én inkáb az elsõt (Samsung - LE-32R32😎-t ajánlanám ,de hát mindneki maga dönt😄 Egyébként szerintem az LG -k is jou választások lewnnének😄
Sir Quno Jedi
mivel ebben különálló ledek vannakeg ypanelen, így gondoldom ezért van a brutális fogyasztása. Mert ugye egy-egy ledszeletke nem fogyaszt sokat, de van belõle sokmillió és az már döfinger. A "normál" LED-es cuccoknál csak a háttérvilágítást cserélik LED-re, de nem képpontonként ugye (szerintem), így pártucat, max. párszáz LED-re van szükség egy aránylag homogénnek tûnõ háttérvilágításhoz (elõtte egy szórópanellel).

chalezlopez
Szevasztok. LCD TV-t szeretnék vásárolni, 82cm-es legyen és kb 200E +-20000Ft-om van rá. Mit ajánlanátok? Elsõdleges célom vele a TV-zés, és DVD filmek nézése. Eddig ezeket néztem ki:Samsung - LE-32R32B, Samsung - LE-32T51, LG - 32LC3R, Panasonic - TX-32LE60, LG - 32LC25R. Talán eddig az utolsó versenyzõ fogott meg legjobban.
Légyszíves mondjatok véleményt róluk, vagy adjatok tanácsot.
Köszönöm!

Vamos Argentina!

PyRex
A fogyasztása húzós nagyon, ez most a LED technológia hátránya, vagy csak egyedi eset?

Sir Quno Jedi
És késõbb azt is írja, hogy a LED-ek fényerejét is állítgatja 8biten lineárisan. Az ugye már fáin, mer még hozzámegy az LCD által beállított fényességhez. ÉS csak 72kg a cucc és alig eszik csúcson többet mint 2-3 mikrosütõ! Ollá!