21171
LCD - Plazma
  • SIDE76
    Az A656 nem az F86 utóda, te :) Az A656 az M8 utóda az F86 utóda még később jön ő lessz az A750 széria és ettől is lessz egy jobb az A950 széria.
  • PyRex
    őő, hmm, remélem ezen nem veszünk össze, de nekem kell egy tv relatív sürgősen és ennyi pénzért meg is éri úgy érzem.
  • [NST]Cifu
    Akkor elviszed előlem. ^^
    Én is tervezem, hogy veszek egy ilyet, de csak egy-két múlva lesz rá keret. :S
  • jAsOn VoOrHeEs
    Már éppen kérdezni akartam, hogy tényleg biztos vagy-e benne, hogy a pixmaniat választod?! :) Inkább óvakodj tőlük! Itt olvasgathatsz értékeléskeket.

Pl:
    "Már 3 terméket rendeltem tőlük, de több nem lesz, azt garantálom. A szállítással csúsznak néhány napot, de nem ez a baj. A garanciát igen nehéz érvényesíteni. Párizsba kellett visszaküldeni a dolgot (saját költségemen), és 2,5-3 hónapig úgy nem kaptam tőlük semmi információt, hogy állandóan zaklattam őket. Egy határozottabb hangvételű levél után mindenféle komment nélkül értesítettek, hogy a "Pix perselyembe" jóváírtak xxxFt-ot. (Se magyarázat, se elnézéskérés ... semmi). Végülis elvásároltuk az összeget, de ekkor meg nem olyan paraméterű kütyüt küldtek ki, mint ami a honlapon szerepelt. Még azt sem tudták megmondani, hogy olyan egyáltalán létezik-e. Persze visszaküldhetem, de ez újabb ki tudja hány hét."
  • PyRex
    és meg is veszem a tesztkészüléket, úgy néz ki :)))))))
  • [NST]Cifu
    Az A656-os a F86-os utódja, itt írtunk róla. Saját vélemény: a legjobb LCD TV, amivel eddig találkoztam, beleértve a felső kategóriás Sharp, Sony és más Samsung készülékeket.
  • [NST]Cifu
    Szerintem egy a Samu ügyfélszolgálat vagy szervíz felé mindenképpen megérne egy telefont. Lehet hogy valami elszált az elektromos panelen.
  • PyRex
    gyors kérdés: a samsung 40 collos full HD tv-i közül most az F86 a
    csúcsmodell? A pixmaniánál elég jó áron van, szerintem berendelek egyet...

szerk: közben látom, hogy van 40A656-is. A 100 ezer forinttal drágább ár megéri ezért a TV-ért??? Mivel tud többet az F86-nál?
  • Spiderous
    Sziasztok!
    Véleményeteket,tanácsotokat szeretném kérni!
    Van egy Samsung 40n87bdx LCD TV-m.A minap bekapcsoltam reggel,és azt láttam,hogy a kép csupa színes,minden színben játszik a kép...mintha minden pont más színű lett volna a képen,és csak éppen az aktuális tvcsatorna hangja hallatszódik.Átkapcsoltam egy másik adóra a kábelvevő egységet(T-kábel),de ott is ugyanez a kép volt látható és ugyanúgy hallható volt a hangja az adott csatornának.Kikapcsoltam a Tv-t majd vissza és akkor már a normál képét mutatta a csatornának.Azóta olyan, mintha nem lenne olyan jó a kép, mint volt...olyan mintha fakóbb lenne,szemcsésebb,pixelesebb...Ez mitől lehet?Valami tönkremehetett benne?Valamint a fényeffektus a samsung felirat alatt akkor is nagyon halványan világít amikor kikapcsolom a tv-t és úgy van beállítva hogy "csak használatkor be".Aztán megpróbáltam,hogyha teljesen kikapcsolom a fényeffektust,tehát még használatkor sincs bekapcsolva,akkor látszódik-e halványan.Nem látszódott,de tegnap megint látszódott még így is halványan...Nem értem mi lehet..Meg néha magától kiad olyan kattanó hangot mint bekapcsoláskor(de nem kapcsolódik be).Nem tudom mi lehet vele...
    Ha valamit tudtok mondani, tancsáolni azt megköszönném!
  • N1ggA
    HD filmekhez és konzolhoz kéne, úgyhogy akkor jó lesz ez is. De azért még körülnézek :) Köszi a választ!
  • [NST]Cifu
    Ár/értékben jó az LF65-ös, de egy jobb TV-hez viszonyítva gyenge a feketéje, és nincs semmi extra tulajdonsága. Ha főleg HD filmekhez és számítógéphez, vagy konzolhoz szánod, akkor jó vétel. Ha főleg TV nézéshez, DVD-hez, akkor kevésbé. A FullHD felbontás akkor jó, ha belátható időn belül ki is tudod használni, HD TV adás, Blu-Ray vagy HD rippek számítógépről. Ha ezek egyike sem áll fent, akkor egy Sony KDL-40S3000 vagy ha kevesebb pénzből akarod megúszni, akkor egy Samu LE-40R81 jobb vétel. Szerintem.
  • N1ggA
    akkor nem veszek olyat :)
    Na és az LG 37LF65 200-ért? Vagy ilyen alacsony áron inkább jobb egy sima HD-ready? Nem ragaszkodom a Full HD-hez, de hosszabb távra venném, és akkor talán jobb a Full HD (?!)
  • [NST]Cifu
    A Thomson cég tavaly tavasszal megszüntette a szórakoztató elektronikai részlegét. Ergo ez egy legalább egy éves, kifutott model, nulla háttérrel. Amúgy nem túl jó TV, legalábbis a PH! fórumában egy srác vett egy ilyet, de nem volt oda érte, vissza is vitte.
  • zskana
    Mikor lesznek áraid Cloud? Már nagyon várom a W4000-eseket de különösen az E4000 sorozatot. Arról nem tudsz mondani valamit? Ezek már alacsonyabbak lesznek a mostani W3000-es árainak?
    köszi
  • Landor
    mert thomson?
  • N1ggA
    Thomson 37M61NF21 94 centis Full HD TV Auchanban 150e. Mi a vélemény? Miért ilyen olcsó ez a full hd-s tévé?
  • Lenssver
    Jövő héten veszek 1 Samsung - LE-37A557P2F 650 es séria kicsit sok nekem.:)
  • Zoli82
    AZ avforum.hu oldalon van egy eladó Samu 40A656 tesztkészülék nagyon jutányos áron, 348e ha jól emlékszem
  • las vegas
    ez jó kezdek félni,hogy én is így járok,várok erre meg arra mindig jön az újabb meg szebb meg jobb tvaztán még jövőre is a 72cm,100hzes pana crt-met nézem ,még ezt az új w4000et meg a samu a656 ost megvárom és választok közülük.
  • [NST]Cifu
    A külföldi oldalak alapján 24p Real Movie lesz benne.
  • r4pt0r
    Hát kb. nyár végére terveztem egy TV beszerzését, de hát még nem lehet tudni. :D
  • jAsOn VoOrHeEs
    Aztán fél év múlva ismét jön egy másik széria, új TV-d meg sosem lesz. ^^
  • r4pt0r
    Vagyis 290k az M87. :P
  • geza50
    Sziasztok !
    Az új Sony BRAVIA tipusokra várok. Sajnos a w4000-es sorozat nélkülözi
    a 100 Hz-et.
    Nem tudja valaki,hogy a 2008-as modellek között lesz-e amibe a MOTIONFLOW is beépitésre kerül ?
  • r4pt0r
    Én is 656osra vágyom de a 430k kicsit még sok amikor M87 es már 200k. Viszont ez is kb 500k rol indult amikor megjelent. Egy olyan fél év és már emberi ára lesz szerintem. Vagyis remélem. ^^
  • jAsOn VoOrHeEs
    Az A5-ös szériával kapcsolatban vannak esetleg információid, hogy 24p Real Movie támogatást kapnak-e vagy csak 3:2-es Movie Mode-ot?
  • [NST]Cifu
    Most egy Sony KDL-40V3000-esem van, próbáltam eladni, de nem nagyon sikerült, ha érdekel valakit mondjuk 250e Ft környékén, szóljon. ^^

A Samu LE-40A656-os ára 430e Ft környékéről indul. Még morfondírozok a Samu LE-550-es szérián, az mindössze 290e Ft környékén van, de gyengébb panel van benne (valószínűleg nem is Samu paneles), nincs 100Hz, és egyebek, ám nem láttam még, így nem tudom mennyire lenne jó vétel.
  • ballor
    Árat tudsz erre mondani?
    (Ennyire jó, hogy gyűjtesz is rá? ;) Most milyened van?)
  • [NST]Cifu
    Ha 100Hz kell, és jó képminőség, akkor a Samu LE-40A650-es széria szerintem nagyon üt. Én is most egy ilyenre gyűjtök. Nem tudom, hogy milyen lesz a W4000-es panelje, de kétlem, hogy versenyezni tud az A650-esével...
  • SIDE76
    Hát nekem ott megbukik ez a Panasonic PZ85 hogy vibrál a képe egy kicsit és ezt a hdtvtest.co.uk is kiemeli! Pedig nagyon vártam ezt a készüléket, de ez nagy sucks volt a plazmáknál és most megint kezdik!?!? már 100Hz-is :)
    Nagyon várom ezt a Sony W4000 szériát ainek egyedüli negatívuma számomra hogy még nem 100Hz bár ez legyen a legnagyobb probléma :) és a jobb 40" és feletti Samsung A5 szériát is várom már hogy milyen lessz képmegjelenítésben. A kissebeket 37" már láttam, mert azt itt csinálják nálunk, de ezekben még nagy változás nincs. A 40"ban jobb kijlezőt raknak viszont...majd meglátjuk.
  • [NST]Cifu
    A teszt után Rea4-el azon elmélkedtünk, hogy vajon hány anyázós hsz. lesz reakcióként. :)

Ugyebár a tesztben leírtuk, hogy nem rossz a PZ85-ös, de bizony az A656-os általánosságban utolérte, és összességében nagyon versenyképes alternatíva. A plazma-elfogultak nyilván sértésnek veszik, hogy valaki kijelenti, hogy márpedig az LCD-k már vannak olyan jók, mint a Plazmák. :)

Túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni, ott volt a két TV, összevetettük, és leírtuk a tapasztalatainkat. Ha valakinek nem tetszik, csinálja utánunk, és ossza meg a saját tapasztalait. ^^
  • [NST]Cifu
    Annyira talán nem tükröződik, de továbbra sem olyan matt, mint az LG LC/LF szériás TV-ié.

A Sony W4000-es széria még odébb van, majd talán jövő hónap elején már elérhető lesz.

• las vegas
    az index fórumán megy az okoskodás a pana plazmások szidják a teszet pedig szerintem szuper lett én hallgatok rátok.side76 szerintem az adatok alapján a w4000 inkább a samua40a656 kategóriája de lehet,hogy tévedek.nekem eddig lcd-nél a sony képe tetszett a legjobban meg a sharp volt még igazán jó.
  • SIDE76
    Szia Cifu !!!!

Gratula az újabb teszthez !!!!
    Szeretném megkérdezni hogy a 40A656 kijelzője megőrizte az M8 széria fényes felületű kijelzőjét vagy ez már matt/tükröződésmentes/ kijelzőt kapott? A távirányítója szörnyű lett :( az A4 és A5 széria távirányítója egy fokkal szebb lett bár elég vaskosra sikeredtek.
    Kíváncsi lennék még a Sony W4000 szériára, mert árban nem sokkal drágább mint a Samsung A5 széria modeljei, de az A5ös Samsungtól vélhetőleg jobb lessz. Érdekes hogy a Sony most a W szériáját inkább már a középkategóriába sorolja...ugyan ezt csinálta múltévben a V szériával.
  • [NST]Cifu
    Sajnos A550-est még én sem láttam, a feltevésem az, hogy az A550 van kb. az M86/87 és az F86 körüli szinten. Az A650-es egyértelműen jobb náluk, ez nem is vitás.
  • r4pt0r
    Hát grat jó kis teszt. Hmm nem gondoltam volna hogy ilyen jó lesz a Samu, meg kell majd néznem valahol. :D A feketéje jobb mint az M87esnek vagy olyan nagy kül nincs közte? hát 5xx es Samura gondoltam hogy várok de most nem tudom hogy melyik legyen. Az A656 gondolom még egy ideig nem lesz a mostani M87es árakon. Nah majd nézek tesztet 5xxről ha találok, hogy mi a kül. :D
  • [NST]Cifu
    Pana TH-42PZ85 vs. Samu LE-40A656 gyorsteszt.
  • dieselG
    Három hete vettem Samsung 37M86-ot, többek között az itteni hozzászólások, különösen Cifu tapasztalatai alapján, utólag is köszönöm!
    Nagyon meg vagyok elégedve vele, és még kicsit lealkudva jutottam hozzá egy bolt raktárában, mivel tudni lehetett, hogy egy nagyon jó, de lassan kifutó termékről van szó. Csak és kizárólag PS3-ra használom egyébként. Throme: Tényleg kétféle módon lehet állítgatni a feketét a menüben, az egyik, hogy ha 1.3-as hdmi kábellel rendelkezel, akkor beállíthatod, hogy a kábel mennyi feketét továbbítson a tv-nek. A másik opció meg a tv-n belüli fekete állítgatása, szóval elég sokrétűen lehet finomhangolni.
    Eredetileg ugyanolyan lg-t akartam venni a vásárlás napján délelőtt, mint te, csak végül úgy alakult, hogy délutánra leutaztam bp-re egy előzetesen megbeszélt raktárhoz, ahol átvehettem a bolti árnál olcsóbban. :)
  • Throme
    Nos, nekem LG 37LF76 van. Bejövős ez a "gép" főleg hogy hdmi-n keresztül kapja a képet a lejátszótól (és a design is rendben van szerintem). Amikor nézegettem áruházban a tv-ket teljesen jó volt, nem igazán láttam különbséget. Hozzáteszem én egy abszolút átlagember szemével néztem. Nem vagyok expert! A samunál külön van egy opció a beállításokban ami a feketére megy rá... Hát nem tudom ez tényleg egy külön "fícsőr" vagy más tévéken ezt szín, kontraszt, fényerő, stb, beállítással nem lehet-e kiváltani. Esetleg egy teszt kimutatná a diferenciát a Samsung vagy Sony javára, de én itthon nem teszteket futtatok...
    Nem kapok semmit a koreaiaktól :) - sajnos -!
    Amúgy teljesen egyetértek azzal, hogy: "ha az ár meghatározó".
    Még azt hozzáteszem hogy a Chip magazinban 8 LCD tv közül az LG (42LF75) lett az uccsó :(. Ott is a feketét marasztalják el.
    Végezetül, én nem bántam meg, hogy a 37LF76 mellett döntöttem.
    T.
  • las vegas
    úgy néztem egy oldalon,hogy az új sony w4000 40col ára 334000.ft a 46 col ára 418000.ft-tól kezdődik ez azért nagyon nem rossz! még a végén lemondok a pz85 panaról és veszek egy 46os w4000 et ha ez igaz.