21171
LCD - Plazma
-
#19647 de mi a magyarázat rá, hogy jönnek ki uj filmek 3d-ben (van igény?!), míg a 3d tévéknek annyi (nincs igény?!) ? ;) -
#19646 A kérdésed eleve kudarcra van ítélve, hiszen több 2d film létezik, mint 3d, tehát eleve így aránytalan a dolog.
A 3d nem kopott ki, csak nem terjedt el annyira, mint szerették volna. Ha kikopott volna, egyáltalán nem adnának már ki 3d filmeket sehol, semmilyen formában.
De ez nem igaz.
Diszkóba is többen járnak mint rock koncertekre (világszerte), de attól még a rock örök és elpusztíthatatlan! :D
3d tévék megmaradásához semmi más nem kellett volna mint kínálat. Ha holnaptól minden filmforgalmazó bejelentené, hogy MINDEN filmet ettől a naptól 3d-ben forgatnak majd, hidd el, újra forgalmaznák a 3d tévéket. Ennyi :) -
#19645 Tehát a te magyarázatod a 3d tévék kikopásának az hogy .... ?
(hogy mennyien ülnek be 3d előadásra amikor van 2d, hogy mennyien veszik a 2d filmeket, az megint érdekes kérdés lenne... a létük semmit nem jelent :P ) -
#19644 Ezt te sem hiszed el ugye? :)
A mai napig mutatnak be új 3D-s mozifilmeket, ami érdekli a népet.
A mai napig jelennek meg 3D bluray filmek, mesék, és veszik a népek :)
Nem halt ki a 3D technó, csak másfelé próbálnak nyitni a fejlesztők. Igazából, nagyon nincs mit fejleszteni a 3D-n. Max kijön még valamikor a szemü nélküli 3D, persze csak akkor, ha el is lehet majd adni. Ahhoz pedig megfizethető ár és kínálat is kell majd.
Kicsit olyan téma ez, mint a plazma tv-k lecerebrálása az érdeklődés hiánya miatt. Ami meg persze nem annak köszönhető, hogy elavult a technó, hanem annak, hogy a ledes lcd-ket nagyobb nyereséggel lehet tovább passzolni.. -
#19643 a népnek :) -
#19642 Nem kellett kinek? Nekem van :D -
#19641 a 3d nem kellett a 2 grammos, 1 forintos szemüvegeivel, de ez majd most HUHUUUU!!!! -
#19640 Főoldali cikk:
360 fokos videók és virtuális valóság jellemezhetik a jövő televíziózását
Ha esetleg valaki nem olvasta volna még eddig
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.24. 07:33:26 -
ItaloMucsacso70 #19639 Milyen kis diplomatikusan elslisszant a válasszal!
"Szegner Gábor, Panasonic: Az OLED sok szempontból nagyon hasonlít arra a plazma technológiára, amelynek a Panasonic első számú támogatója volt. Ebből fakadóan nem is lehetett kérdés, hogy a cég belépjen az OLED színtérre, hiszen a "plazma örökség" kötelezte erre. Emiatt próbálkozott meg először a saját fejlesztésű kijelzőkkel, és amikor ez a projekt a különféle problémák következtében megállt, döntött úgy, hogy akkor mástól vásárolt panelekkel, de folytatja a megkezdett utat."
Mond ki nyugodtan nem szégyen az LG-től vásárolni! -
#19638 Eltűntek a felkiáltójeleid! Ünnepeljünk
Plazma örökség 2017-ben
Feltámad-e a plazma? Mennyire megy az OLED? Mi lesz a Technics-szel és a 8K-val? -
A jós szóljon belőled -
partizan182 #19636 Nem bántásnak szántam, érdeklődés megvan, lelkesedés filmek oldalán dettó, technóban meg majd kikupálódsz ;) -
#19635 Hú, ebbe inkább nem folynék bele.
Rövid magánvéleményem a fórumozási etikettről csupán annyi, az ember tartsa be az adott fórum alapszabályait MÉG AKKOR IS, ha mások nem ezt teszik.
Remélem, idővel majd mindenki megbékél.. -
#19634 :D
Ó, dehogynem írogat..
Ezen célzásod személyemre irányulónak érzem, ezért erre reagálnék: én például eredetileg egy zenei fórum miatt (egy közeli ismerősöm ajánlására) regeltem be az SG-re. Aztán (ahogy ezzel nem is vagyok egyedül mint időközben megtudtam) eltelt 7 év, szétnéztem egyéb fórumokon is, hogy kik, milyen témák kapcsán és mit írogatnak. Magam a zenék mellett imádom a filmeket is, így evidens (számomra),hogy előbb utóbb ide is benéztem a zenei és a filmes totyikok mellett...
A rajongásom pedig simán csak érdeklődés, fogadd el :)
Még akkor is, ha néha szakavatott tévétechnó pártinak tűnök :D
Elismerem, a munkámban tényleg jó vagyok, de az meg igen távol áll mind a televíziók, mind a marketing világától.. -
#19633 azé elefánt védelmében elmondható, hogy kb csak az rtings volt, aki a 2017-es kulaledeket így eláztatta :)
máshol érezhető h a samu szórja az ingyentévéket.......
(sajna a házimozi nem vágott igazán a ph! arculatába és eléggé külsősként került oda elefant... (sok más tesztelő korábbi fórumos "szakiból" avanzsált). neméppen a dolgok mélyére ásó hobbista, inkább "profi újságíróság" a cél) -
#19632 moderátorok topik ... https://sg.hu/forum/tema/1104929943 -
partizan182 #19631 A PH elvileg nem a Vasárnapi Blikk, ez egy technológiai szaklap, ezért b*sz fel ha ilyen féllaikus pistikék tolják az okosságot, a sok birka meg visszabégeti. Kedvencem az oled beégése amit ugyan még személyesen sose látott senki de minden tesztben meg kell említeni hogy hát bizony ilyen lehet.
@Zephy: "Átlagember vagyok, nem technológus"
Átlagember nem írogat technológiai szakportál fórumába, enthusiast vagy aki nem nagyon ért hozzá. -
#19630 Az eddigi munkásságára. Enyhén laikus, de érdeklődő, aki viszont egész jól tud írni, ezért "alkalmas". -
#19629 Ja a 10. percig érdekelt kábé. Átlagember vagyok, nem technológus.
Elefant pedig lehet, hogy kihagy ezt azt (csúcsfény, EOTF-tracking, uniformity) viszont szerintem pont, hogy érthető emberi nyelven fogalmaz, ami jó. Egy átlagfelhasználó amúgy is pont, hogy letojja a zárójelben említett dolgokat ha tévét néz. Gondolom.
Ez a cikk egyébként sem a szakmának szól ha jól sejtem.
Ami pedig Vincentet illeti, hát istenem: talán tényleg nem látott még eddig ilyen jó képminőséget, ki tudja? -
partizan182 #19628 Lesd meg jobban (10 perc alatt a 18 percet videót abszolváltad, ez valami rekord lehet), meg most talán hallgasd is, a tesztelt gép felkonvertálni pl nem tud. És igen, többek közt ez az üzenet hogy a sima 1080p blurayek is arcleszakítóan néznek ki referencia monitoron, de úgy hogy a 15 éve profi tv kalibrálással foglalkozó Vincent hebeg-habog hogy ő ilyet még életében nem látott.
Elefánt kolléga: pl a lenti idézeted a teljes hozzá-nem-értést mutatja, plusz olyasmi hogy a HDR tévék színterét a televíziózásban soha sem használt sRGB-hez hasonlítgatja, képtelen egy értelmes mondatot leírni a képminőségről, lényegi dolgok (csúcsfény, EOTF-tracking, uniformity stb.) maradnak ki, de legalább minden review-ban van 3 oldal a smart rendszerről.
-
#19627 Közben meglestem. A 2012-es Skyfall sem jött ki 4K-ba bluray-en tudtommal,
szóval akkor gyakorlatilag egy jó 1080p-t 4K-ra felkonvertált vidin kell csodálkozni? -
#19626 Mindjárt lesem a vidit, közben elmagyarázhatnád, hogy az elefant kolléga ellen tett kijelentésedet mégis mire alapozod?
thx.. -
#19625 Mi ez a 3 piros felkiáltójel a nicklogód mellett?
Már megint mibe ütötted az orrod?
Egyébként ez a rész ellentmond az általad leírtaknak:
" mégiscsak történtek kézzelfogható fejlesztések, tehát a QLED sokkal komolyabb annál, mint hogy egyszerű marketingtrükknek minősítsük. " -
partizan182 #19624 Ha még nem láttatok kislányos zavarban áradozó TV kalibrátort ezt érdemes megnézni:
Vincent vs. professzinális Sony Oled stúdió monitor
Tüneményes ahogy nem találja a szavakat hogy ilyen gyönyörű képet még életében nem látott :)
@Kuled: év vicce, kretén PH-s elefánt cikket nem szabad olvasni. -
#19623 egy ideális világban nem lenne
a marketing által uralt világban simán
fényerő: feltéve, hogy pont jól vágod földhöz párszor, használat előtt... ellenkező esetben a 2017es samuátverésed a 2016osok szintjét se hozza fényerőben (se) -
#19622 Van-e sansza a QLED tévének az OLED ellen?
"...Tehát a 2017-es QLED tévékbe új kvantumpontok kerültek, aminek köszönhetően jelentősen nőtt a fényerő..."
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.06. 10:21:48 -
partizan182 #19621 Jah, fosi android is ráadásul, világsiker lesz így a kuled ha ilyen nagyágyúk állnak mögé. De legalább nem IPS, az azé valami ;) -
#19620 Én máris rötyögök látom, már Androidos TCL Qled is van..
Vagy nem ezen kell a bajszom alatt.. -
partizan182 #19619 Legyen :)
IFA van, pár highlight:
- Jönnek a nem-LG (Pana, Sony, Phillips) 77 collos Oledek, röpke 18-20 ezer dollár, vegyétek vigyétek :)
- Jönnek a TCL QLED-ek, aki szeretne a bajsza alatt nagyot röhögni az most megteheti
-
#19618 És? Akkor januárig leállítjuk a fórumozást? :D -
partizan182 #19617 Majd januárban legközelebb, idei cuccok már mind kijöttek. -
#19616 Na mi van gyerekek?
Semmi új hír vagy teszt tévékről mostanság? :) -
#19615 Nem agyalok ilyesmin. Ha csak 20 filmet is végig tudok nézni általa, máris megérte. Tudom, hogy nem egy etalon, ennyiért nem is várom el.
És különben is: minden csoda csak 3 napig tart nem? :) -
#19614 Egész korrekt lett a végére a kis esszéd :)
Nos javarészt egyet is értek veled.
Magam is szinte biztosra veszem, hogy amint belekostolok egy fullHD-s (vagy 4K, illetve akár egy 3D) projektorba valahol, azonnal elveszett ember leszek, és be fogok szerezni egy olyat majdan a jelenleg még kedvelt ledes lcd projektor helyett :D
Az kizárólagosan esti filmnézés (a zsebmozin) máris kilőve, hiszen van redőnyünk :)
Sokszor szoktam nappal tévézni. Sőt, nemrég oda volt nyaralni az asszony és a nagylány Görögbe 1 hétig, (én most passzoltam, de jövőre csatlakozom és irány Ciprus) én pedig itthon, volt olyan nap, amikor semmi mást nem csináltam, csak ettem, ittam és reggeltől késő estig csak feküdtem és moziztam :) -
partizan182 #19613 Meghibásodási statisztitákból. Persze ilyen nincs ezeknél a noname kínai cuccoknál, emiatt lutri. Azért a leden kívül van benne más alkatrész ami tönkremehet benne, biztos lehetsz hogy szállítással együtt egy huszasért senki sem tesztelte a gépedet a gyárban, lejött a szalagról, egyenesen a dobozába.
A te géped minősége pedig attól függ hogy épp mennyire volt fáradt a kínai kisjány aki összerakta. -
#19612 szerintem a projektor arra való, hogy este filmeket nézz tajta - úgy pedig a 30k órád "feldughatod", sose jutsz el odáig.
a sokszor háttérzajként használt 2011-es plazmámban nincs 10k óra...
de egyébként természetes dolog a lámpaidőtől való félelem, majd elmúlik, amikor látod h 2 év után csak 600 óránál vagy, pedig "rengeteg" filmet néztél ;)
a lumen meg addig nem zavar, amig oda nem visz valaki hozzád egy másik gépet, jobb fénnyel és bekapcsoljátok a tiéd után :P
ahogy mondtam: engem se zavar a vetitőm mostanra nyilvánvalóan kutya fénye! de amikor majd berakom az uj izzót, verem a fejem a falba, hogy azt a pár filmet már miért nem ezzel néztem ;)
végső soron örülök neki, hogy még1 ember belekóstolt a vetítésbe - hátha beránt, veszel komolyabbat, növeled a piacot, stb ;)
ennek az iparnak szüksége lenne tömegre, mert nagyon nagy baj közeleg :(
Utoljára szerkesztette: arty, 2017.08.24. 10:26:14 -
#19611 Akkor átfogalmazom: honnan fogom tudni a QA mennyiségét amikor ledet vásárlok? -
partizan182 #19610 Szerintem másról beszélünk, QA hiánya iszonyatos varianciához vezet a végtermék élettartama/minősége tekintetében, nem pedig azt jelenti hogy mindegyik szar. -
#19609 Mondjuk ez, hogy jövőhéten kifingik valami, ugyanúgy bármire lehet igaz :)
Smd led lámpa a konyhába (kínai, 1,5 watt) éjjel nappal, 24 órán keresztül világít már közel 3 éve úgy, hogy közben nyugodtan meg is foghatod magát az izzót, csupán langyoska még mindig :D
Fényereje (szerintem) semmit sem gyengült, de ha mégis, nekem ugyan nem tűnt fel :)
Amúgy hangulatfénynek lett bekötve állandóra hogy éjszaka ne sötétben kolbászoljon akinek dolga van, de a fene sem akarja kapcsolgatni állandóan :D
A spórolás témát (hogy automata sötétedésre érzékeny szenzor is létezik már) inkább hanyagoljuk.
Van amin spórolok mert zsugori is vagyok, más dolgokon meg nem.. -
partizan182 #19608 Koszi a képeket, ja kb erre lehetett számítani, ha a mobilitását ki tudod használni még meg is érte.
30.000 óra: erre azért annyira nem építenék, az árkedvezmény része a nem létező QA az ilyen cuccoknál, lehet hogy túlél téged is, lehet hogy jövö hétre beszarik.