LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
nem versenyzünk, csak ez szám az oka, ami miatt manapság az IPS nem játszik (tévében. monitor/teló elmegy.)

nekem gt30 van és az oled mellett olyan, mint a gt30am egy ips mellett 😄 (és elfogadom, hogy jobb a gt60, csak az emlékeim (VT50 vagy 60-at láthattam?) alapján a fekete ott se ANNYIRA fekete)

Forza.

Zephyr Retiring
Persze, hogy van olyan helyzet. Ha egy közel fél millás ips tetyót megkapok 100 misiért, akkor én tojok a kontrasztra<#hehe>
A 3 millás adat gyári infó a hivatalos honlapról, ha kétségeid vannak, pereld be őket.
Amúgy elég profi szaki lehetsz, ha te meg tudtad mérni a Panád kontrasztját. Majd tájékoztasd már a "hivatalos" tévé tesztelőket, hogyan csináltad<#worship>
"..VT60 nem tud ilyet.."
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.03. 20:26:41

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Azt, hogy ips-el sem ér az lcd a plazma nyomába a képminőségre értettem.
Remélem felesleges nektek elmagyarázni, hogy mitől szebbek a színek, és mitől folytonosabb a képmozgás egy plazmán..

Van bármilyen olyan helyzet amikor nem akarsz nagy kontrasztot? (Azért megnézném a 3 millás ansi kontrasztot egy LG plazmán, VT60 nem tud ilyet). Kizárólag arról beszélünk hogy nem csoda hogy nem tetted le a hajad a 4k ips paneltől, mondjuk úgy nem videofil közönségnek készült (ó, eufemizmus).

@Borg: full elszoktam a VA betekintési szögeitôl, múltkor aszittem haver 55-ös KU6500-ára hogy limited helyett full RGBt állított véletlenül, erre kiderült h csak odébb kell csusszanni. Szal tradeoff ígyis úgyis sajnos.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.07.03. 19:14:35

PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

Hogy érted, hogy "még ips-sel sem" ? LCD fronton mindig is a VA paneleknek volt jobb kontrasztaránya. Azok alapvetően jobb választások, ha TV-nek kell, főleg estére, sötétbe, filmnézéshez (és nincs plazma vagy oled). IPS-es LCD TV-t max akkor hoznék számításba, ha monitorként is kell működnie, vagy számít a széles betekintési szög.
Zephyr Retiring
És? Versenyzünk vagy mi?
Mert akkor beszállok:
LG 3d plazma - 3.000.000:1-hez 😊

Nyilván egy gagyi lcd még ips-sel sem fog a plazma nyomába érni, de ha nagy kontrasztot akarok, akkor bekapcsolom a plazmát 😄

Amúgy egy szóval sem mondtam, hogy ips kijelzős tetyót akarok venni..
Csak leblamálták, én meg kiemeltem az előnyeit. A plazmának is van hátránya. De leszarom 😄

arty
1988: az lg megalkotja az első IPS-t, 1100:1 kontrasztal
2017: az IPS panel továbbra is 1100-1200:1-et tud, amit mindenféle bűvészkreténséggel pofozgatnak és bolti körülmények között, demoanyaggal "egész jó"

😉)

Forza.

Sheltem
Köszi a tippet! 😊

Én úgy gondolom ez a 2. legjobb készülék ebben a méretben(az OLED mozgásmegjelenítését amíg meg nem oldják plazma szintűre, de ha van is már ilyen tuti fél millió plusz az ára.
Ez pedig használtan a felébe került.
Ja azért írom, hogy 2. legjobb mert létezik olyan is, hogy 50VT60 ami a csúcskategória <#papakacsint>
Csak szerintem nem ér meg +100 ezret(használtan is annyival több lenne) egy kicsivel jobb fekete(nem tudok elképzelni ennél mélyebb feketét az én szememmel tehát nem lenne előrelépés) plusz azt hiszem pont emiatt a VT60 már ventillátoros lenne a plusz hőtermelés miatt(a GT60 passzív tehát teljesen hangtalan) és a VT60 úgy olvastam több helyen is, hogy hajlamosabb a beégésre jobban kell vigyázni rá(ebben majd lehet van aki megcáfol).
Tehát ez a GT60 egy jó döntés volt szerintem mostmár csak az a lényeg, hogy sokáig bírja majd 😊

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.02. 12:35:46

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
"Tehát furcsa, de a G20 betekintési szöge jobb"

Mielőtt valaki félreérti amit írtam, a G20 semmi másban nem jobb mint a GT60, egyszerűen más szint a GT60....
Ez pedig olyan dolog aminek egyáltalán nincs jelentősége(ki az aki nem szemből néz tvt...senki).
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.02. 12:28:51

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Igen, nincs nagyobb élmény mint fullra sötétített szobában elmerülni a feketékben. Nem tudom a stílus begyere-e, de s Pacific Rim / Crimson Peak olyan eszméletlen kontraszttal/feketékkel dolgozik, kicsi híjja volt h el ne csöppenjek, csak ajánlani tudom.

60" alatt a 4k szartse ér, ezt én is aláírom. Kvázi megvetted a legjobb SDR készüléket, egy darabig elleszel amíg a HDR kiforrja magát 😊

Sheltem
Hát ez nagyon furcsa amúgy...mármint a nappali teljesítmény.
Ugyanis ha szemből nézem(távolság nem számít) akkor fasza a fényerő, de ha 30-40 fokos szögből vagy állva ránézek lefelé akkor sötétebb kicsit a kép.
Gondolom ennek köze lehet az Infinite Black Pro szűrőhöz amit a Panasonic használt az utolsó szériában a mélyebb fekete színhez.
Tehát furcsa, de a G20 betekintési szöge jobb(ott bármilyen szögből nézem ugyanolyan a kép itt ha nem szemből akkor kicsit sötétebb).
Szemből egyébként teljesen jó nappal is félig kihúzott függönnyel(teljesen kihúzott függönynél meg nem tvzek sosem <#idiota>).
Amúgy nálam közepesen világos a nappali így, teljesen világos nappaliban lehet kevés lenne a fényerő ezt aláírom.
Ezt én pontosan tudtam amikor emellett döntöttem, nekem esti mozira/tvre kell a plazma.
Az esti mozi viszont olyan, hogy nem tudom leírni az élményt...én még ilyen képet soha(!) nem láttam(pedig féltem, hogy 1.5 méterről már kevés lesz 50 colra az 1080P hát nem...).
Gondolom 55nél de főleg60-65 nél már "tompább" lenne a kép a pixelméret miatt oda már "kéne" az UltraHD, de ez meg azért nem biztos, hogy igaz, mert 60-65 ös tvt viszont már nem 1.5 méterről néz az ember...
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.02. 12:21:58

Ja, jópofa, ugye ez a perpixel local dimming az LCD szent grálja, két gond van csak vele:

Azóta se látta senki élőben (decemberben bejeneltették, azóta kuss, CES-en se volt kint)
Professzionális célra készül (ie több tízezer dollár lesz)

Szóval alaphangon 5-10 év mire ebből consumer termék lesz, addigra már bejött a valódi emisszív Qled és az Oled kiforrta magát (+kituggya még mi jön), mindkettő csak megmosolyogja az 1milla:1 kontrasztot.

Szvsz IPS mobil készülékbe/ monitorba való, napfényben, irodában nem zavaró a világító fekete.

Zephyr Retiring
Részemről no problemo<#nyes>

Amúgy már 2016-ban is létezett millió az egyhez kontasztarányú IPS montitor, tehát elvileg tévékbe is tehetnék.
Na nem ők, de majd valaki más egyszer<#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.02. 12:05:41

Uhh, érzékeny pontra tapinthattam, eskü nem volt cél. Csak arra utaltam hogy nem csoda hogy egy IPS tévétől nem tetted le a hajad, 1200:1 körüli max kontraszttal nem sokat lehet kezdeni. Oledet sikerült csekkolni?

Plazma mindig is villogott, ezért tud olyan fasza mozgófelbontást, van aki érzékeny erre, én pont igen. LG Oledem van, nem kell bemutatni 😉

@Sheltem: ráolvastam a GT60-ra, kicseszett jo lehet. Azert a nappali teljesitmenyrol irhatsz egy sort ha kiprobaltad, nalam ~200 nit alatt kicsit tul sotet a kep (pedig ezen istenfasza antiglare van).

Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.07.02. 11:56:17

Zephyr Retiring
Amúgy meg mint említettem lentebb, döntés részemről 4K-s fronton továbbra sincs még,
viszont kellemes meglepetésként ért ez:

Ha azt vesszük kiindulási alapnak, hogy ez egy 81 cm-es hd ready smart led,
ennyiért hülye lettem volna ott hagyni<#nyes>

A konyhába tökéletes lesz.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.02. 11:29:05

Zephyr Retiring
Mondd, hogy a főnököd is olvassa ezt az oldalt és ezért tolsz ilyen reklámszövegeket..<#hehe>

Ugye nem nagy baj, ha nem követem mindenben a véleményedet?
A régi rossz tapasztalataid óta azért eltelt ném idő, de nem bánom, úgyis egy technikai fórumon vagyunk, nosztalgiázzunk egy kicsit..

Az IPS első mérföldköve az S-IPS 1988-ban jött, ahol MÁRIS orvosolták a betekintési szög problémát.
AS-IPS 2002: javul a fényáteresztés és a kontraszt.
H-IPS 2006: csökkentik az "áthallást" és javul a háttérvilágítás.
2009-ben pedig az LG meglépi az e-IPS-t, ami az addigi 6 bites alpixelenkénti színkezelést az AFRC technóval virtuálisan 8 bitre növelte.
Ennek hála olcsóbb lett az előállítása és ezzel így mi vevők is jobban jártunk.
2011 óta pedig máig is él az AH-IPS, amit jelenleg is számtalan kijelző használ a fullHD-n át a 4K-ig..

Az, hogy te bottal sem piszkálnád meg, már a te bajod.
Szintén az LG lépte meg 2010-ben az első OLED tetyót is, ami ugyan akkor még csak HD-t tolt,
viszont már teljes betekintési szöggel és már akkor 0,1! ms válaszidővel, ami nem semmi volt.

Ugyanebben az évben (2010) az akkori LCD (és ledes lcd) európai kínálatából EGY SEM,
míg a plazma kínálatából pedig 4 típus is megkapta a THX minősítést.
Nyilván a korai villogás (amit te is említettél), pont mint a mérhetetlen áramfogyasztás is, addigra eltűnt már..
Amikor pedig a következő évben (2011) megjelent az én LG modellem is (3d plazma)
az egyik testvérmodellje rögtön meg is kapta a világ első 3d thx minősítését is.
Ezt később sem sok kijelzőnek osztogatták csak úgy blindre..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.02. 11:21:25

Sheltem
A villogás amit említesz fura dolog, ugyanis én csak akkor látom(és csak akkor láttam korábbi plazmáknál is) ha a képernyő mellé(!) néztem, vagy ha 15 fokos szögben ülve ráküldtem pl a windows képernyőt(szemből azt se látom villogni).
Tehát szemből semmilyen anyaggal/képpel nem villog a szememnek(hálistennek).

Sheltem
5500 óra van benne. Fényerő 50% on van és teljesen jó a mozi vele, tehát nincs gond a fényerővel. Csodálkoznék is mert a családban a szüleimnél van egy "ősrégi" TH37PV70 annak sincs gond a fényerejével, pedig anyum nyugdíjas és a TV az egyetlen szórakozása tehát simán lehet benne 15000 óra is már.
Hát az esti mozi az nagyon brutál...én nem hittem, hogy van olyan fekete mint a káva színe, de komolyan sötét részeknél nem tudtam hol a képernyő alja hol kezdődik a káva.
A mozgásmegjelenítés meg....szóval nagyon betyár 😊
Féltem, hogy a 42 után "kicsi" lesz a különbség az 50eshez, de nem , ez a méret pont tökéletes számomra.

Fasza, fényereje megvan még? Sajnos nekem nem pálya a plazma (borzasztóan zavar a villogás, színkerekes dlp projektort sem tudok nézni sokáig fejfájás nélkül), de istenkirály lehet az esti mozi rajta.

Azt meghiszem (latvanyos a 32-50 kulonbseg), ertelemszerűen hasonló ugráshoz 65-ösöket érdemes nézegetni. A modellek alapján nem csoda hogy nem fostad le a bokád, Samu már tavaly is régi modell volt, IPS LGt meg személy szerint bottal se piszkálnék.

Skubizd meg a tavalyi oledeket (B6/C6), árban ott van félmillió körül, agyonver mindent a piacon.

Sheltem
Megvan az 50GT60, megnéztem 2 filmet az éjjel, röviden fejteném ki a véleményemet:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Asztak*rva!

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.02. 09:15:26

Zephyr Retiring
Többféle modellt megskubiztam. És majd még fogok is 😊
Amik első blikkre tetszettek:
Samu ue55ju6xx és Lg 55ub8xx szériák..
Blau széria számot nem néztem, de amit láttam az konkrétan elmosódott képpel volt. Persze lehetett valami hiba is (kábel, vagy hangolási, képbeállítási) de ezzel most nem foglalkoztam.
Az 55" (ami ugye 140 cm) számomra nem volt akkora durranás 50" után (ami itthon van) ,mint annó amit lentebb említettem, a 32"-ról 50"-ra ugrásnál..
Azért ott már látványos a különbség 😛

Szabad megkérdezni a modellt amit néztél? LCDben csodát ne várj, de az érdekel h mi volt a csalódás az 55collban mint olyanban. A mérete (ie nagyobbra számítottál)?

Zephyr Retiring
Samu és LG máris a képzeletbeli listámon szerepel 😊
De fog még kerülni fel rá pár egyéb márka is mielőtt még döntenék..

Zephyr Retiring
Én ezt másként látom. Szerintem te inkább elégedett vagy. Mellette persze lehetsz elfogult is ha úgy gondolod 😊
Mesélek kicsit..így ma már túl jópár megtekintett tetyón, egy kicsit csalódtam..
Nem, nem a 4K-ban, az tényleg szuper, csak az 55"-ban. Egy kicsit extrábbra számítottam közel félmillióért, de nekem ez nem ér ennyit. Végülis nem meglepő, meséltem itt már, hogy anno a 3D plazmára is vártam míg másfél milláról lemegy az ára 150 ezerre és akkor vettem csak meg 😛
Egyik legjobb döntésem volt és 6 év után még mindig tökéletesen műxik. Biztos vagyok benne, hogy amikor majd megveszem a 4K ledet, (csak negyedennyiért mint most vehetném) az szintén jó döntés lesz. És bízom abban is, hogy addigra még tökéletesebbé válik a smart rendszer is majd 😊

Amúgy régebben volt pár Blaupunkt ketyerém amikkel nagyon elégedett voltam, pont emiatt nekem nagy csalódás volt most látnom, hogy mennyire gagyi minőségű tévéi is vannak már. Tehát ez a márka már törölhető is az esetleges listámról 😞

Sheltem
(sikerült beállítanom 60hzre)

Sheltem
Kicsit félek tőle, mert az egyik tesztben azt írják, hogy 50hz es forrásnál "double imaging" van... ilyet a G20nál nem tapasztaltam(a pcm van összekötve Dvi-Hdmi kábellel és azt írja a tv amikor ráváltok az aktuális hdmire , hogy 1080p/50hz).
Vajon ha nem Dvi-Hdmi kábellel kötném össze hanem Hdmi-Hdmi vel akkoris 50hz lenne, vagy akkor már 60?

Estére megvan az 50GT60 kíváncsi leszek erre a "double image" problémára 😞
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.01. 10:01:20

arty
bár már szerintem úton vagy: a márkát és típust nézd meg, ha nem samsung 7xxx széria, felejtsd el 😄

amugy meg lg 55b6 ... 😉

Forza.

Mivel elfogult vagyok ezt ne tőlem kérdezd. Soha többet nem vennék mást mint OLED-et.
Kurva drága de egyetlen fillért se bántam meg.

Zephyr Retiring
Apropó minőség...
Közel 8 óra múlva megyek megtekinteni személyesen egy 55"-os 4K smart led tetyót Békéscsabán...
Van valami fontos infó amire figyelnem kell még mielőtt kiperkálom érte a 400 rugót, vagy ne hezitáljak rajta, vegyem meg és kész? 😄

arty
a pana plazmák utolsó évében kivételesen nem teljesült ez a tétel 😊
amugy viszont sajnos van benne valami 😞

Forza.

Üdv.
Láttam 110 és 130e.ft között 43"-os 4K Tévéket.
PS4 Pro-hoz kellene,lecserélném a 4 éves FHD tv-t.
Természetesen a legkisebb latency-vel rendelkező érdekelne.
Samsung,Lg,Philips és van egy Hyundai 49"-os is ilyen áron.

Tényleg csak konzolhoz kellene mert van külön házimozi + a mostanit vinném be hálóba tévé nézéshez
A legkisebb OLED ami "csak full HD" és nincs benne HDR .
Egyik sem hátrány ma még, már 310 ezerért elérhető.
És osztálykülönbség a minősége minden máshoz. <#wink>

Hehe, mondjuk igazad van, csak nem akartam itt menőzni. Annyira mondjuk nem veszélyes az ára, ha visszatekintesz, igazán jó tévét sose lehetett kapni 400-500k alatt.

..."mert Oled az új de ez mindegy"...<#wow1>
Kurvára nem mindegy.<#nyes>
Mint ha két technológiát lépnél egyszerre.<#wink><#eljen>
Akartam írni a srácnak hogy vegyen OLED-et azzal nem lesz ilyen "a kép alsó sávja túl világos" jelenség , de mindenki addig nyújtózkodik ameddig a pénztárcája ér. ( sajnos)

Én 46-ról váltottam 55-re és ég és föld volt a különbség (nem csak méretben mert Oled az új de ez mindegy). 50 col 1,5 méterről már régen túl nagy is, nem a felbontás a para hanem hogy a folyamatos pásztázástól elfárad a szemed egy idő után.

@csgj: képet szúrsz a hibáról? Elmondásod alapján erősen panelhiba gyanús (extrém fekete homogenitás probléma).

Zephyr Retiring
Talán nem is annyira a méret a lényeg, hanem inkább a képminőség..
Ahol az elmúlt hétvégét töltöttem, még mindig ezt használják és hiába a 100Hz Tirinton logó, ez qrvára nem lapos tv minőség..<#falbav>

Az én "ütős" emlékeimben már csak az ős 28"-os crt-ről való váltás maradt meg.
Pedig csak 32"-ra ugrottunk, de már lcd-re, és bizony csak pislogtunk fülig érő szájjal<#hehe>
Nálunk a mai napig van szinte minden retró: crt, lcd, plazma, de nézegetem már a ledeket, és azt tapasztalom, hogy bizony vannak képminőségbeli különbségek..

A projektoros kivetítő is lehet óriási házimozi élmény, de lehet nagy csalódás is, ha netán egy 568x240-es felbontást nézel rajta, mondjuk 29 képkocka/másodperc sebességgel..(csak példaként említettem, nem kell mindjárt rosszra gondolni<#nyes>)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.28. 11:55:49

arty
pedig de 😊
az lcdnél akkor is világítanak a pixelek mögött a ledek, amikor fullfekete képet "szeretnél" látni

Forza.

Öö... Most már egyáltalán nem hiszem, hogy ez a háttérvilágítás beszűrődése. Megnéztem pár videót Netflixen meg YouTube-on, ami nem teljes képernyős, hanem alul-felül van fekete sáv, és a kép alján akkor is ott van az a világos sáv. (Nem minden videón és filmen, de soknál látni.) Szóval ez vagy valami szoftveres hiba (esetleg elbaltázott feature), vagy rossz beállítás. Mondjuk gőzöm sincs, hogy lehetne jól beállítani.
Sheltem
Köszi. Remélem azért 1.2-1.5 méterről(tv előtt szoktam ülni a fotelomban) érezni fogok különbséget 42 és 50 col között, mert hiába a +20 centi képátló képernyőmagasságban csak 10 centivel lesz nagyobb(szélességben jelentősebb a különbség vízszintesen).
Szóval remélem lesz különbség "moziélményben" 😊 Ezzel kapcsolatban más is írhatna tapasztalatot aki 42"os tvt váltott 50esre a múltban, mekkora volt az eltérés. 😊
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.06.25. 14:06:14

A GT60-nál szinte mindegy a futásidő, mert annak nem emelkedik a fekete szintje jelentősen. Ez csak a G20/G30-ak idejében volt "gond", hogy az évek során valamennyit világosodik. De a GT60 már sok más szempontból is bőven túlszárnyalja a G20 képességeit.
Amúgy tiszta sor, én sem cserélném le egyiket se másra, de főleg nem LCD-re. Remélem még sok évig megbízhatóan fognak működni. A G20 már 7 éves, a GT60 meg most lesz 4.
Sheltem
Én a G20 amat is imádom amúgy.
Nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek aki otthon mozizni akar gondolkodás nélkül.
Nagyon szerettem volna egy nagyobbat 😊
A G20 is megmarad az megy a kisszobába.
A G60 3 szor annyi időt ment, de bevállalom a kockázatot, más választásom nincs , ha moziélményt akarok 50 colban.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.06.22. 09:49:03

Nekem is ez a kettő van, és az 50GT60-nak jelentősen jobb a feketéje. Főleg így sok év után, a G20-é azért csökkent valamelyest. Persze még mindig fényévekre van egy LCD-től.
Azt hiszem, inkább kiröhögnének, ha emiatt visszaküldeném, mert nem annyira látványos, csak én minden kis szarságot észreveszek. 😄 Megpróbáltam úgy, hogy átállítottam a háttérvilágítást, fényerőt, ECO-módot kikapcsoltam stb., de a helyzet változatlan. Lehet, hogy ez tényleg így normális...
Utoljára szerkesztette: csgj, 2017.06.22. 08:28:46
Sheltem
Megkérdezhetem miért cseréled le a plazmádat?

Mert ha a képméretnövelés miatt akkor még megértem, de ha elkapott a 4k láz és ugyanakkora méretben cseréled le a plazmát lcdre....hát te tudod 😊))

Naszóval: 42G20 plazmám van(jópár éve imádom) de mindig is akartam egy nagyobbat. Egy 50GT60 van érkezőben, kíváncsi leszek milyen lesz a feketéje a G20hoz képest 😊
Nálam csak plazma jöhetett szóba, a G20 tól még mindig leesik az állam jobb minőségű filmeknél, nem akartam lcdt venni. Maradt a használt plazma 😊 Meglátjuk jó döntés volt e.

arty
1.) nem a főnyeremény jutott neked az lcd-lottón. másik darabbal, szériával, márkával LEHET h jobbat fognál ki, lehet h rosszabbat (ebben az ársávban)

2.) nagyon zavar és webshopban vetted - 14 napig elállhatsz a vásárlástól....

Forza.

Mi lenne, a foscsi lcd háttérvilágítása beszűrődik... ha nagyon elüt a többi résztől minden tartalomnál, akkor talán garanciában kezdenek vele valamit, de az is lehet, hogy ez így "normális".
Sziasztok! Egy hete vettem egy ilyen tévét, és tegnap vettem észre, hogy fullscreen filmeknél (vagyis főleg sorozatoknál, akár Netflixen, akár laptoppal összekötve) a kép alsó sávja túl világos. Tulajdonképpen egy fehéres, fényes csík. Gőzöm nincs, mitől van, rágúglizva sem találtam semmit erről, viszont kicsit idegesítő. Szerintetek mitől lehet, és mit lehet vele kezdeni? Game módban és Normal módban is jelen van.
arty
300-ból sajnos vagy kicsi vagy bénább samu jön ki:

49KS7000 -> euronics 280k
60KU6000 -> mm 260k
65KU már kissé túllóg a kereten....

7000 szériában jobb a panel, jobb a kontraszt, igazibb a hdr.
a 6000 meg jóáras, nem rossz a kontrasztja, papíron hdr-es (persze sokat nem fogsz belőle látni)...

szerenémre nem vagyok döntéshelyzetben, pokoli nehéz lenne 😄

Forza.

Zephyr Retiring
Hali.
Ezekkel az általad megadott "paraméterekkel", neked semmi szükséged sincs semmilyen flancra.
Ha már döntöttél a méretben, nézd meg 110 ezerért ezt a 49"-os FHD illetve 210 ezerért ezt az 55"-os UHD tv-t.
Bármelyikkel jól járhatsz. Bár én a helyedben inkább a saját szememnek hinnék, mint bárki más szavának.
Sok szerencsét a "vadászathoz"<#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.15. 11:59:23