21171
LCD - Plazma
-
+megfelelő videokártyával még hdr-t is tud ;) -
partizan182 #19686 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vizuálban referencia, ezzel szoktam a hitetleneknek demózni az Oledet :) Mint film önmagában elsőre kicsit egyszerű, másodjára-harmadjára már jobban tetszett, plane ha ismered a Kaiju stílust amely előtt fejet hajt (és ahonnan a papírmasé karakterek és a komolyravett melodráma származik). -
Borg #19685 De legalább egy vidám napot okoztál hollywoodban, hogy végre valaki pénzt adott egy 3D BD kiadásért :D
Utoljára szerkesztette: Borg, 2017.10.03. 10:27:17 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én sajnos sok mindenről le szoktam maradni..így erről az általatok megemlített pacific rim-ről is.
Viszont a 3D BD verziót már megrendeltem, ha minden igaz a héten érkezik.
Ha hallgatsz mások véleményére a filmnézési szokásaidban, akkor majd elmesélem (odaát) milyen is volt 3D-ben..
-
partizan182 #19683 Media Player classic HC + MadVR. Feliratszinezes, kandenciaegyenítés, color band reduction mindent tud. -
Rövid kérdés: ha tudsz angolul, akkor minek a magyar felirat?
Gondolom tudsz, vagy én értettem félre valamit.. -
krisztinv #19681 Más. Van Nekem egy Samsung 137 centis UHD tvm nem görbe mert azzal nem lehet játszani alapvetően PC-re vettem. Szerintem másra nem is jó. Illetve nem használja ki. De az 1080 megbirkózik vele és igen látni lehet Lara vállán a vízcseppeket. Másra minek? Persze most kijött ez a pár film de arról aki ezeket 20k ért megveszi és csak erre használja a tv-t meg van a véleményem.
Problémám a következő. UHD nál meg egy két filmnél Nyújtás vágás 16-10 beszokta rakni teljes képernyőre. Az utóbbiaknál sajnos hagy az oldalánm igaz messze nem olyan széles fekete csíkot Ha nem hagyna gondolom gomba meg tökfejü emberkék rohangálnának előttem és nem érvényesülne az aranymetszés amit szintén Leonardónak köszönhetünk. Erre, hogy jött rá.... Na ő aztán tényleg megfigyelte a körülöttünk lévő világot nagyon érdekes dolog az aranymetszés szerintem. Ugye ha kinyújtod a kezed kétoldalt olyan leszel arányba mint egy fa. Ami mellesleg szerintem az emberi tüdőre hasonlít leginkább. Csak fordított funkcióval működik.Na de tényleg bocs az off ért. De érdekes dolgok ezek...
Szóval mitől jelent meg ez a két fekete csík. Mellesleg még így is jobban élvezhető a mozihosszú barbárságnál amit ha már van szerintem alulra kéne rakni.. Tudtok olyan lejátszót ami egész képernyőbe elviszi az UHD-t? Én borjú képes voltam és vettem egy egyéves splash előfizetést Persze azt hittem kitárul előttem minden és majd milyen király dolgokat állíthatok be rajta. Erre az ingyenes Potplayer meg a VLC is 1000 szer többet tud. Pot player nekem azért alaplejátszóm mert engedi a félkövér dőlt betűket és ilyen spenót zöldre csak még annál is enyhébbre be tudom lőni a feliratot. Esküszöm nagyot dob rajta. Vlcn és a többi lejátszón miért nem találok ilyen opciót? Mert nyilván ha a Splashen lenne akkor az lenne az alap de nyoma sincs választhatsz 9 szín közül azt csókolom jobban még nem sikerült pénzt kidobnom az ablakon. Szóval tud valaki olyan lejátszót amivel királyul képernyőre lehet szabni bármilyen filmet? A felirat másodlagos az egészképernyő UHD AZ hatalmas feeling. Még így is hogy két oldalon levág pár centit.El se hiszem ma UHD Alien felirattal. Nyami! Akkor is megoldom de segítséget szivesen venék olyantól aki jobban ért hozzá. Köszi előre is ha van ilyen egyén. Sziasztok! -
krisztinv #19680 Sziasztok! Rossz fórumba már elhintettem, hogy potyognak kifele az UHD filmek. az Alien Covenantra már találtam is feliratot viszont a lejátsdzó keresőjében nem talál. Szóval kísérletezni kell hátha valamelyik stimmel. Megmondom őszintén a Lucy-ba ahogy Scarlet Johanson csókol az a száj nem jött át moziba. UHD nál majdnem megvesztem kapnék tőle egy ilyet és lehet meg is halnék. :) Most jöttem rá, hogy csodálatosan szép szája van. A borzalmasan vastagajkú Jolievel ellentétben ugyanis és nyugodtan kövezzetek meg. Annak egy ránc az egész szája. Génhibás. Szerintem ő sem csípí. Azt viszont le kell szögeznem, hogy az elcserélt életek óta, ugyanúgy meg kell hajolnom előtte mint Tom Cruise előtt a született július negyedikén és Leonardo akinek még így is nehezen bocsájtom meg pedig nem tehet róla, hogy a google kereső őt dobja ki és nem a géniuszt. Az ilyeneknél nem ártana kivételt tenni tény, hogy többet kerestek rá ami az emberek szégyene nem a googleé de ilyen esetben hoznék egy szabályt, hogy mégis ki legyen előrébb. Persze nagy színész de hát hol van ő a fogalommá vált emberhez képest... Viszont arra nagyon kíváncsi leszek mikor fordul meg az állás. Mert ugye di Caprio még él vajon 500 év múlva is annyian pötyögik be a nevét? Nehéz megszerezni az igazi halhatatlanságot. Leonardo neve még mindig aranyba lesz foglalva mint az emberi teljesítőképesség csúcsa amikor ezt a színészt már rég el is felejtik.
Bocsánat kicsit hosszú lére eresztettem azt hiszem :) A kérdés szerintetek lesznek külön UHD re készült magyar feliratok végre? A Görögöknek Szerbeknek Oroszoknak stb stb.. sikerült. Sajnos itt az ideje nagyobb vinókba ruházni mert beszereztem 5 filmet és az egy gigás vinyóm majdnem felét felzabálta. Pedig nagyon pöpec terveim voltak vele Filmek Sorozatok csúcs, a, b, Ezekből mindegyikből már több száz filmem van. Oltári jól eligazodom köztük erre jön hat film és annyit zabál mint az összes eddigi?
Persze örülök de azért mégis
-
Azért a sz@r jelzőt én nem használnám (nem is használtam, ha már itt tartunk..)
Kompromisszumot kötöttünk vele és megszoktuk, ennyit írtam, a többit te képzelted bele.
Könyveket imádtam valaha (ma már inkább lustaságból csak ebook)
fényképezni meg kizárólag csak a jó öreg 2d Cannon-t használom :)
A telcsi "fotókat" inkább ne soroljuk ide, bár az is tény, sokat fejlődött az utóbbi pár évben az is..
Csak simán megsértődtél, mert "legagyiztam" a 2d technót, amire nem koncentráltak a fejlesztők.
Fejlesztés alatt ne a 4K vagy a 8K felbontást értsd, hanem a 3d, esetleg 4d, 5d és társait.
Mert ezekre is lenne (mimimális) igény. Ha nem így lenne, a kutya be nem ülne a 3d mozikba :P
Tudom, tudom: felétek legfeljebb csak a kutya ül be 3d moziba :D
Na ja: nem vagyunk egyformák szerencsére.. -
oké, akkor a 2D szar. szar a könyv, a fénykép, a film. minden szar, amit egy/a 2D-s síkban szemlélsz.
mármint szerinted.
szerintem a 2D jó.
bár írhatnám, hogy jó VOLT, de amíg a 3D-hez nincs jó kijelzőtech, addig jelenleg "AZ" elsődleges filmnézési mód (annak aki nem akar túlzott kompromisszumokat kötni) -
partizan182 #19677 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pacific Rimet én mindenképpen 2Dben nézném, 3Dnek van egy ilyen maketthatása ami az óriásrobotos témában kicsit kontraproduktív. Ami engem szétcsapott vizuálban oleden az a Bíborhegy volt, még akkor is ha maga a film olyan so-so. -
ItaloMucsacso70 #19676 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stardust jó ötlet mi is megnézzük a napokban.
Párszor említetted már a Pacific rim-et.
Mint film nem voltam érte oda de a látvány biztos letaglozó lenne a C6-on.
Kérdés 3D-be nézzem vagy sem?
Tesz hozzá annyit?
Mert visszatért nálunk a mérleg nyelve a "hagyományos " filmek felé. -
Az a film számomra egy nomen est omen kategória :)
Ma hajnalban 3...nem, a 4.film elejéről lemaradtam, de azért az is számít, szóval 4 filmbe kezdtem bele. És egyik sem tudott lekötni igazán. Pedig nagyon szeretek filmezni egyébként..
Marad tehát valami félbemaradt itthoni meló folytatása (mondjuk a lambériázás) filmnézés helyett :)
Na akkor kellemes hétvégét, vagy tudomisén.. -
partizan182 #19674 4k majdnem parasztvakítás, 65-70 coll alatt semmi értelme, real3d a rendes kontraszt meg a pontos / elegendő mennyiségű szín miatt kap olyan teret amit a legjobb utókonvertált anyag sem tud mégcsak megközelíteni sem. Persze mindez gyermekded élmény a VRhoz képest, na az tényleg 3D.
Anno 3ds-el csináltam pár felvételt jányomról poénból, na az kb élvezhetetlen szint, nagyon igaz hogy a 3D mint olyan megköti az operatőr kezét, a legkisebb kamera mozgás is fájdalmas volt.
Legyen onis: este megnéztük a Stardust-ot kiscsaláddal, csoda volt a kép dinamikája és mélysége, egy kicsit elsirattam magamban a filmtekercs halálát, digitális felvétel csak akkor üt ekkorát ha nagyon jó a color grading (Pl pacific rim). -
Ami az Avatar valódi 3d kérdést illeti, igen talán tényleg ideje lenne már rendesen megtanulnom az angolt...
Én így értelmeztem saját fordításban az olvasottakat (nagyjából) :
Bay elsőként használt 3d kamerákat a felvételhez a Tr.4 forgatásakor..
Miközben pedig:
Bay a Tr.4 forgatásán használt először 3d kamerákat..
Nem mindegy :D -
Nos (gondolom nem véletlenül) vagy egyetértesz vagy nem (majd eldöntöd) de valaha képmegjelenítésben a plazmák is elég faszák voltak. Nem vitatom, hogy ma nincsenek sokkal precízebb és részletesebb képfelbontást produkáló hipermasinák, de most nem ez a lényeg. A lényeg, hogy még egy plazmán is kijön egy felbontásbeli különbség (ha van). Ami a real 3d vs. fail 3d (lilebitszpikinginglis) kérdést illeti, egy szarul konvertált 3d az mindkét technón szar marad. A jól meg jó. Egyébként az említett privát vidi csak 720p, tehát túl fasza kép amúgy sem lenne egy 4K kijelzőn..
És ha tisztában vagy a privát szó jelentésével is, akkor pontosan tudod máris, hogy kizárólag személyesen nálam tekinthető csak meg az említett 3d vidi, a neten míg élek biztosan nem, halálom esetén meg velem együtt megsemmisítésre kerül majd :D
Remélhetőleg..
Amúgy mielőtt még valami perverz beütést feltételeznél rólam (ami nem kizárt) elmondanám még infó jelleggel, hogy az említett 2 perc alatti mozgóképes felvételen tetőtől talpig felöltözve szerepelek mindvégig :) -
partizan182 #19671 Fasza kijelzőn kijön a natív vs konvertált 3d közti különbség, nyilván ez a technológia fejlődésének velejárója. Ha nálad ugyanolyan akkor a valódi 3dt sajnos nem élvezed ki teljes pompájában. Élőszereplő vs CGI aránynak mi köze a 3d-hez arról gondolom majd felhomályosítasz.
Vidijódat ha megosztod megmondom szívesen :) -
Akkor legyen konverzió nélküli.
Wikin vagy hol olvastam, hogy 40% élőszereplős, 60% cgi, mi másra lehet ebből gondolni?
Amúgy el sem hiszed, számomra ez a 3d-ben vagy sem forgatás mennyire baromira lényegtelen infó.
Másik hszt. akkor most kiegészítem annyival, hogy nem érdekelnek a maszekban készített (tehát házilag pc progikkal) készített 3d verziók..
Őszintén szólva erősen kétlem, hogy előre kapott információk hiányában bárki is el tudja dönteni egy filmről, hogy stúdióban konvertált e (mint mondjuk az Utazók) vagy valódi 3d kamerás felvételt lát e.
Akit ez baromira érdekel, van egy másfél perces 3d vidim amin én szerepelek, itt nálam megnézheti 3d-ben, aztán el lehet dönteni, hogy eredeti kamerával készült, avagy magam konvertáltam át :D
Aki eltalálja, azt megajándékozom valami szuper kis meglepivel...miután elmesélte hogy miből jött rá.. -
partizan182 #19669 Legyen, avatar ezzel forgott, term. 3ds, semmilyen konverzióról nincs szó. Fogalmam sincs honnan szerzed az infóidat.
Fusion camera
Való igaz hogy vannak frankón 3d konvertált filmek, de pont te írtad hogy neked az 3d amit úgy is vettek fel. -
Látom a #19666-ot kihagytad :)
Direkt? -
partizan182 #19667 Annyiban hogy magyarul nincs rendes infó sehol, csak ezek a félamatőr szponzorcikkek amiket néha linkelsz.
T4 kb 5 különböző kamerával forgott, nem tudom melyikre gondolsz, első valódi sztereoszkopikus kamera valahol 1922-ben jelent meg.
Imdbn minden fennvan, csak tudni kell keresni (persze ode is jól jön az angol)
T4 technical specs imdb -
Egy kicsit (hogy ne maradjak nagyon le tőletek) andol nyelvű oldalakon is utána néztem a témának..
Igen, A Transformers 4-nél használtak először 3d kamerákat blockbuster filmekhez.
Ettől persze még továbbra is az Avatár minden idők első teljes 3d élményt adó mozifilmje még akkor is, ha nem 3d kamerákkal forgatták.
Ami a többi filmet illeti, attól még hogy nem mind lett 3d kamerákkal felvéve, még adhat baromi jó és ami a lényeg: teljes 3d élményt.. -
Angolból sosem voltam jó, épp csak annyira érdekel amennyire elengedhetetlen volt a munkámhoz. Tehát ha egy mai óvodás szintj3t nézem, még ő is jobban és többet beszél angolul mint én. Bár nem értem, hogy ez mennyiben fontos egy magyar nyelvezetű fórum, magyar nyelven történő olvasásához/írásához..
Ha netán angolul akarnék csevegni, akkor azt majd máshil teszem.
IMDb-t nézem, de ott sem szoktak mindennemű infót közölni a 3d kamerás forgatásokról.. -
partizan182 #19664 3d kamerák/filmek már a 30as években voltak. Passengerst Alexa 65-el forgatták, az nem tud 3dt. Az infó természetesen bárhonnan (imdb pl), egyre inkább az a gyanúm hogy az angol nyelvvel nem vagy különösebben komfortos, egyébként ezek a kérdések fel sem merülnének. -
Jó monológ, tetszik :)
Bár középtájon elírtál egy bekezdést...javítom :)
A 2d jó volt...öö...nem, az sosem volt jó, csak elfogadtuk és megszoktuk, mert sokáig nem voltak 3d kamerák...
A többi rész helyre-közzel rendben van, kivéve azok amikkel nem értek egyet.. :D -
"Szóval talán nem minden szar ami régebbi."
itt most olyan műfajról, technológiáról beszélgetünk, ami igen gyorsan avul/fejlődik, az előző évi sokszor tényleg "szar" :)
"Crt is jó volt sokáig míg nem volt más."
Ez a kulcs: amíg nem volt más. A plazma jó volt, amíg nem volt oled. A 3D jó volt... öö... nem, az sose volt jó, mert nincs hozzá kijelzőtech (vagyis nem megfizethető, pl egy brutál fényerejű 100"+ 8k/16k oledre gondolok + passzív szemüvegek)
---
Nekem egyébként fáj a fizika hordozók eltűnési trendje, a streaming pont úgy ócskább, ahogyan a bakelitnél a spotify - nem durva, de akkor is OCD, hogy visszafelé lépdelünk :D (viszont semmit nem vagyok hajlandó ellene tenni, amíg prémiumtermékként tekintenek a drága kiadók akár csak a hd filmjeikre is! a dvdnek el kellett volna tűnnie és a blurayt tolni dömpingáron. hja és magyar felirat sem ártott volna, olyan országok lemezeire, ahol évek után pár eur/fonr egy film, itthon ez elég elképzelhetetlen - nem teljesen, mm-ben már láttam jeleit a durva leárazásnak, de csak bizonyos filmek esetén, ráadásul sokszor a 4k verza mellett már ez sem vonzó....) -
Láttam már pár utólag 3d-be kovertált filmet, úgyhogy képben vagyok :)
Ilyen csalódás volt többek közt a Zsivány Egyes is. Na azért a 3d verzióért tényleg kár is volt pénzt kiadnom.
Ami az Utazókat illeti, nem tudom honnan az infód, a gyári 3d lemez viszont itt van a kezemben, és ha azt valóban csak átkonvertálták 3d-be, akkor az minimum egy Oscar-t érdemel a készítőknek :)
Ott ugyanis full olyan jelenetek vannak, ahol brutál szép a 3d.
Valahol olvastam egy ellenkritikát is róla, ahol a szakértő kolléga azt állította róla, hogy a látvány valóban díjat érdemelne, de a 3d-nek semmi értelme...
? :D
Hát ha egy 3d-be átkonvertált mozis kamerás felvételt nézel, akkor valóban nem.
3d tévén, 3d szemüvel, 3d bluray lemezről nézve viszont, kevés olyan 3d-s film van, ami ennyire jó lett.
Talán anno még az Avatar erdős jelenetei között láttam csak hasonlóan szép térhatású jeleneteket..
Giorgio Moroder egy Isten, nem vitás :)
De nem csak diszkósok beszélnek a vidiben..
A három kötőjeles kiemelésed számomra továbbra is lehetséges opciók...idővel.. :) -
partizan182 #19660 Utazók, Star Trek utólag konvertált, nem 3d-ben forgott. Az egyetlen 3D-ben forgatott cucc a Transformers volt plusz pár China only cím. Annó hogyne lett volna CRT-re 3D, jókis piros/kék papírszemüveggel.
Bakelittel semmi bajom, nem is volt soha, nem tudom ezt hol olvastad. Csak azt írtam hogy lassan a fizikai média mint olyan a bakelit sorsára jut: ie egy pici kemény mag hobbija marad. Nézz körbe: hány embert ismersz személyesen aki az elmúlt 5 évben bakelit lemezt vásárolt/hallgat rendszeresen? Na ezt hasonlítsd össze azokkal akiknek aktív Spotify előfizetése van.
Hogy a 70es évek olasz szintidiszkó retróvisszatértése hogy jön ide azt nem tudom, jómagam inkább Giorgio Moroder mestert hallgatom a műfajban.
Új dolgok, ami nem idei az szemét: itt valami beleolvasás lesz, csak az alábbi téves kijelentéseket korrigáltam:
- 3D él és virul, sőt vissza fog térni
- Fizikai média mint olyan relevanciával bír
- Plazma tévé technó nem avult el mára csak a marketing ölte meg -
A nézőpontoddal sokszor azért nehéz egyet érteni, mert te valamiért körömszakadtáig ragaszkodsz az új dolgokhoz.
Szerinted ami nem idei, az szemét.
Bakelit lemezeket is leírtad. Ezt is meg lehet nézni és elgondolkozni kicsit.
Szóval talán nem minden szar ami régebbi.
Crt is jó volt sokáig míg nem volt más. Bár 3D-t nehezen néztünk volna róla, aktív shutterest meg pláne
Ami a tavalyi 3d filmeket illeti ott van még az Utazók is, hogy csak egyet említsek, vagy a Star Trek: Túl mindenen.
Utóbbi is kijött 3d bluray-en hivatalosan, bár igaz azt nem ellenőriztem, hogy úgy is forgatták-e.. -
partizan182 #19658 3D-ben felvett filmek, na itt látszik mennyire haldoklik a téma: nem animációs és nem kínai valódi 3d film 2016-ban 4 db volt (európai Robinson Crusoe, Jungle book (bár ez szvsz inkább animáció), Xmen, Billy Lynn), idén egyszem Transformers.
És bár a gyerkőcök miatt nálunk is sok-sok mese pörög, 3D szemüveget nem raknék rájuk órákra (pláne nem aktív shuttereset).
"akkor, azon és azt kell nézni, ami jólesik" Más esik jól a szememnek és más a pénztárcámnak, igen lehetne még most is CRT-n tolni (ismerek olyat akinél csak az van), de ha már ez a hobbi, jólesik a fejlődés.
-
3d alatt 3d-ben felvett filmeket, vagy eleve úgy készített animációs filmeket értek úgy mint mondjuk Kötéltánc. Vagy az Énekelj! hogy ne csak múlt századi filmeket emlegessek :)
Ezen alkotásokat favorizálom elsősorban, de nem mondom, hogy néha nem csúszik be egy átkonvertált Zsivány Egyes is :)
A veszik a népek, talán tényleg túlzás. De veszem én és még pár ismerősöm, az biztos :)
Szóval a senki sem veszi is már nagyon a ló túloldala.
Az én álláspontom a házimozikról továbbra sem változott: akkor, azon és azt kell nézni, ami jólesik és nem a legújabb technók után szaladgálni.
Manapság már akár egy 5"-os telón is lehet 1080p filmet tolni. Nem mondom, hogy álmaim netovábbja, de én legalább kompromisszumkész vagyok :D -
partizan182 #19656 Vagy 570k-t egy LG B7-ért ami tökugyanez a panel/képminőség. Bár nem olcsó, de közel sincsenek annyira elszállva az Oled árak mint a cikk sejtetni engedi.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.09.28. 17:24:47 -
partizan182 #19655 HDR: annyira nem, hogy a tévé gyártókat konkrétan meglepte amikor a PS/Xbox elkezdte támogatni a HDR-t, úgy peccselték bele utólag a 2016-os modellekbe a HDR Game mode-ot. Elsődlegesen filmekre szánták a HDR-t mindig is.
3D: nem baj hogy szereted, de az tény marad hogy halott a történet, itt te vagy az outlier. 3D mánia alatt azt értem hogy az Avatar után az énpicipónimat is felkonvertálták 3d-be, csapból is ez folyt. Na ennek vége.
Bluray eladások: erre reagáltam csupán: "A mai napig jelennek meg 3D bluray filmek, mesék, és veszik a népek :)" Nem veszi ezeket senki, mai napig több DVD megy el mint DB, plusz aki komolyan gondolja a házimozit az meg már egy ideje UHD Bluray-t vesz. -
Átfutottam ezt az Oledes cikket.
Akkor ha jól értem, a 0,0 nit az qrva jó, csak 1,4 millát kellene leperkálnom jelenleg érte... :D
Aztaqrva. Szerintem várok még vele egy cseppet :P -
Igen, ezek is lehetnek nézőpontok. Ezt nem vitatom. Másrészt viszont nem mindenki akar játszani a tévén (ha már itt tartunk az régen rossz, ha egy 40 feletti pasi a kibervilágban érzi jól magát a valódi világ helyett). Majd kijavítotok ha rosszul tippelek, de ennek a "nit"-nek is inkább a játékoknál van jelentősége, mint a filmeknél. Csak hogy megismerj más példákat is, én például 98%-ban inkább csak filmeket nézek. A maradék 2% pedig valamilyen egyéb tv műsor :)
Bluray statisztikák is hidegen hagynak, mert nem ebből élek. Én vagyok a vásárló, aki jól akarja érezni magát valamilyen kellemes filmmel leginkább otthon.
Van pár kollégám, akik szintén a fizikai formátumok hívei szerencsére, így van miről diskurálnunk is. Streaming szintén hidegen hagy.
A 3D "mániát" nem vágom mire érted, de mondjuk én sosem divatból űztem.
Tetszik és kész. Megveszem lemezen ami tetszik és ha kedvem tartja megnézem többször is. Volt (és lesz is) rá példa, hogy átugrottak a barátaink, bedobtunk valami ütős kis 3D bluray filmet, bontottunk pár sört meg chipset, és baromi jól éreztük magunkat :)
Mi lehet ezzel a probléma? -
partizan182 #19652 Pár gondolat az elmúlt néhány bekezdéshez:
3d mánia a múlt század elejétől kezdve olyan 30 évenként felüti a fejét majd pár év alatt kifullad. Ha győzöd kivárni igen, lesz ilyen, kb 2035-40-re várható.
3D filmeket azért csinálnak még mert drágábban lehet rájuk adni a jegyet a moziban. Hamá' megcsinálták, rányomják a Bluray-re. Azért sokatmondó hogy az UHD mint standard nem támogatja a 3D-t.
Blu-ray eladások sehol sincsenek, mindenki a Netflixet/iTunest/Amazont tolja, fizikai média mint olyan menetel a bakelit útján. Streamingen sok a 3d? (nemtom, nem vagyok előfizetve egyikre sem)
Glass-free 3D már létezik egy ideje, nekem is van itthon (new 3DS XL), épp idén vette ki a Nintendo a gépből (2DS XL).
A nem elavult plazma teknó csúcsán sem tudott 150-200 nitnél többet kipréselni magából (sőt, kalibrált módban már 100 nitnek is örült a nép), a megjeleníthető színek száma is megállt olyan 20-30 ezernél (+ dithering), el lehet képzelni mit kezdene egy ilyen panel egy 10 bites HDR jellel. -
partizan182 #19651 Imádom hogy:
- sRGB-hez méri a színteret pedig az soha életben nem volt televíziós szabvány
- "Azaz magyarán hitelesen vissza tudja adni szinte az összes színárnyalatot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a focipálya zöldje tényleg olyan lesz a tévén, mint az életben, hogy csak egy példát említsünk" Ja persze, összes színt, lol, messze vagyunk még attól, sRGB a látható színtartomány kb 50%-át fedi le.
- full félreérti az Oled mozgásmegjelenítési "problémáit"
- ezen beszartam a röhögéstől: "...HDR filmek kezelését. Ennek lényege, hogy az egyes képrészletek fényereje a tartalomtól függően változik, tehát a sötéteknél kicsi, a világosaknál pedig magas" Tehát attól HDR valami hogy a sötét részlet sötéten jelenik meg a világos meg világosan.
Kezd retrospektíven felértékelődni elefánt kolléga féllaikus de legalább nem totál ignoráns munkássága.
@Zephy: felejtsd már el ezeket a magyar kóklereket, flatpanelshd, avforum, hdtvtest, rtings, ilyeneket nézegess tévé ügyben, ott értenek hozzá.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.09.28. 14:24:50 -
origo 
-
ItaloMucsacso70 #19649 Ez a Haraszti gyerek rácsodálkozott az OLED-re! 
-
Gondolom keresik páran őket (3d filmeket). Én legalábbis biztosan :)
Csak egy elmélet, lehet hogy nincs igazam, de ez a 3d amolyan kuriózum lett, mint mondjuk a bakelit lemezek. Egy időben az audio cd tönkrevágta a bakelit lemezeket (vinyl-eket) oly annyira, hogy sokan be is fejezték a gyártását.
Erre tessék: 2017-re újra van piaca, jönnek is ki új albumok és maxi lemezek is megint.
Ma nem gyártják sem a 3d tévéket, sem a plazmákat, ez tény. De vajon soha többé nem fogják már?
Na ez a jó kérdés :)