21171
LCD - Plazma
  • SIDE76
    Hát PC-ről elméletileg egy tökéletes videojelet kap ezért veszik ki az ilyen élesség meg zajcsökkentés funkciókat meg elvileg a 100Hz is valami hasonlónak mondható mindent az elektronika állít be magának hozzá. Így PC "forráslistánál" azért már nem lehet belekötni a képminőségbe gondolom? :) max hogy nincsenek meg ezek az opciók amikkel esetleg még variálni lehetne. PC játékoknál nem tapasztaltál utánhúzást remélem? :)
  • [NST]Cifu
    Harmadszor írom le, hogy a kép pixelhelyes, leellenőrizve... :)
  • [NST]Cifu
    Idézem mit írtam:

...mint a Sony KDL-40V3000-es volt anno...

Ne értsük már félre készakarva...
  • [NST]Cifu
    Megvan a megoldás az élesség dologra (amúgy alaphangon 50 v. 75-ön volt, függően a bemenettől), konkrétan a Forráslistánál a névválasztást belövöm PC-re, akkor hirtelen minden "megjavul". Nincs "Csak pásztázás" képarány, mindössze 16:9 (pixelhelyesen) és 4:3, nincs 100Hz (be sem kapcsolható), nincs Élesség (alapból nulla), nincs Éljavítás, nincs Digitális Zajcsökkentés.

Eredetileg néha tapasztaltam egy furcsa jelenséget, mégpedig hogy játékokban alig észrevehetően, de mintha "dolgozott" volna a TV a képélleséggel, egy tizedmásodpercre minimálisan elhomályosodott, majd visszaállt. A PC-t kiválasztva bemenetként, ez eltűnt.

Jó-e ez, vagy sem. Jó, ha játszani akarok, rossz, ha filmet akarok nézni (nincs 100Hz, azt kell mondjam, hogy azért észrevehető). :)
  • Sir Quno Jedi
    Jó, azért érted mire gondoltam látom, szal. a HDMI/DVI -os portra kell dugni és még ott sem biztos a normális (aka pixelhelyes) kép. :D
  • cloud.strife
    Ja, csak a 250 az origi, 3 év garos... :)
  • JohnnySmith
    Ennyiért vállt meg Cifu is tőle...
  • cloud.strife
    Pláne, hogy most a 40V3000 250e...
  • ballor
    Azért írtam, mert véleményt és javaslatot vártál.
    De térjünk már vissza a topikhoz.
  • EasyLife
    egy alap webdesign készítéséhez tökéletes, nem vagyok grafikus!
    ezt meg utánna úgyis lehet majd fejlesztgetni, alakítgatni.
    soha nem mondta megy szóval se h profi weblap szerkesztő vagyok!
    egyébbként remélem most már meg vagytok elégedve,
    átírtam a cikkeket.
  • Lenssver
    LOL konvertáljam aviba?:D:D nem bolondultam meg.:)
  • SIDE76
    Gratula a TV-hez :)
    Ez az élesség mizéria meg hát nem is tudom...alapbeállításnál milyen értéken áll ez az élesség?
    Egyébként régi Samsung LCD monitorok produkáltak ilyet :) de szerintem ne foglalkozz vele ha a képélességet leveszed 0-ra és azt mondod hogy akkor már nincs benne hiba és szép éles a képe még mindig akkor nincs baj. Valamint csak számítógéprákötésnél jelentkezik ez? Próbáld még meg esetleg sima VGA kábellel hogy úgy mit mutat...valamint ne feledjük hogy ez TV és nem monitor!!!!
  • ballor
    OFF: Ez sokat elárul: Xara Webstyle 4 :D
    Ha már hobbyként akarsz webet készíteni, tanulj meg kézzel kódolni, nem ilyen szarokkal próbálkozni, amelyek beépített sablonokat adnak.

ON: Grat a TV-hez!
  • EasyLife
    elolvastam, köszönöm!
  • SIDE76
    Én már ma mondtam hogy hogy csináld...olvass vissza.
  • [Jakuza]
    Konvertald at inkabb avi-ra
  • Lenssver
    Milyen progival tudok mkv filet darabolni?:)
  • EasyLife
    vááá hihetetlenek vagytok!
    nem hisze mel h mindneki a cikkel foglalkozik!!!!!
    az oldal szerkezetére lettem vólna kíváncsi, azzal kapcsolatban kértem vólna ötleteket, javaslatokat!
    hobbiszinten szerettem vólna egy honlapot ahol egy helyen megtalálható rengeteg információ megkönnyítve a választást!
    ehez képest mindneki csak a cikkekért piszkál!
    komolyan titeket kielégíteni....
  • Lenssver
    Media player clasic lett a befútó.:) Ps3 minek?:P
  • JohnnySmith
    Én PS3-t ajánlom;)
    Pc-n bsplayer...
  • Lenssver
    jaa amúgy grat a tv hez cifu :P
  • Lenssver
    Én még mindig szivok,:( leszedtem a k-lite 3.99 aszem meg Vlc media player .Most már lasulast nem veszek észre roszab van:D:D néztem most a halálhajót és az ürős jeleneteknél lehet nagyon látni hogy a kép nem lagol hanem aprókat ugrik ami nagyon idegesitő.Nem tudjatok hogy tudnam lejatszani normalisan a hd filmeket?
  • JohnnySmith
    Még mindíg nem írtál konkért árat ..... nem röhögünk... mindenki arra költ amire akar és tud.
    És grat nekem tetszik! Habár nekem az LG is és a Szonáj is tetszett na jó LG jobban tetszett 42" miatt :DDD
  • [NST]Cifu
    Sokkal olcsóbb, mint az LG 42LF65-ös volt anno, és picivel olcsóbb, mint a Sony KDL-40V3000-es volt anno. De még így is k*rva sok pénz egy TV-ért...
  • [NST]Cifu
    Pisztosan digitális a kép?! Nem kéne szellemképesednie, miegymás az élességtől (sőt egyáltalán).

DVI-HDMI, elég biztosnak tűnik, hogy digitális, mivel HDMI nem visz analóg jelet. ^^

a és szokták is jelölni a TV-n, hogy melyik a HDMI/DVI csati az összes HDMI közül. Kétlem, hogy az oldalsó az lenne (bár ezeknél kitudja már).

Tökéletesen éles a kép, tökéletes az 1:1 PM is. A Samuknál elvileg a HDMI 2 lenne a számítógéppel való összekötésre specializálva, de a 4-esen is tökéletes. Csináltam két képet még, a HDMI 2-re kötött állapotról (sajnos nem tökéletesek, de itt is megfigyelhető azért):

[center]

• JohnnySmith
    És mennyi az annyi ? :DD (hétvégén lehet megnézem....)
  • Sir Quno Jedi
    Pisztosan digitális a kép?! Nem kéne szellemképesednie, miegymás az élességtől (sőt egyáltalán). Csak ha kizárólag DVI-D van a PC felé és úgy is fasza kép van, akkor digi, mivel ha az analog csatik is benne vannak a DVI csatiban, akkor képesek a cuccok arról is menni. SZal. ez gyanús kicsit. Esetleg nem natívon hajtod, akkor lehet még ilyen szörnyűség. Ja és szokták is jelölni a TV-n, hogy melyik a HDMI/DVI csati az összes HDMI közül. Kétlem, hogy az oldalsó az lenne (bár ezeknél kitudja már).

Hmmm???????
  • [NST]Cifu
    Rea4-en keresztül, AVForum-os ismeretség.
  • jAsOn VoOrHeEs
    Publikus, hogy honnan vetted? :)
  • [NST]Cifu
    Nekem ma jött meg. ^^

Samu LE-40A656-os (mondtam, hogy beleszerelmesedtem, tényleg a legjobb LCD TV per pillanat ^^).

A képek minőségéért elnézést, sajnos csak telefonos fényképezőgép volt kéznél. ^^

Samsung paneles, korrekt kis TV, végre nincsenek elszíneződő karakterek, mint anno a V3000-es Sonynál, az összekötés a géppel problémamente volt, HDMI 4-esbe (oldalpanel) ment a kábel. A színeket belőni beletartott egy kis... najó, egy jó időbe. Amikor végre azt hittem elégedetten hátra dőlhetek, ezzel szembesültem:

Ezt már a tesztnél is észrevettem, de túl nagy jelentőséget nem tudtam neki tulajdonítani, mivel egyszerűen nem volt idő végigzongorázni minden lehetőséget a TV menüjében. Végigpróbáltam az opciókat, és a képéllesség lett a ludas, alaphangon 50-en volt, visszavéve 0-ra tökéletes lett:

Még egy apróság: a tesztelésnél egyszerűen nem vettük észre a félhomályban a kezelőszerveket, ezért badarságot írtam le: azt hittem nincs rajta kezelőszerv. Tévedtem. Van. A káva jobb oldalán, a visszajelző LED felett, alig látható halovány piktogramokat figyeltem meg. A félhomályban nem láttam, most is csak azért vettem észre, mert nappal van, minden redőny fent. És így is csak haloványan látszanak... A gombok érintőgombok, amik be vannak a kávába rejtve. Ki/be kapcsolás, hangerő fel/le, csatorna fel/le, menű és forrásváltás.

fotó vaku nélkül... hmmm, látsz valamit?

fotó vakuval... jéééé, nézd má'n!

A képe brutálisan jó, élnek a színek, tűéles mindenhol, beállítva már annyira nem észrevehető a minimális kékes eltolás (érdekes, HDMI-ről csak Hideg 1, Hideg 2 és Normál opciók vannak a színhőmérsékletnél, a Meleg 1 és 2 ki van szürkülve). Sajnos fénybeszivárgás van, főleg a széleken észrevehető, de a V3000-esnél egy nagyság rendel jobb. A feketéje is teljesen korrekt, 2.35:1 képarányú filmeknél az alsó-felső fekete csík fényereje nem ugrál annyira, mint a korábbi két LCD TV-m esetén. Ráadásul akit zavar, az ki is kapcsolhatja a dinamikus kontrasztot teljesen (engem annyira nem zavar, és nagyon jó feketét produkál sötét jeleneteknél, a világos jeleneteknél pedig komoly fényerőt).

Igazából nem vagyok normális, mert megint kiadtam egy rahedli pénzt egy LCD TV-ért, de istenem, vétkeztem, vállalom. ^^
  • [NST]Cifu
    Már bocsi EasyLife, de ezt így inkább ne...
  • PyRex
    Nu 46A656 lesz, találtam egy "relatív" olcsóbb árat :D elvben 1 hét és meglesz, rohadtul kiváncsi vagyok rá :D
  • SIDE76
    :) Na megy a marakodás úgy látom :) EasyLife szerintem úgy csináld meg ezt a honlapot hogy a cikkeket ne másold át...hanem csak a linkeket add meg egy általad írt egyszerű kommentárral utalva a forrás eredetére. Így nem fog senki cseszegetni érte és legalább mindenki örül, mert egy honlapról rengeteg cikk érhető így majd el.
    Ha önálló cikkeket akarsz írni akkor meg ezt csak úgy tedd ha nagyon értesz hozzá...mer nem lessz egyszerű még ha annak tűnik is.
    Így mindenki örülni fog! Sok sikert hozzá!
  • EasyLife
    köszi az őszinte hozzászólást!
    megpróbálom megcsinálni amit tudok :)
  • ballor
    Elég érdekes ember vagy. Mások által megírt cuccost felrakni... Hááááát. Ez agyon nem szép dolog, ráadásul jogilag is eléggé hézagos a dolog. Örülj, ha nem perelnek be. A te általad létrehozott tartalom 6 gyártó honlapjának megkeresése. És ez a lista sem teljes.

Javaslat:
    - vedd le a mások által készített cikkeket
    - írj újat (próbáld ki milyen és mennyi idő egy színvonalas cikket összepakolni, képekkel, próbákkal stb.)
    - töltsd fel a lapot valamilyen szinten, ez így vérciki.

Ha új cikkekkel jelentkezel, akkor érdemes hozzád benézni, egyébként meg nem. A helyesírás nem nagyon jön össze neked. Az meg, hogy az oldal készülőben van, nagyon szar duma. Ajánlom neked a Lorem Ipsum generátort, amivel megnézheted, hogy nézne ki az oldalon egy nagyobb cikk.
  • EasyLife
    mint mondottam készülőben van az oldal!
    szal még semmi sem végleges.
    a cikkeket próba képp tettem fel! by google!
    idő hiány miatt nem nagyon értem rá vele foglalkozni ezért ami kézhez jött azt tettem fel.
  • r4pt0r
    Hát már bocs de ez így buziság. Az egy dolog hogy nem kérdezed meg Cifu-t vagy mást hogy másolhatod e (feltételezem nem kérdezted meg ha igen bocs). De nem írtad oda hogy ki készítette, és minimum az oldalra egy link.
  • EasyLife
    Sziasztok!
    idő szűkében de sikerült valamilyen szinten összehoznom egy honlapot.
    itt egyből elnézést is kérek a honlapomra lejegyzett át másolt tartalmak miatt!
    észrevételeket és javaslatok szívesen várok! a honlap még nagyon kezdetleges, de amint akad rá időm foltozgatom, javítgatom.
    jelenleg még csak egy sima uw.hu -s oldalon fut ezért fórum át lett irányítva ideiglenesen erre a fórumra :)
    a honlap címe http://www.lcdplazma.uw.hu
  • Lenssver
    Pedig core 2 duo 6750 4 giga ram meg gainward 8800 GTS van.
  • Lenssver
    Köszi ezel már müködik.Csak az a baj hogy lagol:D:D proci 90-100%