LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
milyen bemeneten?

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Nekünk 32s van, és azonnal ment 1360x768-ban.
EmThor
hála és köszönet <#eljen>

PyRex
asszem csak 1280x720-ban?

mrzed001
Jól emlékszem, hogy nem natív teszi ki a PC-t, vagy csak 1024x768-at tud, vagy mi ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Sir Quno Jedi
Mer senki nem akar konkurenciát csinálni a saját monitorainak. AZ más kérdés, hogy a SONY nem igazán gyárt óriásmoncsikat, mint a Dell, az Apple, vagy a CSamcsung...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Azért ezt nemértem hogy a sonyk a legkevésbé pc barátak.
mrzed001
LG 32LX2R, és páran mi innen (pcland.hu) vettük (talán a kép is jobb, bár sztem élõben sokkal jobban néz ki)

Ha visszaolvasol leírtam, hogy mit tud, mit nem

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

EmThor
típust tudsz mondani? bevált megoldásokra utazok 😊 nincs kedvem szüttyögni...

köszi! jaja, 1cd, 2cd dvd rip, hdtv, hd cuccok meg lehet xbox (talán majd) menne rajta 😊

fene vigye élõbe meg kéne már nézni õket. Bár pixelgariba jobb a samu...

mrzed001
Hogy is van, Sony a legkevésbé PC barát, Samsung egy kissé már az, és az LG totálisan az (ezt már több ismerõsöm is folyamatosan teszteli, panasz még nem volt). Jópáran monitornak használjuk a 82 cm-es LG LCD TV-t (netezés, játék, videó: lowres DVDRip, DVD, HDTV rip, H264, ...)

És már említettem, hogy
1) el kell egyenlõre felejteni a blu-t, hiszen le kell butítani a képét a mostani LCD TV-k minõségére
2) vagy veszel hozzá egy 1080p-s LCD TV-t aranyárért
3) vagy veszel most egy 1366-os 720p-t, és 2-3 év múlva mire a 1080-asok ára lemegy ezt odaadod asszonynak, te meg veszel egy újat 😊)

Samsung ugyan nem csúnya, de ez az LG amit vettem nekem jobban tetszik (oldalsó hangfalaktól mégnagyobbnak tûnik, és a fekete-szürke színpár pedig örök nyerõ)

EmThor
hát ha van rá ennyid meg majd veszel egy asztali blu-ray/hddvd lejátszót és összekötöd vele hdmi-vel a tv-t, akkor pelenka lesz. csak elõbb lejátszó, meg filmeket venni....

Sony KDL-40X2000 <#nezze> ez jó???<#nemtudom> TV kép miõség überfas*a legyen, meg PC-rõl DVD nézés

EmThor
megtorpant a plazmapiac

ja köszi az infót, lehet lcd-be vágok bele... PC-vel összekötni (filmnézés még mindig, esetleg játék, de lehet konzol, mert pc-t fejleszteni unalamas és drága; 8ms-es nagy lcd-tv-kkel már nem lesz gond remélem 😊

LG-ket olvastam, hogy natívba viszik majdnem pc-rõl a képet, de lg... samu jobban néz ki 😊 Sony S-sorozatot is gyakran olvasgattam. Asztalimat vettem edigital-ban, de ott olyan árak vannak!

na majd valamelyik nap munka után bemegyek mediamarktba oszt körbenézek jól 😊

mrzed001
gondolom teszt: egész kép egyszínû fehér, fekete, RGB
Mintha beragadt pixelhibára olvastam volna hogy van javítóprogi, ami sûrû frekivel megvillogtatja és "megjavulhat" (nemtommüxike? évek óta nem láttam pixelhibát ... lekopogom 😊 )

mrzed001
LCD-ben szinte csak DSUB/HDMI-set látni, DVI-D ami ritkaság számba megy
Ja, plazmából a 1366-os már normál pixeles, és konzolra / HDTV(rip) / HDDVD / .. nézésre teljesen jó.

Alapból win csak 1360x768-at enged felbontának állítani, de észre sem veszed mert készülék nem széthúzza (meg ahogy írtad is win bizony megbuherálható)

Én webáruházból rendeltem LCDTV-t, szépen kihozták, kicsomagoltam, bedugtam, villámgyors pixelhibakeresés, OK átvéve 😊

desigo
A pixelhibákra van valami program amivel ki lehet szûrni vagy csak szabad szemmel?
Rakjak be háttérnek piros,kék színeket és nézzem?
EmThor
lcd-ben is csak elvétve láttam D-Sub-osat...

hallod, viszont az 1366-os, 16:9 arányú plazámán már nincsenek megnyújtva a képpontok 33%-al horizontálisan, ahogy az 1024-esnél, és XBOX360-nál sincs leskálázás, hisz az 1280 simán belemegy az 1366-ba 😊

Jójó, plazmát konzolra ne, de állítólag a mostani panelek nem parásak. Bár addig filózgatok, amíg nekem is egy Samsung LCD lesz belõle 😊 nem tudom na 😊 /samsung egy pixelhibára cserél, LG 32" felett 4 fõpixelhibára csak, viszont samsung 1360-at tud, 1366-ot nem pc-rõl kitéve így 3-3 pixel oldalt fekete marad, bár nem hiszem hogy zavaró. bár powerstrip lehet megoldja../

nagy rejtély számomra, hogy az asztali 16:10-es, 1440x900-as lcd-m mellé kikötnék egy 16:9-es lcd tv-t klónba, menne-e... (dvi-dvi, dvi-dvi a 2 eszközre)... utóbbi persze 1360(6)x768-ban...

ja meg hát mekkora para, kihozatom a 25 kilós, 97 centis samu lcd-t, hogy vásárlás elõtt szeretném megnézni, hogy pixelhibás-e?! (de lehet egy viewsonic talán, ha már az asztali lcd is az 😊

mrzed001
vagy egy lg 50 akárhányas 463k, 1366x768, lejjebb be van lineklve.
Csakis a képarány miatt, de én inkább javasolnám ezt (tom maximalizmus, de azza pixel legyen má négyzet, és ne a téglalap miatt kelljen csalnia)

viszont én a pc-vel csak a filmek miatt kötném össze. arról netezni, akármit csináni -> akkor lcd inkább!
Ezzel csak egyetérteni tudok.
Ha filmezésre veszi a plazmát is fontos a képarány (és fontos, hogy natívban meg tudja jeleníteni a PC képét, mert ha bármit átszámolni kell csúnyább lesz), és mivel DVI-os plazmákat nem igazán találtam legalább D-SUB jó ha van rajta

mrzed001
Akkó öregszem .... 😊
Tényleg igazad van, 6-7 éve nekem volt a letyitotyin egy szar pixelem (mondom, láttam már olyat 😉 )

EmThor
aha akkor marad a pv60e, 330-ért, 1024x768-al, vagy egy lg 50 akárhányas 463k, 1366x768, lejjebb be van lineklve.

viszont én a pc-vel csak a filmek miatt kötném össze. arról netezni, akármit csináni -> akkor lcd inkább!

konzolra meg ahogy nézegettem jók a plazmák is

chalezlopez
az utolsóval akkor gondok lesznek...

Vamos Argentina!

Hát igazából én a 42" néztem, mert a 127 cm már szvsz túlzás. Vagy nem? És ezminden lentebb irt kitélelemnek szerinted meg fog felelni?<#confused>

EmThor
ez a te tévéd, tapasztalatokat várjuk 😊

jah + száítógépet szeretnék még rácsatlakoztatni úgy hogy okés legyen a kép. Jah meg olyan verzió kellene ami a TV adást széltõl-szélig rakja.

Köszi a sok jó szót. De engem inkább tipusok érdekelnének ha lehet. Annyiban változott a terv, hogy egy kicsit bõlére lehet engedni még a pénztárcát: amit kinéztem Panasonic TH-42PV600E+szekrény. De 600K-ig mehetek. Estleg igy már jobbat kapok vmivel?

Sir Quno Jedi
Neeem, nekem még sose volt pixelhibás cumóm, az más probléma volt anno. Lekopogom! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

EmThor
LG 50PC1R - 463.000,00- FT, 1366*768, géprõl film + újgen konzol 😊 az ára meg csak lemegy 😊

mrzed001
Hát igen, pixelhiba. Az ellen nem véd. Eddig még nekem LCDTV-n nincs, ismerõseim közül sincs senkinek, de még a régi LCD moncsimon sincs, bár mintha SQJ-nak lett volna 1-2 egy régebbi monitorán ... de lehet tévedek. Szóval ez a pixelhiba dolog kb annyira rémisztõ, mint az hogy a plazmába meg beleégnek a sokat fix helyen megjelenített dolgok (pl 12-es karika TV nézéskor ... hmm ... szóval azzal is lehet szívni? 😛)

1366-os plazmát tudsz 2-300eFt-os áron venni? Nem? Nos mint azt te is tudod a piac iszonyat ár(és minõség)érzékeny(ami néha csak annyit jelent, hogy repdesnek a megapixelek/felbontások és a nagyobb szám nyer), nem lesz nagy sikere (még az 1024-esek is drágák). 420p-sek megfizethetõk, de az nagyon lowres (és egy 100 centisnél 30 centit kell, hogy a téglásítással csaljanak, ami azért nem kevés)

Géprõl filmet nézni persze már a félmisis tényleg jó, meg a 127 centi is igen impresszív, node ki a faxnak van fél misije egy tévére ??? (pláne ha dobhatod ki a faxba 2 év múlva, mert akkor már át köllene térni a 1080p-s tévére?)
Még a 2-300eFt is húzós, sokan inkább a 66 centiseket veszik

EmThor
33%-al megnagyítja a pixeleket, na bumm! de legalább nem kell szívni lcd esetleges pixelhibáival! 1366-os plazmák, 127cm, meg már 500k

én géprõl filmet nézni meg konzolra vennék plazmát inkább!

Sir Quno Jedi
Dehá tényleg "lower-szar"! 😄 😄DD

persze, Téged maximálisan megértelek, nálam is azért van a kisebb LCD tv mert PC van rákötve párszor a plazmának a képe játékhoz nekem túl nagy.

a jövõ elõttünk van, de pl. az OLED, SED és ilyen technikák kereskedelmi forgalomba 2010ig biztosan nem kerülnek, ráadásul akkor is egy ideig kiforratlan technológia lesz, emlékezzünk az elsõ plazmákra és LCD-kre.

egyébként én a babylon5-ös kolléga hozzászólására ugrottam, hogy "lowres-szar".
mrzed001
Nem, én a bótba teszteltem egymás mellett a (jól beállított, mert nem tesós) készülékeket.
Egyébként igen, nekem a PC-re egy 82 cm-es LCDTV van kötve DVI-D-n, szóval tökéletesen digitálisan (és ha csak egy képpont ficeregne rossz helyen már dührohamot kapnék), és néztem pár DVD-t (pár magyar kimondhatatlanul lowbitrate ocsmányság volt) és HD rippet (H264, 4.5-9GB-os 720p ami azért még messze nem 1080p)
Tényleg, a 420p-n hogy néznek ki a 720p-s filmek? Mennyire veszik el a részletesség? (merthogy azért a 1080p -> 720p-re is veszni fog LCDTV esetén, habár mire az bejáratott szabvány lesz az LCD-k ára is le fog menni egy kissé)

😊

biztosan a Te lakásodban is ott figyel egy 1024-es 107-centis plazma és egy másik szobában még egy legalább 82-es LCD, és gondolom hozzám hasonlóan Te is letesztelted már párszor õket egymás mellett 😉
Sir Quno Jedi
Nem arról van szó, hogy a plazma jobb technológia lenne, avagy sem, nem kéne ködösíteni. A plazma monitornak NEM alkalmas, én pedig elsõsorban annak (is) használom, így máris kiesik az érdeklõdési körömbõl ugyebár. AZ oled és hasonló technikák révén pedig az utolsó mentségvár a kontrasztarány is megbukik. Ha kihoznak valami tényleg új, tényleg forradalmi plazma techológiát az más, de errõl egyelõre szó sincs.

SD TV-nek valóban jobb még ma a plazma, de mifelénk nem nézünk túl sok SD TV-t, arra meg amit mégis, az LCD is tökéletesen megfelel, a CRT meg mégjobban (pedig az aztán tisztességesen elavult).

A plazma méret/ár aránya és kontrasztja jó egyelõre, semmi más. Hogy mit hoz a jövõ, azt meg úgyse mi döntjük el.

mrzed001
Érdekes, azzal már nem vitatkozol, hogy lowres (pedig azért az 1024-esrõl beszéltünk, még csak nem is a sokkal elterjedtebb 852x480-asról)

Az hogy nem látod a pixeleket egyessével, az persze azért te is tudod hogy nem azt jelenti, hogy részletgazdag lenne amit látsz, merthogy pontosan a HD filmek részletgazdagsága ami elvész egy plazmán ... dehát kinek kell nextgeny meg köpködõ Tom Cruise 😛

A téglalap alakú pixelek meg véletlenül sem rontják "egy kissé" a geometriát .... tényleg, 16:9-es filmnél mit csinál? Becsalja a geometriát (azaz 1 pixelt nem 1 pixelnek vesz szélességben), vagy bevállalja hogy elrontja az arányokat? Nem is tudom melyik a szarabb....

#1721: erre most tényleg választ vársz?
Tessék:

sajnos nem elõször fordult elõ a történelemben hogy sokan valamilyen oknál fogva egy gyengébb technológia mellett teszik le a voksukat.
kevesebb képpont - nagyobb képátló - igen, nagyobb képpontok, mint az LCD-nél. De ha 2 méteresnél nagyobb távolságból látod egy ilyen TV-n a képpontokat, akkor gratulálok, mert már majdnem úgy látsz mint Superman.
Nekem többek szerint igencsak éles a szemem (webgrafikus volnék) de nekem nem sikerült észrevennem.

nyilván azt is tudod, hogy itt téglap alakúak a pixelek, és azért jön ki a felbontás. kár hogy ezt sem lehet észrevenni..

de mindegy, biztos nektek van igazatok, vegyétek csak az LCD-t, ha nektek az a legjobb technika 😄
mrzed001
1024-es sorfelbontást, a különbséget egyébként úgysem látod másfél méternél távolabb.
a képátlóról ne is beszéljünk

Elmélkedjünk el ezen egy kissé ... kevesebb képpont + nagyobb képátló = böszmenagy képpontok
Elmélkedjünk tovább .... 1024x720 vagy 1024x768 az mióta 16:9 ? Márpedig felépítésre képméretre eléggé 16:9-esnek tûnnek (sõt egyik másiknál ki is van írva, hogy képarány: 16:9), tehát nem elég hogy böszmenagyok a képpontok, még el is vannak nyújtva, hogy hozzák a képarányt

A downsample-ben meg teljesen SQJ-nek van igaza ...

Sir Quno Jedi
Az a "kivéve", az nagyon sokat számít, mert már egy kisebbfajta HD ready 1280*720-as filmet is le kell downsample-elnije. Ennyi és ez elég is. Nekem az 1360*768 is bõven kevés már, de arra legalább kicsinyítés nélkül kifér az 1280*720.

egy 1024-es plazma low-resnek minõsül nálad? 😄

mellesleg 360 ezertõl már vannak igencsak jók (gondolok itt elsõsorban a Pana PV60-ra, amelyik megeszi az LCD-ket kb mindenben, kivéve az 1366 helyetti 1024-es sorfelbontást, a különbséget egyébként úgysem látod másfél méternél távolabb.
a képátlóról ne is beszéljünk...

ha PC-re / konzolra kell neki, arra viszont persze hogy jobb egy LCD.
mrzed001
200-ért überjó LCD? ez ugye vicc?
Ugyanmá ... olvasgass vissza, leírtam mi mindent tud.
Persze nem a 1920x1080-as über felbontású, az még aranyárba van és úgysincs semmi ami kihasználná még (persze aranyár alatt, de akinek van 0,6-1 misije minderre, nosza)

a "low-res szar" nemtom mire ment, sok low-res plazmának ezerszer jobb a képe mint sok high-res LCD-nek.
A lowres szar arra ment, hogy a plazmáknak bizony harmatgynege felbontása van (fõleg 852x480, de van 1024x720 is fél misi felett) a "normál" 1366x768-as LCD TVkhez képest. Éppen ezért a hasonlóan lowres tv adás, DVD film is sokkal jobban néz ki rajta. Ja, meg "mélyebb a feketéje" .... hát, akinek mélyebb fekete kell, az vegye azt, akinek meg tûéles nem lowres PC kép, az meg inkább ne

ha viszont DVD-re / filmre kell neki sokat, akkor az LCD a bûnrossz feketéivel labdáva sem rúg egyáltalán
Hát ha valaki a jövõévre is tervez, akkor nem az õsöreg DVD-t veszi alapul, végülis elég szar dolog ha a frissen megvett 1080p-s filmed felbontását majd harmadára kell kicsinyíteni, hogy megnézhesd a plazmán
.... mellesleg a DVD nézésre azért nem ajánlom az LCDTV-t, mert ott piszkosul látszanak a DVD hibái, kockásodás meg hasonlók, amiket lowres meg CRT-n nem vesz észre az ember, mert összemosódik

200-ért überjó LCD? ez ugye vicc?

a "low-res szar" nemtom mire ment, sok low-res plazmának ezerszer jobb a képe mint sok high-res LCD-nek.

ha viszont DVD-re / filmre kell neki sokat, akkor az LCD a bûnrossz feketéivel labdáva sem rúg egyáltalán.
mrzed001
Ha csak tévére kell, akkor egy plazmát javasolnék (lowres szar, mint az adás, így az nem lesz "csúnya" rajta)
Ha PC-t, konzolt, ... is akarsz rákötni, akkor csak LCD TV-t (pölö 200-ért már überjót kapsz 82 centiben), ezen viszont már piszkosul fogod látni, hogy milyen gány az adás

Ami a 4:3 -> 16:9 -et illeti, vagy nézheted eredeti aránnyal és/vagy zoomolva (és lesz keret), vagy nyújthatod, ezt a legtöbb tudja

Sir Quno Jedi
Nem kéne, mivel csak 1024*768-ban tudja nyomatni a PC felbontásokat. Gagyi.

desigo
Én ennyi pénzért valószinûleg ezt venném.
Full HDs felbontás 94 cmben😊
Hali!

Most szeretnék venni egy plazma vagy lcd tv-t. De sajna egyik ember ezt mondja másik azt - persze egyiknek sincs semilyen. Ezért fordulok hozzátok. Namármost én amit néztem Samsung, Panasonic. 400kilót szeretnék kiadni érte, ennél nem többet. Ha lehet állvánnyal. Azt szeretném megtudni hogy ott a lentebb közölt kép, ahol fehér volt a négy sarok, az a kép valós, mármint hogy úgy teszi be a tv képet - nem nyújta ki vagy mi? Jah és digiTV-m van, nem tudom ez hátrány vagy elõny? Szal inkább a plazma fele húzok, mert tán szebb a képe vmelyik tesztben olvastam. Válaszotokat elõre is köszi. <#mf1>

PyRex
sajnos sokat nem tudtam segíteni 😞

desigo
Azért köszi a segítséget!
PyRex
nem tudom, de többen panaszkodtak, hogy a nagyon hosszú dvi kábeleknél - digitális ide vagy oda - mégis zavaró dolgok jelentkeznek.

desigo
Miért lehet pixeles amikor azon digitális jelek futnak
nem lehet,hogy csak az az 1 kábel volt rosz?