21171
LCD - Plazma
  • las vegas
    A 100hz nek semmi köze a nézési távolsághoz szerintem,én nagyon jó dolognak tartom.Viszont már csak olyan tévét érdemes venni legalábbis,ha nem akarod 2-3 év múlva lecserélni,ami tudja a 24 p-t.De ez csak az én véleményem.
  • Texis
    Köszi a választ. Az a helyzet, hogy ha elérhető áron lesz akkor természetesen szeretnék Blu Rayt használni. Gondolom azt, ha a Panasonic-on nincs ez a 24 P támogatás nem tudom majd élvezni.
    Vagy az 1324X768 felbontást ki fogom tudni használni?
    A 100 Herz működési elvét ismerem, de azért felteszem a kérdést, hogy
    3 méteres nézési távolságból mennyire van jelentősége? Vagy a blue ray miatt maradjon a Full HD és mondjak le a 100 herzről?
  • [NST]Cifu
    Mire akarod használni?

Ahogy elmerfudd is írta, egy 32" TV-n kb. másfél, max. két méternél messzebbről nincs sok értelme a FullHD felbontásnak, egyszerűen nem látható a különbség a HD és a FullHD között. Következésképpen ha a nappali szánod, hogy 3-4 méterről nézz rajta TV-t, akkor felesleges FullHD-t venned. Akkor jó választás, ha például az asztalodra teszed, monitorként használva.

A Pana tavalyi modell, alaphangon nem rossz TV, de például nincs 24p támogatása, ami kínos, ha például Blu-Ray filmeket akarsz rajta nézni. Ha megnézted, és tetszik a képminősége a Panának, de nem is tervezed, hogy Blu-Ray filmeket nézz rajta, akkor vedd meg nyugodtan a panát. A Pana ideji modelljei közül van utód, az LX85.

Ha a nappaliba kell egy TV, hogy 3-4 méterről nézd, akkor én ebben az árrégióban inkább kinéznék egy jó 40" TV-t, mint a Samsung LE-40A450-es széria, vagy a Panasonic TX-42PX8 / PV8 plazmaTV...
  • elmerfudd
    Nem értek hozzá nagyon, de a Full HD minimum 40 collos vagy nagyobb tévéken élvezehető. Szerintem.
    Pana votes!!!
  • Texis
    Sziasztok!

LCD TV vásárlás előtt állok.
    Hosszabb időre tervezem a beruházást.
    Két jelölt van: Panasonic TX 32 LX 70P vagy Samsung LE-32A551P2R
    A Pana melett szól a 100 Hz meg a képjavítók.
    a Samsung melett a FULL HD

Melyiket ajánljátok. Legyetek szivesek megírni, ha a Panasoniccal
    kapcsolatban van tapasztalatotok. A Samsung ha nem tévedek még most jön ki a sorról.

Köszi
  • [NST]Cifu
    Akit érdekel, az új Samuknál hol látható a panel típusa:

Samsung LE-40A457-es AUO panelel ("Model" sor végén A betű)

Samsung LE-40A656-es Samsung panelel ("Model" sor végén S betű)
  • viizo
    nyilván nem mindig :)

de azt hiszem Te is tudod, mennyire lehet világosban, vagy akár félhomályban sötétszinteket reálisan összevetni :)
  • [NST]Cifu
    Most találkoztam a Sony 2008-as terveit ecsetelő hírrel. 22 millió LCD TV-t akarnak eladni idén. Nem semmi. ~6 millió panelt vesznek a AUO-tól, 1.8 milliót a CMO-tól és 1.8 milliót a Sharp-tól, a maradék S-LCD (Samsung-Sony), részben Sharp cooperáció (a Sony részese az egyik Sharp gyárnak). Mókás, hogy az elsőségért úgy küzdenek, hogy szinte pontosan ugyanazokat a paneleket használják (az AUO és a CMO a Samsunknak is nagy beszállítója, egyedül a Sharp panelek "egyediek" a Sony repertoárjában).
  • [NST]Cifu
    Ez amúgy egy érdekes kérdés. Néha vakarom a fejemet, amikor hívő plazmások azon elmélkednek például, hogy a Pana PX80-as szervíz menüjében hogy lehet még egy picit mélyebb feketét elérni. Bakker, elég jó a feketéje annak a TV-nek, hacsak nem egy denverébarlangban TV-zik az ember. Ha tökéletes feketét akar, akkor meg vegyen Samu LE-52F96-ost. Annál a Local dimmingel tökéletes feketét, 0cd/m2 fényerőt lehet elérni. :)
  • Landor
    nja, aktív világítás mellett nagyon csalóka tud lenni..
  • Scooby87
    erre csak annyit mondanék...,hogy van egy sötétebb rész a boltban(projektorokat ott lehet megnézni) és a
    A LG 42PG3000 plazma TV valamint a LG 37LG5000 LCD TV ott egymás mellett voltak...
  • PyRex
    miért te amikor tv-t nézel mindig tökéletesen sötét szobában teszed? -.-
  • viizo
    gondolom lekapcsoltattad az összes pilácsot a MM-ban, hogy össze tudd vetni normálisan a feketéket
  • Scooby87
    Ma megnézegettem az új LG-ket....

Mit mondjak azt hittem látványosabb lesz a generáció váltás...

A LG 42PG3000 plazma TV 240.000
    LG 42PG6000 plazma TV 285.000
    LG 32LG3000 LCD TV 154.000
    LG 37LG3000 LCD TV 209.000
    LG 37LG5000 LCD TV 235.000

volt a MM-ben....

Az lcdk képe simán lenyomja a plazmák képeit házon belül....a fekete is nagyon szép...notival összekötve...pick pack ment minden....a plazmákon futattunk pár hd-ripet...nem mondom ,hogy csúnya volt,de azért az lcdk részletgazdaságát nem adta vissza.Egyedüli csalódásként talán a LG 32LG3000 LCD TV mondanám....sztem egy régebbi sony netalántán a Samsung LE32R86 jobb választás...vhogy a színei nem voltak az igaziak...állítgattuk ,de semmi...

A plazmák ideje sajnos lejárt úgy érzem...az lcdk elérik azt a feketét...és technikailag jobbak....
    Összeségében sztem lg-n belül lcd-t érdemesebb venni.
  • Breki33
    nehogy belemenj ilyenbe

inkább várj egy kicsit és spórolj
  • Tomy Lee
    Ezzel kapcsolatban még annyit,hogy hirdeti a sok szemét bank a hiteleit aztán 10-böl 2 ember örül ha megkapja.
    Az értékesítő-ügyintézők ezt tudják mégis órákat tudják húzni az időt...
  • Breki33
    Ezt érdemes elolvasni

http://www.globalplaza.hu/hir/aruhitel-ingyen-hitel-megeri-

szvsz nagy baromság tv-re hitelt felvenni
  • Breki33
    Szerintem a 0% THM-re gondfolsz, bár nem látom, hogy ez hol van.

De a Photohallnál nem túl jók az árak

pl R-es Samsung 169 990 Ft máshol ez 20-30 ezerrel olcsóbban van.
    Az S-est meg annyiért árulják mint máshol az R-est
  • athew
    Sziasztok,

a photo hall-nál most minden TV ingyen hitelre kapható. Most az ingyen hitel az konkrétan mit jelent? És ha esetleg valaki tud ajánlani 200e környékén
    itt egy ár/értékben jó TV-t, írja meg! Köszi
  • [NST]Cifu
    2006-os modell, PC-ről csak VGA csatiról hajthaó, X-Box-hoz nem a legjobb. Ezt leszámítva nem rossz TV-zésre és DVD-re.
  • Scooby87
    ja és 4mről nézném...
  • Scooby87
    tv nézésre...dvdzésre...pcről egykét film...esetleg xboxozni rajta...
  • Scooby87
    LG 42PC3RA plasma erről mi a véleményetek?.....150be lenne
  • r4pt0r
    Marha gyorsan esik az ára nem rég még 430 volt most meg már... :D Megvárom amig olyan 300k körül lesz. :D
  • kcst
    Juhhéj, már 375-ért lehet kapni a Samsung LE-40A656-ot :-)
  • w77d
    köszi, asszem fullHD-ra ruházok be, előbb-utóbb úgyis meg kell majd lépni a váltást :)
  • Lothargia
    Helló!
    Én nemrég vettem egy 40"os sony fullHD-tvt. 4m-ről nézem a tv adást és a divixet, ha hd filmeket nézek 1szerüen csak előrébb ülök.
    Ha tervezed a PS3at csak FULLHD-t vegyél- nagyon szeretink 1mást:). Nekem VAN PS3-am és az 1080p-s játékok lélegzetelálítóak. Haveromnak HD-ready tvje van, -és eleinte míg nem volt tvm azon toltuk- azon sem rossz, de a fullhd-n sokkal jobb (hangsulyozom, főleg 1080p-s játékok)
  • [NST]Cifu
    Túl sok a bizonytalansági tényező ettől még.

-Ha 40"-ban gondolkozol, és 4 méterről nézed, akkor nincs értelme a FullHD-nak, igazából, igaz egy HD és egy FullHD között ebben a régióban van kb. 50e Ft különbség, vagy még ennyi se.

-Ha 46-52 col környékén gondolkodsz, ott már stimmelnek az árkülönbségek, és igen, itt még talán 4 méternél azért kijön a FullHD előnye, ha megfelelő forrásról hajtod (pl. PS3-ról Blu-Ray). Egy 50-52 colos TV esetén a FullHD részletgazdagabb képet nyújt.

-Nagyban függ a kinézett TV-k típusától is. Inkább egy 50" Pioneer Kuro HD felbontásban, mint egy LG 50LG5000 FullHD felbontásban. ^^
  • PyRex
    hétköznapi tv-zésre baromság lenne fullHD-t venni. szerintem. figyelembe véve a 4 métert és a későbbi ps3-at, akkor én a helyedben valami 40-46 collos hd ready plazmát vennék. de ez csak egy vélemény.
  • w77d
    no akkor
    1. Pénzre nem térnék ki, akár egy Full HD-ra is lenne, ha tényleg megéri
    2. Főként hétköznapi TV-zésre használnám, de szeretnék nemsokára egy PS3-at is.
    3.a nézési távolság olyan 4 méter lenne
  • PyRex
    hát ha mondjuk konkrétan leírnád, hogy mennyi pénzed van rá, mit szeretnél rajta nézni (mire használnád nagyrészt), mekkora a szobád, milyen nézési távolság lenne, akkor esetleg tudnánk is segíteni :)
  • w77d
    akkor másképp fogalmazok:)

Megéri többet kiadni egy Full HD TV-ért? Vagy ha veszek egy HD ready-t azis majdnem ugyanolyan? egyáltalán mennyire szembetűnő a különbség??
  • PyRex
    ha két, minden paraméterben tökéletesen azonos készüléknél csak a felbontás különbözne, akkor természetesen nem. mivel azonban ilyen nincs, a kérdés önmagában nem helytálló :)
  • JohnnySmith
    Szerintem így ebben a formában természetesen nem... De nem ennyire egyszerű a kérdés.
  • w77d
    Sziasztok!

Szerintetek megér egy FullHD TV +300ezer ft-ot a HD ready-hez képest???
  • [NST]Cifu
    Nekem itthon analóg Fibernetem van, ezen a képminőség egy fokkal jobb, bár szerintem leginkább a panel miatt, úgy tünik, hogy legalábbis az A650-es szériába elég korrekt tunert pakolt a Samu. Vannak elég tré minőségű csatornák, na azok mindkettőn trén néznek ki. ^^

A DivX filmeknél most még ki kell tapasztalnom. De amit eddig néztem, ott a divx filmek korrektek, itt is inkább a jobb sötétek és a kontrasztosabb kép jönnek ki, vagyis leginkább az, hogy a panel jobb.
  • SIDE76
    A Normál TV adás képe milyen rajta? Meg az egyszerű DivX filmeké? Írtátok a tesztben mikor a Panasonic Plazmaval engedtétek össze hogy ezen a Samsung LCD-n elég jó a normál TV adás. Mondjuk ami neked volt Sony V3000 vagy egy 40M8 Samsung-hoz képest mennyivel jobb szerinted?
  • cloud.strife
    Nem értem én félre... :)
  • [NST]Cifu
    Nem, semmi utánhúzás. A 100Hz-nek és a digitális zajcsökkentésnek azért még lehet értelme PC-ről való videólejátszásnak.

Ilyenkor igazából csak az zavar, hogy van a TV-ben egy csomó plusz, ami az árban benne van, de nem használom. Az A557-es sokkal olcsóbb, nincs 100Hz, és pár extra, de nincs benne ilyen jó panel se. :(
  • PyRex
    végülis én is "csak" 40-est veszek, a maradék pénzből inkább a gépet fejlesztem, mert már lassan 2,5 éve nem nyúltam hozzá :\