21171
LCD - Plazma
  • mustar
    Hello!

Van egy samu le37m86-os tv-m, amit sz.gépről hajtok (q6600,8800gts stb, csak azért írom le , h ez nem lehet szűk keresztmetszet) vga-vga kábellel. Azt vettem észre, hogy a letöltött 720 ill. 1080p-s filmek mintha nem lennének teljesen "folyékonyak". Nem szaggat, meg a procihasználat is alacsony marad mindvégig, de olyan érzést kelt, főleg közelről nézve, hogy nem folyamatos a kép, gyors mozgásoknál pl.: ha egy ember átrohan a kép egyik oldaláról a másikra, akkor az élek nem élesek, hanem "szálkásak". Míg mondjuk egy bevásárolóközpontban nézett bemutatódarabon, a sokkal olcsóbb kategóriában is gyorsabbnak tűntek a mozgások,élettelibbnek. Nemtudom mi okozhatja, lehet csak a letöltött anyag, vagy a megfelelő codek hiány (vlc-t használok). Létezik rá megoldás? (ja arra is gondoltam h a 24p-nek köze van ehhez,de ha jól tudom ez a készülék támogatja) Köszi előre is a segítséget.
  • las vegas
    CLOUD,Bartók Béla úton lévő bolt?Majd ha járok Győrben,és lesz w4000 üzend meg itt benézek akkor majd.
  • habib
    Sajnos az elozo, ujonan vasarolt TV-m a vasarlas utan 1 hettel elromlott (ez utan a szerviz 2 honapig nem csinalt vele a vegen sikerult visszakapnom az arat fenyegetesekkel), igy mar az ujban se tudok bizni. Most TV nelkul vagyok, ha 1 ev gari a refurbishedeknel is megvan es van rendes bolt ahova tudok menni panaszkodni, akkor nekem lehet megeri a 30%-al olcsobb ar.
    Ha ilyet vennek mit nezzek meg a TV-n a vasarlas elott a karcolasokon meg a dead pixeleken kivul?
  • cloud.strife
    Nem. Győr.
  • cloud.strife
    05.05-ig.
  • elmerfudd
    Csak nem a József körútiban?
  • las vegas
    Köszi akkor már értem,legalább tudom kihez fordulhatok w4000 ügyben.Ez az utolsó amit még megvárok,ha nem jön be akkor pana pz85 lesz.
  • rinpocse
    Meddig lesz titkos?
  • cloud.strife
    Sony Center
  • Silverford
    Bocs fórumkeresőbe akartam írni de ha már elbénáztam megkérdezem mi a véleményetek a Samsung A551-es modelljéről?
  • Silverford
    a551
  • Sir Quno Jedi
    Persze ezt úgy adják elő, hogy megsérült a csomagolás, vagy maga a cucc és azért, vagy minőségbiztosítási okoból cseréltek benne ezt-azt stb.-stb. Ja persze. :D
  • Sir Quno Jedi
    A refurbished, az használt, elromlott és javított darabot jelent emlékeim szerint. Ha van valaki olyan hülye, hogy aranyárért vesz ÁFÁ-val(!) más megjavított mocskából, annak megéri szvsz....... :D
  • habib
    Hello!
    Valakinek van tapasztalata a refurbished LCD TV-kel kapcsolatosan?
    Itt talaltam oket es eleg nagy arkulonbseg van a sima LCD TV-hez kepest, erdemes ezt megvenni vagy sporoljak meg es vegyek egy normalt?
    http://www.220volt.hu/LCD+TV

koszi!
  • las vegas
    CLOUD te hol dolgozol,ha meg lehet kérdezni,hogy tőled kérdezik a tv árakat?köszi.
  • cloud.strife
    Van.

Csak még nem mondhatom meg. :)
  • PyRex
    abc szerint írtam.... ^^
  • rinpocse
    Cloud!

Van már ára a W4000 sorozatnak?
  • cloud.strife
    Akkor megint bele kell, hogy kössek:
    Sony - Samsung gyár... :)
  • PyRex
    "Egyébként van egy BD lemezem az S-LCD és más Sony TV gyárról, ott sokminden érdekes dolgot lehet látni. "

Én is belekössek, hogy nem Sony, hanem Samsung-Sony gyár? :)
  • cloud.strife
    Semmi kötözködés, csak nem szeretem azt, hogy állandóan ez a duma, hogy a Samsung gyárt paneleket a Sony-nak.

Ezt lehet úgy is mondani, hogy a Sony gyárt paneleket a Samunak. Pláne mostanában, amikor a DisplaySearch szerint a vazető szerep a Sony-é.

Egyébként van egy BD lemezem az S-LCD és más Sony TV gyárról, ott sokminden érdekes dolgot lehet látni.
    Ha gondolod átmásolom..... jájj, nincs is BD íróm... :)
  • [NST]Cifu
    Azt ugye nem kell megint hangsúlyoznom, hogy az S-LCD panelgyár, az legalább annyira Sony, mint Samsung??? :)

Leírtam, hogy "...az S-LCD, a Sony-val közös panelgyára által gyártott...", ha ezek után az zavar, hogy merészeltem azt írni, hogy Samsung az S-LCD-n keresztül a Sony-nak gyárt panelt, azt már tisztán kötözködésnek tudom venni...

Továbbá a panel gyártás az egy dolog, az a 7 rétegből ha jól emléxem 5. A többit (félvezetők, stb) mind-mind az adott márka rakja mögé. És azon szinte annyi múlik, mint magán a panelen.

Ezen panelek "működő" rétege effektíven az S-LCD-től származik, a Sony annyit csinál, hogy a saját paneljeibe saját háttérvilágítást rak, és a csúcsmodellekbe a panel elülső oldalán egy kontrasztjavító passzív réteget rak még fel (mint a hasonló réteg a Samsung Super / Ultra Clear Paneljein). Én így tudom, javíts ki, ha tévedek.

A háttérelektronika kérdése szerintem egy kicsit összetettebb, egyfelől a panelt is kezeli egy elektronika, szabályozza a fényerőt, a dinamikus kontrasztot stb. Másfelől pedig ott vannak a képjavító technológiák. Mindkettő természetesen befolyásolja a képminőséget, de a panelhez közvetlenül nem tartoznak hozzá, ez már a TV háttere...
  • Landor
    hja, kipróbáltam, úgy van ahogy mondod
  • [NST]Cifu
    Először látok "P" jelzést, de a típus alapján valami olcsó panel lehet. :S
  • cloud.strife
    Azt ugye nem kell megint hangsúlyoznom, hogy az S-LCD panelgyár, az legalább annyira Sony, mint Samsung??? :)

Továbbá a panel gyártás az egy dolog, az a 7 rétegből ha jól emléxem 5. A többit (félvezetők, stb) mind-mind az adott márka rakja mögé. És azon szinte annyi múlik, mint magán a panelen.
  • Peppe84
    Ha már ennyire benne vagyunk a panel témában,a p-panelről nem találtam semmit..viszont itt a kép róla.Erről tudnátok valami infót?!
  • [NST]Cifu
    A bemenet nincs átnevezve PC-re? Én azt tapasztaltam, hogy a PC-re állított HDMI-n nincs se "Csak pásztázás", se élesség, se 100Hz, semmi ilyesmi. A kép viszont nyugodtabb, élesebb lett, pl. játékok alatt egy nagyon minimális pulzálás volt látható, a textúrák élesek voltak, majd egy picit elmosódtak, és ismét élesek lettek, mintha a képjavító elektronika dolgozott volna veszettűl, hiába volt minden ilyesmi kikapcsolva a menüből. Amikor PC-re neveztem el a bemenetet, egyből eltűnt ez, egyértelműen jobb lett a képminőség játékok alatt.
  • Landor
    A tieden felbuzdulván, toltam én is egy képet, most hogy rákötöttem egy az egybe a tvm(40F86) a gépre(dvi->hdmi átalakító)
    Érdekes módon 1080p-t beállítva nem is ad ki lehetőséget az élesség állítására, 1080i-re változtatva (nvidia vezérlőpult) viszont feldobja az elesség és a ratio változtatásának a lehetőségét. Így nincs csak 16:9 meg 4:3 opció, 'Csak pásztázás' nem elérhető.. érdekes :)

• [NST]Cifu
    Én nem tudok róla. :(

Az árak alapján azért be lehet lőni, az olcsóbb modellekben pl. nem tartom valószínűnek, hogy Sharp panelt pakolnak. ^^
  • Peppe84
    köszi a kielégítő választ.Az enyémben sajnos c van,de ez tényleg lutri..,a tv-adások minőségében kellemeset csalódtam a,upc kabelen jó a képminőség.
  • PyRex
    és az a656-osban auo van?
    szerk: ja nem, hanem S...
  • Forrest Gump
    Sony tv-nél nincs ilyen megjelölés?
  • [NST]Cifu
    Különféle gyártóktól származnak, és különböző technológiákat használnak.

A Samsung a világ legnagyobb LCD gyártója, a saját (és az S-LCD, a Sony-val közös panelgyára által gyártott) S-PVA paneleket gyárt már csak, ez a PVA technológia továbbfejlesztése, a sub-pixelek fektetett V alakúak. Jó fekete, jó betekintési szögek és az S-PVA paneleket jó színek jellemzik. A Samsung saját magának, és az S-LCD-n keresztül a Sony-nak gyárt paneleket, egyes prémium TV gyártók is tőle veszik a paneleket.

Az AUO a legnagyobb tajvani (és a második legnagyobb világviszonylatban) gyártó, alapvetően csak beszállítással foglalkozik (szinte minden komolyabb gyártónak szállítanak, a Samsungtól kezdve a Sony-n át a Philips-ig), ők az MVA technológiát fejlesztették tovább a Premium-MVA és A-MVA néven. Az A-MVA panelek kb. ugyanazokkal a tulajdonságokkal bírnak, mint az S-PVA panelek, de egy fokkal gyengébb minőséggel.

A CMO második számú tajvani gyártó, de nem sokkal marad el a fent említett két óriástól, versenyképes áron gyártanak olcsóbb paneleket amelyek főleg a saját MVA továbbfejlesztésük, az S-MVA, majd az LCS MVA (ill. kisebb méretben TN+Film) technológiával gyártanak. A CMO szintén első sorban beszállító más cégeknek, de van egy saját kijelző és TV márkája, a Chi Mei is, amely európában a Mirai név alatt forgalmazza az LCD TV-it.

Hogy melyik a jobb, arra nincs tökéletes ökölszabály, hiszen különféle képátlóknál különféle panelekről beszélünk. Alaphangon elmondható, hogy általában a Samsung panelek a legjobbak, de egyben a kisebb méretekben a legritkábbak is, utána jön az AUO, majd a CMO minőségben.
  • PyRex
    amúgy (már tuti le lett írva 100x) a kül. panelek között mi a különbség? melyik a legjobb?
  • [NST]Cifu
    C = CMO paneles.
  • Peppe84
  • Peppe84
    hogy szurjam be ide a képet,a tv hez is ennyire értek kb:D
  • [NST]Cifu
    A távolbalátás képességével sajnos nem bírok (biztos valami genetikai hiba...), így megmondani sem fogom, hogy abban az adott R84-esben milyen panel lehet. Nézd meg a TV hátán a matricát, és abból kiderül, ha kicsivel lejjebb nézel a topicban, akkor még képet is találsz útmutatónak...
  • Peppe84
    Hali!
    Ebben az R84-ben milyen panel van?
  • [NST]Cifu
    3 méterről még 40" esetén se nagyon mondod meg, hogy FullHD vagy HD. Én nem ok nélkül javasoltam a Samu LE-40A450-es szériát, van 24p támogatása, az áráért korrekt képminősége.

Ha a 100Hz érdekel, akkor ebben az árrégióban sajnos tényleg csak a 32" képátló reális.