21171
LCD - Plazma
-
#5756 A bajom nekem is az, hogy igazából egy olyan TV-t (vagy eleve monitort) kellene a Samunak kihoznia, amiben az A656-os panelje figyel, de mentes a sok sallangtól (100Hz, Movie plus, stb.) amiket úgy sem lehet használni PC mode-ban. Csak persze nem hülyék, nem csinálnak ilyet, mert egyszer már bebuktak vele (pár éve kihoztak 32, 37 és 40 colos monitorokat LCD TV panelekkel, 1360x768-as felbontással, de a TV-k árai úgy zuhantak, hogy a megoldás becsődölt, mivel egy ilyen 32" monitor még most is 200e Ft körül van, két-három éves technológiát képviselő panelel, míg egy vadonatúj LCD TV modell 20-50e Ft-al olcsóbb...).
Ha elégedett vagy most a TV-del, akkor plusz 100e Ft-t rááldozni nem hiszem, hogy megéri. Jó az A656-os, de azért ennyivel nem jobb. Én igazából azért akartam mindenáron megszabadulni a V3000-estől, mert zavart a betük elszíneződése. A szép ebben az, hogy az új tulaj semmi ilyesmit nem tapasztalt. Erre varj gombot, ugyanaz a gép, ugyanazok a kábelek (három féle kábel volt rákötve), ugyanaz az a két op.rendszer (XP és Vista), és LG-n nem volt elszíneződés, Sony-n volt, Samsungon megint nincs. Márpedig ez, hogy az új tulaj nem tapasztal ilyesmit annyit jelent, hogy mégis nálam van/volt valami bibi, amire egyszerűen nem tudtam rájönni. -
#5755 #5750 ? -
#5754 Színvonal... -
#5753 Ugyanabban, amiben a 2007-es modellek is eltértek. Az utolsó szám a külsőt és a DVB-T tuner meglétét jelzi. Az 1-4 végűek ugyanolyan belsőt, eltérő külsőt takar, DVB-T tuner nélkül. Az 5-8 végűek sorban azonos külsőt jelentenek, DVB-T tunerrel szerelve. A 0 végűek elvileg a fehér kávásak lennének, ha jól veszem ki. -
#5752 pedig igaza van :d -
rinpocse #5751 -
#5750 Na kezd elegem lenni az a656 körülötti mizériából (várakozás, stb.)
Kérdésem, hogy ha alapvetően monitornak akarom használni, illetve pc-ről akarok HD filmeket nézni, akkor nyújt-e annyival többet az a656 az F86-nál, hogy érdemes rá kiadnom +100 ezret és várakozni rá még ki tudja, mennyit? Illetve ha nem érdemes, akkor F86, vagy M87? -
Texis #5749 Sziasztok
Mi a különbség a következő tvk között?
Samsung LE32A551, LE32A552 és LE32A553.
A Photo Halban megjelent az 551-es, az
Electro Pont az 552-őt fogja forgalmazni.
A www.samsung.at honlapon az összehasonlításnál semmi különbséget nem találtam. Valamiben azért mégis csak eltérhetnek.
Üdv
Texis -
#5748 Akkor vedd meg zuluföldön, és hagyd már abba ezt a folyamatos kérdezgetést. Ha lesz ára, akkor valószínűleg egyből felkerül Cloudék oldalára is, inkább azt frissitgesd... -
#5747 Tuti 24p támogatása van, jobb a belső elektronika, viszont a Samu paneles M87-es egyesek szerint jobb képminőséggel bír. -
rinpocse #5746 CLOUD!
Már tűkön ülünk! Mennyit kell még aludni, hogy legyen már magyar ára is a W4000-nek. Zuluföldi árak már régen fellelhetők a neten!!!!!! -
Silverford #5745 A Samsung 40A551P2R jobb lehet mint a Samsung LE40M87? Felépítését tekintve jobbnak tűnik. -
#5744 A régebbi 100Hz-es modelleket én sem szerettem emiatt, de itt az A656-osnál csak a Magas beállításoknál hibázik olykor, a közepes beállításoknál nem láttam, hogy bármikor is hibázott volna. -
Balli #5743 koszi, de itt mar vagy egy honapja fent van. Ez nem a hivatalos Sony altal kozolt ar, arra lennek kivancsi
-
elmerfudd #5742 http://avplanet.hu/KDL-32W4000
Itt fent vannak -
Balli #5741 Most mar elvileg nem titok a W4000-es sorozatu LCD tv-k arai, esetleg elarulod Cloud? :)
Neztem neten de nem talaltam semmi hivatalos infot errol meg -
#5740 sztem a samsung 100hz-e amúgy is úgy sz×r ahogy van,egyszerűen olyan mintha gyenge lenne a számítási teljesítmény,nálam az f86-osnál soxor belassul,elmosódik,hibázik(főleg maxon),egyszerűen ebben gyenge a samsung nagyon. Az előző tv-mben (LG42lb2r) 100x jobban működött,pedig az egy 2006-os modell.De a phillips féle DRM is lekőrözi... -
#5739 Ammár igaz, én is jártam így új TV-vel, csak én már a pízt sem kaptam vissza. Mindenesetre lutri ez. Hogy mit nézzél meg?! Tápot pl., hogy nem zizereg, vagy van-e fura hangja, nomeg a háttérvilágítást fekete képen. Mást nem nagyon tudsz, majd kiderül otthon. Arra azért kérdezz rá, hogy konkrátan mire van gari és mire szól... -
Landor #5738 én azt a szar 100 hercet sose kapcsolom be.. olyan mintha egy béna brazil sorozatot néznék, amit kézikamerával vettek volna fel!
A Cloverfield effekt nem rulez -
#5737 Javítani javít, de közepesnél feljebb sose tettem, mivel úgy már néha láthatóak voltak csúnya grafikai hibák, ahogy próbálta a plusz képkockákat kiszámolni. Elementális változásnak nem nevezném, és ha azt nézem, hogy cirka 100e Ft van egy "sima" és egy 100Hz-es TV között mostani LCD modelleknél, akkor én személy szerint ennyit nem adnék érte. Igaz nem is nézek szinte egyáltalán TV-t, csak filmeket, emellett konzol plusz számítógép. ^^ -
Texis #5736 Szia Elmerfudd
Köszi a választ. A helyzet az, hogy még egyik
TVt sem tudom megnézni, mert még nincs a boltokban.
Összességében a Panasonic szimpatikusabb a Samasungnál, de azért nagyon érdekelne azok véleménye akik már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek
e két márka terén. Megbízhatóság, képarányok, gyors mozgásos jelenetek,
színhűség stb... A Samsung LE32A551 P2-nél jelen van a Movie Plus ami elvileg a gyors mozgások élethű és elmosódás mentes visszaadásában segít, a Panasonicnál pedig a 100 Hz Motion Picture Pro technológia van jelen. Vajon érezhető e jelentős különbség a két technológiánál?
-
SIDE76 #5735 Szia Cifu !!!!
Írnál véleményt a 40A656 100Hzéről? Hogy muzsikál a külömböző alkalmazásokban...sokat segít vagy sem? Már megvan néhány napja a TVd biztos alaposan letesztelted :) és engem ez a 100Hz érdekelne hogy ennél a modelnél mennyire jó...Sportműsoroknál ahol igazán gyorsan mozog a kép ott javít rajta sokat? -
elmerfudd #5734 Ne foglalkozz a kontrasztaránnyal. A legtöbb cég dinamikus adatot ad meg, ezzel átverve mindenkit.
Nézd meg milyen a képe, és az alapján dönts!!!! -
Texis #5733 Sziasztok!
Mi a véleményetek a PANASONIC TX-32LX85P?
Úgy tűnik ezen már lehet Blue Ray-t is nézni,
és a 100 HZ is benne van. Ami zavar a kontraszt
arány 10.000:1 Ez alacsonyabb a Samsung 15.000-nél.
Nem tudom ez az új model, hogy kezeli a fekete színeket.
Köszi
Texis -
#5732 Az a panel típusától (S-PVA, S-IPS, CPS, stb.) függ. -
#5731 a subpixelek elhelyezkedésében nincsen difi? -
#5730 A felbontás és a képátló a különbség. Amúgy semmi, azonos alapelvek, működés. A panel típusa pedig ugye ár és tudás függő. -
#5729 köszönöm. -
Landor #5728 networked media tank -
Landor #5727 BaSZNáD Bucser!!!4 -
Peppe84 #5726 mi az az nmt? -
#5725 Kérdés:
Mi a különbség az LCD technológiás TV-k és monitorok között a méretükön kívül? Valamint ez a különbség milyen mértékben rontja az eszköz értékelhető teljesítményét és a hasznáűlat funkcionalitását az ellentétes funkcióra való használatkor? (pl LCD-tv-t monitorként LCD monitort TV-ként használva?) -
Landor #5724 ha ilyesmit akarsz, akkor egy nmt-t kell hogy vegyél.. -
Peppe84 #5723 Talán megoldás lehet egy HDMI-s dvd lejátszó(720p/1080p felkonvetrtálás),azok talán már lejátszák a duplarétegű DVD re kiirt HD filmet.Tudtok erről vmit? -
mustar #5722 nemtudom, ramom is van elég, a vidkártya nemhinném, hogy gyenge lenne (8800gts). most olvasgattam valamiféle purevideo codecről, majd ha hazamentem a géphez, akkor megnézem mit lehet még ott állítani. Az a durva, h az itteni hp laptopon sokkal folyékonyabbnak tűntek a filmek, pedig semmi extra nincs benne. -
Peppe84 #5721 Ugyanez a problemam van nekem is,720p HD film a létező összes codec variációt probaltam rá de ugyanolyan "belassult kép" alig észrevehető de mégis,a videokártya a mumus szerintem neked is,mert nekem tuti az(radeon 7500 128mb)...azt hittem először hhogy memoria,megtoltam 512 mb-al de maradt minden a régiben... -
#5720 Oksa. :) -
Landor #5719 na igen ezt is nézd meg, ha jól emlékszem az nvidiám alapból nekem is 1080i-re rakta a benetet -
#5718 ha szálkásak akkor nem lehet, hogy 1080i-t nézel? -
Landor #5717 24p-t még ha támogatja is, mintha valaki azt írta volna hogy még az F86-os szérián is tapasztalható ez..
azért egy normális kodeket próbálj ki..