21171
LCD - Plazma
-
#5796 na szepen kezdem tesztelgetni a tevet(42py70)^^
viszont ami zavaro, hogy hogyan tudnam ugy rakotni a tvre a PC-t, hogy lassam a POSTtol a kepet? mert sajnos csak kindooz alatt ugrik be a kep :C
mivel nincsenek kabeleim ezert kerdeznem a gurukat hatha tudnak valami okosat mondani... jelenleg DVI-HDMI atalakitoval van a kep kinnt a TVn HDMI1es slotban... kerdes, hogy vagy en vagyok bena es valamit kene meg settingelni, vagy at kene rakni VGA vagy komponens bemenetre?(esetleg hdmi2?) :| (raadasul a tv be van rakva a "helyere" igy allandoan kicsit kihuzni latatlanban hatul nyomkodni eleg gaz :|) -
#5795 Samsung 40 a656 - szerintem LCD-hez képest durva a feketéje :))
-
elmerfudd #5794 Nem gonoszság, de még gyüjtsél egy kicsit hozzá! -
#5793 ok megvan megtalaltam^^ bena voltam :D
mostmar csak azt kene beloni, hogy ne logjon ki a kepernyo a a "tv"bol... mindent kiprobaltam... aspect valasztas, nvidia desktop osszehuzasa... egyenlore szivok :S -
TNormi #5792 Sziasztok lenne lcd tvre 70-90 ezrem 66 cm ereset szeretnék vagy nagyobbat mit ajánlotok ami jó. Segítsetek légyszives. -
#5791 bocsanat: pontositok-> van egyaltalan atvalto? mert az AV kapcsolonal ott virit a tv+component valasztas, 'oszt csokolom :C
-
#5790 sracok! van egy kis problem :S
radugtam a tvre DVI-HDMI atalakitoval a pc-t... erre az AV kapcsolonal csak frankon a componentet adja be... valtanam at ugye hdmire... de csak component... az ideg szetvisz komolyan :S
valami otlet?
tv: pana 42py70
-
Landor #5789 létezik hadver.. kétféle is: egy a DVD lejátszókban található meg, egy meg az LCD TVben.. -
Zaicev #5788 Helló!
Az a kérdésem, hogy létezik-e olyan hardver, dekóder vagy akármi, ami a sima dvd jeleket élvezhető minőségűre javítja fel HD-s LCD-n, vagy plazmán. -
#5787 2 napja láttam élőben a XEL-1-es Sony Oled-et. Hát nem gyenge az biztos... :) -
gettobuxa #5786 nem, elnéztem. a 70 olcsóbb, csak üvegasztallal együtt kerül annyiba, mint a 80. akkor el is dőlt milyen tv-t veszek :)
kössz a segítséget :) -
Tutivesztes #5785 Egy év és rengeteg fejlesztés. Újabb panel, 100Hz, 24p, szinte teljesen megszűnt ghosting (bár a pv70 sem volt nagyon hajlamos rá). A 80 új modell, a 70 kifutó, de természetesen ha a PV70 képe tetszik és megfelel akkor megvehető az is. Egy árban vannak? Muha. Hol nézted te?:) -
gettobuxa #5784 PV70 és PV80 között mi a különbség? most egy árban vannak, a 70 van leértékelve 20%-kal -
Tutivesztes #5783 Ezek már újgenerációs panelek, csökkent a fogyasztás is, a full hd-s változat sokkal többet zabál, bár gondolom az LCD-k a plazma értékei alatt teljesítenek fogyasztásban.. A Samukat meg lehet nézni, én még nem nagyon láttam az újakat, de a Pana meggyőzött, én ezt vettem. (avforumon van fent teszt róla PX80 alatt) -
#5782 Ha plazmát akarsz, akkor szvsz panát végy. Vagy Pioneert. ^^
Az alternatív plazma TV panel gyártók (LG, Samsung) kezdik elhagyni a sűllyedő hajót, és inkább az OLED technológia felé fordulnak. Ez sajnos meglátszik a minőségben is, egy 2008-as LG vagy Samu plazma gyengébb sajnos, mint egy Pana...
A fogyasztás nem egetverő, de egy LCD TV egy fokkal kevesebbett fogyaszt. Egy 42" Pana PV80/PX80 TV fogyasztása 200-230W között mozog, egy hasonló méretű LCD TV fogyasztása általában azért nem lépi át a 200W-ot (igaz ez gyártófüggő, a Samu LE-40A457-es fogyasztása pl. ~190W körül van). -
gettobuxa #5781 ok köszi, jónak tűnik :)
panákról jókat hallottam, meg a samsungokat érdemes még néznem?
fogyasztás gázos lesz? mennyivel dobja meg a villanyszámlát? napi 5 órát tuti menni fog, de inkább többet... -
Tutivesztes #5780 Panasonic TH-42PV80, és itt. -
#5779 na VÉGRE holnap délelőtt meglesz a TV-m, már baromira untam a huzavonát :) -
gettobuxa #5778 sziasztok
szeretnék venni egy 107 centis plazma tévét, kb 250 van rá, mit javasoltok, ill. hol (pest) lehet olcsón venni? pc, hd filmek ill. hd tv-adás lesz rajta.
előre is köszi -
marfoglalt #5777 hát nem igazán. a digi előfizetésnél ahány tv, annyi STB. arra gondoltam, hogy marad az analóg kábel, plusz nézem jó minőségben azt a néhány adót a földin... gondolom van olyan jelközösítő, amivel ezt meg lehet oldani. persze csak gondolom, nem vagyok műszaki zseni. -
#5776 tök8, úgyis kapsz set top boxot, akkor meg nem mindegy? -
marfoglalt #5775 ZINDEX cikk MPEG2 vs. MPEG4
"Az Mpeg 2, vagy Mpeg 4 kódolást preferálja a magyar pályázat?
PD: Két iskola vitázik. Az egyik azt mondja, hogy azért jobb az Mpeg 4, mert akkor több csatorna fér föl. A másik szerint azért jobb az Mpeg 2, mert lehet, hogy kevesebb csatorna fér föl, de a vevőkészülék olcsóbb. A szabályozás most egy olyan irányba fog menni, hogy ebben a kérdésben szabadságot adunk a szolgáltatónak.
RK:. Az NHH álláspontja az, hogy ösztönözzük az Mpeg 4-et, de ne írjuk kötelezettségként elő. Három-öt-tíz év múlva nagy bajok tudnak lenni abból, ha az állam technológiai kérdésekben kötelezően előír valamit. Milliárdos kötelezettségek származhatnak belőle, ha nem jön be a dolog. "
úgy néz ki ez elég labilis dolog, de tényleg szívás lenne, ha egy MPEG2-es TV-t vennék (mint ahogy tervezek is) és MPEG4-ben jönne a jel...
Vagy elképzelhető olyan szituáció, hogy az egyik csatorna MPEG2-es, míg a másik MPEG4-es? -
#5774 40"-46" hamarosan jon, ára majd akkor. :)
Ez az éjkék ez gyakorlatilag fekete-sotetkek-metál (igen, rendesen csillog az anyagban a kék csillám :) Nagyon szép sztem.
Ja és nem csiszolt, nem fém a káva, hanem muanyag. -
rinpocse #5773 A 40 illetve 46" mennyi lett?
Milyen szin az éjkék? Fekete vagy sötét kék? a W3000-eshez milyen a káva. Ez is szálcsiszolt? Bocsánat a sok kérdésért, de a neten fellelhető képek alapján nem tudtam eldönteni, hogy milyen is kivülről?
Előre is köszönöm -
#5772 Megjott a 32W4000. Megtekintheto... :) Várható ára: kb. 270.000Ft -
las vegas #5771 Zoli82 én is pont ilyen távolságból néznék majd tévét,42 alatt ne vegyél,Ilyen távolságból kell ez,nézegettem ismerősöknél akinek már van ezért merem mondani,sőt én már a 46collal is szemezek csak hát az árak itt már érdekesebbek -
jeti00 #5770 koszi, nappaliba lesz, tvzni kb 4-5m de a ps is vezetek nelkuli :) kineztem melle egy lg 1000w-os hazimozit, remelem meg erdemes dvdt venni -
Taibi #5769 Sziasztok!
Tisztában vagyok vele hogy sok hasonló kérdés szerepelt már ebben a fórumban, de azért én is kikérném a hozzáértők véleményét.
Szóval, TV vásárlás előtt állok. Amit tudok, hogy 82 cm-es (vagy max 94es, de nagyobb már nem fér el) LCD-t szeretnék.
Ami szintén biztos, hogy kb 2 méterről fogom nézni, UPC Direct-tel illetve Samsung DVD- lejátszóval. Konzolra egyáltalán nem használnám, mert nincs és nem is akarok. :)
És akkor jön a szokásos nagy kérdés. Megéri-e nekem FullHD-t venni? Vagy teljesen felesleges?
El fog-e terjedni a BlueRay (illetve HDadások) annyira a következő pár évben, hogy ki tudjam élvezni a FullHD-t? Ugyanis ha most veszek egy TV, akkor az elkövetkezendő 5 évben még gondolni se akarok újabb TV-re.
Vagy éppen ekkora képméretnél és nézési távolságnál tökéletesen mindegy hogy sima HD-ready vagy FUll?
Illetve az előző kérdésekre adott válaszok fényében tudnátok-e nekem ajánlani TV-t?
Az anyagiakat úgy tudnám behatárolni, hogy max 250-300e, de inkább a fele se. :D -
Zoli82 #5768 Én pontosan lemértem:), 2.6 méterről nézném a TV-t ha megveszem, 37 vagy 42-est vegyek ilyen távra?
Panasonic TH37 vagy 42PV80 a kiszemelt.
UPC Direct és Dvd-re fogom használni. -
#5767 A fontos dolog a nézési távolság. Nekem kb. egy éve vannak FullHD LCD TV-im (most fogyasztom a harmadikat ^^), és az elején egy nappaliban voltak végig. Aztán ahogy egyre több TV-t láttam normális, otthoni körülmény között, azt vettem észre, hogy hiába a FullHD felbontás, sajnos a nézési távolság függvényében sokszor nem jön ki az előnye. 4 méterről meg nem mondom, hogy egy 40" FullHD TV-n 720p vagy 1080p felbontású film megy. Most kölcsön van egy 40" HD Ready Samsung, és szintén erről a négy méterről nézve azt mondom, hogy ekkora távolságra nem kell FullHD. 40" képátlónál a "sweet point" olyan 3 méter körül van, ez az a távolság, amitől már semmi különbséget nem veszek észre a FullHD és HD között.
A helyzet persze drasztikusan változik, ha közelebb ülsz hozzá, pl. konzolozni, ekkor előjön azért a FullHD előnye... -
#5766 Ezt korábban már párszor kitárgyaltuk a topicban, meg a PH! topicban, és az alapozóba is beleírtam. A legszebb, hogy pl. franciaországban nyártól már csak olyan TV-t lehet forgalmazni például, amelyben MPEG-4-es DVB-T tuner figyel.
A Pana leginkább magára vethet, amíg a többi gyártó csinál MPEG-4 tuneres modellt, mint az LG az x5xx sorozatai (LG3500, LG5500, LG6500, igaz leginkább a franciákhoz hasonló szigorú szabályozás miatt), addig ők egyáltalán nem. -
jeti00 #5765 basszus, arra várok h vlki részleteket is mondjon :D -
#5764 SZERINTED!!! :-) -
jeti00 #5763 árából gondoltam h jobb :D de pl amég nincs blue-ray filmem sok különbséget gondolom nem vennék észre rajta :S -
lowdog #5762 hát úgy egymillió-százötvenkétezer képpontnyi a különbség... :) -
jeti00 #5761 Hali!
a napokban veszek új plazmatv-t, lg-re gondoltam de érdekelne mekkora is a különbség a sima hd és a fullhd között? Gondolom felbontásban de azért mégis ha tudná vlki részletezni megköszönném :) -
#5760 Szia!
Naponta találkozom ezekkel a termékekkel (munkahelyemen), és valóban így van.
Viszont van valami amiről senki nem beszél (vagy legalább is nem verik nagy dobra).
Azok a modellek, melyek földi digitális tunerrel rendelkeznek, egyre nagyobb hányadban fogynak NETEN és az ÜZLETEKBEN. Igen ám viszont......
Azt nagyon ritkán említik meg, hogy amint bejön hozzánk is a digitális földi sugárzás, ezek a termékek NEM lesznek alkalmasak a vételére, hiába van benne a digit tuner. Az ok egyszerű! A készülékek az MPEG2-es formátumot kezelik, míg nálunk (a pályázatot csak az MTV adta be!) az MPEG4-es lesz a szabvány. A múltkor vásárolt nálunk az MTV egyik fejese, ezt is megkérdeztem tőle, és Ő elismerte, hogy ez így van-lesz!!Nyugaton belefér anyagilag a későbbi váltás a jobb minőségre, de nálunk ez nem fér bele. Ezért van az, hogy a P.....nic M.O. KFT hivatalosan nem hozta be az országba a digit tuneres modelleket. Ezeket csak NETEN lehet beszerezni, de ott nem mondják ezt el az ügyfeleknek!!
Ha valami kérdésed lenne (és ha tudok segíteni!) írj, akár privit is! -
#5759 Köszi a választ!
5.1 nem érdekel (volt, de nincs rá szükségem), sztereo hangfalaim nagyon komolyak vannak, olyan mélyekkel, hogy a mélyláda is feleslegessé vált :)
Ha láthatóan jobb a képe, akkor megvárom az a656-ot, elvégre nem 2 hónapra veszem a tv-t, szeretném ha minél időtállóbb lenne.
Esetleg Rea4-nek nincs most ilyen tv-je? Megkérdeznéd nekem? Szerintem előbb kapcsolatba tudsz vele lépni mint én :D -
#5758 Igen, láthatóan jobb. A kérdés az, hogy megér-e ~100e Ft-t ez. Na ez az, amire nem mernék azért megesküdni.
Nem tudom van-e például hangfalrendszered, ha nincs, akkor inkább vennék egy jó 5.1-es szettet (ár/értékben pl. egy ilyen) a különbözetből, mert az legalább annyival megtolja egy film nézés vagy játék élményét, mint a egy jó TV. -
#5757 lehet, hogy valamit félreértettél: nekem jelenleg nincs tv-m, csak egy adag cash :) amit erre szánok. De nem tudom, hogy mit vegyek... Mert bluray lejátszóm nem hiszem, hogy lesz, szerintem a hd anyagokat is pc-ről fogom nézni, tehát gyakorlatilag folyamatosan pc-ről lenne hajtva. az a656-os panelje láthatóan sokkal jobb (kikapcsolt extrákkal), mint az m87-es vagy az f86-os?