LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
ja samuban is van valami, de nézd meg a samu oldalán levõ flash-es plazma bemutatót, elég meggyõzõ. De még mindig az döntsön, hogy mire kell!
dvd-zni, sokat tv-zni = plazma
pc-rõl kolbászkodni rajta = lcd
Ja és akkor melyik nem fogyasz enyit?
lényeg hogy a samu fõoldalán is el van írva. a legolcsóbb 50"-os plazma ami tudja az 1366-ot, az valami 470 és LG.
A samuból a Q7-es xar mert hátrafele sugároznak a hangszórói ezért nem szép a hangja. Amúgy nagyon szép képet adnak <#eljen>#eljen>, nyugodtan meg lehet venni!
42"-ban a plazmáknál várhatóan leghamarabb csak nyár körül lesz elérhetõ magasabb árkategóriákban egy-két gyártó 1366-os modellje!
Én ezt a masinát szemeltem ki magamnak, de mielõtt megveszem kiváncsi vagyok hogy nektek mi a véleményetek. És hogy esetleg ebben az árban és felszereltségem tudtok e ajánlani mást.
Samsung PS42E71H
299 ezer.
A weben 1024x768-as felbontást ír, a prosiban 1366x768 van ..:S
OMG! <#help>#help><#wilting>#wilting>
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
és egy 1080p-set meg tudsz hajtani? én maradnék egy bevált 32-37" best buy terméknél <#eljen>#eljen>
Viszont ha már kidobok ennyi pénzt, akkor elgondolkoztató, hogy ne várjak-e tovább a vásárlással, és inkább akkor már egy eféle böszmébe gondolkozzak (egy hete úgy indultam, hogy 32", 720p, és tessék, ide jutottam 😊).
elhiszem, hogy a 80k-s logitech hangfalrendszer nem úgy szól, mintha vennék helyette egy 70k-s erõsítõt, meg még ennyiért egy sztereó rendszert, de nem érdekel 😛 ez meg különben sem az a topic 😊
Plazmákat aki fontol, márciusban jönnek ki a G10-es panelú, PV71-es Pana plazmák, tehát a régiek árai valószínû esni fognak, de még mindig csak 1024x768, 42"-on + sokat zabál :]
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Állítólag veszettül szól a maga 75-82k körüli áráért (82k edigitalban, kihozzák, 27kg az egész). Bár szinte mindenki jelezte, hogy ha lámpát kapcsolgat a házban, pattan egyet a hangfal. Aki szólt emiatt, a logitech ingyen kicserélte egy javított szériából (tavaly õszi gyártásúakból) ez nem tudom került-e forgalomba... De az újak csak nem rosszak?!
LCD-tv-ben meg ha olcsón akarnám megúszni, vennék egy R71-R72-es sorozatú 32" vagy 37"os samut, LG-k valamiért nem jönnek be...
Azt hittem elég világosan kinyílvánítottam, hogy én nem a Sony és Samsung közötti általános verseny eldöntõje óhajtok lenni a Samsung javára. Talán semmi sem bizonyítja ezt jobban, hogy majdnem 4 kilót költöttem decemberben egy SONY kamerára, nem véletlenül.
Ha elolvasnád figyelmesen mit írtam, talán rájönnél, dehát nem teszed, mert :
"Nem szeretnék beszállni a vitába,...."
Én innen kezdve nem óhajtok errõl vitázni, csupán egy valamiben vagyok biztos és ezt viszont fennhangon ki is nyílvánítom:
Aki úgy gondolja, hogy van olyan márka ma az elektronikai eszközök piacán, ami minden kategóriában verhetetlen ár-érték arány szempontokat is figyelembe véve, az egy idióta.
Sajnos mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az embernek vagy 2 hetet el kell töltenie vásárlás elõtt azzal, hogy a termékek közül melyiket vegye meg, melyikre van szüksége és egyáltelán melyik az ezek közül, ami számára is megfizethetõ.
Éppen ezért az ilyen topikok résztvevõinek egy bizonyos márka erõltetése helyett inkább informatív jelleggel kellene ténykednie, mert ha nem ezt teszi, akkor a tevékenysége nem más, mint egyszerû reklámtevékenység.
Terbezem egy lcd tv vásárlását konzol és pc használatra. PCrõl filmeket, konzolrol(x360) meg értelemszeruen játszanék. Szeretném tudni hogy van e lehetõség mindegyiket 5.1ben hallani. És ha igen hogy? Merthogyha PCrõl játszanék le dvd-t akkor az a hangártyáról adná az 5.1-t. Ha viszont xbpxrol akkor viszont nem. Meg lehet e oldani hogy mindkét esetben tudjak 5.1 játszani, ugy hogy nem külön 5.1-t veszek?
- konzolhoz, PC-hez sima LCD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
De még mennyire, hogy komolyan mondom. Ugye fogod a dologot, hogy itt az ár-minõség arányról is dumálok??? Szóval egy 1 milkás Vaio-t már használhatónak tartok magam is, az más kérdés, hogy mégegyszer nem adok ki pénzt Sony notebookra.
A lényeg, hogy 3 kilóból kihozok egy olyan notebook-ot, amit egy 6 kilós Vaio alulról szagolgat... :o))
Nekem volt Vaio-m, Acer-em és MSI-m. Ebben a sorrendben, és ez nem véletlen.
"Szted én mindenkit lehülyéztem, akinek Samsung-ja van?"
Igen, tulajdonképpen szó szerint. Az hogy ezt nem veszed észre nem az én üldözési mániámat bizonytja, hanem a te... khmmm... hm... hogy is mondjam szépen... bunk... akarom mondani az érzéketlenségedet a közösség más tagjainak véleményével szemben. :o)
Na de tényleg hagyjuk ezt....
http://hasznalttv.hu/hasznalt-hirdetes/show/28648
Szted én mindenkit lehülyéztem, akinek Samsung-ja van? Sztem kicsi üldözési mániád van. 😊
www.digimomentsvideography.com
Most készülök LCD TVt venni. Kb 66 centisben gondolkozom és kb 150ezret szánnék rá. Samsungokat néztem ma, de nekem az a furcsa h nekünk mindig is képcsöves tvnk volt. És ha az LCDhez közel megyek akkor nagyon látni a pixeleket, de messzirõl sem találom tökéletesnek. Na mind1 szóval ha valaki irna valami segítséget vagy javaslatot megköszönném.
És mit ad Isten??? Az Ms fejlesztõi ebben a Samuban található lcd-t használták x360-as fejlesztésekre, tesztelésekre.
Asszem egyértelmû, hogy miért.
Ezért is írtam, hogy kár a Sony-t erõltetned mindenek felett. Van olyan terméke ami kiváló, van olyan, ami kalap szar, fõként ha az ár-érték arányt is figyelembe vesszük. (Pl. Sony notebook.... Soha!!!!)
Na most ha olyan vagyok, hogy nekem olyan tv kell amin minden tökéletes, akkor valószínûleg kiadok egy ilyen tv-re 1,5 milkát.
De én hülye lenék ennyi pénztet tv-re áldozni, így kerestem egy nekem megfelelõ típust, megfelelõ árban.
No ennyi, felesleges ezt túlragozni.
Ja még egy kérdés: Neked mindenki kötekedõ alak, akinek otthon nem Sony tévéje van??? Elég fura a hozzáállásod...
- nincs rajta DVI-D, csak HDMI
- kicsit beégnek rajta a dolgok, ha sokáig vannak a képernyõn, aztán persze szépen felszívódnak maguktól (lehet csak nekem van sasszemem)
- nem olyan pipec az analog adás javítása benne, mint a csamcsungban, de elmegy (nálam tetõantennáról jön, arra ráfér a javítás)
- nem annyira színes és életteli a kép, akármit is csinálsz, mint a samun
- nem olyan szép külsõre, mint a csamu
- bizonyos dolgokat nem jegyez meg a menü, amit a csamu már megjegyez
- még nem jöttem rá, hogy PIP-ben hogyan lehet az alcsatornát hallgatni (mert nem is lehet)
- PIP-ben több opciót tud, mint a csamu (még két üzemmód) és a PC-t is tudja PIP small-ba rakni, de néha kikapcsol PIP-ben és vissza, ha valami PC felbontás éppen nem tetszik neki
- nagyobb, mint a csamu, így jobban lehet látni messzirõl
- a pirossal jobban megbírkózik mint a csamu, így a PC kép/text lényegesen olvashatóbb
- több PC üzemmódot bekajol, mint a csamu és magától auto beállítást nyom, ha valaméket még nem ismerte/próbálta
- van rajta "real" üzemmód, mikor nem nagyítgatja, meg buzergálja a PC képét, hanem kivágja pixelre akkorában, amekkora (kúva jó BIOS-hoz)
- még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet távirányítóról PC-re váltani (PIP-es trükköt kivéve)
- szerintem túl nagy a képmérethez képest, viszont könnyû aránylag
- kevesebb extra fícsör van a menüben, mint samun (nagy általánosságban)
- nem vált bekapcsoláskor PC-re, akkor sem, ha az ment, mikor kikapcsoltad (de arra vált, csak nem mind1, hogyan kapcsolod be)
- konzollal is tûrhetõ, bár a nagyítás üzemmód csak egyféle, nem lehet állítani a magaságot és eltolást, mint a samumon
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
toshiba lcd-k külföldön nagyon mennek! 330-ért láttam 37" full HD-t (bár láttam olyan tv-t is, ami full hd volt, de olcsóért csak 1080i-t tudott 😊
viszont ennyiért meg 42"-os plazmát kapsz, igaz csak 1024-el
Bár most azon filózom nagyon, hogy vajon várjak-e egy kicsit a vásárlással, és akkor már egy 40"-os Samsung LE-40S71 286e Ft-ért. Csak annyit nem akarok akkor már várni vele. 😊
amúgy meg a magyar kereskedõk elmehetnek a sunyiba, nagyságrendekkel drágábbak, mint a külföldiek, amikor meg van egy jó akció mondjuk egy elektroworld-ben persze örülünk, mert megbízható helyrõl, jó vétel, rendes garival, de külföldön meg rég annyiba került...
Egyébként anno Sir Quno Jedi említette, hogy keresgetni kell, és akkor nagyon jó áron lehet olykor cuccokat találni. Számomra most hirtelen ez lett eléggé szimpatikus. 37"-os, 236e Ft-ért.
Per pillanat én is elkezdtem gondolkodni egy jó kis HDTV-n, bár kissé abszurd módon nem is annyira a HD miatt, hanem a Wii miatt (kell hozzá a nagy képernyõ 😊). Ahogy nézegetem a piacot, most éppen lefele mozdultak el az árak, és már 37" LCD TV-k is beleférnének a gyors kiadásba, olyanok mint a LG 37LC2R vagy a HANNSpree XV 37". Ezekkel csak egy bajom van, hogy nincs rajtuk DVI, csak D-Sub, tehát a számítógéppel való rácsatlakozás nem lenne optimális. Alternatíva az LG 32LE2R ill. a 32" Samo-k, csakhogy az új Samokon már nem látok DVI csatit...