21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Off

Költői kérdés. Egy olyan PSZÁF excel táblázat van elöttem, aminek a makróit csak az M$ Office tudja rendesen lefutattni, semmi más...
  • cloud.strife
    Igen, soxor gondolkodom azon, hogy ebbe az országba működik-e vmi egyáltalán rendesen... :(
  • [NST]Cifu
    Na pont ez a problémám. A fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni tipikus esete...
  • las vegas
    Na akkor fel is hívtam az eladót(régi ismerős),és megbeszéltem vele,hogy holnap lefoglalózom,megrendeli és jövő héten szállítják is ha minden jól megy.Azért ez hihetetlen,hogy 5 hónap alatt sikerült választanom egy tévét.Még szerencse,hogy másban nem ilyen bizonytalan vagyok.Mindenkinek köszi aki segített.Még biztos írok ha meglesz,CIFU veled meg egy másik fórumon is találkozunk még.REA írta,hogy lesz w4000teszt már azt is várom.
  • cloud.strife
    Igen, viszont addig is jó fegyvertény a feketéző, áfacsaló, szemétláda webáruháznak álcázott pénzmosó, stb.. cégek ellen.
  • [NST]Cifu
    Na ez az, amiben az EU még nagyon el van maradva. A piacok megnyíltak, de egy "globális" cég vásárlója arra nem képes hogy a garanciáit érvényesíteni tudja egy másik EU tagállamban?

Ez most nem csak a Sony-ra vagy a Tv-kre vonatkoztatva, hanem úgy anblokk probléma az autógyártóktól a mobil gyártókig. Kell még pár évtized, amíg az EU felnő a feladathoz...
  • cloud.strife
    Igaz a hír, a gyári számot lejelentjuk.
  • cloud.strife
    Jó vétel, pláne hogy 499990Ft lesz kis tv-vel.
  • las vegas
    Én is ezért rágódom.Az mennyire igaz,hogy a magyar importőrön keresztül vásárolt sony tévére érvényes itthon a garancia,a kintről online boltból vásároltnál még a garanciális javítást sem csinálják meg.Állítólag hivatalos eladásnál leadják a sorszámát és ha javításra kerül a sor akkor látják,hogy kinti vagy itthoni a beszerzés.Ezt az eladó mondja,de inkább vennék többért itthonit,mint kintit ha ez tényleg igaz.Nem szeretnék futkozni vele sehova,hamár ennyit kiadok érte.
  • [NST]Cifu
    430e Ft-ért szvsz elég jó vételnek tűnik...
  • las vegas
    Már majdnem rábeszéltem magam egy pana pz/py85 re,de játszanék is a tévén,filmet is nézek gépen keresztül, meg tv adásnál jobb a sony átméretezése is és hát nekem jobban tetszik a kontrasztos,világosabb,színesebb kép.
  • las vegas
    Cloud,CIFU,kaptam egy nagyon jó ajánlatot a helyi sony márkakereskedőtöl.Ha rendelek egy sony 46w4000 est 470ezer és kapok hozzá akció keretében egy sony 20g3000lcdt.Viszont,ha otthagyom a kicsi tévét,ami nekem úgyse kell akkor megkapom 430 ezerért a 46-ost magyar 3év telejeskörű garival..SZERINTETEK megéri?Holnap kell választ adnom.Sajnos élőben nem láttam csak v3000 van náluk tv adásnál necces,talán ez már jobb,hd nél kifogástalan.Cloud,tényleg milyen analógon a tv adás.
  • Gascoigne
    Értem, Thx!
  • [NST]Cifu
    Mindenképpen a Philips inkább, 2008-as modell, a Samu meg 2007-es.

Hiába van ráírva a játékra a felbontás, az csak a külső felbontásokat jelenti. Sem a CoD4, sem a GT5 Prologue nem 1920x1080-ban számolja a grafikát, ahhoz túl gyenge a PS3...
  • Gascoigne
    Hát igen, a nálam lévő játékokból csak kettőre van írva mind a három felbontás (HD 720p, 1080i, 1080p), az pedig a COD4 illetve a Gran Turismo 5 Prologue.
  • Gascoigne
    Mondjuk tényleg nem nagyon értek hozzá, a válaszidő jelentésével, meg a látószöggel tisztában vagyok, de hogy a dinamikus kontraszt arány az egyiknél 8000:1, a másiknál meg 44000:1, az nem tudom mennyit számít.
  • [NST]Cifu
    Aha. Ment. Csak éppen felskálázva. A játék 640p felbontásban van renderelve, azt skálázza a Box a kimeneti felbontásra, ami lehet 480i-től 1080p-ig minden...

A konzolok két felbontással számolnak, az egyik a belső felbontás, amiben a játékot lerendereli, a másik a külső felbontás, amit a TV-nek küld. Mind a Box, mind a PS3 hardvere kevés egy 2008-as szintű grafika 1080p-ben való megjelenítéséhez. Múlt hétvégén volt itt egy PS3, és néztem rajta a GTA4-et. A konzolboyok vitatkoznak rajta, hogy 630p, 640p vagy 720p felbontásban számolja a PS3 a grafikát, majd ezt skálázza. Mondjuk sok jelentősége nincs. Ehhez felesleges a FullHD TV...

Ha ki akarod használni a FullHD TV-det, legalábbis demózás szintjén, akkor PC és Unreal Tournament 3 - 1920x1080 pixeles felbontásban.
  • deep
    De nemám. Minden játékot 1 bizonyos felbontásban renderel a gép (egyébként ez PS3-on sok játéknál rendre kisebb, mint X360on. GTA4 esetében a box 720p-ben, PS3 meg 640p) Menni megy 1080p-ben de csak felskálázza sajnos. Nincs elég erő ezekben a gépekben, hogy natívan ennyiben nyomassák a játékokat.
  • Gascoigne
    Köszönöm a hozzászólásokat. Mondjuk még mindig bizonytalan vagyok. Azért megpróbálom valahol meglesni a Philipset is, eddig csak a Samsungot láttam élőben, annak nagyon tetszik a képe.
  • elmerfudd
    Minimum 4 méter és 40'-os tv kell ha normálisan szeretnél full hd-t. Szerintem. De a Digi tv szarúl fog mutatni rajta, mert minőségre igen gány. A tv meg nem kultiválja a ratyi minőséget.
  • PyRex
    mert miért? a játékok nem fullHD-k?
    x360-on néztem a halo3-at 1080p-ben és elvileg ment
  • deep
    Hogy mi látszódik, az attól függ, mit jelenítesz meg rajta. PS3-hoz totál felesleges fullHD, feltéve, ha nem nézel rajta Blu-Ray filmet.
    1080p-s (1920x1080) felbontású filmekhez kell a fullHD. Semmi máshoz.
  • Gascoigne
    Kinéztem magamnak két tv-t, az egyik: Samsung LE37R81B, a másik: Philips 37PFL7603D/10.
    Tudom, hogy a Samsung csak HD Ready, de mivel nem nagyon értek hozzá, ezért kérdezném, hogy a 37” colos méretben egyéltalán látszódik e a HD Ready, és HD Full közötti felbontáskülönbség, kb.: olyan 2-3m között nézném, illetve, hogy megér e 40e-Ft-al többet kiadni ezért? Főleg játékra használnám (PS3) , meg most lesz bekötve a DigiTV is.
  • deep
    Eddig 2 éve úgy volt:) De összehasonlíthatatlanul szebb képe van VGA kábellel, ezt meg nem akarom feladni:)
  • PyRex
    pont ezt akartam írni. én is most úgy kötöttem rá (kábel hiányában egyelőre) és ha a tv élességét visszaveszem, akkor még 1080p-ben is igen szép a kép.
  • [NST]Cifu
    Kösd rá komponensen a Box-ot.
  • deep
    9600GT

Cifu: Igen, félek muszáj lesz VGA-nál maradnom. Csak az Xbox360-am is VGA-n akarom hajtani, mert így kapom a legnyugodtabb, legszebb képet:) Na mindegy, kipróbálok egy VGA switch-et, remélem nem lesz minőségromlás. Ha meg igen, akkor a box megy HDMI-re, csak azt meg ocsmányul scale-eli a tévé. Sehogysejóezkéremszépen
  • [NST]Cifu
    A 7-es széria csak VGA bemeneten támogatja az 1360x768-at. A Samu a 8-as szériától támogatja csak DVI-HDMI-n. Tehát VGA kábelel kösd össze. A DVI-HDMI kábelt meg rajd el, később, a következő TV-dnél jól jöhet még.
  • [NST]Cifu
    720p
  • Landor
    milyen videókártya?
  • deep
    Szóval most baromi ideges vagyok, megvettem a HDMI-DVI kábelt és semmilyen körülmények közt nem tudom használni. SEHOGY nem ad teljes képernyős képet. Éleset meg aztán pláne nem. Ezt tutira nem okés így.
  • cloud.strife
    Jaja, tudom, árultam annó.... :)
  • deep
    De ez régebbi cucc ám kicsit:(
    2006-os modell.
  • cloud.strife
    Nemtom, sztem kéne mennie, itt mindenki azt mondja, mondta, hogy a Samuk tujják a natív megjelenítést.
  • deep
    Kedves Szakik!

Az őrület határáról könyörgök segítségért. Létezik az, hogy az én Samsung Le32R72B típusú LCD televízióm nem képes megjeleníteni az 1366X768-as felbontást HDMI bemenetén?

Pécéről kapja a képet DVI kimeneten. A vicc az, hogy még az 1280x720 sem jelenik meg tökéletesen, levág abból is. Semmi megoldás? Valami spéci progi, bármi? Szervíz menüben esetleg feloldani, vagy akármi?

Megköszönök minden öteletet.
  • Homaly
    Sziasztok Mindenki!

Egyik haverom akar venni LCD tv-t, gondoltam utána nézek kicsit...
    Aztán eszembe jutott, amit kb fél éve meg akartam kérdezni - vettem egy xbox360-at, meg egy Samsung LE37S81-es tv-t - , és mikor az xbox-ot üzembe állítottam, meg kellett adni, hogy milyen felbontásban is szeretném látni a játékot.
    Lehetőségek:
    480p
    720p
    1080i
    1080p (de azt a tv nem tudja)
    Opimal Resolution (ebben az esetben 720p-t állít be a gép)

Tehát az lenne a kérdésem, hogy nekem az adott tv-hez melyiket kéne használnom, hogy az a legjobb legyen?

Most 1080i-ben van, mert anno azt állítottam be, és totál elfelejtettem ide írni emiatt.
    Néztem az "alapokat", de nem igazán tudom, hogy most mit kéne látnom akkor, amikor csak minden páros, vagy páratlan sorba rajzolja a tv a képet (valós felbontás: 1920x540).
    Javallott megfogadni a gép által Optimalként javasolt 720p-t használni, vagy szebb az 1080i, mert én nem igazán veszek észre változást! Velem van a hiba?

Ha esetleg érthetetlen lennék, kérdezzetek vissza, mert most nem tudom jobban megfogalmazni!

Előre is köszönöm!

Üdv
  • las vegas
    hú de.kábeles.
  • [NST]Cifu
    Nem tudom, hogy összehasonlítás menni fog, de amikor lesz W4000, mindenképpen leteszteljük. Várhatóan jövő hét után.
  • cloud.strife
    május 21 korul lesz 40W-m.
  • cloud.strife
    Egyenlore csak a 32W4000 van raktáron és sajnos nem a 20" miatt ment fel az ár. :(

Stillszeruen 1080Ft-ért lesz a 20".